Keresés

Részletes keresés

Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 866

Köszi a kimerítő magyarázatot.

Azóta már én is utána néztem, A világtörténelem nagy csatái c. könyvben, és ott is így írták le. Térkép ott is volt, de azért nem bánnám, ha elküldenéd nekem.

Összességében a filmben jól ábrázolták a csatát sztem, nagy tévedések-hiányosságok nem voltak benne.

Előzmény: h5 (865)
h5 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 865

Elnézésed kérem, hogy régen feltett kérdésedre próbálnék válaszoni , de úgy látom ez, ezidáig nem történt meg.

Gaugamélát, annakidején elemeztük egy szemináriumon. A tanár történetesen az volt, aki a Klasszikus Világ Hadművészetét fordította. Szerintem ebben a könyvben van a legjobb leírása a csatának.

A filmben jól tudták, h. Alexandrosz a jobbra mozgott. De nemcsak ő, hanem az egész makedon hadsereg próbált jobbra haladva elvonulni a csatatér azon részéről, melyet a perzsák előkészítettek a harcikocsi támadásnak. A makedon felállásból látszik, hogy Nagy Sándor félt, ami nem meglepő. A perzsák hatalmas túlerőben voltak, lovasság tekintetében megkockáztatnék egy kis minőségi fölényt is. A perzsa oldalon harcoló szahka, daha és egyéb szkíta nehézlovasok méltó ellenfelei voltak a makedon hetairoszoknak. A csata alatt a perzsa bal ill. jobbszárny sikeres bekerítető mozdolatot hajtott végre, sőtt a makedon centrum bal oldalán még át is törtek. A makedon sereg azonban négyszög alakzatban állt fel, így eséllyel háríthatták el ezeket, a más sereg számára bizonyosan végzetes történéseket. Közben a perzsa centrum és a balszárny között rés keletkezett, amin keresztül Alexandrosz áttört.

Balra fordult, és  szépen ellovagolt a perzsa sereg hátában. A perzsa centrumnál megfutamította Dareioszt, a jobb szárnyat hátba támadva segített a kritikus helyzetben lévő makedon balszánynak (ahogy ez a fílmben is volt).

Ha a csatatérkép érdekel, megpróbálom elküldeni.  

Remélem nem pofáztam túl sokat...

h5

Előzmény: Bucca (778)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 864

Na végre! Már azt hittem, mára is szabit vettél ki.

Na azért beszólhatnál nekünk is:)))))))!

Alább kérdeztem tőled dógokat!Sikerült, vagy mégsem? Jáccottál vagy mégsem?

Hogy haladtál?

Előzmény: Manta GT (863)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 863

Hali!

"His (topic-) master's voice":

1) Minden népet játszahtóvá tevő varázsolás:

Rome - Total WarDataworldmapscampaignimperial_campaigndescr_strat.txt

filenak

; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign  imperial_campaign
playable
 romans_julii
 romans_brutii
 romans_scipii
 egypt
 seleucid
 carthage
 parthia
 gauls
 germans
 greek_cities
 romans_senate
 macedon
 pontus
 armenia
 dacia
 scythia
 spain
 thrace
 numidia
 britons
end
unlockable

end
nonplayable

slave
end

2) Magyarítás letöltésének hülye... izé... helye:

http://nismaster.iweb.hu/  -> "Rome" gomb

Előzmény: strongest (860)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 862

Na, merre vagy Manta??

Sikerült jáccanod a szittyákkal? Hogyan alakult a történetük, nem mentél csődbe??

Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 861

Én is elkezdtem egy kampányt a szkítákkal.

Én eddig nem mentem csődbe, sőt B.C. 266-ra már 15.000 dénárom van, igaz ez javarészt térképbizniszből származik.

Azzal kezdtem, hogy 266-ig csak gazdasággal kapcsolatos építkezéseket folytattam, és a diplomatákon kívűl nem képeztem senkit. A diplomatákkal térképárulás, kereskedelmi szerződések, szövetségek, stb.

Vívtam 1-2 csatát a lázadókkal, mert arra jók, hogy tábornokain fejlődjenek. Az egyik ki is került a térképre.

