Én kb. 1 vagy 2 hónapja a Vaterán láttam, hogy valaki az ingyenes mintákat árulja lemezen. Még azt is oda írta kik a készítői. 50.000 db nem semmi. Nem sok kellett nekem, hogy írjak neki, de inkább utána kellett volna nézni ki is az a személy. Némelyik ember olyan pofátlan, nem hogy örülne neki, hogy szert tudott tenni ilyen mintákra még profitálni is akar belőle. Kislányok gondoljuk meg is teszünk fel ide. Mi azért vagyunk itt, hogy ha tudunk segítsünk egymásnak. Ezt mindig szem előtt kell tartanunk. Bocsi ez nem kioktatás akart lenni.
Van még más is. Morgó, Törpapa, Törpilla és egy-két karácsonyi kép. Nem nagy durranás. Lehetne még rajtuk finomítani, de ugye az angol tudásom itt-ott felszedett. A progihoz meg kevés. Ha valakinek kell szívesen küldöm. Majd felrakom a többi képet is.
Sziasztok! Ha van időtök nézzetek át a kézimunkás topikba. Ott tegnap fedezték fel a csajok, hogy az általuk ingyenesen feltett és bárki által ingyenesen letölthető kézimunkás újságokat valakik pénzért árulják a saját oldalukon. Persze lett balhé, a pénzért áruló előbb tagadott, de aztán levetette az újságok képét, így már nem árulja őket. Tehát érdemes meggondolni mit hova tesz fel az ember, mert bárki, bármikor visszaélhet vele...
A legutóbbi kedvenc oldalunk ugye orosz és az oroszok utánunk vannak még a cikk szerint.
Részlet a hazai razziáról: Újabb p2p razzia itthon 2010. June 16. 15:22 | Szerző: sct | Kategória: Razzia | 1,529 hozzászólás
Több természetesen nem hivatalos forrásból értesültünk, hogy a mai nap folyamán több helyszínen is lecsapott a rendőrség fájlcseréhez köthető gépekhez.
A hírek szerint főleg torrentes gépek voltak a célpontok, a hazai ftp-k körül csend van.
A razzia délelőtt 11 óra után kezdődött, és az eljárás még most is tart. Az elvitt gépek között főleg seedszerverek és egyéb hazai bittorrentes oldalakhoz köthető gépek vannak.
A legnagyobb hír eddig, hogy úgy tűnik az nCore (egyik?) proxy szerverét és talán trackerét is lefoglalták. A site több órája nem elérhető. Több magyar oldalról eddig nincs információnk.
A razzia méretét jól mutatja, hogy a helyszíni beszámolók szerint több mint 15 autóval vonultak ki a hivatalos szervek. Legalább 4-5 különböző szolgáltatónál voltak lefoglalások, összesen akár 50-nél is több gépet érinthet az eset.
A többi itt olvasható: http://asva.info/razzia-info
A pert a RAPO nevű jogvédő szervezet indította, ami Oroszországban többek között a Universal, a Paramount, a Sony, a Warner Bros és a 20th Century Fox médiacégeket képviseli. A szervezet számításai szerint a torrentoldal 38,7 milliárd rubel (1,25 milliárd dollár, 273 milliárd forint) kárt okozott a kiadóknak. Hogy ezt az összeget mi alapján számolták ki, az egyelőre nem ismert. Az orosz törvények alapján az üzemeltető házaspár, Iván és Irina Podorozsnyikov, akik Ripper és Nadezhda álneveken vezették az oldalt akár hat-hat év börtönt is kaphatnak.
