Helló! Kössz h írtál:D Am az Agrosat 2000 Kft. nél vettem. Zalaegerszeg mellől hozták ide nekem a Mátrába:D De még így is megérte mert mindenhol 5.200.000 ropi az Agrosatnál pedig 4.400.000 !!!! Csak az a gond h a garancia opció ami 800 Euró!!! de a főbb részekre (motor, váltó) van jótállás. Nekem pozitív tapasztalataim vannak a cégről! Ajánlom mindenkinek:D
Helló! Kössz h írtál:D Am az Agrosat 2000 Kft. nél vettem. Zalaegerszeg mellől hozták ide nekem a Mátrába:D De még így is megérte mert mindenhol 5.200.000 ropi az Agrosatnál pedig 4.400.000 !!!! Csak az a gond h a garancia opció ami 800 Euró!!! de a főbb részekre (motor, váltó) van jótállás. Nekem pozitív tapasztalataim vannak a cégről! Ajánlom mindenkinek:D
Lenne egy kérdésem.Tegnap szállították le az újjMTZ . es traktorom, és mikozben járkáltam vele ,azt vettem észre h a levegő nyomásnak a műszere 10000 kPa felett van míg a gépkönyvben 500 - 800 kPa között kell lennie. Én nem értek hozzá (eddig 80 assal dolgoztam) ezért kérem a segítségeteket. Köszi előre is!
Lehet hogy rossz helyen kérdezem, de már nagyjából mindenhol próbálkoztam:
Nem tudtok véletlenül olyan áramtalanító reléről, amivel a kulcsos áramtalanítót lehetne kiváltani?
Nekem van egy , valószínűleg meglehetősen régi darabom, amiben egy 300A es, 12V-os polár-relé foglal helyet, közvetlenül az akksisarura lehet felszerelni, a kimenete pedig egy M8 as réz csavar. Sajnos a fedele már nincsen meg (így kaptam, beépítve), így semmi adatot, gyártót nem tudok róla. bekapcsoláskor meghúz a relé, és úgy marad, még akkor is, ha közben kiszerelem az akksit, csak úgy kapcsol ki, ha a munkatekercsre fordított polarítással kötöm a feszültséget.
Van 5letetek, hol találhatok ilyen, vagy hasonló relét?
A 65ló és a tömege könnyű kertészeti munkára tökéletes. Igaz nagy hw80-11-es pótot már nem akasztanék utánna. Lásd a Misike Deutz-át. Tökéletesen boldogul vele. Na ez a belarus 622-es is hasonló gép csak egy picit nagyobb meg van fülkéje.
Helló djkriss. A fogyasztás változó illetve sok mindentől függ. Számít hogy milyen úton húzza ami lehet sáros, sima földút. vagy aszfalt stb. Számít még a kerekekben ( traktor és pótkocsi) lévő nyomás. Aztán az sem mindegy hogy milyen sebességgel és milyen fordulaton húzza.
Mondanátok nekem is valamit azokról a csavarokról? Már 10 éve nyüstölöm az 50-esemet, de még soha nem nyúltam hozzájuk, és ötletem sincs hogyan kellene állítani!
Az ár az függ a beszerelt egységtől, teljesítménytől. Kb. 300-400 között. A traktor tetejére szerelten is van egy gyári védő burkolat. Viszont nincs a motor tér elejébe zsúfolva minden. Egy klíma teljesítményét nagyban befolyásolja mennyire tud a kondenzátorban visszahűlni.
Egy biztos , a 921.3 a maga kat. ban a mérések szerint elől van . Erős a motor és a sulya is jó. A váltó 5 szinkron és minden kar kézre esik . ( nem tévesztendő a 952 váltójával )
A faluba nálunk 1 szőlős KFT-nek, van 2 db" kis" trákija..26 mázsa a súlyuk,és 120 lóerősek..!:-) Kis keskeny sorművelő gépek, Nem emlékszek már a nevükre ...valami Angol traktorok.
Lehet.A haver 80-as Goldonija 3,8 méteres tárcsát húz a barackosban,de a gumik vízzel fel vannak töltve.
A Goldoni,meg az importőrei levizsgáztak előttem a 100 ezres kuplugtárcsaárral és a-azt hiszem-10 hetes szállítási idővel.(nem volt egy kuplungtárcsájuk Magyarországon raktáron---állatok)
Helló. Igazad van néha sok volt neki az 50cm de azrért vitte igaz néhol küszködve. Csak 10 hektárt csináltm meg vele de elég is volt belőle annyi. Nincs már itt rendes ára semminek. Akkor jó sokat dolgoztok az almával. Várom a videókat.
Honnan a pitlákból szeditek ezeket a jobbnál jobb kicsi MTZ-ről lévő képeket?Ceglédről kaptam az infót a 422-ről,de a többiről sem hallottam még.
Kezd alakulni az MTZ úgy látszik!
Valaki kevesellte az adhéziós tömeget a 65 pacihoz.Nem tudom,hogy a 65 lovas hány mázsa,de pl Misi cimborám Deutz Agrokidje tizenvalahány mázsa az 50 pacihoz.Az tényleg kevés,de pl ásógépezni,stb munkákhoz meg kell ennyi pacika.
Nem , a hidraulika karok mellet van picit kivágva a lemez és ott. Van itt az eggyik kolégának 820-ba ugy a klíma hogy fordított kipufogó könyökkel van szerelve a gép és a kompresszor a motorház alá van téve , nem lóg úgy ki a generátor mint nekem.Azt is a Mezőtúriak csinálták.
Nagybátyám akar klímásítani, meg egy társa. 117Ha-on nyomja. Úgyhogy egy pár üzemórát ül a trakiban egész évben. Most nem akarok kötekedni, de az 50cm nem sok egy kicsit a gépnek? Az almás szépen érik csak ára nem lesz. Ha minden jól megy akkor már lesz jövőhéten almaszedős videó is. Géppel rázzuk Big-bag zsákba szedjük és úgy lesz pótkocsira felrakva homlokrakodóval. Trakival csak permeteztem mostanában majd holnap teszek róla videókat fel.
Helló. Ez lazító, legalábbis a tipustábláján ez van írva. Amúgy magyar gyátmányú. Kb 50cm mélyen dolgoztam vele de nagyon fogta a trakit. Átlagban terep 3 felezve vitte de a lapos részeken meg rosszabb földben csak országút 2-ben ami iszonyatosan lassú. Jó drága lessz az aklímásítás, de megéri mert zárva lehet majd állandóan minden ablak és nem szívod egész nap a port és nem szenvedsz a hőségben. Fogyasztásban nem hiszem hogy nagy hatása lenne a klímának mert ezek a motorok köbcentiben nem mondhatóak kicsinek. Mit dolgoztál mostanában? Hogy áll az almásotok?
Köszönöm a képeket! Most már látom, hogy kell kinéznie. Mi is egy 820-asba és egy 820.2-esbe akarjuk a klímát. Úgyhogy így fog kinézni vagyis így lesz beépítve. A fűlkébe a csövek a padlólemez átvágásával van bevezetve?
A kapcsolót a negyedik képre értem,a csövet az ötöshöz. a lemezleszerelést a heteshez.Bocs de nem sikerül a képek mellé a szöveg, nemtom mit ba..ok el pedig ugy akartam.
Szép estét. Szaby itt vannak az igért képek a klímáról. a felső a 3 fokozatú ventilátor kapcsoló, az alsó a hőfokszab. kapcsoló,ezzel ki is lehet kapcsolni a klímát. a csövek bevezetése a radiátorhoz , és az átlátszó csövön folyik le a kondenzvíz. a multkor amit említettem a lemezek leszerelése .
sziasztok! olvastam előző hozzászólásokban hogy traktor klímákról beszéltetek. Én foglalkozok ilyenekel. A .3-as mtz-nél a traktor orrába való beépítés nem igazán bevállt dolog. Én ezeknél inkább a fülke tetejére építettet használom.
Jó nem egy jumz de szerintem kertészetbe tökéletes. Irányváltós van fronthidraulikás és front tlt-és változatban is. A kerekek se kicsik alatta tömege is van valamennyi kb 25mázsa+pótsúlyok. A motor is elég erős és takarékos. Szerintem könnyű munkára tökéletes egy 10-20 hektáros gazdaságban megállja a helyét. A méret is jó nem széles nem hosszú, fordulékony. De néz szét ebben a kategóriában más traktor márkában ott sincs nagyobb traktorok. Nekem még a 921.3-as nagyon tetszik "összevan préselve" de a tömegét nem vesztette el, mint ebben a kategóriában más traktorok.
Üdv! Szerintem Katalog erre a gépre gondolt. 4hengeres Lombardini motoros 62Le-ős 16előre 8hátra fokozat. Sok mindent még nem tudok róla. Ez a 422-es nagyobb testvére:
Köszi szépen... ! lementettem mindent..! Így már érthetőek,bizonyos dolgok.. Eddig nem is gondoltam,hogy ilyen nagy szerepük van ezeknek a beállításoknak! De a vontató tengely eltörése,a legjobb bizonyíték rá.. (Bár kicsit macerás..de muszáj lesz úgy csinálni..:-)
Tök mind 1..úgy sem veszel olyat..! Azon még nem gondolkodtál...hogy veszel két fasza lovat..!? Mert akkor nem lennének alkatrész problémák sem..De csak Muraközyt vegyél..mert ha felülsz a bakra,más fajta úgysem bírna elhúzni :-)
Melyik hány lovas,hengerek száma,nyomaték,stb?Ezt a rókakoma gépet ahogy elnézem valószínűsítem,hogy az alja szinte egyezik a 320-éval.Lehet,hogy nem jól gondolom....
