valaki, könyörgöm mondja már meg, hogy hol lehetne bérelni 911et? lehetőleg már 996ot...:) de legalább 993at...és viszonylag gyorsan kéne, október végére...
Egy nagy segítségre lenne szükségem:
Ha valaki tudna nekem küldeni, vagy megmondani hol találok egy Porsche jelet nagyobb méretben aránylag jó felbontásban azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm segítségeteket.
Na kérem.
Nekem volt másfél évig egy sötétzöld '91-es C4-em. Hát az valami csoda volt. Úgy fordult, mintha sínen menne. Amikor ráléptem a gázra, akkor felbőgött a boxer hátul és úgy éreztem, hogy valaki nagyon seggbe rúgta a kocsit. 220-tól is még keményen húzott 260-ig. Télen jó gumikkal a behavazott livignói hágón gond nélkül ment fel. Nekem még a 993-as tetszik, de ez az új vízhűtéses már nem nagyon. Kicsit japánosra sikerült.
Elkezdtem olvasni a topikot az elejétől... Nem jutottam sokáig mivel Boroka egy akkora baromságot írt mint egy ház. A Porsche azért képes 3-400 lovas mocival 3-5mp-es gyorsulásra mert egy viszonylag könnyű kocsi. A Corvette-be, Viper-be azért kell akkora moci mert "kicsivel" nehezebbek. Nah, akkor erre mondjatok valamit... Túl logikus volt? Nem félreéreteni... Se az amcsi, se a német kocsikat nem szeretem (kivéve a Porsche, és a Mustang).
>Ebben a tartományban ez szinte elenyészô.
Persze, ahogy a menetteljesítmények közötti különbség is az. De van. És lehet hogy ez dönt, hogy a "Hehe" vagy az "Anyád!" arckifejezést veszed-e fel...
>408 vs 420
A 420 az BHP, tehat a mi Le-nkben ez 424 koruli erteknek felel meg.
A 993-as teljesitmenyet nem tudom.
Azért a 996 nem olyan nagyon jelentôsen sokkal erôsebb. A különbség mindössze 12 lóerô: 408 vs 420. Nem mondom, egy 1.4-es Octavia esetén érezhetôen jobban muzsikál a kocsi ennyi többlettel, na de 400 lóerô felett? Ebben a tartományban ez szinte elenyészô.
Haho,
Az aktualis EVO-ban a ket legutolso 911 turbot vetik ossze. 993 (leghutes) vs. 996 (vizhutes)
Egyutt gyorsulnak 50 km/h-rol 2. fokozatban. 996 egybol elhuz egy picit, de hoppa, amint a fordulatszammero 4000 fole kuszik a 993 visszavag, es erre a 996 nem tud valaszolni. a 6 fokozatu valto segitsegevel pedig a fordulatszam konnyeden 4000 felett tarthato, igy kesobb sem tudja a 996 befogni a 993-t. 993: 1 pont
Ezt boncolgatjak miert is van ez, hiszen a 996 jelentosen erosebb. Kicsit konnyebb a 993. De a lenyeg, hogy a 993 a max teljesitmenyet 5750-nel adja le, (de persze joval tovabb porog) a 996 pedig csak 1000-el magasabb fordulaton.
Persze amint nem egyenes az ut, az uj futomu elonyei mindjart megmutatkoznak. 996: 1 pont
Kulcsinben nem tudnak donteni, mindkettonek tudnak mit felroni. 993: meredek szelvedo, esoelvezeto csatornak az ablakoknal. 996: a hato hatalmas beomolok az orron, es hatul. dontetlen.
Vegul az ertekeles, melyik a jobb? Nem tudjak megmondani. Melyiket "kivannivalobb" leginkabb? A 993 az igazi brutal, a 996 kisse szintetikus, viszont ha valaki sokat autozik a kenyelme mindenkeppen az utobbi mellett dont.
