Keresés

Részletes keresés

havasesoesett Creative Commons License 2021.03.15 -1 0 389724

Tiltakozom. A mágikus gondolkodás pozitív, a természettudomány ezen alapul.

 

KÜLÖNFÉLE CÉLBÓL KÜLÖNFÉLE MÓDON CSELEKVŐ

MŰKÖDŐ RENDSZER,

FUNKCIONÁLIS MAGYARÁZATTAL

 

Ellentétben a vallással, ami nem cselekvő (imádkozzunk és akkor Isten) csodát tesz

stb

Előzmény: advocatusdiaboli (389708)
jozsi245 Creative Commons License 2021.03.15 -1 0 389723

egy kicsit sem latszik, hogy mennyire hazabeszelsz...

nagy hazad van, de nincs boszme suvod.

 

es mi van, ha valaki egy boszme suvban erzi magat es csaladjat biztonsagban, mert nem akarja, hogy egy reszeg/bamba barom kinyirja az uton...

 

ugy mar meltanyolhato a suv igenye?

Előzmény: advocatusdiaboli (389549)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.15 0 0 389722

...ja.... de a regény vége, hogy a gyengeelméjű ludista géprombolás nem a kivezető út ebből a csapdából.... (-:

Előzmény: zöldkomcsi: (389721)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.15 0 0 389721

Igen, az advocatus barátunk (találóbb a nickje mint az ő maga gondolja (-: ) nagyon tisztán látja a tudomány és azzal a technológia 10 000 éves történetét ezért nehéz vele vitatkozni, mindent indokol. (megjegyzem Marxal is ezért nehéz vitatkozni, tiszta ész az is, mindent indokol, de ez csapda) ott nem értünk vele egyet, hogy valójában egy tudás lefele épülése a valójában.

Azért figyelek rátok konteósokra (-: is, mert nekem az a gyanús, hogy 10 000 évnél régebben lehetett valami valakik akik akár magfúziót vagy mást amiről fogalmunk sincs tudtak uralni. De ezt szoktam ide írogatni, hog ez nem, ez a társadalom azért nem fog soha megfúzióval energiához jutni mert akik arra képesek, annak a tudásnak a birtoklására azoknak viszont nincs rá szükségük mert ez így függ össze, egymást kizáró tulajdonságok. Tehát az ó-egyiptomi temetkezésre használt építmények esetleg valóban lehettek valami próbálkozások is persze eredménytelenül ilyesmire. Nem tudom, csak ötletelek.

Viszont erősen élt még bennük az igazi tudás, hogy madarakat fészkelő helyeiken megzavarni nem szabad, vizet beszennyezni nem szabad (ezt firtatja Anubis elsőnek a holt lelkektől is, követtek e el ilyesmit) a gané galacsint görgető bogár szent stb... Aztán ez ment feledésbe egyre jobban, jött az újraindítjuk a gazdaságot és a jobban élünk mint tíz éve.

A Daniel Quin regény az Ismael a bölcs gorilla úgy vezeti le ezt, hogy az istenek nem tudják mit tegyenek amikor a fürj kergeti a szöcskét és a róka kergeti a fürjet, melyik éljen és melyik ne. Egyiküknek eszébejut, hogy ültettek fát amikor a világot teremtették amin ennek tudása terem, egyenek abból. Eredményes is lesz, onnantól értik, hogy ha a szavannán egy antilopnak meg kell halni, hogy egy oroszlán jóllakhasson, arrébb meg egy oroszlánnak éhezni kell, hogy egy antilop még élhessen, ez miért van így jól. Akkor az egyiknek eszébejut, hogy ott az ember, az nehogy egyen arról a fáról mert attól baja lesz, pedig ő a legfontosabb nekik, az istenekenek. Ui. ő nem isten, a tudás gyümölcse csak átfut rajta, nem fog tudni semmit, de azt fogja hinni, hogy tudja, fogja tudni, hogy mi éljen és mi ne éljen, de nem, csak hiszi de nem tudja. Na, szóljunk neki gyorsan, azt nem szabad. Meg is teszik, de mivel náluk a sok évezred csak 1 nap, hát a figyelmeztetés úgy hangzott az embernek szóló, hogy ne egyél arról a fáról mert ha eszel akkor holnap meghalsz. )-:

Szóval arról a fáról nem iq hányadost lehetett kapni, hanem a jónak és a rossznak a tudását, az lehetett 160 is már előtte is, de onnantól már azt hitte tudja ezt, hogy mi jó mi nem jó, mi éljen és mi haljon meg. Amíg nem tudta, hogy ezt tudja addig nem volt semmi probléma, a bajok innen kezdődtek és innen már az advocactus barátotoknak persze, hogy mindenben igaza van.
Tehát amit a tudás gyarapodásának vélünk, az valójában éppen felszámolása annak.