Valami MTZ forgalmazó mondta még nyár elején,hogy a kicsi MTZ-khez rendelni kell az alkatrészt,nem úgy van ,mint a nagyokhoz,hogy bárhol kap az ember.
Az egy kiegészítő kondi nem javították hanem utólag tették rá mert a légszűrő feletti alul méretezett, de nagyobb nem fért el sehol a turbó hűtő miatt.
Üdv. A kondenzátor,vagy hűtő, nemtudom a pontos nevét ,neked a levegőszűrő fölött van, akkor mi az a felső képeken amit benyilaztál, és írtad hogy gariban kijavították, mi volt a gond?
Az 5044 es -ről, még csak 1 büdös képet sem találtam a Netten...(Pedig a keresgélésben jó vagyok:-) De ez nem számít..mert neked úgyis majdnem mindent elhiszek:-) Ha neked van képed róla, azt bemutathatnád itt..hogy a sok keresgélésem ne legyen már hiábavaló..:-)
Akkor tényleg meglesz az a sportdob... de előtte próbáld ki az egyenes csövet, meg a vastagabb csövet, mert Veresegyházon láttam egy Stabilmotoros játékot hangolt csővel... hihetetlenül jó mély dübörgős hangja lett annak az ezeröccáz köbcentis MIB- nek...
Ha elfogadod , egy kis ki igazítás: igaz csúnyácska de azért mert az 5044 u.ezt a gépháztetőt kapta és annak elől ott vannak a súlyok és már nem is olyan csúnya.
Köszi az infót..!!! Eddig még nem is gondolkodtam azon,hogy minek az a csavar ott..De azt is áruld már el,hogyan van szállítási,ill..vontatási helyzetben..? (A picsába hogy ilyeneket most kell megtudnom..!:-)
Az biztos,hogy 1....T-25-ös sokkal jobban fest..! :-) (Ennek eléggé szürrealisztikus kinézete van..) Nemteccik..nekem sem,de attól még lehet hasznos..kis traki.
Üdv. Az igért képek. A piros nyíllal jelölt kondenzátor lett utólag beépítve. A ventilátort és a hőcserélőt nem fotóztam mert a fülkét nem volt kedvem kibontani.
Itt a gond, hogy FESZESEN használod!!! Soha nem szabad feszesre állítani a láncokat függesztett munkagépeknél munka közben. Mikor le van téve a munkagép és úgy feszíted meg akkor emelésnél nem tud "nyúlni" és a kereszttengelyt feszíti. Ezért szokták sokan eltörni. Szállításkor mikor felemelted a munkagépet akkor feszesre állítod, mikor kiérsz és dolgozol meglazítod egy kicsit és örök élet+3 nap lesz a kereszttengely. Jó beállított tárcsának és ekének laza láncnál se szabad a gép elejét elvinni. Én mindig laza lánccal dolgozok.
Szerintem az lehetett a baj,hogy nagyon kemény volt a föld..és jóformán csak pattogott a tárcsa a föld tetején. (Terep 5 -ben húztam) Kb 80 centis sűrű pázsit volt a sorok között..azt nagyjából összevágta..így már lehetelsz szüretelni. Mifelénk most, sok traktoros hazajön a szántásból..mert azt mondják,hogy 1 szerűen nem megy bele a földbe az eke..! És akikkel én beszéltem,azok már nagyon régóta szántogatnak..
A lakatokat,mindég feszesen használom ! (ÚÚÚÚTÁLOM....HA LÖTYÖG VALAMI..) Nem tudom hogy pontosan mikor tőrt el, mert nem esett ki...éppen csak hogy kezdett kicsúszni,mikor a munka végeztével mindent kőrbe néztem rajta..(Van 1 ilyen szokásom..) És a törés hangját sem hallattam,mert munka közben,én mindég Tankcsapdát halhatok..90W-on..:-)
nézd meg a jeladónak a vezetékét és a csatlakozóját hogy nem sérült-e. ott van a törsön(váltón) a fülke alatt a kábelkötegben sztem ott nézz szét. Azt tudom hogy maga a jeladó a diffi-ben van a nagyfogaskerék fogait figyeli ha ott romlott el vmi azért hogy megjavítsd szét kell szedni . de lehet az óra hibája is. az új óra ára asszem 18ezer ft DE mivel az ü órát mutatja lehet hogy a jeladó sz@r@kodik
hát azt én nem tudom mikor lessz nyírlugoson pulling.amikor kedvük van akkor húznak ők ilyenek.De hajdúböszörményben jövöre lesz augusztus közepe fele.
lenne a kérdésem nekünk a digitális km óra mérő mindig 0.2km/h mutat amikor megy a gép,ha helyben áll akkor mutatja az üzemórát. nem lehetne valahogy megcsinálni ?
Szevasztok MTZ-sek! Kérdezni szeretnék valamit. Tegnap szántottam a fortschritt ekémmel és nem akart belemenni rendesen a földbe akárhogy állítgattam. A vasak újak rajta. Az új vasak amik még nincsenek kellően bekopva csinálhatnak ilyet? Vagy esetleg én rontottam valamit a beállításoknál?
Mikor tört el a tengely? Mikor emelted föl a tárcsát, vagy tárcsázás közben? A rögzítő láncokat (lakatokat) feszesen vagy lazán használod munka közben?
Nekem volt hogy évente kettő is eltört, akkor szűnt meg amikor kicseréltem a lakattartó füleket ami rá van húzva kereszttengelyre, és közte a csövet is. Szerintem nem fog összejönni a hegesztés nagyon kemény anyag ki, fog lágyulni.
Szép estét. Majd valamelyik nap teszek róla képet , de most nagyon sok dolgom van. A fütés nem szűnik meg mert egy másik komplett radiátort építenek be ventilátorral amibe külön van a hűtő(ebbe megy a gáz) és a fűtőradiátor(a melegviz)többekközött ezért is olyan drága, ez egy komplett egység. A hűtő (nem tudom a pontos nevét) ami a traki elejében van,azon is van egy elektromos ventilátor ez automatikusan bekapcsol ha a klima működik,az egésznek csak annyi szépséghibáját látok hogy ez ráfujja a forrólevegőt az olaj és vízhűtőre, hiába van nekem is 6 lapátos ventilátor, nagy melegbe le kell szerelnem az oldaláról a lemezeket( tehát oldalról látszanak a hűtők, a hűtőtakaró lemezre gondolok, aszem az még a tiéden egybe van a motorházzal, de nkem 3 hatos csavar fogja külön), mert melegszik , így 80-90 között van a viz akár mit dolgozok, amúgy két kerülő és forr.Úgy néz ki a gép mint egy megsebzett terminátor. Fogyasztás meg erőbeni külömséget nem vettem észre de szerintem ez egy ekkora hengerűrtartalomnál elhanyagolható, ez nem 1.4-es opel astra.
Köszöntök Mindenkit. Úgy látom újat már nem igen tudok mondani katalog és ferri 72 majdnem minden lényeges dolgot elmondott, a fűtés továbbra is a felső radiátorról műxik,én is a M-túriakra gondoltam nagyon korrektek voltak gariban is utána is.400-volt 2éve.Cím T szám- érdekel? Ha kell a 3- as ról holnap készítek fotókat.(a 3 as okon az eredeti megoldás nem igazán vált be és gari után módosították most jók.Ja és ingyen.)
A víz valószínű, hogy azért nem megy fel mert a termosztát már nincs benne. Akkor van gáz ha termosztát nélkül is főzi a vizet. Gondolom függesztett tárcsával dolgoztál? Valószínű, hogy elfáradt vagy már nem az eredeti kereszttengely volt. Biztos piaci ukrán sz@r anyagból volt. Még nem jártam így, de nem is akarok. Szerintem kukába vele nem érdemes barkácsolni.
Szaby ! Tegnap tárcsáztam, három és fél órán keresztül,32 fokos melegbe. És a vizem 70 foktól nem ment feljebb...az óra jó benne..! Szerinted miért nem melegszik 80 fokig ? Ja és végzésre, eltört a kereszt tartó tengely középen..! Te jártál már így..? A szomszéd azt mondta,hogy 30 éve traktorozik,de ilyen még nem fordult vele elő..még az ismerősei körében sem..:-) Sehol nem húztam a tárcsát kérészben,fordulás előtt mindég felemeltem..! Szerencsére volt nekem 1 tartalék...amit még a fater szerzett be valamikor..már kicseréltem. Szerinted érdemes lenne 45 fokban kicsit le esztergálni,aztán CO-val jól összehegeszteni,aztán simára köszörűlni ?
A lényeg az , ők erre szakosodtak azt láttam , hogy csak látszólag egyszerű de mikor leszerelnek dógokat a be csövezéshez , másik tartóbakot tesznek a szivattyú és a generátor fel szerelése miat ,na meg a fűtőtestet ki szerelik és a szab . kacs . fel a fülkébe . Hát , nem egyszerű az tuti.
Orbitkormányos gépbe lenne a klíma vagyis nincs kormányoszlop. Így szerintem egy kicsit könnyebb beépíteni. A hűtésre mi is gondoltunk, de erre a problémára a 4 lapátos ventilátor helyett 6 lapátos ventilátor cserével gondoljuk a hűtést megoldani. Vagy esetleg egy plusz elektromos ventilátort beépíteni valahogy ami bizonyos motorhőfoknál rásegítene a hűtésre.
