Keresés

Részletes keresés

gergo9 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1575

Bocs mindenkitől, de az 1573-as hozzászólásom kb 80% lemaradt...(kapcs nélkül pötyögtem, és a kapcsolódásnál elszállt) és ez nem szeretném újra begépelni :-((

 

Látod!! Itt is spórolni akartam :-))))

 

Inkább azt mondom, hogy ha a Proteus 1-et kb 1500 frissen elolvasott hozzászólás nem győz meg arról, hogy ne birizgálja maga fel a klímát, akkor én itt már tehetetlen vagyok

:-((

belagyi Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1574

Tudod Peking körül 7!!! autópálya-körgyűrű van és vannak az országban olyan szakaszok ahol 700 km !!! egybefüggő szakaszon épül egyszerre autópálya és ipari parkok. európai mércével szinte felfoghatatlan nagyságrendben (gondolj a mi 15 éve épülgető M0-nkra).

 

 

milyen király dolguk van a bicajosoknak! :D

Előzmény: gergo9 (1573)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1573

Mielött válaszolnék, bocs Viricsi nem olvastam az elöttem 20 perce feltett válszod, természetesen te is kitértél az apróságokra...stb nem csak a Widy12.

 

Üdv.Proteus!

 

Kína a világ egyik legdinamikusabban fejlődő országa (sokaknak épp ez a baja. Pl USA, kőolaj...stb) és ha te nem is tetted meg, de nem lehet 1,2 milliárd embert "lerízsevőzni". Tudod Peking körül 7!!! autópálya-körgyűrű van és vannak az országban olyan szakaszok ahol 700 km !!! egybefüggő szakaszon épül egyszerre autópálya és ipari parkok. európai mércével szinte felfoghatatlan nagyságrendben (gondolj a mi 15 éve épülgető M0-nkra).

k2laci Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1572

Dimarsonnal van tapasztalatotok ?

Egyik haveromnak az van, és mivel messze lakik még nem láttam működés közben, de állítja, hogy éjjel egyáltalán nem hallja ahogy működik.

Ehhez képest olvasd el 15.45.sz. hozzászólást ....

Előzmény: windy12 (1571)
windy12 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1571

Lmr

 

Megyünk.

 

Egyébként nem jellemző, hogy az olcsóbb kategória több szopással járna, legalábbis nekem  eddig nem volt velük bajom. Az a tipus, ami Neked is van, eddig elég jól vizsgázott, egyetlen egyhez sem kellett géphiba miatt visszamenni. Az, hogy Hozzád megyünk, az nagy valószínűséggel a mi hibánk, de ez majd kiderül falbontás után.

 

Nekünk ebben a szezonban (miután az Alien és társai légterelő-leválás problémáját megoldották) a nonamek közül egyedül a Daewoo volt, amelyik teljesen értéktelnnek tűnt. Hangos volt, ütött a ventillátor tengelye, stb. Ezenkívül egy Toyo volt més panelhibás, de csere után az is kifogástalanul működött.

Előzmény: Lmr (1568)
At1 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1570
Meg persze, ha van valakinek extra akciós klímája, annak ajánlatát is örömmel megnézem. Nem félek a kínaitól, mivel valóban nem feltétlenül gagyit gyártanak. Néhány éven belül igencsak meg fog változni az emberek véleménye a kínai cuccokról. Szerintem többet számít pl. a tervezés, mint a megvalósítás minősége, bár természetesen szorosan összefügg a kettő.
At1 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1569

Sziasztok!

 

Én azon gondolkodom, hogy veszek valami olcsó (40-50eFt) klímát, és valamikor ősszel vagy télen tetetem fel. Várom a kedves szerelő kollégák véleményét, hogy így megúszhatom-e olcsóbban a szerelést.

 

akár mailban is, frs@axelero.hu

 

 

Lmr Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1568
feri akkor pénteken jöttök? lehet hogy gagyiklíma telepítése költségben annyi, mint a márkásé, de több a szopás vele...
Előzmény: windy12 (1567)
windy12 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1567

Proteus

 

Azért egy-két tévedés akad itt, csak úgy tűnik, nem vagyunk eléggé érthetőek, vagy Te nem akarod igazán megérteni. A rézcsőkérdés (sokadszor) is ilyen.

 

"A 40 (20 anyagköltség+ 20 munkadíj) egy tisztességes piaci ár.

