Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Természetesen mindenen röhögnek, a ruhán, a túlélés szón: "Túlélés? Persze kis beteg! Akarsz róla beszélni?"
Szerintem csapatban az igazi. Nagyon összehozza az embereket és gyorsabban is lehet tanulni. Apropó! Nem tudod véletlenül, hogy hol adnak jó áron, közepes Alice-hoz vázat és hevedert?
Ott valaki nagyon nincs tisztában a realitásokkal. 2-4000Ft a reális, szerintem. Egyébként nekem is van, használom is, amíg nincs jobb. Igazából nem való túlélőkésnek, harci késnek lenne jó. Persze ennek ellenére nem értem, hogy a MH miért nem adja alapfelszerelésként a katonáinak. Kés nélkül (akármilyen is az a kés) azért sok mindent nem lehet megcsinálni. Igaz a túlélést sem tanítják. :-(
(Egyébként vicces, mert azt hiszem, a KFOR kontingens búcsúztatásán láttam, hogy az SVD-ken volt feltűzve, mint bajonett. Ha már a mesterlövésznek kell, használni, akkor régen baj van...)
acp3:
"A túlélésnek van egy kellemeten oldala is - rajtad röhög az egész világ." - mármint min??? Mert azon én is elgondolkoztam mi lesz a reakciója az embereknek amikor meglátnak terepruhában, Alice hátizsákkal, málhaövvel (rajta kulacsok, táskák, egyéb), stb., vagy azon amit csinálsz???
Igazából - sajnos - nem igazán jut eszembe értelmes kérdés, így, hogy még csak elméletben vagyok "felkészülve". Csak a jobb időt várom és nekiindulok...
Vagyishogy erről jut eszembe: nincsenek társaim... Jó ötlet-e egyedül menni??? (a válasz biztos: nem 8)
Magam sem vagyok igazi "túlélő", legalábbis ami a konkrét túrákat illeti. De azt javasom, ha tényleg kezdő vagy, hogy fokozatosan állítsd össze a -végére amúgy méregdrága- felszerelésed. Az, hogy igazán mire van a legnagyobb szükséged csak a túrákon derül ki. Ami pedig a felszerelés összetételét illeti, az a egjobb ha vegyíted a hagyományos túra-cuccokat, a katonai és a saját készítésű holmikat. Én például nagyon sok mindent készítettem magam. A nagy túléősdiben, már jobban tudok varrni mint Nagyi (féltékeny is). Van amiből (pl. hátizsák) már 3-4 darabom van, mert sokszor csak később derülnek ki a hátrányok. Akkor jó a cucc, ha úgy álítottad össze, hogy, ha alkalom adtán el kell menned a pék... azaz a világ végére, a természet lágy öibe és örökre ott kel maradnod, akkor az se okozzon problémát sőt, hogy ezen belűl a lehető legkonfortosabb "életteret" alakíthasd ki magadnak. A magunkfajta városi amatőrök csak 3-4 napos, túlélésnek aligha nevezhető túrákra járnak, amelyek viszont remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a szakirodalom és a jótanácsok alapján elsajátítsuk az alapvető túlélő technikákat (élelemszerzés, hajlék építés, önvédelem stb.) amiket bizonyos váratanabb kényszerhelyzetekben hasznosítani tudunk. Ne feledd, ha egyszer tényleg kintragadsz a nagybetűs természetben akkor már késő azon gondolkozni, hogy hogyan juthatnál vízhez vagy mit kezdjél egy medvével, ha eléd toppan. Azt még tunod kel, hogy hiába gyűjtöd évekig a felszerelést, amikor igazán jól jönne úgysincs nálad! Jómagam, a leghúzósabb helyeken álltalában, maximum egy sonkás szendviccsel rendelkeztem. A túlélésnek van egy kellemeten oldala is - rajtad röhög az egész világ. Ezt persze nem kel komolyan venni, többnyire tetszik az embereknek a dolog. Az biztos, hogy komoly önbizalmat ad az embernek és oyan közel hozza a természetet amennyire semmi más. Én például a -munkám miatt- elég sokszor kerültem igazán gusztustalan helyeken, méggusztustalanabb helyzetekbe, ahol kollégáim addigi harsány röhögése, tudásom iránti tiszteletbe fordult. Összegezve: szó sincs igazi túlélésről, de erősíti a testet és a lelket. Megéri, mindent bele!
Ui.: Ha van kérdésed, természetesen szívesen szolgálok konkrét tanáccsokkal!
Uui.: Bocs a hibákért, de a kólától egy pár gomb alig működik a klaviatúrámon!
Nekem is van egy hasonló -hmm-, eszközöm - hát... Leginkább földtúrásra használom amikor jelez a detektor, arra egyébként tökéletes. Bírja a gyűrődést és a kellemetlenkedő gyökerekkel is könnyen elbánik, de nem utolsó sorban, nem kár érte. Bocs, egy kis témaváltás: nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet emberi áron olyan amerikai "kaja csomagot" kapni ami nem járt le 10 éve?
Hali túlélők!
Bocsi, hogy beledumálok, de az alant látható szuronyrol lebeszélnék mindenkit, aki nem csak dísznek szeretné. Erdeti formájában eredeti rendeltetésének tökéletesen megfelel, tehát hasba szúrni valakit v. drótakadályt vágni király, de ezzel vége a dalnak. Dobni nem jó, nehéz a nyele, rossz a súlyelosztása. Éle nincs. Az élezésével az a gáz, hogy felületedzett a drága, és ha ezt a valóban nagyon kemény réteget eltávolítjuk, alatta csatornabádogot találunk. Én amint hozzá tudtam jutni ilyen késekhez, alaposan bevásároltam (1990), átéleztem szimmetrikusra hogy majd milyen fasza vadászkés lesz belőlük, aztán használat során kiderült, hogy az éltartóssága a nullával egyenlő. Pedig nagyon finoman éleztem, nem lágyítottam ki.
Ha valaki a gyakorlatban is ki akarja próbálni, hogy mire jó a kése, hogy kell használni a természetben, akkor nézze meg a Kaliber magazain februári számát, mert van benne egy hirdetés, amelyben Makrai alezredes Úr hétvégi tanfolyamot szervez a Bakonyban. Ha nincs megfelelő késed, akkor is érdemes elmenni, mert a helyszínen kapsz egyet.
Ja és az újságban volt még egy szuper pilóta túlélő kés, ami nekem egyből megtetszett, csak sajna még nem lehet kis hazánkban kapni.
Jó ötlet volt a topic nyitása, de nem tudom, hol láttál Te 3-4k HUF-ért ilyet. Én olyan 7k-tól láttam több helyen is, de azok némelyike is eléggé leharcolt volt.