Keresés

Részletes keresés

dante25 Creative Commons License 2000.02.06 0 0 355
Sziasztok!

Csak néhány szó erejéig... Mindig is meglepett és még ma is meglep az emberi butaság,
az embereknek az a tulajdonsága, hogy ne fogadjuk el az újat, hiszen már megszoktuk a
régit, még annak ellenére sem, ha a bizonyítékok már nyakig ellepnek bennünket. Csak egy
példa, ami nem igazán ide illik, de kiválóan bemutatja a tudósok és úgy általában az emberek
hozzáállását a dolgokhoz: Annak ellenére, hogy az ember megjelenésére és az ösemberből
a modern emberig történő fejlődésére vonatkozó bizonyítékok bizony egy asztalon elférnének,
viszont az ezzel a teóriával (mert ez is csak egy teória, még ha elfogadott is) ellentétes
bizonyítékok hatalmas raktárakat töltenek meg (valahol a múzeumok ritkán felkeresett
részeiben például, hétpecsétes lakatok alatt), mégis mit tanulunk a suliban? Pedig mindenki
tudja, hogy a fele sem igaz. Tudom, vannak változások mostanában ebben a témában is...
De az egész UFO-problémát is ugyanígy kezelik, persze ennek igen nyomós okai vannak. A
média (nem véletlenül) rosszul kezeli a témát vagy ki is gúnyolja, és a nép persze, az emberek
legtöbbje kiröhögi azokat, akik mégis elfogadják, hogy nem vagyunk egyedül. És kurva okosnak
hiszik magukat, mert hogy ők az egész UFO-maszlagot nem veszik be, s aztán délután
elmennek a szektájukba, és imádják a hamis istenüket, vagy ha nem szekta tagok, akkor
a TV-Shop reklámok ejtik őket kábulatba, és még mindig kurva okosnak hiszik magukat, s
nevetnek azokon, akikkel esetleg történt valami, amit nem tudnak megmagyarázni.
Talán nem is rossz ez így, higgyétek el, mert azok, akik tudják az igazságot, pontosan tudják,
hogyan reagálnának azok, akik most csak nevetnek. S nem biztos, hogy olyan jó lenne, ha
mi is, Ti is ismernétek az igazságot. Emlékeztek Reagen-re? Ő sokszor kijelentette, hogy ha
egyszer elnök lesz, az UFO-akták nem lesznek többé titkosak. S mégis mit tett, amikor végül
elérte a célját? Nyilvánosan ismerte be, hogy tévedett, s a legjobb, amit tehet, ha titkosak
maradnak. Keressetek csak utána régi archívumokban, ha nem hisztek nekem!
Csak ennyit akartam mondani... Jó mulatást!

Vajk Creative Commons License 2000.02.06 0 0 354
felhozom a melybol
eri75 Creative Commons License 2000.01.11 0 0 353
Regebben Dery Janos vezette Ufos musorban volt egy ajkai hazaspar, akik teljes hittel es atelessel magyaraztak, hogy a lanyt elrabolta egy ufo es megeroszakolta, sot mar magzat is van belole(ez akkor volt)
Aztan en nem hallottam zold gyerek szuletesereol, pedig van ismerosom az ajkai korhazban.:))
Akkoriban mindenki akivel beszeltem, elhitte ezt a tortenetet,, ezzel a gondolattal erositve magukat:ha valaki ennyire hulye es konnyen ellenorizheto meset eload, annak igaznak kell lennie.

Na es?

Enyit a szemelyes megtapasztalas hitelessegereol....

Pirx Creative Commons License 2000.01.11 0 0 352
Érdekes volt, amikor az ipse valahogy kimondatta a nővel ezt az idegenes ügyet, és utána pattanásig feszült csöndben vitte haza a teljesen zavarodott és beijedt csajt... aki közveszélyesnek hihette őt - gondolom ezért mosolygott vezetés közben.
Előzmény: Törölt nick (351)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.11 0 0 351
Volt a minap az Eertéelklubbon Shirley Maclean, Találd meg Önmagad című filmje, mely az alkotók állítása szerint igaz történteten alapul.

Érdekes momentum volt benne a földönkívüliek megemlítése.

Annak, aki nem látta volna:

Peruba utaztak a főszereplők, mert egyiküknek ott "változott meg az élete".
Az helyi lakók azt mondták, hogy számukra a repülő csészealj egy természetes, mindennapos dolog. A Titicaca tó partján állítólag naponta látni UFO-kat ahogy le, s föl repkednek a víz alól. De másutt is vannak helyek (pl. a halott inka város, Machu Picchu környéke), ahol mindennaposak az észlelések és a helyiek már oda sem figyelnek rájuk.