 

-abban az esetben nem, ha a keszulek ara majdnem alacsonyabb, mint a munkadij.... Nem szeretnek senkit emlekeztetni arra, hogy evekkel ezelott is ugyanennyiert szereltek az economy klimakat..."

 

 

Jelzem, a klímák ára azért nem csökkent olyan drasztikusan, csak beérkezett az országba jópár olyan készülék, ami eddig nem volt, és jelentősen alacsonyabb árkategóriát képvisel. Az, hogy most ennyire akciózzák a gagyit az azért van, mert a tavalyi nagy klímabevásárláson felizgulva, boldog-boldogtalan importált klímát, és az esős-hideg nyár miatt nem tudta eladni. Ismerek olyan céget, amelyiknek 4000 db. készülék van a raktárjában, és a cégvezető már a raktározás díját is klímával egyenlíti ki.

 

Azt is tudni kéne, hogy az ócsó, meg a drága klímának a telepítése pontosan annyi költséggel jár.

Az pedig, hogy évekkel ezelőtt is ennyibe került a telepítés, az azt jelenti, hogy míg az egyéb fizetések mentek valamelyest felfele, a klímásé az nem.

Előzmény: proteus1 (1566)
proteus1 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1566

Nagyon ossze kell szednem magam, hogy mindenkinek erdemben reagaljak a hozzaszolasara... :) de megprobalom...

 

viricsi: A gagyit a márkás terméktől nem a származási ország,hanem a berendezésben felhasznált anyagok minősége és a minőségbiztosítási rendszer külömbözteti meg.

 

-SZVSZ csak a masodik fele igaz... ugyanakkor a gyartok, mert ugyanaz a szarmazasi orszag....ugyanazokkal az alkatreszekkel szereltetnek maguknak...

 

Hallottad ta már sebésztől azt,hogy rakd össze otthon a törött lábad,pedig azt is meg tudnád csinálni.

 

-Ezt nem, de olyat igen, az ismeros sebesztol, hogy ne csinaljak semmit a duplara dagadt terdizuletemmel, mert semmi ertelme nincs, ugyanis nem a kereszt, hanem az oldalszalagok lazultak meg.... Hozzatette: csinalhat ugy, mint egy orvos altalaban, de nekem minek?

 

Ha te saját magadnak szereled fel a gépedet,nem várhatod el hogy lepecsételjem(érvényesítsem) a garancialevelet.

 

-Nem is akarom a garanciat igazan....ugyis csak kiborulnek, amikor megkellene magyaraznom, hogy nem en vagyok a hulye....csak a gep furcsan viselkedik.... egy szavamat sem hinnek el...(tudod, klasszikus biztositoi hozzaallas)

 

A szerelésnek bizony vannak apró titkai,amit csak a kellő gyakorlat tanít meg.

 

-Szerintem athidalhato az intelligencia jelenletevel...

 

A kültéridet az általad leírt módszerrel bárki(akár szakember is)megjavíthatja

 

-es megsem...

 

Itt ismételten kihangsúlyozom,hogy a gyári rézcső nem ugyanolyan,hanem sokkal rosszabb minőségű mint amit a jóérzésű szakemberek beépítenek.

 

-Ezzel hadd vitatkozzam: Miert erne meg a gyartonak, hogy selejtes minosegu rezcsoveket rakjon a klimai melle, ha azok garanciaidon belul vannak?!

 

valamint az is igaz,hogy ha valaki jó olcsón dolgozik,abban ritkán van köszönet.

 

- Ezzel altalaban egyetertek, kiveve azt, amikor a megszorult ugyfel penztarcajaban csupan azert turkal egy szolgaltato-es kornyezete, mert megteheti....pontosabban...tudja, hogy megteheti...

 

Szereld fel nyugodtan a gépedet és ha kell,akár én,de bárki más szakember szivesen kimegy beüzemelni a gépedet,az általad írt tizenötezernél olcsóbban.

 

-Megbeszeltuk, amint szuksegem lesz ra, igerem jelentkezem es nem maradok halatlan :)

 

 

 

gergo9:

 

Azért szerintem mielőtt belevágsz a dologba nem árt előtte tisztázni a beüzemelő céggel, hogy így is vállalják -e a dolgot

 

-Erre a magyarok kitalaltak a megfelelo szolast, igy szol: Penz beszel, kutya ugat...

 

azért a részükről is jogos, hogy csak az általuk végzett munkára vállalnak garit.

