Keresés

Részletes keresés

HBB Creative Commons License 2000.01.24 0 0 37
Szala!
Ezer köszönet a cuccokért.
Bocs hogy sokáig nem jelentkeztem. Sajna nem volt se mélem, se böngészőm.
De most már jelen, és mindenkinek jó utazgatást, meg Tasztalozást.
HBB
Előzmény: SzaLa (36)
SzaLa Creative Commons License 2000.01.11 0 0 36
Kedves HBB!
Ha még mindig érdekel a gyönyörű Portugália... Mi öten (két lány, három fiú) az idén 3 héten keresztül voltunk Portugáliában. Egy Mitsubishi (így írják?) L200-as terepjáróval (az út kb. 2 nap non-stop). Emilben elküldtem neked az út alatt írt naplónkat, ha valamit nem értesz, írj nyugodtan. Ami nincs benne: TOP 10:
1.Moinhos de Roca - ez a hely Tavirától 7 km-re északra található (Lonely-ban nincs benne!!!), egy kis tó, kb. 10 m vízesés, lehet hatalmasokat ugrálni, a környezet miatt olyan, mint ahogy a Paradicsomot elképzeljük...
2.Porto - borok, és az esti bulik miatt
3.Lisszabon - az egész feelingje, és a Barrio Alto miatt
4.Serra de Gerés - Bragatól északra egy nemzeti park, semmiképpen nem szabad kihagyni!
5.Antenna 3 - a legkúlabb rádió Portugáliában
6.Inominavel = 2 cl Tequila + 1 cl Tabasco. Húú...
7.Super Bock - kedvenc söröm, a többiek a Sagresre esküdtek
8.Mitsubishi L200 - kocsink, no komment
9.Batalha - monostor gyönyörű
10.Pescados Frittos - spanyolul a sült hal.
Ha nem szerettek "pecózni" (vadkemping+csavargás+buli+haverok+fanta az nem), akkor a kempingeket ajánlom, Lonely nagyon korrekt, naprakész. A lisszaboni lógásunk Portóban egész biztos bevált volna...
Az egész ország annyira megfogott, hogy feldolgoztam HTML formátumban, ha a napló alapján úgy gondolod, hogy lehet benne még valami érdekes, írj (az egész kb. 6,5 MB, ennek a 95 %-a 147 db. jpeg kép).
HBB Creative Commons License 1999.10.12 0 0 35
Nem fogod elhinni, de szinte utolsó pillanatban felrúgva minden tervet és információt (költségkalkuláció miatt) útirányt váltottunk, így Portugália megtekintése jövőre maradt.

Két okból sem bántam meg.
1) Jóbarátaink pontosan a mi tervezett kirándulásunk időpontjában két hétből 11 napig áztak Portótól Algarvéig, mert kicsit előbb köszöntött be az esős idő ott.
2) A megváltoztatott utirány Thaiföld lett, és 16 elképesztően gyönyörű napot töltöttünk ebben a fantasztikus országban.

Remélem jövőre látom az Atlanti Óceánt is, addig is várom és gyűjtöm az info-t Portugáliáról.

Akit viszont részletek érdekelnek normális árú Thaiföldi körútról, nyugodtan írjon ide, vagy új topickba, vagy dobhat emilt is, szívesen válaszolok.

Előzmény: Bianco (34)
Bianco Creative Commons License 1999.10.12 0 0 34
Na milyen volt?
Előzmény: HBB (33)
HBB Creative Commons License 1999.07.28 0 0 33
Ezer hála minden hozzászólónak! Így már elég jól lehet tervezni.
Hattyu Creative Commons License 1999.07.27 0 0 32
Bom dia!

csepp: Ja, Algatve-ban marcius elejen furdeni lehetett

Na es furdoruciban, anelkul vagy toplesz?

A bnommel szeretnenk augusztust az Algarve parton tolteni, de mi naturistak vagyunk, minimum topless. Van valakinek errol tapasztalata?