Ok várom. Amúgy nagybátyámnak kell két mtz-ét akar a kukorica aratás után klímásítani. Láttad az 550-es motor tesztünket? Nagybátyám műhelyében csináltuk.
Azt nem tudom hogy mennyibe került,mert így vettem a gépet tavaly tavaszon, de én is ugy tudom hogy elég húzós. Én meg vagyok vele elégedve, még a legnagyobb melegbe is elég volt, pedig nincs sötétítve, a hőfokszabályzó kapcsolójával volt gond de küldtek hozzá másikat majdnem 10ezerért azóta jó. Amit még érdemes hogy a kabinszűrő betét-ek szigetelését megcsinálni hogy a radiátor ne koszolódjon el mert akkor nem hűt rendesen a többi gondról amit még okozhat nem is beszéve.
Mondjuk ha két 6.5-est felmagasitózva kell a tarlón húzni ,akkor kevésbé gyötrelmes mint a 80-as( hát még ha fordulni is kell). Azért írtam hogy nem a szántásra gondolok kimondottan.
Lehet:-) Pótkocsizásban viszont kimondottan gyötrelmes a 82-es:-) Apám szokta mondani, ha muszáj a szántásnál bekapcsolni az elejét, akkor inkább haza kell menni:-)
Ebben igazad van ,de az minimális lehet, viszont nehéz talajmunkában (nem kimondottan szántásra gondolok) mivel kisseb a kerékcsuszás szerintem a 82-es kevesebbet kellene hogy egyen.
Szerintem a hagyományossal jobban járnál mert több variáció van különféle munkákhoz.De te Döntsd el ne bizd másra.pl. nekünk 952 tárcsázni 2 fokazatban lehet rövid 2 vagy terep 3.a sima meg rövid 6 vagy terep 6-7-8
Helló 892.2. A szinkron váltó jobb a talajmunkához vagy a sima? Jobban hozzá lehet hangolni a trakit az ezközhöz a szinkronváltóval? Ezt úgy értem hogy van minden munkához megfelelő fokozat? Szerinted érdemes lenne nekem a 952.3-t szinkronváltóval vennem?
:-) Valamennyivel biztos többet eszik, mert kikapcsolt állapotban is kell hajtania maga előtt az első hidat. Bekapcsova pedig még többet, mert egy picit kapargat is... Ez van. A terpjárók is többet esznek, mint a sima kétkerék-hajtásúak...
Hello! Azt szeretném kérdezni hogy a 82 es MTZ-nek mennyi a fogyasztása kb ü oránként átlagosan? Vagyis mennyivel több mint a 80 as nak. 80 as után ugy vettem észre sokkal többet fogyaszt a 82 es. köszi
Szép estét. Nincs benne késleltető, fesszabályzó, vagy valami dióda ,akármi okozhatja ezt, de amíg működik addig nem kell vele foglalkozni. Az enyém sem mér rendesen alapjáraton (alapjáraton ugrál picit a mutató és pontatlan is), viszont fordulaton jól mér és nem mozog a mutató sem. Azt vettem észre hogyha a generátor terhelve van (PL.:világítás)még alapjáraton sem mozog a mutató.
4 éves 4600 óra tavasszal volt cserélve a motorban a himba más gond nem volt a motorral.most cseréltünk a derékban a kardán csapágyat valszeg a körbálázó adott neki.kuplungozva volt 2szer.és a szallag volt 2szer cserélve a tlt-ben hátúl
Helló 892.2! Már régen beszéltünk. Mi újság van nálatok? Elhoztátok már a Constartól az új mtz-t? A mérőt még nem cseréltem le, sajnálom rá a pénzt. Akkor nektek szerencsétek van vele.
Helló tébéeger! Késleltető esetleg kondi nemhiszem hogy lenne benne. Ezek orosz dolgok és már új korukban ennyire pontatlanok (vagy rosszab esetben használhatatlanok). Nekem van egy 2003-as 820.2-m és egyszer tönkre ment rajta a generátor. Nem volt kedvem megjavitani hanem inkább vettem egy vadi újat. Amióta ráraktam az új generátort alapjáraton 1000 és 1500 között ugrál a fordulatszámmérő. Ha adok neki egy pici gázt akkor már rögtön rendesen mér, de néha amikor nagyon le van a motor terhelve (majdnem fullad) akkor kimegy vagy 3-4 ezerig de ott már nincs is számozva. Az eredeti minden fordulatszám-tartományban jól viselkedett, soha nem hülyéskedett. Az utólag beszerelt pedig olyan ahogy leírtam. Sztem ne bosszantsd magad rajta, gyárilag egy kicsit hibás.
Próbáld megtudni, hogy a gyártó milyen csavart ajánl. Sajnos sokan raknak bele erősebb csavart, mint illene. Nekem is van egy ekém, amit anno "felfúrtak" aztán sikerült is párszor leszaggatnom/elhajlítanom az eketörzset, mire rájöttem, hogy milyen csavar való bele.
Ha megvan a típusa, a hazai forgalmazó biztosan segít, ha nincs, akkor meg kell keresni a gyárat, vagy annak jogutódját (interneten nem szokott gond lenni, az egyik cimborám a II. világháborús Zündappjához szerzett így dokumentációt). Addig is a helyedben 5.6-os csavarral próbálkoznék.
Köszönöm a választ. Így is történt, az eredeti, digitális óra lett beszerelve. Az normális, hogy minden indítás után két-három percig a fordulatmérő mutatója nem megy feljebb 1200-nál, akárhogy nyomod neki, de utána már igen. Lehet benne valami késleltető, fel kell töltenie egy kondit ?
Köszönöm hogy gondoltatok rám Mester!:-) Talán majd jövőre...mert szerintem ez 1 hagyomány teremtő buli volt..A képeknek nagyon fogok örülni..és várom őket ! A kompromittáló képeket az asszony kórussal már láttam,Endrebá szerintem is jól befűthetett...talán még a szoknyák alá is jutott a gőzből...:-)))
Hiányoztál tegnap Veresegyházról.Majd teszek be képet Endrebá-ról amint a gőzösön továbbképzést tart az elektromos ( villanymozdony) rejtelmeiről.A veterán traktorok ,munkagépek topikba keresd.
Üdv Mindenkinek. "volt 2 turbós piros 82 és 1 fekete piros mtz". Konkrétabban??? Valószínűleg előrehaladott koromnak köszönhető,nem tudom értelmezni. ( Bocs )
Ma voltam a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen és a 80-100Le-s katergóriában volt 2 túrbós piros 82 és 1 fekete piros mtz ballonkerekű volt mindkettő és 45Kg súllyal.a hires John Deere 80 lovas nem birt az mtzvel.a 100as jd 5-6 méterrel ment tovább.de végűl LKt nyert 80 Le-s mtz motorral.a jd ,new holland és a zetor se ér annyit amennyér adják talán csak a fendt.mindnek 2-3szoros ára van 1 mtzhez de nem bir annyit ezt ma fedeztemfel.
Amúgy nincs valakinek tippje, hogy milyen minőségű csavart tegyek bele nyíróstiftnek? Mert az előző tulaj kicsit elhúzatta anno, és most mindenhol 8.8-as van. Pár kapa is eltört, meg a húzatója elhajolt, no meg a henger tartója is meg van fejelve. Ezért nem biztosak a stiftek...
Szép estét. Azt hiszem meg van a kihajtásnak a helye, csak az a gond hogy maga az óra jóval kissebb mint az elektromos úgyhogy beleesik a lukba oda valamit ügyeskedni kell hogy jól is nézzen ki. Én azt mondanám a haverodnak hogy ne sajnálja azt a kis pénzt,csak jobban néz ki az eredeti óra, olyan 18 ezer környékén szerintem hozzá lehet jutni, a spirál ,óra,kihajtás is benne lenne egy pár ezerbe.
Azt szeretném kérdezni, hogy az antiszlip készüléket hogyan kell használni mert nekem kisfülkés 80-asom van és abban van antiszlip is, meg erő-poziciós szabályzó is van, én ezt használom nagyon meg vagyok elégedve vele, de érdekelne hogy az antiszlip hogyan működik és hogy kell használni.
Javaslom, hogy a hengerboronát alkalomadtán cseréld le valami komolyabb hengerre, vagy akassz utána egy tag gyűrűshengert. Kisebb géppel is elérhetsz komolyabb munkamélységet, ha több menetben, az előző művelésre keresztben műveled a földet.
Én úgy szoktam csinálni, hogy az első menet a tarlóhántás, utána később diagonálisan 2x végigmegyek rajta, így 20-25 cm-ig tudok lemenni, és gyakorlatilag azonnal tudok vetni, mert sokkal jobb felszínt hagy hátra, mint egy eke, vagy egy tárcsa. Gázolajpocsékolásnak tűnik, de még mindig olcsóbb, mintha szántanád, és a talajt is jobban kíméli, + nem is szárítja ki annyira, úgyhogy a kelés is egyenletesebb.
Ha evidens dolgokat írtam, akkor bocs, hogy raboltam az idődet!
:-) Végülis megvettem, lesz, ami lesz. Esőben próbáltuk ki. Kb 10 centi mélyen vitte, igaz kapirgált. De így is feltépte a kb 20-25centis gazt:-) És nem hagyott elevent sem. Majd kíváncsi leszek szárazon mit mutat. A tárcsáról annyit, hogy hiába könnyebb húzni, ha épp nincs jó napod, akár 2x is meg lehet vele járni a földet. Találtam hozzá új lándzsahegyet is (duplaszívkapa) elég jó áron. 4000+fa körül. A Frank hungáriánál. Régebben kormánylemezt is vettem tőlük. Egy cég németből egyet hozott volna 80e -ért, ők adtak annyiért 3-at. Nekem a 20 hektárhoz jó a gyengébb minőség is. De legyen megfizethető...