Az oldal tulajai mellett több felhasználó ellen is nyomoznak, akik az Interfilmről letöltött filmeket saját kalózoldalakra töltötték fel, vagy sokszorosították és eladták őket. Az orosz jog szerint azt kell bizonyítani, hogy anyagi haszna származott valakinek az illegális letöltésekből index.hu
Lányok! Nem kukacoskodás. Az ingyenes (free) link jöhet, de a többiért törölhetik a fórumot. Ha valakit érdekel nézzen körül a torrentvilágban történt idei nagy razzia témában. Nagy torrent oldalak szervereit vitték. (Igaz ezzel nem tudták megállítani a file-cserélést, de hát ugye...) Nem tudom. Az még lehet, hogy nem jogsértő, ha file-cserélő linkjét berakjuk ide. Csak így a figyelem ezekre az oldalakra irányul és törlik azt. Nekem is jól jönnek ezek, de ugye nem tudhatjuk... Szívesen segítek én is, ha kell
Én is megnéztem az oldalakat,be is másoltam,de az én programom betűkészletében nem találom,akkor bizonyára nem ismeri fel ugye?Egyébként köszönöm a segítséget!
Elizankó! Arra figyelj még, hogy amikor kicsomagolod a letöltött betűmintákat, szokott mellette lenni vagy egy txt file vagy valami más. Azokat nem kell bemásolni. Csak az "Open Type" vagy a "True Type" betűkészlet file-okat.
A World-be úgy tudod bemásolni, hogy "saját gép", "C" meghajtó, "Windows", "Fonts" mappa. Innen át is tudsz másolni a himzőprogidba. A többit lentebb már írtam.
Köszi. De nem az első munkáim. Már korábban írtam, hogy a melóhelyemen kb. 1 éve van egy Brother innovis 900. Azon tanultam. Ilyeneket már csináltam, csak 10x10-es méretben. Így a vízben oldódó, meg az összes többi stabilizátort ismerem.
Erről a két oldalról tudsz böngészni. Mentsd le a mintát a gépre. Aztán "saját gép", "C" meghajtó, "Program Files", "Brother", "PE-DESIGN" mappán belül a "Face" mappába bemásolod a betűkészlet file-t.
Ha valamit nem értesz, szívesen segítek.
Ezeket a betűkészlet file-okat ugyanígy a World-be is be tudod másolni. Nekem van hieroglifától elkezdve, a normál kézírásig elég sok.
A himzőprogi azonban nem mindegyiknek minden karakterét ismeri fel. Ki kell próbálni. Elég sokkal lehet így bővíteni a lehetőségeket.
Köszi Mums! Azért van még mit tanulnom. A sima hímzéssel és az aplikációkkal nincs bajom. Most készül az első nagy csipke mintám (angyalka csúcsdísz). De még tálakat nem csináltam, sőt a pozícionálás sem megy igazán ezzel a géppel. Addig úgysem nyugszom, míg nem csinálok egy olyan terítőt, amik fel voltak ide töltve. :-)
Sziasztok lányok! Az új gép első mozdulatai. Természetesen a három gyerek törölközője. Kívánság szerint hímezve. A legkisebbé (Csongor). A középső nagyfiú. és természetesen a nagylányé (Viki)
Szerintem, ha nem csipkéztél még, akkor ne ezzel kezd! Itt, ezeknél a terítőknél az 1 mm is rengeteget számít! Ezekhez már jól kell tudni a pozícionálást, hogy ilyen terítőt csinálj.
Nagyon szépen köszönjük ezt a sok gyönyörű mintát. Én csak most jöttem rá, hogy hogy tudom őket letölteni, ezért nagyon megköszönném, ha továbbra is tennél fel lehetőségeket a letöltésre. Köszi!!! Mariann
Mint a többiek már írták, a pendriv-re készíts egy EmbF5 mappát, mert a gép ezt "keresi", ezzel tud kapcsolatot létesíteni. És azon belül almappákba (ez már tetszés szerinti elnevezésű) csoportosítsd a saját mintáidat. ( pl. virágok, csipkék, stb)Ha ezt nem így csinálod, nem tudsz lapozni a minták között, és mikor ki akarsz lépni a megnyitott mintából lefagy a gép és csak ki-be kapcsolás után tudsz újra dolgozni vele és ez nem tesz jót a gépnek.
