Keresés

Részletes keresés

Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 896

Aha, ezek az aoróságok nekem is marhára teccettek.

tegnap csatáztam a szittyákkal a rebellisek ellen, hát amikor megfuttattam az ellen séges bandát, és már csak a vezérük lohot a lovasaim elől, na mondom itt a győzelem, mert nagy port verve elterült az ipse (azt hittem sanyi van neki), ekkor azonban feltápászkodott, majd rohant tovább ész nélkül. A sorsát persze nem kerülhette el!

Másik csatában, amikor a rebelliseknek voltak szintén lovasai, nagyon élethű volt, amikor a vágtázó lovasait nyílzápor érte, és felbucskáztak a lovaikkal. Úgy volt megcsinálva, mint a filmeken!

Előzmény: Manta GT (894)
ratón Creative Commons License 2004.12.20 0 0 895
Aztán eléri a 60-t, orvérzést kap egy bulin és leszédül a lóról. Az országban kitör a fejetlenség, az anarchia és a pánik, és csak egy nagyobb mészárlás állítja meg a fejvesztetten egymást öldöső emberek tömegét.
Asszem warlordnak nevezik a játékban. Viszont tetszik, hogy a szkíták, a germánokhoz hasonlóan karakánul, keményen beszélnek, nem úgy mint a görögök, akik folyton sziszegtek (jesssz, sztratégosssz.)
Előzmény: Manta GT (894)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 894

A fiatal kis trónörökösöm egy 45 éves taknyos, de a faterja még olyan jó erőben van (láttam csata közben, amikor úgy lökte le a lóról a huszonéves trák trónörököst, hogy az átment 2D-be), hogy a srác a nyugdíjkorhatár előtt nem remélheti a trónralépést.

Apropó: van a szittyáknak trónjuk? Vagy azt is nyeregnek hívják? Mert az én Mighty Zipotetes-em eddig minden percet nyeregben töltött és csak akkor járt városban, ha épp elfoglalt egyet, oszt' megnézte magának a fejérnépeket, akik sikítozva bújtak a házaikba a jámbor szittyák elől. :)

Hú, fejérnépekről jut eszembe: azon feküdtem ki leginkább, amikor egyik télen megnyitottam egy város 3D-s képét és a lófráló emberek léptei alatt ropogott a hó!!! Halálom az ilyen apróság; az ilyenek miatt tudok megbocsátani még közepes méretű bug-okat is. :)))

Ja, egyébként láttam egy fickót, megy egy csajt, akik inuk szakadtából rohangáltak föl-alá, aztán egyszer uzsgyé, irány a főtér: amikor odaértek, lehiggadtak és sétálva folytatták a céltalan kószálást. Vajon mit mondtak ott nekik!? :)))

Előzmény: ratón (889)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 893

Igen az a neve, és előre elkészítette terepek vannak benne.

pl Róma városa, kelta domborzat, stb.

Előzmény: Manta GT (890)
ratón Creative Commons License 2004.12.20 0 0 892
Hát, egy sivatagnál, azért ez nem jelenthet gondot. Maximum az, hogy a gép máshogy rakja fel a csapatait. De én megadtam neki az esélyt, hogy nyerjen :))
Előzmény: Manta GT (890)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 891

Azé nem tom, mert nekem a peccs nincs fenn, én alappal jáccom.

Akkó ez lehetett a gond!

Előzmény: Manta GT (883)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 890

O.K., ez a Custom battle (volt a medievalban - itt nem biztos, hogy ez a neve), de hogyan választod ki, hogy a domborzati viszonyok és a seregek elhelyezkedése is olyan legyen?

Javasolnám inkább a Map editor használatát... Már, ha van ilyesmi ebben is.

Előzmény: ratón (888)
ratón Creative Commons License 2004.12.20 0 0 889
Pedig kénytelen lesze kétfrontolni. A fiatalok meg majd felnőnek, és kitanulják a mesterséget. Nekem az a bajom, hogy minden ifjonc katona akar lenni, a városokat meg nem akarja senki sem irányítani.
Előzmény: Manta GT (886)
ratón Creative Commons License 2004.12.20 0 0 888
Nem gyors csata, hanem van egy olyan menű, hogy te állítod össze a harcolókat, az időt, a helyet, mindent. Nem jut eszembe a neve, de ugyanott van. Itt ki lehet választani sivatagos területet is.
Előzmény: Manta GT (887)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 887
Hogyan választod ki a terepet?
Előzmény: ratón (884)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 886