Hattyu

genetta Creative Commons License 1999.07.27 0 0 31
Én 3 éve voltam: Lisszabon, Coimbra, Porto, Evora, Sintra (az az a bizonyos "van egy vármaradvány, magasan felmegy a hegyre, a mórok építették, fantasztikus látvány. Fel kell menni a tetejéig."), Cabo da Roca már említésre került, ezen kívül javaslom Nazarét, gyönyörű kis falu Lisszabonból Coimbra felé menet a tengerparton.
Mi Madridig repültünk, ott béreltünk autót, azzal mentünk át Portugáliába. 3 éve a legolcsóbb (Fiat Punto) kategória 11-12 napra kb. 60 ezer peseta volt (akkor kb. 70 ezer forint).
Egyébként Portugália nem drága, legalábbis 3 éve kb az itthonival egyező árak voltak. Javaslom a "tósta mista" nevű melegszendvicset, minden kocsmában kapható, olcsó, finom és laktató (mi gyakorlatilag azon éltünk).
Egy barátunknál voltunk, aki ösztöndíjjal volt kint Coimbrában az egyetemen, ezért én elfogult vagyok a várossal, mert egy hétig buliztunk ott "bennfentesként", de ettől eltekintve is nagyon ajánlom! Fantasztikus hangulatú város, Lisszabon mellett nekem az tetszett legjobban. Na meg persze az óceán!
Szállás: mi is foglalás nélkül mentünk, mindenhol könnyen találtunk megfizethető, normális kis panziót.
csepp Creative Commons License 1999.07.27 0 0 30
Én is voltam 2x Portugaliaban.

1x Porto, Coimbra és az északi rész volt programon,
másodszor Lisszabonba mentem, majd Algarve-ba, délre.
Ja, és voltam Cabo da Rocan is,
meg Estorilban.

A Cabo da Rocan 800 escudo volt a diploma két éve, a drágább meg 1.100.

Lisszabonban és Coimbraban is foglalas nelkul mentünk egy kis szállodába, 3.000 escudo körül meg lehetett szallni ketten, ha jól emlékszem.
A coimbrai neve Floor de Coimbra volt (nem pontos a leiras, de ez nevevel ellentetben nem Coimbra padlója, hanem virága).

Ja, és voltunk Bragaban, eszakon, ott is van egy zarandokhely, a varos maga hangulatos, es diakszallason lehet aludni.

Van egy portugal ital, a neve Gina sen rival (ismetelten nem pontos), meggylikor jellegu, finom es olcso.

Rengeteg a kavezo, a kave kicsi, eros, es nagyon sok cukrot adnak hozza.
Amugy minden edes, zsiros, szoval egeszsegtelen, a portugalok kicsi, koverkes emberek, talan ebbol eredoen. A sutiket bolu-nak nevezik, finomak.

Ja, Algatve-ban marcius elejen furdeni lehetett

HBB Creative Commons License 1999.07.27 0 0 29
Na megint felhozom a topicot.
HBB Creative Commons License 1999.07.27 0 0 28
Köszönet mindenkinek!
CCSA - Esetleg van konkrét internet címed, vagy e-mail címed szállásfoglaláshoz? Vagy valamilyen Portugáliás homepage-ről indultál?
Bianco Creative Commons License 1999.07.26 0 0 27
És tényleg menjetek Portóba. Ott pedig: Bali Hai koktélbár, Rua Aguas Ferreas N.o. 9.
Zseniális hely. Eddig még nem bánta meg senki.
Bianco Creative Commons License 1999.07.26 0 0 26
Cabo da Roca a kontinensvég. Jó pénzért oklevelet adnak, hogy ott jártál.
Fátima nagyon szigorú. Egy futballpálya nagyságú tér áll a zarándokok rendelkezésére, ahol térden csúsznak. Lehet venni hozzá térdvédőt, de akkor is...
Bejön a középkor-fíling.