Előzmény: Omar Khajjám (389720)
Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389720

És látod ebben különböznek az egyiptomiak és az összes többi ókori magaskultúra a mostani euroatlantitól: belátták a korlátaikat, amikor idejét múlttá váltak, akkor szépen beletörődtek a bukásba.

Ehhez képest Trump, Trudeau, Biden, Merkel, Macron és Johnson csak ontja magából a különféle szólamokat, hogy így győzünk a járvány felett, úgy úrrá leszünk a válságon... és fényes jövő vár ránk.

Csupa hazugság, miközben az egész rendszer velejéig szét van rohadva belülről és tényleg már csak egy utolsó igazi, eget rengető válságra vár, hogy megdőljön. Ez a válság itt dörömböl a kapukon és már nincsen olyan opció, hogy nem eresztjük be.

Nem lesz a bukás annyira látványos, mint théta vizionálta sokszor itt, de bukás lesz mindenképpen. Nemcsak az élményturizmus fog áldozatául esni...

Előzmény: Omar Khajjám (389718)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389719

Az is lehet tanulsága, hogy aki nem foglalkozik a ganajtúró bogarakkal az legyőzi azt aki igen, Káin megöli Ábelt, a földművelő a pásztorkodót.

Erre mondja az advocatus, hogy merev, konzervatív, változásra képtelen, bukásra ítélt.

Előzmény: Omar Khajjám (389718)
Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389718

"ugyanakkor mégis egy hihetetlenül merev, nagyon nehezen változó kultúrát látunk, aminek nyelve, írása, vallása több, mint kétezer éven keresztül jóformán semmit sem változott."

 

És ez nem sarkallta arra az egyiptológusokat, hogy kiderítsék, mi is volt az az ősi hagyomány, ami Kemet uralkodó osztályát ilyen hosszú időn át áthatotta?

Pedig éppen ebben állt a titokzatos tudás: részben egy olyan ősi kultúrából jöttek, hogy azt át akarták a maguk módján menteni, tűzön-vízen át.

 

"Ez a borzasztó konzervativizmus vezetett végül a hanyatláshoz, eltűnéshez is."

 

Az Újbirodalom korában már megjelentek a vetélytársak, akik egy kissé másfajta szellemiséget képviseltek. Ezzel nem tudták felvenni a versenyt, nem is akarták. Lehanyatlottak, mert így látták jónak.

H. Rider Haggard írt erről szemléletesen Cleopatra c. kalandregényében, ahol a főhős Harmachis pontosan ennek a régi nagyságnak szellemében akarja megdönteni Kleopátra és a Ptolemaioszok (akik görögök voltak és nem egyiptomiak!) uralmát... majd miután lelepleződik, vállalja a halált, mert a sors így rendelte. (Egyben azt is megjósolja, hogy az ősi egyiptomi bölcsesség túl fogja élni a római uralmat.)

Pontosan ilyenek voltak az egyiptomiak: tudták, megjárták az utat, amire Ozírisz és Ízisz sarkallta őket, majd átadták a terepet egy következő kultúrának.

Előzmény: advocatusdiaboli (389708)
Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389717

Ezzel csak az a baj, hogy nincsen ilyen "régi görög nyelvű" jelentése.

A szó eredete tisztázatlan, csak találgatások vannak rá, akár görög, akár egyiptomi szótőből vezetik le.

Előzmény: 'Quanon (389713)
Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389716

Alapvetően a filozófia, mármint annak igazi klasszikus, ontológia nevű válfaja, ilyen logika alapján működik.

Mindenhol ugyanazok az elvek érvényesülnek és ezek következetesen a legkisebb részecskéig hajtják végre a természeti törvényeket.

