Keresés

Részletes keresés

renegade Creative Commons License 2002.12.25 0 0 967
Igen, kozben magam is rajottem, hogy volt elotte kiiratas. Megoldottam maskepp. Kellemes unnepeket!
Előzmény: crockl (964)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.24 0 0 966
Magával a PHP-vel a lekérés időpillanatában tudsz időt meghatározni, ezt viszont gond nélkül bele tudod illeszteni a PHP által visszaküldött anyagba. Ha olyan órát akarsz, amelyik a felhasználó képernyőjén folyamatosan megy, akkor indulj JavaScript, Java illetve Flash irányba.
Előzmény: tomka1 (965)
tomka1 Creative Commons License 2002.12.24 0 0 965
Sziasztok!
Hogyan tudnák php-val órát dátumot megjelemiteni egyáltalán lehetséges?
köszönöm
crockl Creative Commons License 2002.12.24 0 0 964
a header elott nem lehet semmilyen olyan print, echo vagy akarmilyen adat kiadas a bongeszo fele, meg csak 1 ures sor sem, mondjuk ugy hogy a masodik sorba kezded el kinyitni a php-t <?. Ha nem tudod elore hogy van-e print, vagy lesz-e, akkor a php-d legelejen mondj egy ob_start(); -ot, az mindaddig amig veget nem er a script-ed vagy meg nem szunteted, megfogja a kiirandokat es nem adja tovabb a bongeszonek, igy kiadhatod a header-t es az exit-et. Esetleg a manual olvasasa meg jo ottlet lehet. http://hu.php.net/header
Előzmény: renegade (963)
renegade Creative Commons License 2002.12.24 0 0 963
Az utoso mondatom lemaradt resze:

A 6. sor a php kod kezdosora, a 15. a header-rel kezdodo sor. Hol a hiba?

renegade Creative Commons License 2002.12.24 0 0 962
Amator vagyok es kezdo a PHP-ban. Osszedobtam egy urlapot, nevezzuk urlap.html-nek. Feldolgozna mondjuk a feldolgozo.php. Ott tort ki a gyalazat, amikor ellenoriztem az adatokat, es hiba eseten vissza akartam hivni az urlap.html-t. Valahogy igy:

if ( $a_valtozo > $b_valtozo )

{
header( "Location: urlap.html" ) ;
exit;
}

Erre kapom a hibajelzest:

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at path\feldolgozo.php:6) in path\feldolgozo.php on line 15

A 6. sor a

crockl Creative Commons License 2002.12.23 0 0 961
a tabla.oszlop az nem "tabla.oszlop" hanem "oszlop", tehat magat az oszlop nevet kapod meg. Ha nem igy szeretned akkor csinalhatsz: select tabla.oszlop as "tabla.oszlop" megoldast, bar ertelmet nem latom :) Meghat obj-t eseten se az igazi a $obj->tabla.oszlop megoldas.
Előzmény: syxtus (960)
syxtus Creative Commons License 2002.12.23 0 0 960
Sziasztok! lenne egy ujabb kérdesem:
Mysql-es lekérdezést csinálok php alol, és egyszerre 2 táblát használok:
$query = "SELECT fileadb.filenev, tantargy.konyvtar, fileadb.tantargy, fileadb.jegyzet, fileadb.leiras FROM fileadb,tantargy where fileadb.tantargy=tantargy.tantargynev";

$result = mysql_query ($query)
or die ("Query failed");

utána a sorokat kiszedem:

for ($i = mysql_num_rows ($result) - 1; $i >=0; $i--) {
if (!mysql_data_seek ($result, $i)) {
printf ("Cannot seek to row %d\n", $i);
continue;
}
if(!($row = mysql_fetch_object ($result)))
continue;

és ugy hivatkoznék a mezőre, hogy

$row->fileadb.leiras

de amig egyszerű mezot használok, tehát nincs benn pont addig megy,de a pont miatt megkergül, hogyan lehet, ezt kiküszöbölni?

