Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -3 0 5431

Gyanítom, ez a feladat lesz a mumus Mengyi számára!

 

https://rtl.hu/rtlklub/akonyhafonok/exkluziv-bepanikoltak-a-dontosok-a-mestercukrasz-zsuritagjatol?utm_source=Facebook&utm_medium=a-konyhafonok&utm_campaign=post&fbclid=IwAR2udzwaWZ4Ebqh9yoHfdD-UEZJriktDKGI1bTk4P9AqVcJGKCrZTF595_8

 

Nekem azonban ne próbálják beadni, hogy Hilda és Roland jobban dolgozott! ...de majd meglátjuk!

Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -5 0 5430

Ami a "népszerűség vesztést" illeti Jenőnek is bőven kijut, amióta közös baráti társaságba mutatkoznak a Norbi-Réka párossal és rendszeresen eteti őket az éttermében (gondolom ingyen, vagy baráti áron). Lehet, hogy oda-vissza alapon működik a dolog, mert Norbi meg segít Jenő kialakulóban lévő "aputestét" bomba formába hozni az esküvőjükre. :D

 

MÁS!

 

A csatorna elspoilerezte ismét a mai első főzést? Mengyi zokog, miközben Jenő a "fejét mossa", hogy mindent egy lapra, azaz rá tett fel és a második főzésben bizonyítania kell...bla-bla-bla...Ezen szerint a segítőjével való főzése neki nem sikerült? Vége lehetne már ennek a műsornak, mert csak idegesítik az embert!

Előzmény: Apádfüle (5428)
je suis juste un oiseau Creative Commons License 2021.06.10 -4 2 5429

a michelin csillagos éttermeknek általában nem a magyar a célközönsége. azaz a magyar, de főként a külföldiek tartják el őket. sokkal több pénzt keresett ezzel a haknival Ákos, mint amennyi magyar vacsoravendéget vesztett.

 

a dining guide-ban voltak riport vele, hogy ő edukációs céllal vállalja a tv-s szerepléseket.

 

https://diningguide.hu/sarkozi-akos-a-konyhafonok-hozzajarul-hogy-jobban-megismerjek-elfogadjak-a-sefeket/?sponsor=samsung

 

https://diningguide.hu/sarkozi-akos-mar-erkeznek-is-az-asztalfoglalasok-oz-a-konyhara-egy-sef-orszagos-ismertsege/?sponsor=samsung

 

szerintem ő köszöni szépen, nincsenek álmatlan éjszakái.

Előzmény: Apádfüle (5428)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.10 -3 2 5428

A Borkonyhában voltunk még a pandémia előtt. A Textúra tervbe volt véve, de úgy döntöttünk, ha Ákos ilyen retkes, nyálas séfjelölteket tol előre, akkor inkább kihagyjuk. Csak ebből a szűk körből, amit ez a fórum jelent, már több asztaltársaságot vesztett, és nem hiszem, hogy háklisabbak vagyunk az átlagnál. Tönkre menni biztosan nem fognak, nem is kívánok nekik semmi rosszat, de bizony Ákos tekintélyén elég nagy csorba esett, ahogy a véleményeket olvasom.

Előzmény: Tibbe (5422)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2021.06.10 0 2 5427

Valószínűleg "peren kívüli egyezség" ...

Előzmény: Tibbe (5426)
Tibbe Creative Commons License 2021.06.10 0 3 5426

Ne is mond. Még jó, hogy már ebédeltem (és én főztem! )

 

Nem tudom, mi az oka, hogy Orsit favorizálják, de valami oka van, és az nem az, hogy nagyon tehetséges :(

Előzmény: r.tonyo4 (5423)
Magdi60 Creative Commons License 2021.06.10 0 0 5425
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -3 0 5424

Hilda keze (második és harmadik ujjperec közötti részen) állandóan "retkes", ami nem egyszeri kézmosás elmaradásából keletkezett!