 

-igy is van...ne adjanak garanciat arra, amit nem ok kovettek el...

 

A 40 (20 anyagköltség+ 20 munkadíj) egy tisztességes piaci ár.

 

-abban az esetben nem, ha a keszulek ara majdnem alacsonyabb, mint a munkadij.... Nem szeretnek senkit emlekeztetni arra, hogy evekkel ezelott is ugyanennyiert szereltek az economy klimakat...

 

normális autószervízben is 4-5000 Ft os rezsi óradíjjal dolgoznak. 

 

-oda vidd a kocsidat...

 

És ne feledd el, hogy ezek az emberek gyakran a testi épségüket kockáztatva és lehetetlen helyzeteket megoldva végzik a munkájukat és nem fütyürészve mázolnak le 20 perc alatt egy farost ajtót 10000-ért

 

-Nem feledem...de tudod, ne azert kelljen fizetnem, mert felmaszott egy letrara, amennyiben ez hozzatartozik -ugymond szerves resze a munkajanak... O ezert penzt ker... Nem tudom letezik e ma is az az intezmeny, hogy veszelyessegi-potlek... Voltak szakmak, ahol ez kiegesziteskent jart a berhez... ez ez az eset... Be van kalkulalva...

 

végezetül csak egy kérés...légyszi ne írd meg, hogy hány olyan szervízt ismersz ahol 2000-ért is dolgoznak

 

-Az attol fugg mit...

 

Ui. Gratula-Drakula a ventilátor miatt!

 

-Koszonom...

Lmr Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1565

sziasztok

 

érdekes kérdés:

 

kolléga autójában a klíma érdekeset csinál. működik, aztán egyszer csak 10 másodpercre lanygos levegő jön, aztán megint hideg. töltetett bele gázt, de nem oldódott meg. lehet hogy a hőszabályzőja ugrál? mert állítólag télen sem állandóan meleg levegő jön a fűtésből...

 

Lmr

viricsi Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1564

Üdv k2laci !

 

Egy apró adalék:A tavalyi évet nem lehet alapul venni a klímaszerelés tekintetében,mert az egy "arany év" volt a szerelőknek.Drasztikusan csökkentek a klímák árai és tartós kánikula volt.Mindenki klímát akart felszereltetni.Ezért bizony az volt a helyzet,hogy több hetes előjegyzéssel dolgoztunk.Egy szerelőpár egy nap alatt szerintem megbízhatóan 2,max 3 gépet tud  felszerelni,ezért korlátozott a bevállalható szerelések száma is.A maximum két hónapos csúcsra nem szabad céget fejleszteni,ráadásul nem is tudsz,mert minden"üzemképes"szaki tele van munkával.

Az én személyes véleményem is az,hogy minél nagyobb egy cég,annál kevésbé vevőcentrikus.tisztelet a kivételnek.

 

Még az előző hozzászólásomhoz annyit hozzátennék, a jó szakember sem tévedhetetlen,ő is hibázik,de ha valamit elrontott azt ki is javítja.

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: k2laci (1562)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1563

Hi Proteus 1.!

 

Sok mindenben egyetértek veled...csak néhány plussz gondolat....

 

Akinek jó a kézügyessége van, és egy kis műszaki érzéke az sok mindent olcsóbban meg tud úszni a mai Magyarországon. Pl. a házépítésnél is bevésheted előre a konnektor fészkeket és a "bergmancsöveket" és így jóval olcsóbban fogja összekötni a vezetékeket a villanyszerelő. 

Végül is ha előkészíted a terepet, akkor valószínűleg itt is olcsóbban fogják beüzemelni, de óva inteleg a gázbizergálástól!!! Ha olvastad a topicot akkor világos, hogy miért.

 

Azért szerintem mielőtt belevágsz a dologba nem árt előtte tisztázni a beüzemelő céggel, hogy így is vállalják -e a dolgot és hogy megadják-e majd a garanciát.(értsd.pecsét...stb), mivel azért a részükről is jogos, hogy csak az általuk végzett munkára vállalnak garit. Mert pl. ki tudja, hogy hányszor ejtetted le mondjuk a kültérit? :-))) ...stb.

 

A másik, meg, az amit a Windy12 is mondott; az olyan apróságok mint a vízelvezetés trükkjei, vagy a kül és beltéri szinteltérései vagy a gyári beszerelő csomag használhatatlan rézcsövei...stb.

