Keresés

Részletes keresés

il1321 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4028
Köszönöm, próbálkozom. Már lett egy kicsit jobb eredmény, de lehet, hogy tényleg a kisebb file a megoldás.
Előzmény: Flanell (4027)
Flanell Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4027
Most így első körben azt a tippet kaptam, hogy nézd meg, milyen formátumba konvertálta a Youtube, és te eleve olyanban tedd fel, akkor egy lépcsőt kihagysz.
Vagy ha a mérettel volt gondja az oldalnak, akkor kisebb darabokra szedd.
Előzmény: il1321 (4016)
kisszszoros Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4026
van valamelyikőtöknek brutálisan csípős habanero fajtájú paprikamagja vagy palántája?
CBNora Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4025
Akkor tényleg nem érdemes. Az őszibarack sokkal finomabb. A mi fánk tönkrement, és inkább almát ültettünk helyette. Ezen a hideg helyen az biztosabban terem, és nem
kell annyit permetezni. Az új almafánk is későn érő, ha termőre fordul, akkor is lesz nyáron egy elég hosszú gyünölcsszünet.
Előzmény: Flanell (4024)
Flanell Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4024
Tomatillo-t nem is akartam, csak földicseresznyét. Ennyi kísérletezgetés elég egy évre. :) Ami régebben volt, az ehetetlennek bizonyult, csak most kaptam pár szemet, amit elviselhetőnek találtam, ezért az egyikből kiszedtem a magokat.

Nálunk elég sokféle gyümölcs van, pl. körte kb. 8 fajta, őszibarack legalább 10, stb.
Nyáron gyakran van olyan, hogy egy nap alatt 6-8 FÉLE gyümölcsöt kóstolok. :)
Előzmény: CBNora (4022)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4023

A legrosszabbat újrakódolva feltöltöttem, kicsit jobb lett:

http://uk.youtube.com/watch?v=wquqkEt65iU

Előzmény: il1321 (3994)
CBNora Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4022
Akkor végül nem is ültetsz tomatillót? Mondjuk nem nélkülözhetelen. Én arra számítok, hoyg eggyel több csipegetnivaló lesz a kertben, mikor kint dolgozgatok. Nyáron kevés gyümölcsünk van, ha leérik a körténk, jól jön a földicseresznye is a paradicsom mellé eszegetni, az őszi málnáig nincs más. A férjem a földicseresznyét se nagyon eszi, az eperparéjból is csak én szoktam csipegetni (én se túl sokat), biztos a tomatillo is rám vár. Én viszont szívesen föláldozom magam.
Előzmény: Flanell (4021)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4021
Ha sok volt, akkor lehet, hogy tényleg elég különböző a genetikai állományuk.
Köszönöm, de engem nem nagyon győzött meg, amit olvastam róla. Mivel nagyon sok földem van a szabadidőmhöz képest, csak a legfontosabb növényeket ültetem, elég ezeket kapálni, a többi részt meg az 1 méter széles rotával tartom rendben. :)
Júniustól már leginkább csak betakarításra van időm.

Ettől függetlenül, pár szem lila kruplit szívesen küldök, ha adsz címet.
Jó, hogy említed, szedés óta rá sem néztem. Apám elrakta valahová, többet nem tudok róla...
Előzmény: CBNora (4020)
CBNora Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4020

Próbáld ki. Valamelyik kertedben csak elfér egy kis csoport.

Ahonnan én kaptam, sok növény volt, gyakorlatilag gyomként nőtt az egész jó nagy kertben, paradicsomok, tökök, egyebek között. Úgyhogy még nem félek, hogy egyformának számítanak.

Küldhetek az enyémekből pár szem magot, (esetleg 3 szem lila krumpliért) ha biztosra akarsz menni. Majd otthon megkeresem a képét, hogy tényleg ugyanarról beszélünk-e. Az enyém zöld.

