szoktak olyan "diagnoszikát" csinálni, hogy leöntik hidegvízzel az adagolót, és ha az hidegebb állapotában jobb lesz, akkor az adagolóra szokták mondani, hogy kopott. Ha érdekel, kérdezz meg itt valakit, hogy konkrétan hogy csinálta, én még ilyet nem csináltam.
ő is ilyesmi méretben gondolkodott, az volt a cél, hogy bentről buzerálhassa a labadát. Ha gondolod rákérdezek neked a konkrét dolgokra, ami miatt nem jött össze.
Helló.Most én már nem vágom,hogy van turbó vagy sem(3.0 tdi,és bovdenes a geometria?),de én kezdeném a vezérlés beállításával-oldalt vez tengely vizszint+lendkerék jel.Majd adagoló 1mm a felső holpont elött.Ha igy sem jó akkor talán üzemanyag.Ezeken már túl vagy?
krezi csak ugy érdeklődés képpen, jelenleg van egy 11 elemes 3,1 es mechanikus adagolom, télen lesz a motor belseje is megbabrálva, pd főtengely, hajtokar. 2.0 es dugok, meg talán egy vez tengely. a kérdés az lenne, hogy az adagoloban van még vmi lehetőség az okositásra vagy már csak nagyobb elemet lehet tenni bele. Szabolcson azt mondták, mikor kész lett az adagolo, hoyg az 502-es csucsokkal meg ezzel az adagoloval, olyan 170-180LE körül mozog az auto. előre is köszi a választ.
Az adagolód akkor adja oda az előtöltést, amikor a tetején lévő torony(LDA) megkapja a turbónyomást. Nyomás nélkül nincs elegendő előtöltés főleg 2500 fordulat felett, ezért nem megy rendesen az autód.
Infó kellene nekem:VW PASSAT 1.9 TDI 96-os 1Z motor 90 LE
Egy picit nehezebben indul a kocsim melegen,és a turbom nem megy alapjáraton(nincs fütyülés ami eddig volt) és kb 2000-2500 között éled föl!!!Fordulaton halad(de nem úgy mint eddig)!!!!Alacsony fordulatnál viszont semmi!!!
Igen,de az adagoló is folyton forgatja.Kis nyomású ac kell,csak annyi amennyi az adagolónak és a szállítási mennyiségét is picit jó lenne összehangolni.
A GT15 lehalt.Leszedtem és fel akartam tenni a kkk-t.Egy centin múlt,de a tűzfalba ütközött a vezérlő nyomásos labda.A turbó középrészt el akartam forgatni.De ez nem olyan egyszerű ,mint egy gt20 nál.Pár órát agyaltam ott tök olajosan.A geometriát állító kis piskótákból 3 at nem lehet eltekerni,hogy szét lehessen szedni.így a kis tárcsát nem bírtam elforgatni.Hagytam is az egészet.
Aztán este kitaláltam,hogy bovdenes lesz a turbóm is...
Nyomásos labda le ,húzónyomó bovden (pl.:skoda gázbovden) ráköt a kis karra,külső rész a bovdenen kitámaszt fixre.Bovdent oda vezetem ahová akarom és a labdát ráilesztem.
Tehát a labdát tehetem ahová akarom,még az utastérbe is mellém...
Remélem nem hülyeség,de ígyel fog férni.
Tehát éjszaka a gt15 kibelez,tengely ki,csavarral lezár.Olajzás ledugóz az olajszűrő háznál.Olajvisszafolyó szintén ledugóz.
Turbó visszarak ,így ez csak egy kis fojtás...
Sajnos most ez van.
De akkor sem értem,hogy miért nem pörög ki normálisan soha?
> Most azokhoz szólnék,akik azt hiszik értenek a dízel tuninghoz!
MEgszólítva érzem magam :DDD
Az én tanácsom: vidd le pusztaszabolcsra, vidd el a Balaton Petiékhez, vidd le olyanokhoz, akik ezzel kelnek, ezzel fekszenek.
Nekem szabolcson csinálták az autót, ott vannak pozitív tapasztalataim. Egy darabig olyan volt mint kisiskolás koromban a matek házi, ha valami kész lett, akkor egy másikat újra át kellett alakítani, de ez inkább tudható be annak, hogy folyamatosan elégedetlen voltam (most miért nem megy, most miért füstöl, most miért csak ennyit megy, stb-stb).
Ár/érték arányban szerintem nagyon korrektek (alapul véve, hogy sok kókler majom ugyanennyit, a gondjaid szaporodnak a pénzed meg fogy). Ha meg az adagolóval lenne valami (dugulás, hiba, ez-az), akkor rácalmás csak egy köpés onnan ;-)
Balatonról csak hallottam, de jókat mondanak róluk is!
Ha egyszer elkészül,agyonver mindenkit,de tényleg elég bonyolultnak tűnik.A pesti S2-es kupéba,is ugyanilyen V8-as duplaturbós motor lesz?És mi van az Ibizával?
keszulget lassan a v8 is. 2 napja kaptam ertesitest a UPStol hogy vamarum erkezett:)) telisteli szep hajtokarokkal:) csak nem egyszeru az elet, mert 40 szelep, 80szeleprugo, 40 feszek, 40 vezeto, 2 hengerfejportolas, .... ez a kurvanagy falat. a schrick nyers szelepek darabja (nimonic) 10-12, a szeleprugokat is eleg ha csak 5el szamolod darabjat atalgban. es meg akkor felkesznek sem mondhatoak a fejek. ennyi.. lassan halad
Hát, nekem az elsők, és az utolsók a szimpatikusak! (még abban a korban vagyok) lehet később már a kötépső kettő fog bejönni, de az is lehet, hogy mindegy, csak megfoghassam :)))))
Jó reggelt! Krézi, tegnap az én Leonomat faragtad, nagyon király lett. Amikor visszahült a levegő, rögtön másképp ment... Köszönöm a munkát, na meg a városnéző kört! :)
Egyszer mentem egy sárga inkával és többet nem tehát valoszinü hogy egyröl beszélünk. Igazad van rengeteg dologban a turbokkal kapcs. Majd az idö ugy is eldönti hogy melyik lesz a jobb. Én csak azt irtam amit láttam ennyi. Az meg hogy amugy leszarom az abbol fakad hogy én nem ezzel foglalkozom. Mért ne szarhatnám le?:):) a gáz az lenne ha te vagy a szami mondanátok ezt. Nem?:) mindegyik idöm fönt van a neten bárki megnézheti bár sok értelmét ennek sem látom mert a caddy nem attol volt jó hogy jó idöt ment mert a 9.1 200on és a 14.3 400on nem jó idö egy versenyautótól de egy utcai kistehertöl igen vagy legalább is kb igen:)
Küzdöttem az adagolóval, alapjáratnál akadtam el egy kicsit. Szerintem túl hirtelen ejti, azon kéne még finomitani. Csak jött a vihar azt inkább leáramtalanitottam a műhelyt, mielőtt a villám belévág a padomba...:-))
Szerintem nem egy emberről beszélünk, vagy nem ugyanarról az eseményről, de holnap rákérdezek a kedvedért. Hogy egyértelmű legyen a dolog lehet egyszerűbb lenne a Te legjobb idődet hasonlitani az Ő legjobb idejéhez, természtesen olyan időkről beszéljünk ami megtalálható a neten.
A geometriás gt20as (Audi V6) gt2052 a Tomi WG-es turbója meg gt2056.
A 20 utáni szám(52, illetve 56) a kompresszorkerék nagykörét jelenti. Tehát nem ugyanaz a kompresszor oldal. A kipufogó oldal is eltérő ha jól tudom a 2056-osé 3mm-rel nagyobb. Egy turbó méretét ne a csigaház alapján itélj meg, főleg ne a turbina oldaliról, hanem a kerekek átmérője az ami alapvetően a méretről tájékoztat.
(Anno a fehér Inka GT2052-vel ment 13,9-et...)
De ha gondoljátok irok egy kicsit bővebben is erről a geometriás vs. WG-es témáról, rajzolok pár grafikont is.
Alapvetően már irtam, hogy minden kompromisszum a műszaki életben, mindennek megvannak a maga előnyei-hátrányai. A felhasználás iránya dönti el melyik tényező mennyire fontos, milyen irányban köt kompromisszumot a mérnök, vagy a tuner.
Mindkét turbónak van előnye és hátránya a másikhoz képest, aki szedett már szét geometriás turbót, vagy van fogalma annak vezérlésének műszaki problémáiról (gondolok az újabb szervomotoros turbókra)... De beszélhetünk a lapátsor anyagminőségének követelményeiről, annak gyártási nehézségeiről stb.