(a mellekelt kep alapjan az uj auto hatso fekjeinek atmeroje is nott legalabb 2-3 centit!
Szó sincs arról, hogy "nemkímélném" az új jövevényt, csak eltérô a véleményem. A topikot nyugodtan megszakértheted, azért van. Meg hogy leírd a tapasztalataidat :-)
Amit a sérülékenységrôl írsz, szerintem nem igazán mérvadó, mert egy ilyen árokba csúszás az kb. ennyire visel meg szinte minden autót: kisebb horzsolások a fenéklemezen, elállítódott futómű, pár lemorzsolódott apróbb alkatrész. (?) Azt lenne érdekes látni, hogy vajon mit csinál egy Porsche (vagy bármi más) ha áthajt egy farönkön,vagy felugrat egy igazán magas járdaszegélyre, esetleg nagyobb sebességnél fennakad valami szalagkorláton. Úgy tudom, a Porschek alját nem páncélozzák, tehát ilyen szituációban hasonlóan viselkedik, mint minden egyéb kocsi -- ezt is csak vékony acéllemezekbôl sajtolták. Szerintem sérthetetlenségrôl inkább beszélhetünk terepjárók esetén, ahol van egy jó kis létra alváz, meg alulról mindenféle karter- meg motorvédô szerelvények...
A lopásveszélyrôl én sem nagyon tudtam, mindaddig, míg nem panaszkodott rá az illetô. Állítólag keleten, délkeleten most ez a sikk. Attól függôen változnak nálunk a lopási statisztikák, hogy ott éppen mire van kereslet. Az utak állapota nem nagyon izgatja a balkáni kiskirályokat -- ha szétesik alatta a verda, majd hozat másikat. Szervíz híján valószínű, hogy az alkatrésznek is nagy keletje van. Hogy mást ne említsek, ha egy Carrerának megtöröd a hátsó sárvédôjét, akkor jobb ha új kasztnit rendelsz hozzá, mert azt rendesen javítani nem lehet...
Szerintem az igazán ízes darabok valóban a levegôhűtéses boxerek, nekem az elôzô Turbo a kedvencem (többek között). De nincs különösebb bajom a vízhűtéses új Carrarával sem, a formájától eltekintve. Szerintem az már nem az a karakteresen agresszív eredeti design, mint ami a Porsche névhez elválaszthatatlanul kötôdött. Ugyanúgy puha, kevésbé markáns és eljapánosodott a forma, mint pl. a Ferrari 360-as esetében...
Bécsi szervíz, naná, a VW-kóklerekre én sem szívesen bíznám a Porschemat. Bár van egy szervíz (ECS) a Ciprus utcában, ahol értenek is a márkához, oda rendszeresen hordanak fiatalabb-öregebb példányokat.
"Remélem megbékéltél. Majd a jövő héten folytatjuk."
Nem volt harag egyeltalán, ez a fórum nem arról szól. Csak másképp látom a 911-et, mint jelenséget... Jövô héten folytathatjuk :-)
Nem kíméled az új jövevényt. Én nem akartam megszakérteni a topikot. Csak a környezetem tapasztalatairól számoltam be.
A sérülékenységről: egy Carrerás ismerősöm néhány éve, télen, hóban. (Már nem is kellene folytatni). Sikerült. Lecsúszott az útról. Árok. Megvitattuk: ezt a modellt nem erre az évszakra tervezték. A történet lényege az volt, hogy - a szemrevételezést követően - egy trágyahordó traktor húzta ki a Porschét az árokból. Nagy meglepetésre innen lábon folytatta útját. Egészen Bécsig., ahol alapos átvizsgálás után, némi futóműállítsát végeztek, kicseréltek pár apróbb alkatrészt és minden folytatódott a megszokott kerékvágásban.
