Keresés

Részletes keresés

Eldon82 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 67

Én nem vagyok perfekt angol, csak jó. Nekem eddig nem volt bajom velük, mindig válaszoltak legrosszabb esetben 2 napon belül és pár hibát ecseteltem nekik az oldallal és a programmal kapcsolatban is. Jobbára funkcionalitási hibákat, mint fordított nevek, stb. De mondjuk én előfizető vagyok, és ebben a dekadens világban bizony egy szolgáltató kénytelen felállítani egy rangsort. Ha fizetsz, előrébb kerülsz a sorban, ha nem, akkor megvárod, amíg letudom a fizetősök igényeit. Így megy, és ez alól nem kivétel a myheritage, de nem kivétel az elmű, a főgáz, vagy a t-home sem. A világcégek sem. Pusztán ezért a myheritage-et sem kell elmarasztalni.

A hiba nem az ő gépparkjukban van, nem abban az újban, amit felállítottak most az újvilágban, hanem az oroszok felségterületén, ahol a DNS szerver van.

Azt meg tudjuk, hogy arrafelé a szolgáltatási színvonal hébe-hóba akadozik.

Az mondjuk érdekelne, hogy miért épp a román nyelvet nézted meg, miért nem a dánt, vagy kínait. Esetleg kellett valami rosszabbnak hangzó, amivel lehet fikázni?

Én teljes mértékben meg vagyok elégedve az eddigi szolgáltatásukkal.

Amúgy pedig, ha nálam bejelentkezel egy szolgáltatásra, és mégsem fizetsz, én is megkérdezem, hogy hol akadtál el, mert segítek szívesen. Tudod abból indulok ki, hogy ha eljutottál a megrendelés végéig, akkor szándékodban áll használni a szolgáltatást, a másik lehetőség, hogy bunkó módon hülyítesz, de ezt elvetem, mert üzletember vagyok, marad az első. Ha használni akarod és nem megy, akkor pedig megteszem neked azt a szívességet, hogy segítek.

Mindegy. Nekem eddig nem volt vele komoly bajom, pláne nem hetente.

khalox Creative Commons License 2009.05.22 0 0 66
Látom sokan szívnak, hogy nincs magyar oldal :D :DD :DDD

A company blog-jukban május 3-án van egy olyan bejegyzés, hogy jól fejlesztettek szervereket meg minden... na azóta nem működik a magyar oldal (és lassúbb is az egész, szóval jól hangzott, de inkább csak porhintés). Az oka az, hogy a domain, amire be van jegyezve, már nem oda mutat, ahová kellene (tehát az van, hogy működne, csak éppen pont a magyar júzerek nem érik el :D )

A megoldás direkt IP használata, amit némi vakarózás után sikerült kiderítenem:

böngésző címsorába beír: 69.93.254.80
Ott kiválasztja alul a magyar nyelvet (és mivel ilyenkor hanyagolja a DNS szervereket, ezért a Maxxon féle myheritage.hu-ra NEM fog elirányítani...)
Bejelentkezik és örül... de nem sokáig, mert a családfás oldalt már nem tölti be (de pl. románul igen), a fényképest viszont lehet használni magyarul is meg az összes többit.

Na persze ettől akik meg akarják nézni az oldalt - mondjuk a hírlevélen keresztül -, azok továbbra is szívnak... de azért szívesen.

Én jan. 1 óta használom az ingyenes felületet, de az alapján, amit eddig láttam, eszem ágában sincs fizetni egy petákot sem. Valami szívás minden héten volt vele, a supportjuk meg egy rakás sz@r, hiába vágom az angolt perfekt.
(De persze, amikor elmásztam, hogy megnézzem az előfizetési lehetőségeket, azt egyből kiszúrták, és már másnap egyből jött egy levél, hogy miért akadtam el a végén, amikor fizetni kellett volna :D :DD, mer' segítenek szívesen... :D)
Előzmény: duopack (65)
duopack Creative Commons License 2009.05.22 0 0 65
Hát nemtom én englisül írtam nekik de le se cartak és nem egyszer írtam hanem legalább 3 X amikor eltűnt a magyar oldal...:-SSS
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 64
Mégse fordítható. Pár része igen, de nekikezdtem, és a program vágja a nyelvtant össze.  A lefordított szavak angol nyelvtani helyre kerülnek. Nem mind, de egy részük.
Előzmény: Eldon82 (63)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 63
Nos, úgy találtam, hogy az angol szöveg viszonylag könnyen lefordítható pár nap alatt, csak nekem még hátra van pár vizsgám, meg mást is fordítok. Azért majd nekiugrok, ha nem leszek olyan lusta, mint éppen most. :)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 62

Elfelejtettem írni, hogy ne irigykedj! :) Angolul levelezek velük, azt értik. Magyarul nem beszélnek. Az első levelemet annak idején én is magyarul fogalmaztam meg, mert a websiteon azt sugallják, hogy van magyar nyelvű csoportjuk is, de én legalább annyi választ kaptam, hogy "Sorry, I don't speak your language".

