Fozni szoktam - nem veszem a konzervet. Minel egyszerubb, annal jobban izlik, pl naranccsal nem nagyon szeretem. Fahejjal igen...mas nem kell bele nekem.
3 zacskoval szoktam egyszerre csinalni a 8 vendegnek.Jokora adag lesz belole! Nem is a pulykahoz nyulnak eloszor hanem azt adjak korbe elsonek. Amikor kijottem ide egy amerikai no tanitott ra hogy ilyet kell a Thanksgivingi pulykahoz. En szeretem a konzerveset is, azt amiben egeszben vannak a szemek, kepes vagyok felkenni a kenyerszeletre es ugy enni mint a lekvarost. De magam sosem foztem meg, lehet hogy most ki fogom probalni.
En soha nem fozom meg! Probald ki egyszer kis adagban.
Voros afonya, friss, hozza cukor izles szerint, vagy 2 narancs leve es toresd ossze a geppel purenek, ne legyen nagyon hig, inkabb olyan szoszos. Istenverte jo ize van, alkohol nem kell bele, nem tudok annyit csinalni a pulykahoz hogy el ne fogyjon.
számolni kell először meg gondolkodni - mint a visszaváltható pet-palackokkal: annyira sokba kerül a szállításuk, a mosásuk, hogy nem éri meg (és a szállítás is terheli a környezetet)
én már a tetra-pak-os dobozok kiöblítésével is úgy vagyok,hogy mennyire érdemes azt tisztára öblíteni, ha a szelektívbe akarom kidobni? pláne hogy most már van saját szelektív kukánk, érdemes gyűjteni a tejesdobozokat...
Egy liter víz rövid kitérője a Dunából (partiszűrésű kút) a Dunába (szennyvíztisztítón keresztül) elhanyagolható hatással van a környezetre. A szennyezés meg nem lesz több attól, hogy bő vízzel öblítjük le vagy úgy kell letuszkolni.
Egyszer nézd meg jól a számládat: itt nem az ivóvíz a drága, hanem a csatornadíj. (A japánok lehet, hogy drágább eljárással jutnak hozzá, mint a miénk, ahol a tisztítás zömét elintézi a kavicságyon átszűrődés.) Ha óriási költséggel meg sok kényelmetlenséget vállalva szétfúrkálnánk a meglévő lakásállományt, akkor a mostani számlánk 1/3-át kitevő vízdíjat csökkenthetnénk valamivel, a 2/3 pedig változatlan maradna.
uborka nem lehet görbébb, banán görbülete is meghatározott, egy csomó értékes élelmiszer a kinézete miatt nem kerülhet polcokra - de húst ragasztani (és drágán, színhúsként eladni) azt lehet. :-(
Ne kísérts, kérlek szépen! Rajongok a minél haszontalanbb konyhai kütyükért, csak én százforintos (illetve egy eurós) boltban szoktam beszerezni. Ésszerű kompromisszumot kötettem magammal: havi egy alkalommal, és maximum nyolcszáz forintos áron vehetek ilyet, Aztán fél év múlva, egészen diszkréten szoktam kidobni. Addig viszont nagyon jól szórakozom rajta. Ilyen szempontból a kedvencem egy fokhagyma aprító kis vacak volt, olyan, mint egy miniatűr galuskaszaggató. Kb. háromszor hosszabb idő volt vele felszeletelni egy-két gerezd fokhagymát, mint késsel, és utána nagyon nehéz volt elmosogatni. Ellenben jót mulattam a saját butaságomon, és az is valami.