Ez a lopásveszély história kissé meglep. Én még nem hallottam 911 eltűnésről, de ettől még természetesen elhioszem amit írsz. Valószínű újsütetű jelenségről van szó. Néhány éve nem érdekelte a tolvajokat ez a típus. Logikusan végiggondolva: mit és milyen okból lopnak?
-Széles körben elterjedt típusokat preferálnak a tolvajok, mert azok szétbontva alkatrészként is hasznosíthatók, másrészt legoautót is lehet belőlük készíteni. Ez a megállapítás a 911-re nem áll. Egyrészt nem jön szembe minden órában 20, másrészt a tulajdonosok (személyesen, vagy közvetve) informális kapcsolatban állnak egymással. Ha egy Carrera nagy mértékben sérül, arról többnyire tudomást szereznek a márkatársak (ha máshonnan nem a szerelőiktől). Innentől bukás.
-A másik motiváció: irány kelet, dél-kelet! Arrafelé még a magyar utaknál is nagyságrendekkel rosszabb az utak minősége. A frissen megtollasodott alvilági figurák (akik megrendelésre lopatnak autót) általában a komfortos autókat kedvelik (M-B E-S klasse, Audi A6-A8, BMW 5-7, stb.). Ezenkívül nem mellékes szempont, hogy a tulajdonos biztonságáról gondoskodó gorillák is beférjenek. Ez egy 911-ben megoldhatatlan. Persze érhetik meglepetések az embert. De ismétlem: én a környezetem sokéves tapasztalatairól beszélek.
Vita helyett 1 új téma: szerinted akkor is megőrzi a jellegét ez a típus, ha folyadékhűtésre váltanak? Nekem ez valahogy sántít. A 911-nek ez az egyik varázsa: a léghűtéses boxer. A hang, télen a hőérzet, stb. Én inkább az utolsó léghűtéses sziriára ("békaszem") szavaznék.
Egy érdekesség: egy-két éve - amikor még nem jött újra divatba a Carrera - Magyarországon relative olcsóbb volt használtan 911-et venni, mint Nyugaton. Legalább 30-40 %-os árkülönbözet volt a hasonló korú és felszereltségű autók között. Persze ott mások a tulajdonlási szokások. Általában második autónak vásárolják és évekig használják. Betartják a szervízintervallumokat és költenek rá, ha indokolt. Itthon vannak olyan Carrerák, amiket egy év leforgása alatt tucatnyian birtokoltak. Azért ki lehet fogni szép darabokat. Mint minden használt autónál - itt is vigyázni kell vásárláskor. az viszont tény, hogy a 911-et 10 évesen is érdemes megvenni (persze normális kondíciókkal), mert ezt az autót nem tömegtermelik. Hihetetlenül tartós darabok. Remélhetőleg a mostanában gyártott modellek is megőrzik ezt a hagyományt. A sérüléseken és az eredeten túlmenőleg igen fontos tényező a szervíz. Az ismeretségi köröm Carrera tulajdonosai szinte kivétel nélkül a bécsi szervízban bíznak. Ez (bizonyos esetekben) értéknövelő tényező is lehet.
Remélem megbékéltél. Majd a jövő héten folytatjuk. A 911-ről egyébként olvashatsz a www.totalcar.hu-n is.
Pont arról híres, hogy hétköznap is használható, viszonylag egyszerűen vezethetô kocsi. Persze ha a végletekig kiautózod, akkor fel kell kötni hozzá a gatyát, de vagy 10 éve már nem az a rakoncátlan, állandóan kitörni akaró, farnehéz, megzabolázhatatlan kôkemény sportkocsi, amilyennek sokszor leírták. Szóval anyu is elmehet vele a gyerekért az oviba...
Az olajcserérôl nem tudok pontos adatot, de soknak tartom az 50k km-t. Lehet, hogy átvizsgálást ötvenezrenként kell rajta csinálni, de az olajat minden jóérzésű ember lecseréli benne szerintem tízezrenként. Kár azon a pár ezer forinton spórolni, fôleg ha egy 30 milliós sportkocsi motorjáról van szó...