Ezek mind nem egyszerű műszaki problémák, tehát kellett valami előnyének lennie ahhoz hogy ezt a turbógyártók felvállalják, ebbe pénzt fektessenek.
A másik: versenysportban nagyon sok helyen tilos geometriás turbó használata (pl rallye 1 osztály), és ez nem véletlen. Ha nem lenne tilos, akkor benne lenne még a WRC-k ben is.
A harmadik: nemcsak a műszaki életben hanem alapvetően az életben hibás hozzáállás az hogy ha valamit nem értek, nem ismerem akkor lefikázom.
Én mindig tiszteletben tartom azoknak az embereknek a munkáját akik alkotnak valamit, valami újat tesznek le az asztalra. Ha sok esetben hibásnak is tartom a készterméket, próbálom megtalálni annak okát, megérteni a gondokozásmódot, felismerni azokat a kompromisszumokat amiket kénytelenek voltak megkötni annál az alkotásnál. Megértve a gondolkozásmódot ami egy alkotás (termék) létrehozása mögött áll, sokszor egész más végkövetkeztetésre jutsz, mintha szimplán leszarozod.
Egyik az hogy most nem az én autómról volt szó hanem a tomi ventoján lévö turbokról. Ha méretekröl beszélünk a wg gt20a max akkora volt mint egy gt17 tehát még fele akkora is volt mint a régi geos gt20a. Mindegy. Visszatérve az én autómra hamár szóbahoztad igaz nem tudom mért, de amikor a sárga inkával mentem aszem kapott töllem vagy 4autót minimum annak ellenére hogy már szarrá volt téve a lendkerekem. Az hogy neked azt mondta a srác hogy forditva történt az egy dolog. Visszanézhetö a futam honlapján. De ha ez jolesik töllem még azt is mondhatjátok hogy 200métert vert rám. Pont nem érdekel:) amugy azzal a kölyökkel eleve nem stimmel valami kb 2 hétig hitegetett hogy van egy 240es tárcsához lendkereke, de amikor lementem érte kiderült hogy 228as volt. De már a végén azt se tudta hogy ki kivel van.:D
Szia Zoli ! Sikerült a Merci adagolót elkészíteni? Reggel elmennék érte hajnali fél9-kor ! Egyébként nem hiszem,hogy a Sugit féltened kellene.Töled már minden ronda szót hallott szerintem! Üdv.Fareszati.
Adagoló szivóoldalát nem illik megnyomni 0,5-nél jobban. benzinnyomás szabályzók nem tudják ezt korrektül szabályozni. Ha AC-t rak valaki egy dizel rendszerébe akkor puffertartállyal tegye. Volt erről többször is szó, volt olyan topictárs aki fényképet is rakott be a sajátjáról.
A benzinnyomás szabályzó is jó megoldásnak tűnik, bár általában az utólag beszerelteknél folyamatosan fullon megy az AC és folyamatosan folyik vissza a tankba. Én még nem tudom melyik megoldás lesz nálam.
Naszredinnél a pont! Azonos méretű dolgokat hasonlitsunk!
Emlékszel a sárga Inkára ami elvert? 1,9 szivódizel motor talptól nyakig széria, csak egy tuning egy adagoló, volvó kúler, és egy GT20-as 1,3 barral. Azt megette az Inkádat...Mi úgy saccoltuk hogy 160-170 ló. Akkor mennyi volt a Tied?
Hány órakor tervezed a bulit? Bébicsősz vagyok hétvégén, úgy tudnék menni, hogy viszem a kislányom, és mivel még nincs 5 éves este 10-re legkésőbb haza kell érnem. Csúnyán nem szabad beszélni előtte vazze!:-))
Eladók egy VW Golf IV-ből származó 115 LE-s 1.9 PDTDI (AJM motorkód) motor alkatrészei (turbo nélkül), vagy a komplett motor papírral, valamint egy 150 LE-s PDTDI olajhűtője újszerű állapotban. Minden hibátlan!
hans kukac t-online.hu Tel: 30-95-67-064
Két csö kell a tankodtol hátulrol hogy jöjön szívásra egy ugye a vissza fojo. Veszel két 1 es golfos gázolaj szüröt az egyik csö az egyik szüröre a másik a másik szüröre tovább a két szüröböl az adagolohoz vezeted mind a két csövet és egy elágazoval az adagolo be csatlakozásánál össze huzod . Én nem tettem act nekem így müködik egy nem rég elkészült hobbi 1 es golf és abba is 12- es adagolo van saybor csucs 2.5 nyomás semmi levegö . így nekem müködik a többit rád bízom !!! Ja hátul a tanknál be lett hegesztve ugye a második szívo csö az origi mellé !!!
"Amúgy szerintem valljuk be, hogy ha valaki igazán teljesítményt szeretne - nem tudom mik az igényeid - az jobban teszi ha hanyagolja az 1.9-es motort..."
legutóbb, mikor vendégként jártam ezen a hajón, működött. Nem az enyém a hajó, hanem az egyik barátomé, engem csak szimplán érdekelnek az ilyen kérdések. Főleg most, mikor inkább ezen agyalok, mint máson...
szeva daVeFR! én a meglevő vitorlás meg motoros-hajós topicokkon szoktam néha írogatni, ott is érdekes lehet a kérdésed. kérdésem működik a hátrameneted a hajón? léteznek un bolygóműves irányváltók ezek fokozatmentesen képesek váltani előre menetből hátra menetbe. kb olyan a rendszer mit egy gépkocsi differenciálmű, lefogjuk egy tárcsás fékkel a nyelestengelyt akkor az egyik kerelet forgatva fordítva forog a másik kerék , elengedve a nyelestengelyt egy tengelykapcsoló összezárja a meghajtó két "féltengelyt" akkor meg előre menetbe van kapcsolva. remélem érthető voltam --üdv haka
Bocs, hogy offtopic témában zavargok, de láttam már korábban, hogy vannak itt olyanok, akik értenek a hajómotorokhoz.
Viszonylag kis/közepes vitorlás (tengeri, de most a Balcsin szeli a habokat :D ) és van benne egy kis dízel moci. Hogy van ilyenkor megoldva a hátramenetel?
Érzésre nem vált át vmi "sebességváltó féle", legalábbis ilyenre utaló hangot, vagy kattanást nem észleltem. (Tudom, elég vulgár -empirista diagnózis ;D ) A 2ütemű motorokról tudni vélem, hogy főtengelyi nézőpontból "hátrafelé" is tudnak üzemelni, míg a 4üteműek tudtommal nem. Azt is tudni vélem, hogy dízelben is van 2ütemű, talán pont a hajómotoroknál jellemző. Ellenben ehhez is úgy gondolnám, hogy előbb le kell álítani és utána indul el "fordítva". Ezt sem gondolnám, hiszen a kikötőbe beállás közben egy kis karral lehet a gázt, illetve az előre-hátra "aspektust" adagolni, szépen, finoman, szinte átmenet nélkül.
A tomi amikor a geos 20ast, wg 20ra cserélte és semmi mást nem csinált a kocsiwal 0.6mpwel lett jobb a kocsija. Nem búa dolog ez a wges diesel story. Részemröl sem tennék már ra a kocsimra geo turbot ha dieselem lenne. Minek?
Szerintem üzemanyagellátással vannak problémáid, mútlkor valakivel beszélgettél is erről ha jól emlékszem. AC-d van már azóta, vagy valami változtatás?
Amúgy szerintem valljuk be, hogy ha valaki igazán teljesítményt szeretne - nem tudom mik az igényeid - az jobban teszi ha hanyagolja az 1.9-es motort... Egy 1-es Golfban még talán ok ahol minden mázsára jut 30 ló, de nehezebb autóba sovány... Kinek mik az igényei.
Akkor ami Neked kell az minimum a CYP, és az ennél hosszabbak. (a CYP pont 140-et megy Golf kerékmérettel 3000-nél, az ASD azt hiszem 144-145-öt) A CHD-d nem fog széthullani, nincs annyira húzva az autót, hogy szétessen. Inkább az áttétele ami ciki...
Tehát mindenből a legtutibb van benne és mégis szar az egész.Dadog,remeg...
Igaz,hogy most nincs rajta a turbó és a cooler és a kipufogó.De így szívódízelként egy trabi is megaláz 120 a vége 6 ban.Nem pörög ki,dadod,néha viszont lassan kipörög és a hangja is szebb és egyenletesebb lesz.
Olyan ,hogy negyed gáztól jobban hiába nyomom le nem változik semmi.
Gondolom azért szívóként is mennie kellene kicsivel jobban.
A lényeg:
KERESEK olyan embert aki beállítja az autót,miután mindent felszereltem,esetleg ő szerelné össze is.