Most indult el végre az egyik családtagom a Krímbe, és ostrom alá vette az ottani lázadó várost. Én eddig nem mentem csődbe. Amúgy az alappal jáccok.

A későbbiekre én is kíváncsi vagyok.

Előzmény: ratón (854)
strongest Creative Commons License 2004.12.19 0 0 860
Magyarositást honnan lehet letölteni?
strongest Creative Commons License 2004.12.19 0 0 859
Hogy lehet a romaiakon kivül más népekkel lenni? Létszi irja le valaki mert visszaolvastam de nem találom
NGid Creative Commons License 2004.12.19 0 0 858
Csak egy csöppet olvass vissza.
Előzmény: strongest (857)
strongest Creative Commons License 2004.12.19 0 0 857
Hogy lehet a romaiakon kivül más népekkel lenni?
strongest Creative Commons License 2004.12.19 0 0 856
Egyik évről a másikra minden városom csődbe ment. Miért van ez? Mit csinéljak ellene?
ratón Creative Commons License 2004.12.19 0 0 855
Most bebizonyosodott, ennek a fórumnak Manta a lelke és egyben mozgatója, mi többiek csak kiegészítők vagyunk.
ratón Creative Commons License 2004.12.18 0 0 854
A lázadók megjelentek, akármi történt is, pénzem viszont nagyon kevés, így a zsoldossereg ötlete eleve kizárt. Amúgy időközben csődbe is jutottam (magam sem értem, hogyan), most -6000-en állok, de elfogadtam a Brutusok protekturátusát, amiért 5 körön keresztül kapok 6300-t. Viszont azt figyeltem meg, ha kevés a pénz, a városok hajlamosabbak fellázadni, mint ha sok a pénzed.Most sorban lézonganak, sőt, még a fővárosomból is kirakott.
A protekturátus előtt viszont vívtam egy nagy csatát a zöldek ellen. Be akartak törni egyik városomba, ahol 2 lovasíjász, 1 fejvadász szüzek (lovas), 1 íjász és 2 trák zsoldossereg volt. Az én kb 350 emberemmel szemben neki kb 850 katonja állt, az arány 2:7-hez adta (asszem). A brutusok 2 helyen törték be a falat, a kapunál a nagyobb sereg, míg a másik helyen egy kisebbik igyekezett befelé. A trákok az útjukat állták, majd a lovasok a kisebbik sereg közé rontottak, és megfutatták őket. A kapunál közben folyt az öldöklés, az íjászok is dolgoztak keményen. A lovasok pedig kimentek a résen, és hátbakapták a rómaiakat. Közben már a lovasíjászok is a tömegbe rontottak a kapun belül, mivel az ottani trákok elfogytak. Előbb az én, majd az ő századosa esett el, nem sokkal utána megfutottak. Nálam 170 ember esett el, 1 trák és 1 lovasíjász csapat teljesen megsemmisült. Most sajnáltam, hogy nem lehet csatákat felvenni.
Bucca Creative Commons License 2004.12.18 0 0 853
Naon kihaltak a topicoc, úgy láccik senki nem dolgozik ma az országban (tisztelet a kivételnek, aki annyira melózik, hogy nem ér rá netezni:))))))))))))
Bucca Creative Commons License 2004.12.18 0 0 852

Nálam (Bruti) csak a játék elején jelentek meg a lázadók a kiinduló két városnál.

Akkor levertem őket, és azóta Croton és Tarentum közelében nincsenek, pedig most B.C. 231-et írunk.

Vmennyire csak függhet a fejlettségtől is.

Előzmény: szlacza (850)
szlacza Creative Commons License 2004.12.18 0 0 851

Én pedig azt csinálnám, hogy nem foglalkoznék a lázadókkal, hanem csak az ellenséggel. Ha megvered a lázadókat, úgyis kapsz helyettük újakat. Sztem csak egy dologra jók, ha kevesen vannak akkor én treniroztatom az egységeimet rajtuk. ( veszteség nélkül megverni őket ) A lázadókkal van egy olyan könnyebbség, hogy lázadó sereg nem tud visszavonulni, ha elmenekülnek a csatatérről sokan, nem tudod őket levágni, ők akkor is meghalnak mindig !

