Keresés

Részletes keresés

juci Creative Commons License 1999.07.27 0 0 12
Kedves Macsó, honnan írsz, hogy felétek 16 órából (=4x4) áll a nap? :-))

Sógornőm mesélte, aki Németországban szült három gyerekből kettőt, hogy a német orvos nagyot nézett, amikor a fejésről kérdezett. "-MELKEN?????" , és nagy hüjeségnek tartotta az egészet. Szerinte szoptatni kell, ha éhes a gyerek, oszt annyi, illetve alant említett esetben néhe fejni.

Mivel nem vagyok szagértő, nem tudom eldönteni, mi a hejes, csak érdemes tudni, hogy máshol hogy is van ez.

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.07.27 0 0 11
Koszonom a valaszokat.

foresz!
Meg tudod osztani velunk irasban is a fejes helyes technikajat?
A par kedves szo sajnos nem eleg. Kisbugi beturbozza a sirast nehany masodpercen belul. Viszont kezbeveve ket napja egybol visszaalszik es leteheto. Ez tehat nem olyan veszes problema.

luna!
Ezek szerint a kisfiad hason alszik? Mi nem merjuk ejszakara hason fektetni, hanem az oldalan alszik. De most mar (holnap nyolc hetes) nagyon jol meg kell tamasztani, ha ott akarjuk talalni, ahova letettuk.
Bugi neni valtott mellbol szoptat, de a problema valoszinuleg onnan ered, hogy at kellett ternunk hat evesrol otre, tehat a korabban hamarabb uritett melleknek tobbet kellett varniuk.

Bedobok egy ujabb kerdest:

Cumi, vagy huvelykujj?

macsó Creative Commons License 1999.07.27 0 0 10
Ó, már nagy fiú, 11 hetes. :-)
Úgy látszik irregular :-) a gyerek, mert evés után mindig roppant jókedvű, élénk és érdeklődő. Úgyhogy a tisztába tevést és a fürdést játéknak fogja fel. Még utána is szoktunk vele játszani amíg el nem fárad.
Mostanra napi átlagban négy óránként eszik, tehát négyszer. Ebben vannak néha 2, de akár 6 órás intervallumok is, igaz nem gyakran. A súlyával nincs baj (hacsak az nem, hogy túl kövér), két hete volt 6,7 kg. Úgy látszik, megirigyelte a pocakomat, mert neki már nagyobb van. :-)
A fürdést elviseli, néha jól is érzi magát, de nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. Az első 4-5 alkalmat végigordította...
Egyébként nálunk nem nagyon menne az evés előtti fürdetés. Ugyanis ha rájön, hogy éhes, kb. 20 másodpercünk van, különben roppantul megsértődik, és újabb 20 másodperc után üvölt, mint a fába szorult féreg. :-)
Érdekes módon különben sohasem sír, kizárólag ha éhes.
KGabi Creative Commons License 1999.07.26 0 0 9
Három gyerekem közül az első kettő 6 hét után átaludta az éjszakát, 4 éves kistesójuk viszont kivétel nélkül minden éjjel átvackol a szülői hálóba, minek utána apuka vagy anyuka - este egyeztetünk - a kissrác szobájában tölti az éjszaka hátralévő részét, mivel hárman nem igen férünk el. Gondolom 6 év körül majd abbahagyja. Ezt egyébként csak otthon csinálja, ha a nagyszülőknél van, őket megkíméli.
luna Creative Commons License 1999.07.26 0 0 8
Nekem két fiam van /harmadik babát most várjuk/ és bevallom, nem voltam valami szabályos anya. Mindkettő felébredt, szintén olyan hajnali 2 körül, én egyszerűen odarámoltam magam mellé őket, szoptak, és utána már ott aludtak tovább reggelig. Olyan fél éves koráig tartott az első fiamnak, utána a saját ágyában átaludta az éjszakát. A második legalább két éves koráig felébredt éjszaka, de amikor már nem szopott akkor nem vettük ki az ágyból- kis simogatás a hátára, és visszaaludt.
Ezt nevelési szakkönyvek nem ajánlják, de a gyereken nem éreztem káros hatást, nekem meg kifejezetten jót tett, hogy nem vagyok kifacsarva,mint citrom.
A mellgyulladás attól is függ hogy két mellből vagy váltottan szoptat-e Bugi néni, utóbbi esetben muszáj fejni.
foresz Creative Commons License 1999.07.26 0 0 7
Három kisfiam van, a legkisebb 2 hónapos,ha megengeditek némi tapasztalat birtokában hozzászólnék. Az orvos téved, persze,hogy van köze a fejés elhagyásának a mellgyulladáshoz. Középső kisfiam születése után kétszer is átestem ezen a nagyon kellemetlen, lázas betegségen, én is fejtem (előtte is) mint őrült, a gyerek zabált és mégis. Nos, a fejés módját kell megtanulni, én is most, a harmadik gyerek előtt jártam egy tanfolyamra és jüttem rá arra, hogy sajnos nem jól csináltam az első kettőnél. Most nem is volt semmiféle gyulladás. A másik, a gyerkőc akkor fogja átaludni az éjszakát, amikor neki tetszik, az enyéimmel szerencsém volt, mindhárom hathetes kora óta, bár az elgondolkodtató, hogy ha nem eszik, csak tutujgatásra vágyik, én nem venném ki az ágyából, pár kedves szó és simogatás is megteszi, ha nem ordit nagyon, persze.
MGperY Creative Commons License 1999.07.26 0 0 6
szerintem botorság evés után furdetni:
pl gyermekünk az esetek 75%ban elalszik evésután/közben -> akkor most kelcsem fel gyerünk a kádba ?