Ezzel azért sok mindentől függ. Nekem is van egy grubberem (Kongskilde Vibroflex), és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sok előnye van a tárcsával/ekével szemben, igaz van hátránya is. A munkáját meg nem a szépsége, hanem a terméseredmény, ill. a talajra gyakorolt hosszútávú hatása alapján szokás megítélni.
Ha találsz hozzá segédalvázat, akkor a munkahenger, meg a billenőplató már kisebb mutatvány... akkor már lesz billencsed. Ha megkeresel magánban, megadom egyik kollégám telefonszámát, ő szívott már a billencsével annyit, hogy a tapasztalatai alapján bármiben tud tanácsot adni. (tízig-tízharmincig számítógépközelben leszek...)
Van egy IFA HL 90-es ami fixes, átszeretném alakítani billenősre. Van-e valaki aki csinált már ilyet közületek? Hogyan lehetne ezt olcsón összehozni, milyen engedélyek kellenek stb.? Ha valakinek van valami ötlete azt szivesen fogadom.
A grúberhoz csak annyit, hogy azt az üzletet kellene kihagyni, nálunk is van egy kollegának 160-as Crystallal húzza de nem szép munkát csinál. Inkább tárcsát vegyél.
Az a talajtól függ, és attól, hogy mire akarod használni. Lúdtalp v. szárnyas kapákkal tarlóhántásban világbajnok lenne, és arra szerintem elég a 80-as.
Ha mélyebben is dolgozni akarsz vele, akkor már nem biztos. A gyártók a merev késes grubberekél általában 50-70 Le/m munkaszélesség teljesítményigényt adnak meg. A kapaszárak általában 25-27 cm osztástávolsággal helyezkednek el, vagyis a képen lévő grubber kb. 2 m munkaszélességű lehet, ami azt jelenti, hogy a komoly munkához legalább 100-140 lóerős gép kellene.
A dolog úgy is megközelíthető, hogy a grubber teljesítményigénye (a gyártók szerint) 10-20 %-al kisebb, mint ugyanolyan fogásszélességű, ugyanolyan mélyen járatott ekéé. Vagyis, ha 1 m munkaszélességű ekével tudsz szántani 35 cm-en, akkor elvileg a 2 m-es grubbert el kellene húznia kb. 20 cm-en. Ebbe mondjuk beleszólhat még pl. egy tárcsatalp réteg ...
Üdv, MTZ-sek, egy kis segítség kellene: haverom most vett egy 820.2-est, hiányzik a fordulatmérő órája (műszerfalon jobb felül). Tudomásom szerint ennek már nem a TX-135-ös, mechanikus órája van, hanem elektromos, a generátortól jön a jel. Namost a kérdés az, hogy beépíthető ehelyett a hagyományos TX-135-ös óra, a blokkra rá lehet-e tenni az ehhez való szög-kihajtást ? Mert ez még GVN spirálostól, mindenestől is jóval olcsóbb lenne, mint az új elektromos óra.
Nézd csak meg EZT (Igaz 82-es..) De szerintem, vinné azt a 80-as is..bár ez is nagyon talaj függő. Nem tudom hogy jól látom -e,de a videón mintha jobban küzdene a gép,mint 1 hármas ekével..(De lehet hogy tévedek)
Köszönöm az infót Józsi73 és Alatau ! A beállításnál majd jól jönne pár tipp... Egyelőre kijött a cucc, azt bogarászom. Szerintetek, ami ezt meghajta, belső fogazású fogaskeréknek mekkora a "normális" lógása?
Olyanról én is tudok,hogy a lakásra ment ki a műszaki szakértő és az umbuldázott piros rendszámú tgk-in leellenőrzött mindent.Milyen hátsó híd van alatta? Milyen sebváltó van felszerelve és az is le van-e reteszelve,hogy ne haladja meg a 25km/ó-át.Milyen adagoló van rajta -mennyit pörög a motor....Igaz itt bejelentés alapján mentek ki.
Nem értek hozzá, nem vagyok rendőr, de az, hogy én nem tudom a módját nem jelenti, hogy nem kaphatnak el, szóval inkább nem is kockáztatok.
A múltkor egy rendőrnek rossz napja volt, és szabályszerűen szétszedte a traktoromat. Azzal nyitott, hogy a poroltón érvényes-e a matrica. A szomszédomnak a helyszínen (!!!) csináltak fékpróbát, és meg is bírságolták, mert nem egyformán fogott a két oldal.
Ezzel az erővel azt is el bírom képzelni, hogy a helyszínen lefényképezi a pótkocsit és fotóstól, jegyzőkönyvestől elküldi eredetvizsgára. Ilyen még nem fordult elő a környezetemben, de az ördög nem alszik.
Köszönöm a válaszokat, bár sokkal boldogabb nem lettem tőle.
Az alvázátütést nem merem megkockáztatni, mert az a forgalmi miatt közokirathamisítással egyenértékű, vagyis, ha elkapnak annyit lehet érte ülni, hogy elfelejtek állni. Bár ennek az esélye csekély.
Na akkor marad az "A" verzió, hogy spórolok két évig, és veszek egy megfelelő pótost úgy 1,5 milláért.
Szép estét. Én tavaj vizsgáztattam a pótkocsit amit valamikor a szomszédtól vettem,csak adásvételi volt hozzá meg alvázszáma és gyártási éve volt a kocsinak (Román RM2/4 tipusú), hát nem egyszerű mutatvány volt forgalmit kapni hozzá, sajátmagam az illetékes okmányirodába nem tudtam zöldágra vergődni, aztán egy másikba sikerült némi közreműködésselés, ugy ahogy mondod 100 ezer lett a vége, pedig ez nem egyedi pót. Bizony úgy van zöld rendszámot nem lehet vontatmányra, viszont azt nem tudtam hogy vontatni nem lehet vele.
Nem tudom mindegyik MTZ-nél így van-e, de az enyémen felülről.
Hátulról megközelítve a gépet a hárompont felfüggesztés tengelye mögött a padlólemezen van egy kis (kb. 8x8 cm.) ablak, azon egy domború borítólemez, amit néhány kisebb és egy nagyobb csavar rögzít. Ezt le kell szerelni, alatta ott van a 2 csavar. Egy-egy spec. rugó rögzíti őket az elfordulás ellen. Ennek a rugónak az ellenében kell kitekerni a csavarokat. Vedd is ki őket, nehogy beleakadjon valamibe! Ha csak ebben akadt meg, ezután könnyen ki tudod venni.
Csinált már valaki egyedi pótkocsit? Annyit már megtudtam, hogy 1,5 t megeng. össztömeg fölött a fővárosi közlekedésügyi hatóság adja ki a forgalmit, meg hogy az összeépítéshez a Mérnöki Kamaránál járműtervezésre regisztrált mérnök kell hozzá.
A kérdéseim: -Nincs valami kiskapu? Pl. szervestrágya szóróra és rendfelszedő kocsira ("hamszter") tudtommal nem kell rendszám. Egy bálaszedő pótkocsira kell?
-Ha igen, lehet rá pl. zöld rendszámot tenni?
Nagyon megköszönném, ha valaki megosztaná velem ezirányú tapasztalatait!
Tisztelt ügyész úr...azt mondanám,hogy a dolgok összefüggnek..a csavar piszkálást evidenciának gondoltam,ezért nem tartottam fontosnak a részleteket. És kérem a tisztelt esküt széket,vegye figyelembe a jó szándékú "segíteni"? akarásomat.. :-)
Kicsit viszaugrottam.Lehet,hogy már viszi a postásbácsi Fügének a JUMZ vízszivattyú lapátot.(Csak nehogy én legyek a bűnös ha nem lesz olcsó)!! De mégis csak lett!
Szép estét. Így már értem, csak azt nem írtad először hogy a gázkar csavarjával is babráltatok, akkor azzal adtatok neki fordulatot nem a két csavar közül a fölsővel. Igazad van nem összekeverés volt ez hanem bizonyíték elhalgatása.
Így van...!A gázkar határoló csavarjával is babráltunk.....:-)Azt nem tudom hogy mit keverek össze, de 1700 helyett 1900-at mutat az óra..! (Még a hangja is kicsit más lett,"nagyon" harap:-) 2 órába telt,mire mindent össze hangoltunk..
Szép estét . Ez nem egészen így van, a felső csavar az alapjárati határoló csavar azzal max ford.-ot nem tudsz állítani, azt csak a gázkar határoló csavarjával ill. a szabályzóházban a rugó előfeszítésével tudsz állítani. Az alsó csavarral tudsz állítani üzemanyagmennyiséget, úgy ahogy írod hogy befelé tekerve többet kap, kifelé kevesebbet , nem értem hogy álítottál te azzal nagyobb ford.-ot. Nem keversz össze valamit?
Szép estét. Ez nem egészen így van , a felső csavar az csak alapjárati határoló csavar, azzal nem tudod álítani a max fordulatot, max fordulatot csak a gázkar határolócsavarjával, és a regulátorházban a szab. rugó előfeszítésével tudsz állítani. Az alsó csavarral tudsz állítani üzemanyagmennyiséget, ahogy írtad befelé tekerve többet kap, kifelé kevesebbet. Nem tudom hogy tudtál te a felsővel több fordulatot álítani, nem kevertél valamit össze?