Egy extra élmény: Évora (Alentejo tartomány).
Van ott egy csontkápolna (Capela dos ossos). A falakat és az oszlopokat emberi csontok borítják, a díszek koponyák. A bejáratra ki van írva: "Mi, csontok, akik itt vagyunk, rátok várunk." A szerzetesek azért építették, hogy soha ne feledjék az elmúlást. Hát bejött.
De Alentejo-ba tényleg csak akkor menjetek, ha nem tudjátok kitölteni a 16 napot. Meg ha bírjátok az ötven fokot.

ccsa Creative Commons License 1999.07.26 0 0 25
Mi tavaly voltunk, szinten sajat szervezesben. Szinte mindent el lehet intezni az internetrol! En minden szallast igy foglaltam! Hatalmas a valasztek minden arkategoriaban, na persze mi az olcsobbakat kerestuk. Liszabon egy kicsit dragabb mint a tobbi, de lehet hogy ez csak a vilagkiallitas miatt volt igy, amugy szinte teljesen megfelel minden a bp.-i araknak. 16 napba talan nem fog beleferni, de ha megis ajanlom melegen az Azori szigeteket. Ez 800 merfold Amerika fele, Liszabonbol indul repulo. Szinte nulla turista, gyonyoru erintetlen taj es buvaroknak kulon csemege, hogy meg a kikotokben is annyi hal van, mint amennyi az egesz Adriaban egyuttveve se. Ja es a lenyeg balnak+delfinek!
Amit feltetlenul egyel: feher tonhal (bacalhau) ezerfelekeppen keszitik meg akarmilyen tengeri herkentyu, isteni. Hozza egy kis Sangriat vagy jo kis Portoit. Az edessegek is nagyon finomak+ feltetlenul maracuja dzsuzt es ananaszt. A Brasileira az isteni edessegek egyik tarhaza, erdemes+kultursznobzarandokhely:). A latvanyossagok Lissabonban nagyjabol mind ulnek, ahogy az utikonyvekben vannak. Erdemes csak ugy a sikatorokban lofralni is, vagy villamosozni, bar a villamos eleg borsos. Mi megneztunk egy bikaviadalt is, nagyon erdekes es nem olik meg a bikat. Viszont vigyazat a kezdes elott helybeli asszonyok balek turistakra vadasznak, minden vackot rajuk akasztanak aztan nagyon megkerik az arat es vigyetek parnat, kulonben berelni kell.
Hirtelen ennyi. Jo utat!
Mumu Creative Commons License 1999.07.26 0 0 24
Sokszor voltam Portugaliaban.Csatlakozok teljesen mekklatja elso hozzaszolasahoz.Meg hozzatennem hogy a spanyol paradorok mintajara Portugaliaban is szuperal a POSADA szisztem(allami kis szalloda szerusegek ,neha a legjobb helyeken,kastelyokban,muzeumokban,varakban,olcso penzert,persze kevesebb szolgalattal)erdemes ha hamarabb mar nincs idod Lisboa-ban a repuloteren vagy a nemzeti turistika hivatal erdeklodni es ott helyben helyet is foglaltatni.
mekklátja Creative Commons License 1999.07.26 0 0 23
Autóbérlés: három napra béreltünk, de - miután már három éve volt sajna :-( - nem tudnék pontos árat mondani. Az biztos, hogy nem uzsoraszintű volt, reálisan megfizethető.

Porto, hát igen, igazából fél napot töltöttem csak ott, lehet, hogy más lenne a véleményem, ha hosszabb idő jutott volna rá.

Ha arra jársz - külön azért nem érdemes, mert csak olyan turistaszerű izé, csak érdekes érzés - ott van a kontinens legnyugatibb pontja, ha jól emléxem, Cabo da Rocca a neve. De az is lehet, hogy keverem valami más névvel. A Cabo szerint stimmelhet, az fokot jelent.

Ha előttem lenne a térkép, meg tudnám mondani a nevét, így sajnos nem: ott az ország középső részén - azért mondom mindig így, mert mi onnan kavartunk szanaszét - van egy vármaradvány, magasan felmegy a hegyre, a mórok építették, fantasztikus látvány. Fel kell menni a tetejéig. Most ennyi megint, ha valami még eszembe jut, jövök.

Ja, az elfogadható árfekvésű kocsi Peugeot 106-os volt.

HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 22
Esetleg az éjszakai műszak hozzátehetne adalékokat.
HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 21
Bianco!
Eddig nagyon ígéretes. Köszi minden tippet.