Az F1-es technika is kicsit túlzás. Messze van még egy Porsche attól...
Ahhoz, hogy a Carrera alja szinte sérthetetlen legyen, minimum fél centis kazánlemezzel kellene burkolni. Egyébként igenis nagyon tud sérülni: a nyomdafônökünket egy barátja elvitte egy bemutató körútra az új Carrerájával, kb 100 métert tehettek csak meg, amikor minden elôjel nélkül lendületbôl kitolatott eléjük egy Trabi a kertbôl. A sofôr srác reflexbôl félrekapta a kormányt, és felvágódott a járdára, majd megakadt egy fa törzse és egy betonkerítés között. A kocsinak az alja is rendesen sérült, és sok-sok millióba került a helyrepofozása. (Mellesleg én ilyenkor simán eltrafálnám a Trabantot, egyrészt kisebb a kocsi sérülésének várható mértéke, másrészt meg dögöljön meg az a köcsög trabantos, aki így kitolat elém minden körülnézés nélkül. Persze nagyot nézett a ripityomra szakadó kocsin, majd békésen elpöfögött, a mai napig sem tudni, ki volt az...)
A lopást illetôen sincs igazad, sajna a Carrerákat nagyon is lopják, egy ismerôs panaszkodott, hogy szinte havonta egyszer rápróbálnak a kocsijára, állandóan a zárakat kell cserélgetnie. Szerencsére a beépített kütyük eddig megóvták a kocsiját, de nagyon félti. Mellesleg lopás ellen sem kötnek rá cascot...
Ami a téli közlekedést illeti, igazad van, elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki hóban egy Porsche-vel virgonckodjon. Ugye egyrészt ott vannak az úthengernyi gumik (ha keskenyebb téli raksz fel, a felni mérete akkor is szab egy minimumot,) meg a hátsókerékhajtás a baromi erôs motorral. Ez még nem is lenne gond, mert ugye a Carrera elég nehéz hátul is, meg lehet összkerékmeghajtással is rendelni, de ugye egyrészt nagyobb hóban könnyen felül az alacsony hasmagasságnak köszönhetôen, másrészt meg a sok birka, ha összetöri, akkor nem egyszerű javíttatni. Más erôs hátsókerekes kocsik is járnak télen, de egy Porsche valahogy csak áprilistôl októberig autó...
Néhányan itt a topicban, már nagyon jól megragadták a feelingjét ennek a járműnek. A Carrera maga a 4keréken mozgó legenda. Jó érzés ránézni és hihetetlen dolgokra képes.
A C2 szakembereknek való, de a 4 sem az a tipikus úrvezetőknek gyártott szerkezet. Olajcsere: 50ezrenként. Technika: F1. A Carrerák alja fémmel burkolt. Sérülések lehetősége = 0. A '89 előttiekkel megerőltető a városi közlekedés, mert olyan mélyen kell a kuplungot nyomni, hogy megszakadsz. Praktikum: 0. Aki praktikus autót akar, vegyen minivant, vagy pickupot. Van még egy hihetetlen előnye: egyáltalán nem lopják. Legalábbis még nem hallottam elkötött Carreráról. Télre viszont, kell 1 másik szerkezetet rendszeresíteni, mert egy 911 gyakorlott vezetőnek is okozhat meglepetéseket. Viszont ezek a meglepetések minden hátsókerékhajtásos autóra állnak. Lehet, hogy visszafogottabb stílusban ki lehet bekkelni 1 hosszabb telet is.
Úgy látom elég silány a hangulat errefelé, elkéne már valami pörgés , mert gyengusz a T-ma!
Nekem is még japán gépem van, de a PORSCHE-val nem merném 1lapon említeni pedig nem rossz eszköz aki nem tudja tisztelni a nevet és itt firkál mindenféle lémerséget az "p-ö-c-s" Látom vannak még régebbi arcok is, de azért nem mentesülnek ez alol.