A másik topicban lévő eredményt is úgy értem el, hogy akkor kezdtem el foglalkozni a lázadó seregekkel, amikor már megengedhettem anyagilag, hogy erre a célra sereget állítsak fel.

Előzmény: ratón (846)
szlacza Creative Commons License 2004.12.18 0 0 850

Szerintem meg tök véletlenszerű a rebellis seregek megjelenése. ( kipróbáltam :))

( próba: ment, körváltás, megnéz, visszatölt, körváltás, megnéz: lázadók máshol vannak, lehet, hogy nincsenek. )

Általában ha jól emléxem 20-30 lázadó sereg van a térképen ( voltam velük, kipróbáltam ), és ezt a szintet próbálja a gép tartani, tehát ha lázadó seregeket vernek le, akkor generál helyettük újakat. Viszont ha sok lázadó sereg már, akkor nem nagyon képződik. Az elhelyezkedésük tök véletlenszerű. ( volt olyan sereg, ami egy piciny szigeten volt, ahol nem lehet, se partra szállni, se mozogni ) A megjelenésükben az volt csak biztos, hogy nem lázadó területen jön létre, hanem vmelyik játékos területén. A véletlenszerűségnek köszönhetően az garantált, hogy minnél nagyobb a területed, annál valószínübb, hogy nálad fog keletkezni. A helyi lázadók ( a nem 4 karika jelzésüek ), azok lehet, hogy függenek a gazdaságtól, a 4 karikások bárhol képesek megjelenni ( nekem voltak már lómai területen is ! )

Előzmény: grrrrrrr (848)
Bucca Creative Commons License 2004.12.18 0 0 849

Pedig én is tauron lapján keresztül jutottam el a modig.

Rákatt a wes whitaker modra, és akkor megnyitja ezt az oldalt:

http://wes.apolyton.net/

Sajna angol tudásom cseppet szegényes, de úgy emlxem, hogy itt az első részben szereplőket töltöttem le és telepítettem.

Ajánlom még figyelmedbe a Dark Age's modot is. Benne van az Avar Kaganátus is, és a Magyarok Kazáriából indulnak, nyugaton a Frank Birodalom áll, és hasonló nyalánkságok. Ezt is tauronon keresztül szedtem le.

Előzmény: grrrrrrr (848)
grrrrrrr Creative Commons License 2004.12.18 0 0 848

A gazdaság erősödésével a rebellis seregek megjelenése a megfigyeléseim szerint csökken. Azonkívül egy idő után úgy vettem észre, hogy a sötét területen jelennek meg inkább. Próbálj tornyokat építeni.

És az OFF rész:

Bucca légyszi küldj nekem mailban egy közvetlen linket, ahonnan az MTW MODodat letölthetném. Ugyanis hála Mantának megvan a Viking. tauron lapjánál annyi dowland van a hivatkozásra kattintva, hogy nem tudom melyik az. Azonkívül jó lenne tudnom a méretét is, mert Vodafone-val nem biztos, hogy érdemes neki állni.

És most ismételten elutaztam, Majd 28.-a után jövök!

Szaloncukorzabálos Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Előzmény: Bucca (847)
Bucca Creative Commons License 2004.12.18 0 0 847

Nem tom, hogy jól gondoltam-e ki a megoldást a problémádra, de vmit kiötlöttem. Bár ennek meg sarkalatos pontja az anyagi oldal, kell hozzá lóvé.

A családtagokat küld el megtámadni a germánokat úgy, hogy ne legyen velük nagy sereg (max 1-2 lovasíjász), a többi egységed meg családtag nélkül foglalkozzon az útonállókkal. Nem muszáj neked megtámadni őket, állj oda mellé, és jó esélyed van arra, hogy neked esik, főleg ha ő van túlerőben.

A családtagog miközben megy előre inváziósat jáccani, ahol csak teheti, fogadjon fel zsoldosokat (és ehhez kell a lóvé!), majd ilyen ütőképes sereggel kezd el az ellen meghódítását.

Nem tudom mennyire kivitelezhető, próbáld ki hátha működik.