Ezért újra megírtam neki angolul, és arra 1-2 napon belül válaszolt.

Ez a program 5 nyelven beszél, de magyarul nem.

 

Előzmény: qwycx (60)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 61

Kipróbáltam ezt a cumót, őszinte leszek, egyrészt nem nyerte meg a tetszésemet, másrészt azért a 24 euróért nem fogsz sokkal többet kapni, mint így. A További info gomb kifejezetten arra irányít, hogy vedd meg a fizetős változatot. A nem fizetős változat pedig, ahogy elnéztem, bele van implementálva a FTB-be. A kettő jelentéskönyv között az a difi, hogy a TCGR program, ha nem fizetsz elő, akkor a kész pdf dokumentum minden oldalára nagybetűkkel ferdén keresztbeírja, hogy SAMPLE (minta).

Ugyanúgy minden személy Mr ill. MRS UNKNOWN-nak van írva.

Aki megszokta a jelentéskönyvet, annak biztos jó, én a laptopon mutogatom a fát.

Illetve a Diagramok --> Összesített diagram-ot szoktam kidobatni vele pdf-be, mert az látványos, és marhájosul tetszik. Ezt az opciót azok tudják elérni, akik előfizettek legalább az olcsóbb prémiumra.

Most egy kicsit jobban átnéztem, persze a fizetős része sokkal több adatot ír ki. Szerintem csak 1x kell fizetni érte, nem úgy tűnik, mintha időszakos lenne.

... eltelt egy óra.

Kipróbáltam a fizetős változatát ennek a riportkészítő programnak. Továbbra is Ismeretlen a neve mindenki másnak, ellenben eltűnt a További infok gomb.

146 oldalnyi 600 Ismeretlen rokonomat írta ki, pedig próbálkoztam a beállításokkal.

Egyik átállításom után Mr. Unknown helyet azt írja mindenhova, hogy Mr. ?

Nem egy nagy változás... :)))))

A többi jelentéstípus tetszik, és néha megtekintem, de a jelentéskönyv nem nyerte el a tetszésemet.

Még megpróbálom, hátha könnyen fordítható magyarra...

Előzmény: qwycx (60)
qwycx Creative Commons License 2009.05.21 0 0 60
Üdvözöllek Eldon!

Hű de irigy vagyok. Én egy választ sem kaptam leveleimre.

Azért kezdem kapizsgálni a problémámat.

Valahogy úgy lehet, hogy csalinak kicsit engedtek az alapban játszani. Aztán ha továbblépek, és tetszik, vegyem meg. Ez a világ már csak ilyen.

Megvárom, míg rendbe jönnek a dolgok, aztán kérek tőled egy olyan címet, ami válaszolni is tud.
Talán választ kapok arra, hogy egyszer, vagy hányszor kell megvenni a programot.
Tud e magyarul.
Hogy kerül a magyarul tudó gépemre, ha nem nyílik a TOVÁBBI INFORMÁCIÓK gomb.

Addig spórolok a huszonnégy euróra. Meg udvarolok gyerekeimnek egy kis angol fordítási hajlandóságra.
Az új telepítésért úgy is meg kell várnom a javítást.

Azt hiszem még nem csináltál komplett JELENTÉSKÖNYVET. Pedig jó.
Eredendően minden válogatás, lemenők, felmenők, oldalágak, anyaágak, képek, családokra bontva, időrendbe rakva, megjegyzésekkel (még ha azok több oldalasak is), nem a családhoz tartozó személyek, tehát szinte minden benne van. Nincs válogatás, miden jön. Legalábbis nem volt. Igaz kicsit keverve van az angol a magyarral, de engem nem zavar. Amit én írok magyarul van, amit kigyűjt angolul. Persze a név meg a dátum is angol. Amikor a meglévő könyv, a névhordozó projekt készült még csak 3-400-an voltunk, mégis nyolcvankét oldalra sikeredett. Most van hat projekt, egy ős-ágam a családnevemnek, meg két nagyi-ág, meg még egy nagypapa-ág, meg egy oldal-ág 1800-tól. Meg akit nem tudok hova rakni, vagyunk közel ezren. Néha úgy belegabajodok, hogy azt se tudom, hol járok. Ha működik ki kell próbálni, ha másért nem, nézegetni.

