Van aki direkt vesz kaktuszföldet,én csak apró sódert keverek folyami homokkal,virágfölddel 1/3-1/3 arányban.Limphater remélem nyilatkozik,milyen földben nőttek meg ily hatalmasra az övéi,ami már a tieid.
Kérdezni szeretnék!
Sziklakertet szeretnék csinálni egy ismerösömnek és az érdekelne hogy milyen növényeket tennétek bele! Hozzátartozik a dologhoz hogy a kert az erkélyen lenne!!!
Így télen sem védett!!!
Kérlek adjatok tanácsot vagy ha tudtok honlapokat ahol erröl írnak akkor segítsetek!
Kérdezni szeretnék!
Sziklakertet szeretnék csinálni egy ismerösömnek és az érdekelne hogy milyen növényeket tennétek bele! Hozzátartozik a dologhoz hogy a kert az erkélyen lenne!!!
Így télen sem védett!!!
Kérlek adjatok tanácsot vagy ha tudtok honlapokat ahol erröl írnak akkor segítsetek!
Jelentem mindenkinek, hogy a gyönyörű kaktuszokat épségben elhoztunk Lymphatertől. Még egyszer nagyon köszönöm. Nagyon szépen mutat a nappaliban. Egy kérdésem lenne: milyen föld kell neki?
Kaptam a tavasszal télálló magokat,azzal,hogy tőzeg és homok keverékére tegyem,csak üveglappal takarjam,mert fényre csirázik.Állandóan legyen nedves.A kicsi fiam aztán az egészet beépitette a homokozójába.
SZIASZTOK!
Kérlek segítsetek, hol lehet kaktuszfajták után nézelődni. Itt most webre vagy könyvre gondolok amin vagy amiben sok teljes kép van és nem csak kaktuszrészlet a virágról vagy tűről. Ezekből nem könnyű "laikusnak" megtudni a növény fajtáját. Van egy kis könyvecském, de abből nem tudok felokosodni. A képek teljesen hasonlóak.
Köszi
Somap
Talán,ha ki tudnád tenni nyárra a szabadba,de szoktatással,támasztással.A fény segit rajta,de idővel.Ha sötét helyen tudod csak télen tartani,szárazon és hidegen szeretik,mert erőtlen hajtásokat hoznak.Ha több hajtása van a legcsúnyábbakat távolits el.
Nagyon megnyúlt kaktusz megerősitést hogyan történik ? Karót tenni mellé - elég nevetséges lenne. Van valami tápszer vagy egyéb mód, amitől elkezd vastagodni alul? Köszönöm a tanácsokat ! Mag.
Nem ér igy titokban tartani a képeket.Még nem szántam rá magam,hogy latinul is megismerjem őket.Akkor is tuidjátok meg,hogy egy csomó kaktusz virágzik!Még a pindurkák is!
"Az Eriocactus és a Notocactus ugyanazt a kaktuszt takarja?"
-Igen, mert az Eriocactus nemzetséget a Notocactus nemzetséghez sorolják.
A kaktuszoknál a nemzetségek besorolása még több esetben kiforratlan...és ezért attól is függ, hogy melyik szerző (botanikus) rendszerezte...
"Ez olyasmi féle kaktusz, amelyik csak egy bizonyos kor meghaladta után virágzik, vagy csak most jöttél rá a virágzás titkára, hogy teleltetni kell?"
-Már elég régen tartok kaktuszokat, s az első évtől teleltetem őket.
A virágzás a kaktuszoknál kor és méretfüggő (persze a helyes tartási körülményeket feltételezve).
Az én növényem (Notocactus l.) az kb. 17-20 éves lehet és most virágzott először.
Van olyan faj amelyik egy-két évesen is már virágzik, s van ami leghamarabb 30-40 év után...
Köszi szépen a képeket nagyon szépek. Az Eriocactus és a Notocactus ugyanazt a kaktuszt takarja? A képek amiket küldtél mindegyik ugyanaz a Notocactus leninghausi? Csak mert három kaktuszról voltak képek. Kettő kis példány, és amelyik most virágzott, de mindegyik Notocactus? Egyébként akkor nekem nem ilyenem van, mert az enyémnek durvább bronzas tüskéi vannak, még eléggé gömbformájú, és a virágok közepén asszem a termő az sötétbarna. De ez is nagyon szép, én is örülnék ha lehetne ilyenem. Becsüld meg! Ez olyasmi féle kaktusz, amelyik csak egy bizonyos kor meghaladta után virágzik, vagy csak most jöttél rá a virágzás titkára, hogy teleltetni kell?
Mégegyszer köszi a képeket!
Pá!
Ensingmosing
A Füvészkertbe szerintem még mindig érdemes kilátogatni - annak ellenére, hogy már nincsen kaktuszkiállítás. Mert az üvegházban a kaktuszok zöme most virágzik...
Sárga tüskéi vannak, a tővénél átvált barnára. A feje pedig ferde és a nap felé dől (ezért a magyar neve: ferdefejű oszlopkaktusz). Oszlop alakú és erősen sarjadzik. Az bordái vékonyak és ált. 20-30 között vannak.
Leírnád részletesebben, hogy néz ki a Notocactusod? Ugyanis van nekem is egy kaktuszom, amiről sajnos csak annyit tudok, hogy Notocactus, és neki is sárga virága van. Az enyém olyan 10 centi átmérőjű, gyorsan növő, bronzas tüskékkel sűrűn van borítva, virága világossárga sötétbarna porzóval vagy mivel, tudod egy olyan csillag alakú izé a közepén, kb. 5 centi átmérőjű. A virágok kinyílásig szőrös kis barna kupacok.
Gratulálok a virágokhoz!
AVEIK!
Üdv. Ensingmosing!
Ma virágzott először a Notocactus (Parodia) lenginghausi-m (14 éve van meg) (35 cm-es sárga oszlopon) szép aranysárga virágok.
A Fűvészkerti (MKOE-s) kaktuszkiállítás elég jó volt. Láttam egy-két szebb növényt. Vettem is egy cca 30 cm-es Oreocerus trolli-t.
Amúgy érdemes kilátogatni a Fűvészkertebe, mert az üvegházakban található növények nagyon szépek. Van külön kaktusz-pozsgás ház, bromélia, páfrány, pálmaház (2), trópusi növények, tavirózsás...
Nem tudom milyen fajtához tartozik. Ajándékba kaptam. Azt mondták télálló és igazából "ráncos" és kicsi kéne hogy legyen, de valamiért megnyúlt. Lehet hogy azért mert sok vizet vagy kevés fényt kapott.
Az anyanövény lehet hogy ronda lesz, de most nincs akkora cserepem amiben megállna ez a magasra nyúlt kaktusz. Azt döntöttem el, hogy csökkentek a méretén.
Köszi a tanácsot.