Keresés

Részletes keresés

Bucca Creative Commons License 2004.12.21 0 0 953
Amúgy ez azért van, mert te baromira ráérsz, én meg kénytelen vagyok húzni az igát:((((((
Előzmény: Manta GT (950)
Bucca Creative Commons License 2004.12.21 0 0 952

Kapd be :)))))))

Most naon elegem van má', teljesen megrogytam a munka alatt, ki sem láccom belőle.

És akkor még az igen tisztelt fórumtársak is szívóznak!!!:))))

Emberevő hangulatban vagyok, úhogy vigyázz!!!!

Előzmény: Manta GT (950)
Bucca Creative Commons License 2004.12.21 0 0 951

Pedig az elején én majdnem mindig megszerzem a térképeket, így nem kell felderíteni a többi országot, és többért lehet elpasszolni.

Amikor találkozol egy addig semleges és ismeretlen néppel az elején, nincs más dolgod, mint szövetséget és kereskedelmi megállapodást kötni vele, és emellett felajánlani a saját térképet, ezzel szemben pedig kérni kell az ő térképét és kb 3000-9000 közötti összeget.

Az esetek 70%-ban megadja, amit kérsz.

Mindez az elején.

Előzmény: ratón (936)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 950
924-en átrágtad már magad? (Hadd fényezzem magam...) :)))
Előzmény: Bucca (949)
Bucca Creative Commons License 2004.12.21 0 0 949
Köszönöm a segítséget!
Előzmény: h5 (929)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 948
Áh, ilyenekre nem emléxem. No, mindegy. Legfeljebb újabb csorba az önértékelésemen. :)
Előzmény: ratón (947)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 947
Szintén, de az alapdolgok azért megmaradtak :)) Mintpl: Charlie Brown, te egy használt kutyát kaptál!
Előzmény: Manta GT (946)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 946
Vagy 1001 éve láttam, akkor se nagyon. :)
Előzmény: ratón (945)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 945
Na, ez ugyanabban a filmben van.
Előzmény: Manta GT (944)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 944

Én csak azt ismertem, hogy:

"Én, meg te -

Két lángelme -

Addig-addig jöttünk,

Míg így összejöttünk.

Én, meg te... "

Előzmény: ratón (943)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 943
Nem ismered fel a nagysikerű Snoopy-klasszikust?
Előzmény: Manta GT (942)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 942
Mi van? Átmentél Nyekergix-be? :)))
Előzmény: ratón (941)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 941
"Mert ez egy...
Kölcsönös és érdekmentes barátság
Kölcsönös és érdekmentes barátság
Kölcsönös és érdekmentes
Kölcsönös és érdekmentes
Kölcsönös és érdekmentes barátság"
Előzmény: Manta GT (938)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 940
Már megvan, és nem húzom át a számítását az ajándékommal kapcsolatban. Másrészt pedig addig úgyis dolgozom, nem lesz időm játszani. De azért kösz. Ha bármi bibi van, hozzád fordulok.
Előzmény: h5 (939)
h5 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 939

Ha hamarabb kell, én szívesen neked adom az enyémet.  

Előzmény: ratón (931)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 938
Lehet, hogy az a baj, hogy a gall-germán-brit szövetség régóta megbonthatatlan és ezért ráértek a káposztazabálók Kelet felé jönni? No, majd valahogy összeugrasztom őket! :)))
Előzmény: ratón (936)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 937

Én is szeretem a végéig vinni a kámpányokat, de - bevallom férfiasan - pl. a Medievalban van néhány frakció, amellyel nem állok neki (pl. Aragónia, Olaszok, Egyiptom, Dánia), de ennek racionális oka nincs. Magyarázható egyszerű unszimpátiával. :)

A Rome-ban azért egy kicsit más a helyzet, a szenátusi küldetések, meg a kezdetektől fogva teljesen eltérő irányban fejlődő kultúrák miatt. Ha a MTW-re gondolunk, az elején teljesen mindegy, hogy angol, francia, német, olasz, dán, spanyol, aragón, lengyel, vagy magyar seregeket irányítasz: mind teljesen egyforma egységekből épül fel. De ez nem hiba a szememben, csak a játék-fejlettség egy korábbi állomása. Azért a RTW esetén mindjárt kezdetben van hoplita-szerű gyalogsága a görög civilizációknak, de pl. eltérő arányú lovassággal, vagy lovas íjász-szerű lovas íjásza a szittyáknak és max. gyalogos íjászai, meg parasztjai. Baltás már csak később jöhet - de az meg nincs az említett civilizációkban... Szóval tagoltab, sokrétűbb a csata-szimulátor része.