Előzmény: Flanell (4019)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4019
Arra gondoltam, hogy mivel már évek óta csak pár darab van meghagyva, ezért a porzópartner is nagyon közeli rokon, így kialakult egy beltenyészet. A porzótól is a saját génjei köszönnek vissza.
Előzmény: CBNora (4018)
CBNora Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4018
Szerintem inkább különbözőnek számít. Ha más tőről porzódott be, onnan hozott más géneket is, egy termésen belül a több mag nem teljesen egyforma. Dugványról nyilván nem menne. Én minden esetre kipróbálom, kettőnél is több növény lesz, ki fog derülni. Bár lehet, hogy a magjaim nem egy tőről vannak, volt több termés. Gyorsan csírázik, és azt hiszem nem kényes, nincs nagy kockázat a dologban.
Előzmény: Flanell (4015)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4017
Ja és köszönöm!
Előzmény: il1321 (4016)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4016

Most így készült: A Kameráról kiírt DVD felvételről beviszem a filmeket a számítógépbe, ott megvágom, és elmentem a kész filmet avi-ban. Mivel ez több GB, átkonvertálom 1000 Mb alatti formátumban, ez most a wmw volt. de nem ez a legjobb. Ezt töltöm fel, és ezt még a Youtube is átkonvertálja. Egy olyan formátum kellene, ami normális minőségben tölti fel is. ( a fényképezőgép egyből .mov formátumot készít)

Előzmény: Flanell (4014)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4015
Ha ugyanarról a tőről származó magból van ültetve több darab, akkor azok genetikailag valószínűleg annyira hasonlítanak, hogy a másik tő pollentjét sajátként azonosítják a bibék. Ha így is terem, akkor meg öntermékenyek. Szerintem.
Előzmény: CBNora (4013)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4014
Az érdekelne, hogy milyen formátumba kellene váltani? Vagy a konkrét menete a dolognak? Most milyen formátumú? Lehet, hogy meg tudom kérdezni valakitől, ha itt senki nem tud segíteni, csak az esetleg több nap.
Előzmény: il1321 (4011)
CBNora Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4013

Most van először. Gondolom, hogy az, valamikor tavaly raktam fel róluk képet, majd megkeresem, hova. Akiktől kaptam, nem eszik, csak meghagyják. Kicsit szivacsos, édeskés, jó lesz nassolni a kertben, aztán még meglátom, mit kezdek vele.

Én is több helyen olvastam, hogy nem öntermékeny, úgyhogy ültetek többet nem túl messze egymástól. Amiket kaptam, kisebb növények voltak, mint a földicseresznye, igaz, hogy azok helyben keltek elszórt magból. Augusztus végén láttuk, akkor már az is érett.

Előzmény: Flanell (4004)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4012
"A gyökérzöldségek, és a hagyma nem terem jól trágyás földbe"