Igaz ez ? Nem igaz ?
Utána kéne járni ! Nem ?

Ráadásul a filmben még durvább dolgok is elhangzanak: az egyik főszereplő bevallja, hogy itt találkozott egy földönkívülivel, aki oktatta, tanácsokat adott neki és telepatikusan folyamatos kapcsolatban van vele. Sőt demonstrációként megmutatta, hogy a földönkívüli barátja képes távolról irányítani az autóját úgy, hogy ő a kormányhoz sem ér.

Mit szóltok ehhez ?

Üdv
Big

sheenard Creative Commons License 2000.01.11 0 0 350
Mi az, amit látsz? Látsz egy fénylő gömböt, és azt mondod, idegen űrhajó? Mondjátok, az 1 000 000 észlelésből mekkora hányad magyarázható?

És hányan nem vágynak a racionális magyarázatra?

Előzmény: hgw (349)
hgw Creative Commons License 2000.01.10 0 0 349
Hello !
Én is az 1.000.000 hülye közé tartozom. :)
Csak ennyi !
Nincs feltünési viszketegségem.
hgw
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.10 0 0 348
Kedves Vajk !

>>Egyebkent a beszelgetesunkbol kiderult hogy Zsambekon es A Budakeszi ut egy pontjarol lehet sok erdekeset latni.

Utananezzek? Erdekel valakit? <<

Engem érdekel.
Nem árt az ilyen dolgok végére járni.

Üdv
Big

Újlaki Creative Commons License 2000.01.08 0 0 347
Így van, benne vannak a tudatunkban, amint a szellemek, a félelem a sötétségtől, a sárkányoktól, a csúszómászóktól, a bogaraktól, ahogy benne van Isten és benne vannak az istenek, és benne an az Ördög is.

Még senki sem számolta ki az egy főre eső Mária-megjelenések számát a középkorban és az egy főre eső UFO-megjelenések számát napjainkban? Szerintem az érték közel konstans.

Ez persze szomorú eredmény. Azt jelenti, hogy egy hajszállal sem változott az átlagos értelmi nívó. Csak a körítés.

Előzmény: sheenard (337)
Valheru Creative Commons License 2000.01.08 0 0 346
Egy vallomással tartozom: Én is UFÓ vagyok.
'+%"/%'!/%+"=/'(="%%'%!+=+". <--- Ez UFÓ nyelven volt.

happe Creative Commons License 2000.01.08 0 0 345
okka, akkor nincs harag, remelem! :)
Előzmény: Újlaki (344)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.08 0 0 344
Köszönöm a tanácsot, majd megpróbálom. Igyekeztem nem tolakodó lenni, és valamilyen direkt vagy ellenpontos módszerrel, de illeszkedni a témához. Közel száz témába olvasok bele naponta, és ha nem illeszkedik, bármennyire sajnálom, nem teszem bele a linket.

Ahol négyszer láttad, az a HTML-próba volt, ahol valóban próbálgattam egy két részből összeálló ál-bannert összehozni; azóta megcsináltam animált GIF-ben; mindjárt ideteszem megmutatni ;-) De hát az a téma tényleg emiatt van! Egyébként én indítottam.

Én sem voltam valami finom, úgy hogy viszont-bocs. :-)

Előzmény: happe (338)
sheenard Creative Commons License 2000.01.03 0 0 343
Bocs Munchausen...

Tréfa: hogy hihetnék el egy UFO-észlelést olyannak, aki ilyen név alatt levelez?

Komolyan: az emberi agy különleges állatként él a szervezetünkben. Nem tudom kiben milyen szándék lakik, amikor UFO-ról beszél? Feltűnési szándék vagy egyszerűen csak a játékos ember bújt ki belőle? De betegség is van ilyen: az ember elhiszi, amit álmodik és kitalál, és számára valóságossá válik.

Nem akarlak megbántani, magadra ne vedd. De illogikus az a fajta viselkedés, amit az ufonautáknak tulajdonítunk. És illogikus megjelenésük sokfélesége is. És túl sok a csalás, és egy olyan világban, ahol az információ hatalom, ott a dezinformáció is hatalom!!!

