Keresés

Részletes keresés

Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 486

Szia!

1, A 2cm-es küszöb lélektani határ a robotporszívóknál. Elképzelhető, hogy némelyik leküzdi, de nem igazán szeretik. Könnyen fölakadnak, visszafordulnak.

Az az EasyHome, melyet csütörtöktől adnak 2 boltban, és amiről beszéltünk, 100%, hogy nem megy át rajta. Volt ilyen kasztnis gépem 1 hónapig. Sajnos még a szőnyegre is nehezen küzdötte fel magát. Ennek az az oka, hogy nagyon rövid a kerekek rugóútja. Vagyis nem lógnak ki annyira a porszívó síkjából. Így előfordul, hogy a robot első kereke már a szőnyegen van, a meghajtott kereke pedig nem tudnak megkapaszkodni a talajban, hanem fölötte pár miliméterre elpörögnek. (Ha csak parketta van arra tökéletes, de szőnyeges lakásba ezt a típust én nem ajánlom)

Az iLife A4 (ezt is forgalmazza néha-néha az Aldi RVC 5000 néven) már igazi kis terepjáró az előzőhöz képest. De a 2cm-es küszöb necces lehet neki.

2, Leesésgátló majdnem minden értelmes roboton van, így az Aldin és az iLife gépeken is. Sőt, még infra érzékelő is az akadályok miatt. Emiatt nem kell félned. Annyira profin működik, hogy régebben felraktam a szekrény tetejére és átporszívózta, a széleken meg mindig visszafordul.

3, A véletlenszerű porszívó nem tanul semmit, mert vak. Fogalma sincs, hogy merre jár, így szerintem elég kicsi a valószínűsége, hogy mind a 3 szobába betaláljon az előszobából. Mivel nem tudja merre jár, ő csak megy és megy. Nincs olyan, hogy végzett egy szobával. Nincs olyan, hogy végzett a takarítással. Addig dolgozik amíg le nem merül az akksija. (A feltérképezésre, szobáról szobára takarításra csak a szisztematikus képes)

Egyébként egyáltalán nem para úgy használni, hogy reggel/este berakod a szobába és rácsukod az ajtót. Az iLife/Aldi modellemet én is így használtam fél évig. Hagytam 45 percet egy szobában, majd átraktam a másikba. Következő este, meg a másik kettőbe. Így cserélődtek a szobák. Egyébként is a robot indítása előtt össze kell pakolni a szobát, leesett tárgyakat felszedni, stb.. Szóval ez nem teher, ici pici fáradtásg, hogy te teszed át szobáról szobára.

(Saját tapasztalat szerint a szisztmatikus is max egy legénylakásban tudja végigjárni a lakást, vagy ahol a gyerekek elköltöztek és patent rend van otthon. Mert ahol gyerek van, 4-5 ember lakik egy háztartásban, ott inkább álom, hogy a szisztematikus robot elinduljon és mindent végigtakarítson, mert folyamatosan tárgyakba fog ütközni. Össze kell előtte pakolni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is szisztematikus gépem van itthon, és két kicsi gyerek. Hiába térképezi fel a lakást, a gyerekek miatt nekem kell szobáról szobára átrakni, mert előtte rendet kell pakolni. De ez engem nem zavar, nagyon szeretem mert sokat segít.)

Előzmény: Frank Slade (485)
Frank Slade Creative Commons License 2017.07.25 0 0 485

Köszi a sok hasznos infót! Én is az aldis robotporszívót nézegetem, viszont nálunk van kb 2 centi magas küszöb. Gondolom azon praktikusan nem tud átmenni. Ilyenkor hogy használható? Minden helyiségbe beteszem külön? Van lépcső is, remélem okos annyira, hogy ott nem esik le, vagy azzal kell valamit kezdeni?

Ilyenkor inkább felejtsem el a robotporszívót?

(egy előtér és 3 külön szoba van, elég sok porcica összegyűlik, nem lenne rossz egy ilyesmi megoldás, de a küszöböket emiatt nem venném ki... )

Ha minden helyiségbe át kell raknom, akkor meg kicsit elvesztem a robotporszívó lényegét. Meg idővel tanul, vagy mindig ugyanolyan "bután" megy, amíg végig nem takarít, nem érdekli, hogy fele akkora az a szoba?

