Bosijani által linkelt leírás jó lesz neked, ez alapján ellenőrizd le - és mozgasd át kicsit a koronát, hátha valami megakadt. Sajnos újra csak azt tudom mondani, hogy ez az a "minőségi kategória", amihez, ha bármi baja van, hozzá sem érdemes nyúlni, meg nem is lehet, nincs hozzá semmi, de a szerkezet amúgy is megbonthatatlan, javíthatatlan - de ha rendben vannak, akkor azért elég sokáig jól szoktak szolgálni.
Ez valamiért beállítási üzemmódban van beragadva. Mivel ez valójában egy gagyiságig olcsó kivitelű csupaműanyag szerkezet, és minden mutatót saját kis léptetőmotor kezel, ezért van egy beállítási üzemmódja, amin végigzongorázva a segédszámlapok nulla helyzete beállítható manuálisan. A fő korona mindenféle pozíciójában szokott ez működni (egyszerűbb lenne rákeresni a neten a konkrét modell kezelési leírásának) - de ellenőrizd le, nincs-e a korona félig kihúzott állásban. Ha használtan jutottál hozzá, már olyat is láttam, hogy annyi kosz szorult alá, hogy kicsit pucolgatni kellett, hogy rendesen lehessen mozgatni.
Azt nem tudom. Én a Szolnoki technikum után BME Közlek. Kar, Majd a szakmérnöki az BME Finommech. Műszertechnika szakmérnökit végeztem. De gyerekkoromtól szedtem szét az órákat, majd később össze is raktam. Ez olyan autodidaktikus.
Off. Minden stúdiósból óraimádó lesz? 1979-tól 1982-ig az edelényi gimnázium kollégiumának voltam a stúdiósa, és ahogy írtad, Omegát, meg Hofit hangosítottam én is. :-)