 

Amúgy hadd áljak ki a Szakik melett. A 40 (20 anyagköltség+ 20 munkadíj) egy tisztességes piaci ár. Egy kazánt, vagy gázbojlert is 20 ért tesznek fel, de egy normális autószervízben is 4-5000 Ft os rezsi óradíjjal dolgoznak. 

És ne feledd el, hogy ezek az emberek gyakran a testi épségüket kockáztatva és lehetetlen helyzeteket megoldva végzik a munkájukat és nem fütyürészve mázolnak le 20 perc alatt egy farost ajtót 10000-ért

 

...végezetül csak egy kérés...légyszi ne írd meg, hogy hány olyan szervízt ismersz ahol 2000-ért is dolgoznak :-)))

 

Ui. Gratula-Drakula a ventilátor miatt!

 

Üdv.gergo9

Előzmény: proteus1 (1559)
k2laci Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1562

Olvasgatom itt a véleményeket és gondoltam én is elmondom az enyémet.

Talán sokakat nemcsak a klima-telepítés ára riaszt vissza, hanem egyes klimás cégek hozzáállása is.

Én vidéken élek, városunkban nincs klimás cég, tőlünk 50-60 km viszont két megyeszékhely is van.

Már tavaly is szerettem volna klimát, ezért faxon kértem mér májusban árajánlatot kb. 8-10 cégtől. A faxokra egy cég válaszolt, a miskolci Pannox Kft, aki közölte, hogy ő bizony nem ér rá klimákat telepítgetni (minden bizonnyal nagyon elfoglalt volt) igy nem tud nekem segíteni. Ha valaki klimaügyben kér tőlem tanácsot, azóta is őket emlegetem (mint negatív példát).

Én elhiszem, hogy nem akkora üzlet egy magánházhoz kimenni és ott felszerelni a klimát, mint egy ujonnan épült hypermarkettet beklimázni, de azért a környékbeli cégek közül soknak a reagálása (vagy ennek a hiánya) meglepett. Pl. az idén tavasszal felhívtam egy másik miskolci céget aki Stiebelt árultak, 10 percet beszélgettem a hölggyel aki megigérte, hogy következő hét elején visszahív egyeztetni. Mondanom sem kell, azóta is várom a hívását.

Akkor alakult ki olyan érzésem, hogy a klimás cégeknek annyira jól megy, hogy nemigen zavartatják magukat a (fizetőképes) ügyfél "zaklatásai" miatt.

 

De ez a fórum segített végül, hogy klímám legyen, ui. itt az egyik fórumozó szakember (Klimás) eljött Budapestről (160km) úgy, hogy kiszállási díjat sem kért, és felszerelték a klimát.

 

 

Előzmény: viricsi (1561)
viricsi Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1561

Üdv proteus1 !

 

És lőn,jóslatod bevált,rádszabadult egy"szakember". Ez nem bicskanyitogató modor,hanem logikus és elfogadható érvek sorozata.Írjál csak nyugodtan,ezekből a levelezésekből ,indannyian tanulunk.Ezért,ha megengeded,nem vitatkoznék veled,hiszen alapvetően igazad van,hanem inkább megmutatnám más oldalról is a dolgokat,bár ha figyelmesen végigolvastad a topicot,ez már mind le volt írva.

A gagyiról:A gagyit a márkás terméktől nem a származási ország,hanem a berendezésben felhasznált anyagok minősége és a minőségbiztosítási rendszer külömbözteti meg.

A hozzáértősdiről:A szakma(mint minden szakma)a hozzáértésről is szól.Hallottad ta már sebésztől azt,hogy rakd össze otthon a törött lábad,pedig azt is meg tudnád csinálni.A dolog nem a túlmisztifikálásról szól,hanem egyszerűen arról hogy a szakembernek nemcsak tudása,hanem megfelelő felszerelése,gyakorlata,segéd anyaga is van az adott feladat elvégzéséhez.Amikor egy szakember,szakcég felszerel egy klímát teljeskörű garanciát vállal a munkájára és ha valami gond van,azt a garanciaidőn belül az ügyfél felé ingyen és bérmentve orvosolja.Ha te saját magadnak szereled fel a gépedet,nem várhatod el hogy lepecsételjem(érvényesítsem) a garancialevelet.A klímánál a garancia alapvető feltétele hogy szakember helyezze üzembe a gépet.Nyugodtan elhiheted,senki nem megvágni akar téged,amikor a számlát kiállítja,hanem a felszerelés költségeit és a saját,nem túl magas hasznát érvényesíti.A fórumban már többször leíródott,miből áll össze ez a soknak tűnő összeg. Jómagam is nem egy,házilag felszerelt gépet üzemeltem már be,de eddig egy sem volt olyan amilyennek lenni kellett volna.A szerelésnek bizony vannak apró titkai,amit csak a kellő gyakorlat tanít meg.