Épp azt írtam az EU2 fórumában, hogy az EU2 és a Rome egymás komplementerei a játékok színpalettáján: az egyikben a politizálás dolgoztatja meg az ember agyát, a másikban a harctéri taktika - ez utóbbi az adrenalint is. :)

Előzmény: ratón (935)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 936
Nekem még sosem sikerült térképet szereznem, nagyon drágán akarják adni. A germánok nálam pedig nem tudom mit tököltek (valószínűleg a britekkel meg a gallokkal hadakoztak), de nyugat felé egész az északi tengerig eljutott az országom. Vmi Domus dulce Domus a város neve (nagyon idétlen szerintem).
A Krím-félsziget az egy nagyon jó kis hely, a tenger miatt, sok helyre hamarabb elérsz onnan.
Előzmény: Manta GT (934)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 935
Meg én szeretek végigjáccani, nem csak elkezdeni, aztán a felénél abbahagyni, hogy jaj de unom, mindenkit megverek. És úgy érzem, a Rómánál még vannak előttem kihívások.
Ja, és néha dolgozni is kell, olyankor pedig nincs ám játék.
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 934

Nem igazán tudom, milyen rebellis tartományokat foglalhatnék még el. :( Nyugatról a germánok már az amazonos provinciával határosak... Jut ezsembe, a Krím még szabad... De hyogyan felejthettem el!? Nagyon a trákokra koncentráltam. Pontosabban szólva, a dákokra, meg az aranybányájukra Erdélyben. :) No és mindenképpen visszaszerzem őseink földjét! Előre, altaji pásztorok! Huj, huj, hajrá! :)

Ja, tegnap az egyik diplomatám (vagyis én) összehozott egy olyan üzletet - a részletekre már nem emlékszem, hogy a görög városok nemcsak tribute-ot fizettek, de térképinfót is adtak, oszt' még ők voltak elégedettek! :)

Előzmény: ratón (930)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 933
Akko' ne. Egyelőre elég a Róma meg az EU. Két ilyen nagy birodalommal lenni jó ám. (Igaz, már Róma is az EU része. Hogy is van ez most?)
Előzmény: Manta GT (932)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 932
Akkó ne írgyam? Az 1-et se ne? :)
Előzmény: ratón (931)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 931
Na, most én offolok szét egy off-topicot: Most szólt az ecsém, hogy karácsonyra meglesz az eu2. :)))
most már: ratON
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 930
Hát, eddig én sem a dákokkal, sem a germánokkal nem akasztottam össze a bajszom, elfoglaltam a rebellis tartományokat, a trákok vidékét, meg keletre a parthusiak tartományait. Mondjuk, lehet, csak körülnéznek a deutschok, de azért nem árt készülni egy blitzkriegre.
Ja, az amazonvárosban én nem hagytam ott a vezérem, elvannak magukban is eddig, a kis fejecske zöld, minden felépült, adóznak rendesen. Elég kicsi ott a lélekszám, és viszonylag lassan fejlődik, így egy darabig kussban vannak.
Előzmény: Manta GT (928)
h5 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 929

Hi Bucca!

www.kepregeny.net keresd az "r"-nél. A könyv azért tényleg jobb.

h5

Előzmény: Bucca (915)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 928

A legközelebb lévő erős tábornokom vagy 12 fordulónyi távolságra Dél-Nyugatra van, Campus Vitae-ban, vagy mi a neve annak a koszfészeknek. Most ő a hair. Ja, nem: heir. :) De már útban van arrafelé egy srác, néhány kedves emberrel a kíséretében. Nem egy nagy volumenű fickó, de a csajokat kordában tartani tökéletes lesz.