 

A rendszer egésze adja ki a halmazt, a halmaz minden elemére ugyanazok a törvények vonatkoznak.

Előzmény: ye liang quan (389707)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389715

A görög nyelv pedig későbbi, az egyipomiból vehette át. Azt persze nem tudjuk, az ó-egyiptomiak nyelvén hogyan hangzott.

(persze én ezt se tudtam, hogy görögül így nevezték ... de mit is? ezeket az akkor már nagyon régi építményeket vagy a síkokkal határolt gúlát?)

Előzmény: 'Quanon (389713)
Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389714

Nem keverem össze, nagyon is tudom, mi a kettő közötti különbség.

Azzal egyet is értek, hogy az ókor és a 20. század között volt egy elég hosszú időszak, amikor még a legnagyobb elmék sem tudták azt, "hogyan kell". Ennek is megvolt az oka.

 

"Én ma össze tudnék állítani egy működő gőzgépet, sőt, egy használható szikratávírót, működőképes, sőt, nagyon pontos ingaórát azokból a nyersanyagokból, azokkal az eszközökkel (bár előbb szerszámokat is készítenem kellene), amelyek mondjuk az ókori Rómában vagy Görögországban már elérhetők voltak. Az egyiptomi óbirodalomban már lennének ezzel gondjaim"

 

Arra is vannak utalások, hogy ennek ellenére ismerték a gőzgépet és a kúpos fogaskereket.

Előbbit nem használták elterjedten, mivel tényleg nem voltak olyan technika birtokában, ami a tömeggyártását lehetővé tette volna, ui. az a technika, ami egyáltalán a magasabb szintű dolgokat részben adta, csak nagyon korlátozott mértékben volt meg. A technikai kultúra, amit egy sok tízmilliós szigeten fejlesztettek ki, nagyrészt elsüllyedt.

Miután csak a gyarmatairól maradt meg egy kevés bronzkori technika, ezt tudták valamilyen szinten reprodukálni...

 

Az egyiptomi halottkultusz és az egész hitviláguk arra épült, hogy tudták, hogy a test a halál után elenyészik, de a lélek tovább él, ennek rendeltek alá mindent.

Sosem szerettem az olyanokat, akik Houdinihez és Randihez hasonlóan meg szerették volna másoknak is mutatni, hogy mit is kellene gondolniuk.

Szép dolog a One Million Dollar Paranormal Challenge, de valaha komolyan vették-e azok, akik tényleg az alternatív oldalon parajelenségeket kutattak? Nem úgy tűnik.

(Érdekes az is, hogy akiknek tényleg sok pénzük volna ilyesmiket kutatni, azok nem nagyon mutatnak érdeklődést. Ők kb. a legnagyobb szkeptikusok.)

 

A legnagyobb baj történetesen az, hogy a paranormális oldalon az Uri Geller féle szélhámosokkal és fantaszta Egely Györgyökkel akarják igazolni, hogy mennyire illúzió az egész.

Bármennyire is el akarják hitetni egyesek, nincsen valódi párbeszéd a tudomány és az alternatívok között, még akkor is, ha az alternatívok uszkve 80%-a szélhámos. Túl sokan játszották már el a komoly párbeszéd lehetőségét, így látom, tkp. mindkét oldalon.

Ahogy minden bizonnyal az alkimisták 80%-a is ilyen szélhámos volt, a maradék 20% pedig beavatott, aki ismerte az elemeket, a fémeket, az átalakulásukat és az aranycsinálást is.

 

Egyébként Robert Sheafferrel értek egyet messzemenőkig:

"Conspiracies occur all the time. Organized crime is a conspiracy... there was a conspiracy to kill President Lincoln.... Real conspiracies do exist but not grand conspiracies [in which] The Masons are planning this, or there's always some shadowy group that you can't really point to or say who's involved."

 

Tudom, hogy mindenezek olvastán megint azt fogod gondolni, hogy légvárakat kergetek, és olyan képtelen dolgokban hiszek. Nem feladatom bárminek is a bizonyítása, nem is lehet egy ilyen fórumon.

Nekem csak annyi a feladatom, hogy másféle nézőpontokat is ismertessek.

 

"és ha teljesen biztosra még mindig nem is állíthatjuk, azért egyértelműen messze az a legvalószínűbb, hogy a világ teljes mértékben megmagyarázható racionálisan."