Ezt ugye úgy érted, hogy FRISSEN trágyázott földben?
Mert ha tápanyaghiányos a föld, akkor meg azért nem teremnek jól.
Előzmény: il1321 (3975)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4011
:(( Ezzel a feltöltéssel van csak bajom. Az eredeti anyaggal nincs. Majd ebben az évben készítek felvételt a fényképezőm felvevőjével, azokat a filmeket fel lehet tölteni rendben, nem kell konvertálni.
Előzmény: Flanell (4010)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4010
Sajnos, nem.
Fotókkal elég sokmindent megcsinálok, de videóhoz nem értek.
Előzmény: il1321 (4008)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4009
Nekem a kertben nincs tyúkhúr, mert ősszel meg lett szántva, és szép fekete, de viszont a gyümölcsösben vastag szőnyegben áll. Aztán majd kétméterenként meg kell állni a rotációs kapával, mert feltekeredik. :(
Az ilyen nem évelőkre szerintem is kár a Glialka, nem is viszi ki rendesen, meg felesleges is a mérgezés. Akkor már ha nem bír vele nyáron az ember, akkor megelőzésképpen Stomp, vetés után, kelés előtt. De ez csak hosszú tenyészidejű növényekre.
Tavaly tavasszal a tyúkhúrral azt csináltam, hogy a nagyját kapával összehúztam, a maradékot meg beforgatta a rota.
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4008
Most láttam, hogy nem valami jók lettek a videók, miután a youtube is átkonvertálta. Valamilyen más formátumot keresek, mert max 100 MB a határ a feltöltésre. Amikor elkészítettem őket otthon jók voltak, itt meg szét van esve pixelekre, meg rossz az egész. Te nem értesz az ilyenhez?
Előzmény: Flanell (4006)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4007
Még valamikor a telekkel vettem az elődjét. Aztán kb. 10 évvel ezelőtt egy légi permetezéskor nem zárták el a repülőn a vegyszertartályt, aztán abban a sávban kapott az összes fám. Következő évben kiszáradtak, az eper is. Levágtam tőből, majd örömmel vettem észre, hogy kihajtott, és ez azóta is meg van. Nagyon finom, lekvárt szoktam főzni belőle, enni, (meg mézes pálinkába is van eltéve:))
Előzmény: Flanell (4006)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4006
Honnan vetted ezt az eperfát? Nem valami árokpartról hazamentett fajtának tűnik...
Előzmény: il1321 (3994)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4005
Az ágyás szélébe szoktam vetni egy rövid sort, így helyet sem vesz el a késői palántáktól. (meg nekem is parancsol itthon az asszony, és neki kell korai párolni és ropogtatni való:)))
Előzmény: Flanell (4002)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4004
Régebben már volt földicseresznyém, akkor ugyanúgy egy hét alatt kijött (szobában), mint a paradics.

Volt már tomatillo-d? A Terebess-kert oldalán azt írják, hogy nem öntermékeny, de nekem ez elég hihetetlennek tűnik.
Előzmény: CBNora (3972)
CBNora Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4003

Még korai kicsit a palántanevelés, ezek a paradicsompalánták próbacsíráztatásból keltek ki, csak sajnálom kidobni, hátha lesz belőle valami. Majdnem biztos, hogy kiültetésig 2x át kell majd ültetni. Nálunk hideg van, ma pl reggel 6-kor -10,3 fok volt.

A paprikamagokat február közepén egy 15 Wattos villanykörtével fűtött másolópapíros dobozban vizes papírban kicsíráztatom, és egyenként ültetem kis pohárkákba. Fűtött szobában, déli ablakban tartom őket, aztán mikor kinőtték a pohárkát, félliteres pohárba átültetem. A papardicsomnál hamarabb szokott lenni szedhető paprikánk, általában elég sok és szép.

Előzmény: Matykoka (3996)
Flanell Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4002
Érdemes az üvegházban répával foglalni a helyet? Vagy ki akarod palántázni? :)
Előzmény: il1321 (3971)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4001

Bővebben, szakértőktől, a paprika palántanevelésről:

http://www.agraroldal.hu/paprika_cikk.html

Előzmény: il1321 (3999)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4000
Előzmény: il1321 (3999)
il1321 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 3999
Ha kései szabadföldi paprika és paradicsom palántákat akarsz nevelni, melyeket főleg befőzésre, savanyításra használják, akkor te is nevelhetsz elő szabadban pqlántát. Ha nincs is melegágyad, akkor is lehet hasonlót készíteni, csak azt nem fűti a trágya. Késztesz egy keretet, elég egy kb 1*0,7m méretű. Az oldalkeret deszkából, téglából is lehet. Ebbe is március végén lehet vetni.  Ennek a földjét előkészítjük, jó morzsalékos, komposzttal, szárított trágyával bekeverve. Ebbe lehet vetni a palánták magjait sorba, egymástól kb 1 cm-re, miből mennyi kell. A tetejét üvegablakkal, keretre feszített duplafóliával lehet takarni. Ha már szépen kikeltek a palánták, melegben szellőztetni, vagy akár levenni is kell a tetejét. Az ilyen palántanevelőbe más március legelején lehet készíteni különféle káposztafélék, karalábé palántákat is.
Előzmény: Matykoka (3996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!