Te kis Badiny Jós Ferenc, te! :)))

Párthusokkal még várnék, nem akarok két frontos háborút. Pláne úgy, hogy azon a vidéken gyenge vagyok. Meg az államkassza is alacsonyan száll. :(

Előzmény: ratón (885)
ratón Creative Commons License 2004.12.20 0 0 885
Ja, a parthusok azért szivatás egy kicsit, mert nekik is vannak lovasíjászaik, akik elég nagy károkat tudnak okozni (engem csak egyszer vertek meg, kicsit elbíztam előtte magam). Amúgy érdemes kiírtani őket, ha nem akarod, hogy később megjelenjen a párthus herceg, és megtérítse a népedet :))))
ratón Creative Commons License 2004.12.20 0 0 884
Manta a másikban írtam tanácsokat, ha gondolod, fontold meg.
Amúgy én hamar betámadtam a trákokat, majd békét kötöttünk, majd újra megtámadtam, és ez így ment, míg le nem törlődtek a térképről. A gond végig a pénz volt. A térképekkel pedig a nagyobb birodalmakat (egyiptom, róma) kell zaklatni, mindig megveszik, és fizetnek is rendesen.
Most azon gondolkodom, gyors csatában megcsinálom gaugamélát. Megvannak az egységek, felállítom őket, aztán hadd szóljon. Nagy Sanyi rulez!
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 883

No, de félre a gonoszkodással! Télleg köszi a tippet, hogy mindenkivel nyomulhatok - de van egy kis baj.

Ha felrakom a peccset, az átírja az exe-t, az meg ugye crack nélkül nem megy, tehát a crackelt exe-vel felül kell írni.

No, mármost ilyenkor elvész minden előnye a peccsnek?

Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 882

Nem célpont vagy, kis csacsi!

Áldozat... >:-]]]

Előzmény: Bucca (881)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 881

Amúgy egyetlen momitort sem vettem, maradt a régi.

Úgy látom, most én vagyok a célpont:)))

Vigyázz, mert a célpont visszalőhet!

Előzmény: Manta GT (876)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 880

Igen, de a szerzőt nem, és mivel Manta mindig csak Warry féle anyagként emlegeti, ezért hittem azt, hogy másról van szó!

Azért köszi, így már érthető, miért szórakozott velem!

Előzmény: h5 (878)
h5 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 879
Ja, ha az egyik átlátccó és egymás fölé tarcsa az ember kicsit eltolva..., akkor meg háromdés
h5 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 878

az

még a címét is írtam alább, ...de nem érdekes:-( 

Előzmény: Bucca (874)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 877

Most mijé szórakázol velem?!

Csak azé. mer neked is megvan a Roma, nem kell mingyá szapulni másokat!:))))))))))

Különben is kinek köszönheted, hogy a szittyákkal nyomulhacc?:))))))

Hálátlan pogány! (ide erősebbet akartam írni, csak féltem, hogy komolyan veszed):))))))

Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 876
Ja, egyébként Bucca az új gépéhez azért vett 2 monitort, hogy Gaugaméla térképét majd sztereóban tudja nézni! Mert ő ennyire előrelátó. :)))
Előzmény: h5 (873)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 875

Az egy másik, amit tőlem kapott. Beszkennelt anyag a Warry-féle könyvből. Lehet, hogy a tied teljesen más, küldd el neki! Ha másért nem, hát azért, hadd teljen a mélboxa! :)))

Amúgy én mindjárt az első körben (vagy a 2.-ban? a lényeg ugyanaz) nekiugrottam a trákoknak. Gondoltam, a gótok jó fivkók, Atillával (vagy őt is Attilának írjuk?) játszottak egy csapatban, minek sanyargássák őket a trákok? Egyelőre még hajózásba nem kezdtem, mert a Fekete-tengeren a trákok nagy flottával cirkálnak és ezért szeretném legyalázni őket mielőbb. Istennek hála oly butuskák, hogy csak Campus Getae miatt szívóznak, de, ha átjönnének Tanais-ba, nagy gondban lennék! :)

Mindenesetre egyelőre csak kóstolgatom a lehetőségeket (kémkedés, diplomácia, stb.), ami az MTW-től nagyon eltérővé teszi a játékot. A csata-rész már megy. :)

Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 874

Manta a John Warry féle anyagot küldte el.