Ja, közben nagyobb haderőt nem mertem odamozdítani, mert a germánok megunták, hogy ütöm a trákokat és bekolbászoltak a területemre. Egyelőre nem estek nekem, de csak azért, mert szembesültek tábornokom képességeivel és csapatainak színvonalával.

Előzmény: ratón (927)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 927
Ezt hívják fegyelemnek. ha vmi szuper táborokod lett volna ott, akkor egyből ugrott volna mind, viszont kis századosok nehogy már dirigáljanak az isten háta mögötti sztyeppén.
Előzmény: Manta GT (926)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 926
Igazából én csak azért játszottam többször, mert az ment az agyamra, hogy hiába kattingatok, az egységeim tökölnek, vacakolnak, nem futnak el időben. Szóval a bénázás - azt hiszem - nem az én részemről történt. Idióta módszer, hogy 3 egység közül 2 azonnal megugrik, amint parancsot kap, a 3. meg az Isten tudja, mire vár!?
Előzmény: ratón (925)
ratón Creative Commons License 2004.12.21 0 0 925
Nem érdemlem meg? És még csodálkozol az amazonok bosszúján? :)))
Én egyébként egy kémet küldtem arra, az jelezte, hogy ott várnak rám a köcsög szekeresek. Így nagyobb sereggel indultam, de nem cantábriai köröztem, és a veszteségeim is nagyobbak lettek azt hiszem. Bár nem is játszottam le 5x a csatát :))
Előzmény: Manta GT (924)
Manta GT Creative Commons License 2004.12.21 0 0 924

Hali, Bucca! (Na, egye fene, a többieknek is hali, bár nem érdemlik némelyek. ;-] )

Nem láttam a képregényt sehol, pedig lelkiismeretesen nem is néztem utána. :)

OFF - mert most a Rome-ról fogok írni.

Tegnap este nem játszottam túl sokat, s elég korán lefeküdtem: hajnali 1/4 2-kor. :)))

De megérte! Felb*-ta az agyam úgy 11.30 körül a gép és addig nem nyugodtam, amíg a problémát meg nem oldottam. Mely probléma abban gyökerezett, hogy az amazonok városa ellen 3 X 27 lovas íjásszal vonultam fel, s a diplomatám jelzései ellenére nem 1 kocsis osztaga állomásozott a városban, hanem 6 db. Ebből 5 már a városon kívül rajtam ütött, s annak rendje és módja szerint ripityára vert. Mondok, ilyen állat márpedig nincs! Rilód - rifájt: láss csodát, nem vert szét, de olyan idiótán viselkedtek a szittyáim, hogy kiléptem és megint rilód - rifájt. Ezt vagy négyszer egymás után. A stratégia és a taktika már világosan állott előttem és tudtam, hogy símán meg is nyerném a csatát, de a saját egységeim agyatlan, parancsmegtagadó, vagy legalábbis vonakodva teljesítő magatartása a dühöngő őrület határára sodort. :(

Nos, végül úgy-ahogy sikerült összekapnom a fiúkat, úgy éjfél után kevéssel és megjátszottam a nagy játszmát. Tájékoztatásul a részletek:

- 3 X 27 lovas íjász (82 fő + 1 kapitány) állt szemben

- 5 X 9 amazon szekeres íjásszal (135 fő + 1 kapitány),

- ezért a gép az esélyeket 1 : 5 arányban adta ellenem.

Érdekes módon seregüket nem Xalma, a hercig harcosnő... izé... Xéna, a harcos hercegnő vezette, hanem valami Kallimachos. Hogy került ez a boldogtalan görög vogul-osztják területekre... !? No, mindegy. Azért Xena-nak jobban örültem volna.

