Keresés

Részletes keresés

binyus Creative Commons License 2003.04.16 0 0 701
Jó napot kívánok!
LUFFA tökmagot szeretnék.
Aki tud segítsen.
Köszönöm, binyus
Előzmény: kígyószisz (699)
Caly Creative Commons License 2003.04.16 0 0 700
Muszáj beszórnom kéthetente mohairtóval (egyben gyomirtó is) a nedves klíma miatt. A gyomok nem jelentenek akkora problémát, viszont a moha...a moha itt a gyep igazi ellensége.
Előzmény: Tozatu (670)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.16 0 0 699
OK, de csak akkor, ha nem kell locsolni :-))))
Előzmény: Indaxli (698)
Indaxli Creative Commons License 2003.04.16 0 0 698
Hi!

Pontosan arra gondoltam. :)
Hogy használ e?
Na látod ezt nem tudom, de biztos szórakoztató látványosság lehet.

Indaxli

Előzmény: kígyószisz (697)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.16 0 0 697
Tömjénezést mormogással és bő lepelben tánccal egybekötve éjszaka, a szomszédok szórakoztatására? Gondolod, használ?
Előzmény: Indaxli (696)
Indaxli Creative Commons License 2003.04.16 0 0 696
Hi!

Próbáld ki.
Esetleg tudom még ajánlani a tömjénezést. :)

Indaxli

Előzmény: kígyószisz (695)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.16 0 0 695
Irigyellek.... :-)))) Még nem nő a füvem, tudom, türelem kell, de ha már 6 napja minden este lelocsolod magad és csatakosan érsz be a lakásba (azért ehhez még mindig nincs elég meleg), akkor biztosan Te is türelmetlen lennél, mint én, ugye? Mikor nő már, mikor nő????? Szorgalmasan locsolok és többhavi vízadagot használtam el.... Jól élnek a giliszták, imádják a dolgot, a madarak meg őket.... Ráolvasással jobban nő a fű?
Előzmény: Thor (693)
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.16 0 0 694
Kössssssssssssz! :-)))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (692)
Thor Creative Commons License 2003.04.16 0 0 693
Gyerekek, az előbb kimentem a kertbe és letettem a napsütött fűre a talpamat. Húúú, micsoda érzés! :)))
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.16 0 0 692
Közben! :-))))
Előzmény: csinnnKA (691)
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.16 0 0 691
Köszi! :-*
Most már csak azt döntsétek (döntsük) el, hogy "feltétlenül nyírás után" vagy "mindenképpen fűnyírás előtt" végezzem a szellőztetést?! :-DDDDDDDDDDDDDD
apiszok Creative Commons License 2003.04.15 0 0 690
Jobb faiskolákban lehet mosott homokot kapni.
Előzmény: csinnnKA (686)
apiszok Creative Commons License 2003.04.15 0 0 689
Bocsi, az áll, amit tam a 687(!)-ben írt.
Előzmény: apiszok (688)
apiszok Creative Commons License 2003.04.15 0 0 688
Mind áll, amit taramiram leírt neked válaszul a 657-ben.
Beleértve a gyepszellőztetésről szólókat is.
A szellőztetésnél fontos, hogy nedves talajon végezd, ha nyáron is végzed, egy bő eső vagy öntözés után.
A homokból csak 1-2 mm kell, ha kell. Védi a megtépázott gyökérzetet és stabilizálja a magokat, ha felülvetettél szellőztetés után.
Ha kötött a talaj a homokszórás javít a felületén, és bármilyen furcsán is hangzik, idővel a homokszemcsék "leszállnak".
Érdi, budai körzetben nem hátrány. Csepelen ugyanez pl nonszensz.
Mindenképp fűnyírás előtt végezd, és a fűnyíróddal gyűjtsd a szutykot.
taramiram Creative Commons License 2003.04.15 0 0 687
A szellőztetést szerintem látni, mikor van rá szükség. Akkor szoktuk szellőztetni, mikor sárga, filces az alja, vagy több zöld moha kezd a fűcsomók közt lenni, és feltétlenül nyírás után. Évente 2-3-szor, tavasszal, ősszel és közben egyszer.
A helyedben őszre hagynám az új füvesítést. Most valamennyit várni kéne, aztán pedig itt a kánikula, akárhogy is locsolod, kiéghet. Aztán a friss füvet nem is szabad szellőztetni, mert kitéped. Nekem még csak az őszi vetés lett szép.
Homokot állatos (kutya, macska) boltban kapsz keveset. Nem szoktam hozzá keverni, de majd válaszol más is.
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.15 0 0 686
apiszok!
Igazad van, filces volt.
Szerinted a gyepszellőztetést milyen gyakran kell csinálni?!
És nyáron majd, amikor szabi alatt jobban lesz rá időm (meg egyébként is több időt tölt az ember a kertben), akkor fűnyírás előtt vagy után csináljam?

taramiram!
Így azért már jobban hangzik! :-)

Fő-fűügyi tanácsadóim: Calcurea után mennyi idő múlva vethetek fűmagot az inkriminált helyekre?! (Homok mennyire fontos? Van -nagy- jelentősége, hogy csak simán szórom el, vagy ha homokkal keverve? És hol vegyek kis mennyiségben homokot?)