Neked melyik van meg?

h5 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 873

most akkor megvan, vagy nincs meg....

...vagy stereóban akarod nézni?:-)))

Előzmény: Bucca (872)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 872
Megkaptam, de minél több annál jobb:)))))))))
Előzmény: Manta GT (870)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 871

Aha, örülök, hogy végre jelentkezel, és összességében pozitív a véleményed.

Etek szerint működik az átírási módom nálad is? Mi lehetett a gond, rájöttél?

Amúgy a szittyákk nálam is főszereplők lettek, de én az első 10 körben a rebelliseken kívül nem támadtam meg senkit, hanem csak építettem a gazdaságilag fontos épületeket, és bizniszeltem a diplomatákkal. Nem kell sietni, hiszen nagyon hosszú a játék, és nekem nem célom, hogy B.C. 240-re a világ ura legyek. Én a kőkemény római légiókkal is akarok harcolni!!!! És én má' very h/very h-on nyomom.

Ne félj, nemsokára te is, mert alapjában MTW ez is!!!!

Az íjászoknál csak arra kell vigyázni, hogy ne álljanak átfedésben és egymás mögött, és akkor nem lődözik hátba egymást!

Lovasíjászoknál ez nem gond, mert könnyebb mozgatni őket, így én mindig egyx-re több irányból támadok velük.

Várom a további észrevételeidet:))))))

Előzmény: Manta GT (868)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 870
Na, mostan nem azé', hogy izé, vagy nem izé, vagy ezé', vagy azé' - de én má' küttem neked valami csatatérkép-félét! :)))
Előzmény: Bucca (866)
Bucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 869

A filmmel kapcsolatban egyetértek veled, engem leginkább a csatajelenetek érdekeltek, ezért is néztem meg.

Azokat viszont jól megcsinálták.

A térképet előre is köszi.

Előzmény: h5 (867)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 868

Nyugi má! :))

Itt a válasz, nesze:

Tehát marad a 32 megás kártya, mert úgy fut vele a game max. videó-beállításokkal (igaz, csak alapból adott egységmérettel), mint az álom!!! Egyszer azt mondtad rá, Bucca, hogy "mintha rajzfilmet néznék". Dettó. :)))

Nos tehát: fogadalmamhoz híven péntek délután 4 körül nekiláttam Szittya-földet világbirodalommá tenni. Még nem az, de szombaton, hajnali 2-kor úgy döntöttem, egyelőre elég. :)))

Aztán folytattam szombaton és tegnap este is... valahogy mindig éjfél után sikerült lefeküdnöm. :) Viszont van már 2 kard a térképen, s az egyiknél én is vertem a fejem a falba, hogy miért nem tudtam felvenni!? A családfőm egyik fia és kb. 300 embere állt szembe ugyanennyi dák ellenséggel - akik viszont vártak még egyszer ennyi erősítést. Amikor az első csapatot kegyetlenül megfuttattuk (lovas íjász rulez!!!), jött a B csapat és azokat is elzavartuk a sárágba! Megfutott közben a könnyűlovasságom maradék 5 fővel, de a többiek állták a sarat végig. Éktelen szerencsém volt, hogy a 40 hoplita stratégiailag jó helyen és jó időpontban vette fel az alakzatot, mert az ellenséges családtag egyszerűen nem mert nekik rontani. Ott manőverezett előttük 2 warbandjének zömével és hol a lovas íjászaim zaklatása miatt, hol a hadifőnököm kirohanásai-megfutamodásai miatt nem tudta magát elszánni, merre is mozduljon. Illetve, amint mozdult volna, a többi oldalról a védtelen hátába kapta az áldást. :)

Szóval nekem nagyon bejön a lovas íjászok taktikája. Ja, a fenti csata esélyeit a kétszeres túlerő miatt ellenem adta - ha jól emléxem - 2:5 arányban. A végén maradtunk kb. 270-en, a dákok meg cafatokban menekültek szerteszét. Lájtos mészárlás közepette. :)))