Itt ismételten kihangsúlyozom,hogy a gyári rézcső nem ugyanolyan,hanem sokkal rosszabb minőségű mint amit a jóérzésű szakemberek beépítenek.A kültéridet az általad leírt módszerrel bárki(akár szakember is)megjavíthatja,de számold ki a ráforditott időt,beszerzést,autó költségeit és akkor kiderül hogy ennyiért nem csináltatnád meg.Azt meg ugye nem várnád el,hogy a ventillátor áráért dolgozzanak neked.

A röpködő számok,szakkifejezések,ha figyeled,általában mindig kifejezetten,kérésre íródnak le,sőt igen gyakran megpróbálok-lunk érthetően fogalmazni,még ha ez nem is mindig sikerül.

Azt is természetesen el kell ismerni,hogy a szakma tele van kontárokkal(mint minden szakma),gyenge szakemberrel,de mint mindenre itt is igaz hogy a jó szakember szájhagyomány útján terjed,valamint az is igaz,hogy ha valaki jó olcsón dolgozik,abban ritkán van köszönet.

Szereld fel nyugodtan a gépedet és ha kell,akár én,de bárki más szakember szivesen kimegy beüzemelni a gépedet,az általad írt tizenötezernél olcsóbban.

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: proteus1 (1559)
belagyi Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1560
én egyetértek.
Előzmény: proteus1 (1559)
proteus1 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 1559
Hi all.... nem is tudom hol kezdjem, talan azzal, hogy vegigolvastam a topikot (kb. 3óra alatt), hogy mi vitt ra? Azt hiszem az, hogy egy split klimat akartam felszerelni hazilag es gondoltam, ha valami jo otletet talalok, akkor azt magameva teszem... Ahogy elfigyelgettem, itt ropkodnek a szamok es mindenfele tudomanyos kifejtesek....en nem szeretnek ugy tunni, mint aki nagyon ert hozza, ezert csak a tapasztalat mondatja velem, hogy a klima targykorben, mint egyeb mas teruleten is, az alapszabalyok vannak ervenyben... Sokat es sokan irnak a gagyi-profi temaban....en azt hiszem ennek a valosagban nincs akkora szerepe, mint amennyire fel van fujva... Minden nagy es kicsi gyarto gyakorlatilag ugyanott szerelteti es gyartatja a termekeit...igy majdnem valoszinu, hogy keletrol jon az osszes cucc....egyszeruen ott eri meg eloallitani....Nem arulok el vele nagy titkot, hogy a Compaq es a HP ugyanabban a gyarban allittatja ossze a laptopjait, mint a Gericom vagy a Fujitsu..., megis orakat lehetne arrol beszelni, hogy melyik miben jobb... Igy a klimaknal is ez a helyzet... Nekem a harmadik klimam van jelenleg beuzemelve... ebbol az elso ugy 7 eve kerult a lakasba, az egy Westpoint mobilklima volt 160.000-ert... A masodik egy Elektrolux mobil-split 220.000-ert...a jelenlegi egy Etic (olcso) split... Az elso egy ev utan megadta magat, pedig ugyeltem a korulmenyekre, a masodik a mai napig uzemel... a harmadik meg remelem jo ideig... A lenyeg, hogy nem sohersegbol, csak elvbol nem akartam massal szereltetni a splitet... Nem ertek egyet azzal, hogy 3 orai munkaert + ugyanazon rezcsovekert 40-50 ezret fizessek...tobb okbol! Sot, mondhatom -leneznem magam, ha nem birnek 2 lukat furni a falamba es ne tudnek nehany vezeteket becsavarozni -mast ugysem kell vele csinalni... Igy csak a vakuum es a nyomasproba marad a klimasnak, aki ezert nyilvan elker 15.000-et...tobbet ugysem adnek erte. Nem akarom a klimasok munkajat leertekelni, de kicsit tulmisztifikaltak ezt a hozzaertosdi dolgot, velemenyem szerint, erdemben a gazok ismerete es a mukodesi-gyakorlati elv tudasa a titkuk... Slussz... Erre szolgaljon jo peldaval az az eset, amikor a mobil-split klimamnak tonkrement a kulso egyseg ventillatora...rogton hivtam az ismeros klimast, aki elmondta, hogy motorhiba es le kell cserelni -ugy legyen... Az Elektrolux ufsz. kozolte, hogy 50.000-ert kapok uj kulso egyseget (hurra)... es mivel nem akartam gazdagitani az amugy sem szegeny izraeli illetosegu ceget...ugy dontottem magam jarok utana a dolognak. Termeszetesen nem kaptam ugyanolyan meretu-teljesitmenyu-formaju motort, igy jobb hijan megvettem a legkomolyabb (ford.szam/levegoszallitas) 15.000 Ft-os ventillatort es raapplikaltam a hutobordara (nem gyari, de a celnak kicsinositva megfelel)... A mai napig azzal megy -jol! Persze a klimas ismeros mosolygott a megoldasomon, bar o nem tudta ezt a athidalast megszulni... Szoval mindenkinek, aki ugy erzi, hogy meghaladja a kepessegeit az ilyesmi -az fizessen erte, de a tobbiek merjenek vallalkozni... A mai klimas cegek es alkalmazottaik javaresze legalabb olyan kontarok tudnak lenni, mint en, ha nem ertek igazan valamihez... Hozzateszem, valahol itt olvastam, hogy a szakszeru telepitesnek elmondott esetekben is elofordul, hogy nem jol mukodik a folyadek elvezetese... nagyon szomoru dolognak tartom, ha egy erre szakosodott cegnek ez belefer az image-aba... meg jo, ha az a nehany csavar meghuzasa nem okozott nekik gondot... Uristen! Nyilvanvalo, hogy bicskanyitogato modorommal most magara szabaditom a "szakembereket" -de akinek nem inge... es elnezest, ha offoltam avagy hosszura sikeredett, de nagyon kikivankozott mindez belolem...
gergo9 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 1558
Sajna nem rémlik, valszeg nincs...csak a dobozoltak voltak + 1 kiállítva és mintha a táblán sem szerepelt volna. (sietnem kellett ezért most nem néztem körbe alaposan)
k2laci Creative Commons License 2004.08.09 0 0 1557