Előzmény: ratón (846)
ratón Creative Commons License 2004.12.18 0 0 846
Rájöttem, mi a szopatás a szkítákban. Egyrészt, hogy szinte csak nyilas-lovas egységek vannak, bár nyílt terepen ez nem rossz. Másrészt, hogy baromi nagyok a távolságok, évekig telik míg az ország egyik végéből a másikba jut egy sereg. Ráadásul folyamatosan megjelennek a lázadó seregek, így azokkal kell küzdenem. Emiatt fújtam le a germániai inváziót is, mivel a meggyengül germánok helyett, akik a britekkel hadakoztak, nekem a rebellis seregeket kell szétvernem. A legjobb családtagjaim vesztegetik erőiket parpsztseregekre. Szerintem az elmúlt 15 évben nem volt olyan kör, hogy legalább 1 ilyen lázadó sereg ne lett volna vhol. Már nagyon unom őket.
ratón Creative Commons License 2004.12.17 0 0 845
Azért annak is megvan a maga szépsége. Nálunk nem tudni, meddig lesz még munka, mikor kapunk fizetést, és a "szabadságom" a többiek jóindulatán múlik. Ja, és a nyugdíjamról is lemondhatnók. Meg ezek a munka nélküli napok csak az időmet viszik, és gyakran úgy megy el egy hét, hogy semmi hasznosat sem csinálok. Szóval néha én irigyellek téged :))
Előzmény: Bucca (844)
Bucca Creative Commons License 2004.12.17 0 0 844

No, akkor megnyugodtam, hogy nem én írtam le rosszul, és mégiscsak használható az, amit ide bevéstem.

Ha másképp nem megy, töltsd le a minden népet jácchatóvá tevő modot, és próbáld azzal, Manta.

Jó neked ratón, én állam bácsinak melózom, és most még csak gondolni sem merek a játékra, mert 12.30-ig szervezett káosz van a melóhelyen, ki sem láccunk a munkából.

Ez van, így este inkább már csak olvasok.

Előzmény: ratón (839)
szlacza Creative Commons License 2004.12.17 0 0 843
Én értem, nem is azért teszem. Én a szemébe is szoktam mondani. Kollégám. :))
Előzmény: Manta GT (841)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.17 0 0 842

Folytathatod. Most megyek haza. Csáááááááááááááááá

Előzmény: ratón (840)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.17 0 0 841
Kérlek, ne cikizd Viharlovag nick-jét! Én csak 1etlen poén kedvéért tettem! THX
Előzmény: szlacza (837)
ratón Creative Commons License 2004.12.17 0 0 840
De hogy ilyenkor sincs nyugtunk tőled, pedig már kezdtem örülni. :)))
Előzmény: Manta GT (835)
ratón Creative Commons License 2004.12.17 0 0 839
Lehet, hogy a non-playable után egy entert nyomtál, és így egy sor szünet lett az end előtt. Lehet, ennek semmi köze az egészhez, de nekem is sikerült Bucca tanácsait követve játszhatóvá tennem minden népet.
Előzmény: Manta GT (820)
ratón Creative Commons License 2004.12.17 0 0 838
Internetes újságnál. négyen vagyunk, elosztjuk a napokat, hogy egyformán szívjon mindenki, és eszerint dolgozunk. Bocs, hogy csak most reagálok, de nyomtam a szkítákat tovább, nagy foglalás nem történt, viszont irtom azt a fránya sok rebellis sereget, amelyek mindig megjelennek. Ja, és kipróbáltam, hogy mi van a protektorátusnál. Én pl. elfogadtam, hogy az egyiptomiak a protektorátusuk alá vonjanak. Olcsóért eladtam a szabadságom, de ezt nálam egyszerű szövetségként jeleníti meg. Ráadásul az ellenségeimet sem támadja meg, pénzt sem kapok, és engem hozott ki utána a legjobban fejlődő frakciónak. úgyhogy nem tudom, mi ebben a jó. Viszont ők legalább békén hagynak, nem kell a dél-keleti határokkal foglalkoznom (csak a partusokat (újpestiek) kellene már kiírtanom végre, ha megérkezik az erősítés).
Ja, és a csúszka miatt még a múzeumba sem jutottam el, pedig közel lakom.
Előzmény: Bucca (802)
szlacza Creative Commons License 2004.12.17 0 0 837
Mi se rólad, sztán sztorival, csatákkal megrakva gazdagon merj visszajönni.
Előzmény: Manta GT (835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!