A csata azzal indult, hogy az amazonok harapófogóba vettek: balról 2 ( a vezérükkel), jobbról 3 csapatuk szorított össze. Erre én azonnal rohanást vezényeltem jobbra előre a pusztán, majd laza formációban cantabria mind3 csapatnak. 3 kört se futottak és az ál-Xena feldobta a talpát... vagyis az abroncsait. Persze, a többiek ettől nem szörnyedtek halálra, hiába nyomta a bal felső sarokban a köcsög lómai centúlió a rizsát, hogy "...they now fear, attack! Attack!", azért a józan eszem nem ment el. Még irtottam egy kicsit őket, amikor az egyik osztaga előretört és ekkor szenvedtem el a legnagyobb csapást: a piros vonalhoz szorították az egyik csapatomat. Még 23-an voltak a fiúk, de nem hallgattak időben a parancsomra, hiába kattingattam kétségbeesetten, hogy hova fussanak a roham elől. Ők csak forgolódtak, nézelődtek, hogy "nídd-a, hogy ugrálnak a didkói, mikó' göröngyre hajt!", meg ilyesmi, aztán persze, amikor a szekerek közibük robbantak, rájöttek, hogy ezek a csajok nem a megfelelő módon szeretnék gerincre vágni őket, úgyhogy bepánikoltak mind a 23-an és elkezdtek menekülni mind a 20-an és futottak ki a világból a pálya másik vége felé mind a 18-an... 16-an... 13-an... Nyomukban a csajokkal.

Közben igazából örültem, hogy ez a dühödt szekér-osztag így elfoglalja magát, bár felőlem a csajok egymást is szórakoztathatták volna, mert akkor aztán igazán mérgelődhetnék, miért nem lehet felvenni a jeleneteket. ;-) Viszont nekem így már csak 3,5, egyre fogyatkozó csapattal kellett foglalkoznom. Elég rosszul tűrték a nyilakat, szépen fogytak. Közben a gyávák még mindig futottak... Az egyik szekerész-osztag a másik után semmisült meg, mert a dupla cantabria-nak köszönhetően nem tudtak közel jönni, s amikor mégis megpróbálták, elinaltam előlük a puszta közepére a határvonaltól, s ott bekeríthetetlen voltam. Persze, néha-néha az enyémek is elhasaltak a hóban, de nevetségesen kicsi volt az arány az amazonok veszteségeihez képest. Sokára visszatért a menekülőket üldöző csapat is. Ekkorra már csak egy másik volt meg, tán 5 szekérrel. Ezek meg jöttek vissza 6-tal, vagy 7-tel. Megkapták az áldást az arcukba, s nem is nagyon volt már szufla bennük - s tán a lőszerük is elfogyott - az üldözés miatt. Egyre-másra kapták a defektet a kocsijaik, s végül elhullottak. A másik csapatból még 4 szekér állt, de egyszerre az egyik csapatomnak elfogyott a nyílvesszője, s a másik is a végére járt a készletnek. Felborult még egy szekér - és szinte rögtön akkor kifogyott az ő lőszerük is. Közben én azt kezdtem játszani az üres tegezű lovasaimmal, amit ő akart velem: odaszorítottam az oldalvonalhoz, hogy ne tudjon manőverezni, vagy megfordulni abbéli félelmében, hogy akkor azonnal rárontok. Pár pillanat alatt rájött, miről van szó és bepánikolt. Egyenesen az utolsó 2-3 nyílsorozatba futott bele - máshová nem is tehette volna. Maradt két kocsija, s akkor hátulról a régebben kifogyott huszonvalahány lovas, féljobbról-elölről a többi zúdult rá. Kicsit meglepődtem, mert még ekkor is okozott 2-3 fős veszteséget, de szétesett végül mindkét járgánya. Győztem. Statisztika:

- veszteség 31 fő (ez főként a megfutamodottak miatt; ha azok annak idején időben hallgatnak a parancsomra, feleennyi lett volna),

- megöltek száma 135 (ezt azért nem értem, mert mindet megöltem és ugye, 136-an jöttek... mindegy)

- minősítés: Heroic victory.

S ezzel nincs vége!!!

