Ha fotós állványt, vagy azok tartozékait vennél, vagy adnál el, akkor itt a helyed. Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Eddig a Novoflex Magic Ball gömbfejet használtam, ami igen kellemes az egykaros kezelés miatt. Sajnos az 5 kilós változatom van és az a nagyobb eszközök megtartására kicsi.
Régóta keresek számomra megfelelő gömbfejet. A nagy Novoflex jó lett volna, de majdnem 300 Euro, s ez visszatartott a vételtől.
Ezt a Cullmannt szeptember óta figyelgetem, s elég jó visszajelzéseket írtak a német fotósok valamennyi változatáról. Ez a méret 120-140 Euro + szállítás hozzánk. Szerintem nagyon megéri ha valakinek ilyen tudásúra van szüksége.
Eddig úgymond ilyen hagyományos gömbfejeket nem használtam, csak a vevőim számára vettek mentek át a kezemen. Az egyik sem volt frikciós és bár mind megfelelt a célnak, a jó géptartás érdekében azért elég jól meg kellett húzni mindet. Ezért is oly hihetetlen számomra ennek a könnyű és szinte lágyan működő szorító mechanizmusa.
Remek vételnek tűnik a leírás alapján. A MA 468MGRC5-re is stimmel a leírás, én azt használok, stabil, nem kell a csavarokat megtépni, stb. csak éppen 16 kg a névleges terhelhetőség (a hosszú csertalpas változatnál csak 12 v. 14?) ugyanakkor a duplájába kerül :(
Akkor most beszámolok röviden a Cullmann Magnesit 30 Nm típusú frikciós gömbfejről. De tényleg csak pár szóban, mert ma érkezett, még csak barátkozunk.
Méretei a Manfrotto MA 488-hoz hasonlóak, azonban a terhelhetősége 20 kg. Az alu-magnézium ötvözetű anyag megmunkálása igen precíz. Mindhárom szorítócsavar kör alakú karocskában végződik, melyeken recés gumigyűrű adja a biztos fogást.
A panoráma skála rejtett, csak a nulla és mellette jobbról-balról pár fok jelzése látszik. A frikciós csavar kis tekerésével lehet a kívánt fokozatot elérni. A gömbfejet rögzítő csavarral viszont szinte minden erőfeszítés nélkül rögzíthető a gömbfejen lévő gép bármely pozícióban. A 2,8/70-210-es Sigma volt a gépen nem az objektív állványmenet gyűrűjénél, hanem a fényképezőgép ajrára erősített Manfrotto gyorscseretelppal kapcsolva a gömbfejhez. Még így is elegendő volt két-három ujjal tekerni a gömbfej rögzítőjén, s mefgogta a kamerát. Tehát egyáltalán nincs szükség arra, hogy a csavart megtépjük.
Biztos teflon vagy valami más műanyag felöleten futhat a házban a gömb, mert kenést nem igényel, száraz a felülete. Ezt a változatot egy kb. 6 cm átmérőjű, mindkét oldalán gumi felületű tányérral szerelve adják. A tányér széle recés, aminél fogva a gömbből könnyedén kitekerhető és megfordítható. A tányér közepén lévő csavar ugyanis kétnormás. Az egyik fele 3/4, a másik oldalon lévő 1/4"-os.
Én egyszerűen levettem a tányért és egy csavar segítségével a Manfrotto gyorscseretalp alsó felét erősítettem fel rá.
Ára úgy a 30-40 ezer forint közötti tartományban mozog a külfüldi kereskedők kondícióitól függően. Mivel még nincs egy éve, hogy bemutatták, ezért a legtöbb helyen várni kell a szállításra.
Bóra barátom sürgősen keres egy Manfrotto 055 PROB állványt 488 RC2, vagy ehhez hasonló fejjel. Ha valakinek lenne ilyen összeállítás eladó, annak ajánlatát várná az aranyaso@t-online.hu e-mail címen. Köszi.