Te se haragudj, kérlek, bevallom, alattomos szándékkal rejtettem el a honda-gyalázó megnyilvánulásaimat e topic mélyére, (tévesen) úgy gondolván, hogy itt egyetlen honda hívő lelkébe sem gázolok bele, mégis sikerül leküzdenem azt a mérhetetlen frusztrációt, ami a vti motorok megjelenése óta kísért engem. vétkeztem, kérlek bocsásd meg bűneimet. ámen.
amúgy valóban nem szép dolog az általánosítás, sajnálatos módon én is beleesem ebbe a hibába, de ezek szerint te vagy az üdítő kivétel. ugyanis eddig nem túl sok olyan honda rajongóval találkoztam, akinek nem nagy h betű lett volna a retinájába égetve. nagyon jó dolog, hogy valaki ennyire rajong az autójáért, de azért az a hozzáállás is sántít egy kicsit, hogy ami nem honda, az kapásból szar, ami nem japán az még szarabb, ami ráadásul német, az pedig a világ szégyene. ismerek jópár h fant, aki csakis h autókból tudja elképzelni az autóparkját, pénztől függetlenül, tehát 2m-50m kategóriában. ezeket már sajnálom. a vtec motoroknak pedig minden elismerésem, csak hajlamosak az emberek túlértékelni őket. főként a tulajok.
szóval ezt én sem tudtam szó nélül hagyni. én is teljesen bele vagyok zubbanva a 911be, de mindamellett nem mondom, hogy a nsx egy szar autó, vagy hogy a civic vti a maga kategóriájéban pocsék járgány lenne. más kérdés, hogy nem vennék, mert nem jön be a karaktere, de mindenkinek szíve joga azt választani, ami szimpatikus neki.
hát, ha nagyon kiváncsi vagy, elárulom: egy punto2m van. nem egy carrera valóban :(
Ne haragudj kérlek, nem tudlak szónélkül hagyni ......szóval elolvasgattam néhány régebbi hozzászólásodat ....
bevallom siralmas.....
Külön gratulálnék hozzá, ha esetleg egyszer lenne Porsche911 alattad ......
Nem mondok rád semmit......
Csak azt, hogy nagyon király vagy...csak így tovább.......gratulálok
Te azt hitted attól, hogy vki... imádja a Hondát..... , olyan szűklátókörű és annyira elvakult, hogy nem érdekli egy olyan kiváló sportautó mint pl. a Carrera 911? ....tudd meg, nem így van..... és nem sikerült elbújnod ...egy Porsche topic leple alatt a Honda fikázásoddal....
Ha megtennéd ,azért kínáncsi lennék rá ha leírnád te milyen autóval rendelkezel(ha van egyáltalán)..
Civic R
nehogy OFFTOPIC legyek....: A Porsche...az Porsche...feelingje van ....
Tényleg nem voltam jó ideje a DSM-topicban, mostanában a "domestic" oldallal lógok. :-) Mi van Eclipseboy-jal? Van már turbós utódja a Piroskának? Egyszer láttam a rakparton, akkor még sötétített volt a gép. Némi irigységet éreztem. :-)
Boró
ui: Az arlingtoni DSM-eseknek állítólag van egy 450 lovas szörnyük. Egyszer át kellene ugranom megnézni...
Boróka:
" 911-esben is ültem Németországban és Amerikában is. (..) Az első ilyen autót 95-ben próbálhattam ki, akkor vettem meg életem első sportkocsiját, egy Mitsubishi Eclipse GSX-et, talán ezért sem tetszett igazán."
Rég jártál a DSM topicban! A DSM-hez kell hozzátennem (nem neked, azoknak akik nem ismerik), hogy bár annyira Mitsu mint amennyire Chrysler és csak 2L sornégy turbo, mégis a tuningolt spec.DSMek 911-ek ellen versenyeznek gyorsasági versenyeken!