Nem is kell tudni oroszul:-) Akinek a nick neve latin betűvel van írva, feltehetőleg beszél angolul. Vagy csak szerencsém volt:-)? Már 3 "csajszival" sikerült kapcsolatba lépnem.
Köszönöm az ötletet az átnevezésre, külön Anikónak amiért felhívta a figyelmemet a mappanevek javítására. Megvannak a hőn áhított minták és nagyon örülök nekik.
Néhány tapasztalatot szeretnék megosztani Veletek a jelenlegi kedvenc oldalunkról.
Lehetőségetek szerint érdemes alaposan végig nézegetni az oldalakat mert amit az egyiken nem lehet letölteni azt a másikon igen. Az utolsó oldalakon működik a webfile megosztó is. Nem feltétlenül kell regisztrálni rajta én megtettem, de amiket feltesznek azok a felrakás napjától számított 7 napig tölthető le. Utána törlik. Lehet persze kérni a felrakót hogy töltse fel újra, de ezen levelek írására az orosztudásommal nem vállalkoznék:) Konkrét időkorlát nincs a fórumon, de valami van a szabályzatban én nem figyeltem és hirtelenjében 4 nap alatt sikerült 1 napot eltölteni fent. Ezt 15 perces kitíltással jutalmazták :))
Kérdés azok felé akik nem regisztráltak, van arra igény hogy további letöltési lehetőségéket rakjunk fel ?
# Szolgáltatás WebFile.ru lehetővé teszi bármely felhasználó számára szabad:
* Загрузить файл размером до 350 Мбайт на сервер WebFile.ru. Letöltés fájl mérete 350 MB a szerveren WebFile.ru. * Хранить его на сервере WebFile.ru. Tartsd meg a szerveren WebFile.ru. Время хранения зависит от количества скачиваний файла. Tárolási idő függ a letöltések száma. * Скачивать его по ссылке с WebFile.ru. Letölt ez keresztül a láncszem-ból WebFile.ru. * Установить пароль на доступ к файлу. Meghatározott jelszóval férhet hozzá a fájlhoz. * После загрузки файла отправить ссылку на него своим друзьям. A letöltés után a fájlt küldeni a linket a barátaidnak. * Зарегистрироваться для получения расширенного сервиса. Jelentkezzen be, hogy kibővített szolgáltatást. Расширенный сервис - статистика скачивания, возможность удаления файлов. Advanced Services - Statisztika letöltése, képes-hoz töröl fájlokat.
# Сервис WebFile.ru предоставляется бесплатно на следующих условиях: Szolgáltatás WebFile.ru ingyenesen a következő feltételeknek:
* Загрузка и скачивание осуществляется только по http-протоколу. Feltöltő és letöltő csak a http-protokoll. * Сервис WebFile.ru предоставляется в основном для российских пользователей, поэтому скорость загрузки для пользователей за пределами РФ может быть специально ограничена. Szolgáltatás WebFile.ru előírt elsősorban az orosz felhasználók számára, így a letöltési sebesség a felhasználók számára Oroszországon kívül is, különösen korlátozni. * Не гарантируется сохранность файлов. Nem garantált, hogy mentse a fájlt. WebFile не хранит резервные копии пользовательских файлов и данных после удаления после истечения срока хранения. WebFile nem tartja biztonsági másolatot a felhasználói fájlok és adatok eltávolítása után lejárta után. * На сервере WebFile.ru запрещено размещать материалы, противоречащие законодательству РФ, объекты интеллектуальной собственности, копирование которых запрещено владельцами оригинала, вредоносные программы. A szerver WebFile.ru tilos, tegye anyagot, amely sérti a jogszabályok RF, szellemi tulajdon, másolatát, amely tiltja a tulajdonosok az eredeti, malware. Такие файлы удаляются при обнаружении. Ezek a fájlok törlésre kerülnek a feltárt.
Lefordíttattam a felhasználói feltételeket. Abban azt írják, hogy egy meghatározott jelszóval lehet hozzáférni a fájlokhoz, amit a feltöltőtől kellene kérni emailban. Na ennyi.