Kutakodtam emlékeim között és előástam a következőt. Anno:kb 1970-ben polisztirolhab laminálására a következőt használtuk.Arbacoll(arbakol) faipari ragasztó. Ennek szalmiáksó volt az edzője.Ez 2 rétegben felkenve a hungarocellre,miután keményre megkötött laminálhatóvá vált poliészter gyantával.Csak Marci talán tudja van-e még ez az anyag. Egyébbként Noviánál stirosafe néven van olyan gyanta ami nem oldja a hungarocellt.
Pedíg ez most kettő lesz. Aztán, ha majd lesz még egy kicsim rá, akkor teszek bele még kettőt (1) Nem vele kell egyezkednem, hanem a saját lehetőségeimmel. Azt én is tudom, hogy jobb lenne egyszerre megcsinálni, csak vagy vállalom a rétegleválás kockázatát, vagy nem lesz semmim. Úgy gondolom /én!/ hogy egy nagyon becsületes csiszolás, tisztítás után hozzáragad a következő réteg is, és nem lesz belőle matrjoskababa. :)
Huszért ajándék, de a két réteg kevés. 4 réteg minimum kell, de inkább 5 réteg 450 gr paplan, paplan, szövet, paplan, paplan rétegrendben. Nem szerencsés kétszerre laminálni, nő a rétegelválás veszélye, meg a súly is. Egyezkedj még az ajánlattevővel!
Ma vettem 2 .doboz sprayt 4990Ft / doboz 400ml. fehér PD400 Model Hungária Bp.XIII.ker Röppenytyű u. 53.sz. alatt. tel 0670 4267070 Hajóra tatra vettem csúszásgátlónak!!!!
Most előhozakodok, azzal, hogy ha hidrogénnel finganád................ meg ha azt a felhőt az ügyesek körül tudnák laminálni........... akkor ismét előkerül Lipótmező.
Vazze, Baján építik az ország legnagyobb elmegyógy és intézetét. Az égig ér! Most vagy olvasnak minket, vagy a lóerőmódosító kedvenc pogármesterem akar öreg napjaira...........
Ja, tudom, hogy ez nem ide való, de jobb mint ami a dél után, meg tegnap..........
nameg a merevtestű azért máhogy viselkedik a hullámokon...a lufis látványosan "szenved" a csonthéjjas pókerarccal tűri a nyomást..pedig ugyanúgy szív mindkettő:-)
Baalnak. általában 2 réteg epoxival szoktak kalkulálni, mert az epoxi elég sürű az első réteg még nem lesz folytonos (igazolni tudom, saját tapasztalatombol, még átmegy rajta a poliészter gyanta.
Hidd el: ha egy kiló új hajótestet 3000 Ft-ért tudsz megvenni az nagyon jó bolt, és baromira egyszerű test, közönséges anyagokból. És ezen az áron jó ha megvan a munkadíj.
Öszintén, nekem gözöm sincs hogy ki keres ezen a hajódolgokon jól. de ahogy ismerem a placcot senki sem. És mégis drágáknak tartják a kuncsaftok a hajókat