A DSM az olcsó sportokocsi kategória volt 90-ben, a Car&Driver-ben a megfizethető minőségként dícsérték. (A turbos nem a sportos kaszni s kiskocsi kategória, mint más hasonló árú modell - Nissan 100NX - Geo Storm stb.)
Gyárilag (jól visszafogva) 190HP 4kerékhajtott full felszerelt. (Pl. Eagle Talon TSi AWD)
Ha jól emlékszem, az 17000$ körül volt, amiből egyetemi hallgatók visszakaptak 3000$-t. A 2G már 22000$ volt (még mindíg olcsó) de nem nyújtott többet, sőt, a design változott, a performance csak papíron mutatott jobbat. Mai napig a 2G-be az 1G ECU-ját (computerét) teszik a DSM funok, hacsak nem tuning ECU kerül bele. (Ez már több mint chiptuning.)
Szerintem az "átlagember" szemszögéből az elérhetőbb sportautó értékesebb, mert a csúcsmodell megmarad álomként! Viszont, ha megvehetek egy Buzuki árából egy használt DSM-et, amit kb.500kHUFból feltuningolhatok 300HPra, az számomra vonzóbb, mint egy elérhetetlennek tűnő limitált csúcsmodell.
És itt 1-2 kép:
944 kergeti a Talont
911 a Talon mögött
" The moral of the story: Nem biztos hogy több pénzért többet kapsz! Még autóban sem.. "
Valóban így volt a G(elände)-fokozat története, de a jobb gyorsuláshoz bizony azt is kell használni. Olyan hosszú egyese a Countach-nak van az áttétel 2.232:1 elsö fokiban, 4.1 végáttétel mellett.
Ha most nagyon genyó akarnék lenni, akkor azt kérdezném meg, hogy most akkor mi is a problémád az új dízel motorokkal? (tudod, nagy nyomaték, és nem kell üveghangon pörgetni...:) ) meg hogy akkor mi a jó a VTi-ben? (amit üveghangon kell pörgetni?)
na de nem vagyok genyó, szóval nem kérdezek semmit :))
959-re visszatérve, azt tudtátok-e, hogy a brutális gyorsulását (ha jól tudom, a kortárs kategóriatársak közül vert mindenkit ebből a szempontból) az különleges váltóáttételezésnek és a négykerékhajtásnak köszönhette. igazándiból nem nagyon kellett a váltóhoz nyúlni egy 0-100 gyorsulás esetén. ez a fokozat (a tulképpen 1-es) a "terepfokozat" elnevezést viselte, mert nem ment volna át a környezetvédelmi vizsgákon (túl hangos volt?) így hát az egyes fokozat, az tulkeppen a kettes.
nah,
byez,
carrera2
PS: bocs, ha hulyeseget irtam, nagyon regen olvastam mar a pontos leirast. lehet, hogy csak kitalaltam? :) valaki erositsen mar meg...:))
A tegnap esti Off után most szólnék egy-két szót a Porsche-król is.
Ülni eddig csak 924-esben ültem, hát az minden csak nem autó. A 944-es már egy fokkal használhatóbb jóindulatú kocsi, de valóban a 4 hengeres motor kissé erötlennek hat.
A 911-esekre áttérve a kezdeti 2.0 motorok még elég keveset tudtak, ezért nem rendkívüli sem az élmény, sem a vezethetöségük. A 70-es években megjelent erösebb motorok azonban nagyon hosszú ideig a kasznihoz és a futómühöz képest erös túlmotorizáltságot mutatnak. Egy 75-ös Turbot az úton tartani, az már emberfeletti teljesítmény. Hol az orrát tolja el, hol a feneke elöz meg.
A Porsche 2 évtizeden át gyakorlatilag a futómüvet fejlesztette a kocsi alá, hogy utolérje a motort.
