Nem tudom ugyanazt láttuk e, de azért már vártam, hogy írjon valaki olyan, aki szintén látott hasonlót. A jelenség amit mondtál, valóban hasonlónak tünik, így ahogy laírtad, csak az enyémnek pirosas fénye volt.
8472-es faj:
Te mikor láttad azt az izét? Volt valaki akinek sikerült lencsevégre kapni?
Szóval nincs tudomásod a földönkívüli élet létezéséről.
Hmm.
Rendben.
Ennek azért is örülök, mert kizökkent a magam kis tudományos "igénytelenségből". Ugyanis sajnos hajlamos vagyok arra, hogy valamit fél füllel hallok, olvasok, belekesedem és még hozzáköltök vagy legalábbis kiszínezem átfogalmazom a saját szájízem szerint egy kicsit és máris zengem a nagy igazságot és szenzációt bele a nagyvilágba. (de hát lássuk be ezzel nem csak én vagyok így...)
Noshát (Orbán vezérünk után ugyi) íme az első lecke: NÉZZÜNK UTÁNNA ANNAK, HOGY VALÓBAN TUDOMÁNYOS TÉNY-E NAPJAINKBAN A FÖLDÖN KÍVÜL LÉTEZŐ MIKRÓBÁK VAGY EGYÉB SZERVES LÉTFORMÁK, EGYÁLTALÁN AZ ÉLET BÁRMILYEN FORMÁJA VAGY SEM!
Én lehetőségeimhez mérten (elsősorban persze a net) megkezdem a "munkát". :)
Lehet, hogy ugyanolyan valamit lattunk? En tortenetesen a haverommal lattam ablakon keresztul, este 21:00 korul, kb. 100m-rol. Mondom, kinyitom az ablakot, hatha valami tukrozodes jatszik velunk. De nem. Ott volt, a hazak kozott tancolt. Ennek kisse sargas fenye volt, a csovakat mar nem lattuk, de ami a hulye mozgast illeti, passzol a dolog. Lehetett gombvillam is, mert nem volt valami hosszu eletu es nalunkfele "eleg gyakori" (ugyanez a haverom kettot is latott, mindkettot villanyvezetek kozeleben, illetve onnan elrepulni, franko, elektromosan toltott levegoben).
Egyebkent a fenyes dolgokkal eleg csehul allok, mert volt masik eset is, hogy ilyet lattam. Ez a szomszed kertjeben volt, fenyes nappal. Kb. 10cm atmeroju volt, ezustszinu. Erre azt gondoltam, hogy csak valami femszilankrol vagy uvegcsereprol csillan meg a feny, de nem volt az a tipikus effekt, ami ilyenkor szokott lenni (sugariranyban szetagazo "fennyalabokat" latsz), hanem kor alakja volt a cuccnak. Figyeltem ot percig, egy helyben maradt, vagy csak nagyon kicsit mozgott, mar nem emlekszem. Megprobaltam beloni a helyet es megkeresni, mikor mar kb 10m-re voltam tole, meg megvolt, mikor atmasztam a szomszed keritesen :), hogy "elkapjam", persze eltunt. Utana meg sokaig kerestem a fem- vagy uvegdarabot, hogy biztos az volt, de sehol semmi. Para volt nagyon.
Ennel egy cifrabbat lattam, de azt keressetek meg, valahol ebben a forumban van egy hasonlo topicban.
A fényképezőgépről csak annyit, hogy annyira még mindig nem érdekel a dolog, hogy fényképezőgépet cipekedjek magammal, de azért ha esteleg lessz még ilyen alkalom, hogy este kint leszek a szabadban, akkor azért magammal viszem, hátha...:)
Köszönöm!
Azonban, kedves Dr Lecter, mivel te láthatóan tájékozottabb vagy e téren, kérlek ne csak ennyit írj, hanem minél többet amit csak tudsz erről!
Pl. te tudomásod szerint is bizonyított a földön kívüli élet "ténye" ? Vagy ezt is rosszul tudom?
Lécci írj, ne tarsd vissza az infót, ha van!
Előre is kösz. :)
Kell is az a fényképezőgép!!!
Sorry, ha már volt téma, de én láttam 2000 őszén az a négyzetrács alakú felhót, ami a Budai hegyek fölött volt. Én az Árpád híd pesti hídfőjétől nem messze voltam és éppen leszáltam a villamosról, amikor nyugat felé néztem, és megláttam. A sarkai gyönyörűen 90 fokosnak tűntek. Tud erről valaki bővebbet?
