Keresés

Részletes keresés

Bandi-T Creative Commons License 2002.12.19 0 0 941
Lehet, hogy csak a parancs paraméterét gépelted el; próbáltad már chmod -R 0777 * formában?

A jogosultság hiánya is elképzelhető ok.

Előzmény: syxtus (940)
syxtus Creative Commons License 2002.12.19 0 0 940
Sziasztok! Melyik paranccsal lehet egy linuxos parancsot lefuttatni, hogy az végrehajtodjon, és a végeredményt ne kapjam vissza,
A chmod -r 0777 * -ot akarom végrehajtattni, de sajnos nem csinálja meg és hibát sem ír vissza, probáltam a system és a shell_exec parancsokat de egyikkel sem ment, a a file nak a tulajdonosa a user és a php-é is ez. Lehet, hogy php-ből nincs joga ezt futtatni, mert ha az egyszerű chown parnacsot használom a php-ből akkor azzal a hibával tér vissza, hogy nincs joga felülírni.
crockl Creative Commons License 2002.12.19 0 0 939
avagy windows alatt is, ott a dir parancs.
Előzmény: crockl (938)
crockl Creative Commons License 2002.12.19 0 0 938
ha linux alatt van a php, es van jogod akkor nyomathatsz egy ls -t is:) az is le volt irva a 907 elott.
Előzmény: Episode1 (937)
Episode1 Creative Commons License 2002.12.19 0 0 937
Off

Hi Bandi-T!

Tökéletesen igazad van, nem vettem észre...
Mielőtt felteszek egy kérdést mindig ráengedem a keresőben, de a readdir -ra nem talált semmit a Tasztal-ban... Bocs....

On

Előzmény: Bandi-T (936)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.19 0 0 936
Kérlek keresgélj 907 körül.
Előzmény: Episode1 (935)
Episode1 Creative Commons License 2002.12.19 0 0 935
Sziasztok PHP Tudorok!

Mivel már sokszor kisegítettetek a slamasztikából, most is Hozzátok fordulok segítségért, hátha.... :)

Van-e valamilyen lehetőségem arra, hogy a egy könyvtár tartalmát a readdir(konyvtarnev) függvénnyel beolvastatom akkor a lista úgy legyen rendezve ahogyan én akarom? Nekem úgy kellene, hogy elöl legyenek a könyvtárnevek, utána a fájlok, ABC sorrendben. De lehet hogy később az időrendi listára is szükségem lenne...

Lehet hogy tömbbe kellene töltenem és a tömböt rendeztetnem....?

THX a segytséget, előre is...

Filburt Creative Commons License 2002.12.19 0 0 934
Belatom, hulye kerdes volt. B-)

Filburt

Előzmény: Filburt (933)
Filburt Creative Commons License 2002.12.19 0 0 933
Sziasztok,

Hogyan tudok lefuttatni egy postgresql view-t php-bol?

Filburt

Johny Bravo Creative Commons License 2002.12.17 0 0 932
Bár én abszolút kispont vagyok e témában, épp ezért mégis javasolnám például a php-t. Én pár hete kezdtem beleásni magam, abszolút nulla tapasztalattal, minimális javascript és html ismerettel (mint előélet), és mégis egészen jól lehet benne elmélyülni. Szóval mint sorstárs mondom, hogy php jó móka.
Előzmény: DerHunter (930)
crockl Creative Commons License 2002.12.17 0 0 931
huha, hany forumba copy paste ?:))
Kezdokent azt erdemes valasztani amit szeretnel :)
- php c alapu, fut linux-os szerveren, windosos szerveren, mac-es szerveren stb szerveren.
- asp (tobbnyire vbasic vagy javascript stilusu), windozos szerveren fut, azaz iis ertelmezi.
Szerintem kezd ugy, hogy otthon felteszel valamilyen webszervert, valamely nyelv tamogatasaval. De delphi-bol is lehet, igaz csak windoz alatt futo webes alkalmazasokat csinalni. Mig a delphis dolgokat le kell forditani, addig a php, asp, perl stb script nyelvek, nem kell leforditani ahhoz hogy ertelmezze oket a webszerver.
PHP kiindulas: http://hu.php.net/manual/hu kezd az elejetol. ASP kiindulas meg gondolom msdn.
Ha javasolhatok akkor hasznalj apache-ot php-val, nem baj ha nem windows-os a szerver :) db tamogatas meg van php-ba is, attol fugg milyen db az dbm, dbase, dbx stb, de akar odbc-n keresztul is.
Előzmény: DerHunter (930)
DerHunter Creative Commons License 2002.12.17 0 0 930
Üdv!