Szép estét kíván Qwyc X

Előzmény: Eldon82 (48)
duopack Creative Commons License 2009.05.21 0 0 59
köszönöm a tippet, sikerült törölnöm a webes oldalt és átneveznem a FTB megnevezését is lassacskán töltögetem fel a képeket, szerencsére nem volt sok kép a régi családfán....A képeket könnyen átnevezheted a programban is, ha a kép betöltésekor bejövő ablakon bejelölöd a fénykép adatainak szerkesztését- rubrikát, akkor befejezés gomb nyomása után fénykép szerkesztése ablak ugrik fel ahol a nevet és egyéb adatot szerkeszthetünk, pl: hogy mikor készült a kép és hogy hol. Én ott írtam át a számmal és mindenféle jelzőkkel feltöltött képek nevét. A webes oldalon közzététel után a megfelelő nevek látszanak.
üdv: duo
Előzmény: Eldon82 (45)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 58

Akkor írja ki, hogy privát, ha nem vagy bejelentkezve, vagy nincs közöd az oldalhoz.

Szerintem valami mást állítottál el próbálkozás közben.

Ellenőrizd le, hogy mire van állítva a hozzáférés:

Az angol oldalon tudom mondani:

Settings --> Privacy

A mixed site a legmegfelelőbb, mert látható a fa mások által is, (ekkor írja ki, hogy Kiss Privát) de nem teljesen hozzáférhető.

Így lehetséges, hogy más is rátok keressen, akinek potenciális rokonai vagytok.

Valószínűleg nem oldja meg a problémádat, de egy próbát megér. Illetve szerintem akkor lesz majd normális megoldás, amikor "Oooops, ez a link működik" majd.

Előzmény: krep (57)
krep Creative Commons License 2009.05.21 0 0 57
sziasztok,
a myheritage-s családfámban bizonyos embereknek megjelenik a neve, másoknak meg csak annyi, hogy <privát> és a vezetéknév.
én nem találtam semmilyen különbséget a nevek között, egymás után vittem fel őket.
ha bekapcsolom, hogy privát, akkor a vezetéknevet se mutatja - de hát nincs is bekapcsolva :'(
tud erre valaki vmi megoldást?
segítségeteket köszönve
krepler
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 56

A szőke egyrészt szép szín, másrészt jópofa humorista, szerintem vedd bóknak! :)

 

Kaptam egy levelet Noam Kovacs-tól:

Hi Steve,

I saw your post on the forum.

I assure you that the team at MyHeritage is working very hard to fix this issue with the Russian DNS.

We are in contact with two companies in Cyprus and the US to fix this issue, I sincerely hope that it will be resolved in the next couple of days.

I am sorry for the inconvenience.

Regards

Noam / MyHeritage Team

Durva fordításban:

Hello Steve!

Láttam a fórumon a bejegyzésedet.

Biztosítalak, hogy a MyHeritage csapata keményen dolgozik azon, hogy az orosz DNS szerver problémáját megoldják. Két céggel is kapcsolatban vagyunk, egy ciprusival, és egy amerikaival, akik a hiba elhárításán dolgoznak, nagyon remélem, hogy ez pár napon belül megtörténik.

Elnézést kérek a kellemetlenségért.

Tisztelettel:

Noam/MHT

 

Jól el vannak havazva, mert ez a negyedik apologizáló levél, amit kaptam, mert minden bejegyzésemre érkezett válasz.

Válaszolt Esther e-mail-ben, valaki másik mélben, aztán egy harmadik személy a twitter-en adott megjegyzésemre, meg most Noam, asszem a blogfórumjukra is írtam, és ez arra jött.

Jó gyerekek ezek, és ahogy elnézem, nem is lusták, csak tényleg nem jött nekik össze a dolog úgy, ahogy elképzelték.

Előzmény: BarbiZita (54)
zotya9011 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 55
Kösz a segítséget Eldon! Letöröltem mindent és most rakta vissza őket most már működik rendesen gondoltam hogy valami ilyesmit kellett volna csinálni csak azért kérdeztem meg tőletek mert hátha jobban vágjátok ezeket a dolgokat mint én!!!:D:D:D
Előzmény: Eldon82 (53)
BarbiZita Creative Commons License 2009.05.21 0 0 54
Kedves Eldon köszi a segítséget próblkozom nem sok sikerrel,  bár ahogy a keresztlányom szokott fogalmazni vannak szőke tincseim... :)
Előzmény: Eldon82 (53)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 53

Kedves BarbiZita!

