Az a baj, h azok a bringások akikkel a városban összefutok nem tartják be a szabályokat. Sosem találkoztam még olyannal, aki megállt volna pl. a piros lámpánál. Na most ezek legálisan mehetnek majd szembe a forgalommal...
"A kerékpárosok behajtását csak ott engedi majd januártól a KRESZ, ahol azt tábla is jelzi, valamint a módosítás ebben az esetben megerősíti a kerékpárosok jobbra húzódási kötelezettségét."
Illetve:
A minisztérium munkatársai ugyanakkor utaltak rá, hogy ha nem válik be a döntés, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy balesetveszélyt okoz a kerékpárosok ellenirányú behajtása az egyirányú utcákba, akkor változtatnak ezen.
Tök mindegy, hogy az egyirányúban lehúzodik-e. Nem az utca közepén fogják elütni, hanem az utca elején. Amikor az autós berongyol a sarkon, a bringás csóka meg teker szembe.
Mellesleg kis szerencsével jövő hétfőn lehetett volna egy eladó KRESZ könyvem, de ezzel a mai hírrel jelentős értékvesztést szenvedett el :)
Egy ideje megtalálható a neten egy KRESZ tervezet, melyben még csak a kerékpárosoknak volt megengedve az előregurulás. De valami elég elmebeteg módon volt megfogalmazva (piros lámpánál álló kocsisor mellett - honnan a bánatból tudjam az 1km-es sor végén, hogy milyen a lámpa), és ráadásul a jobb szélső sávban jobbról kerülve. Ami nettó hülyeség, mert pont fele akkora hely van, mint középen.
Szóval ha csak annyit változtattak, hogy a motorosok is elmehetnek ott, akkor jól megszívatnak minket, mert ebből csak annyi lesz, hogy a bringásbarát autósok majd behúzódnak középre, mi meg pont nem férünk el sehol.
Ok, megértem a bringásokat, mert még motorral is szar a kátyút kerülgetni illetve néha zötykölődni a rossz útszélen, de az átlag bringás 20 km/h-val ott fog az út közepén mászkálni?
Remélem az egyirányúban azért lehúzódva az út szélén kell haladniuk, ellenben sok csatt lesz.
Pont erre gondoltam. A baj inkább az, hogy én leszek a felelős ha össze-vissza megy az úton és elémugrik. Ennyi erővel engedjük meg a gyalogosoknak is, hogy bárhol leugorhassanak az útra ha arra van kedvük.
Frimen, jo_lenne_tudni: jaja, én csak a 93-at néztem és a 16 éves hirdetést. Hogy akkor mennyire volt net, 150Ft-os éjszaka, stb az szép volt. 94 körül kezdtem el dolgozni a Datanetben éjszakai supportosként még 450-es telefonnal. Akkor még mindenhonnan supportáltunk telefonon és volt minden, 1-2 évvel később kellett a központba költözni éjjelre.
> lehetővé teszi például, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy előre menjenek a piros lámpánál. A változások eredményeként mentesülnek a jobbra tartási kötelezettség alól is, vagyis akár az út közepén is mehetnek majd.
ez zsir. ebbe nagyon sok biciklis nagyon hamar bele fog halni :-)
"A KRESZ módosítása a biciklis közlekedésben bevezet négy sebességhatárt, meghatározza a "nyitott kerékpársáv" fogalmát, lehetővé teszi például, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy előre menjenek a piros lámpánál. A változások eredményeként mentesülnek a jobbra tartási kötelezettség alól is, vagyis akár az út közepén is mehetnek majd. hirdetés
Növelheti a kerékpárosok és a gyalogosok biztonságát, hogy a kanyarodó járművek vezetői számára elsőbbségadást ír elő a módosítás. A dokumentum lehetővé teszi a kerékpárutakon várakozó járművek elszállítását is.
Az MTI úgy tudja, a változások a motorosokat és az autósokat is érintik. Januártól a motorosok is használhatják majd a buszsávot, és ők is előremehetnek a piros lámpánál."
"A változások a motorosokat és az autósokat is érintik. Januártól a motorosok is használhatják majd a buszsávot, és ők is előremehetnek a piros lámpánál."
Sokszor érzem, hogy amikor a belvárosban megyek a buszsávban, néha direkt kifordulnak elém az autósok, mert tudják, hogy jogtalanul tartózkodom ott. Aztán ha elesek vagy nekik megyek, akkor még én fizethetek is. Lehet, hogy faszság, de ezt érzem. Néha egy-egy taxis is hasonló módon közlekedik.
Bakker, elovettem regi Motorrevut. 15 eve nemhogy Internet nem volt, hanem minden masodik hirdetest ugy adtak fel, hogy "X motor elado, kisnagyfalu kossuth utca 34.", meg telefon sem volt.
En 95 ota Internetezem, nagyon magyar oldal akkoriban meg nem nagyon volt. Erre ugy neztuk, mint a technika csucsara. 1998-2000 tajekan (Calver biztosan jobban tudja) jelentek meg betarcsazos matavnetes 150 forintos ejszakak, az volt az elso nagyobb elterjedese az Internetnek itthon (akkoriban siman megereztuk, hogy este 10 van, belassult minden, mindenfele).