Kérdés: Gumicsere lesz a héten az öcskös szupermoto XT-jén. Ugye a szupermotyó kerekek küllősek és jelenleg a küllősúlyokkal van kiegyensúlyozva. Van centírozó állványom, én szoktam centrírozni a motorkerekeket, mert sokkal pontosabban ki lehet, mint géppel. Van ragasztós súlyom, meg felnire pattintós, de nem tudtam ilyen küllősúlyt beszerezni, mint ami a szupermotyó felnin van. Hogy szokták az ilyen kerekeket elegánsan kiegyensúlyozni? Ragasztott súlyt csak akkor akarok feltenni, ha más kiút nincs.
Szokták egyébként a küllős felniket gumi nélkül is centírozni? Tehát van rajta olyan súly, ami csak a felnit centrírozza?
"az teny h amiben jobb az auto az a kanyarsebesseg meg a fektav, kozuton kevesbe de ott is, szoval ha gyors autoval akadsz ossze pilisben hagyni kell :)"
Szerintem meg pont, hogy közúton kanyarban még jobb a kocsi, mint pályán, mert a négy kerékkel sokkal jobban elbírkózik a bukkanókkal, por-homok foltokkal, mint a motor. Már csak az is ott van, hogy motorral eleve nagyobb biztonsági tartalékkal kell menni közúton pont ezek miatt.
Persze nagyon pöpec közúton egy jó sportgumis motor kontra mezei gumis családi kocsi, ott lehet igazad van.
Pár éve egy 760-as BMW próbált lenyomni minket a mecsekben. Egyenesben ment úgy mint a busa 6-dikban, lehet jobban is, kanyarban viszont egyértelműen gyorsabb volt. Darabig mentünk úgy, hogy kanyarban olyan gyorsan mentünk, ahogy csak bírtunk, két kanyar közötti egyenesben visszaváltós teljes gázos kigyorsítással és durva féktávval mentünk, tényleg kihoztunk magunkból a maximumot, a konvoj élén versenyző srácok voltak a felvezetők, szóval nem voltunk lassúk. Gondoltuk így lerázzuk, de csak jött utánunk, végül feladtuk és elengedtük :-)
Azt szeretném lecserélni, amivel az r1-et vettem. Michelin Pilot Power van rajta gyárilag. Azt mondják a tudor ismerőseim, nem ártana, ha több tartalék lenne a gumában. Ezek is makula állapotúak (9000 van a mociban), de amennyiben nem mondanak hülyeséget, érdekelne jobb minőség. Autóban amúgy is ráz a hideg a michelintől.... :(
jah so motrosat elso-hatso v csak hatso kell? meg mikor, most h menni akarsz (mert akkor amik vannak abbol) vagy raer (talan iden meg jön 1x mert nem van szezon) de ird meg hogy miben gondolkozol, lasd regelt emailem
jah es shell 100 benzinnel 1x sem jelez a komputer :)
Csak 109 vagyok. Fogytam :-) A motor súlyát meg nem érezni, egyáltalán. Volt egy tócsa, amit telerektak gyerekfejnyi - ökölnyi kövekkel (minek??), na, az elött jutott eszembe, hogy bekapcsolva maradt az ABS. Berongyoltam úgy ötvennel, de simán megúsztam. Meg az agyagon csúszkálást is. Amikor elöször rájöttem, hogy a sebességem oldal-irányú vektorral is rendelkezik, betojtam nagyon, de nem fékeztem (anno a Pegaso-val pont azért estünk ott nagyot Szabival, mert ahogy rájöttem, hogy csúszok, meg akartam állni). Így megúsztam, de nem volt egyszerü.
Fent van a bütykös, szerintem enélkül ma többször hemperegtem volna. Helyenként jó csúszós-agyagos szakaszok vannak, horror. Viszont ahol jó, vagy inkább mély sár van, ott nagyon poén. Kicsit szokni kell, hogy össze-vissza megy alattad a moci, de a végére egészen belejöttem. (Lusta voltam felvenni a crosscsizmát, amit az elsö agyagos részen meg is bántam, de aztán nem fordultam vissza. Na ettöl volt igazán félelmetes.)
De csak a fele chiptuningos, a másik fele egyszerűen sz@r. Amikor a turbocső problémám volt, gyakorlatilag sosem volt megfelelő a nyomás, mert elszökött a levegő a lyukas csövön. Na akkor bírt úgy füstölni, hogy szégyen volt vele járni.
És mivel egy turbo környéki hiba javítása simán lehet 100-200e-s tétel, biztos sokan inkább nem néznek a tükörbe.
Az más kérdés, hogy ki ad zöldkártyát ezekre a bontószökevényekre.
hat igen, de a motorsport iskolasok nem annyira tehetsegesek es mar nem is fiatal vakmeroek :) aki jol megy 600SSP-vel annak asszem 1:53-55 koruli az ideje, de az mar igy keuropa szinten jol megy meg azert a GP125-ös itt nincs loero hatranyban a ringen, 50 lo meg 70 kilo elvileg a 600-asok ideje korul kellene mennie
Én arról beszélek, mikor beborít a füst amikor rátaposnak. Az nem normális. Gyakori típusok III-as Golf, szutyok régi BMW-k, Audi A4/A6 stb. Sofőr kopasz, vagy bézbólsapkás, böszme üreges aranylánc vagy ezüst..., kínai piacos márkás ruhák, jobb egyben 5ft-os bige hasonló ruciban telefonnal a kezében, belső tükrön CD a trafi ellen, hátsó ablakon Pioneer vagy O'neill matrica.
Hírtelen gázadásnál eleinte mindegyik füstöl valamennyire, mert a turbo még nem tölt, így kevés a levegő, rossz az égés, jobban kormol.
De az enyém pl arra is hajlamos, hogy ha sokat megyek vele alacsony fordulaton (mondjuk városi forgalomban), akkor megül a korom a kipufogóban, aztán ha hírtelen oda kell lépni, akkor kifújja mind. A második, harmadik gázadásnál már nem kormol annyira.
A chiptuningosok, meg amelyiknek valami baja van, az folyamatosan füstöl ha nyomják neki.
Létezik egyébként utólag beépíthető részecskeszűrő is, csak sajnos elég borsos áron, ha jól emlékszem 250eFt környékén.
> egy 600as majdnem utcaival meg tök amator motorsport iskolasokbol a tehetsegesebbje megnezi a 2:05-6-ot és szinte nincs is versenyzo aki nem tudja ezt az idot
600-assal? aszalos aszonta, h az occse 125-os hondajaval 2:01-et lehet menni.
> szoval ha gyors autoval akadsz ossze pilisben hagyni kell :)
kozuton keves mulik ezen. 95%-ban a soforon. h mennyire meri tolni, es hogy mennyire ismeri a szakaszt. a lepencein van eleg egyenes, h egy 600-as ssp-t sose fogj meg