Szeretném valamelyest megismerni a web-fejlesztés világát, de sajnos nem tudom honnan kezdjem el.
Alapszintű Delphi ismereteim vannak, de úgy látom ezeket kidobhatom (vagy nem ?) a web-témában.
Adatbázis táblákból (akár Delphi-vel generált *.db) kinyert adatokat szeretnék megjeleníteni a web-en.
Kezdőként a PHP-t, vagy ASP-t érdemes választani, és mi kell a használatukhoz ?
Esetleg ha tudtok valamilyen forrást, ahol az alapfogalmakat is magyarázzák (pl. web-szerver), osszátok meg velem legyetek szívesek.
Az esetleges tanácsokat, segítséget előre is köszönöm.

hitman28 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 929
Hi!

Megállapítottam,hogy láma vagyok,a php info még valami régi beállításokat ír ki,hiába futott le a make make install teljesen más konfigokkal rendesen,én ehhez kevés vagyok lehet.Futattam a make uninstall meg a make clean t ,de akkor sem akar megjelenni az új config phpinfo-ban.

Szóval most az a kérdés ,hogyan lehet újra és újra fordítással telepíteni.
Bocsi,és köszi a türelmetek!!

Bandi-T Creative Commons License 2002.12.17 0 0 928
Hmm, Mandrake esetén minghez javaslom a php-ming csomagot, a mycrypt-et (vagy mcrypt-et) nem ismerem, úgyhogy csak tippelek, hogy az openssl függvényekkel lehet, hogy ki tudod váltani a titkosítási, aláírási funkciókat.
Előzmény: hitman28 (925)
hitman28 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 927
Sziasztok!

Későn estem haza,szal undefined function-t ír ki!
A php infoban asszem csak a configure opciókat lehet visszanézni.
Ha valamit rosszul sejtek,kiigazítást kérek!
Csövi köszi!

crockl Creative Commons License 2002.12.16 0 0 926
mi az hogy nem tudod meghivni? Undefinied function-t ir, es phpinfo-ba meg ottvan?
Előzmény: hitman28 (925)
hitman28 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 925
Szasztok
Lenne még valami,felinstalláltam a PHP mellé a libmycrypt t és a configure make,make install rendesen lefut a php nak,az öszzes mycrypt sor [yes] ,de mégsem tudok mycrypt fügvényeket meghívni....:(
Elöre is köszi minden segítséget!

Bandi T
Azért fordítgatok ide oda ,mert a php mellé szeretném,ha működne a libmycrypt és am ming is
Csáókák

hitman28 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 924
Bandi-T

Köszi köszi.közel volt a megoldás,szal a gd headernél volt gubcsi,valami más gd.h volt az usr/local/include ban kitöröltem és jó lett!

crockl Creative Commons License 2002.12.14 0 0 923
jaja, csak kerdes eljut-e a consol-ig es ott lesz joga ra. Onnan mar egy "man chown" csak osszejon neki :)
Előzmény: Bandi-T (922)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.14 0 0 922
Abban az esetben pedig, ha már bejelentkeztél, unix esetén javaslom a chown parancs GNU-s változatát, ennek -R kapcsolója kifejezetten ezt a rekurzív tulajdonosváltást teszi lehetővé.
Előzmény: crockl (920)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.14 0 0 921
Hmm, a gdARc, gdPie, stb. függvényeket a GD library headerfájlja kellene deklarálja - mivel ezek a fordítónak ismeretlen függvények, arra következtetek, hogy ez mégsem történik meg. Ellenőrizd, hogy fent legyen a GD-hez a megfelelő -devel végződésű csomag, de ez csak tipp.

Nincs egyébként benne a Mandrake-hez adott PHP-ben a GD támogatás? Vagy benne van, csak nem a 2-es sorozatú GD-hez?

