ez szerintem nem olyan vészes...végülis mindennapos használatra tervezték ezt is....úgy gondolom, nem nagyobb zsákbamacska ilyet venni, mint egy 150e kmt futott vr6 golfot...
Barátom szeretne venni egy 993 Carrera 4-et. A kérdés az, hogy a km-ek száma mennyire befolyásoló ennél a kocsinál. A kínálatban nem ritka a 150.000-t futott kocsi sem.
Szerintem az, hogy egy kocsi milyen állapotban van, elsôsorban a gazdájától függ. Igazándiból egy 20 éves autó is lehet jobb állapotban, mint egy 2 éves, ha megfelelôen karbantartják...
Egy dolgot lehet tudni, hogy a Targa meg Cabrio Porschek kb 5-8 éves korukra "szétnyílnak", azaz mivel nincs a kasztnit merevítô tetô, csak a padlólemez adja a kocsitest merevségét az ajtóknál, az anyg ott gyorsan elfárad. Ez kb. annyit tesz, hogy csavarodik a kasztni, kotyognak az ajtók, stb. Egyszer jártam egy cégnél, akik elég sok 911-est szervízeltek, na ôk sikeresen elvették a kedvemet a Carrera Targától, pedig az a kedvencem...
Szerintetek mikor szamit egy Porsche oregnek, meg lehet ezt hatarozni az egyes tipusokra nezve mondjuk futasi teljesitmenyben, korban, stb. Szinten kivancsi lennek arra is, hogy pl. a 911-eseket (de altalaban veve az egyes tipusokat), milyen idokozonkent kell szerelni, s ez penzben mit jelent?
koszi,
-korika
ps.: csak, hogy tovabb romboljam Carrera2 teves , nekem is Hondam van (CRX), de imadom a Porschekat, olyannyira, hogy venni szeretnek...
Figyuzok...
Ha lenne eleg penzem, akkor sem lennek dilemmaban: Csodaszep a 996, es kelloen Porsche is. Nemtom lattad-e a smilie-t a vegen.
De nincs penzem, sz'al orulok a 20 eves Fiestanak, amit a napokban sikerult beszerezni.
Itt mindenki azon, vitázik hogy a 996 nem az igazi kinézetre, meg azon hogy a vízhűtés nem szimpi.
Észrevételeim:
Nem várható el egyetlen klasszikus autót gyártó cégtől sem, hogy évekig változatlan formákat gyártson.
Bizonyos szinten kell a korral haladni, és upgrade-elni az autókat is.
Véleményem szerint a 996-os a kortársaihoz viszonyítva kb annyira különc, mint pl a 964-es a maga korában. 89-93-ig. Vagy amikor a 356-os volt a Porsche, nagyjából úgy aránylott a többihez, mint ma a Boxster a mai többihez.
Amúgy a 996 szerintem jól sikerült forma, engem is csak az anyagiak választanak el tőle.
A Porsche egy csomó technikai újítás révén mindig is élvonalbelinek számított. Ha nagyon leragadna, akkor nem tudna újítnai. Értitek?
Számomra semmi unszi nincs a vízhűtésben. Az enyém is vizhűtéses és attól még jól megy és nem is csúnya. (egy 90-es évj. 944 S2-ről van szó.)
Sőt! Érdekes, hogy a negyvennégyesemmel itt magyar viszonylatban igen gyorsnak számítok. (211LE, vmax 243 km/h, 0-100 6,5 sec stb.) Rendszeresen járok vele 200-220-szal, és úgy kotrizik le a legtöbb, mint a kisangyal. Kiv trabant, wartburg, suzuki. Meg egy-két szuperkorzás kissrác, sötét üveg, agy. Még jó hogy van helyenként kapaszkodósáv. Általában mások nem veszik igénybe.