Eladósorba került egy vadonatúj Berlebach 3052/520 faállvány! Bóti ár 48000 Huf, ebből lenne monnyuk 35000 + az esetleg felmerülő kőccségek. Akit érdekel publik mélemen jelentkezzen.
Miután nem biztos, hogy tudok faállványt venni, más olcsóbb megoldás felé néztem, és megtaláltam a Velbon Sherpa 750R nevezetű állványt, amely 25 ezer Ft. Eddig csak pozitív véleményeket olvastam (egy véleményező szerint az 50-500-át jobban tartja, mint a kétszer ilyen árú Giottos :-) Itt a fórumban a Velbon inkább gagyiként van elkönyvelve, bár egy korább hsz. szerint a FotoARt tesztjében a Velbon sherpa 750N második lett, kérdés, hogy ez miben más mint a 750R? Szívesen olvasnék személyes tapasztalatokról, akár e-mailben is! Köszi!
A legkisebb Walimex carbon állványom van. Ez a 950 g-ja ellenére igen stabil kis eszköz. Most ugyan vettem egy másfajta, de nagyobb carbont, de csak a magasabb méret és nagyobb terhelhetőség miatt. A kicsit jószívvel ajánlom annak, aki repülőn megy kirándulni, kell egy állvány, de nem akar felesleges terhet cipelni.
A Walimex alu állványokból csak egyszer vettem valakinek. Sajnos rövid időn belül meghibásodott a középoszlop emelő fogasléces rendszere. Szétkoptak a fogak. Valahogy megjavította, de pár hónap használat után nem illdomos ilyen hibának előjönnie! Lehte, hogy egyedi eset volt, nem tudom.
Hehe. Köszi. Olyanom van, meg az alávaló, alá való, kőrisfa lábak is + a guriga, amivel tologatom. Együtt a fejjel majdnem 10 kiló. Ha valaki nem tudná, tárgyfotóhoz (is) ragyogó. Könnyű tilitolizni, az oszlop minden irányban dönthető úgy 30 fokig, roppant stabilan tarja a gépet, szuper. S ha kell, két méter magas.
Miután ez nagyon szép állapotú, ugyanakkor maga az állvány is baromi nehéz (7 kg körüli ), ezért vettem egy carbont - rohangálni. Arra keresek most egy viszonylag nagy teherbírású, de kompakt fejet.
Neked magyarázom, milyen nagy, súlyos a NDK-s állvány? Nem vagyok én komplett! :))
Nemrég kaptam a Tripontban egy 2007-es Gitzo-katalógust. Röhej, hogy a G2220-as állványon kívül a Tripont weboldalán egy huncut megveszekedett állvány sincs, ami szerepelne a katalógusban...... :-o
Érdekes hogy a Giottos MT9160-as modell hogy eltünt mindenhonnan..és hogy miért is..? MERT 1 NAGY SZ...R Ugyanis megvettem, és 1hét mulva(kb 10szer nyitottam ki) ,az egyik lábát nem lehetett rögzíreni ,mert körbeforgott az a csudasz...r rögzítő csavarantyú...felküldtem 3000ft ért maj KÉT HÉT múlava kaptam vissza "megjavítva"
Már1x ugyanazt a rögzítőt ismét körbeforgattam azóta óvatosan csavargatom és szinte alig használom félve hogy megint el..ódik hát azóta megbántam hogy megvettem ezt a hulladékot 30valmennyiezerért meg hozzá a gömbfejet huszonegynéhányért!
Ennél még a hamás trágyadomb is tovább bírta....pffffff....
nekem egyel jobb van szerintem, vagy nem tudom, de felrakok róla majd este képet, mert most suliban infó órán vagyok. De akkor a 8000 az reális ár, nem?
Hát én fel tudtam rakni az álványomra aminek 3d feje van(az a gagyi állvány amiről beszéltem) csak a fényképezőt nem tudtam rárakni, mert nincs cseretalpam.