Ja, egyébként a harc Erdélyért folyt és én voltam az agresszor. Még el fogom venni tőlük az Alföldet, a Dunántúlt és a Felvidéket is. Minek az nekik!? Hol van még Trianon!? :) De egyelőre a trákokkal foglalkozom, mert megfogadtam Szun-ce Wu tanácsát: 1) támadd az ellenség stratégiáját, 2) támadd a szövetségeseit, 3) támadd a seregeit,4) támadd a városait! Nos, erre én felszabadítottam a székhelyem alatti tartományban élő osztrogótokat a trák iga alól (Campus Getae), hogy a trákok ne terjeszkedhessenek és ne adhassanak felém katonai áthaladást a dákoknak. Ezután a folyamatosan betörő seregeit daráltam fel. S mindezt nem azért, hogy Trákiát meghódítsam (na, jó, bevallom: ez sem mellékes célom), hanem azért, hogy a dákok elszigetelődjenek. Miután a trák elerőtlenedett, bekukkantottam Erdélybe és itt rögtön egy olyan csatával kezdtem, hogy kardok kerültek a térképre. Ezután felőröltem a dákok seregeit is, benyomulva egész a Dunáig. De nem foglaltam el az Alföldet, inkább elküldtem egy diplomatámat, hogy kérjen tőlük sarcot. 5 évre kértem 200 aranyat. Aztán 2,5 év múlva meggondoltam magam és módosítottam: 10 évre 300 aranyat! Persze, tele volt a nadrágjuk és fizettek, mert az "offer"-em csak ennyi volt: "Or we will attack". Többet nem akartak adni, mert nem volt nekik, úgyhogy elnéző voltam és csak a kiszabható maximumot kértem. :)))

A másik diplomatám közben elindult az amazonok felé Északra, de azok nem adják magukat 3000-ért sem, pedig csak 27-en vannak. Verekedni meg nem akarok velük...

Ja, a kémem azóta előlépett James Bond-dá, már 3 szeme van neki... Vagy csak valami radioaktív forrásból ivott, nem tudom. :)))

A dákok most fizetnek, a trákok elvesztették a Bizánc feletti tartományukat is (ostromgyűrűbe fogtam őket és kitörtek az utolsó évben a kis csacsik). A lovas íjászaim és az íjászok unatkozó pofával csináltak sünit belőlük. A szarmata lovas zsoldosok viszont megsínylették a csatát, felére apadt a 25-ös létszámuk egy meggondolatlan rohamom miatt. :(

A kassza most, hogy 2-3 városban rabszolgákkal kereskedem és fizetnek a dákok, egész jól áll: az éves profit (sarcok nélkül) -100 lenne, s amiből gazdálkodhatom, az kb. 3000 szokott lenni. Tudom, ez kevés, de csak most indult el egy diplomatám térképpel üzletelni a Macedonokhoz, meg a görög államokhoz. 1000-ért adom, egyelőre nem kísérleteztem ki, mennyi a max., amit kapnék érte. Ja, egyébként egyszer engem hozott ki a legnagyobb birodalomnak. Most azt tervezem, hogy nekiugrom a tráknak Bizáncban, legyepálom, hogy alig éljen, aztán fizethet. Utána, amint letelik a dákoknak adott 10 évem, rámászom az arcukra és visszaszerzem őseink földjét! Egyébként egyelőre nem nagyon mászkálok a világban, csak két diplomatám van, meg egy kémem. A dolgok technikáját szeretném kitanulni előbb; majd csak utána ármánykodom széles e világon. :)))

Ja, igen: lehet fikázni, de ismerkedés képpen a legbutuskább fokozatra állítva kezdtem a játékot. Az vesse rám az első követ, aki nem fél attól, hogy fogom, csinálok egy parittyát, oszt' visszadobom! :)))

Egyébként most már én is jogosan állok a panaszkodók sorába: túlzottnak tartom, hogy a saját nyílvesszők mekkora károkat okoznak a saját csapatokban. Tehát a lazán, elszórtan, felbomlott alakzatban álló lovasíjászok többet terítenek le maguk közül 1-1 jól sikerült sorozattal, mint az ellenségből. A Medievalban azért ez nem volt ennyire durva. :( Ja, meg a campaign csatáit se lehet felvenni. :)

Előzmény: Bucca (864)
h5 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 867

A ruhákkal, páncélokkal, fegyverekkel minden rendben volt, és csak egy kengyeles lovast láttam!!!Babilon pont úgy nézett ki ahogy elképzeltem.

Maga a film szerintem rendkívül vontatott volt. A guta megütött  azoktól a jelenetektől amikor: ketten vagyuk, általában kezünk a másik vállát markolja, és suttogva mondunk nagy - nagy közhelyeket.

A térképet holnap küldöm.

h5

Előzmény: Bucca (866)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!