Meglepő részemről is, de ujra irok ide.:) Most nehogy azthiggye valaki, hogy a legutobbi élmény után UFO vadászatba kezdetem, de ismét van valami említésre méltó dolog.:) Szoval tőrtént szombaton este, hogy kerti sütögetést rendeztünk, egy kedves barátunkkal és a feleségével. Nos annyit érdemes tudni, hogy a srácot olyanszintem nem érdekli ez a téma, hogy az szörnyű:) Egy baromira földhöz ragadt pali, de midamellet nagyon őszinte is. Szoval kajcsiztunk, dumcsiztunk, és elmeséltem neki a sztorimat amit itt is leírtam, erre halál nyugodtan közölte velem, hogy ő is látott ufo-t. Először oda sem figyeltem, mert azthittem, hogy csak baromkodik mint mindig, aztán elkedzte mondani hogy mit mit is látott. Szintén a a XVIII. ker-ben van egy hatalmas ipari telep, eggyesk talán ismerik is a Méta centrum. Szal ő ottan járőrözött este amikor felpilantott az égre és megláttta hogy zuhan valami, olyan hullócsillag féle, csakhogy ez egyre nagyobb és nagyobb lett és ahogy ő mondta egy tűzgolyóhoz hasonlított. Aztán arra gondolt, hogy talán egy meteorit ami belépett főld légkörébe és épp elégni készül, csakhogy ez már eléggé alacsonyan zuhant. Aztmondta, hogy ő már félt is hogy mi lessz ha ez itten becsapódik, de nem csapódott be, hanem egy szempillantás alatt megállt a levegőben, egy pár másodpercig lebegett, aztán szintén egy szempillantás alatt etünt, de nem úgy tünt el, hogy egyzsercsak semmivé lett, hanem elrepült, iszonyú gyorsasággal. Őt még most sem izgatja a dolog különösebben, én azért leírtam ide nektek, hátha valaki hozzá szól.:) Mondanom sem kell én teljesmértékben hiszek neki, mivelhogy régóta ismerem, és jó barátom az illető. Az, hogy nekem hisztek e az már a ti dolgotok.:)
Az alábbiakhoz csak annyit, hogy a nagy számok törvényei alapján a valószínűségeket nem bölcs dolog elvetni. Azaz. Ugye amit sokat olvashattunk, hallhattunk már sokfelől és szerintem nagyon fontos, hogy oly felfoghatatlan mennyiségű galaxis és csillag és egyre valószínűbb, hogy értelemszerűen naprendszer van univerzumunkban (és talán univerzumból is van még jó néhány), hogy szinte kizárható, hogy (ismétlem a nagy számok törvénye alapján) valahol ne alakult volna ki még élet, evolúció, mitöbb intelligencia, főleg, hogy napjainkban ugyebár immár BIZONYÍTVA VAN A FÖLDÖN KÍVÜLI ÉLET!!!!!! Hiszen - ha jól tudom - baktériumokat és egyéb szerves létformákat találtak a Marson, valamint meteorokon és egyre több komoly tudós hajlik arra az elméletre, hogy talán maga a mi földi életünk "csírája" is az űrből érkezett (pl. meteoron)
A másik pedig szintén a nagyszámok törvénye alapján: a regisztrált több millió UFO-észlelésből, muszály hogy legyen legalább néhány tucat, amivel érdemes volna komolyan foglalkozni...
Magam is találkoztam már személyesen olyanokkal akik igen cifrákat meséltek.
Nem hittem el feltétel nélkül egyet sem, de nem is gondoltam, hogy hazudnak. És én minden ilyen embernek megelőlegezek annyi bizalmat és tiszteletet, hogy nem nézem őket kapásból hazugnak, elmebetegnek, hisztérikus fantasztának stb. (pedig szerintem is valószínűleg valóban nagyrészük az, de NEM MIND!!!)
Persze sajnos az emberi korlátoltság mindkét oldalról (pro és kontra hasonló mértékben) akadályozza, hogy előrébb lépjünk a kérdésben...
Nomindegy.
Mindenesetre én továbbra is olyan embert keresek, akinek van valami állítólagos bizonyítéka, amit ország világ előtt fel tudnánk tárni, komolyan, alaposan megvizsgálni és bevonni az emberiség tudatába, vagy éppen megcáfolni azt...
Nincs nekem olyan szerencsém, hogy valaha még1szer lássak ilyesmit, és ha mégis, akkor sem lessz nálam fényképező:) De azét kivánom mindenkinek, hogy lásson olyan dolgot amit én!
Sajnos nem tudonm leiírni pontossan,hogy mijen is az a terület amire nétz az ablakom, de a lényeg az hogy csak keresztutcakra nez ami kizrja azt hogy abbol a szögből esetleg egy ijen optikai csalódás jöjjön létre, de az az igazság hogy, valóban felmárd a dolgokat látnod kéne azt a területet
Lehet, hogy nem jól néztél utána. A fata morgana ugyanis megteszi neked azt a szívesséhet, hogy nem kell "felhúzni baromi magasra" a fényeket, mert, hogy ő "húzza fel" őket. A fata morgana az a fajta délibáb, ami a földön lévő dolgokat fejtetőre állítva felviszi az égbe. Néhány távoli (de egymáshoz közel álló) autó első és hátsó fényszórójából így a Te jelenséged talán összeállhat. A fények "táncolása" is arra utal, hogy optikai jelenségről van szó. A lámpák "villogása" pedig ugyancsak lehet a meleg levegő rezgésének a következménye, pont úgy, mint a csillagok hugyorgása. Persze, én nem láttam, de amit eddig leírtál, arra ez lehetségesnek tűnik.
