Tudsz képeket feltenni azokról az "Afrikai" bütykösökről? :) Mert tudtommal nincsennek az országban tiszta vérű Afrikaiak. És ezt biztos forrásból tudom! ;) Üdv.
Én ha nagy testű kotlót ültetek, akkor almás láda az alsó rész, azt telerakon szalmával, kialakítok neki egy dögröt bele a tojás rá a tyúk és a tetejére fordítva egy másik láda, azt pedig letakarom egy anyaggal. A kotló az ilyen fényben és a letakarástól biztonságban érzi magát.
Én hallottam olyat már többször is, hogy a japán annyira hűségesen ült, hogy le se akart szálni, aztán "ledöglött" a fészekről. Volt olyan is, hogy le kellett venni a fészekről, mert magától nem szált volna le. Ha fajtatiszta japán, nincs belekeverve semmi egyéb kistestű, akkor tuti hogy jó kotló lesz. A némakacsák is hány generáción át vannak már tenyésztve, igaz ott nincs keverve, és máig is kotlik.
Amikor még nem volt keltetőgépem akkor japi keltette a tojást, volt amelyik meg unta oszt lelépett:-)! Ekkor elővettem pár szakkönyvemet és elkezdtem bújni mire olvasom hogy kotló kosarat kell csinálni és oda zárni a tyúkot! Kipróbáltam és sikerrel jártam napi egyszer kiengedtem enni inni meg fürdőzni, a többi napot ott töltötte!
Májliba keltetőtojást szeretnék szerezni valami megbízható forrásból. Kb 40-50db érdekelne de az folyamatosan. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.