DerHunter Creative Commons License 2002.12.22 0 0 959
Köszi a segítséget!
Tanulmányozom.
Előzmény: crockl (931)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.21 0 0 958
A végén úgy is kiderül, hogy az egészet adatbázisban kellene tárolni... :P
Előzmény: Andreas (957)
Andreas Creative Commons License 2002.12.21 0 0 957
Hát sajnos ez a jogosultsági kérdésekre nem fog megoldást jelenteni, ugyanúgy a webszerver jogaival fognak létrejönni a fájlok. Ez csak a "mi a legegyszerűbb mód a user-nek feltöltésre" kérdés kapcsán jutott eszembe.
Előzmény: crockl (956)
crockl Creative Commons License 2002.12.21 0 0 956
ettol meg a file-ok tulajdonosa nem lesz nobody, vagy igen?
Előzmény: Andreas (955)
Andreas Creative Commons License 2002.12.20 0 0 955
Pontosan mihez kell ez? Mert pl. az FTP mellett létezik a WebDAV protokoll is, amivel pl. a user az intéz?b?l, Office 2000-b?l, Dreamweaver-b?l meg egy rakás programból tudja írni-olvasni a egy mod_dav-val kib?vített Apache könyvtárait, jogosultság és zárolás kezelés mellett.
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.20 0 0 954
Persze, igazad van, ez igazából csak egy fáradt sóhaj volt. :)
Előzmény: crockl (953)
crockl Creative Commons License 2002.12.20 0 0 953
de de mondjuk az lassabb azert, foleg ha sok file, es nagyobbak is:) ftp-vel egyszerubb user-nek :)
Előzmény: Bandi-T (952)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.20 0 0 952
Hmm, nem lenne akkor már egyszerűbb közvetlenül a PHP-be feltölteni?
Előzmény: crockl (951)
crockl Creative Commons License 2002.12.20 0 0 951
esetleg ha cronbol futtatnal valamit? Vagy amikor vegzett az ftp-vel elmegy oldalra, rakattint hogy uj file-ok erkeztek, akkor 1 php csinal 1 lock file-t valahova amit a cron figyel ami lefut x percenkent. Ha megcsianlt a dolgat akkor lock-file torol es kesz.:)
Előzmény: syxtus (950)
syxtus Creative Commons License 2002.12.20 0 0 950
Az van, csak nem nekem kell, ha nem egy olyanak aki kevésbé ért a linuxhoz, és meg akartam könnyiteni a dolgát, hogy csak egy kattintás és már kész is, de így be kell jelentkeznie és elinditania egy file-t, remélem ez nem fog tul nagy gondot okozni neki.
Előzmény: crockl (949)
crockl Creative Commons License 2002.12.20 0 0 949
ugy igen, ha van shell accod is.
Előzmény: syxtus (948)
syxtus Creative Commons License 2002.12.20 0 0 948
Az a baj, hogy mindnképpen kell a jogosultság változtatás, mert akinek kell ő ftp-vel tolt fel file-okat egy serverre, de az ftp csak 0764 jjogot ad, de akkor azokat a fileokat php-ből nem tudja szerkeszteni, de arra gondoltam, hogy irok egy batch file-t és ha azt consolo-ból futattja, akkor a filok jogai változnak.
Előzmény: Bandi-T (947)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.20 0 0 947
Amikor feltöltesz, a feltöltött fájlok a te accountod tulajdonába kerülnek.

A PHP a webszerverben/webszerverből fut. A webszerver - nagyon bonyolult konfigurációt kivéve - egyszerre nem tud több különböző userként futni, ezért nem tudja mindenkinek a PHP-it az illető saját accountjának megfelelő userként futtatni, ehelyett mindenkinek a PHP-it egy általános, csökkentett jogú userként futtatja, melynek neve nobody.

Ennek a usernek - mivel nem az ő tulajdonában vannak - nincs joga változtatni a te accountoddal feltöltött fájlok jogait.

A PHP-det a webszerver futtatja, nobody userként. Ezért van az, hogy a te saját PHP-d nem tudja változtatni a te saját accountoddal feltöltött fájljaid jogosultságát: a nobody usernek - nagyon helyesen, ahogy crockl is írta - nincs joga ezekhez a fájlokhoz

Ha nagyon ragaszkodsz a jogosultságváltoztatáshoz, akkor javaslom, hogy háromszor is gondold meg, mit csinálsz, és utána feltöltés után ajándékozd nobody-nak (chown) azokat a file-okat, amelyeknek a jogosultságát PHP-bõl változtatni akarod.

Mire kell ez az egész? Nem lehet valahogy megkerülni ezt a dolgot?

Előzmény: syxtus (946)
syxtus Creative Commons License 2002.12.19 0 0 946
Igen de hogyan lehet, hogy php-ből változtassam a saját file-jaimat? (hisz a php-t én írom.Az én tulajdonom.) Szóval ezzel lenne gond.
Előzmény: crockl (945)
crockl Creative Commons License 2002.12.19 0 0 945
ugy ertettem en is, ami senkie es ha senki akarja, azt tudja:) De a senki nem tudja a pistike-t valtoztatni.
Előzmény: syxtus (944)
syxtus Creative Commons License 2002.12.19 0 0 944
Az a baj, hogy a nobody tulajdonuakat tudom változtatni, de a sajátjaimat nem...
Előzmény: crockl (943)
crockl Creative Commons License 2002.12.19 0 0 943
nagyon valoszinu hogy nincs joga nobody-nal allitgatni, sot, lehetoleg ne is legyen :) legalabbis ertelmes root nem hagyja.
Előzmény: syxtus (942)
syxtus Creative Commons License 2002.12.19 0 0 942
Nagy R -el is csináltam, de szerintem jogosultság lehet a gond, ezzel mit lehet csinálni. A saját filejaimat nem tudom php-ből változtatni? mert a nobody tulajdonuakat változtatja.
Előzmény: Bandi-T (941)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.19 0 0 941
Lehet, hogy csak a parancs paraméterét gépelted el; próbáltad már chmod -R 0777 * formában?

A jogosultság hiánya is elképzelhető ok.

Előzmény: syxtus (940)
syxtus Creative Commons License 2002.12.19 0 0 940
Sziasztok! Melyik paranccsal lehet egy linuxos parancsot lefuttatni, hogy az végrehajtodjon, és a végeredményt ne kapjam vissza,
A chmod -r 0777 * -ot akarom végrehajtattni, de sajnos nem csinálja meg és hibát sem ír vissza, probáltam a system és a shell_exec parancsokat de egyikkel sem ment, a a file nak a tulajdonosa a user és a php-é is ez. Lehet, hogy php-ből nincs joga ezt futtatni, mert ha az egyszerű chown parnacsot használom a php-ből akkor azzal a hibával tér vissza, hogy nincs joga felülírni.
crockl Creative Commons License 2002.12.19 0 0 939
avagy windows alatt is, ott a dir parancs.
Előzmény: crockl (938)
crockl Creative Commons License 2002.12.19 0 0 938
ha linux alatt van a php, es van jogod akkor nyomathatsz egy ls -t is:) az is le volt irva a 907 elott.
Előzmény: Episode1 (937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!