Előzmény: apiszok (674)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.15 0 0 685
Ja, és természetesen a kerti csap nincs bekötve a csatornahálózatba, ez "általános" mindenütt, mert akkor jól megbüntetnek. A víz- és csatornadíj tehát annyi, amennyit a vízóra mutat, ennek mértékét és évi összegét pedig az önkormányzat mondja meg, éves rendeletben (miként a fővárosban is).
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.15 0 0 684
Kösz a tanácsot, de a víz- és csatornadíjat Érden az önkormányzat szabályozza, a vízmű pedig csak alkalmazza. Nem lehet, már próbáltam. Itt nem. Egyébként a fővárosban is önkormányzati cég a vízművek.
Előzmény: Indaxli (683)
Indaxli Creative Commons License 2003.04.15 0 0 683
Hi!

Amit én említettem annak semmi köze az önkormányzathoz.
A vízszolgáltatóval kell "megegyezni".
Egy darab kerti csapra felszerelni egy almérőt. A kerti csap nem lehet bekötve a csatorna rendszerbe.
A leolvasáskor mind a két mérőt olvassák és csak a két mérő különbözete után fizetsz csatornadíjat.

Indaxli

Előzmény: kígyószisz (681)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.15 0 0 682
Azaz hülyeséget írtam: a kedvezményes díj lenne ennyi (azaz 19 Ft-tal csökkentett). Bocsi :-))))
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.15 0 0 681
Mert mifelénk (Érd) ez nem műxik, még a locsolási kedvezményre is csak 10 %-ot adnak (ha adnak) a csatornadíjból, de nem biztos, hogy ez évben is így lesz (ugyebár, új önkormányzat van). A víz+csat. díj 362 Ft/köbm., a május 1-től (ha egyáltalán lesz, ez még mindig nem biztos) érvényes kedvezmény 343 Ft lenne. És kész, passz.
Előzmény: Indaxli (680)
Indaxli Creative Commons License 2003.04.15 0 0 680
Hi!

Miért nem?

Indaxli

Előzmény: kígyószisz (679)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.15 0 0 679
Sajna, ez nem így van, legalábbis nálunk nem. Jó lenne, mert most kb. 10 köbm-nél tartok 20 nap alatt :-)))) De a füvem, az serken, bibibibi!
Előzmény: Indaxli (676)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 678
Azért a vízdíj se pite! Amúgy naggggyon tetszik, hogy rendszeres topiklakók kinlódunk füvünkkel, és akkor jön egy új tag, akinél minden a legnagyobb rendben! :-O Egy másik rágcsálós topikban is vannak beugrók, akik kígyótáplálással kezdik. Amúgy a fűvel ha törődik az ember napi nyolc órát, és rákölt havonta 100ezret/100nm-re, akkor lehet "angol" pázsitja. De pl. nálunk nem látok ilyen lehetőséget, mivel a szomszédos három telekből három van parlagon hagyva, a gyommag pedig uniós polgár. :-)))) Nem ismer határokat. De én nem is akarok pázsitot nálunk, jó nekem a magyar gyep is!
Előzmény: Indaxli (676)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 677
Szvsz. azt, hogy Angliában él! :-)
Előzmény: apiszok (672)
Indaxli Creative Commons License 2003.04.15 0 0 676
Hi All!

Azért arra is van megoldás, ha valaki nem tud kutat furatni.
Egy kerticsapra lehet kérni külön vízmérést, ha azt csak áprilistól októberig használják. Így a vételezési helyen fogyasztott víz után nem kell csatornadíjat fizetni.

Indaxli

Előzmény: Törölt nick (663)
apiszok Creative Commons License 2003.04.14 0 0 675
Hibás az első mondat:))))))
A jó változat:

"Az normális, ha sok jön ki, amennyiben filces volt.

Előzmény: apiszok (674)
apiszok Creative Commons License 2003.04.14 0 0 674
Az normális, ha filces volt.
Ami nem oda való, az hadd jöjjön ki.
Nem baj, ha randa.
Két hét múlva helyrejön.
A szutykot pedig nyugodtan gyűjtheted a fűnyíróddal is.
Az azt is felszívja, amit a gereblye ott hagyott volna.
Ajánlok egy kis felülvetést szellőztetés után, picinyke kis homokszórással.
Öntözgetés, és hadd szóljon.
Előzmény: csinnnKA (664)
taramiram Creative Commons License 2003.04.14 0 0 673
Ááá, nem lesz barna, barnább, mint a képen. A gyomok elpusztulnak pár nap alatt, marad a ritka fű.:-)
Előzmény: csinnnKA (667)
apiszok Creative Commons License 2003.04.14 0 0 672
Gratulálok. Amit nem tudsz felmérni, az az, hogy milyen mázlid van. Teljesen jó az is, hogy rendszeresen táplálod (a túl sűrű gyomirtózásra azért vigyáznék, annak ellenére, hogy műtrágyába kevert gyomirtó lehet).
Azért egy dologra kíváncsi lennék. Mit jelent neked az, hogy angolgyep?
Előzmény: Caly (669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!