Na utánanéztem:) Nem fata morgana volt mert ez ragyogott. Meg ez szerintem igencsak messze lehetett. Félreértés ne essék, nem bizonygatni akarom hogy az egy UFO volt, de abban biztos vagyok, hogy nem azon dolgok közül való volt, amiket eddig mondtál. Ha megerőltetem a fantáziámat akkor ugy lehetne ehhez hasonló jelenséget kreálni, hogy fogni egy iszonyatmértű fényszórót, körürakni sok kicsi piros lámpával amik összevissza villognak. Ja és utána mindezt felhuzni baromi magsra és jól megrángatni:) Na ez csak poén volt de szal tényleg, valami ilyesmit kéne tenni ahhoz, hogy ezt látványt lássa valaki.
Nyitva volt az ablak. És miután eltünt én még le is rohantam a kertbe és ott próbáltam keresni, de már nem volt sehol. Azthiszem arra gondoltál, hogy talán fénytörés, én is arrra gondoltam előszőr, sőt még meg is töröltem a szemem, hátha könnyes és estleg azon csillant a fény, de nem. Meg hát nem egyedül láttam, és hát a fény is csak akkor törik, ha egy bizonyos szögből nézed, és ha csak ezt veszed alapúl máris vajmi kicsi lenne az esélye annak hogy pont ugyanolyan szögből néztük, pont ugyanazt a fényforrást a bartnőmmel. Szóval sajna ez is kizárva.:(
Nos igen:)ezt a lehetőséget kizárhatjuk, mert az a valami fehér fénnyel ragyogott és a fehér fényből jöttek ki a piroscsóvák. Na meg közel távol nincs ott sem, nagy ház sem temlpom. Szóval mégha nagyon akarom se tudom ezzel magyarázni.
Nekem van erre töbféle magyarázatom. A legegyszerűbb az, hogy valaki egy piros lézerrel hülyéskedett. Nekem is van ilyenem, és viccből csináltam már én is, hogy a házinktól kb. 5-600 m-re lévő templom tornyára világítotam este. Aki közelről nézte, valószínűleg nem tudta megfejteni ezt sem, mert a közelben nem látott semmilyen fényforást (ilyen távolságról már kb. fél méter átmérőjű a kényfolt).
Nos pusztán egy kis élményemet szeretném leírni ami a múlt hét vasárnapján tőrtént. Soha nem voltam egy UFO hívő, és nem igazán törődtem vele. Olvastam néha róla, rámondtam, hogy "igen ez érdekes" és máris túlléptem a témán. De amit láttam az bizony bennem is kissé nyomot hagyott, és gondoltam leírom mert, mindig is az valottam, hogy "hiszem ha látom", aztán most meg bajban vagyok!:) Nos tőrtént múlt hétvégén, hogy valami hülye film volt a tévében, és a barátnőmmel azt néztük. Egyre kevésbé érdekelt film, és forgolódtam az ágyban, aztán elpillantottam az ablakom felé. Ugyanazt a látványt láttam amit már 20 éve látok amikor kinézek az ablakomon, kivéve azt a kis fényes valamit amit a szomszéd utcában lévő ház felett lebegett, előszőr azthittem, hogy csak valami fénytőrés, talán a szemem káprázik, aztán ránéztem a barátnőmre, és megkérdeztem tőle, hogy ő is azt nézi e, mire ő meglepődötten visszakérdezett, hogy "miért, te is?", tehát akkor csak nem haluztam, mert bizony ő is látta. Ezekután leültünk az ablak elé és csak figyeltük. Eggyetlen zavaró dolog az az utcában lévő iszonyat méretű fa volt, ami néha eltakrta a szemünk elől amit láttunk. A fényes valami piros fényeket bocsájtott ki magából, és valami írtó hülye mozgást végzett minden redszereségg nélkül, és olyan kis területen, szóval nem nagy ugrásokat csinált eggyik helyről a másikra hanem kicsiket. A kis akármicsoda még ott volt kb 3-4 percig, és mintha csak nekünk lenne ott, szinte táncolt. Aztán kicsit lassan elindult, kelet felé, és a másodperc tört része alatt eltünt a szemünk elől. Ja és mindez 22:45 kor tőrtént a XVIII. kerületben. Miután véget ért a jelenség, lementünk és elmondtuk amit láttunk az ősöknek, persze csak vigyrogtak rajta. De hát mi mást is csinálhatna az ember ha ilyet hall, csak vigyorog...
Talán még annyit hozzátennék, hogy a barátnőm aztmondta, hogy ő azóta figyelte a valamit, mióta megjelent, és aztmondta, hogy először azthitte, hogy repülő mert ugyanúgy ment mint azok csak miután elhaladt azon pont mellet ahol utána sokáig lebegett, egy másodperc alatt visszament oda, és én kb inenntől kezdtem el figyelni.
Na szoval ennyi lenne a story...
UFO vagy nem UFO mindenestre érdekes:)
Mindensetre, rájöttem, hogy van úgy, hogy nem hiszek a sáját szememnek sem.