 

A "racionális" nem zárja ki a metafizikai magyarázatokat.

Tudom, hogy a fizikusok és Randi kizárták, de vannak olyanok, akik nem így gondolkodnak, és ők sem ködevők.

Előzmény: advocatusdiaboli (389699)
'Quanon Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389713

Ugyanis ez egy gyógyító hely volt, amivel a testet mintegy "energetizálták", mintegy újjászületett, aki a kezelés után kijött onnét.

Lehet ebben igazad van, vagy nem, de ezt ma eldönteni azért nem fogjuk tudni.:)

De, hogy kulturáltan véded a véleményedet, ezt el kell ismerni és tisztelni.

Így lehet társalogni, esetleg akár agyalni.

Talán egy kiinduló pont lehetne a jelentése. A piramis jelentése.

Régi görög nyelven a jelentése villám, ami becsapódik egy hegybe.

Ez alapon teljesen logikus a feltételezésed. De, ...

Előzmény: Omar Khajjám (389673)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389712

Meddő találgatás értelmetlen kérdésekről. Ilyen alapon levezethetsz valami ufológus hülyeséget az indiai szent tehenekből is...

 

Azt nem gondolnám, de a szarvasmarhát mint élelem forrást valóban szokták bírálni az is igaz.

Nem ígéretes, de azt, hogy meddő azt nem érdemes kijelenteni, vannak jelek amik alapján valami történelem előtt időkben már létezett tudományt lehet gyanúsítani.

 

Tipikusan hozod a konteós, irracionális, "mágikus" gondolkodás minden ismérvét, mindig minden dologban mindenképpen többet akarsz látni, mint ami abban tényleg van, "valami mögöttes szándékot-okot" keresel a legegyszerűbb történésekben is.

 

 

Na ne túlozz, a piramis létrehozásának a társadalmi erőforrás igényét te se vitatod, tehát szó sincs "legegyszerűbb történésről". Az számomra nem elfogadható, hogy a természettudományos ismeretek hiányára, azokat pótló mesemondókra vezetni vissza mindent. Ebből természetesen nem következik az, hog tudok jobbat, na de nem is kell, mert nem keresünk azonnali megoldást akkut problémára.

 

És még egyszer, gondold már végig: a birodalom több fázisban majdnem három évezredig regnált, és ebből egy 3-400 éves időszak volt az, amikor a nagyobb, jelentősebb piramisok épültek.

 

Igen, ez a legnyomósabb érv, hogy akkor állt elő hasonló helyzet mint most ami volt az olajkorszak, lehet, hogy az izom energia állt akkor nagyon bőven rendelkezésre. A racionális értelmet hiába keresi majd az utókor a felhőkarcolókban is, azért olyan magasak mert a korabeli emberek tudtunk olyat is.

 

ugyanakkor mégis egy hihetetlenül merev, nagyon nehezen változó kultúrát látunk, aminek nyelve, írása, vallása több, mint kétezer éven keresztül jóformán semmit sem változott. Ez a borzasztó konzervativizmus vezetett végül a hanyatláshoz, eltűnéshez is.

 

na vigyázzunk ezzel, mert az is lehet, hogy éppen egy ilyen kort élünk, csinálunk amit majd találgat az utókor, hogy mi a franc történhetett itt. Mikor kapirgálják a nyomainkat.
Amit merevségnek nevezel, az származhat valami tudásból is ami nyaom nélkül eltűnt, vagy jelen van azóta is.

 

Oké.... nem sokat szedtem össze több évtized alatt, a noé legendán vagyok fennakadva, hogy miért került bele a szövegbe, hogy az Isten kívülről csukja be rájuk az ajtót és a háborgó kötekedő hulligánok időleges megvakítása a lót házánál.
Hogy ez nem sok? Ezt nem vitatom, de figyelek, hát ha akadok még valamire. De azt nem fogadom el se tőled se mástól, hogy ezek az írás népszerűsítése érdekében kerültek bele és maradtak ott a másolgatásokban is, ahogyan pl népmesékbe az üveghegy és a kurtafarkú kismalac. 

Előzmény: advocatusdiaboli (389708)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389711

Olvasni tudok, már úgy , ahogy elő van irva.