 

Olvasd el az első hozzászólásomat! Nincs messze, 10 hozzászólással lejjebb. Ott a válasz. Bármi egyéb probléma van, szólj nyugodtan!

Zotya, neked azt tudom mondani, úgy látom, hogy a sorszámot azokhoz a személyekhez írja, akiket másodszor is felrak. Úgy tűnik, az elsőhöz felteszi a weblap nevét, a másodikhoz pedig a sorszámot.

Én aztat csinálnám, amit már írtam alább, biztimentés a gépen, családfa letöröl a netrűl, közzététel újra.

És nézd meg a családfa programban is, hogy nincs-e fent egy személy 2x!

Én így oldanám meg. Valahol ugyanis lehet, hogy menet közben elállítódott valami, és így külön személyekként kezeli őket. Pontosabban őt. Lehet, még smartmatch találatot is kapsz rá... Ami persze vicces lenne.

Üdv:

Eldon/Steve

Előzmény: BarbiZita (52)
BarbiZita Creative Commons License 2009.05.21 0 0 52
Sziasztok szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget próbálok belépni a Myheritage oldalára de a "lap nem jeleníthető meg" üzentetet kapom eddig simán ment a belépés most kezdet el vacakolni kb. 1 hete :( Segítségeteket előre is köszönöm
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 51

Amikor a Találatok kapcsolót lenyomjátok, kijönnek a másik oldalakon a lehetséges találatok. De külföldi oldalakra is, mert fordítja magában a neveket.

3 fül van itt, 2-re van szükség. Az elsőn (Áttekintés) kiválasztjátok az adott személyt, majd átkatt a második fülre (Találatok) Megjelenik a személy, és a lehetséges választások, akár több személy is. Lementek sorban egymás után mindre, és egyenként a jobb felső "Állapot módosítása" gombbal kiválaszthatátok a három lehetőséget:

Nem tudom, Azonos vagy Elutasítva, vagyis a két személy nem ugyanaz...

 

 

Eldon82 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 50

Érdemes használni a Smart Matches funkciót, mert kapcsolatba tudtok lépni olyanokkal, akik a családhoz tartoznak, és maguk is készítenek fát.

Nálam most egy számomra ismeretlen személynél hozott ki 8 találatot az ő fáján, amiből 2 stimmel, a többi névazonosság. De hát 224 azonos vezetéknevű személyből hadd legyen már ugyanazon a fán 2-3 azonos keresztnevű is! :)

Ezzel a funkcióval kapcsolatot lehet létesíteni más fák készítőivel. Nem lesz korlátlan az átjárás, de lehet a kertésztől meghívót kérni... :)

Eldon82 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 49

Kedves Zotya9011!

 

Ez az a rész, amit nem értek, mert nem látok. Légy oly kedves, és készíts egy fotót arról, amit látsz, és küldd el nekem.

Fotó készítése a problémáról a gépen következőképp:

 

Megnyomod a Prt Scr gombot 1x

Kinyitod a Start menü/Minden Program/Kellékek/Paint programot.

Megnyomod a Ctrl + v billentyűkombinációt.

Mented másként a képet valahova, de a formátumnak a JPG formátumot választod.

A képet csatolva elküldöd nekem az eldon@upcmail.hu mélcímre.

 

Nem nehéz, ráadásul jól szerkeszthető vele a képek széle. Sokkal durvább professzionális programoknál sokkal tovább tart a képeket méretre vágni, mint ennél. Egy hibája van, csak a jobb oldalt és az alját lehet vágni, viszont meg lehet fordítani a képet...

 

No, a lényeg, hogy szerintem az oldalad létrehozásakor a Mi legyen az oldalad neve kérdés alatt elfelejthetted átírni a számodra kedvezőre a sorszámot, amit megad. Aztán, lehet, hogy nem így van, mert én csak egyszer készítettem a saját oldalamat is, és nem emléxem rá pontosan, de talán ez lehet.

Eldon/Steve

Előzmény: zotya9011 (47)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 48

Üdv Kedves Gwycx!

 

A jelentéskönyvnek a további infok részét én még jól nem használtam. Nem is nagyok készítettem jelentéskönyveket, mert ugye én a laposon viszem a családot. Bár nem rossz ötlet. Ha minden igaz, akkor ha a további információk kapcsolót választod, akkor a következő oldal nyílik meg:

http://www.tcgr.bufton.org/tcgrftb.htm

Ez itt egy olyan oldal, ahol megigényelheted a "A Komplett Jelentéskészítő Könyv téem" teljes verzióját, mert te azt szeretnéd... szerintük. Ennek a programnak a készítői asszem, nem a MyHeritage-esek, de az ő FTB-ükhöz készült.

