Bocsi,a korongot egy évig kell megőrizni,nem mintha rohadt fontos lenne ez az infó itt. A nyomtatványokra/szigorú számadású/viszont tényleg az öt év az igaz.
Van egy speciális helyzet, amikor a munkáltató NEM tudja igazolni az előző 28 napot. Ez akkor van, amikor új belépő vagy a cégnél, és az előző cégtől úgy jössz el, hogy a kettő között van néhány nap, de akár 28 nap olyan idő, amikor nem dolgoztál. Ezt az időszakot az "új cég" nem igazolhatja le, hiszen nem tudhatja azt, hogy te mit csináltál! Vagy a másik ilyen helyzet, ha csak alkalmanként vezetsz az 561-es rendelet hatálya alá tartozó gépkocsit. Erre a megoldás egy nyilatkozat, amelyben az út megkezdése előtt leírod, hogy az elmúlt X napban nem vezettél az 561-es rendelet hatálya alá tartozó gépkocsit. Egy példa:
Nyilatkozat! Alulírott xy..... ( születési hely, idő, anyja neve, jogosítvány száma) nyilatkozom arról, hogy 2012. október 28-án 20:00h-tól 2012. november 01. 22:00h-ig terjedő időszakban NEM vezettem az 561/2006/EK rendelet hatálya alá tartozó gépjárművet.
eldobod? ha fizetni akarsz akkor dobd el. amúgy meg 5 évig meg kell őrizze a munkáltató, neked meg 28 napig magadnál tartod, a 29 napon meg leadod a a cégnek akinél melozol. Viszont téged vesznek elő 5 évig ha nincs leigazolt korong a munkáról, a menetlevél meg ugye ott van.. mivel szigorú számadású nyomtatvány, azzal sem tudsz trükközni..
ashta!
A nyilatkozatot kézzel kell írnod. Egy nyilatkozatról van szó, nem tevékenységi papirt kell kitöltened!
Akkor marad mit a stancy úr mondott. A nyilatkozat,és a cégnek a belépésed idejétől az igazolás. Egy közúti ellenőr ha megnézi a kártyádat látja hogy nem "simliztél".
Azt igazolja, hogy tegnaptól nem vezettél, amióta megismert. A többire pedig nem kell, mert nem voltál alkalmazva addig sehol, tehát nem is vezethettél sehol, nem? Legalábbis lufi77 esetében.
Én 1 hónapja vizsgáztam, és a visszaigazoló e-mail után kb. 1 hónapra hívtak telefonon, felajánlottak 2 vagy 3 időpontot, hogy melyik jó nekem. Levelet nem küldtek, pedig nekem is az volt az e-mail-ben. A vizsga időpontok, a telefonhívástól kb. 2 hétre voltak. A csekket is ott adták, mikor bejelentkeztem, és a CORVIN plázában lévő postán fizettem be. Érdemes legalább egy fél órával hamarabb menni, hogy legyen időd a csekket befizetni. De ott elmondanak mindent.
..Rá állhat, hogy ne nyitogassák fel...de filmezget ... és "panaszkodik"...a világba :-(( Ha bemászik, bemásznak, akkor meg ülsz emeber csepészkedésért. És ugrott a többszázezres finyi fizuú... ahogy vázolta a profi kolléga úr ?? Csupán kérdések...
Szia, ne is rággd magad, ez a "biómassza" se látot therkocvsit, csak a jutuúbon ! :-)) :-))) De elvinném magammal egy 14 lerakós déli túrára... xDDD...