Előzmény: Munchausen (341)
Vajk Creative Commons License 2000.01.02 0 0 342
Na neee!!
Tessek mondani !! Azert mert valaki nem kivancsi ra, attol meg a t9obbiek igen.

Egy kerdes: Ki latta azt a filmet, amit egy urhajo(muhold) keszitette es egy fenylo targyat lehetett latni, ami eppen akkor, amikor a muhold kilotte a raketajat(?!?!) hirtelen es nagyon gyorsan iranyt valtoztatott es eltunt?
Eleg sokat lehetett kb egy eve latni a tv-ben a filmet. Errol mik a hirek? Tudja valaki? Miert lott a muhold rakletat a fenylo gombre?

Előzmény: Munchausen (341)
Munchausen Creative Commons License 2000.01.02 0 0 341
Kedves Sheenard!
Tudjátok nekem hosszú időn átm az volt az elképzelésem, hogy ha 1000 UFÓ észlelésből egy valódi, már van valami valóságalapja. Manapság viszont
egyre inkább arra hajlok (A. C. Clarke nyomán), hogy 6 milliárd emberből mindig fog akadni legalább egymillió hülye, aki Ufót lát az égen.

Micsoda mázlim van, hogy nem az égen láttam UFO-t, hanem az énáltalam látott UFO lesűlyedt az aszfalt alá, most biztosan én is az egymillió hülye kategóriába tartoznék. ;-)))
Namármost, meg kell mondanom, hogy van bizonyított valódi UFO észlelés, az már sokkal érdekesebb kérdés, hogy a máskor mindenre annyira ugró média miért kussol a témáról, ki tudja persze, én sem mondok semmit...
Előzmény: sheenard (334)
Vajk Creative Commons License 2000.01.02 0 0 340
Ujlaki !

Nem erlek el emilen, pedig szeretnelek:)

Pirx Creative Commons License 2000.01.01 0 0 339
:)))))))))))))))))))
Előzmény: sheenard (334)
happe Creative Commons License 1999.12.30 0 0 338
kedves ujlaki!

eloszor is bocs a kisse indulatos hozzaszolasert!
valojaban nem az uzenettel es a szolgaltatassal (mert valoban hasznos egy ilyen page) volt gondom, hanem az "enyhen" agressziv marketinggel, ahogy eroltetetten bele probalod fuzni sok topicba hirdetesed. nem ez az elso
topic ahol latom a bannereidet, olyan oldalt is
lattam mar ahol egymas alatt 3 is volt (sajna nem jut eszembe a topic cime), es ott ezeken kivul nem nagyon szoltal hozza a temahoz. :) az hogy ez egy "reklamnak alcazott" fintor, inkabb ugy igaz, hogy "fintornak alcazott" reklam. :) azzal, hogy mi a banner, es hogy masok is felhivjak site-jukra a figyelmuket, en is tisztaban vagyok, csak
masok nem ilyen agressziven szoktak tenni.. :)
ismetlem: a site-tal abszolut semmi gondom nincs:
jo nagy munka lehetett, es gratulalok is hozza, de kerlek gondolj bele abba hogy mi szamit felhivasnak es mi tolakodo egy kicsit!

de hogy leirjam mar vegre hogy mire is akarok kilyukadni :) :
vannak sokkal jobb modszerek is arra, hogy felhivd masok figyelmet a site-ra: probalj meg beszelni az indexesekkel, hatha tudnak banneridot adni! en amikor egy rendezvenyt szerveztem (ami szinten nonprofit volt), nem zarkoztak el a dologtol, sot nagyon sokat segitettek.
persze ne vard hogy ingyen lesz a dolog, valamit neked is kell cserebe nyujtani, bannert, stb, de hatha osszejon!

ez csak 1 eszrevetel volt, remelem nincs harag!
udvozlettel,

happe

Előzmény: Újlaki (335)
sheenard Creative Commons License 1999.12.30 0 0 337
Ne humorizáld el, kedves Újlaki barátom!

Az UFók már a tudatunkban vannak, akárcsak az ördög, vagy a Sántán...

Előzmény: Újlaki (336)
Újlaki Creative Commons License 1999.12.30 0 0 336
Pontosítok: Az ufók már a spájzban vannak!
Előzmény: Vajk (333)
Újlaki Creative Commons License 1999.12.30 0 0 335
Kedves happe!