Nálam a Tovább gombnak nincs baja, a következő pontra tudok lépni, ahol kiválasztom, hogy melyik infok legyenek a könyvben. Jól vettem le a problémádat?

A További információk gomb jelentése: Töltsd le a mi jó programunkat, fizess elő a teljes verzióra, és élvezd!

Azt nézd meg, hogy van-e kiválasztva fölötte családtagod, ha nincs válassz, és akkor elvileg megjelenik a Tovább gomb is. Ha kiválasztottál egy személyt, és mégse jelenik meg a Tovább gomb, akkor drasztikusabb megoldásra lesz szükséged, mert az már meghibásodás. Elmented a családfádat, ott van, ahol előzőleg írtam, és utána leinstallálod a programot, majd újrainstallálod.

Magyar válaszra ne számíts tőlük, izraeliek. Tudnak angolul, oszt annyi. Az, hogy van harmincegynéhány nyelv, amire fordították a programot, az azért van, mert volt pénzük mindenki számára lefordíttatni cégekkel. Én nemrég elővettem a magyar szövegfájlt, és néhány, nekem nem tetsző hibát kijavítottam benne. Illetve sok sor nincs lefordítva, főleg a leugró segédletekből.

Ha írni akarsz nekik, és nem tudok segíteni, szükséged lesz valakire, aki lefordítja a dolgot nekik.

Kivételesen nekem sem jött meg egyébként a válasz 2 napon belül, de 3 nyel sem műxik, nyilván hirtelen kaptak félmillió érdeklődő levelet, hogy "Hogy vagytok? Gyerek jól van? MyHeritage működni fog? stb"

A lényeg, hogy nálam műxik a jelentéskönyv. :)

zotya9011 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 47
Sziasztok!

Lenne egy okos kérdésem telepítettem FTBt és mikor frisitetem a családfám adatait és fel raktam az oldalra akkor az infókat a családról nem rakta fel hanem csak a (17801802_2_DF_5060b0a4uv0xmn07) ezt a halandzsát rakta föl nekem. Ez miért van és hogy lehetne meg oldani?
Valaki segítsen!
Köszi
qwycx Creative Commons License 2009.05.20 0 0 46

Üdvözöllek Eldon!

Igen hasznos dolgokat írsz.

Lenne egy nagy kérésem.

Kezdetek óta használom a JELENTÉSEK fül alatt található JELENTÉSKÖNYV –et. Mikor megyek egyeztetni olyan helyre, ahol nincs internet hozzáférés, igen hasznos tud lenni (meg tetszik is, mivel minden egy helyen van, és büntetlenül lehet a nyomaton bárkinek firkálni ). Mióta átléptem a PREMIUM fokozatba, ez a lehetőségem valamiért megszűnt. Elindul, de hiába nyomom meg a TOVÁBBI INFORMÁCIÓK gombot, nem történik semmi. Nem él a TOVÁBB folytatás gomb. Nem tudom miért. Lehet, hogy én vagyok az ügyetlen? Vagy valami beállítás gond van? Sajnos sehol nem találok magyar nyelvű segítséget.
A fül alatt az összes többi lehetőség jól működik, menthető, nyomtatható. A néhány PDF-ben elmentett nagykönyv meg van, de új könyvet, vagy lapot cserélni a könyvben nem tudok. A névhordozó családi mappámban, több mint hatszáz név van nyolcvankét oldalon. Ebbe pedig mindig vannak új információk.

Írtam már néhány levelet nekik (igaz magyarul), de még nem kaptam választ egyre sem. Én még nem jutottam el a Esther nevű izraeli segítő néni-hez. Pedig tudják, hogy létezem. Az automatikus üzeneteket rendre megkapom. Most is.

Az lenne a kérésem, hogy legyél szíves a saját fádon kipróbálni, hogy ott működik-e. Mert ha igen akkor biztos az én beállításommal van probléma. Ha meg nem akkor a szerverrel van a gond, és remény van az ottani javításra. Elöbb-utóbb csak elérem őket és újra lesz JELENTÉSKÖNYV-em.

Üdvözöl Qwyc X

Előzmény: Eldon82 (45)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 45

Üdv Mindenkinek!

 

Igyekszem segíteni, ahogy tudok. Netről importálást nem próbáltam, én eleve a programot használtam, és addig nem is tettem ki netre, amíg nem volt rajta 100-150 fő úgy, ahogy az nekem tetszett. Mármint formailag, képekkel, stb.

