Keresés

Részletes keresés

Carino Creative Commons License 2002.05.31 0 0 212
Szia Somap!

Ha tényleg kaktuszról van szó, akkor minden további nélkül levágható és elültethető (egy pár nap beszárítás után).

Nem tudod véletlenül,hogy milyen fajhoz tartozik?

Ha levágod az oldalhajtásokat (oldalágakat), akkor nem fog rondán kinézni az anyanövény???

Esetleg nem gondoltál rá, hogy a növényedet kikössed valami rúdhoz (bothoz)?

Mert nekem is van egy nagyra nőtt Cereusom és azt én is kikötöttem, hogy egyenesen nővekedjen.

Üdv.: Carino

Előzmény: somap (211)
somap Creative Commons License 2002.05.31 0 0 211
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, ha többágú kaktusz "oldalágán" gyökereket találok akkor az minden további nélkül levágható és elültethető? Ugyanis van egy nagyra nőtt kaktuszom, amely már lassanként eldől olyan magasra nőtt. Az oldalágainak tövében pedig gyökerek kezdenek nőni.
Előre is köszi a válaszokat.
Somap
Carino Creative Commons License 2002.05.30 0 0 210
Ma éjszaka fog virágozni 5 db echinopsisom.
Valahogy egy napra időzítették...
Hófehér, világosrózsaszin, sötétrózsaszín és citromsárga virágúak lesznek...
Majd megörökítem őket egy-két fénykép erejéig.

missparker Creative Commons License 2002.05.28 0 0 209
Sziasztok kaktusz-fanok!

A kaktuszok fogyasztása valóban lehet ártalmas: a rohadt verebek megették az egyetlen lophophorámat, de azért reménykedem, hogy sikerül átvészeltetnem vele a csonkolást. Utána megnéztem az átkozott madarak hulláját is. A bosszú édes és kalóriamentes!

Szintén kitettem (én hülye) az euphorbia veteményemet is, eredmény ugyanaz. Nem tudom, hogy ettől felfordultak-e, vagy csak megvakultak, de mostanra hisztis vagyok. Szóval balkonra csak a tövises kaktuszokat tegyétek! A hülye verebek meg pechesek voltak, csak mérgező pozsgákat gyűjtök a nagytermetű kaktuszokon kivül.

Somap,
Kis cserepeket én úgy szereztem, hogy bementem egy kertészetbe palántázáskor, és elkértem a kidobott mennyiséget. Olyan 300 db-nál hagytam abba a számolást, mikor átmostam őket. :) Egyébként bármelyik kertészeti áruházban lehet kapni, kérdés, hogy mennyiért.

somap Creative Commons License 2002.05.28 0 0 208
Sziasztok!
Hol lehet jó cserepeket vásárolni kis éppen leválasztott kaktuszpalántákhoz?
Somap
Tozatu Creative Commons License 2002.05.25 0 0 207
Nekem a zöld levelű változat van,de most az is igy néz ki,mert a nap kisüti mindig a levelét.De csak akkor virágzik,ha tűző napon van nyáron.
Előzmény: Leaxe (203)
zAcsKO Creative Commons License 2002.05.25 0 0 206
Ja az egyik kaktuszom, echinopsis valami.., kb 2 méter tavaly két darab kb. 10 centis virágot hozott, egy éjszakára nyiltak, nagyon boldog voltam, egy csomo képet csináltam róluk:)
Előzmény: zAcsKO (205)
zAcsKO Creative Commons License 2002.05.25 0 0 205
Üdv mindenkinek

Szenvedélyes kaktuszgyüjtő vagyok, először járok itt jó lenne levelezni hasonló emberekkel.
Vannak nagyon durva 2-3 méteres kaktuszaim (főleg Tunéziából, király volt átcsempészni a reptéren több bőröndnyi kaktuszt:)))),
A gáz az, hogy lassan kinövik az erkélyt. Az a baj, hogy nincs szivem kidobni egy sarjat sem amiben még van élet igy aztán ugy néz ki az erkély mint egy őserdő:)
Viszont egyre aggodok a jövö miatt, mert elöbb utobb nem lesz hely, mi lesz akkor, ezek a növények olyanok mint ha a gyerekeim lennének...

Carino Creative Commons License 2002.05.24 0 0 204
Felesleges növényem az nekem is szokott lenni. Bár nem szaporítom őket, mégis néha elburjánzik egyik-másik. Ilyenkor a környezetemben mindenkinek osztogatok egy-két felesleges példányt..
Persze néha én se bírom megállni, hogy ne vegyek egy-két extra növényt, pedig helyem az már nem sok van...
Leaxe Creative Commons License 2002.05.22 0 0 203
Nos, erre gondoltam:

Erre

Leaxe

Leaxe Creative Commons License 2002.05.22 0 0 202
Sziasztok!

Van valakinek Crassula Ovata (asszem ez a neve) vöröslevelű változatban? Lehet hogy az már más latin néven fut...

Sokan hibásan majomkenyérfának hívja.

Itt egy kép a zöld változatól:

http://www.c3.hu/~mkoe/Albaflora/picture/crassula/ovata.jpg

Lesz majd pár felesleges kaktuszom. Semmi extra. Szivesen cserélnék... (pl. Opuntia microdasys...)

Carino Creative Commons License 2002.05.20 0 0 201
Nincs mit. :))
Előzmény: ensingmosing (200)
ensingmosing Creative Commons License 2002.05.19 0 0 200
Szia Carino!