 

MÁS! Ákos egy ravasz kópé! Nem sikerült a tekercse, mert a sütéskor szétnyílt, erre úgy tálalta fel, hogy lefelé fordította azt a részt, majd mártással eltakarta az egészet! :D

Előzmény: r.tonyo4 (5423)
r.tonyo4 Creative Commons License 2021.06.10 0 2 5423

rendszeresen csinálja azt, hogy ráhelyez valamilyen elemet a tányérra, vagy cumiból rárakja és kézzel igazítja meg. És hányszor törli meg az orrát és nyalja le az ujjait.

Norbi főzése is elég gáz, izzad mint a ló, homlokát törölgeti és semmi kézmosás. Biztos, hogy az ételeibe terven felül is kerül só a testnedveiből

Előzmény: Tibbe (5422)
Tibbe Creative Commons License 2021.06.10 0 3 5422

Tervben volt, hogy a nyáron elmegyünk a Borkonyhába, de ha ezt a nőt felveszi oda akár konyhai kisegítőnek, akkor messziről elkerülöm az éttermét Sárközinek.

 

Ennek a Hildusnak valami szponzora lehet, pl. aki tanította, felkészítette, mert normál esetben nincs az az indok, ami miatt egyáltalán be kellett venni a versenybe.

Előzmény: Mazsola0070 (5415)
havaz Creative Commons License 2021.06.10 0 2 5421

Ha az egész évadot megnézzük, akkor a mai nap az, amikor Orsinak legkésőbb ki kéne esnie. Amennyiben ez nem történik meg, akkor tényleg vele fogják megnyeretni.

Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -3 0 5420

Bezzeg Ő nem tiltja le a hozzászólásokat, sőőőőt!

 

https://www.facebook.com/limengyiofficial

 

Szerintem még Armandó sem volt ennyire közkedvelt és szimpatikus. Mengyi szebben beszél, mint sok "született magyar"!

Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -3 0 5419

Igen, ez egy vastag, rugalmas harisnyanadrág lehet, amit azért vett fel, hogy némileg "összetartsa" a háját, de nem sikerült, mert a verseny alatt is felszedett jó pár kilót! :D

Előzmény: Magdi60 (5416)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -3 0 5418

Nem nekem való így ez a műsor! Nehezen viselem, sőt nem tűröm az igazságtalanságot és sajnos ismét tanúi voltunk: egész napi munkája alapján Roland ment fel elsőként a galériára? Na, neee...!

 

A riportjai alapján már tudom, melyik jelzőt kerestem rá: nagyon öntelt ez a férfi, szerinte csakis ő nyerhet!

 

Mengyit tegnap remélem nem azért mutatták a Fókuszban, hogy a nézők véleménye (mert legtöbb magyar nagyon irígy) negatív irányba forduljon és már ne is legyen annyira dühös, ha ma kiejtik és ne azt érezze: ennek a nőnek nem is hiányzik a nyeremény!

Egyébként ő nem is azért versenyez szerintem, hanem mert imád főzni (ez látszik is rajta és az ételein) és a dicsőségért!

 

Ami a "zölddel díszítést illeti: Ákos séf is teletűzte az ételét zöldfűszerrel. Jó, nem rozmaringgal, hanem kaporral, ami talán a halhoz jól illik, de én  képtelen lennék ilyen formában, nyersen és egészben "elrágcsálni".

 

Ami pedig Hildát illeti: a tegnapi főzése alapján valóban Norbinak kellett távoznia. Látszik, hogy ez a nő egy éve mást sem csinált, csak gyakorolt a versenyre, az ételeket előre megtervezte (mert ha séf főzés van rögtön nem olyan, mintha maga főzne) és látványra nem visz ki vacak ételeket, de a magatartása mellett nem tudok elmenni, az ilyen emberekkel maximum egyszer szoktam szóba állni, utána elkerülöm.

Lehet, hogy a séfeknek, főleg Zének nagyon imponál, mert "jó csávó", vagány és merész, tele "tesztoszteronnal", de én utálom az ilyen lekezelő, öntörvényű embereket, még férfi esetében is, nem még, hogy most egy nő az illető (aki reszket Roliért)!

 

Mengyi ezt a versenyt már csak elnézheti és pillanatnyi zavarában veszítheti el, ...ja, nem, mert másképpen van megírva!

Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.10 0 0 5417

Akkor ezek szerint még a nadrágja is szakadt, a lukon is kifigyel a mustárszínű bugyogó.....

 

Szép látvány a hölgy így hátulról (is)......

Előzmény: Magdi60 (5416)
Magdi60 Creative Commons License 2021.06.10 0 0 5416

Előzmény: Mazsola0070 (5414)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.10 0 1 5415

Ja, egyébként megkérdezhetné valaki Sárközit, ha Hilda ennyire szuper, miért nem viszi oda a saját étterme konyhájába? Biztos megnőne a forgalom.....

Előzmény: Mazsola0070 (5414)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.10 0 1 5414

"Én most Mengyi és Hilda közti finálét vizionálok, bár Orsi azt szeretné, ha Rolival lenne a végső összecsapás."

 

Elnézve a Fókusz riportot, az biztos, hogy legkevésbé Mengyi van "rászorulva" (sőt, ő egyáltalán nincs rászorulva), hogy megnyerje a pénzt, már ha ez is szempont, bár nem hiszem, hogy szociális alapon kellene dönteni a győztesről.

 

Viszont "mindentfeladó" Roli ma is elmondta, hogy neki győznie "kell", mert akkor tudná megvalósítani az álmát - őszintén szólva kezd ez már egy kicsit unalmas lenni, nem tudom mennyire tartoznak a nézőkre a szereplők egyéni szociális problémái. Nem igaz, ha annyira nagyon szeretne egy streetfood helyet, azt csak és kizárólag úgy tudja megvalósítani, ha itt győz.

 

És igen, Hildánál az sem volt gond, hogy az első részben hiányos tányért vitt ki, a második részben is voltak hibái, úgy tűnik nem csak Sárközi, de a gasztroblogger is nagyon nyomja, ketten pedig akár végső győztesnek is kihozhatják Jenővel szemben. 

 

Ja, és ma megint kőműves dekoltázst villantott, valami mustárszínű bugyogó volt rajta. (A legújabb frizuráját hagyjuk....)

 

Kíváncsi vagyok, az emberileg és szakmailag messze a legjobb Mengyit tényleg beáldozzák-e azért, hogy a két törtető juthasson a döntőbe.

 

Az előzetes szerint Mengyi nagyon bőg valamiért, de tudjuk, az nem jelent semmit. 

 

 

 

 

Előzmény: Ilhilla (5411)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.06.09 0 0 5413

Tudtam, bunker, tudtam!

Víziló a Top3-ban... 😡

Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.09 0 0 5412

"Ha nem így lenne, akkor a versenyző saját séfe (!!!) nem cikizné és gúnyolná ki egy kicsi darab rozmaring miatt, amit kizárólag díszítésként tett fel az egyébként minden szempontból kifogástalan, nagyon szép tányérra."

 

Nem tehetek róla, de nekem ekkor az ugrott be, amit Rácz az emlékezetes zúzás esetnél leművelt.

Nem hogy cikizte vagy gúnyolta volna zúzás Handet, hogy a pucolatlan zúzában kavicsot tálalt fel (ami baromi gusztustalan és alapvető alapanyagismereti hiányosságokra is utal), hanem a mislejncsillagos látványosan elsunnyogta a dolgot.

 

Mengyi meg egy díszítőelemként feltett zöldfűszer miatt ezt érdemelte, meg hogy ez az 50-es évek tálalása? 

 

Jenőke elmehetne néhány étterembe (no nem mislejnesbe, hanem ahová az átlagemberek többsége jár) itt a környékünkön (Bp. vonzáskörzete), szinte mindenütt tesznek a tányérra "díszítésül" teljesen funkciótlan, oda nem illő nyers paprika, uborka, paradicsom darabokat vagy valami zöldfűszert.

 

És ezt nem hobbiszakácsok csinálják, hanem olyan profik, akik vélhetően ugyanazt a szakács alapképzést kapták a szakácsképésen, amit Mr. Mislejncsillag.

 

Nem mondom, hogy ez jó így, de ez van. Úgyhogy lehet, hogy Jenőkének az ilyen kijelentései előtt körül kellene néznie a magyar vendéglátóipari rögvalóságban. 

