Keresés

Részletes keresés

HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 3
Nagyon köszönöm.
Még meglátjuk, hogy 16 napból mennyire futja, de a cél az egész partot végigjárni. Autóbérlésről tudsz valamit esetleg?
mekklátja Creative Commons License 1999.07.26 0 0 2
Kösz, ez volt az első _nem_ nullásom
:-)

Hm, hát bővebben... Portugália SZVSZ szuper hely. Én nem hátizsákosan voltam, hanem irodával, úgy hogy az asszem más. Ha körutazást csinálsz, akkor csak így emlékezetből, miket is kell megnézni.

Lisszabont feltétlenül. Én onnan HÉV-vel fél órára északra laktam, egy Cascais nevű kisvárosban - gyönyörű. Aztán a HÉV vonalon a kettő között van Estoril, egy üdülőhely, ahol Horthy élt, szintén nagyon szép.

Északon Porto, ipari város, ha szűk az idő, nem feltétlenül érdemes. Közelében Braga, egyházi központ - érdemes.

Egyébként van egy portugál mondás: Porto dolgozik, Braga imádkozik, Lisszabon szórakozik - kifejezi a három város jellegét.

Valahol középen Lisszabon és Porto között Coimbra - ősi egyetemi város, meg kell nézni. Aztán ugyanarrafelé - Fatima - világhírű zarándokhely, ahol Szűz Mária állítólag megjelent három pásztorfiúnak, feltétlenül javaslom.

Délen lenn az Algarve nevű tengerpart, arra nem sikerült eljutnom, de ha pihizni meg tengerezni akrsz, akkor feltétlenül, állítólag gyönyörű.
Az árak akkor számomra meglepően magasak voltak, Portugáliáról még az élt bennem, hogy kicsit elmaradott => olcsó. Már akkor sem volt igaz, sokat fejlődtek az EU-tagság óta, sajnos az árszínvonal is. Meglepetés volt számomra, hogy az ország majdnem hajszálra akkora, mint Mo., u.a. a lakosság létszáma is ugyanaz. A világhatalmi múlt ellenére azonban az emberek fantasztikusan kedvesek, közvetlenek, inkább angolul, mint spanyolul beszélnek (!), tisztaság van, ilyentájt gyönyörű az idő és eszméletlen finomak a tengeri herkentyűik. Hát ennyi így kapásból.

HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1
Gratula a nulláshoz.
Most kicsit bővebben, ha lehetne.
mekklátja Creative Commons License 1999.07.26 0 0 0
Én 3 éve voltam, az nem volt 0!
HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 topiknyitó
Szóval Portugáliát céloznánk meg kettesben az ősszel. Nagyon várok mindenféle tippeket, hová érdemes menni, mivel közlekedjünk, mit nézzünk meg. (Lonely planet már beszerezve, de azért szállások, éttermek címe és árak is érdekelnek.) Hátizsák rulez!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!