Előzmény: Paragon1985 (483)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 484

rendben.akkor belevágok annak ellenére,hogy nem tudjuk csak tippelünk melyik modell is lehet majd.

köszi szépen a tanácsokat és a segitséget sokat segitett abban,hogy csütörtökön belevágjak és megvegyem.na persze ha lesz de majd kora reggel próbálkozom.még az is lehet,hogy hiába van meghirdetve éppen valami oknál fogva nem lesz a porszívó-ilyen is volt már a történelemben de majd kiderül pár nap mulva.

a 3 éves gari meg több mint korrekt a cég részéről.

Előzmény: Paragon1985 (483)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 483

Nem, az más modell.

Inkább az SR 3001:

https://www.aldi.hu/hu/informaciok/szolgaltatasok/szervizpont/detail/sis/si/8817506123777/

Hasonlítsd csak össze, ez lesz most akcióban: 

https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/nyitasi-ajanlat-debrecen-peterfia-utca-18-20170727/reszletes-oldal/ps/p/easyhome-robotporszivo-47/

De, hogy ez valójában az SR3001, vagy RVC 3000, az csak csütörtökön a boltban fog kiderülni.

Előzmény: vörösbor1 (481)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 482

Közben megtaláltam a honlapon, Debrecenben és Solymáron lesz nyitási akcióban.

Furcsa, hogy semmilyen számot, típust nem ad meg. Olyan mint az Aldi RVC3000-es modellje:

https://www.aldi.hu/hu/informaciok/szolgaltatasok/szervizpont/detail/sis/si/8822003400705/

Nekem volt ilyenem 1 hónapig. Egy gondom volt vele, hogy nehezen ment fel a szőnyegre. De parkettán és metlakin tökéletesen dolgozott! Szóval ilyen gondod nem lesz vele.

Az RVC3000-es modellnek van központi hengerkeféje az alján, erről ez a leírás nem tesz említést. De igazából nem létszükség. Egészen nyugodtan vedd meg, ennyiért szinte ajándék. Virtuális fal, önálló dokkolás lemerülés után, távirányító, időzíthetőség, lítium akksi, kijelző, 3 év gari. Tényleg rendben van ennyiért.

Arra meg nagyon jó, hogy belekóstolj a "robotozásba" és eldöntsd, hogy később kell-e neked ennél komolyabb vagy ennyi bőven elég. Szóval minimális befektetéssel nulla kockázattal tudsz "robotolni"

Ha meg nagyon-nagyon nem jön be - amit kétlek - akkor egyszerűen visszaviszed.

Amúgy ez az iLife modell átcímkézve:

https://www.amazon.com/ILIFE-X5-Robotic-Vacuum-Cleaner/dp/B01FHHIF4I

Csak az X5-nek nincs szőnyegkeféje, az RVC3000-nek meg van. Hogy ennek is lesz-e amit csütörtökön adnak, azt nem tudom, de vágj bele nyugodtan.

Előzmény: vörösbor1 (480)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 481

talán az SR 5000 ezt forgalmazták már,igy sejtésem szerint akár ez is lehet.

persze nem biztos.

a tavalyi használati utmutatót letöltve-ezt a megjelölést láttam de ez 2016os,ebből gondoltam tán akkor a mostani is ez lehet.

Előzmény: Paragon1985 (479)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 480

• teljesítmény: 20 W
• központi szűrő és HEPA-szűrő
• üzemidő: max. 90 perc
• zajszint: < 70 dB
• tartozékok: dokkolóállomás, távirányító, virtuális fal, egy tartalék oldalkefe, tisztítókefe

és semmi más nincs ismertetve.

se szám se más ami segitene -bár lehet neked ennyi is már támpont ahhoz,hogy kb tudd melyik is lehet.

nagyon köszönöm a segtségedet,ami ebben a melegben triplán számit.

:)

Előzmény: Paragon1985 (479)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 479

Szinte biztos, hogy elegendő a vélelenszerű ide. Csak időt kell neki hagyni, hogy kedvére dolgozzon.

Azt be tudod linkelin, hogy pontosan melyik EasyHome típust tudnád megvenni csütörtökön? Mert azokból is több van. Szívesen ránéznénk. Egyébként kimondottan ajánlottak, jó gépek ezek, pláne a 3év Aldi garival.