A cooler a helyén van,A turbó is már át van alakítva,nyomásos labda,GTD csonkon.
ennyire nem akarok drasztikus változtatásokat ez egy 23 éves motor ezért lesz szétkapva a válasodástól függ hogy mi is lesz vele de elvileg csak gyürűk csapágy hidró síkolás hf ellenörzés azt összerakás az adagolót már úgyis javítani kell mert Gépes szerint elengedi a nyomást ezért nehezen indul már csak olyan szaki kéne aki egy hét alatt megcsinálja mert kb anyi idejig csináljuk a motort utána már használnom kell culer meg öcsém audijábol esik le nekem csak ezért teszek bele nem az erő miatt hanem azért mert van
A WG rá lehet tenni ugyanúgy a geometriás turbóra is.
Ha EMAP-al vezérled a geometriást, akkor teljesen korrekt szabályzást lehet vele megvalósitani.
A gyorsulási versenyen kivül létezik más műfaj is ahol sokkal inkább számit egy motor rugalmassága, reagálása mint az hogy esetleg pár lóerőt veszitesz. De mennek gyorsulási versenyen geometriás turbóval nem is rosszul autók, vagy vannak fékpadon mért 250 ló feletti tdi-k is geometriás turbóval.
Amit irsz az érdekes, hogy ugyanaz a turbó geometriásban és WG-sben közül a a WG nagyobb teljesitményt ad. Le kéne mérni egyszer, engem is érdekelne, ha lenne két teljesitmény-nyomatékgörbénk lehetne összehasonlitani, hogy mit nyerünk miért cserébe.
A műszaki élet mindig kompromisszum, nincs egyértelműen fekete-vagy fehér, jó vagy rossz, minden valami hátránya és ennek árán jobb egy másiknál.
A legelső mondatodat meg egyszerűen nem értem...
Vitatkozni azért szoktam , hogy információkat szerezzek,véleményt cseréljünk és egyáltalan nem következik ebből hogy úgy gondolom, hogy igazam van.
Sőt meg is lehet győzni...:-)) Hagyom magam.
A kompresszor map amit beraktál érdekes (felettébb)...
Kérdés hogy kisebb nyomásnál nem fog-e nagyon pumpálni, és az üzemi állapotod nagyrésze nem kerül-e át az görbe instabil részébe. El tudsz e nyeletni annyi levegőt a motorral...
Gondolom ennek a csigának a kompresszor nagyköre közel 80mm átmérőjű...
Fúrni kell a motort? Én felfúrnám 1.7-esre. (1.9-es dugók) 1.7-es Transporter hengerfejet tennék rá, az nagyszelepes. (mondjuk azt be kell lapkázni mert nem hidrós, de kit érdekel...) Coolerből ne tegyél be kicsit, ha már csövezgeted meg stb akkor legyen tartalék. Az én Golfomban azt hiszem Masteré volt ha jól tudom, de csak mert azt kaptam meg 7.000 Ft-ba
csakis az adagolóval kezdd, ott hihetetlenül sokat nyerhetsz, és még lesz is tartalék, ha turbó csere, vagy nagycooler lesz benne. nekem jr-es gtd-m volt (van), és Krészi csinált egy 10@2.5-ös adagolót. utána rájöttem, hogy nem a motor volt kopott, nem azért nem ment.... :)
Egészen pontosan tavaly augusztusban Tökölön mentem 13.9-es időt a Zoli féle 3,1/10-es adagolóval,és természetesen változó geós gt20-assal.Ha lett volna slickem akkor még jobb lett volna,mert még 3-asban is elkapart.(:Mostmár csak azt nem értem, hogy a mostani 11-es adagolóm,miért csak ugyanannyit tud,mint a régi 10-esem?
Nezd Zoli, en elfogadom hogy ellentmondasz nekem, mert ugyebar egyet nem erthetsz velem. De ha most ellent mondasz akkor azzal azt is mondod, hogy pl 1,7barral egy gt1749v es egy gt2052v ugyanazt a teljesitmenyt, es ugyanazokat a gorbeket produkalja.
atmasolom, hogy ne kelljen klikkelgetni: "az en meglatasom szerint lehet hogy probaltal 3baros turbonyomast, de vgt-s csigaval. es 3 bart a szivotorokban mertel, ebbel mennyi volt a masikoldalrol a kipuff ellennyomas??? rogton nem 3 bar az a toltonyomas.
Egyebkent 3 feletti nyomasal is hasznaljak ezt a csigat, en is 3,5ben gondolkodom."
egy gt2052vel szerelt autoval korbe lehet autozni egy gt2052vvel szerelt autot. Ez teny, vagy elfogadod, vagy nem. A vtg erzesre nagyon nagyot ad, hamar hatbarug, de ezzel baszod at magad. TdiTomi a jo pelda ra, hogy meg szeria motorral is jol szol egy valamelyest helyesen megvalasztott wg-s turbo. Mikor produkalt utoljara gt2052vvel ilyen idoket egy 3,1/10es adagolo?
mind1 papa, nem akarlak gyozkodni, azt csinalasz amit akarsz:)
Csak autopályán kétséges a nyomás redukálása.Ha részterhelésben sok a nyomás,akkor is szétforog,idö elött elkopik. Nem megoldhatatlan,de kiváncsi lennék,hogy oldod meg.
Egy kompresszor térképet mellékelhetnél erről a turbóról!
A geometria mint már irtam jó dolog egy turbóban, egy plusz lehetőség.
Tudni kell használni...:-))
Az EMAP-ról meg csak annyit hogy két évig jártam úgy anno a golfommal hogy két nyomásmérő mérte a töltőnyomást, és egy az EMAP-ot. Kérdezd meg Szamit, hány óra volt a golfomban! Mivel ez alatt jópár csiga volt fent az autómon (nem csak geometriás, és jópár tizezer km-t megtettem, volt időm megnézni mikor, és milyen körülmények közt mennyi az EMAP...
sok tanácsot szeretnék kapni g2 1.6 gtd 84. jr motorkód most lessz felujítva a motor de remélem a gyári70 lóhoz +10 vagy 20 még befér de a gyári állapothoz képest nem akarok drasztikus változtatásokat egy kis kuler így is megy bele na de a többi?????
Hogy húzni szeretném,azt nem mondanám!Max egy turbót kap mert a rajtalévő KKK-003 nem egy nagy durranás! Igazából nincs szükségem hatos váltóra,a faszom fog annyit váltogatni,nekem teljesen megfelelne egy ASD!Ha csak 130 lenne egy komplett átalakítás ,bele is mennék!Félek,hogy a CHD széthullik!Amúgy a CHD 3000 fordulaton 119km/órát megy !Az egy kicsit durva számomra,ha 140-et menne,akkor az nekem már jó!
Amúgy meddig akarod húzni az autód, milyen nyomaték fér ki belőle? Ha csak cirka 120 lóról van szó, amit kb 240-250 Nm-re saccolnék, akkor simán elég lenne Neked a 215-ös kuplung is. Olyat tudok adni párat kompletten... Ha viszont nem bírsz magaddal és tovább fogod húzni az autód, akkor 228-as! Aztán egy idő után az sem lesz már elég aztán jöhetnek a komolyabb tárcsák...
Amúgy meg az ASD is csak 2 hétig tűnik hosszúnak, amíg meg nem szokod. Az is rövid mint a picsa. Én már a széria 75 lovas nyomatékszegény kamrás motorommal is nagyon hozzászoktam, megtanultam vele 5.-ben előzni stb. Hosszabb köllene, mondjuk JDD-nek a bele vagy ahhoz hasonló, és akkor összerakosgatnék egy fasza váltót. 6-os váltóra nincs pénzem, ahogy a legtöbb embernek általában. (bár anno bátyám azt mondta, mindenkinek arra van pénze amire költ...)
Jaja! Erre gondoltam én is! A multkor melóban(pont nagyon ráértem :D ) próbáltam kihámozni a Golf2 fire&ice gyári extráit! Segitett egy simens-mérnök srác,perfekt németből,de igy is 1 órát szótáraztunk!
az en meglatasom szerint lehet hogy probaltal 3baros turbonyomast, de vgt-s csigaval. es 3 bart a szivotorokban mertel, ebbel mennyi volt a masikoldalrol a kipuff ellennyomas??? rogton nem 3 bar az a toltonyomas.
Egyebkent 3 feletti nyomasal is hasznaljak ezt a csigat, en is 3,5ben gondolkodom.