Hali.! A felső csavarral,a motor fordulatszámát lehet növelni..(Befelé hajtva a csavart..!) Az alatta lévő csavarral pedig, értelem szerűen a fordulatszámnak megfelelő, kellő üzemanyag szintet lehet szabályozni.(Befelé hajtva adól neki,kifelé hajtva kevesebb anyagot kap) Az újabb MTZ-ket, nem ismerem sajnos...de a régieken így működik. Én nem régen állítottam kicsit rajta, 1700 helyett 1900-at pörög a motor, így 55 helyett kb 65 lovas az 50-es blokk. (A fogyasztása ,csak minimálisan nőtt meg..elhanyagolható mértékben)
2002-es 952, orosz adagoló, szöghíd. Középmélyszántó IH eke, 3x 38 cm -re álítva. Lassítóval végülis talajmunkába is elég a fokozat, ki lehet vele jönni. Gyümölcsösökbe meg mittudom én hova ahol precíziós munkák vannak oda lehet hogy kevés ,de nekem olyan nincs . Lapozz vissza április,májusig van róla kép is.
Az IH ekék gyárilag 40-45 cm-t visznek, én max- 35-ig szoktam állítani mélységtől függően, fölösleges olyan hosszú vas ezért szoktam levágni ha cserélem őket.
Neked milye mtz-d van? Milyen ekével szántasz? A váltót jól hozzá lehet állítni a munkagépekhez. Úgy értem van minden eszközhöz megfelelő munkasebesség?
Ne a régi számozást vedd alapul akkor még a 920 nem turbósat jelölt, mostmár a 920.3-as az turbós csak forgalmi szerint 80 le-s. Így adja a nagyker hogy lehessen pirosrendszámmal forgalomba helyezni. Hát hogyne érnél vele többet mint 820-al ,nézd meg a forgatónyomatékát.
a 820.2-es géped nem szokta lerázni a kipufogót? mert mi akár mit csinálunk lerázza a 820.2 fél éves levan rövidre vágva a cső rajta és nem is nagyon rezegde mégis lerázza.ilyenkor mit kell tenni?
Helló 892.2. Újanon veszitek azt a gépet? Hogy intézik el a piros r.számot? Plussz pénz kell hozzá? Nekem nem rázta le soha de újkorában szántásnál széttört a rezgéstől a kipufogó nyaka és leesett. Meghegesztettük és azóta jó. Próbáld meg jobban lehúzni a szorító bilincset.
Üdv ferri72. Nem feltétlenül akarok piros redszámosat de azért jó lenne. Jelenleg nekem egy 820.2-m van. A 920-al sztem nem érnék sokkal többet mint most a 820-al. A 952-es csak erősebb. A fokozatok ugyanazok mint a hagyományos váltóban?
Fölösleges a számokon lovagolni ,a turbósak között olyan egetverő külömbség nincs, annyi mintha 24 vagy 26 centis szerszámmal índulsz csajozni, mind elég bőven. A 1025-nek viszont jobban talajmunkára tervezett a váltója.
Hát a forgatónyomaték az nem erő? A LE-VEL LEHET JÁTSZANI A FORDULATSZÁM függvényébe ,de a nyomatékkal nem, azt a turbónyomás és a gázolajmennyiség határozza meg. Azt mondják a cseh az jobb valamivel, de nem rossz az orosz sem, nekem még az eredeti van rajta (tkp-6, orosz) 5000üó, és még mindíg jó. Van itt a faluba egy 1025.2-es cseh turbóval és abból is csöpög az olaj uj kora óta.
Sekélyebben is lehet vele szántani, jobban megtöri a földet mint a középmélyszántó nem lessz olyan hurkás, a kormánylemezek fölső részéből egy 6cm-ről induló és a vége felé elkeskenyedő csíkot vágtam le. Ebből következően a fecskefarkak lejjebb kerültek és ezáltal jobban leforgatja a szármaradványt.
Szép estét.Ha piros rendszámot akarsz miért nem 920.3-ast veszel, ugyan az csak papíron kevesebb a lóerő, csak azért mondom hogy most elíntézik az oké ,de később még gond lehet belőle. A 920- 952 -nek teljesen más a szinkronváltója mint a 1025-é, de nem rossz választás , nekem is szinkronos van.
a 820.2-es géped nem szokta lerázni a kipufogót? mert mi akár mit csinálunk lerázza a 820.2 fél éves levan rövidre vágva a cső rajta és nem is nagyon rezeg.ilyenkor mit kell tenni?
most fogunk hozni 1 892.2 piros rendszámmal nyíregyházáról a contstar hungary kft.-től amugy fekete rendszám lenne de azt mondták megoldják a pirosat is
a 952.2be nekünk szinkron van azért szeretem mert nem recseg és elég 1 kuplung a váltáshoz.de szerintem az a hátránya hogy kevesebb a sebesség variáció
Helló! Volt permetezve? Manapság ez elengedhetelen a sok betgség miatt. Sztem azért kemény mert vízhiányos próbáld meg öntözni (rendszeresen). Ha jársz arra akkor légyszi nézz már be abba a kereskedésbe és kérdezz rá a rendszámozásra meg az árra(piros r.számmal). Csak ha jársz arra.
Helló 820-as bocs eltévesztettem Szamost akartam nem Marost.
Szigetváron nem tudom mennyibe került, de tavaly átrendszámoztak egyet egy 820-ast mert fekete volt rajta és úgytudom 100ezerbe került. Ja és multkor elfelejtettem megkérdezni, nekem is van néhány alma fám fajtájukat azt nem tudom, most rengeteg van rajtuk kérdésem az lenne hogy, miért kemény a husa, olyan kemény hogy páncéltörő gránátnak is beillenének, tudsz valami ötletet vagy választ kérlek ird meg. kössz.
Helló Betyár. Nem szoktam sehova horgászni járni mert nem szeretek az nem nekem való. Árviveszély nem szokott lenni főleg mostanában. Hozzánk legközelebb a Szamos van. Viszon 1970-ben volt egy nagy árvíz, Szétmosta a környéki településeket de minket nem ért el. Légvonalban kb 2km-re van. Azoknál mennyibe kerül egy piros rendszámos 952-3-as?
Még nem esett az eső, pedig kellene. Jelenleg nem kell szerelni semmit. Az egyik kolegának segitek földet hordani, akinek van 952.3-sa régi tipusú váltóval. A környéken van egy 1025-ös szinkron váltóval de úgyhallottam ugyanúgy recseg mint a régi. Van ahol eltudják intézni piros rendszámra pl. Szigetváron a kereskedésbe már le volt vizsgáztatva piros rendszámra. Szerintem nem éri meg a plussz pénzt a szinkronos váltó. Nem szoktál a marosra járni horgászni? Árvizveszély nem szokott ott lenni, elég közel van a Maros?
HElló. Elfelejtettem megkérdezni hogy a neten mindenütt úgy hirdetik a 952.3-ast hogy rendelhető hagyományos és szinkronizált sebváltóval. A szinkronos az drágább, de vajon jobb? Azt aszinkron váltót rakják hozzá ami az 1025-ben van (kétkaros). Meg lenne még egy kérdésem. Felénk is van néhány 952.3-as. A legtöbb belőlük fekete redszámos De láttam néhányat ami piros. Azt hogy lehet elérni hogy lassú járműnek vizsgáztassák? Esetleg pénz kérése vagy valami szerkezeti megoldás kell?
Helló Betyár! Nagyon jó az az eke. Gondolom elég könnyű húzni. Nekem tetszik. Tegnap tárcsáztam le azt a 10 hektárt amit már korábban említettmem. Tárcsázás közben a szokottnál egy kicsit feljebb állt a vízhőfok mérő. Amikor befejeztem a munkát felnyitottam a motorháztetőt és kipucoltam a hűtőt, Hát ami kosz, piszok, lom abba volt... Pedig minden évben ki szoktam tisztítani de most nagyon durva volt. A lényeg hoy most mártökéletes. Te szereltél vmit mostanában? Eső volt már nálatok?
Akkor sok szerencsét hozzá, remélem tetszeni fog a hangja. Egyébként most én is akarok egyet csinálni van porral oltóm ami üres és szereztem egy 2 éves MTZ-ről kipufogót (a cső letört a dobról)....
Akkor már csak 1 kis 6k porral oltó kéne...nekem van 1 a műhelyben,de az nagy..és még működik (tele van) Viszont láttam ilyet,a cégnél....valamelyik helységben..! (Hétfőn már nálam lesz,az tuti..:-) És éppen van 1 rossz is,amiről az alsó csonkot letudom vágni,a felfogatáshoz.
Nekem nagyon tetszik, olyan nagy ordítós hangja van, szerintem jó. Hasonló a Szaby27-es videóján hallható kipuffantóhoz. A TSZ-ben minden MTZ-re ilyet csináltunk amelyikről leégett az eredeti.
Mondok egy jó tippet nagyon állat kipufogóhoz. Kell egy 6kg-os rossz vagy üres porral oltó, behegeszted a csövét, rossz dobnak a bilincses részét bevarrod az aljára, belsejét kiürited és hegesztesz egy csövet a tetejére és készz. Van egy nagyon állat kipuffantód.