Előzmény: advocatusdiaboli (389710)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.14 0 2 389710

Irreleváns, se még írni-olvasni sem tudsz rendesen.

Előzmény: irdbe a betuket (389709)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 -1 0 389709

Én úgy tudom, hogy a piramisok a Viz özön előtt épültek.

Előzmény: advocatusdiaboli (389708)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.14 0 2 389708

Meddő találgatás értelmetlen kérdésekről. Ilyen alapon levezethetsz valami ufológus hülyeséget az indiai szent tehenekből is...

 

Tipikusan hozod a konteós, irracionális, "mágikus" gondolkodás minden ismérvét, mindig minden dologban mindenképpen többet akarsz látni, mint ami abban tényleg van, "valami mögöttes szándékot-okot" keresel a legegyszerűbb történésekben is.

És mivel nyilván húszezer üres találgatásból mindig van egy, ami bejön - ebből azonnal megerősítve érzed a többit is, nem észrevéve, hogy sokszor még tényleg annál is sokkal rosszabb ez a találtai arány, mint ha abszolút találomra tippelgetnél...

 

És még egyszer, gondold már végig: a birodalom több fázisban majdnem három évezredig regnált, és ebből egy 3-400 éves időszak volt az, amikor a nagyobb, jelentősebb piramisok épültek. A középbirodalomban vagy az újbirodalomban sem volt még jelentősen más a vallás meg a kultúra, viszont pl: az újbirodalom idején már jelentősen jobbak voltak az eszközök (a Gizahi Nagy Piramisok az óbirodalmi időszakban még a rézkőkorban épültek, még a kereket sem ismerték, később ők is átvették a bronz majd vaskor újításait), mégsem épültek piramisok - de épültek hozzájuk mérhető más építmények, Nagy Ramszesz templomai összességükben a Kheopsz-piramist jócskán felülmúló munkát jelentenek - ugyanakkor mégis egy hihetetlenül merev, nagyon nehezen változó kultúrát látunk, aminek nyelve, írása, vallása több, mint kétezer éven keresztül jóformán semmit sem változott. Ez a borzasztó konzervativizmus vezetett végül a hanyatláshoz, eltűnéshez is.

Előzmény: zöldkomcsi: (389704)
ye liang quan Creative Commons License 2021.03.14 0 1 389707

Az a gond, hogy abból, hogy tervező értelem is hozott létre tárgyakat, nem következik az, hogy minden tárgyat tervező értelem hozott létre.

Előzmény: Omar Khajjám (389695)
ye liang quan Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389706

:)

Előzmény: advocatusdiaboli (389702)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389705

A hegyeket te termeszeszeti targyaknak tekinted     KERDES

Előzmény: Omar Khajjám (389695)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389704

A piramisok meg bizonyítottan síremlékek voltak, és meglehetősen behatóan ismerjük az egyiptomi kultúrát, gondolkodást, a mai szemmel nézve valóban őrületig fajuló halottkultuszukat

 

Igen, de mivel a szarvasmarha betelepítése Ausztráliába igazolta, hogy a ganajtúró bogaraknak van gyakorlati jelentősége, be kellett telepíteni utólag, úgy is szemlélhető, hogy a vallásukkal volt álcázva egy környezetvésdelmi tövény. Akkor legalábbis indokolt a tovább gondolkodás ezen a szálon, hogy esetleg nem e az építményeknek is volt valami más jelentősége is, ahogyan a vallásuknak is? Nem tudom, válaszolni főleg nem de a gondolkodásra ez lehet indok.

Előzmény: advocatusdiaboli (389699)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389703

A hegyeket a Fold belsejeben ,Az Oceanokban talalhato mozgasok hoztak letre.

advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389702

No igen, akármilyen döbbenetes és hihetetlen, de a világon minden mesterségesen előállított tárgyat mesterségesen állítottak elő...

Előzmény: ye liang quan (389701)
ye liang quan Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389701

Ja, hát igen, azokat az emberek hozták létre. Már, ha azokra gondolsz, amiket emberek hoztak létre.

Előzmény: Omar Khajjám (389695)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389700

ÉLŐLÉNY ?FOGALOM? TÁRGY?

advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.14 0 1 389699

"akik a tényleges haladás (nem marxista és nem evolúciós, hanem _tényleges_ értelemben) előmozdítói voltak, azok a mostani mérnökök-tudósok szintjén voltak képesek gondolkodni."