Előzmény: vörösbor1 (478)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 478

nem zegzugos a lakás.két nagy alapterületű szoba egymásba nyilóan.szintkülönbség nincs küszöb nincs,butor kevés.fal mellett könyvespolc,L alakban ülőgarnitúra,asztal.a másikban ágy,1-1 fiókos mellette,egy gardrobszekrény az egyik falon,ez sem zsúfolt és tele bűtorral.

ezért gondoltam tán az easyhome esetleg ide elegendő lenne.persze sz@rt nem akarnék venni mert akármennyibe is kerül akkor az mindenképpen kidobott pénz.

nem fontos abszolut,hogy egy lendülettel kitakaritson,nyugodtan elszöszmötölhet nekem kedvére.

a többi helységbe meg szintén semmi szintkülönbség  mindenhol kő és nulla küszöb.(előszoba,fürdő,konyha)

a két szoba 2x25m2 ezzel gondolom elbir ez a tipus.

vagy?

a random amit a easyhome is művel  az miként csinálja,hogy nem hagy ki semmit annak ellenére,hogy látszólag ez a kép mert össze vissza szaladgál.

asszem én ezt nem értem,ennek akartam utánanézni alaposan.

nem türelmetlen vagyok,csak csütörtökön van egy lehetőség-és nem szeretném kihagyni.ezért kérdezek ennyit,mert egy kellemes áron csak ekkor vehetném meg.

de ha azt mondod,egy ilyen lakás mint amit leirtam aazt tudja kezelni at easyhome is-akkor megveszem.

amit összeállitottál azt mindentől függetlenül elolvasom,akár megvettem akár nem, mert érdekel és sok okos dolog van benne.

mint az eddigiekben is.

ezért is kérdeztem itt és sehol máshol.

Előzmény: Paragon1985 (477)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 477

Szőnyegtelen parkettás lakásba a legjobb a roboporszívó. Ha el tudod úgy rendezni a tárgyakat, hogy szabad útja legyen a szobába, akkor gyakorlatilag a hagyományos porszvót nem is kell használnod, max nagyon ritkán.

Ha csak parketta van nem is szükséges a főkefe, elég olyan modell amin egy szívótorok van alul, és két kis oldalkefe söpri maga alá a port, a nyíláson át pedig beszívja.

Az, hogy neked a véletlenszerű vagy a szisztematikus a megfelelő, az a te igényeidtől és a lakásod alaprajzától függ.

Mekkora a lakás? Mennyire van szobákra tagolva? Mennyire labirintus szerű? Fontos, hogy egy indulással az egész lakást átjárja?

Ha nagyon labirintus, sok szobád van és azt akarod, hogy mindenhol végezzen akkor szisztematikus.

Ha hatalmas egybefüggő tered van, vagy megfelelő, hogy berakaod egy szobába és rácsukod az ajtót, vagy nagyon könnyen átjárhatóak a terek és nincsen küszöb, akkor elég a random. Pl. EasyHome (Ami átcímkézett iLife)

De a takarítás minősége itt is csak attól függ, hogy mennyire tudod robotbaráttá tenni a lakást. Van-e időd összepakolni előtte, biztosítani, hogy a lehető legtöbb helyre odaférjen. Ez egy kicsi munkát kíván, de utána rengeteg időt megspórol a robot.

Neked is azt tudom tanácsolni, hogy várj pár napot. Akkor megjelenik egy cikkem, amiben pont ezeket a kérdéseket vettem végig, csak sokkal részletesebben. Úgy sokkal érthetőbb lesz a robotok működése. Belinkelem ha megjelenik.

Előzmény: vörösbor1 (476)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 476

a lényeg lemaradt....

javasolnád ezt a készüléket egy szőnyegtelen parkettás lakásba?a véletlenszerü ... gondolom nem azt takarja,hogy mint egy enyhén spicces bejárónő ott takarit ahol eszébe jut és ami kimarad az sem probléma.

vagy inkább még összepakolni egy kis pénzt és egy komolyabb(drágább)gépet beszerezni?

neten kerestem adatokat erről a tipusról-nem sok sikerrel ezért gondoltam neked jóval több ismereted van sokféle gépről.

az mindenképpen megnyugtató,hogy a szóban forgó multik ennyire korrektül állnak egy esetleges nemtetszéshez...

