Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Részemről a járványból bőven elég volt; eléggé szimbolizálta azt, hogy bárhonnan jöhet bármiféle, nem várt veszély, aminek leggyakrabban halál a vége. Főleg egy olyan világban, ahol semmi nem úgy működik, ahogy addig. Nem hiszem, hogy bővebb kifejtést érdemelne a járvány, hacsak nem állnak rá arra a vonalra, hogy Hershel Nobel-díjasokat megszégyenítő módon kikutatja, honnan jött, miért, hogyan lehet megállítani, ha még egyszer (párszor)lecsap rájuk, satöbbi satöbbi.
Pedig előbb-utóbb elmennek... lehet, hogy nem ebben az évszázadban, de elmennek :D (az a jövőmenő horda nagyon félelmetes vót és jöttek rendesen. Plusz a Gov. kifüstölheti őket valahogy... nyilván Rick addig húzza, ameddig lehet. Majd rájön, hogy nem ez a napfény sziget, nem itt fog csillagtöktenyésztésből új világot teremteni.)
Bár én a 4. évadot még nem kezdtem el, de nekem is ez a legnagyobb bajom a sorozattal. Alig tudunk valamit magáról a járványról, mi van a világ többi részén stb?
Abban reménykedtem, hogy a negyedik évad majd ebbe az irányba megy el, de ha jól értem, még mindig a börtönben tökölődnek...
Én nem nézem, mert a zombi téma (még ha nem is az a fő csapás) meg az ilyen apokaliptikus szarok nem izgatnak. De a Romero féle klasszikusban azért voltak szabályok. Pl., hogy nem usznak. Itt vannak?
Na, igen én is valahogy így képzelném el a dolgot. Persze akkor meg kiderülne, hogy a zombik kiváló úszók. :) Én abban bízom, hogy az a múltkori szép számú horda meghallotta a lövéseket, akkor tutira nem lesz maradásuk. Két résszel ezelőtt elcsíptek egy rádióbeszélgetést is, de arról sem esett szó legutóbb.
nekem ez a legnagyobb bajom a sorival most. az eddigi évadok alatt a szereplők vajmi keveset tudtak meg a járványról és a világban lévő helyzetről. nem logikus az, hogy ebbe az irányba ne tágítsák az ismereteiket. nem lehet az cél, hogy bekvártéjozzák magukat egy lerohadt, mocskos börtönbe, ahol ráadásul még egy másik járvány is rájuk tör. logikusan már rég el kellett volna hagyniuk. felállítani egy pár emberből álló előőrsöt, akik 100km-es körzetben meglelik azt a helyet, ahol pár hétig meghúzódhatnak. oda áttelepül az egész bagázs, majd az előőrs újra előre megy. mindezt addig, mig meg nem találják a kellően biztonságos életteret egy teljesen új élethez. én biztos valamilyen szigetre mennék el, ami kellő közelségben van a parthoz, de mégis elszigetelt.
Most nincs semmi , csak az Arrow-t a PoI-et (Célszemély? ) neg a SoA-t nézem, úgyhogy nekiugrottam Maigret nek, ami echte francia,
igaz a regényt belga írta, a sorozat angol és magyar volt az operatőr :)
De M.-t szerettem könyvben is, olyan lassú folyású, békebeli.
Franciul se ártana, az egyik legkönyebben olvashatónak mondják, valahol azt olvastam Simenon- most tudom meg , nem tudom hány évtized után, hogy nem Simeon- csak kb. 4-5000 szót használt a regényeiben.
Sajnos most már minden részre jut valami szörnyű brutalitás, ami szerintem abszolút nem indokolt, de valamiért mégis szükségesnek érzik, hogy sokkoljanak.
A hétvégén egyébként megnéztem Jaxet a Pacific Rimben, és ott abszolút nem idegesített. :) Clay is fasza volt benne.
A 2. évad 9. részénél tartok. Egyrészt nem értem, mitől annyira védett a birtok, ahol vannak, miért nem találnak oda a járkálók, másrészt azt nem értem, hogy a járkálók egy-két hét kajahiány után miért nem halnak meg, üzemanyag mindenkinek kell, még ha csak az agy funkcionál, akkor is. Na de ezek legyenek az én bajaim.:)