Jó...de mire megyek a méretekkel,ha nem lesz dele építve a titok..?? Küld el e-mailben,megígérem hogy nem adom tovább a titkot..!!! A legjobb 1 szakrajz lenne,mindenhol beméretezve. (Ebből értek a leg jobban) A csövek falvastagsága is kell,mert a hangot ez is befojtásólja. Ja...meg 1 egész alakos kép a csőről. (Ha nem teszi meg, esküszöm hogy ellopom tőle azt a kéményt ..:-)
Pontosan nem tudom. A fater szerint nem jó, meg már itt is írták egy páran. Ilyet nem tudsz csinálni, ez úgy van hangolva élőben brutálisabb. Majd jövőhéten a méreteit elárulom, de a többi szakmai titok. :)
Szép egyenletesen jár a motor...és tényleg jól harap..! De azon nincs fasza kipufogó..!:-) Miért nem jó, ha mindég rajta van? (Muszáj leszek csinálni 1 -et..)
ugy próbálj rakni képet hogy Tallózás kiválasztod a gépeden mék kép az és rámész a Feltölt-re aztán a kép ha feltöltődött mellette lessz beszúrás arra klikkelj és jó lessz sztem
Hali! Érdeklődnék tárcsa ügyben. Mtz sima 80-as után elmegy a 3 méter körüli vontatott kivitel? A lapokat milyen kopottságig érdemes használni (-5cm?)? Van pár fönt a neten, de gondolom 48-as lappal fölösleges megvenni, mivel ezek minimum 56-os ként kezdték a pályafutásukat. A válaszokat előre köszönöm. Esetleg valaki tud Gy-m-s megye környékén eladót?
Helló 820.2 Eddig még a motorral nem volt gond, nálam van már lassan 14 éve, de csak akkor lángol ha szántok mikor ki van kérdezve a 80 lóeró de ez is néha. Lehet meggyullad a korom benne. A szikrák még nem gyujtottak meg semmit mert mire a földre érnének kialszanak. A kipufogó csöve fölfelé néz talán ezért.
A kipufogó nem fojtja le mert a 106-os a belsejét mar kiégette, teljesen üres sötétben mikor szántok kicsapnak a lángnyelvek végei, meg a szikrák, egyébként a cső átmérője akkora mint a gyári talán egy picivel nagyobb.
Helló! van valamennnyi gyümölcs is. jelenleg csak meggy van kb 200 db fa. Régen volt alma is de manapság már nekem nem érte meg. Mondjuk idén a meggyel is nagyot buktam. Az ára 30ft(cigány) 50ft(fürtös vagy érdi). Az a kipufogó nem fojtja le nagyon a motort. Meg 1 éve adtam el az utolsó szarvasmarhámat évente mindig volt 8-10. Ja és elég sok erre az almás de régen azért a többszöröse volt.
A kisseb rácsos fajta van benne. De a rácsok már letörtek. Nekem is halogén van benne de így se túl jó. De azért el lehet vele dolgozni. A munkalámpák(első) nagyon rosszak. Szétszórják a fényt, mindenhova világítanak csak előre nem. A hátsók elég jók azokkal már el lehet dolgozni.
Foglalkozol esetleg a mezőgazdaság mellett álattartással is hogy ilyen nagy daráló kell? A generátorom már nekem is a második meg a kapcsolókból már van 1 dobozzal. Az enyém egyeneshidas. A híd az nagyon jó mert a nagy kerekek nem ráznak annyira. Talajmunkához tökéletes. Csak nem fordul annyira alá mint a szöghajtátos. Meg a lámpák minősége kivitele is rossz.
Van egy eladó HG-3-as tipusú gyűrűshenger,3tagos!Irányár:250000Ft!Ha esetleg valakit érdekel,érdeklődhet itt a fórumon vagy e-mailben!Az ár alkuképes!Jövő héten tudok képeket küldeni rólla!
Mostanába nem dolgoztam vele komolyabb munkát. Legközelebbi bevetése a tarlóföldeket totális gyomírtóval lepermetezem. Ősszel jönnek a nagy szántások némi gabonavetésell vegyítve. Egyébként csináltam hozzá egy nagyteljesítményü terménydarálót melyet 1000-res kardán fordulattal hajtok de van tervbe egy még nagyobb rosta kapacitású amelyet majd 500-as fordulattal hajtok, egy 20x áttételü hajtásházon keresztül. Nálunk is van egy kolegának 82-es müanyagos, egyeneshidas mtz-je van rajta khr-80-as homlokrakó de az elsőhajtással nem volt gond de villamossággal annál több generátor, kapcsolók elégnek, vezetékek az első fényszórónal rendszeresen elszenesednek.......
Ja elég jó. Első gazdája vagyok nagyon vigyázok rá de mégis előfordul néhány gond vele. A lazító nem az enyém csak kölcsönbe van nálam. Amikor megláttam nem akartam elhozni mert eléggé megrettentem tőle, De végűl meggyőztek. Nem bántam meg jobban lehet vele haladni mint a szántással
Ja ott lakom. Ha jól tudom te vajai vagy nem? ha lesz időm holnap teszek fel képet mert még rajta van a lazító.Volt olan hely ahol cak országút 2-ben vitte de volt olyan is ahol terep 3 felezve.
Ahonnan ő ír ott még az 1 kés is becsületére válik a 820.2-nek 45cm-en. A múltkor lazítóztam 920-assal 1 szárnyas késsel de rövid terep 3-ba elég volt húzni 50cm mélyen a gépnek. És mifelénk csak 20Ak körüli földek vannak. Ilyen lazítóval dolgoztam csak még szárnyak is voltak rajta:
Üdv Betyár! Az árakról még nem tudok semmit egyenlőre. Az a helyzet hogy Szabolcsban lakok ,meg persze időm se mindig van. Pontosan nem tudom merre van Szentlőrinc de biztos messze lehet. Én az országhatártól(román) 18 km-re lakok. Végül is jó ez a traki csak én nem vagyok vele túlzottan megelégedve. Kategóriájában egy nagyon jó traktor lehetne ha odafigyelnének az apróságokra. A sok kicsi sokra megy mondja a közmondás. Dolgoztál a nyolcvanassal valamit mostanában?
Üdv. Itt vagyok és írtam is csak lejjebb van. Látom fülkét keresel. Azt nem kis munka lesz kicserélni! Találtál már valami használhatót? Felétek milyen idő van? Nálunk ma is tegnap is és sőt még tegnapelőtt is esett. De azért alul ki van száradva rendesen a föld, a kukorica levelei sárgulnak. Ha ez az eső nem esett volna már elég komoly bajok lennének a növényekkel. Ma és tegnap lazítóztam a 820.2-vel egy ötkéses talajlazítóval aminek a kései kb 60 centisek. kb 45cm mélyen dolgoztam vele és meglepően jól bírta. Na voltak helyek ahol azért kapaszkodott. De fogyasztott is rendesen. Összesen 10 hektárt csinátam meg vele. A repcének lesz a föld nem fogom szántani mivel elég mélyen meg lett csinálva csak tárcsázni fogom
A mostani fülke szerkezetileg jó, az üvegek is megvannak, csak az alja van elrohadva az akkumlátor doboznál. Azért akartam panoráma fülkét mert nagyobb és jobb a kisfülke meg tényleg kicsi. Az üzemóra számláló pedig 4459-et mutat csak gondolom átfordult már legalább egyszer.
Inkább hagyom úgy ahogy van. Nagyon sokat kérnek érte még a csallán felnőtte, se üveg, se kárpit semmi, fülkékért is. A váltó felújítás lenne a fontosabb a 3/6. fokozatból letörtek fogak, de azért lehet még dolgozni vele csak ezt a fokozatot nem használjuk. Mit gondoltok 1978-as évjárat melyik üzemóra szám a reálisabb a 14000 vagy 24000 üó?
Szép estét. Jobban jársz ha eladod és veszel egy panorámást,nagyon sok munka és pénz hacsak rá nem akadsz valami nagyon akciós fülkére ami jó is ,de az meg ritka.
Kisfülkés 80-asra, mert már kinőttem azt a fülkét meg egyebek.
De ez a pest megyei egy kicsit messze van, közelebb kellene valami mert baranya megyei vagyok, jó lenne még somogy, vagy tolna megyében. De azért köszz.
A 820.2-es kolegáról nem tudsz valamit nem írt mostanában?
Ez nagyon vidám következtetés... nekem tetszik. Pedig a lengyeleknél sincsen kóbászból a kerítés, hogy az egyszeri gazda a színe miatt szeresse a traktorját...
Ez egy lengyel cég, Crystal márkanév alatt forgalmaz lényegében megpiszkált Ursus traktorokat. A termékleírások áttekintése után gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy a marketingesük nőnemű, ugyanis a gépek fényképei mellett az EGYETLEN (!!!) megadott infó az, hogy milyen színben lehet kapni ...
Biztos nagyon jó masinák, de azért ez elgondolkodtató: Vajon milyen vevőkört céloztak meg?
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy annak a mondatnak a végére, hogy: "A változtatás (esetünkben átfestés?) joga fenntartva!" odabiggyesztették, hogy: "Adatok feltöltése folyamatban." De azért én jót nevettem.
Szép estét. Az az igazság hogy mindig a legújabb kiadású MTZ-ket szidják, annak idején mikor bejöttek a feketék akkor mindenki azt szidta, most hogy már elég sok van belőle érdekes módon az már elég jó ,hanem most meg a műanyagos a sz..r. Az a hejzet hogy a apró hibák vannak de azokat meg kell oldani, a lényeg hogy a fődarabok jók(motor,váltó, difi stb.), sok helyen nagyon mostohán bánnak ezekkel a gépekkel , az apró hibákat nem javitják ,vagy ami még rosszabb kókányolják, olajakat szűrőket nem rendesen cserélik, és olcsó traktorosokat ültetnek rá akik annyit értenek a traktorozáshoz mint tyúk az ABC-hez , hát így lehet egy gépről véleményt mondani.Amit a tag ír az agroinformon hogy 4500-üó-nál két teljes generál a 820-ason ,hát sz.tem ott is gazda baj van.