Előzmény: hitman28 (917)
crockl Creative Commons License 2002.12.14 0 0 920
Sehogy, hiszen nincs jogod at allitani. Futtasd consol-bol olyan user-el akinek van joga, igaz ehhez hozza kell ferjel szerverhez, kell legyen mondjuk ssh accod, es kell legyen fent binaris php.
Vagy atallitod a shell-bol az adott konyvtar group jogat nobody-ra mg olyanra ami jo neked.
Előzmény: syxtus (919)
syxtus Creative Commons License 2002.12.14 0 0 919
Ezt már sikerült megoldanom közben, de sajnos jogokat nem tudok adni a file-oknak, mert azokat mint user hoztam létre, de az általam írt php mint nobody szeretné modosítani, és igí nincs hozzá joga. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Előzmény: syxtus (918)
syxtus Creative Commons License 2002.12.14 0 0 918
Sziasztok!
tudtok abban segiteni, hogy hogyan irjak egy rekurziv programot arra, hogy az visszadja egy könyvtárban található összes file-t és könyvtárat, teljes mélységben.

Ugyanis szeretnék minden file-nek és könyvtárnak uj tulajdonost adni (chown), de szeretném automatizálni.

hitman28 Creative Commons License 2002.12.14 0 0 917

Sziasztok!

GD-2.0.7 t szeretnék használni PHP-4.2.3 mellé
lefut a configure,de a make make install ilyen hibával áll le:

gd.c: In function `zm_startup_gd':
gd.c:303: `gdArc' undeclared (first use in this function)
gd.c:303: (Each undeclared identifier is reported only once
gd.c:303: for each function it appears in.)
gd.c:304: `gdPie' undeclared (first use in this function)
gd.c:305: `gdChord' undeclared (first use in this function)
gd.c:306: `gdNoFill' undeclared (first use in this function)
gd.c:307: `gdEdged' undeclared (first use in this function)
gd.c: In function `zif_imagecreatetruecolor':
gd.c:588: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
gd.c: In function `zif_imagecolorat':
gd.c:1627: structure has no member named `tpixels'
gd.c: In function `php_imagettftext_common':
gd.c:2728: `gdFTStringExtra' undeclared (first use in this function)
gd.c:2728: parse error before "strex"
gd.c:2776: `strex' undeclared (first use in this function)
gd.c:2792: `gdFTEX_LINESPACE' undeclared (first use in this function)
gd.c:2820: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
make[3]: *** [gd.lo] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1

Utána néztem a neten,de orvoslást nem találtam rá,valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a hiba?

konfig: Mandrake 9.0,gd-2.0.7,php-4.2.3

Köszi elöre is minden segítőkész választ!

crockl Creative Commons License 2002.12.10 0 0 916
Ize, lehet, nem ertem mire akart celozni:), en csak annyit irtam, hogy ezen fgv-ek nem kitalalni szeretik hogy mire akarok mutatni, hanem meg kell nekik adni hogy mire akarok mutatni :)
Nade ne olvassunk mi itt gondolatot:)
Előzmény: Bandi-T (915)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.10 0 0 915
Igen, alapesetben én is ezt javasolnám.

Ezt itt nem birom feldolgozni hogy mire irtad:) "...de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb. " - lehet, hogy arról van szó, hogy utána amúgy is be kell lépnie a könyvtárakba valamiért, mondjuk iterálni a fájlokon?

Előzmény: crockl (911)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.10 0 0 914
Igazad van a chdir()-t illetően, szőke voltam... leteszteltem, hogy működik-e: konyvtarak_idorendben('.') - működött, nem gondolkodtam, idemásoltam. Bocs.
Előzmény: syxtus (908)
crockl Creative Commons License 2002.12.10 0 0 913
Ezt itt nem birom feldolgozni hogy mire irtad:) "...de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb. "
Amugy kacscsorok html-be: &lt; &gt; de ha source-ot nezed akkor < >
Előzmény: syxtus (912)
syxtus Creative Commons License 2002.12.10 0 0 912
Ez sem egy rossz megoldás, de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb.

Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem.
Hogyan lehet egy tag-et pl: (html)(Body) kiiratni html- ben , mert ugye a "kacsacsöröket" másként értelmezi

ui. szándékosan igy írtam (html), mert ugye a "kacsacsör"-t nem irja ki.

Előzmény: crockl (911)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!