Előzmény: Paragon1985 (469)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 475

igen igen mindkét szoba boltives tehát nem a ma divatos ajtó-boltivek hanem mint régi műemlék ház -a földszinti lakások a teherhordó szerkezet okán igy épültek(kb 400éve)de mint látom ezt a tipust nem zavarja ez a tény.mint egy félgömb,olyan a plafon nincs egyenes pontja:))

trilla414 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 474

Igen, én is így vettem, nekem is áthozták. Valóban jók. (Azóta amúgy garanciában volt náluk, sztem valamit ) Tehát tényleg jók a *tapasztalatok*, de mint a tőzsdén: a múltbeli eredmények nem garantálják a jövőbeni hozamokat. :)

Előzmény: Paragon1985 (473)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 473

Legközelebb ha az Aldiban vásárolsz, kérdezd meg kíváncsiságból, hogy ha vásárolsz egy robotporszívót és nem jön be, akkor visszaviheted-e néhány hét, egy hónap után. Kíváncsi vagyok most mit fognak mondani, mert tavaly novemberben még az volt a protokoll, hogy visszaveszik. 

Kérdeztem is a központi ügyfélszolgálatot telefonon, hogy akkor is visszaveszik ha használtam és a szűrő elkoszolódott? Azt a választ kaptam, hogy ha az ügyfél nem használná a terméküket, akkor honnan tudná, hogy nem megfelelő a számára? Így nem probléma, hogy használva volt, és a szűrő elkoszolódott. Azt is mondta, sajnálja, hogy a termék nem nyerte el a tetszésemet, remélik a többi termékükkel elégedett voltam.

Na ilyen hozzállást sem tapasztaltam még multi részéről. Természetesen pozitív értelemben. Le a kalappal előttük.

Innen a fórumról is többeknek átszállítottak robotporszívót egyik áruházból a másikba. Ahol volt készleten, oda ahová igényelte a vevő.

Nagyon korrekt.

Előzmény: trilla414 (472)
trilla414 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 472

Igen, szerintem is korrektek, szeretem őket, de írásban csak élelmiszerre vállalják, úgy tűnik.

Vásárlás után jól jön, ha felmerül bennem az igény, és megteszik, de eleve úgy vásárolni, hogy számítok erre írásos ígéret nélkül, nem mernék. :) De örülök a pozitív tapasztalataidnak, mindenképpen megerősítőek! :)

Előzmény: Paragon1985 (471)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 471

Nem csak az EasyHome gépeket, gyakorlatilag bármit.  Lidl 1 hónap, Aldi 2 hónap.

Itt egy iránymutatás: https://www.aldi.hu/hu/informaciok/szolgaltatasok/penzvisszafizetesi-garancia/

Tudom, hogy ezen az szerepel, hogy kivéve jótállási jeggyel rendelkező termékek, de gyakorlatilag nem foglalkoznak vele. Amikor az RVC3000-es robotomat vettem, s rá egy hónapra megjelent az RVC 5000-es, akkor   direkt felhívtam a központi ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy kettő hónapig visszaveszik a termékeiket. Az indoklás lehet az is, hogy nem tetszik a színe. Én azt mondtam, hogy nehezen megy fel a szőnyegre. Visszaadták a pénzt, majd másik Aldiban megvettem a robotot.

De vittem már vissza elektromos késélezőt is.  Nagyon korrektek. De tessék a pénztárosnál megkérdezni, ugyan ezt fogja mondani. 

Előzmény: trilla414 (470)
trilla414 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 470

"Egyébként az Aldiba"

Azta! Ezt amúgy írásba is adják?

Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 469

Nem teljesen értem a kérdést. Arra gondolsz, hogy a plafon az egész szobában boltíves? Az EasyHome modellek esetében ez teljesen mindegy, mert ezek a gépek nem rendelkeznek kamerával. (Szerintem a kamerás modelleket pl. LG sem zavarja, de erről az adott forgalmazótól kell tájékoztatást kérni)

Az EasyHome modellek véletlenszerűen takarítanak, faltól falig/akadályig, lényegtelen a plafon típusa. 

Így értetted a kérdést?

Egyébként az Aldiba az EasyHome gépek a vásárlás után 2 hónapig visszavihetőek indoklás nélkül. Nagyon korrektek. Még ha két hónapig intenzíven használtad, akkor is gond nélkül visszaveszik.

Előzmény: vörösbor1 (468)
vörösbor1 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 468

üdv!nagyon szeretném a segitségedet,mert egy boltives lakás esetében nem tudom hogyan tud biztonsággal működni mondjuk egy easyhome.

ha ez nem akadály,az igen jó lenne mert ha a gép a plafon íve miatt sírva egy sarokban duzzogna az annyira nem lenne öröm.