Például ott van a HighTech 959-es. 1990-ben Gordon Murray a McLaren akkori technikai igazgatója, mielött belefogtak az F1 konstrukciójába, tesztelte az akkori ellenfeleket Angliában. A megmérettetésen 4 autó vett részt: Lamborghini Countach 25th Anniversary, Porsche 959, Ferrari F40, Lotus Esprit Turbo SE (ez utóbbi szerintem csak lokálpatriotizmusból, mert semmi keresnivalója a fenti 3 között). Az eredményt mi már ismerjük. A tesztröl szóló beszámolójában például a 959-est Golf GTI 16V-hez hasonlítja. Nincsen meg benne az az érzés, ami az olasz telivérek esetében. Azt mondja, hogy az autóval végül is mindent meg lehet csinálni, de egyszerüen nincs mögötte a mérhetetlen erö érzése, holott alig 5 LE-vel gyengébb mint a Countach (Ami a 450LE-s kategóriában egyébként csak egy elvi külömbség). De a 90-es évek közepére 3.6 Turbo motorral és az összkerék-hajtással, már tényleg jó lett a Porsche, mert jobbat lehetett autózni vele mint a 959-cel, és ugyanakkor közúti forgalomban is használhatóvá vált.
Egyébként ez a Porsche egyik erössége a többi szuper-sportkocsival szemben, hogy a hétköznapi autózást is viszonylag elfogadható minöségben produkálja (bár jó magam azért szivesen megküzdenék egy Countach-al nap min nap.:)))
A Porsche is valóban egy stílus, egy külön irányzat a sportkocsik között, és valóban elég sokat profitál a néha kicsit túl-misztifikált hajtásláncából.
Nekem személy szerint az a váleményem, hogy a nagy lökettérfogatot csak még nagyobbal lehet helyettesíteni. És ezeknek a tuningoknak is a hétköznapi életben nem sok értlmét látom ilyen kaliberü autók esetében, mert alapban is többet tudnak, mint a legtöbb vezetö képességeinek duplája.
Abban is teljesen egyet tudok érteni Boróékkal, hogy az embernek kellenek beteljesített vágyak, mert egyébként frusztrálttá válik, fásulttá lesz. Nekem pl. a 80-as évek közepe (középiskolás éveim) óta 3 álomautóm van 1. Lamborghini Countach, 2. Cadillac Fleetwood Eldorado 74-76-ig a 8.2-es motorral, és 3. Alfa Romeo GTV, amit már negyediket használva 8 éve vezetem. És 8 év után is minden nap örömmel ülök bele, és minden nap élmény vele az autózás.:)))))))))
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam
Ui.: Van egy személyes élményem még részben Porsche, részben Alfa ügyben. 90 öszén jelen voltam a Hungaroringen egy svájci Porsche klub találkozóján, ahol sok P. mellett indult még egy M3-as meg egy 850 BMW, egy 500 SL Mercedes és egy 1971-es Alfa Romeo 2000 GTV (ez még nem az a típus, ami nekem van, mert ebben még elöl van a váltó és a Giulia alapjaira épült, egyébként képeit megnézhetitek a honlapomon: w3.swi.hu/fastcar)
Na ezen a baráti versenyen az Alfa tönkreverte az egész mezönyt, Pedig volt ott 360 LE-s Ruf Biturbo is, de mindenesetre nagyon érdekes volt látni, hogyan mennek ezek az autók egy olyan helyen, ahol lehet is.
"jah, boró, mit nevezel te kulturált nyomatékleadásnak?"
Kb. azt, amikor egy autó nem üveghangon pörgetve szolgáltat megfelelő nagyságú nyomatékot. Az S4 ebben a műfajban összehasonlíthatatlanul jobb az M3-nál, amely kis fordulatszámon autózva - finoman szólva - vérszegény darab a sportkocsik között.