Azt nem nézted, hogy van-e hozzá szerelési készlet ? Én az Elektropontokban láttam Dimarsont 37900 Ft-ért, abban van ....

 

Ez nem mind1, ha az ember magának kezd bele ....

Előzmény: gergo9 (1556)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 1556

Hali!

 

Megint voltam egy Tescoba és már csak 34990 Ft a Daewoo 2,6kW( nem a 2kW-os)!!!- os (Siófokon legalábbis van még egy nagy kupac belőle) és a Daewoo ablakklíma (nem figyeltem mekkora) is csak 29990Ft. Itt a klíma kánaán :-))

 

 

viricsi Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1555

Üdv Lacivill !

 

Tudod,ahogy a doki szokta mondani,látni kell.A terhelés nem két óra,ez csak a használati idő.A nap meg egész nap süti. Ha viszonylag gyorsan akarod a helységet lehűteni,jóval nagyobb kapacitású gép kell,mintha lassan hűtöd és egész nap temperálod. Így vakon még hasalni sem lehet.

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Lacivill (1552)
windy12 Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1554

Egy kis akció!

 

3,6 kW-os Etik (Tekno Point) splitklíma alap telepítéssel 99.000 forint.

E-mail : pannonklima@pannonklima.hu

Telefon:70/360-3840

zsolt160matizos Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1553

Új fejlemény a klimával, most az derült ki, hogy gyári forrasztási hibás volt a készülék, el szállt belőle a gáz, ezért tiltott le a kompresszor, de végre most jó!

Előzmény: zsolt160matizos (1548)
Lacivill Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1552

Amint irtam előadóterem napi 2 óra "terheléssel".

Új építésü épület, tehát 0.6 k körüli érték, nikecell nincs.

Fenti paramatérekkel árbecslés szempontjából mégis jó lenne ha tudnál valami nagyon-nagyon irányárat mondani!!

Előzmény: viricsi (1551)
viricsi Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1551

Üdv Lacivill !

