Pl. egy tudományos tételben is hihetsz. Az, hogy valamiről elhiszed, hogy igaz (megfelelő megszorítások mellett), nem zárja ki, hogy ne legyenek bizonyítékai, ne tudjál valamiképpen meggyőződni róla, hogy az igaz.
Attól, mert valamiben hiszel, még nem vallás az. Szerintem a hit szó jelentése ennél kiterjedtebb. Ugyanakkor a vallás is többet jelent egyszerű hitnél. (pl. én hiszem, hogy a fotonok mindig fénysebességgel terjednek - ettől ez még nem vallás. Ennek a hitemnek vannak alapjai, amelyek engem erről meggyőztek.)
Én pl. a rendelkezésemre álló adatok, hírek, híresztelések alapján úgy vélem, hogy létezik az UFO jelenség, és nem emberi eredetű (vagy legalább is nem mostani). EZ gyakorlatban hitet jelent, azonban ez nem vallás, nem szekta, ez csak egyszerűen az én következtetésem (ami nem feltétlenül igaz, én azonban jelenleg úgy hiszem, hogy igen).
A túrót vallás... nem feltételezhetem, hogy van itt a földön, vagy a közelében rajtunk kívül más is? Azt sem tudja a mai napig a földi tudomány őnagysága, hogy honnan származunk! Lehet, hogy icipici hangyák vagyunk 1 kísérleti laborban...
Megmondom őszintén, már évek óta nem adtam ki pénzt UFO témájú irodalomra. Rájöttem, hogy tényleg 1 kaptafa és pénzcsinálás. Ettől függetlenül érdekel a dolog és hiszek benne. Szakirodalom alatt mit értettél? Milyen szak? Fizikából, elektronikából, természettudományos dolgokból pl. van pár könyvem. :))
Te Makkos! Nekem semmi közöm hozzájuk, de érdekel a munkájuk. Egyébként csak bedobtam ide a linket, hátha mégis érdekel valakit. Találni ott az általad idézettnél jobb dolgokat is. Egyébként tetszik a site, csak igazán frissíthetnék... az a szept11 és tunguzka télleg elcsépelt.
Szerintem komoly nehézséget jelent megfogalmazni azokat a jelenségeket, tulajdonságokat amelyeket észlelhetünk, de nem ismerjük, vagy nem tudjuk értelmezni a tudomány jelenlegi állása szerint. Attól, hogy Te nem érzékeled, nem ismered még létezhetnek, nem?
Segítek. Azért nem tudunk semmit az ufókról, mert ha léteznek is, nincsenek itt.
Persze érdekes játék róluk töprengeni, meg nyilván mindenki nagyon szeretné, ha léteznének, de csak a leghülyébb ufóhívők azok, akik pusztán emiatt hinni is kezdenek bennük. Ez az egész ufóvallás nem más, mint egy újabb szekta a sok közül.
Meg persze pénzügyileg sem rossz dolog ebben bizniszelni. Mennyit adsz ki ufókönyvekre évente? Többet, mint szakirodalomra?
Ismereteink szerint a gondolatok ugyanis speciális magas frekvenciájú, jelenleg még közelebbről nem ismert hullámokat gerjesztenek, amelyek a létrejött gondolat energiáját, képi és egyéb információtartalmát a rádióhullámokhoz hasonlóan szállítják az univerzumban. Vagyis a gondolataink- függetlenül azok tartalmától - elvileg korlátlan ideig léteznek és száguldanak a végtelen térben. Előnyös tulajdonságainál fogva az erre alapozott kommunikáció - amit mi elneveztünk parakommunikációnak - valamennyi fejlett kozmikus létforma elsődleges kommunikációs formájává vált, hiszen terjedési és információhordozó paraméterei alkalmassá teszik a csillagközi információcserére.
...egyszóval nem újdonság, és meg csak legkevésbé sem figyelemre méltó. Csak egy újabb az egy kaptafára menő ufóvallási gyöngyszemek közül. Hazugság az egész, arról nem is szólva, hogy teljesen értelmetlen. EZT kár ITT reklámoznod...
Tőled is meg kell kérdeznem: máshogy nem tudtok egy kis pénzt keresni?
Ha bizonyitekokat akarsz, vagy eppenseggel csak ketelkedsz valamiben, akkor erdemes elolvasni nehany konyvet az UFO temaban. Rettenetesen meghokkento dolgokat tudnak irni.