az éjszakáról:
mi is örültünk h este 9től reggel 5-ig alszik a bébi, na ez tartott vagy 2 hétig, aztán felébred és hol a cumim nézéssel szipog, de nem mindig.

a tuti az az ha tele van a pocakja.

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.07.26 0 0 5
Koszi az erdemi valaszt. Minimacso mennyi idos?
Este hetes evest mi is tartjuk, de nem problemas utana furdetni, amikor tele van a pocakja? Mi attol felunk, hogy akkor tulzottan felrazzuk a gyomrat es ezzel kellemetlen perceket szerzunk Neki.
Irj legyszi reszleteket! Mennyit eszik, hanyszor, milyen utemben hizik, stb...? A furdes pedig hogy zajlik?
Koszi elore is.
macsó Creative Commons License 1999.07.26 0 0 4
Úgy látszik, szerencsések vagyunk...
Minimacsó már 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Este 7 körül eszik, aztán fürdés, alvás. Másnap reggel 7-ig akár meg is feledkezhetnénk róla (de persze nem tesszük. :-) )
Ez teljesen magától alakult így, nem hiszem, hogy bármire is szoktatni lehetne.

Másik dolog a fejés. Errefelé egyáltalán nem divat. Mikor kérdeztük a bábaasszonytól, nagy szemeket meresztett. Azt mondta, csak akkor kell fejni, ha az anyuka valamiért nem tud szoptatni (mondjuk nincs otthon). A mellgyulladásnak pedig semmi köze a fejéshez (az orvos szerint).

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.07.26 0 0 3
Milyen fenykepre gondolsz?
BLaci Creative Commons License 1999.07.26 0 0 2
Nem olyan vészes : mire 1,5 éves lesz, átalussza majd az éjszakát ;)
Leonard Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1
A kispapa se maradjon ki...
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.26 0 0 0
Es fenykep is lesz, Bugi bacsi?
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.07.26 0 0 topiknyitó
Sokat gondolkodtam azon, hogy utjara inditsam-e ezt a jeles topicot, de a ma hajnali setalgatas a kisfiammal megerositette az elhatarozasomat.
Aki kovette a "Szules, terhesseg" topicot, bizonyara emlekszik, hogy alig ket honapja megszuletett Kisbugi. A kosza remhirekkel szemben, amiket hall az ember kulonbozo uvolto csecsemokrol, akik mellett csak nyug az elet, Kisbugi egy mintababa. Megis szamtalan megvalaszolatlan kerdes kering a levegoben, melyekre kezdo szulokent nehez valaszt talalni.
Elso, indito kerdeseim tehat:
-Mikortol es foleg hogyan lehet elerni egy kisbabanal, hogy ejszaka aludjon? Kisbugi rendszeresen felkel ketto korul hajnalban annak ellenere, hogy nem egetveroen ehes, hiszen par perc alatt kezben elalszik. Ezt viszont olyannyira igenyli, hogy szinte tiltakozik a letetel ellen. Nekunk viszont udito lenne egy olyan ejszaka, ahol ez nem fordul elo. Mezesmadzagkent egyszer-ketszer aludt mar negyig, de eddig nem csinalt belole rendszert.
-Bugi neni egyik melle begyulladt, fuggetlenul a sok fejestol es az irdatlan megevett mennyisegtol Kisbugi reszerol. Mikor lehet abbahagyni a szoptatasonkenti fejest anelkul, hogy ujra begyulladna a cici?

Tapasztalt szulok, velunk egy cipoben jarok segitsetek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!