A te esetedben,így első olvasatra,célszerűnek látszana légcsatornázható split klímát telepíteni.A méretezés elsősorban a helység hőterhelésétől függ.(tájolás,falvastagság,ablakfelület,világítótestek,számítógépek,egyéb hőtermelő eszközök hőleadása,benntartózkodó személyek száma,intenzitása.Hosszab tartózkodás,intenzív munkavégzés esetén(pl:konditerem) gondoskodni kell a megfelelő friss levegő utánpótlásról,valamint a párátlanításról is.

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Lacivill (1550)
Lacivill Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1550

Sziasztok szeretném megkérdezni, hogy egy 10*15m.es 3 m belmagasságú előadóterembe milyen klimát célszerű építeni. Általában napi 1*2órára van használva 100 ember használja. Jó lenne ha nem vinné le a splithez közelülőket a huzat.

Köszi LACI

zsolt160matizos Creative Commons License 2004.08.07 0 0 1549
Ez a légkondi!A felső a Dimarson!
Előzmény: zsolt160matizos (1548)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.08.07 0 0 1548

Nekem van Dimarson dmr-400-asom, de az házimozi szett!

Ja a Midea-t megcsinálták, kompresszor csere, állítólag nem volt rajta semmi védelem, ezért a kompresszor megállt! Most már jó!

Előzmény: tutetem11 (1547)
tutetem11 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 1547

Sziasztok!  Pár hete a tanácsotokat kértem hogy milyen légkondit vegyek, és kivel szereltessem be. Örömmel jelentem tegnap óta én is a légkondisok csapatába tartozom:-)))

Köszönet illeti Viricsit az előzetes infókért, hisz az ő ajánlására kerültem kapcsolatba a Pannon klima csapatával, akik a tegnapi nap folyamán /Windy 12 és kollegája/

röpke 3 óra leforgása alatt más megvilágitásba helyezte nekem a nyarat egy panellakó szemszögéből:-))) Gyorsan és pontosan dolgoztak valamint nem a kihajolós módszer szerint szereltek, amiről nem sok jót hallottam...

A lényeg: Minden nagyon szép, minden nagyon jó. /Egyenlőre:-))))/

Amúgy a készülékem a Dimarson dmr-20 gw-4

Ezzel a készülékkel kapcsolatban akinek van tapasztalata/infója azt szivesen venném...

sziasztok

 

kíváncsi_ Creative Commons License 2004.08.06 0 0 1546

windy12

coolmann 

Köszi a segítségeteket. 

Eszerint nincs értelme -5fok alatt erőltetni a működtetést, habár coolmann említi a téliesítést. Erről esetleg pár szót, hogy tisztában legyek vele mit is takar.

A szűrőről esetleg még annyit, hogy konkrétan az adott géphez mit keressek, és Budapesten ha tudnátok egy címet. Ja! a hűtés-fűtés miatt megforduló gázáramlás nem probléma a szűrőnek?

A vákumozást kipróbáltam egy kb 10m hosszú 10mm-es belső átmérjű vastagfalú átlátszó műanyag csövön, amit belül előzőleg benedvesítettem. A jelenség érdekes volt. (nekem legalábbis)

A nyomás gyorsan lecsökkent 15-20 mbar közé. A cső a vízcseppes helyeken határozottan lehült, majd kb 25 perc múlva csak a vízcsepek teljes elpárolgása után folytatódott a nyomásesés.

A tapasztalatok alapján a következőre gondoltam mivel megfelelő tisztaságú nitrogénem nincs.

A beltériből kiszívom a levegőt, megvárom amíg a nyomás lecsökken 1 mbar alá.

A szivattyúhoz menő tömlőt elzárom, majd a kültériből egy kis gázt beengedek a beltéri felé úgy 30 mbar-ig. A  szivattyút rányitom, és ismét leszívom 1 mbar alá. Majd a 30mbar-os feltöltést és az 1 mbar alá leszívást megismétlem.

(ha jól számolom így a beltériben az idegen gázok és gőzök aránya az R20 hoz képest kevesebb mint egymilliomod részrére csökken, miközben az R20-ból csak néhány köbcentinyi normál állapotú gáz kerül ki a szabadba)

Úgy gondolom, hogy ezzel a megoldással alaposan kiszárítom, és eltávolítok minden idegen gázt a rendszerből.

Ha mégis kifogásolható a módszer, akkor elfogadok bármilyen tanácsot, még azt is, hogy hívjak szerelőt. Szeretném ha hosszú éveken keresztül üzemelne. 

 

Előzmény: windy12 (1541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!