Dehogynem, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez egy multimédiás fórum. Igyekszem is kihasználni a lehetőségeit. Ugyanakkor nem várom el másoktól, hogy ezt tegyék, és más módon sem próbálom előírni nekik, hogy mit s hogyan fejezzenek ki; például nem ragaszkodom ahhoz, hogy ékezeteket használj, bár a nick-nevemet, ha megnézed, nagy kezdőbetűvel írom.

Az, látom, fel sem merült benned, hogy az adott témához esetleg ez a hozzászólásom.

Ha felesleges indulataidat félretennéd, észrevennéd, hogy képi megnyilvánulásaim, bár kétségtelenül valamiféle nagyon szerény reklámüzenetet is hordoznak, általában vagy illeszkednek az adott téma tartalmához vagy hangulatához, vagy éppen annak egyfajta képi kiegészítését vagy éppen kritikáját adják, egy másik dimenzióból mutatják a témát. Ennek legjellegzetesebb megnyilvánulása, amikor éppen azok, akikkel szóban éles vitában vagyok, a képi "hozzászólásomra" többnyire :-) így reagáltak. Egy kivételtől eltekintve tehát a fogadtatás pozitív volt. Sajnálom, hogy éppen nálad ez nem így sikerült; de hát nem vagyunk egyformák.

Sajnálom azt is, hogy indulatos hozzámszólásodban ;-) minősítesz, de nem érvelsz: "idióta... hirdetéseiddel", írod, holott - nyilván nem vetted észre - itt csak egy-egy reklámnak álcázott fintorról van szó (hogy egészen őszinte legyek, egy reklámnak álcázott fintorba csomagolt majdnem-reklámról). Sajnálom, hogy a humorézéked vagy a tűrőképességed ennyire átlagon... hmmm, kívüli.

Szólj, ha tévedek, de úgy vettem észre, hogy a Tasztalon bevett szokás egy-egy web-oldalra felhívni beszélgetőtársaink figyelmét, lett légyen az akár saját kis remekünk, akár csak egyszerűen barangolásunk egyik legújabb felfedezettje. Ugyancsak szokás ilyenkor a grafikus tartalom "megelőlegezése" egy kis előkép vagy thumbnail belinkelésével, ez sokat segít a döntésben, hogy érdemes-e egy oldalt felkeresni vagy sem. A banner vagy reklámcsík tulajdonképpen egy szabványosított méretű, többnyire 468x60 képpont nagyságú speciális előkép, amely nem csupán egy kép vagy videofelvétel előzetese, hanem egy apró ablak egy egész web-oldalra, web-helyre vagy szolgáltatásra.

A helyzet ráadásul az, hogy úgy tűnik, a te szerencsétlen esetedet leszámítva igenis jótéteményt követtem el, amikor a Karácsony előtti napokban felhívtam a Tasztaltársak figyelmét erre az apró, mondhatnám jóformán a számukra megformált lehetőségre: több ezren éltek az alkalommal, hogy az utolsó pillanatban egy képeslappal kedveskedjenek valakinek; a szerver naplója szerint sokan tucatszámra küldtek lapot, és a címzettek láncreakció-szerűen továbbvitték a hírt. Mivel az így elkövetett bűn során egyetlen fillér anyagi haszonra sem tettem szert (ellenkezőleg, de hát ez nem tartozik másra), nem hiszem, hogy bármiféle erkölcstelenséget követtem volna el; ellenkezőleg, háromhavi munkálkodásom szerény erkölcsi megkoronázásaként értékeltem a megtisztelő érdeklődést. Bár mindig a teljességre és a tökéletességre törekszem, belátom, hogy ez nyilván nem mindig sikerülhet száz százalékosan. A te eseted apró kudarcaim virtuális naplójának bár nem jelentős számú, de azért lassan mégiscsak előforduló bejegyzéseit szaporítja.

Véleményedet, kicsit indulatos hangneme ellenére, természetesen tudomásul vettem, maximális mértékben tiszteletben tartom, de ezzel a dolog le is zárult: azt ne kívánd, hogy megszólalásaimban akár az áltlad, akár mások által meghúzott margókat vagy szamárvezetőket megtartsam, ha azok a véleményemnek vagy annak általam elhatározott kifejtési módjának indokolatlanul korlátot szabnának, amint hogy én sem próbálok neked előírni semmiféle követendő viselkedési formát. Csak barátian tanácsolom, hogy mielőtt mások nevében is nyilatkozol, célszerű a véleményüket kikérni.

