Van még mit csinálni, de már lassan látom a formát kialakúlni.
A hurkák megvágása után most lett egy több mint 2méter hosszú és 180ról 120centire csökkenő napozo fedélzetem, ami akár arra is alkalmas hogy a sorin tehtetlenül hánykodó vadkacsákat akár gumikajakkal a tetejükön is bele tudjuk tenni :)))
A képek alapján ez tény, nagyon szépen dolgoztok. Egyébként nekem az a lépcső is kifejezetten tetszik. Aki ki akar mászni a vízből, az ezen is ki tud, de a lényeg, hogy szép. :)
A mi "gyantánk" vizes. El his használunk belőle évi 8-10tonnát. Azt szoktuk tenni a hungira és utána azt szokták laminálni.
Ez jó a mi dolgainkra és ha olyan reklámdolog van arra is.
De én most a felesleges súlymiatt ne akarok plusz dolgokat rákenni. Ez helyett lehet akár epoxi is ami maga a szerkezet része marad.
Tudom hogy így árban drágább leszek, de ez most nem számít. (annyira) Ez az egész mint az elején is írtam egy játék, kisérletezgetés, csapatépítő tréning....
Hát ez a megszivom magam vízzel, eléggé bizonytalan dolog. Én egy évig áztattam vizben nikecellt. Talán 2-3 % vizet vett fel. Egy rendesen lelaminált felületnél ettől nem félnék. Pláne ha kisemberke belemehet.
A kötéssel kapcsolatban egyetértünk, ezért is csinálja olyan akiben vakon megbízok ha erről van szó, de azért még egy réteget rátetetek arra mint amit mond.
Trimaránnal nem de gucsóval elég sokat mentem. Gondolom ez sem fog sokkal roszabb lenni, bár a merev hurka okozhat meglepetést, de szeretek kisérlezeni.
A hátsó lépcső tényleg csak dizájn. Szeretnék egy ütős megjelenésű hajót, ami részleteiben is szép, persze ez nem mehet a használhatóság rovására.
Láttad már miket csinálunk és még mennyi mindent nem láttál :) Egy ilyen kis lépcső nem foghat ki rajtunk , sem az "alválalkozoinkon", ez is csak egy feladat amit meg kell oldani, egy a kissebbek közül.
Amúgy mostanában elég sokat vagyok bennt, ha erre jársz akkor szívesen látlak. :)
Nekem a Tibi azt mondta, ha lelaminálja a hurákat akkor az egyik végén beküldhetem a legkissebb emberemet hogy szedje ki a habot a másikon meg kijöhet. :)
Én azért benne hagyom.
Egy jól megcsinált laminátumba hogy kerül víz? Akkor az már "léket" kapna! De ha mégis akkor leszedjük a hurka végét a kisember kap egy fejlámpát és mehet előre.........
Jafijani nem tudom hajóztál-e trimaran hajóval? nekem volt egy ilyen hajóm. síma vizen kitünő, DE a hullámokon borzalmas!! amikor a hajótest visszacsapódik a középső test álltal képzett hullámok beszorulnak két oldalt. Baromi nagyokat üt a hajó. mi abbahagytuk a siklást mert a vesém nem bírta. Tehát a test és a hurkák kötését sokkal erősebb kell legyen mint a hurka felülete. A hurkában hátul a lépcsők szépek, de sok értelme nincsen, csak megnehezíti a hurka kialakítását. El kéne hagyni őket.
Hungarocell helyett poliuretánt kell használni és az megoldja az ember legtöbb problémáját a laminálás során. Mondjuk az ára meg elég sok problémát teremt. Csináltunk gerendákat töréstesztre PUR-ra üvegszövet+up. Elég szépen teljesítenek, ha a hab/kompozit szerkezet jól ki van találva. A számolás megint más tészta. Meg lehet saccolni a dolgot de a laminálástól függően akár 4-5-ös biztonsági tényezővel nyugodtan lehet kalkulálni.
Én azt hiszem ezek a habbal töltött laminált szerkezetek teherviselése nehezen tervezhető. Általában a megcsináljuk és vagy jó lesz vagy nem variácio müködik.Én a laminátumot tartom teherviselőnek, a hab az csak arra jó Hogy a HF kiszámolja a fehajtóerőt. Egyébbként a sima hungarocell hosszu távon (10-20 év ) megszivja magát vizzel.Én inkább az üres vizhatlanul bezárt légszekrénynek vagyok hive. Mert abból ki lehet szivni a vizet.
Mért kéne a gyantának hozzákötni a gyantához? Ha hozzá is köt, terhelésre egy golyocskasorral beljebb a hungarocell szakad szét. Legalább is kissebb darabokat simán le lehet törni egy darab hungarocellből kézzel is.. Bár ha pár nm van begyantázva ott már valószinü nem.
Igen. Szőrmók a másik "szegényembermegoldásra" utalt. Miszerint átalakítom a jelenlegi lélekvesztőmet. Ebben az esetben kell valami, ami könnyen faragható, és megtartja a laminátumot, míg megköt rendesen. Utánna, mintha ott sem lenne.
De, jobbszeretném az első megoldást. Vagy van egy harmadik lehetőség is, csak most néztem a lottószámokat...............
ezek a trukkok megoldhatjak, hog ynem 'eszi' meg a gyanta a stirot, de mi biztositja, hog yhozza is kosson? vagy akkor csak terkitolto marad mar a stiro es a laminat onallo hej lesz?