Hogy miert nem tudunk SEMMIT AZ UFOKROL??
Talan erthetoen elmagyarazza konyveben Nemere Istvan, hogy mikent es foleg MIERT titkoljak el egyesek a bizonyitekokat. A konyv cime: UFO es tudomany. Erdekes nagyon.
En nem birom letenni sokszor a konyvet, mert sokszor nem hiszek a szememnek. 250Ft ert tuti megeri, es ez nem reklam.
Ez nem azt jelenti, hogy az olvasas 100%ra beledoltja az UFO hitet. De legalabb elindit benned egy gondolatmenetet...
Sajnálom és nagyon fáj, hogy itt a fórumon nem lehetséges hogy komolyan beszélgessünk erről. Pedig kizártnak tartom, hogy nincs a több ezres (vagy tízezres?) létszámú fórum-látogatók közt, egy olyan sem , akinek lenne mondanivalója, urambocsá tapasztalata... :(
Ha ez a dolog műxene az igen szomorú lenne sok politikus számára. Képzeld el amikor az ördög megjelenik és viszi mondjuk Pl ... helyettesítsd be "kedvenc" politikusodat ;-)
>>Hulyesegekrol beszeltek teljesen. Ufok nem leteznek, ezt jol jegyezzettek meg!
>>Mind csak az emberek fantaziajanak termekei, ezt konnyuszerrel be lehet bizonyitani.
Ha megengeded, idézek egy nagyon régi, századeleji, tudományos könyvből, a címe Csillagos Ég, egy Hoffman Ernő nevű csillagász írta.
"Ha már a Marszlakók gondolatát fölvetették, megengedhetjük magunknak azt a megjegyzést, hogy mindenesetre korlátolt gondolkodásra vallana, ha mi az élet lehetőségét a Föld kizárólagos tulajdonának tekintenők. Amíg akadhatnak olyan égiestek, ahol az élőlények megélhetéséhez szükséges létföltételeket megtaláljuk, egy pillanatra sem kételjedhetünk más égitestek különleges növény- és állatvilágának lehetőségében. Hiszen e tekintetben már a Földön is igen nagy változatosságot látunk. Minden földrésznek, akár száraz, akár nedves, akár meleg, akár hideg, megvannak a maga sajátos növényei és állatai, melyeknek alkata, szervezete, életmódja teljesen a helyi körülményekhez alkalmazkodik. Más égitestek élőlényei, ha vannak ilyenek, mindenesetre különböznek a mieinktől és az sem lehetetlen, hogy más égitesteken a földi embernél magasabb műveltségű lények is akadhatnak."
Nos hát ezt írta egy csillagász tudós a harmincas években...
Manifesztáció. Egyszerűen túl sokan gondolnak úgyanarra a dologra és az a vágyaknak megfelelően - látszólag - anyagi formát ölt. A látszólagosságra a legékesebb bizonyíték a valószerűtlen mozgás amit egy-egy normálisabb, nem hamisított videon látni lehet, a kornak megfelelő technikai szint, emberszerű, oxigént lélegző űrlények, stb.
Hulyesegekrol beszeltek teljesen. Ufok nem leteznek, ezt jol jegyezzettek meg!
Mind csak az emberek fantaziajanak termekei, ezt konnyuszerrel be lehet bizonyitani.
Nagyon azé ne térggyünkk el a topikk témájátul jouké?
Szóval Skyfish brother !
>>Milyen lesz az élet a Földön a következő századfordulón?
Ez szerintem nagyban függ attól, hogy sikerül-e a "világmegváltó" alapítványt (amin töröm a buksim 1 ideje és hamarosan el is kezdem) felfuttatni illetve érdembem beindítani. :) De miért is ne sikerülne? Tehát addigra ezen alapítvány jelentős változásokat fog elérni globális szinten a világon tomboló tőke-elcsoportosulás problémájában.
Ha netán mégsem jön össze ez, akkor sejtelmem sincs hogy mi lesz...
>>Kiváncsi lennék rá, hogy szerintetek az UFÓ ügy "megoldódik-e" addigra?
Elképzelhetőnek tartom. De hogy pro vagy kontra, fogalmam sincs. Sejtem, érzem (vagy csak érezni akarom?) hogy vannak földönkívüliek, de nem tartom azt sem kizártnak, hogy kiderül, hogy nincsenek.