Porlasztócsúcs cserénél (ha a gyári csúcsot nagyobbra cserélem, 502-esre) akkor mi teendőm van még azon kívül, hogy nagyobbra cserélem? A csere után ugye több anyag jut a motorba, vagy nem?
köszi a segítséget! szerencsére már megoldódott, működik a dolog :) h ne legyen eccerű az élet, a bojgatást nem bírta ki az előző tulaj által utólagosan belekókányolt kp zár, és az most nem jó grrrr
a miénken csak egy csatlakozó volt, ilyen sok pici tűs. ott számozás is van a csatin, és a 10es láb lesz az. ezen fogalmam sincs melyik lehet. jah és azt hiszem ez évjáratfüggő dolog, mármint a csatlakozó típusa
> Egy 10-es adagolód van kb 160-180 lóval? Akkor az szerintem nem csak 60%-ra van tekerve. Vagy mi van pontosan 60%-ra tekerve? :-)
Zoli úgy mondta, hogy a max kiadható dózis 60%-a van beállítva. Gyári 10es elemmel a gyári adagoló 200 tengelyfordulatra 50cm3 gázolajat ad ki, az enyém most 90et, ami a KZ módosítások után az elvileg kiadható max 60%-a. Ennél többet nem tudok - ask Crazy
> Amúgy meddig forog az autód? Milyen fordulaton éled, milyen fordulaton kezd elfogyni?
A GT20 elég lassan indul meg, de nem bánom, mert így kíméli a hajtást, 1800 körül 0,5 bar, 2000nél 1, 2200 1,5-1,6. Leforog végig (~5200), de nem szoktam 4500 fölé pörgetni, mert ott már a következő is nagyon húz. A csoda 3000-től kezdődik, mert ott valahogy egyre több anyagot ad, akkor is ha egy gázon tartod a lábad (talán a 2 csuklós gázkar miatt)
E fölé azért nem akarok menni, mert e fölött Pistit idézve nem volt családi élete, minden hétvégén az aknán volt, és cserélgette ami leesett a kocsiról. Ezzel a konfiggal meg elmentem már 60e km körül, ----> minden gond nélkül <----
Naja,de mikor megjelennek,hogy nem baj,ha valami meghal a kocsin,de legyen gyorsabb,mint a haverjuké,és aztmondod,kapuig tart igy a gari,akkor is utána ha bedöglik vajon ki a hülye?
+ 40 % a gyári teljesítményhez képest egyetlen gyári autó turbójának sem kalmopirin, maradjunk ebben! Klasszikus vagy extra giga 17-es, csont mindegy, 150 lóra van tervezve, 180-ig biztosan jó, de 210 ló...
Kis péz,kis foci:),Ha még 1x véletlen annyira nem tudom eltölteni a szabadidömet bármi mással,akkor egy valami nagyobb köbcentis motort akarok tönkretenni:)
Ennek van előnye is meg hátránya is. Bár én csak 1 távtartót tennék alá. Viszont ha mind a 22 két távtartó kissé ferdén síkolt, akkor sokat tudsz vele csalni, és barakhatod a turbót akár a csomagtartóba is, ami egy-két neonnal megvilágítva kibasztott jól néz ki.
Teljesítményben nem számít, ha nagyon vastag a közbetét akkor a turbó reakcióideje nő meg.
sajnos ez esetünkben nem működött... valszeg valahol meg volt szakadva a generátorról befelé jövő szál, és kapott egy uj szálat, jah és a 10es láb az a műszeregységen
Egy(1) db turbóval nem érdemes 3 bar felett tölteni, akármekkora. (véleményem szerint) 3 bart meg kibir a motor 18-as kompresszió viszonnyal is pár gyorsulás erejéig. 15 alá én nem mennék, jobb nem lesz tőle az autó.
Be kell tenni az órát és kész. Már nem emlékszem - nekem is '90-es Golfom volt - melyik láb volt a fordulatszámmérőé, de gyárilag be van húzva a vezeték a W kivezetéstől a csatlakozóba. Csak óracsoportot kell cserélni.
hali! tudom kicsit off kérdés, de sok itt a vw szaki, bízom benne h hátha tud valaki segíteni. barátom '90es G2 td jébe szeretnénk fordulatszámmérőt rakni. megvan az óraegység is, a generátor is olyan, hogy tovább? az óraegység csatlakozójában melyik láb az ami kell nekünk? (sok, vékony tűs csatlakozó)
Ha jól emlékszem már előtte is a 150 lovas gyári 1749vb-jéről volt szó, amire írtad hogy nem lehet vele 210 lovat csinálni tartósan minimális füsttel. Sztem meg nincsenek "klasszikus" turbók, a számok-betűk és hogy milyen autóról való, az mond valamit...
Először is kell egy ASD váltó, ami nem gyakori mert mindenki ezt keresi. Ha találsz akkor sem két fillér... Kell egy pedálsor hidraulikus kuplunghoz, alsó és felső munkahenger csővel, meg egy fékolajtartály. Aztán még jön hozzá a kuplung, lendkerékkel... Meg önindító... A km-óra spriál már nem tétel.
Ez úgy kompletten kb egy 120-130.000 Ft-os művelet szerintem.
Az üzemenyagrendszerem valszeg AC-s lesz. :) (0.3 barral az adagolóra)
Egy 10-es adagolód van kb 160-180 lóval? Akkor az szerintem nem csak 60%-ra van tekerve. Vagy mi van pontosan 60%-ra tekerve? :-)
Egyrészt én úgy vagyok vele, hogy ha most összerakok magamnak egy 160 lóerős autót akkor kurva nagy hülyeséget csináltam. Mert hát akkor átfűzhettem volna a kamrás blokkomat is... Ha meg már blokkot cserélek akkor már jó lenne 180-190-ig, vagy fölé menni. És akkor megint jön a porlasztócsúcs problémám amit már nagyon imádnak itt a népek... (50 papírt meg nem akarok fizetni csúcsokért, mert annyibe jönne ki ami nekem kéne) Szóval valszeg majd jön a race meg a korom.
És a másik: Sógóromnak van egy VTI-je egészen minimálisan piszkálva. (egy-két polírozgatás meg kipufogó) Kb 170 LE lehet az autó elméletileg. Ha azt az autót agyon tudom verni akkor elégedett vagyok :-D Figyelembe véve persze, hogy az én autóm jóval nehezebb, nem egy kólásdoboz Honda. Tehát nekem legalább 190 LE köllene...
Amúgy meddig forog az autód? Milyen fordulaton éled, milyen fordulaton kezd elfogyni?
Kipróbáltuk a turbót mielőtt megvettem, tényleg feléled 1500 körül. És talán az is számít majd még valamit, hogy nem közbetéttel lesz fent hanem át lesz rakva az 1.6-oséról a talp, meg talán egy kissé igényesebb coolercsövezés... (bocs Tomi, nem akarok összeveszni senkivel :D)
Amiért tetszik, az az, hogy finoman fokozatosan épül fel a nyomás. Ilyen autót szeretnék, ami szépen "lineárisan" húz végig egyre erősödve. Persze egy geós WG-vel kiegészítve lehet jobb lenne, de szerintem így is jó lesz. Már ha egyszer kész lesz a nagy építkezések közepette...
Miwel 150pdröl wan szó ezért elég fura klasszikus 17röl beszélni. Ezért nincs igazad :) max abban hogy 210ló szarul jön ki egy klasszikus 17böl mondjuk ami ettöl gyengébb pdken wan. Esetleg 4golf tdin
Na jó, de Te is beszélsz klasszikus 20-as-ról...én meg "klasszikus" 17-es-ről beszéltem. Ettől még talán Te is igazat adsz abban, hogy ha valakinek 210 lóra van igénye, az ne GT 17-el akarja ezt megvalósítani, vagy nem?
A 140 lovas 2.0 PD-n gt17VA turbó van, asszem a 160 lovas 1.9-es Seatokon gt17VB, a 170 lovason meg - pl. Octi RS - gt17VC. Ebben a sorrendben mindegyik nagyobb egy kicsit a másiknál, de a 20-asnál kisebbek.
Nem szeretnek beleszolni pd -sek eszmecserejebe mert nekem ez magas ,de turbot mar lattam csak annyit szeretnek hozzafuzni hogy ezek a szamok a GT utan semmit nem jelentenek mert van 17 -es bol nagyobb mint a huszas pl 20 TDI RS Octavia BMW 20 d 163 lo es a 150 -es leon ARL csak egy kicsit kissebb mint a klasszikus huszas A szekbe ülő egerrel kattintgatva tuningolo barataink csak azert nem ismerik ezeket mert miutan felrobbantottak mar nehezen mérheto a raömlött olajtol.......... akinek nem inge ne vegye,..................
Valaki tudna nekem segíteni abban,hogyha egy AAZ motoros és CHD váltós autóra szeretnék feltenni egy hosszabb váltót,mondjuk ASD-t,akkor miket kellene átalakítani hozzá,és nagyságrendileg mibe kerülne!