 

 

Előzmény: Ilhilla (5407)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.09 -3 0 5411

A Fókuszban ma Mengyi látja vendégül a stábot (gyönyörű helyen és és a kislánya is álomszép)!

 

Két előzetest láttam ma:

1. Roland ügyetlenkedik a másolós feladatnál, képtelen feltekerni a roládot, de azt mondja: "csakazértis megcsinálja"....

 

2. Hilda ügyetlenkedik, füstöl minden a tűzhelyén, Zé és Ákos a galériáról figyeli mit művel és kritizálja.

 

Lehet, hogy ők ketten lesznek a veszélyzónában? ...akkor Norbi ismét jól csinált mindent?

 

Én most Mengyi és Hilda közti finálét vizionálok, bár Orsi azt szeretné, ha Rolival lenne a végső összecsapás. Csak azt nem tudom elképzelni, hogy a korábban kiesettek közül ki lesz az a két versenyző, aki szívesen beáll majd mellé segíteni! 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.06.09 0 0 5410

Roland tányérja tipikus esete volt annak, amikor a versenyző kitalál valamit, halad is szépen vele, aztán odaballag a séf, és elkezdi ekézni, hogy csak nem gondolod, hogy ez ide elég lesz, etc., etc., a dolog pedig oda fut ki, hogy ez így nem jó, nem elég, kell bele "valami plusz".

Nah ez a "valami plusz" szokta elrontani az egész produktumot.

 

A versenyzők pedig nem szólnak semmiért, nem is szólhatnak.

Pedig Roland is joggal szólhatott volna.

 

Egyszer azt nézném meg, hogy a séf kritizál (De hát ez félig nyers...!), mire a versenyző riposztozik (Hát persze, hogy félig nyers, bunker, mégis mit vártál ennyi idő alatt...???).

Előzmény: Apádfüle (5390)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.09 0 1 5409

Zé sem viszi el a hátán??? Szerintem mindig is Zé volt a leggyengébb láncszem, persze biztos van, akinek tetszik az a bohócműsor, amit ő művel. Nevetséges, ahogy játssza a "laza csávót", a poénjai (nekem) csöppet sem viccesek. Amikor lemegy beszélgetni a versenyzőkkel (feltartani őket), mindig kavarja a sz@rt, olyanokat kérdez, hogy kiprovokálja, akinél lehet, hogy valami rosszat mondjon a másikra. Egyszer írtam is, hogy olyan, mint egy lepcses szájú szomszédasszony.

Ráadásul rettentően irigy a séfekre, olyan gúnyosan emlegeti a "mislencsillagokat" adásonként többször is, hogy közben csurog a nyála, mert tudja, ő hiába ismert, sosem lesz olyan elismert, mint Ákos és Jenő.

Számomra sokkal élvezhetőbb lenne a műsor Zé nélkül.

Előzmény: Mikisys (5408)
Mikisys Creative Commons License 2021.06.09 0 0 5408

Csak az első reklámig nézzük, igen, kapcsolgatunk-kapcsolgatunk!

Ha már van választék a nézhető TV-csatornákból, inkább a házfelújítókat, vagy a mester-kovácsokat nézzük, némi horgász-vadász csatorna közbeiktatásával. Esetleg sporteseménnyel fűszerezve.

Ez a műsor, már mint műsor is gyenge, Zé sem viszi el a hátán. (Azért azt megnézném Ő vajon mit tudna alkotni?!)

 

Üdv!

 

Ilhilla Creative Commons License 2021.06.09 -3 0 5407

Én már abban is kételkedem, amikor szakmai szempontból "zsűrizik" az ételeket, amit szinte csak összeturkálnak és "fogheggyel" bevesznek egy-egy falatot (kivéve Ákost, mert ő még a rossz kajákat is eltünteti). Ha nem így lenne, akkor a versenyző saját séfe (!!!) nem cikizné és gúnyolná ki egy kicsi darab rozmaring miatt, amit kizárólag díszítésként tett fel az egyébként minden szempontból kifogástalan, nagyon szép tányérra. Ráadásul azzal büntették, hogy csak harmadikként küldték fel, majd másnap egy semmitmondó pagodakarfiol miatt Zé szintén cikizte Hildát (ami legalább annyira felesleges elem és csak díszítésként tette fel), mégis elsőnek mehetett fel, állítólag mint a nap legjobb versenyzője! R ö h e j  és felháborító!