Maradt 3 csonka egységem 51 fővel. Összevontam őket, így 2 egység lett: az egyik 27, a másik 24 fővel. És megtámadtam velük a városát, kiéheztetős ostromot játszva! Gondoltam, a benne levő 1 szem szekerész tanult a kis barátnőinek sorsából. Tévedtem. A következő körben kitörtek. Rohantak kifelé a cölöpvárból és valamit szörnyen elbénáztak. Az egyik szöszi val'szeg túl sokat vacakolt a make-up-jával és ezért kegyetlenül lemaradt a többitől. Azok meg csak álltak a kapun kívül és várták, hogy az a főutcán végigrobogva odaérjen hozzájuk. Gondolom, útközben a visszapillantóban állandóan a haját igazgatta, meg a száját rúzsozta, mert igen lassan haladt. Vagy kereste az indexet a lovakon; nem tudom. A lényeg, hogy a többieket addig, hogy ne unatkozzanak, felkértem táncolni. De ezek a leszbikák még keringőzni sem tudtak, így derék szittyáim a saját lovaikat választották partnerül és megmutatták a luvnyáknak, milyen az igazi keringő. Ősi szittya harci kiáltással szórták közben a nyilakat: "Cantabrian circle rulez!" - rikoltották és közben tanácsokat adtak a szösziknek, mit csináljanak a kocsi rúdjával... vagy a lovakéval.

Na, végül megérkezett a kis elkéső és a közben szépen megfogyatkozott csapat támadásba lendült. Íjászaim "Ne má', csajok!" rikkantással arrébb keringőztek, és vihogva figyelték, ahogy a nők kocsii ((Jé, ez majdnem olyan, mint egy faction: Brutii, Scipii, kocsii...)) szertepotyognak. Végül a lányok elindultak Germánia irányába olyan lendülettel, hogy azt hittem, oda is érnek. És majdnem igazam is lett. Megálltak ugyan egy jókora domb tetején és a piros vonal mentén csalinkáztak, csodálkozva, hogy "Fúúúú, odass, biztosan egy nősténymammut járt erre és nem volt tamponja!", vagy ilyesmi. Közben fogyóztak is, de nem derékra, meg fenékre, hanem létszámra. Maradt 1 kocsi. No, az kifutott a világból. De annyira, hogy a szittyáim nem voltak hajlandók követni. Ilyet még nem tapasztaltam: kiadtam a parancsot, hogy mars utána és lenyilazni, erre megálltak, a lovak röhögtek, a szittyák rázták a fejüket, én meg az öklömet. Úgy gondoltam, akkor irány a város. Csak van egy kocsma valahol, jól fog esni a forralt borocska. Szépen sétálok a kapu felé irdatlan messzeségből, mikor arra eszmélek, hogy a csajok is jönnek bulizni. Még szörnyen messze voltak, hát poroszkáltam tovább. Hullik a hó, nyüszítenek a farkasok, a kapu előtt döglött lovak, szekérroncsok, női hullák... egyszóval idilli szépségű téli táj. A csajok meg kepesztenek a hátam mögött, mintha nem tudnák, hogy lovas íjász ritkán tud kaput betörni. No, amikor elég közel voltak, a lovasaim megfordultak, vágtába ugrottak és rövid hajsza után kilőtték a kerekét az utolsó szekérnek, s a szöszik nem voltak biztonsági övvel bekötve, a légzsákjukat meg a páncél nem engedte előbukkanni, úgyhogy fejjel fúródtak a hóba. Győztem.

Statisztika:

- esély 4 : 7 arányban ellenem,

-veszteség 5 (!) fő,

- elpusztítva 27 amazon + 1 kapitány.

A város elesett és jövőben várható áldásos tevékenységem jeleként Juno templomát azonnal leromboltattam, a lakosok felét rabszolgává tettem, majd Papay-nak szent helyet kezdtem emelni - hadd tuják meg, milyen a szittya törvény! Ja, közben egy viszonylag tűrhető képességű ifjú családtagom elindult a város felé. Addig népességnövekedést célzó építkezési politikát folytatok, mert 46 lovas íjász ott-állomásoztatása mellett is 135% a törvénytisztelet így.

Hát, ennyi. Ekkor hajnali 3/4 1 volt...

ON - lehet megint mellédumálni! :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!