Szerintem nem kell ennyit görcsölni ezen... Nekem 1Z, 10/3,1es KZ adagolóm van 2 csuklós gázkarral 60%-ra tekerve. GT20, 502, 1,3-1,6 között a nyomás, füst nincs, csak friss hegyi levegő. KEvlár nélkül nem csúszik meg a kuplung (csak a kerék), és megy mint a barom. Van még rajta egy tisztességes méretű cooler, és viszlát. Mérés nélkül szabolcson 160-180 lovat mondtak rá Pistiék. E felett csúszik a kuplung, és a többi, és a többi. Pisti 100e km-t ment már ugyanezzel a konfiggal, csak GT17-el. Ja, és ekkora teljesítményhez már át kell alakítani az üzemanyagrendszert.
Szétszedtem a váltódat! Nem csak ötödik kéne! Kb 1000 föld-hold utazás lehet benne (szerintem olajcsere nélkül). Jobb lenne valami komplett belseje. Nekem talán van ctn-hez jó állapotú belseje.
Egy szoval nem mondtam,hogy a geos csiga nem jó! Nagyon jó,Kovács urnak járkálni a városba,bevásárolni.A K04 abban az idöben occsoé volt,ugyogy az lett feltéve. Amugy meg ha a geos turbo ugyanugy programbol van kivezérelve részterhelésben,mint a repcsi hajtomüve,akkor jo,de ha labda van rajta,és nem elég nagy a turbo,akkor tudjuk,hogy részterhelésben agyonforogja magát.Utcai autokon egyébként ritkán alkalmaznak 2 bár+ töltönyomást:) Tudom a kamionok...Az egy másik sportág:) Nem könnyü egy motorra jol belöni egy jo turboméretet.Mint ahogy egy adagolot sem.Söt,jo váltot hozzá,stb. Én ha diesellel nyomnám,tuti bmw 3literes motorral probálkoznék. Lennének ötleteim ezzel kapcs,csak még kevés az ihlet.
Mekkora inditási fordulaton, hány fokos hőmérsékleten, mekkora a beszivott levegő hőfoka,nyomása, milyen üzemanyaggal, mikor zár a szivó szelep, milyen porlasztó csúcs, stb...?
Na akkor sorban.
gyari oninditoval, kulso homerseklet min 20fok, a beszivott is azonos a kulsovel elso inditaskor. Nyomasa inditozaskor legkori. Az uzemanyag normal gazolaj, max egesgyorsito. A szivoszelep zarasa teljesen nyitott kerdes, mert 16vrol lenne szo, es a csucs az 7x0,25
Ami lehetne viszonyom az 12,8:1, es giga wg-s turboban gondolkodom 1dbban:)
Kezdek kétségbe esni az autóépítést illetően, tele van a fa**om. (most a saját adagolós autómat illetően) Megpróbálom egyértelműen feltenni a kérdést, és minden segítséget szívesen fogadok.
Az igény kb 190-200 LE minél kevesebb füsttel. Emellett széles használható fordulatszámtartomány. A turbóm (geó nélküli, WG-s GT2056) faragás után várhatólag 1400-1500 körül fog észhez térni, 2000 körül érné el az 1-1,1 bart. Tudom csak egy WG-s retek, de talán nem lesz emap gondom... Ezt a 190-200 lovat max 1,7-1,8-as tartós nyomással szeretnémn elérni. A váltóáttételeket úgy számoltam, hogy 4800-4900-nál váltom el, tehát legalább eddig végig kéne húznia. Azt még nem tudom, hogy Feri-féle, Krézi-féle vagy csak egy SDI tengely lesz benne.
A kérdésem az lenne, hogy: Milyen porlasztócsúcsokat kell ehhez választanom, és milyen adagolót? (bowdenes autóról van szó) Ide már race kell, vagy elég az 502? 12/2.9-es adagoló kell ide? Vagy elég egy kisebb, pl 11/3 vagy nem tudom mekkora...
Ha valakit érdekel valszeg lesz ASD 3. 4. és 5. fogaskerékpárom, keresek JDD váltót.
tegnap mondtam neki hogy, az uj asszonyt ugy fogom kivalasztani, hogy tudnia kell csirketkopasztani... tanyara akarok koltozni, ugyis paraszt vagyok:) nem a csirken volt kiakadva egesz delutan hanem az uj asszonyon:))
Mekkora inditási fordulaton, hány fokos hőmérsékleten, mekkora a beszivott levegő hőfoka,nyomása, milyen üzemanyaggal, mikor zár a szivó szelep, milyen porlasztó csúcs, stb...?
A kompresszió viszony csökkentése nagyon csökkenti az alacsony fordulati nyomatékot, teljesen turbófüggő lesz az autó. Ha ezt tetőzöd egy nagy tehetetlenségű WG-es turbóval, akkor hasonló effekt lesz mint traktorpullingban: Fél percel rajt előtt elkezdik nyomni a gázt....
Az alacsony kompreszióviszony növeli az üzemanyagfogyasztást, ugyanazon teljesitmény eléréséhez többet kell benyomni.(akinek van 0,30-as csúcsa annak ez nem gond...:-D)
Én 16 körüli viszonnyal, és 30fok körüli szivószelep zárással(1mm-en mérve, 1,7 zsugorhajtókaros tdit) voltam sielni , és -25 fokban ha nem is egyszerűen de beinditottam az autóm, öninditóval, gázolajjal.
Dragra én 15 alá nem nagyon mennék, nem sokat nyersz vele.
A BMW-n volt tudtommal 4 dugattyús VP44-es. Holnap megnézem neked ESI-tronicból.De a verseny 320d-n kétdugattyús VP-volt valamiért. Nagyobb dugattyús elosztófejet lehetne rendelni a VP-hez, V6-nál már gondoltam erre.Nem is veszélyes, olyan 100körül lehet megvenni újban. Traktorokon azthiszem még 9-es elemmel is van VP, a V6-on meg 2*7-es van, meg 3*6-os, ha jól rémlik.
Kérdés hogy az agya hogyan dolgozza fel a "sokkot", meg ki az az adagolós aki beállitja.
Múltkor linkeltem Dodge tuningos oldalakat, azokon is VP van (a 24 szelepesen) és árulnak tuning adagolót is... Egy VP könnyedén etet 6-7-száz lóerőt is, és birja a 6000-es fordulatot, erre a VE végképp nem alkalmas.
2 kerdesem lenne:) Mostanaban mindenkitol megkerdem igy te sem maradsz ki a sorbol:) szerinted mekkora suritesi viszonnyal tud meg elindulni egy tdi? Ne gondolj extrem tengelyre, max 1,5es osszenyitasra. 12:1 et talaltam eddig a legalacsonyabb suritesnek amivel meg elindul. szted?
a masik kerdesem hogy van-e 4 radialdugattyus 4hengeres vp44, ha van akkor min?:)
El kéne szakadni az olcsó beszerzésű turbóktól és olyanokban gondolkozni ami jobban illik a motorhoz. Azért mert egy gt20-al nem forog fent egy motor még nem biztos, hogy akkor a geometriás turbó szar magas fordulaton...
A KKK 04-es egy benzinmotorra szerkesztett csiga. Attól hogy egy dizel ennek ellenére tud vele működni, még nem azt jelenti, hogy ez neki jó, vagy ideális...
Ha egy GT20-ast mérsz össze egy 04-essel akkor közel sem azonos méretű, teljesitményű csigákat hasonlitasz össze, igy hamis végkövetkeztetésekre juthatsz.
Az hogy egy csiga "geometriás" mindenképp előny, egy WG-eshez képest. Repülőgép gázturbinák mind vezetőlapátosak...
Más dolog hogy ezt az előnyt kihasználni meg van-e a felkészültséged...
Ja, és utcai autón is használják a geometriás turbót WG-el kombinálva. Innentől kezdve meg nehéz elmagyarázni, hogy mitől rosszabb egy klasszikus WG-es turbótól.
Ehhe, node tőlünk nyugatabbra még egy rendes chipet se lehet íratni mert nem vizsgázik le a kocsi. Nem is azért adná el mert füstöl, hanem mert ahova szerződne ott kap autót és hülye lenne nem azt haszálni. Attól függetlenül valszeg megmarad még neki, mert pénteken vitt tőlem olajcsere cuccost, és a hirdetést is levette mert csak barmok hivogatták..:)
Valamikor bátyámmal beszélt a srác és mondta hogy lehet elado lesz a kocsi,m külföldre készül és fél hogy ott fejbe lönék ezért a füstért.Tehát a tulaj saját maga mondta.