Nem tudom eldönteni h. eladjam-e lehet h. elkéne, cska tudnám h. mennyiért.
régebben láttam ilyet(fél éve) vmi német oldalon, most már nem találtam meg, de ott valami 50euróért volt pont ugyanoylan mint az enyém. Egy kis esztétikai hibája van:lejött róla egy helyen a matrica, aztán ott vmi fehér cucc van amit nem bírok leszedni.
Szerintem úgy 7000-8000ezret ér, nemde?
Ez nem gagyi cucc. A Cullmann állványrendszerének egy tagja, makro kar. Egyedi gyorscseretalp van rajta, tehát más rendszerű cseretalpakkal nemigen kompatibilis. A felerősítése a Cullmann állványorka egyszerű. Más típusokra nem tudom alkalmas-e?
Hello! Még keresek más alternatívákat mielőtt megvenném, de úgy tűnik nincs más 20 alatt. A legolcsóbb Manfrotto szett, ami megtartaná a cuccom 30-35 körül van, annyit sajnálok rááldozni. Valszeg megveszem a bilorát, és majd veszek hozzá egy komolyabb gömbfejet. Olvastam nagyon sok véleményt német fórumokon, az egységes vélemény, hogy stabil, és súlyos :-) Viszont minden része csavarokkal van fogatva, és előfordulhat, hogy ezek kiesnek stb. tehát nem teljesen megbízható, de (ezt is sokan írták) az árát megéri. A lábak rögzítése sem örökéletű. (Ehhez azt is kell tudni, hogy egyik barátomnak Manfrottoja van, csavaros a lábak rögzítése, és már három csavar ment rajta tönkre, amiket a fülescsavarral kellett pótolnia.)
Nem akarok hazudni, de szerintem ez a fej makrófotózáshoz való, végülis helyettesíti az olyan állványt aminek vízszintesen is be lehet rakni a középoszlopát. Ha sokat makrózol hasznos lehet, ha nem, akkor add el nekem ;-)
Meg még van egy állványfejem, apámtól kaptam még 1éve(ő gondolom valami piacon vette), csak nemtudom mit csináljak vele. Látom hogy valami profi cucc, csak szerintem sosem lesz rá szügségem (nem lesz soha a ... életben 2vakum. Aztán szerintetek ilyen fejjel hülyeség mondjuk tájat fotózni(pl. ha erre építenék, szal vennék egy mannfrottot állványfej nélkül) vagy inkább adjam el?! Segítsetek, hogy mire való ez pontosabban? a képen szereplő faj csak hasonlít, az egyém tetején meg van egy gyorsrögzítő meg alatta valami rés amibe 2csavar megy be(tudnám minek vannak ott...) valami ötletet adjatok lécci.
Hello! megvetted végülis az állványt? mert engem is érdekel ez 20ért újonnan, vagy nem éri meg? (rájöttem h. egy dslr gépet egy 70-300-as telével nehéz kitartani 300mm-en és ahhoz kell egy 1/160-os záridő, és minnél előbb kell egy állvány, mert a 3000ft-s méd in csájna állványom összecsuklik a gép alatt:))
mit ajálotok 20alatt? mert vagy várok egy olcsó és jó használtra, vagy megveszem azt a bilora pro combi II-t. Úgy gondolom a manfrottok nem érik meg az árukat 20környékén)
Eladósorba került (egy hasonló, de nagyobb vásárlása miatt) a 950 g önsúlyú carbon háromlábú állványom. 130 cm magas a kihúzott középoszloppal. 4 kg-ig terhelhető.
Esetleg cserealap is lehet, ha lényegesen könnyebbnek gondolod a sajátodnál? :))))
Még a kondigép sem elképzelhetetlen számomra:-) Azért 40 kg nem semmi. Országos kék túrához kimondottan ajánlott:-)) 10 sportorvosból 11 ezt ajánlja:-)
Ezt eddig senki sem tudta megmondani. A nagybátyám hagyatékából került elő sok mással. Gondoltam, ha már van ilyen nevű topic, akkor megpróbálom, talán valami nagy távcső alá jó lesz.