 

A történtek azonban rávilágítottak Mengyi emberi nagyságára: elnézést kért és szégyellte magát! Mit csinált ezzel szemben Hilda? Hallhattuk és láthattuk a riportban! Brrr.

Előzmény: Apádfüle (5406)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.09 0 1 5406

"A séfek pedig nem mindig saját véleményt mondanak, ott van nekik a füles, amin azt mondanak nekik.amit a szerkesztő-rendező akar."

 

Szomorú, ha így van. Ez mégis csak egy szakmai vetélkedő, a séfek pedig a szakma ismert és kiváló művelői. Ha valóban annyira szeretik a hivatásukat, nem járathatják le azzal, hogy pincsikutya módjára teljesítik a botrányra éhes szerkesztők utasításait. Itt kezdődik a szakma iránti alázat, amit annyira szeretnek hangsúlyozni és számon kérni a versenyzőkön. 
Közvetve Ákosnak is árt, ha egy ilyen hilda-félét ajnároz, mert az embernek óhatatlanul is eszébe jut, hogy talán a saját éttermében is megtűri a mindig maszatos, össze-vissza pancsoló, izzadtságtól csöpögő személyzetet. És már nincs is kedvem elmenni hozzá. Szerencsére sok jó étterem van Pesten, egy élet is rövid ahhoz, hogy végigjárjuk. (Az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy talán máshol is dolgoznak ilyen gusztustalan emberek, de amiről nem tudunk, az nem fáj...)

Előzmény: Ilhilla (5405)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.09 -3 0 5405

A "hivatalos" facebook oldalán, ahol természetesen csak az őt dicsőítő hozzászólásokat hagyja meg (elenyésző kivétellel, akkor is reagál és az illetőt elküldi a búsba a séfekhez, hogy náluk reklamáljon) elég sokat írnak pozitív hozzászólást, ez most

- azért van, mert a cseh 2-t nézik, vagy

- mert Orsolya mégis csak szerepet játszik és a valóságban nem ilyen ember,

nem tudom, de szerintem ő eleve egy magának való, öntörvényű ember, rengeteg megfelelési kényszerrel és gátlással.

 

A séfek pedig nem mindig saját véleményt mondanak, ott van nekik a füles, amin azt mondanak nekik.amit a szerkesztő-rendező akar.

Előzmény: Mazsola0070 (5403)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.09 0 1 5404

"... vagy valóban egy "hősnek" küldték vissza, aki legyőzi önmagát és az előző évad kudarca után a sok nehézség ellenére győzni tud."

 

Csakhogy hiába ő lesz a nyertes (remélem, nem!!), nem győzte le önmagát. Ugyanolyan tenyérbe mászó,  gusztustalan és arrogáns, mint volt, és messze nem ő főz a legjobban. Oké, a séfkabátot megszavazom neki, legalább egyszer tiszta ruhában láttuk, de az első döntős nap végén hazaküldtem volna.
Nem lett úrrá a nehézségeken, csak valami titokzatos okból nagyon nyomják előre a séfek. Nála sokkal jobbak röpültek már, neki valamiért minden meg van bocsátva.

 

Előzmény: Mazsola0070 (5403)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.09 0 0 5403

Arra azért tényleg kíváncsi lennék, hogy a készítők ezt előre kiszámították, hogy Hilda a nézők zömének körében ennyire utált, negatív karakter lesz (ha profik, elvileg tudniuk kellett, már csak az előző évad tapasztalatai alapján is) és csak a nézettség növelése érdekében tartják bent a legvégéig, vagy valóban egy "hősnek" küldték vissza, aki legyőzi önmagát és az előző évad kudarca után a sok nehézség ellenére győzni tud.

 

De e hét végére ez is kiderül, ha győz, akkor az utóbbi.

Előzmény: Tibbe (5401)
Magdi60 Creative Commons License 2021.06.09 0 2 5402

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!