Azt a cikkszámot ami jó lenne sajna nem tudnak szerezni. 110ér említett rusher tompi kintről race pd csúcsot, azt kéne megpróbálni. Mondjuk ember is kell hozzá aki ki is cseréli az elemben a csúcsot...
Nem tudom ki mit mondott az ezüstről, de közel sem vállalhatatlan. SZVSZ urban legend amit mondasz, és csak egy benzines fan terjeszt ilyeneket..:)
Nem kell mágusokat kérdezgetnem mert pár turbót én is cseréltem már, de nem feltétlen azért mert behányt. Gyári csúcsokkal 220 ló kurvára kormolhat, hiába töltöd akármennyivel mert ugysem időben kapja a dózist és nem ég el rendesen. A 212 lovam is kormol betyárul, de volt 207 lovas mérésem amivel egy deka füstöt nem láttam. Be kell látni az AL-es csúcs ennyit tud, 210 lónál vége hiába 1.6 vagy 2.0 a nyomás. Mivel nem szándékozom nagyobb csúcsot venni, inkább abba az irányba mozdulnék el ahol a legkomfortosabb érzést kapom és a lovak is megmaradnak.
Ezért kéne 1749vb...
Az ezüst és a fekete leon is 2.2 boost és 1.6 tartós nyomással megy, és utcán is kb. egyet mennek velem. Amikor úgy írtuk meg a chipet Ricsivel, hogy nem szégyenlősködjünk akkor 3.ban is kapart a kocsim, (érzésre olyan 220-230 ló és 500+ Nm volt) az utcát betakarta a pernye...
Nekem is fent van a 20as, de nem tetszik vele az autó. Tudom a csúcsok is kicsik, úgy lehetne nagyobb teljesítmény ha azokat kicserélném, de a 17essel sokkal finomabban működik így inkább az tetszene.
Vagy egy fekete leon is ugyanabban a felállásban, ugyan azzal a programmal is mennek és még neki se esett le a csiga. A füstjük meg hát sztem elenyésző ahhoz képest amit én eregetek.
ismerem a srácot, ő is Tatabányai, azzal az a baj,hogy nincsenek meg a rácsok neki, meg a ködlámpák. aztán utánna kérdeztem a seat szalonba é selég horror áruk van. én ugy szeretném megvenni,hogy már csak szinre kelljen fujni. a tesodnak megvolt hozzá minden?
szerva zolkobatyo! nah megoldodott a probléma a kocsival , megkevlároztattam a kuplungot, aztán bizniszbe vágtam a testvéremmel, ugyhogy akartam kérdezni,hogy olyan cupra r-es lököst,ami a testvérednek van GYÁRIT , nem tudsz eladot véletlenül?
Nekem GT 20-al 1,8 körül tudott 220 lovat a PD passatom. És nem volt füstmentes teljesen...szerintem GT 17-el kizárt egészségesen elérni a 210 lovat. Vagy 1,6 a nyomás és nincs 210 ló, vagy megvan annyi, de akkor többet tölt, de le is esik a picsába. Kérdezzd meg, mit mondanak a turbo mágusok, mekkora nyomást bír ki a GT 17 tartósan...
190 le-ig szoktak általában garanciát vállalni a chipre,de ez nem jelent semmit, nekem is most egy ilyen 150-es leon-om van és azt mondták rá, hogy tudnak 210 le és 505 Nm-t irni(nem tudom,hogy igaz-e),viszont tapasztalatbol mondom,hogy kevlároztasd meg a kuplungtárcsádat, ha fel kerül rá egy chip.
Sziasztok! 150le-s pd motorokról mi a véleményetek? Mit lehet belőle kihozni nagyrészt gyári alkatrészekkel? Mit bírnak a dugók,karok,kuplung,váltó? Olyan 200-210le-re gondoltam utcára. Mit kellene benne cserélni, és kb mibe lenne? Köszi!
Sejtettem, hogy ezt a választ fogom kapni. :) Alacsony fordulaton használnám főleg, így akkor tehát nem lenne jó nekem. Csak azért kérdeztem, mert ilyeneket tudnék viszonylag olcsón egy ismerősömtől szerezni, de így akkor tárgytalan.
a K26-ot ismerem,van egy nekem is,de az egyedül biztosan nem fog megmozdulni 2500-2800-as fordulat alatt...Ha utcai használatra szeretnél 180 lovat, azt még kiszolgálja a gt17 vagy bőven a gt20.Ezekkel van nyomatékod alul is, nem kell szívó-dízellel közlekedned szusziban... Persze ha 3500-5100-as fordulatszám között használod a kocsid, akkor lehet optimálisak ezek a csigák :) EMAP-od minimális lesz az tuti
Ha 4400-4500-nál tudná a 230 lovat, és 4900-5000-nél még mindig lenne 215 akkor fasza. Hogy 5000 felett mi van az már nem érdekel, annyira már nem lenne forgatva.
Ha még gyári akkor műanyag lapátos. Nem kopni szokott, hanem - ahogy fel van préselve a vízpumpa tengelyére - elenged, és nem együtt forog a tengellyel. Jellemzően ha télen nem elég fagyállós a víz, és bekásásodik akkor szokott tönkremenni. Célszerű cserélni, mert ha nagyon kikopik megfőzöd a motort. 5-6 e Ft, és 1,5 óra a csere.
Szia! A vezetékkel minden OK. Kérdezted viszont, hogy műanyaglapátos-e még a vízpumpám. Nem tudom, még nem néztem, honnan látni? Az nem jó, vagy már el lehet kopva azért kérdezed?
Na ilyet nem tudok prezentálni,mert mindenki változos turbot tesz fel:)Azzal meg tudjuk ugye,jo alul,szar felül:)Régebben kisérleteztünk k04 el...az nemtom mennyi volt loban,de az nem fogyott el felül.
Rájöttem mi a gondja a mai fiataloknak, köztük Neked is!
Az emanci Mancik elhitették veletek, hogy más dolgotok sincs mint az Ő igényeiknek megfelelni. Ez nem igy működik, pontosabban IGY nem működik!
Egy nő igényeinek soha nem lehet megfelelni, mert azok folyamatosan változnak, és folyamatosan öli a pasiját újabb, nagyobb igényekkel. Lehet Neked 20+kupak, lehetsz jóképű, jóvágású, kedves, gazdag, akkor is fog benned hibát találni, és ki fog találni neked olyan igényt amivel majd "bizonyithatod a szerelmedet iránta...
Havonta egyszer jól elverni azt tudja hánykilós, ahogy öregapám mondta.
Nefélj soha nem jutott volna eszébe öreganyámnak azért szólni, mert valamit nem rakott be az öreg a mosogatógépbe, és nem azért mert nem volt nekik...:-))
Egy férfi-nő kapcsolatban valakinek úgyis szopnia kell másképp nem működik jól.
El kell döntened hogy a leszopott f@sz melyik végén akarsz állni, és vigyázz mert az Emanci Mancik hamar megforditják a klasszikus (egészséges) felállást...
Ha annyira kormolna mint egy gyári 130-as PD az még bőven belefér.
Ne sértődj meg, de szerintem ez a "leszarom a füstöt" hozzáállás igényelen. Amúgy szerinted jót tesz a motornak, ha a sok koksz folyamatosan gyilkolja a belét? Én nem tartom valószínűnek.
Tegyük azt azért hozzá , hogy nem is csinálok PD-be tengelyt, azt meg talán észreveszi, hogy a TDI tengelyt nem lehet beépiteni a PD-be...:-))
Amig PD-hez nincs elérhető áron nagyobb befecskendező addig nem ideális tuningalap, meg villanyvezérelt dizel nem való versenyezni, max akkor ha szabadon irható doboza van. Szabadon irható elektronika meg 6000EU-nál kezdődik ott ahol én tudok, de ők se gyártanak csak CR-hez.
Mindenképpen a dizeltungingban továbblépést a CR jelentené, de erre nincs széleskörű fizetőképes kereslet hazánkban...
Jelenleg amúgy semmilyen vezértengelyt nem gyártok és nem is tervezek gyártani, mert nincs rajta annyi haszon, hogy megérje vele foglalkozni. Versenycélra tervezem, hogy csinálok tengelyt, de ahhoz meg idő kéne...
a faszt görcsölsz anyira a füstön. a gyári autokis igen rendesen kormolnak, akit zavar vegyen benzines autot. vagy vegyél vmi gyári nagyköbcis szart az talán nem füstöl és van teljesitménye is.
Van valaki aki nagyon otthon van a PDTDI-ben? Kivel érdemes programot íratni rá?