Átnevezést a következőképpen tudsz csainálni (legalábbis, ha jól értettem a problémát):

Mengnyitod a programot, ugye alapból elindítja azt a fát, amin általában dolgozol.

Ezután a fájl menü, projekt bezárása lehetőséget választod, átnevezéshez be kell zárni ugyanis. Erre visszakérdez, hogy tuti akarod-e. Naná.

Utána szintén a fájl menüben kiválasztod a Projektek kezelése funkciót, ekkor kinyílik egy ablak. Kiválasztod a nemtetsző nevűt, és ha jól láttam, jobb oldalt felülről a második kapcsoló az átnevezés. Ezután logikusan átnevezed kedvedre, majd ha kéri véglegesíted. Ezt teljesen végig nem próbáltam ki, mert nem akartam a sajátomat átnevezni. :)

Elvi szinten így kell működnie. Azért előbb csinálj a butásodott nevűről is egy biztonsági másolatot, nehogy aztán hibássá legyen!

Ezen felül, mint gépkezelő kisiparos, még javaslom, hogy ékezetes betűket ne használjatok a projekt megnevezéseként, mert esetleg nem szereti a program, bár eléggé ékezet, meg idegen jel barátra sikerült.

Ha nem akarja az igazságodat, akkor a fájlmenüben a Projekt mentése másként lehetőséggel simán más néven folytatod, és a butult nevűt utána törlöd (miután megbizonyosodtál arról, hogy sikeres volt a mentés!).

Még érdekességek, illetve biztimentés:

Ha valaki két gépen akarja alkotni a fát, annak kicsit bohóckodnia kell. Szerencsére nem sokat. Én az asztali gépen rendezek, de van laptop, és azt pedig hordom a rokonokhoz. A következő helyen van a fa elmentve:

C:Documents and SettingsSteveDokumentumokMyHeritage...

A Steve helyén értelemszerűen a ti felhasználói nevetek, a három pont pedig a család mappája. Van ott mellette egy Sample nevű mappa is, asszem az a bemutató, példa család, nem kell vele foglalkozni. A családi mappát viszont másolhatjátok szabadon két gépeken, és akkor mindkettő naprakész tud lenni. Ez egyben biztimentés is, ha például nem másik gépre rakjátok át, hanem csak másik mappába, pendrájvra, stb. Lehet, hogy működik az importálás is, és az esetleg gyorsabb, de én azt még nem próbáltam, és már szívtam is a fogam ilyen típusú importálások miatt eleget, így nem választanám.

Hogy mi is lesz az oldal neve, meg a programban a projekted, azaz munkafolyamatod neve, az két külön műsor. Nálam Matecz family a FTB-ben a projektnév, illetve Matecz Istvan web site a netes oldal neve. Mind a kettőt az aktuális kezdésénél kérdezi meg a program. A logika azt diktálja, hogy a weblapot nem kell majd újra megszerkesztened, amikor elmentetted a családfádat, simán kérni fogja, hogy töltsd fel, és felteszi, mert a kötődést azt elvileg nem bontotta.

Újabb érdekesség:

Ha fényképeket raktok fel, és egy személyhez több képet akartok feltenni, akkor az első kép lesz az alapértelmezett, ha át akarjátok állítani, akkor mindet törölni kell, és újra kezdeni az adott személynél. Ezen felül a fotókat a net nem fogja elfelejteni, hanem újra megjeleníti.

A másik dolog, ami nekem csípte a szemem, hogy iwiwről, meg hasonló helyekről szedtem képeket, és nem néztem, hogy az ottani hivatkozási számok maradtak a képek alatti címként. Így a neten a családi oldalamnál a képek alatt számok voltak több helyen is. Itt-ott neveket is felcserélt. :)

Letöröltem vagy hatvanat, és feldobtam precízen rendezve, átnevezve 140-et.

Sajnos ezt akarja. Hiába nevezed át a neten a képet, elfelejti a buta.

Ráadásul minden képnek az lesz a címe, ami a gépeteken is. Pl.: Julcsi esernyővel, stb.

Meg még valami. Maga az oldal, illetve a web műxik, most is menthettek, mert a program kapcsolatban van a myheritage szerverrel, így a munkátok folyamatosan megy ki, amikor valami javítást eszközöltök, és úgy döntötök, hogy közzététel most.

Most hirtelen ennyi... (Szűkszavúan... :) )

Elson/Steve

Előzmény: duopack (43)
qwycx Creative Commons License 2009.05.19 0 0 44

Üdvözöllek Eldon!

Végre valaki, aki tud is valamit, és nem csak kísérletezik, meg tapogat össze-vissza, mint én.