Csákó.
persze, a 911 mindig is a leghiresebb marad...de a 959 sokkal kozelebb all hozzam (persze, mert mindig ez van a garazs bejarathoz eso legkozelebbi helyen...:) ), lehet hogy az exkluzivitasa miatt is....bar mondjuk ezt nem tul sokan ismerik...aztan ugye ott van a masik nagy kedvenc, a 356....vagy a Moby Dick...nyami...:) porschebol sajnos a legtobb ember ismeri a 993/996-ot, meg a Boxstert...nekik ennyi a paletta...:(
Ugy olvastam valahol, hogy a 980 inkabb a GT1 utodja lesz. Mind1, a lenyegen nem valtoztat: Csak a 911 a Porsche... es ha lehet, akkor leghutessel kernem :)
Lehet lerágott csont, és nem is 911, de Porsche (sajnos). Láttátok már a Porsche Sport Utility Vehicle-t? Négyajtós P. Ízlés dolga, nekem nem tetszik. És a 980-ról hallottatok? Állítólagos 959-es utód. Ez szerintem (legalábbis kasznira) meg sem közelíti az elődjét.
928-as témában jártas valaki?
Egy 1983-as darabért sok az 1M forint, ha
műszakilag rendben van (a váltótartó bakokat
leszámítva), viszont esztétikailag kívül-belül
elég lepukkant, de még "menthetô" állapotban
van?
A topic címét tekintve lehet, hogy ez offnak számít
és utálni fogtok érte, de én most a 944-esben vagyok
érdekelt, mivel ilyenre szeretnék beruházni a
közeljövôben.
Tudnátok némi támponttal szolgálni, hogy Budapesten
illetve a környékén milyen maszek Porsche szervizek
vannak? A Fáy utcaiak - úgy hallottam - gengszterek.
Szóval hálás lennék, ha kaphatnék néhány címet,
sôt, ha esetleg olyat is tudtok mondani, ahol
használt 944-esek ügyében érdemes körbenézni,
azt külön megköszönném.
Elolvastam a topicot. Teljesen nevetséges az egész, az utolsó hozzászólásokig :)
Boróka Jogosan megjegyzett valamit a 911 es gyorsulásával kapcsolatban, mire ti leugattátok. Erre ő felajánlotta a békepipát, elnézést kért, majd jó szórakozást kívánt a beszélgetéshez... Ekkor jött Ordas barátunk, és mindent felforgatott :) Mindenesetre jókat nevettem, és úgy vettem észre, hogy mióta Borókát kimoderálták laposabb lett a topic :) Hiába, vita nélkül nem hosszú életű egy topic...
Akkor meg igy lehetett, mostmar nem igy van.
Viszont az autoutlevelet kerni _kell_ , kulonben sunyi modon beengednek, kifele mar nem...
Kerik h. szepen fizesd ki a vamot. Valamint ha belfoldon elkap a rendor autoutlevel nelkul, akkor is lefoglal + vamot fizet...
En legalabbis igy tudom.
OFF
Ez az autóútlevél hogyan muxik? Engem ugyanis egy éve nem engedtek be az országba egy külföldi bérautóval és ezért Sopronnál kellett besunyitanom. Nekem akkor azt mondták a vámosok, hogy magyar állampolgárként csak vámkaució fizetésen mellett lehet bejönni a külföldi autóval. Ez nagy baromságnak hangzik, hiszen mi van akkor ha pl. az Opel Assistance szolgáltatásaként kaptam a bérautót a külföldön lerobbant autómhoz.
Mennyit szannal ra?
Az EURENT-tol en nemreg bereltem egy Beetle-t, azt mondtak, hogy Madonna mikor itt jart, berelt toluk Boxster-t. De mivel ilyen a flottajukban nincs, egyenest a Porsche Hungariatol kertek egyet. De nem hiszem, hogy ezt olyan nagyon megfizetheto aron adnak egy "sima" ugyfelnek.
De talan. Kerdezd meg a Porsche Hungariat, milyen otletuk van, a bogarhoz en is onnan kaptam a tippet.
köszi, de ezen a körön már túl vagyok...írtam nekik mailt, és azt válaszolták, hogy nincs porsche, de ha valami exkluzívra vágyom, szívest örömest adnak egy a6ost...:-( valahogy nem ilyen kéne...