egy lappal megszokták patkolni és abba rakják az új fúratot ,de egyébként a tied teljesen jól áll az enyém sokkal lentebb van és az se okoz semmilyen problémát ! És nálunk hetekig húzzuk a pótot ! Nem lehet hogy a vonófej csapja ki van már verődve ,mi is a télen cseréltük őket ,mert a ház amiben jár kiverődött !
Hali! Itt van amiről korábban beszéltem a pótkocsi felakasztásáról! Olyan hülyén áll a vonófej a gépen és látjátok a pótkocsi rúdja hogy csatlakozik rá? És rángatja csapkodja a vonófej karját egész úton!
A rakodó eddig gond nélkül üzemel olajfolyás sehol nincs csak be kellett tennem a billentő munkahengerbe egy szűkítő csavart h ne zuhanjon a rakomány ha billentem mert az MTZ nem a hidraulika finomságáról híres... ugyan így szereltem be egy zuhanásgátlót a gémbe is sokkal sokkal kezelhetőbb, de ez nem a rakodó hibája egy normális hozzá való tömbbel kezesbárány lenne :D Hiányolom róla a szintezőt amit ha időnk és tárcánk engedi kiépítünk rá... amit emel kb 7q az össztömeg (villatartó konzol, villa, konténer és a benne lévő alma) plusz a gém súlya kényelmesen beemelem a magasított 8011-es kocsiba talán 70cm-el fölé is emelem őszintén nem mértem... Tettem a csapokhoz hézagoló karikákat h még csak véletlen se mozduljon el a gém. Felrakni kb 20 perc ha nem sík terepen raktad le... Elkövettük a hibát h nem betonra állítottam le és megsüllyedt :D Összességében az áráért megérte és 2 év garanciát adtak rá meg ha szükséges műbizonylatot is adnak.
Ha még küldenél ide egy olyan videót szántásról, ahol a végét munkálod el amikor középen fejeződik be a művelet, akkor elmondom mindenkinek, hogy te vagy itt az egyik legsegítőkészebb kolléga a fórumon.-)
Üdv mindenkinek kisfülkés mtz-ém van 80-as és olyan problémám van hogy szántáskor hiányzik az elsőhajtás érdemes-e belerakni az elsőhajtást csinált-e már valaki ilyet?
Üdv! Sikerült összehozni a dolgokat, tegnap összeraktam ma már pakolta az almát! Sokkal erőteljesebben emel inkább megfolytja a motort de vissza nem ejti mint a régi :D 1300-as fordulattal kényelmesen szivattyú erőlködés nélkül emelte a közel 7q-t (alma, kosár, villa és villatartó konzol) remélem nem csak az első pár alkalommal lesz ilyen hanem tartósan de így elsőre azt mondom megérte vele barkácsolni.
Na most meg én kavarodtam meg alaposan! Az "irányváltó" szó alatt a tartományváltót értem, amivel a terep/országútit váltod, ill. az előre 1. és 2. tartományt / hátramenet. Mivel így irányt is váltasz vele, azért írtam zárójelben irányváltónak. Nálam példaként a 82 az aszinkronos, a .3-ok (1025,1221) pedig a szinkronosok, amiknél a tartományváltó aszinkronos.
Hú hallod, második mondatodat nem igen értem. Mit takarna az irányváltó?
Én a szinkron váltó alatt a "régebbi" lemezmotorháztetős 920szívó és 952 turbós változatot írtam ezeknél a lassító (nyúl-teknős) is szinkronos, sőt maga sebességváltó ház és kuplungház is egyezik, tehát hagyományos váltósból lehetne csinálni szinkronost vagy fordítva ,más kérdés hogy nem érdemes mert sok fogaskerék és tengely cserével járna. Van még a műanyag motorháztetős 920-952.3 is szinkronos csak ott már más a fokozatkiosztás úgy tudom.
Tudomásom szerint lóerőtől és típustól függetlenül két féle váltó van, az aszinkronos és a szinkronos. Amelyiknél a nyomatékváltó (sebességváltó) szinkronizált, annál a tartományváltó ("irányváltó") aszinkronos, tehát kétszer kell kuplungolni.
Az aszinkronosnál pedig a nyomatékváltó és felező is aszinkronos.
Köszi. Szőlőt és gyümölcsöst muvelünk, a legspeckóbb eszköz az oldalazó talajmaró, illetve van egy nagyon meredek domboldal, ott a 2 köbméteres permetezővel igen nehéz lavirozni.
Üdv. Ez tetszik "mi a különbség a mechanikus és a szinkron váltó között" ,,, végül is mind a kettő mechanikus. Nekem van mindkettőből 1 példány
Szinkronos: Nem kell trükközni hogy ne recsegjen, a nyúl-béka is szinkronos, kevesebb fokozat ami szántóföldre -pótkocsizásra nem gond de speckó kultúráknál hiányozhat, azért nem olyan puha a váltás mint a vaj, inkább azt mondanám elég kemény egyébként strapabíró jó váltó , de nem kell azt gondolni hogy ettől személyautós lesz a váltás.
Sziasztok! Régi 82-esünk van és úgy néz ki, lassan lecseréljük valami újabbra. Kérdésem, hogy mi a különbség a mechanikus és a szinkron váltó között (milyet típust érdemes váalsztani)? A technikai megvalósításról olvastam, de használat szempontjából miben nyilvánul meg a különbség? A szinkron esetében kisebb erő kifejtésével lehet váltani és pontosabban/gyorsabban? Köszi.
Szia!A kulisszát mint már írtam ki cseréltük kb 3 hete!Komplettan cseréltük!A szerelő akihez hordjuk az Mtz-t javítani,ha nagyobb baja van kb 30 éve végzett Nyíregyházán Mezőgazdasági gépszerelő teknikusként!Igaz emberek vagyunk hibázhatunk!Többen mondták hogy valami csapágy is okozhatja ezt a hibát,vagy igaza lessz az előző hozzászóló kolegának,hogy a csőtengely lehet hogy rossz!Több mint valószínű hogy nem Orosz csőtengely lett bele rakva!