Sziasztok! A mellékelt képeken látható állványt eladnám, illetve beszámítok (lényegesen) könnyebb állványt, ha valakit ez érdekel. Kb 40 kg, szép állapotban van, a felső rész elforgatható. Az e-mail címem publikus. Köszönöm. told1
Arra gondolok, hogy a kivett középoszlopot vízszintesen betolhatod egy gomba forma szorítófejbe. A lábak és a fej között van. Ez az egyik ok ami miatt instabil a cucc.
055ProB-m van. Nem tudom, milyen a masik. Azt eszrevettem, hogy a kozeposzlopot lehetoleg nem huzom ki, ha a labak allitasaval megoldhato a magassagallitas. Eleg instabil kihuzott kozeposzloppal, osszecsukott labakkal.
Ilyen állványom van nekem is. Nem mindegy melyik 055-ös. Amelyik középoszlopát keresztben bedughatod a szorító fejbe, elég szar. A fejre szerelt szár amit a szorítócsavar fog, nálam műanyag, szintén szar. Én mindkettőt kilőttem. A szorító gombát kivettem és esztergáltattam alumíniumból egy peremes dugót a helyére. A fejet egy középcsavarral közvetlenül erre csavaroztam. Nem mondom hogy minden problémám megszűnt, de jóval szilárdabb lett.
Vannak specko technikak teleobjektivvel valo fenykepezeshez. Babzsak, stabilitas allvanyilag, fejileg.. De szerintem 100-300-as obival lehet jo kepeket kesziteni "sima" allvany es egy jo fej kombinaciojaval, mindenfele specko dolgok nelkul is. A 055 - os allvany eleg hozza.
Szerintem, minél több a tekerentyű annál nagyobb a mocorgás... szóval illő lenne egy fejcsere pl. egy 488RC2-es vagy 4-es, de nem utsó sorban jó lenne egy 501-es.
Vettem egy 100-300-as obit (160-480 az 1.6 miatt), es ugy nez ki, kellene ala valami, ami stabilan elbirja. Jelenleg van egy Manfrotto 055 allvanyom 141RC fejjel. Kerdesem az lenne, hogy eleg ha csak a fejet lecserelem, vagy allvanycsere is kell?
Mit javasoltok?
Van valami specko technika, hogyan kell fenykepezni, teleobival? Elsore hulyenek tunhet a kerdes, de az elozetes tukorfelcsapas nehezen alkalmazhato pl. madasrfotozasnal.
"Egy nehezebb állvány stabilabb(nak) tűn(het)." A Gitzo 2220 2,35 kg, a Giottos 9361 2,4 kg, tehát lényegében azonos a tömegük. Az árukról ugyanez nem mondható el..... Lehet, hogy mégiscsak a Giottost veszem valami Gitzo off center fejjel.
Persze a lézercerka nyilván többet mond a puszta tapperolásnál, kíváncsian várom, mit tapasztalsz majd a Tripontban, ahol is tegnap volt vagy 3 Gitzo állvány, meg egy gömbfej meg egy videófej, szal gicóból minimális a bolti választék.
Egy nehezebb állvány stabilabb(nak) tűn(het). Szal lézercerka. Sajna be vagyok táblázva, legalább két hét még, mire a tripontba is eljutok:-( Végignéztem a giottosokat ugye, szerintem ár/érték viszonyuk kitűnő. Nem csodálom, hogy nem akarnak a studiolineben a manfrottókkal tovább szórakozni.
Tegnap a Tripontban sikerült jól megtaperásznom egy Gitzo 2220-as Explorert. Azon túl, hogy jó állvány, valahogy így fogdosás alapján NEM éreztem stabilabbnak, mint a Giottos 9361-et, sőt a középoszlopa talán a Giottosnak stabilabb is. De legalább több, mint 2x annyiba kerül...