>>A másik kérdésem... ha az idegenek egyetlen emberrel szeretnének beszélni,
>>aki képviseli bolygónkat, kit javasolnátok küldöttnek? :-)
Ennek nincs szerintem túl nagy jelentősége, de azért peresze nem ártana valami jófej emberkét, mondjuk Popper Pétert például.
>>És TE elvállalnád a megbízást?
Egyetlen esetben, ha senki más nem akarná, nem merné vállani, valami miatt.
Szia angel80 !
>> A 21. század nem arról fog szólni, hogy az idegenekkel kapcsolatos kérdéseket megválaszolják
>>vagy megvitassák,- azokra a kérdésekre már réges-rég tudják a választ-,
>>Az UFO-kérdést már elfogadta az emberiség bárki bármit mond.
Hmm.. Ebben biztos vagy ?
>>Bár szeretném én is ha az UFO-król alkotott nézetünk megváltozna és elfogadnánk azt a tényt
>>hogy nem vagyunk egyedül,
Milyen bizonyítékokat találtál, amik számodra ténnyé tették ezt ?
>>előttünk is voltak, utánuk is lesznek, de ez nem változat semmin,
Szerintem pedig rengeteg és alapvető változásokat is eredményezhet, ha megtudjuk hogy léteznek és főleg ha kapcsolatba kerülünk velük.
Ha ez a következő évszázadban esetleg bekövetkezne, akkor szerintem alapjaiban változna meg az emberiség sorsa.
Forradalmasítanák energiaipart, a nanotechnológiát, de nem is sorolom tovább, mert szerintem gyakorlatilag minden tudományos területen fejlettebbek nálunk valószínűleg és ezekhez még ha részlegesen is hozzáférne az emberiség, rengeteg probléma szinte pillanatok alatt oldódna meg.
Tudni akarod milyen lesz az élet a Földön a következő évszázadban? Ha egy picit is figyeled a nagyvilágot, láthatod hogy a Föld kőolaj-és földgáz készlete vészesen csökken.
Ezenkívűl Afrika népessége lassan már bolygónk lakosságának felét teszi ki és keleten sem más a helyzet. Nem azon kéne elgondolkodni, hogy a földönkívűlieket, mikor fogadja el az emberiség előitélet nélkül, hanem azon hogy magunkat ne pusztítsuk el. Sajnos tavaly szept. 11-dike, óta megváltozott minden. Háború van keleten, és nyugaton egyaránt. Őserdőket irtanak ki Ausztráliától az Amazonokig. Afrikai gyerekek halnak meg nap mint nap, járványok pusztítanak, és sajnos nagyon sajnos semmit nem tudunk ez ellen tenni. A 21. század nem arról fog szólni, hogy az idegenekkel kapcsolatos kérdéseket megválaszolják vagy megvitassák,- azokra a kérdésekre már réges-rég tudják a választ-, a jövő század a fegyverkezés évszázada lesz, minden nemzet a túlélésért fog küzdeni és ez bizony áldozatokkal fog járni. Ha a történelmet nézed nem volt olyan évszázad amikor ne lett volna valami nagyobb háború. Bár azt mondják sokan, a hidegháborúnak vége, de én ezt nem hiszem. Újfajta hadviselés kezdődött tavaly szeptembere óta. Az UFO-kérdést már elfogadta az emberiség bárki bármit mond. Az embereknek mindig kellett hit, hitvallás olyasvalamiben, amely nem kézzel fogható és racionálisan nem megmagyarázható. Bár szeretném én is ha az UFO-król alkotott nézetünk megváltozna és elfogadnánk azt a tényt hogy nem vagyunk egyedül, előttünk is voltak, utánuk is lesznek, de ez nem változat semmin, higyétek el!!!
Arra a kérdésre pedig, hogy kit küldenék csak ennyi: Senkit. Ők kerestek fel minket. Meg is találtak, ebből logikusan kóvetkezik az, hogy magasabb rendű inteligenciával rendelkeznek, épp ezért ostoba ötlet lenne tőlük 1 emberrel beszélniük.
kit javasolnék? pl Gazda Istvánt.
Vagy bármely másik jelentős tudománytörténészt.
Semmi politikus, meg katona, csillagász meg ilyesmi.
A nemzetisége pedig mindegy(csak ne amcsi legyen, mert azok nem átfogóan ismerik a dolgokat, hanem specifikusan.)