Előzmény: Paragon1985 (467)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 467

Már elkészültem, csak korrektúrázásra és főszerkesztői jóváhagyásra vár. Ez kb 1 hét. De felírom ide, ha megjelenik.

Egyébként nem tesztet írtam, hanem összefoglaltam mindazt amit robotporszívó vásárlása előtt tudni érdemes. Töténete, felépítése, műköési elve - véletlenszerű/szisztematikus, előnyök, hátrányok, kínai modellek. Egy átfogó alapismeretet ad a témában.

1, Amúgy ha olcsón akarod megúszni és elég a véletlenszerűen takarító robot, és mersz a garival egy kis rizikót vállalni, akkor ajánlom a kínai iLife gépeket. Gearbestről, EuExpress szállítással kell rendelni, akkor nincsen vám és áfa. Ezek jó gépek, nekem fél évig A4-es volt, egy rossz szót nem tudok rá mondani, ajánlom. Egyedül a gariztatás lehet nehézkes.

2, Ha van időd várni, akkor érdemes az Aldi kínálatára vadászni. Az Aldi EsyHome név alatt a kínai iLife gépeket árulja átmatricázva, kicsit drágábban. Pl az Aldi RVC 5000-es modell az iLife A4-es modellje. Az Aldinak egy nagy előnye van. 3év teljes körű garancia, amit komolyan is vesznek.

3, Ha szisztematikusat szeretnél, és van időd várni, akkor a jófogáson ki lehet fogni garanciás LG HomBot, Neato típusokat.

4, Ha szisztemaikusat szeretnél gyorsan, akkor most a GearBesten nagyon jó áron van Xiaomi Mi Robot Euexpress szállítással. Ez kiváló gép, egyedül a gariztatás lehet nehézkes, ha valami gond van.  Itthon régebbi LG modelleket lehet kifogni 150k alatt. Utána a Neato következik árban, ezt is sokan használjuk, nekem is Neatom van. 

iRobotot is ki lehet fogni jófogáson jó áron. ezek a 900-as sorozat kivételével véletlenszerűen takarítanak, de nagyon-nagyon masszív felépítésűek, megbízható robotok. Persze ez az árban is látszik. Ugyanakkor nagyon fejlett a szoftverük, kiváló algoritmust alkalmaznak, s bár a robot nem méri fel a szobát, nem tudja hol van, az algoritmus mégis segíti a takarítását. Valahogy így kell elképzelni: (Idézet a megjelenésre váró cikkemből)

"Ugyanakkor mégsem a „véletlenszerű” a pontos kifejezés ezekre a robotokra, mert úgy tűnhet, mintha mindenféle érzékelő nélkül végeznék a munkájukat. Az igaz, hogy nem tudják magukat elhelyezni a szobában kamera vagy lézer fejegység (LIDAR) hiányában, de takarítást segítő érzékelőket szép számmal találunk rajtuk. Rögtön a gépek szoftverét kell megemlíteni. Bár ebben komoly különbségek vannak a termékek között, de a komolyabb vállaltok, így pl. az iRobot is szinte tökéletesre fejlesztette a véletlenszerűen takarító robotok algoritmusát. A gép ugyanis számolja az ütközés előtt megtett távolságot, érzékeli az ütközést és ezután dönt a további irányról. Az iRobot iAdapt takarítási rendszer az érzékelői segítségével másodpercenként 67x monitorozza a helyiséget, és dönt az előre definiált 40 mozgás között. Így talán már érthető, hogy nem a véletlen dönt az irányváltások között, hanem egy nagyon bonyolult algoritmus alapján számolja ki a mozgását. Ezzel pedig sokkal nagyobb valószínűséggel takarítja át a szoba minden részét."

Előzmény: xtctraxx (466)
xtctraxx Creative Commons License 2017.07.22 0 0 466

Ok, várom, hogy elkészülj vele, azért ha megvagy jelezd, szívesen elolvasnám, mert marketing oldalak tesztjeinek kevésbé szeretek hinni.

Nekik minden kibajó, de ahogy olvasgatom te eléggé képben vagy, gondolom reálisabb képet festenél róluk, mint egy reneljkínait vagy hasonló reklámoldal.