Hi, ha biztosan Jumz vízpumpa kell, akkor lehet tudok neked segíteni, de csak a 7-végén tudom megnézni, hogy megvan-e még. De ha meg is van a "tömbszelencénél" (remélem így hívják) szívárgott, szóval azt javítani kell. Állítólag nem egy nagy durranás megjavítani........
Szerintem az nem gabona, hanem silónak való szecskázott kukorica. Legalábbis azt felénk pont ilyen magasítóval hordják, és mintha a képen is zöldnek látnám... Na nem mintha az sokkal könnyebb lenne.
Nemisigaz...ha már egyszer kipróbáltad, hogy milyen arra ébredni, hogy PITTY ... PITTY ... PITTY ... akkor már nem is biztos, hogy kíváncsi vagy ugyanarra a kanyarra egy tízessel gyorsabban... Az ember egy idő után összeszedi azt a kis "vesztenivaló"- ját... és elkezdi félteni. Már én is alig megyek az erdőn nyolcvanat a DR600- assal...elég hatvan-hetvennel....
Üdv 892.2 Kösz a tanácsokat. Egyenlőre alszok még néhányat erre a cserére. Az a helyzet hogy a 952.3-as jelenlegi ára 6.176.000. Ft. Jó gép sztem a 892.2 de nekem a 952.3 jobban bejön.
Helló Mtz betyár. Igen be tudom állítani a szabályzót és sztem jól is működik mert ha nagyot fog az eke akkor ráemel. A gazdanapokra nem szoktam menni de jó azért jó lenne. Köszönöm a sok jó tanácsot. Ha lesz időd rakj fel képet. Remélem továbbra is tartjuk a kapcsolatot.
Üdv. A lamellák biztos hogy nincsenek elégve mert évente cserélem őket és az olajszint is jó a "malacban". Próbáltam úgy is hogy nagy erővel lehúzom de akkor meg letört 4db fogat az elsőhídban a nagyfogaskerékről.
Én is nagy motoros voltam..! 350-es 6-7db ETZ nagy kalandok nagy borulások,kanyarokba szikrázásig döntött kipufogócső csajozás....De most már 7 éve csak Simson..azzal is csak lassacskán:-) 1 ideje már nem csinálok veszélyes dolgokat,...talán néha 1 kis kocsmai verekedés...de erről nem vagyok hajlandó lemondani !:-) Már félnék bravúroskodni a Traktorral,mert ilyen helyzetekben ,mindég szembejutna, hogy ha velem történne valami baleset....ki nevelné fel a 3 éves lányomat..? Vagyis inkább nem igazi félelem ez,hanem felelősség teljes gondolkodás mód. Hogy ez téged mikor fog utolérni.. azt én nem tudom...:-)
saját véleményem szerint én nem vennék műanyagost.
azt mondják szántásnál rezeg recseg a kaszni,gyengébb anyagminőség több hiba és az intercooler sem ér sokat a gépben, ha vigyáznak és nem ölik a gépet akkor a simának sem szabad melegedni 952.2 van nekünk és soha nem melegszik ha tiszta a hűtő.de ne hidd hogy keveset megy mert 4 éves 4600 üóra van benne nem is mondható hogy megvan kimélve.persze te tudod mit veszel
Mi az hogy "nem merném", ha jól emlékszem nem sokkal vagy idősebb nálam. Vagy nekem is elő fog ez jönni nemsoká? Akkor még a motorozás öröméról is le kellene hogy mondjak, hát nem túl jó kilátás.
Szép estét. Ez Qrva jó, de megnéznék én is egy ilyet élőben, meg ahogy mondod ki is próbálnám, amúgy is rajongok az autó és motor sportokért. Hétvégén ha Forma-1, superbike vagy moto-gp közvetítés van ki sem lehet robbantani a tv elől,ugy csinálom a dolgaimat hogy ezekre jusson idő,ha nem sikerül akkor videó.
Üdv. Pl:a"töke" felénk malacnak hívják,a hátsó kardánt ha leveszed a koronás anyát meghúzod jónak kell lenni,feltéve hogy a lamellák nincsenek még elégve.
Évek óta..! (Nem csak én ..mindenki,akinek saját szőlői,és gépei vannak ) A külföldi KFT-k már más téma..ők rengeteget bohóckodnak...mindenféle szarral. De a boruk nem jobb semmivel..:-)
Helló Szaby27. Nem csak a váza gyenge hanem még elég sok alkatrésze pl: a "töke" Nekem nagy kerék van elől (egyeneshidas) És minden évben tönkre megy benne az a lamellás izé. A csavarok pedig meg lettek húzva kb egy fél napig tartott, azóta is ellenörzöm , hogy nem lazult-e vmi meg.
Helló Mtz-betyár. Megpróbálok egy olyan ekét szerezni. A VN FARMER miért nem jó? A trakimról én se tudom miért ilyen rossz ezért akarom lecserélni egy kicsit erősebbre(952.3). Neked milyen trakid és milyen ekéd van? Ja és én vagyok az első gazdája. Újjanon vettük az Agroker-től.
A Fortschritt eke nem a legjobb választás, mert nagy vonóerő szükséges.
Próbálj IH fejes pl.(Csólyos) ekét szerezni. Vogel Noot Farmer ekét még véletlenül se ajánlom.
A traktorod meg nem tudom miért hullhat ennyire szét, újkorátol a tiéd?(nem a legjobb széria valószinü hogy pénteken rakták össze műszak vége felé a nyikoláj már tele volt vodkával)
Nálunk is kötött talaj van, de a 952.3-as a 16045-ös Crystal-t kiszántja.
Le mondasz az első meghajtásról...!? A felező meg az 1000-res TLT miatt.....H...nem régen szedtétek darabokra,miért nem építetted be a felezőt...? Nem sok -ból tartott volna...
Még a vizszintes tengelyűt nem ismerem annyira, de én használtat csak úgy vennék, ha előtte a gépre felakaszthatnám és megforgatnám. A rázás miatt a kalapácsok vagy kések nem egyformán kopnak hamar nagy kárt tudnak okozni stb stb.
Legyen igazad. De én ezt látom a hirdetésekbe, minden nap nézegetem mert agyalok egy panorámás 80-ason a felező és az 1000-es kardán miatt. Fűnyírásnál jó az 1000-es kardán alacsony fordulaton megvan az 540-es kardánfordulat és így sokkal kevesebbet eszik a gép. Meg a felezővel is tud játszani az ember kisebb-nagyobb fűnél.
Máshol követjük az árakat...!:-))) Venni ott kel ahol nem hirdetik sehol,csak hallomásból tudod hogy eladó. Akik hónapokig évekig hirdetgetik, azokkal szóba állni sem érdemes..! Az árak pedig felfelé mennek és kész....:-)
Én is követem szinte naponta az árakat és én úgy vettem észre, hogy a használt mtz most nagyon nem megy, szinte ugyanazokat hirdetik. És az ára is megy lefelé. Most sokan várnak a támogatásra. Majd október november fele-fog újra megindulni az mtz ára felfelé, mármint a használté.
De komolyra fordítva...a használt MTZ-k ára nagyon meglódult mostanában .(Szinte naponta követem az árakat) És az árak még mindég emelkedni fognak,hosszútávon is.Új gépet nem sokan tudnak megfizetni,ha mégis van pénz,akkor is csak a leg fanatikusabbak vesznek 7-8 milláért új MTZ-t, mert a többség ennyiért már másmilyen gépet vesz.(Még ha használtan is..) Így hát a régieknek ,megvan az áruk..A régi 50 es -eket 3 éve, még a jó állapotúakat is meglehetett venni 350000-ért. Most már ezekért is elkérnek 6-7 de mégy 850000-ret is. 1 millió alatt, már én sem adnám oda az enyémet..! Nincs más...nagyon meg kell becsülni a régieket,és vigyázni rájuk.
Igen, majd a héten valamikor megyünk lerendezni a dolgokat, alaposan átnézek minden számot, meg forgalmit. És ha nem az a tulaj aki eladja, akkor annyi a dolognak.
Ez hasznos info volt köszi! Igazából nagyon kezdő vagyok mtz (és minden egyéb traktor) téren, ez lesz az első. Felező van benne, de a kardán fordulatról fogalmam sincs. Azt hol lehet megnézni?
Olvastam, hogy gond van a forgalmival. Én vétel előtt felkeresném a forgalmiban szereplő tulajt és beszélnék vele a biztonság kedvéért. Nem ugranék bele egyből.
Az orrsúly a legkevesebb azt lehet 20-30ezerért venni rá bontóban. Sokkal fontosabb hogy szerkezetileg egybe legyen a gép és mindene működjön. Meg ne valami tákolt masina legyen.
Üdv! Jól néz ki a képről a traki. Vétel előtt nézd meg, hogy nem-e 550-esből fabrikálták 80-asra. Magyarul a motor adattábláján(motorszámnál) szerepelni kell a D-240-nek. Hátul a fülkén lenni kell egy adattáblának oda is mtz-80-nak kell lenni irva és elméletileg a motor és az alvázszámnak is benne kell lennie. A motorszámnak még az adagoló alatt a blokkon öntött formában is meg kell lennie. Zöld karika: alvázszám Sárga nyíl: motorszám öntött formában Sárga karika: gyártási év.
Minden számnak stimmelnie kell a forgalmiba irt számmal. Felező és 1000-es kardán fordulat van benne?