Ha időd engedi, néha nézzél vissza ide, mert ha rendbejön a magyar weboldal, biztos elkell majd egy kis segítség néhányunknak.
Ha működik, igen tetszik a program. Mutogatom is ahol lehet. Mi is elég sokan vagyunk, már a fábarakva.
Nehéz belejönni, tudom magamról, mert eleinte csak vak vezetett világtalant. Hatvanöt évesen, nyelvtudás nélkül igen nehéz eligazodni ebben a virtuális világban. Pedig elég logikás. Én még a mechanikás világban nőttem fel.

További jó faépítést kívánok Qwyc X

Előzmény: Eldon82 (42)
duopack Creative Commons License 2009.05.19 0 0 43
Hello Eldon !!
Köszönjük a segítséget igazán ránk fért már. Fájó szívvel de kénytelen leszek kitörölni az eredeti családfát és megtartani az újat, de azt legalább tudom majd szerkeszteni.A kérdésem az lenne hogy a mostani Family Tree- ban ezt látom :
21021051_2_DF_ff16c0a4che3wd99 ( ez az importált)
Mészáros Family Tree( Az eredeti)
Az oldal neve Mészáros Web Site
Na most nekem az eredeti a második. Az lenne a kérdésem hogy mi lesz a családfám neve ha kitörlöm az eredeti családfát, és az importált marad ott?
köszi előre is a segítséget
duo
Előzmény: Eldon82 (42)
Eldon82 Creative Commons License 2009.05.18 0 1 42

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Steve vagyok, avagy Eldon, kinek melyik tetszik jobban.

Valamivel több, mint fél éve használom a Family Tree Builder programot, és a hozzá tartozó oldalt. Ez alatt kicsit megismertem, így ha valakinek kérdése van, ha tudok, segítek.

Először is a magyar weblap eltűnése:

 

Dolgoznak rajta.

Hosszasan kutattam kapcsolatfelvételi lehetőségek után, több helyre bejelentkeztem, regisztráltam, és próbáltam nekik hasztalan írni, de most végre

sikerült választ kapnom. A hiba oka, hogy 2-3 weblap csoport, a magyar, meg még vagy kettő, másik kiszolgálóhoz van regisztrálva, így a komplett fejlesztésekkel együtt a regiszterek megváltoztak. Eszter... pontosabban Esther az izraeli segítő néni azt válaszolta, hogy munkálkodnak rajta, és igyekeznek minél előbb elérhetővé tenni.

 

Aki nem tud belépni, annak a következőket javaslom:

Indítsd el a FTB progit, ekkor elvileg automatikusan megnyitja a böngésződet a beállító oldaladdal együtt. Annak az allján átváltod a nyelvet, mondjuk angolra, vagy németre, ki-ki tetszése, értése szerint, majd ezután próbálsz belépni a családfád oldalára.

 

Kedves Duopack! Neked javaslom, hogy a weblapról simán töröld a családfát. Ha az ingyenes verziót használod, akkor nem sokat számít, hogy kitörlöd, majd újrarakod.

Belépsz az oldalra, --> Family Tree fül --> Manage trees alfül --> itt kiválasztod a törölni kívánt családfa mellett a Delete opciót. Ha jól értelmeztem, ez simán törli a komplett fát. Ezután beállítod a FTB progit, hogy töltsön fel újra. Én így oldanám meg.

 

220 személynél valóban melós fényképekkel és egyebekkel szórakozni, nekem most van 610 körül, és a program egy hibás fordítása miatt legalább 400-nál kell adatot javítanom. :) Szerinted?

 

Az adatlapokon (a programban) a második fülön alul ott a CÍM felirat a vallás és állampolgárság alatt. Én ide konzekvensen benyomtam mindenki lakóvárosát, faluját. Egy alkalommal átváltottam angolra, ezt is beírom, hogy miért, mert szintén hiba, akkor láttam, hogy az ott nem address, ami a lakócím, hanem title, ami pedig rang/titulus.

 

Miért váltom át a nyelvet angolra? Amikor beírod egy személy születési elhalálozási dátumát, akkor azt kiírja a kártyájára, pl.: XY 1936-2009. Pontosabban ezt kellene tennie Valójában nem jelenik meg a FTB legújabb verzióiban, mert azonnal átváltja a pontos dátum beállítást szabad szöveg beállításra.

Megoldás: Megcsinálod a személy kártyáját, átváltasz angol nyelvre (szerencsére 3 kattintásból megvan, mert a menüsorban a zászlón kattintva gyorsan el lehet érni) átváltasz angolra, kinyitod ismét a személy adatlapját, beírod az exact date alapján a pontos dátumot, és simán visszaváltasz utána magyarra, voilá, megmaradt!