Egyébként nem szeretnék nemkívánatos reklámot csapni, de létezik néhány olyan segédeszköz, amellyel az internetes reklámok döntő többségét kiszűrheted az életedből. Mivel a web-oldalak készítőinek és üzemeltetőinek többnyire nem írhatsz ilyen indulatos levélkét (vagy ha mégis, ha válszt is kapsz, feltehetően nem a tőlem tapasztalt alázatos és megértő hangnemben), ha ennyire felbőszít a - mellesleg általam sem kedvelt - reklámözön, javasolni bátorkodom ezek valamelyikének használatát megfontolásra.

Végezetül köszönöm a törzsasztalosok mérhetetlen türelmét és jóindulatát, amit eddig is tapsztaltam, és nyilván ezután is tapasztalok majd. Továbbra is igyekszem vissza nem, de élni vele.

Előzmény: happe (330)
sheenard Creative Commons License 1999.12.30 0 0 334
Kicsit valóan kihalónban van a társalgás.

Tudjátok nekem hosszú időn átm az volt az elképzelésem, hogy ha 1000 UFÓ észlelésből egy valódi, már van valami valóságalapja. Manapság viszont egyre inkább arra hajlok (A. C. Clarke nyomán), hogy 6 milliárd emberből mindig fog akadni legalább egymillió hülye, aki Ufót lát az égen.

Előzmény: Vajk (333)
Vajk Creative Commons License 1999.12.30 0 0 333
Az UFOK
Mar nem odaadt vannak, hanem itt:)
Herold Creative Commons License 1999.12.30 0 0 332
Ezt a zenét mi a rák csinálja???
Vajk Creative Commons License 1999.12.30 0 0 331
Vegre elolvastam a topicot:))
Regebben is kacerkodtam agondolattal, de mindig tul hosszu volt, hogy beleszoljak, most volt idom elolvasni.

Kb ket honapja a kocsiban (magam sem ertem miert,mert sosem szoktam) atkapcsotam a Petofi radiora. Ott bezelt egy ember,aki azt allitotta, hogy Bp kornyeken tobbolyan hely van, ahol 10 esetbol 7szer lehet UFOT latni.
hazaerve kinyomoztam a telefonszamat, felhivtam es beszeltem vele. Ajanlotta akonyvet(:))), amiben leitrt miondent, de ahol mondta(Astorainal a MAgyarok hazaban) nem is hallottak rola.

Azota nem nezek UFOT. Egyebkent a beszelgetesunkbol kiderult hogy Zsambekon es A Budakeszi ut egy pontjarol lehet sok erdekeset latni.

Utananezzek? Erdekel valakit?

happe Creative Commons License 1999.12.30 0 0 330
kedves ujlaki,
nemtom feltunt-e neked hogy ez egy forum es nem pedig hirdetesi ujsag... kb most
latom tizedjere az idiota virtualis kepeslapos hirdetesedet, remeltem hogy egy ido utan
abbahagyod, szerintem csak a torzsasztalosok merhetetlen joindulatanak es turelmenek koszonheto hogy nem utalt ki eddig mindenki.
Előzmény: Újlaki (325)
Pirx Creative Commons License 1999.12.30 0 0 329
Helyes, UFO-k valóban vannak. Csak azt nem lehet tudni, hogy mik is azok az UFO-k, igaz-é?
(Meg aztán az azonosításuktól kezdve már nem lennének többé UFO-k. Legalábbis az azonosított UFO jelenségek nem.)
Előzmény: Stanlex (327)
Stanlex Creative Commons License 1999.12.30 0 0 327
"..UFÓK márpedig vannak...idefele én is láttam négyet..."
Jézus Krisztus, i. sz. 28
Előzmény: Pirx (326)
Pirx Creative Commons License 1999.12.29 0 0 326
Megjelent nemrég egy scifi könyv, ami hasonló alapgondolatból indul egy meglepô irányba. R.Forester: Csapda
Ez a könyv azért is érdekes, mert szinte csak párbeszédekre épül (ami szvsz nem igazán tesz jót egy ekkora lélegzetvételű történetnek...). De az alaptörténet az jópofa.

Amúgy a topic elején épp ezért fejeztem ki kételyeimet az ufók mibenlétével kapcsolatban.

Előzmény: micu (323)
Újlaki Creative Commons License 1999.12.22 0 0 325
Lehet, hogy a Mars-szondát eltérítették a zöld emberkék, de a virtuális képeslapot nem tudják megakadályozni, hogy célba érjen. És nem csak a Marsra.

www.levlap.com - virtuális képeslapok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!