De nem fog! Nem tudom, lehet én vagyok béna, de még mindig nagyon jó árban van ez a traki, ahhoz képest amiket néztem. Eszméltelen összegeket kérnek, még a papír nélküli gépekért is. Hasonló állapotú mtz-t láttam 850, 950, 1 millió ft-ért is. Ezt az eladó is tudja sajnos. Persze azért még próbálkozom, de szerintem nem adja magát.
Helló mérnökferi. Kérdésedre felelve az úgynevezett"tökével" van gond az a lamellás cucc ahol meg tud csúszni ha nagyot fog a kérék. Hanyadik sebességben szoktál szántani? A talaj pedig legelő volt csak a tsz felszántotta és azóta van művelve. Tehát elég rossz.
Füge, ha a negyvenötösödre kell vízszivattyú, adok egy komplett negyvennyolcas motort vízpumpával együtt...mert nem passzol ám a tiédre a hatvanötös motor szivattyújának a felfogatása...
Nem tudok az enyémnél kötöttebb talajt elképzelni. Én a 820.2-el nagyon megvagyok elégedve. Lajta 400-as mélyszántó, 3 ekefejjel. A 80-asnál csapadékos időbe le kellett a 3-dik ekefejet vennem. Diffizárat csak annál szoktam használni. Évente mi bajod volt az első hajtással?
Helló Mtz Betyár.Köszönöm válaszodat. Az ekém típusa: fortschritt b-125(eredetileg 4 fejes) de én csak 3-al szántok. A beállítások jók szoktak lenni. A gépen van helyzet-eró-pozíció szabályzó. A gépben 3800 üzemóra van. A motorja kifogástalan. Télen könnyen indul az olajat nem eszi. A motrjára egy szavam se lehet. A gumik nagyon jó állapotban vannak nem kopottak. A diffi is működik. Nem igazán csípem ezt agépet. Elég sok gondom volt már vele: -adagoló -elsőhídban a nagyfogaskerék -elsőhajtás (évente) -elektromos rendszer és még sok apróság A szenvedésről annyit hogy van olyan földünk ahol terep 3 felezve lehet szántani. Ha a felezőt kiveszem lefullad, nem bírja.
Hello ferri72 sok múlik az eke tipusán, beállításán, traktor műszaki állapotán és az időjáráson mert ha nem túl jók a viszonyok akkor a 250 LE is szenved. Én egy 1978-as púpos 80-assal IH 3 fejes ekével (90cm) szántok akár hosszú 5.-be is.
Sziasztok. Egyetértek veled, de nincs mit csodálkozni ha kötött talajon szenved a 820-as, gondoljunk bele 250 le-s gépek szoktak 5 fejet huzni ( igaz fejenként 40 -45 cm fogással)
Helló 820.2 Első kérdésem milyen fajta ekéd van? Be tudod-e állítani úgy ahogy kell? A motorja milyen állapotban van, ill. van-e erő poziciós szabályzód az mtz-n? Hogy érted hogy szenved? Milyenek a gumik? Diffizár? A 952.3-nak hosszabb a váltója, fogyasztása kisebb, a kuplung kicsit gyenge ehhez az erőhöz de azért jobb mint a 820.2, sebesség 42 km/h 1800 ford/perc többet nem is forog ez a gyári beállítás.
Igen ...ezért mondtam,hogy még 50000-ret engedhetne az árából..!:-) Mert utólag mindent beszerezni elég húzós...A gumik állapota,elég nagy mértékben befojtásólja a traktor árakat..!
Helló. Jelenleg van egy 820.2-es trakink. Szeretnénk lecserélni mert nálunk nagyon kötött fekete talaj van és szenved a 3-fejessel. Egy 952.3-ban gondolkodunk. ha valaki tud ezekről véleményt akkor kérem írjon. Észrevehetően többet tud 952.3 mint a 820.2? Fogyasztás? Élettartam? Előre is kössz.
Egész jó....látom sterimóval adtak neki rendesen! Bár a hátsó gumik elég kopottak,a súlyok elől hiányoznak...(Tükrök,lámpák..bár ez lényegtelen)50e-ret még alkudhatnál..! (Nyugodtan) Gondolom kipróbáltad és megnézegetted azokat a dolgokat,amiket ilyenkor megszoktak nézegetni...Mindent 1 be vetve..szerintem nagyjából árában veszed !
550-es Ez az enyém,750e-be van.(De már én festettem)
Végre találtunk egy viszonylag jó állapotút és nem az ország másik felében van..örülünk mint majom a farkának erre jönnek ilyen hülyeségek! Murphy törvénye ez is :)
Jaj bocs műszakit akartam írni :), de a forgalmi tényleg gáz, ha nem tisztázza ki a dolgokat, felejtős! Az eredetvizsgát meg tényleg nem mondja senki, ezért mindig odatelefonálok elötte (több okmányirodát is felhívok :)) hogy mi a helyzet.
Oké-oké persze. Most még csak ott tartok, hogy hívtam az okmányirodát, bemondtam a rendszámot és leigazolták, hogy régi forgalmija van. Majd jövőhéten megyünk megvenni, ha minden oké, mert közben írtunk egy foglaló szerződést, amin egy x személy szerepel Eladóként, de a forgalmiban nem ő a tulaj, persze ezt is később tudtam meg az okmányirodából. Ha nem rakják ezt rendbe gyorsan, nem biztos, hogy lesz vétel.. :) Írok amint tudok valamit!
No! Köszönöm a sok választ! Közben kicsit érdeklődtem én is. Azt mondják az okmányirodában, hogy nem baj a régi forgalmi, de azért mondjam be nekik a rendszámot és lecsekkolják. Eredetvizsga sem kell, mivel lassú jármű. Legalábbis nekem ezt mondták! Remélem nem lesz gond, mindjárt hívom őket a rendszám miatt... Köszi-köszi még egyszer!
A követelmény valóban nem 1 forma,ezt hallottam,és tapasztaltam is.(De felfoghatatlan,hogy miért..?)
"Én úgy tudom hogy az eredetvizsgát az új tulaj intézi,hisz az ő nevére állítják ki a törzskönyvet."
Sajnos ez nem így van,mert amíg jogilag és formailag nem tiszta minden,addig nem írják át ! Én eladtam a 82-"esem",(Debrecen környékére) Volt adásvételi hivatalos,új forgalmi,műszaki, minden rendben ment....írtunk 1 kölcsönadási szerződést,mert a gépet örököltem. És amíg nem volt meg a hagyatéki tárgyalás,nem tudtam a nevemre íratni sem. Aztán megvolt a hagyatéki,átírattam és elküldtem a papírokat postán. Az új tulaj azonnal elszaladt átíratni...:-) És az okmány irodában közöltek vele, hogy törzskönyv nélkül nem írják át a nevére.. !!! Miután én a nevemre írattam,másfél hét után postai úton megkaptam a törzskönyvet,és azonnal tovább küldtem az új tulajnak,és csak így sikerült neki átíratni. (Mivel én örököltem,a nevemre íratáshoz nem kellett a régi törzskönyv.(És nem is találtam meg sehol...biztos rég elveszett..)
Szép estét.Nincs azzal gond , be kell menni a helyi okmányirodába , bemondani az adatokat és meg kell hogy mondják hogy mi a teendő, és hogy "tiszta" e a gép ,azért a helyibe mert nem mindenüt egyforma a követelmény,ez tapasztalat. Egy 86-os gépre már nem valószínű hogy banki hátralék van. Én úgy tudom hogy az eredetvizsgát az új tulaj intézi,hisz az ő nevére álítják ki a törkönyvet.
Na de akkor is igazam van,hogy ezt a tulajnak kell elintézni...mert ő eltudja !!! Ha törzskönyv nélkül veszi meg,az 1 pokol járás....mire rendeződik....:-)(De ennek is meg van az útja) Az okmány irodában minden felvilágosítást megadnak. (Én így nem venném meg az biztos)
Sziasztok! Ha régi forgalmija van akkor nemlehet TÖRZSKÖNYVE!!! Az azt jelenti hogy az a gazdája már nagyon régóta! De előbb EREDETVIZSGÁRA kell vinni utána kap csak törzskönyvet! Nemegyszerü mutatvány az biztos!
Tegnap hallottam, hogy a törzskönyv hiánya jelenthet banki tartozást is a traktorra. Egy ismerős vett egy OFF traktort, kipengette az árát törzskönyv nélkül, de az előző tulaj mivel nem fizetett egy halom részletet, megkeresték a traktort, és vitték isten hírével... törvényesen. Egymillka felett pedig irtó nehéz leverni az előző tulajon a költségeket...
Mond meg a tulajnak hogy ha el akarja adni,akkor menjen el az okmány irodába,és intézze el, vagy is kérjen 1 törzskönyvét a 80-as traktorjára.!!! Ha bizonyítani tudja hogy az övé a gép,gond nélkül adnak neki 1 törzskönyvet. Szóval meg igényli az okmány irodában,aztán kb másfél hét múlva postán megkapja. (Tapasztalat...én már hármat is intéztem..) De törzskönyv nélkül ne vedd meg,mert nem lehet átíratni..! Legalább is irtó nehéz....Ha biztosra akarsz menni,hívd fel az okmány irodát,és kérjed a Gépjármű ügyi előadót..... (Az is azt fogja mondani amit én..!:-) Szerintem)
Légyszi valaki segítsen sos! Vennénk egy mtz 80-ast 1986-os évjárat, de azt mondja az eladó, hogy még a régi forgalmija van és nincs törzskönyve. Mert ugye azt később vezették be. De tudtommal, azt már kérnie kellett volna nem? Mi a teendő ilyenkor? Előre is köszi