Alap 115-ös PD, bele átfűzve 130-asra. Tervek szerint Touareg csúcsokat kapna, GTB17-et és egy Krézi féle első lépcsős tengely másolatát. Meg egy méretes coolert.
Mit lehet ebből kihozni füstmentesen? 220-230 LE lehetséges, vagy az már álom kategória?
(a füstmentest úgy értem, ha nyáron lepadózva dob egy-egy pamacsot nem fakadok sírva, de hűvös időben abszolút semmit ne kormoljon)
itt a szép idő, lehetne kocsikázni, erre nem leszakadt a vizpumpa erről a geci motorról, mind a 3 tartócsavar beletöröt a blokkba, és hogy a "lud legyen kövér" elmélet, a vizpumpa háza beleért az aluminimu kerékbe, és a kis alauminum darabkák beleépültek a vez.szijba, amit kb 6000km-el ezelőtt cseréltem.:((
Hát ez a malac pedálsor meg hasonlók kapós dolgok, amint veszek egy autót ez az első amit elvisznek...
Kulisszám van, de pontosítani kéne melyik fajta kell. Milyen váltóhoz kell, melyik kapcsolómechanikához? Hány csavarral van lefogatva a kulissza a váltóhoz?
Kérdésem lenne nem vw témában , de nagyon bízom bennetek!!
Tegnap lerobbant egy Ford lakóbusz ami 1979(!) es évjáratú , benne egy 2.4 literes dízel mocival. OLyan szinten ment tönkre hogy úgy néz ki hogy a motorcsere a legoptimálisabb megoldás és ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Ha jól tudom ennek a motornak pár évvel később kijött egy 2.5ös változata ami már köradagolós és nekem egy ilyen motorra lenne szükségem, minden felszerelésével (generátor önindító adagoló stb.)
Ha valakinek van --a tudomásában , tulajdonában , ismerettségi körében , bontójában vagy esetleg a jövőbe lát és lesz neki egy ilyen-- DE nem kell neki , vagy esetleg tud valami megoldást erre a problémára az kérem jelezzen nekem nagyon fontos lenne . telefon is jöhet 06 harminc 456 246 nulla.
Én is csodálkoztam most miután sikerült kicsit visszaemlékeznem, mert az 1,2 kurva soknak tűnt. Lemértem többször többféle képpen és 1,2. Összeraktam a 3 ékessel.
Segédtengelyes blokkban (AHU) van bent az alufedeles (ALH) bele. Talán le kellett volna szedetnem a dugókból vagy nem tudom...
150-160 lóig bírja ez a konfig? AFN blokk GT17 turbó 520 csúcsok Ricsi féle csipp bírni fogja ez hosszú távon vagy valamit még cserélni kell, hogy stabil legyen?
hali úgy látom te vagy a gyáriszám fejtő nekem eggy vízpumpám van de nem tudom mibe volt BOCAR 1989 056121013 E g2 vagy t4-be menne ha lehet előre is köszi
el van forgatva mindkét oldal be van állitva de az állitókart csak"húzzva" tudom vezérelni ahhoz pedig nem jó a kréziféle membrán,megbrobálom átalakitan csak arra lennék kiváncsi van-e erre valami okos megoldás
Ez igy oké amit mondasz de nekem "aluról"van felrakva a vezérlő membrán(ezt elba..tam)ma probáltam ki a gépet és csodálkoztam hogy miért nincs nyomás.
Úgy gondolom hogy jó lenne a Krézi drukklabdája csak a szabályzó nyomásnak a membrán másik oldalán kéne bemennie ehhez prsze a rugót is át kéne tenni vagy valami hasonló.Létezik hogy csak én szopok ezzel??A turbom felett ott a szívocsonk.
érdeklödnék kiaz aki Audi 2.5TDI-re rakott GT20-at,hasonló verdám van és felraktam a kézi-féle membránt,de rájöttem nekem "huzzó" memrán kellene nem pedig "nyomó"......
Most jut eszembe régen jártam felétek. A képet elnézve jutott az eszembe, tulajdon képpen halaszthatatlan problémáim vannak, amit meg kellene beszéljünk, közben mejd úgy teszek, mintha szomorú lennék, hátha az ujdonsült aszisztenseid megvígasztalnak! :-)))))))))))
Szevasztok! Tudtok egy olyan dologban segíteni hogy a gyári adagoló számsorozatból meglehetne állapítani hogy mekkora elem ill, hullámtárcsa van benne?
Ha az adagolóra (TDI) feltettem a kerekét, és az forgásirányban, és visszafelé mozgatva lóg egy nagyon picit, és van egy pici kottyanásnyi hangja, az normális? Nem egy fogat lóg, hanem kb. egy fogának a 10%-át, tehát nem annyit, hogy a vezérlést el lehessen tenni egy foggal:-)
érdekes akkor felcsik:) nekem is van egy ilyen 20asom, illetve 2, levélváltásom volt egy szakival, azt mondta 60ér ujítja fel, kívűl-belül gyári hozzávalo alkatrészekből (akko most ki hazudik?:D felcsik vs szaki?:) , szalonállapotu lesz, elméletileg....mintha a polcrol vennék le neked ...így fejezte ki magát asszem. ez kissé magas, ha nem egyszemélyes projectként javul a tiéd:), szívesen vennék majd vmi kis segítséget merre lépjek ha összejön a tied regenerációja. köszi előre is.
Tapasztalatom nincs,csak levélváltásom volt velük:
Van egy olajfolyós GT20am,ennek javitására kértem tőlük árajánlatot! Jött a válasz hogy NEM tudnak GT20-as változógeóst felújitani,mert a garrett nem ad ki javitáshoz szükséges infókat,alkatrészeket!
Hát ennyi..
Azóta beszéltem egyik barátommal és úgy néz ki van műhely ahol meg tudják javitani..
Ja, és még valami! Az olajszűrő tetején van egy szenzor, egy szimpla vezeték megy rá. Azt takarítsd meg, mert ha nem érintkezik akkor ostobaságokat mutat a mutatód!
Múltkor volt nálam pár jelentkező, amikor hirdetést adtam fel.
Mivel az olajos munka lehetőségét is emlegettem, eleve fekete melósruhában jelentkeztek. A munkaalkalmassági próbaidőnek még nem jutottam a végére, de majd beszámolok... Egy csoportkép azokról akik átcsúsztak az első próbaidőn...
látom felcsikezel:) valoban null pénzért bevizsgálja a szaromat ha idaviszem? illetve a turbomat:D nem pedig rámondja h ez még olcso 20ezres javitassal megoldhato. vagy 50:) nézd meg egy uj 200:) ez baráti....szal a kérdés van é tapasztalatod velük? hogy mennek a dolgok?
Hali! Olyan turbom van (vagyis ugy tűnik) mintha a wg és a "nyomáslabda" közti rudazattal tudom állítani a nyomást. Nem látszik semmi állítási lehetőség magán a "nyomáslabdán". A rudazaton a lehetőség pedig szépen össze van gyógyulva. Az szerintetek mennyire jó megoldás h ráakasztok egy rugót ami a labdában lévő rugót "segíti". Kipunyomásmérés nélkül van vmi amiből tudok következtetni a kipugáznyomás és töltőnyomás viszonyára?
Van egy 1.5 td corsám(B) isuzu. Úgy néz ki, hogy a turbo kezdi magát megadni. Ezért szeretném kicserélni, lehetőleg nagyobbra. Azt sikerült kideríteni, hogy IHI rhb32(VI61) vagy rhf3(VIBG) van rajta. A kérdésem az lenne, hogy melyik turbora lehetne kicserélni úgy, hogy ne sokat kelljen faragni rajta? Előre is kössz!
Biztos, hogy a hűtőrendszered leszűkült. Nekem sajnos rossz a termosztátom, 70-80 fokos vízzel járok interkúler nélkül nyáron. Szerintem további hűtőket sorbakötni kár lenne.
Szia! Sajnos nekem felmegy 150-170 km/h-nál még 100 celsius felé is sík úton. Persze a víz nem forr fel, mert van benne fagyálló is amitől kb. 110-120 foknál kell forrnia. De nem tudom mi lehetne a megoldás. Beletenni még egy kis hűtőt (mert az van polcon) bal alulra, vagy nem is tudom. Ha van még ötlet azt szívesen várom!
az audi az typ85 90 1,9tdi Q. Lachazan debutalt, de qrvara nem vagyok vele megelegedve. Csomo hiba kijott. pl keves volt a nyomas, de mar bejjebb nem tudtam tekerni a wg-n a csavart, igy levettem a kontraanyat, de ugy meg kilazult, es 200metertol nem votl nyomas. mire ezt orvosoltam jottek a dontok, ott meg benya tamas ellen elbasztam. egyreszrol kimelni akartam a hajtast, masreszrol ugy votlam vele, hogy ugyis megfogom. hat qrvara nem:( csinaltam egy olyan befullados rajtot, amit meg oioio zoli sem tudott a talonnal:)) lehuztam 2be, aztan vartam a nyomasra, a vegen talan 2 ezred votl a kulombsegunk tamas javara. elbaszni is tudni kell:( pedig nagyon keszultem maki ellen:) de majd kovetkezo versenyen vetem be a dolgokat:)
szumma szummarum 1,6os fix nyomassal (meg anyaval) 12,600 az egyetlen ertekelheto ido:( ilyen szart menni olyan ciki mint imrenek 15ot...