 

Remélem, hogy többeknek segítettem, oszlattam el kételyeket, és hoztam megnyugvást.

Ha valakinek valami megoldásra van még szüksége, akkor toljon egy levelet: eldon82@gmail.com

 

Azt is olvastam, hogy a support team-mel azért nem vettétek fel a kapcsolatot, mert angol nyelv terén hiányosságok vannak. Nálam ez jól műxik szerencsére, és Estherrel már több hibalevelet váltottunk.

Üdv Mindenkinek:

Steve

duopack Creative Commons License 2009.05.18 0 0 41
igen de nekem csak alig 220 fő van a családfámon! de mióta leszedtem a gépemre a családfát ott dolgoztam rajta s frissítettem a weblapon újra feltette az összes népet!! :S ezért van duplán mindenki. Ha egyenként kitörölöm őket, ami nem kis meló, utólag nem tudom majd szerkeszteni az adatokat mert a gépemen lévő családtagokat újra és újra felteszi majd duplán....
Ha meg nem frissítem le hogy egyedül maradjon mindenki mi értelme van az egésznek?
Előzmény: zsoltikj (39)
kcorp Creative Commons License 2009.05.18 0 0 40
Qwyx X!


Lehet, hogy jó ötlet az oldal blokkolása, de az "én" oldalamnál vannak más távoli rokon szerkesztők, akik aktívan hozzájárulnak a családfa bővítéséhez, olykor egy-két tucat új név és adat kerül fel, azt macerás lenne e-mailben leírni hogy hogyanis ki-kivel...

Most először próbáltam ki a FTB-t, tehát még nem törölhettem bele - még nem is szerkesztettem semmit :)

Az 500-as kerettől még "messze" vagyok most fogom elérni a 300-at és csak 1 fa van.

Másrészt betartom a javaslatod és az FTB-ben fogok szerkesztgetni (ahogyan már jó pár online/offline programban és papíron mert ugye biztos, ami biztos :)


Köszi, üdv:

kcorp
Előzmény: qwycx (38)
zsoltikj Creative Commons License 2009.05.18 0 0 39
Sziasztok!
Én is elrettenve vettem észre, hogy bekexelt a .hu, a .com....remélem csaik ideiglenes...
Amúgy a 462 fő bizony lassan soknak bizonyul, mert 500 felett premiumizálni kell a FTB-det...kicsi pénz, de no...értitek.
qwycx Creative Commons License 2009.05.17 0 0 38

olvex-nek és kcorp-nak.

Azt hiszem nem olvastok visszafele.

Csak annak van baja, aki a weboldalon vacakol.
Ott működnek a beállítható védelemi funkciók, ez azért van, hogy bárki ne piszkálhasson az adatokba.
Én engedem nézegetni az oldalamat, de javítani, bővíteni csak nekem szabad. Ha valaki hibát talál, bizonyítható adatot talál, írja meg és kijavítom. (így, reklamáció miatti törlésre csak a rendszergazdának van joga)

Bármilyen óvatos vagyok, előfordulhat, hogy én is hibázok a sajátgépen. Érdemes párszor utánanézni hirtelentámadt ötletből való törlésnek. Jártam úgy, hogy egy nemlátható második házastárs törlésével az összes leszármazottját töröltem. Még jó ha van mentésem, és tudom pótolni.
Személy még úgy is eltűnhet, hogy túllépem az ötszázas ingyenkvótámat, és ezért az ez fölöttiek eltűnnek a web-ről. Az ötszáz nem egy fára, hanem az összes bevitre vonatkozik.

Dolgozni szigorúan otthon a Family Tree Builder-en kell. Ott kell rendbe lenni mindennek. Aztán ha tetszik, és jó, lehet KÖZZÉTENNI.

Family Tree Builder-en végzett változtatások után kilépésnél mindig rákérdez a program, hogy most, vagy később kívánod KÖZZÉTENNI. Ez jelenti, hogy csak amikor kéred, akkor frissít a web-oldalon. Elméletileg még így is teszi, hogy valami zűr van. Próbáltam, és visszaigazolta levélben a változást, amit igaz lehet, de nem tudom megnézni. Nagyon meg mégse merek kísérletezni. Igen sok nevem van már, kár lenne értük.

Üdv Qwyx X

Ui.
Ma megint küldtem nekik levelet a magyar oldal hiánya miatt. Hátha válaszolnak mi a hiba. Meddig tarthat? Van e remény?

Előzmény: olvex (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!