Előzmény: Paragon1985 (465)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 465

logout.hu oldalon.  Valóban rosszul fogalmaztam, elnézést csak siettem. Szóval nem teljes erőből megy neki a falnak. Az iLife gépket ebben két fontos érzékelő is segíti. Az egyik az infra. Az infra világos felületről visszaverődik. Így egy fehér falat képes akár 1/2-1 cm-re is megközelíteni anélkül, hogy nekimenne. Ha felület sötét (pl fekete bútor) akkor elnyeli az infrát. Ilyenkor a robot nekikoccan, de a lökhárítója benyomja a mikrokapcsolókat és érzékeli az akadályt, elfordul. De ez a koccanás is minimális. Ráadásul a robotokon sok esetben bútorvédő gumicsík is van. Nálam fél évig működött  iLife modell, és soha semmiben nem tett kárt. Pedig wenge, sötét bútorom van, de meg sem karcolta.

Egyébként a legtöbb véletlneszerű robotnak van infra érzékelője, vagy ultrahangos. (Pl az LG Hom Bot ultrahangos érzékelővel is rendelkezik a kamera mellett. Képes egy szál égő gyertya előtt megállni és kikerülni)

A mikrokapcsolós lökhárító pedig szintén minden roboton megtalálható.  Ezek kombinációja (infra/ultrahang - mikrokapcsolós ütköző) érzékeli az akadályt a szobában. 

Neato/Xiaomi esetében nincsen infra vagy ultrahang, mert azok nem kamerával dolgoznak, hanem lézer fejegységgel, Lidar modullal mérik fel a szobát. Ez egy lézeres távolságmérő, ilyet használ a google önvezető autója is. Pontos képet kap a szoba alaprajzáról, nagyobb akadályokról, így bőven elegendő egy sima mikrokapcsolós ütköző.

Talán így érthetőbb.

Előzmény: xtctraxx (461)
cinyoka Creative Commons License 2017.07.22 0 0 464

Ha laminált padló a burkolat, akkor max a szegélyt éri el a roboi, tehát nagy kárt nem tud okozni. A "nekimegy" -et olyan erővel kell elképzelni ami egy mikrokapcsoló benyomásához kell....

Előzmény: hansy007 (459)
cinyoka Creative Commons License 2017.07.22 0 0 463

AZ ilife - a sok szenzornak köszönhetően - valóban épp csak érinti a falat, persze amit nem "lát" annak nekimegy, de ugyan így viselkedik a Neato is.

Előzmény: trilla414 (462)
trilla414 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 462

Azért falnak ritkán megy neki. Széklábnak igen, azt előfordul, hogy nem látja jól a "szeme", de a falakat, bútorokat nekem az aldis (aka ilife) elkerüli...

Előzmény: Paragon1985 (460)
xtctraxx Creative Commons License 2017.07.22 0 0 461

Lehet tudni hol publikálod?

Előzmény: Paragon1985 (460)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 460

A véletlenszerű nekimegy a falnak. Az olcsóbb. Abból iLife a jobb árú. iRobot nagyon megbízható, de drága.

A szisztematikus térképezi a lakást. Az rendszerszerűen takarít. Az drágább. A Xiaomi Mi Robot most jó áron van a Gearbesten. Vagy LG Hom Bot. Vagy Neato (Ez már drágább) Vagy iRobot 900-as széria (Ez meg baromi drága)

De írtam egy egész hosszú cikket a témában. Ha ki birod várni amíg megjelenik, (cirka 1hét) akkor sokat fog segíteni.

Előzmény: hansy007 (459)
hansy007 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 459

Üdv Fórumozók!

feleségemnek szeretnék egy robotporszívót. Több típust megnéztem, de mindegyik nekiment a falnak. Ami érdekelne, az olyan ami nem zúz le mindent. Lakásfelújítás után vagyunk. Mindenhol laminált padló a burkolat.

Mit tudnátok ajánlani.

Köszönöm

Wierra Creative Commons License 2017.07.21 0 0 458

Bár szubjektív user tesztben, de a Xiaomi robotja hatból négyszer megfingatta az Irobot Roomba 980-at. 

A Xiaomi csak akkor nem talál vissza a dokkoló, ha nem onnan indul. Ez esetben a kiindulási pontra tér vissza. 

Az ilife termékek addig varázslatosak, amíg ki nem próbál az ember egy szisztematikus robotot. ;) 

Előzmény: xtctraxx (456)
Paragon1985 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 457

Azért 315.000 Ft-ot kellene kipengetned ami embertelenül sok egy robotért. Kb a fele ár lenne a reális érte.

Előzmény: xtctraxx (456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!