Egyrészt ebben tulajdonképpen egyetértünk - de mégsem.

Te ugyanis az intelligenciát és az okosságot következetesen összekevered a tudással. Galilei vagy Newton - vagy éppen Arkhimédész - Einstein kaliberű elme volt, zseniális lángelme mindahány - mégsem lett volna egyikül sem képes megoldani egy sereg olyan (amúgy kreativitást és önálló gondolkodást valamennyire igénylő) problémát, amit ma egy közepes technikus-üzemmérnök képes.

Egyszerűen nem volt meg hozzá az alapjuk, a tényismeretük, nem volt birtokukban a "know how". Abból, ami a kezükben volt - kihozták a legtöbbet, és hozzá tudták tenni azt, ami egy termékeny emberélet alatt csak hozzá tehető - de ezt meghaladni értelemszerűen ők sem lehettek képesek.

Én ma össze tudnék állítani egy működő gőzgépet, sőt, egy használható szikratávírót, működőképes, sőt, nagyon pontos ingaórát azokból a nyersanyagokból, azokkal az eszközökkel (bár előbb szerszámokat is készítenem kellene), amelyek mondjuk az ókori Rómában vagy Görögországban már elérhetők voltak. Az egyiptomi óbirodalomban már lennének ezzel gondjaim, ott még súlyos problémáim lennének azzal is, hogy fel kellene hajtani olyan alapanyagokat, ásványokat, fémeket is, amiket még nem ismertek - és ami nélkül nem megy...

 

Alábecsülöd messzemenően az elméleti tudás jelentőségét, azt, hogy a fizikális vagy akár mentális képesség mit sem ér - ha nem vagy a szükséges ténytudás, ismeret birtokában. A XIX. század végének gyáripara már nagyjából maradéktalanul tudta volna produkálni azt, amit az 1950-es években tudott, már léteztek keményfém megmunkáló eszközök, precíziós gépek nagy sorozatban voltak képesek alkatrészeket gyártani. Mégis, egy darab működő repülőgépet, rádiót sem gyártottak - MERT NEM TUDTÁK, HOGYAN KELL... 

 

 

A piramisok meg bizonyítottan síremlékek voltak, és meglehetősen behatóan ismerjük az egyiptomi kultúrát, gondolkodást, a mai szemmel nézve valóban őrületig fajuló halottkultuszukat - de pont azért nem érthetjük meg (és ítélhetjük el) a korábbi korok mélyen misztikus, vallásos-babonás gondolkodását, mert akkor egyszerűen nem volt meg a tudás annak belátására, hogy ez egy tévút, pszichózis, kitaláció. Ez egy lehetséges, hihető, megmagyarázható, bizonyos "tényekkel" akár alá is támasztható elképzelés volt.

Ma meg pont azért akceptálható nehezen, ha valaki mégis változatlanul ilyesmikben akar hinni - mert sok esetben tudjuk, másokban azért sejtjük a valós válaszokat, és ha teljesen biztosra még mindig nem is állíthatjuk, azért egyértelműen messze az a legvalószínűbb, hogy a világ teljes mértékben megmagyarázható racionálisan.

Előzmény: Omar Khajjám (389690)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 -1 0 389698

A HEGYEKET A KOHÉZIOS ERŐ HOZTA LÉTRE.

irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389697

A Kékes tetőre gondolsz? A Hegyek, a Hegységrenszerek szerinted tárgyak ?

Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389696

A piramisban nincsen mozgó alkatrész. (Nem is azzal generálták a gyógyító hatást belül.)

Idős barátom mondogatta mindig: csak az tud elromlani, amiben mozgó alkatrész van. :))

Hát nem igaza volt?

Előzmény: havasesoesett (389689)
Omar Khajjám Creative Commons License 2021.03.14 -1 0 389695

A hegyeket és minden más domborzati elemet az az értelem hozta létre, ami megalkotta a bioszférát olyanra, amiben az értelmes élet kifejlődhetett.

 

A "tárgyak" alatt azonban elsősorban nem természeti tárgyakat, hanem az emberi civilizáció által alkotottakat értettem.

Előzmény: ye liang quan (389691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!