Szerintem te nem láttál még ilyen izzót. Meg úgy átlalában semmit nem láttál még, amiről itt osztod az észt. Nem akarsz keresni már valami más topikot? Javasolnám az Audiolandon a Hülyeségek tárházát, ott szeretik az ilyen szintű szakértéseket...
ezek szerint még nem láttál ilyen izzót.. semmi gond az ilyen izzók búrája csak félig van krómozva mivel hátrafelé szórják a fényt a foglalat felé,kifelé nem látszik a sárga fény működéskor...
a króm színezetű izzó nem más mint 1 olyan a külső felületen nem fényáteresztő festékréteggel ellátott izzó ami a modern mintázatlan lámpákba való indexhez mivel sárga színt ad ki.
Tényleg csak nekem tűnik fel, hogyMic egy mondatában van önellentmondás??????
Ha nem nem engedi át a fényt, akkor hogyan bocsát ki akármilyen színt?
na kisgyerek gondolom nemszeretnél találkozni velem...jobb lenne ha visszavennél a stilusból mert nem divat az ilyen szöveg itt, legfeljebb a tanyán ahol laksz.....
az ilyen króm színezetű izzókat használják a mintázatlan lámpákba hogy szebb legyen a kinézete de meglegyen a szabályos sárga szín is indexelésnél. az ilyen úgymond "Lexus" optikás hátsó lámpatestekbe rakják
Tényleg van ilyen izzó. Ha nem világít, olyan, mintha nikkelezve lenne az egész búra,fényesre, mikorpedigáramotkap,rendesensárgaaszíne.
a króm színezetű izzó nem más mint 1 olyan a külső felületen nem fényáteresztő festékréteggel ellátott izzó ami a modern mintázatlan lámpákba való indexhez mivel sárga színt ad ki.
most már meg sem úsznád 1 szép csekkes büntivel a kék ledet a helyzetjelzőben ugyanis még ott is megkülönböztetett jelzésnek számít és mivel valószínűleg nemvagy jogosult rá így bünti. nos igen a hidegfehér szín sajnálatossága hogy esős estén-éjjel igencsak elnyeli az út a színt. ezzel én is így jártam bár nekem nemsok izzó van próbálgatni hagytam a fenébe,lehetőség szerint oylankor csak városban megyek vagy országúton ködlámpázom de ha szembe jönnek lekapcsolom a ködlámpát hogy ne zavarjak.
Egyébként a másodikhoz képest is sokkal kékebb fejű H7-est használtam, projektorban, hófehér (majdnem hogy hidegfehér) fénye, színe volt, szépen világítottak tőle a jelzőtáblák, fényvisszaverők, de hogy semmit nem láttam, az is biztos, főleg esőben.
Vagy sok sok éve (olyan 20) megállitott a közeg a kék led miatt, és elmondta, hogy milyen szinű fény lehet elől az én gépjárművemen: fehér és a borostyánsárga (a citromsárgát nem említette). Majd megkérdezte, hogy ezek közül szerintem melyikben van kék szín? Válasz: hát a fehérben :-) Pont egy héttel az előtt tanultuk, fizikából hogy a fehér fényben minden szín megtalálható, a fekete kivételével.
bocs, 1 kékes vagy kék színű izzó bura közt azért elég nagy különbségek vannak,azért. viszont ha szó szerinti hupilila színű izzó nemfog "fehér" fényt adni mint ahogy a zöld színű sem. a króm színű izzó amúgy is indexbe való mivel sárga színt ad és nincs tudomásom hogy magán a króm bevonaton bármikor is de átmenne a fény....nos tehát azért nem mind1 hogy csak ilyen a kékes szín vagy ilyen, előbbinél még inkább "fehéres" lesz a szín amivel világít, utóbbinál elég valószínű hogy szó szerint is kék a fény színe.
No kérem szépen, meghalt a jobb oldali H4 WhiteHammer izzóm. Mondom a paramétereket:
- szinte napra pontosan 2 évet bírta
- de ez alatt mindössze 12000 km-t ment a kocsi, aminek viszont kb. 3/4-ét lámpával, hosszú utakon
- közel 400 óra menetidő esik a 12ezer km-re, tehát kb. 300 órát bírt
- szinte soha nem volt ráindítózva a működő tompítottra
Néhány kép összehasonlításul: ment a helyére egy, a sufniban talált (szerintem használt, egy másik kocsihoz kaptam ajándékba) sima GE izzó.
Amint az látható, a WH esetében jobban világít az egész lámpatest, gyakorlatilag sokkal több a szórt fénye. Emiatt is lehet vele jobban látni. (előtte megtisztítottam a burát, és be is lett állítva a magasság)
Vannak még fotók, ahol látszik, hogy a fénycsóva maga is erősebb (beletérdeltem a fényárba, és úgy kattintottam el a gépet), de arról nem sikerült szép képeket csinálni - tessék nekem elhinni.
Nem varázsszer ez az izzó, az egyszer biztos, meg nem is szó szerint "white", de egész jól bírta, és a fenti képekből látszik az is, hogy miben rejlik a "tehetsége".
bökkenő..hogy is fog a hupilila színezetű izzó "színtelen" (fehér) fényt adni?? mivel az előírás a fény színére vonatkozik ez oké, DE mint tudjuk az izzóknál a kibocsátott fény színe erőssen fűgg a búra színezetétől....azaz bármilyen nem színtelen búrás izzó már megbukott. elvben....
Akkor ottani biztosurak sem ismerik a KÖHÉM rendelet idevonatkozó passzusát.
Az előiírás a fény színére vonatkozik,lehet neked rózsaszín vagy hupilila szinezetű izzód is bent,amennyiben: "43. § A tompított fényszóró csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki."
"38. § (2) A világító és fényjelzo berendezések által kibocsátott, illetoleg visszavert fények színkoordinátáit az 1980. évi 3. törvényereju rendeletben meghirdetett -, az 1968. évi november hó 8. napján Bécsben aláírásra megnyitott - Közúti Közlekedési Egyezmény határozza meg."