10-es adagolóba nem megyek bele, 11/3 a minimum... :)
A buzi benzines érdekelne, mert elméletileg átfűzhető TDI-re. Van egy bontás alatt lévő 2-es Passatom, ezekben a Passatokban pedig volt anno gyárilag 2.3-as 5-hengeres Audi motor. Hátha össze lehetne hozni valamit... :-D
Tudja valaki, hogy mi a különbség az Audi 2.2-es és 2.3-as turbós motorjai között? Csak fuart, vagy csak löket? Vagy semmi köze egymáshoz a két blokknak?
Nekem is pont ez volt. Cseréltettem termosztátot, vízpumpát, kitakarítottam a hűtőt és jó lett (max 92°). Hegynek felfelé ha meghajtod akkor nem forr fel? Nekem is valahol 97 fok körül állt meg, tovább nem melegedett.
Sziasztok! Azért írok ide, mert remélem TI tudtok segíteni! Az a gondom, hogy ilyen meleg időben 1Z motorkódú Audi 80 TDI-nél 120 km/h-nál klímát használva felmegy a hűtővíz 97 fok környékére. Ez gondolom nem normális jelenség, ugye? Mennyi a normális ezeknél az autóknál? Még az első pár percbe bírja tartani a 87-89 fokot, de aztán feljebb kúszik még 90 km/h-nál is. A hűtőt már kitakarítottam. Mi lehet esetleg még a baja? Vagy ki kellene cserélnem a hűtőmet? Ja, olajat, vizet nem eszi, nem keveri össze, és úgy megy ahogy kell egy 90 lovasnak. Köszi a segítségeteket!
Eddig a gt22 nagyon kirú volt,de nagyon sok neki a 2.5 bar,2000km,és puff.Egy biztos:a 22 turbó gyorsan felpörög,és nagy nyomást tud,de nem tartós!!!(persze,ha nem ütöd akkor ok,de akkor minek,nem?)
Azt értsd meg valamit haladni kell,hogy meg legyen az a kib.300le,és per pill.a race csúcsnál megálltunk a tengely is adott,akkior mi marad még?:a nyomás ennyi,egészen addig mig fel nem róbban az egész,most ott tartok ,hogy hogyan lehet tarosabb a gép(sok péz,sok idő).Mindenki kisérletezik mindenen,de valami konkrét dolgot kell megvalositani a célért.1-2-3-5-8ló nem érdekell,nekem 30le plussz kell!!!!
Reálisan gondolkodva:A balaton P.:268le, gt22, 2.5 bar,2000ccm.Tehát az enyém talán lehet 250le,de ki akarom deriteni csak most még finomitom egy kicsit,remélem 1 hónap múlva mérhető lesz.Most a golf2-re koncentrálok,talán hétfőre kész lesz.
Szerintem meg az hogy, nem tudja mért de mindig kurva keményre sikerül a kocsija vagy mert vadnak született mint a metal lady:D:D 3bár a 300ló. Ennyi!:D
A helyzet az,hogy már 2 éve azon vagyunk,de van egy kis baj a tartosságal nálunk.Nem nagyon bir ki motor 1-2 hetet,már nem is tudon hányadik motort cseréljük az elmúlt pár honapokban.És most már az ASSZONYNAK is feltünt igy most sunyiban kell szerelni!
Most a haverom golf2-én dolgozunk, aztán irány a verseny,ezekkel a technikákkal,csak 350kg hiánnyal!Remélem valamire elég lesz.Szeretnék mindenkivel személyesen talizni!
Te kis kiváncsi!Legyen annyi elég,hogy a turbónyomáson dolgozom.Sajnos a Krézi elvette a kedvemet a giga csúcstól(5X0,3),mert elmondta,hogy olyan nagyok lennének a szemcsék,hogy nem indulna be:(.Nekem most már ami van,vagyis a turbó tartossága, már az is nagy lépés (mert eddig 2000km-ként cseréltem a gt22-est,2.5 bar-on)eddig úgy néz ki ez talán sikerült.
Jó lenne,az a cél!!!De sajna nem hiszem,de rajta vagyok,most is olajos a kezem.És alvás előtt is ezen gondolkodám!Csak az új tervek megvalósitásához ám sok idő kell!Amiből kevés van.
tömeget szemét bányában ,tüzépen mérnek, a lovat meg padon budakalászon vagy a csonka suliba sok pénzért kis pénzért ave mér (de nyomatékot nem tud)a timeslip.hu-n megtalálod
ezt az eredményt azért több embernek kösznheti a gép,pl micar,krézi,szami a beírás sorrendjét sorsolással döntöttem el mert mindenki nagyon tette a dolgát és a chipet író viktornak is volt baja velem mert kétem módosításokat rendesen és ha olvasod most is erre készülök telefonon kerestelek többször
nekem is ez volt az érzésem de holnap csinálok egy mérést és akkor a mostani átalakításokkal is megmérem hátha könnyebb lett:)) (de nem hiszem mert inkább pakkoljuk bele a cuccot mint könnyítenénk)
köszi már közben megtaláltam,az igaz hogy tempóból a passat gyengébb de lehet hogy az elektromosnak sokkal erősebbnek kell lenni mint a mech.nak de én nem értek hozzá csak gondolom ezt
nekem csak hibrid gt17/20 volt fent azzal tavaly kiscoolerrel (gyári)is ment 14.7-et szintén lacházán
különbséget nem érzem csak tudom a hozzáértőbbek elmondása alapja hogy erősebb ,vastagabb anyagból van a tengely pl,jobban bírja a nagyobb nyomást,ezáltal gondolom strpabíróbb lesz hosszabb távon, a hibrid 25ezer km-t bírt kicsit nagyobb nyomással olyan 2.1-2.2-vel ment ,ez is elbírná valszeg ezt a nyomást de nem akarjuk túlfeszíteni ígyis volt vele elég sok gond amit a forumon te is olvashattál.
Az a vicc, hogy AVE a skodát 225 lónak mérte, és mindenki rám ugatott, hogy akkor mennyi is az annyi. Csak hogy mi Safetycar-ral összemértük a vasakat, és ha nem is elsöprő különbséggel, de a skoda volt a gyorsabb. Súlyuk közel azonos..
Hali! Ez akkor már közhírré lett téve :)) de ha megfigyelitek a görbéket látható hogy viszonylag laza volt a menet, itt engem csak a lóerő rész és annak a görbéje érdekelt igazán mert most (még a mérés előtt 50%-ot írtunk vissza alul hogy ne tördelje néhány hetenként a kuplung tárcsát és kiváncsi voltam így mit tud. Amúgy meg aki ismeri tudja milyen időt megy .Tökölön most volt 14,71,14,8 14,9 de volt 15 -ös idő is.Minezek mellett ez sem tartozik a könnyű vasak közé. Nekem tetszik ez az erő is bár volt már keményebb is.
andrew. én ismerem. krézy csinálgatta neki kompletten, pd belső, 12 es mechanikus adagolo, gt20, krézy nyomásos labda, nagy cooler. nem hinném, utoljára mikor indultam ellene 1 kocsihoszt kapott a 400m-en. és nekem szokott 14,3 lenni.
A minap vettem egy '91-es évjáratú, 1.9 TD (75LE) Passatot. Elég érdekes problémám van az autó hűtésével, miszerint a víthőfokmérő 70-80 fok között mozog, viszont, ha leállítom a motort úgy hallom forr (bugyog a víz). Nem hinném, hogy hengerfejes, nem bugyog vissza a kiegyenlítőbe, nem olajos a víz... Esetleg volt valakinek hasonló gondja ezzel? Ötlet? Köszi előre is.
Sziasztok emberek,köszönöm a nagylelkű felajánlásokat,de egy kis plusz erőre vágyom!!!!!!!!
Tudom én b*****m el ugy hogy szorri,de még mindig keresek vmi diesel gurut mert tegnap nem sikerült orvosolni a problémát sajna,és ma reggel..............otthagytak picit!!!!!!!!!!!!Help vw