Tehát akkor még hó sem érheti? Akkor asszem a teraszon fogom teleltetni. Az kint van, és nem éri a hó. A biztonság kedvéért befogom fedni újságpapírral. Köszi a választ, majd akkor megírom, hogy túlélte-é.
Üdv. Ensingmsing

Előzmény: Carino (198)
Lymphater Creative Commons License 2002.05.19 0 0 199
Mail-ban küldtem a telszámomat hívjál fel, és viheted. :)
Előzmény: Carino (196)
Carino Creative Commons License 2002.05.19 0 0 198
Szia Ensingmosing!

Igen pontosan úgy néz ki ahogyan leírtad.
A lényeg, hogy télen se érje csapadék. Kint lehet a -15 C-ban is, csak teljesen szárazon legyen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor -10 C alatti hőmérséklet volt, azalatt újságpapírba csomagoltam őket (úgy voltak 1 hónapot), de az egész telet a szabadban töltötték.

Előzmény: ensingmosing (197)
ensingmosing Creative Commons License 2002.05.18 0 0 197
Szia Carino!

Olyanom nekem is van. Egyről beszélünk, ugye? Olyan vékony egy centis hajtásai vannak, melyeket sűrűn, szőnyeget képezve hozza. Virága piros tölcsér alakú kb. 5 centi átmérőjű. Azt én is olvastam, valahol, hogy télálló, de nem kísérleteztem. Teljesen szabad vagy védett álláson volt? Hó takarta? Szeles volt a helye? Egyébként kinti teleltetés nélkül is virágzik. Nekem is most virágzik, folyamatosan növeszti a virágait, pedig nekem télen csak a duplaablak között volt. De azért örülök neki, hogy neked sikerült. Lehet, hogy idén én is kipróbálom.Majd meglátjuk.
Na helló!
Ensingmosing

Előzmény: Carino (196)
Carino Creative Commons License 2002.05.18 0 0 196
A 3 cserép Chameaecereus silvestri-met kint hagytam télen (direkt), mert úgy tudam hogy télálló. És tényleg az.
Sőt még meg is hálálták a dolgot, annyi virág van rajtuk, hogy a zöldből alig látszik vmi (minden tiszta piros a sok virágtól).
Előzmény: Carino (195)
Carino Creative Commons License 2002.05.18 0 0 195
Akkor ez remélhetőleg napégés. Azért figyeld, nehogy továbbterjedjen, mert akkor lehet, hogy gomba.
Gomba esetén gombaölővel permetezz és a növény lehetőleg világos (napos) és levegős helyen legyen és ekkor ne adj neki vizet egy pár hétig.

Üdv.: Carino.

Előzmény: hirvike (191)
demjengi Creative Commons License 2002.05.17 0 0 194
Próbáltam az email-edre írni, de hiba üzenetet kaptam, így nem sikerült. Megváltozott az email címed?
Előzmény: Lymphater (187)
demjengi Creative Commons License 2002.05.17 0 0 193
Bocsánat, elírtam 3.80 magas a falunk.
és helyesen: Írhatok magánban?
demjengi Creative Commons License 2002.05.17 0 0 192
Szia Lymphater !

Minket nagyon érdekelne ez a két kaktusz. Tényleg odaadod?
Írjatok magánban?
Nekünk, ahova raknánk 3.40 magas a fal. Elég lenne nekik?

hirvike Creative Commons License 2002.05.17 0 0 191
Száraz fekete foltok (inkább pöttyök).
Előzmény: Carino (190)
Carino Creative Commons License 2002.05.16 0 0 190
Ezek a foltok, száraz v. nedves foltok, ill. vannak- e gyűrűk a foltok körül?

Mert lehet gomba, v. akár napégés is.

Üdv.: Carino.

Előzmény: hirvike (189)
hirvike Creative Commons License 2002.05.16 0 0 189
Aktuális kérdésem, hogy vajon mi okozhat apró (0,5-1 mm) fekete foltokat egy kaktuszon?
Tozatu Creative Commons License 2002.05.15 0 0 188
Na,ugye?!Ha fiatal a tantó néni megér pár piros pontot.
Lymphater Creative Commons License 2002.05.15 0 0 187
Ez jó ötlet megpróbálom a lányom most megy elsőbe. :)
Előzmény: Tozatu (185)
Lymphater Creative Commons License 2002.05.15 0 0 186
Tavasztól őszig kinn van, félárnyékos helyen. Télen alig locsolom 2-3 alaktommal, így teljesen leáll a növekedés, és nem nyurgul.
Előzmény: ensingmosing (184)
Tozatu Creative Commons License 2002.05.14 0 0 185
Tyűha,klasszak!Esetleg iskolába,stb helyre,ahol értékelnék?Mi a pálmánkat felajánlottuk a fiam új iskolájába,igaz az igazgatónő is nagyon szereti a növényeket.
Előzmény: Lymphater (181)
ensingmosing Creative Commons License 2002.05.13 0 0 184
Szia!

Nekem is van ilyenem, de azok jóval kisebbek és csúnyábbak. Minden télen benn van a szoba egy sötét helyén, és mikor tavasszal kikerül a napra, bármennyire is óvom mindíg megég. Szobában hogy fejlődik neked? Mennyit nő évente?
AVEIK
Üdv. Ensimgosing

Carino Creative Commons License 2002.05.13 0 0 183
Tényleg nagyon szépek!

Amúgy ezek Euphorbiák.

Én is szívesen vállalnék be, de már sajna én se tudom hová tenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!