Kétlem, h megcsappannak azok a xenonosok. Amíg korrupció van... Mindensetre szólok ismerősömnek, h bünti jár érte januártól. Elvileg... Engem nem zavarnak városban, viszont a cheap-tuning tádéseket bezúzatnám. Ugyanez a bkv fasza buszaira, teherautókra, stb.
najo erted de egy Leon 300-350 lovas vagy több, fullra atepitett palyakocsi, es azok a sracok leon kupaban mennek itthon
egy 600as majdnem utcaival meg tök amator motorsport iskolasokbol a tehetsegesebbje megnezi a 2:05-6-ot és szinte nincs is versenyzo aki nem tudja ezt az idot
az teny h amiben jobb az auto az a kanyarsebesseg meg a fektav, kozuton kevesbe de ott is, szoval ha gyors autoval akadsz ossze pilisben hagyni kell :)
jh azt olvastam en is, egy superbike volt talan vmi forma 3000 auto ellen es az F3000 nyert, pedig ott mindkettobol a legjobb volt
Nezegettem par idot a Hungaroringrol. A Swiftek mennek kb. 2:21 korul. A Cliok kb. 2:14, a Leonok 1:56. Motorral a rekord ha jol emlekszem 1:51 korul van. Annyira nem nagy a kulonbseg, es a Leon (nem rossz, de) azert nem a palyaautok csucsa. Nagytura (Porsche 911) 1:53, formaautok 1:50.
Egyszer kezembe akadt egy ujsag, ahol a MotoGP motort es a Forma 1-es kocsit mertek meg adott palyan. Az volt megmaradt bennem, hogy az auto lenyegesen gyorsabban fordul ra a celegyenesre, de lassabb a csucssebessge, mint a motornak. Viszont ahol a motor mar fekez, ott meg vigan padlon megy a kocsi, es ismetelten gyorsabban fordul ra a kanyarra. Emlekeim szerint a kocsi nyert. Ha gondlod eloturom az ujsagot, talan meg megvan valahol.
Kozuton velemenyem szerint a motornak mikor ero kell (kigyorsitaskor, egyenesben) van elonye, messze nem fekezheto igy miunt a kocsi, nem lehet vele akkor kanyarsebeseget elerni.
Persze sok mulik a jarganyokon, uton, a korulmenyektol es a soforoktol.
Ne nezz bele. Ha beleneztel es kisul a szemed, balesetet senvedtel igy jartal. (csak, hogy folytassam a robogos-lokjuk fel hasonlatodat - nem feltetlenul ertek ezzel sem egyet)
Amugy elkepzellek majd nyuggerkent. Te leszel felhaborodva, hogy felloknek a napi kifli, zsomle megvasarlasakor a kozertben. Te leszel majd, aki a legjobban hadonaszik a botjaval, hogy engedjek at az uton vagy adjak at az ulohelyet neked a buszon. Drukkolok, hogy szivassanak meg a jovo fiataljai. :-)
Vitt arra cimbi egy Renault Megane-al. Lóerőt nem tudom, valami 2 literes dízel volt. Nagyon komolyan tolta (sokat jár arra), rendesen be voltam szarva.
fura dolog ez a motor vs auto a vpalyan elmeletben a motorok sokkal gyorsabbak, mert a jo aszfalt, gumit ki lehet hasznalni, tisztan latsz mindent, optimalisak a korulmenyek nezzetek meg 500 lovas kocsival alig tudnak 2 perc kozelebe menni profi pilotak a hringen szeria közeli 600-as gep lep ennyit egy atlagosan jo pilotaval hringen
viszont hegyi szerpentinen, pl dkavics, lepence, mar nem tennek pl supermotora sem biztosan, pedig sokat mentunk ott, de egy 180-200 lovas autoval normalis gumival egy bevallalos autos bizony tud kellemetlen lenni egy gyors motorosnak is, mert ha kicsit csuszik asse baj, kanyarsebesseg elvileg tobb, gyorsulas rosszabb, fekezes so-so
ezt en is csak megerositem amikor vitt a KTM szentelybe, tok normalisan ment persze amugy ha egyedul megy nem lattam, max 1-2x a bajcsyn a sorok kozt de hat ott annyira nem lehet jampizni csucsban , bar mintha ment volna szembesavba is :)
Tapasztalataik szerint sokan ezért vizsga előtt ki-, utána meg visszaszerelik a xenonlámpákat. Épp emiatt a közlekedési hatóság a következő hetekben az utakon is ellenőrizni fogja a járművek világítását. Szabálytalanság esetén soron kívüli műszaki vizsga és büntetés jár, tudtuk meg Bedő Györgytől.
je. je. jeeee. sok sufnixenonos gyokeret jol megszopatjak VEGRE