Más valaki nem kíván csatlakozni élménybeszámolóval, vagy túlélési tanácsokkal?

Bianco Creative Commons License 1999.07.26 0 0 20
Azért itt is folytatom:
Algarve-ban nagyon ajánlom Lagost. Gyönyörű kisváros, meredek utcácskákkal. A parton rengeteg vitorlás, tenger (nyilván) és vakító kék ég.
Porto: a ribeira (a folyópart, közel a tegerhez), aztán a híd túloldala, Vila Nova de Gaia, a borospincékkel. Szerveznek ingyenes látogatásokat, kóstolóval. Lehet, hogy keresgélni kell olyat, ami nyitva van és indul épp túra, de kb. negyvenből tudsz választani.
folyt. köv.
Bianco Creative Commons License 1999.07.26 0 0 19
Portót bizony meg kell nézni! Szerintem hangulatosabb, mint Lisszabon.
Algarve zseniális!
Az árak pedig visszafogottabbak, mint pl. Spanyolországban.
Írtam neked egy e-mailt!
HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 18
Nagyon köszönöm.
Még meglátjuk, hogy 16 napból mennyire futja, de a cél az egész partot végigjárni. Autóbérlésről tudsz valamit esetleg?
mekklátja Creative Commons License 1999.07.26 0 0 17
Kösz, ez volt az első _nem_ nullásom
:-)

Hm, hát bővebben... Portugália SZVSZ szuper hely. Én nem hátizsákosan voltam, hanem irodával, úgy hogy az asszem más. Ha körutazást csinálsz, akkor csak így emlékezetből, miket is kell megnézni.

Lisszabont feltétlenül. Én onnan HÉV-vel fél órára északra laktam, egy Cascais nevű kisvárosban - gyönyörű. Aztán a HÉV vonalon a kettő között van Estoril, egy üdülőhely, ahol Horthy élt, szintén nagyon szép.

Északon Porto, ipari város, ha szűk az idő, nem feltétlenül érdemes. Közelében Braga, egyházi központ - érdemes.

Egyébként van egy portugál mondás: Porto dolgozik, Braga imádkozik, Lisszabon szórakozik - kifejezi a három város jellegét.

Valahol középen Lisszabon és Porto között Coimbra - ősi egyetemi város, meg kell nézni. Aztán ugyanarrafelé - Fatima - világhírű zarándokhely, ahol Szűz Mária állítólag megjelent három pásztorfiúnak, feltétlenül javaslom.

Délen lenn az Algarve nevű tengerpart, arra nem sikerült eljutnom, de ha pihizni meg tengerezni akrsz, akkor feltétlenül, állítólag gyönyörű.
Az árak akkor számomra meglepően magasak voltak, Portugáliáról még az élt bennem, hogy kicsit elmaradott => olcsó. Már akkor sem volt igaz, sokat fejlődtek az EU-tagság óta, sajnos az árszínvonal is. Meglepetés volt számomra, hogy az ország majdnem hajszálra akkora, mint Mo., u.a. a lakosság létszáma is ugyanaz. A világhatalmi múlt ellenére azonban az emberek fantasztikusan kedvesek, közvetlenek, inkább angolul, mint spanyolul beszélnek (!), tisztaság van, ilyentájt gyönyörű az idő és eszméletlen finomak a tengeri herkentyűik. Hát ennyi így kapásból.

HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 16
Gratula a nulláshoz.
Most kicsit bővebben, ha lehetne.
mekklátja Creative Commons License 1999.07.26 0 0 15
Én 3 éve voltam, az nem volt 0!
HBB Creative Commons License 1999.07.26 0 0 14
Szóval Portugáliát céloznánk meg kettesben az ősszel. Nagyon várok mindenféle tippeket, hová érdemes menni, mivel közlekedjünk, mit nézzünk meg. (Lonely planet már beszerezve, de azért szállások, éttermek címe és árak is érdekelnek.) Hátizsák rulez!
HBB Creative Commons License 1999.07.27 0 0 13
Köszönet mindenkinek!
CCSA - Esetleg van konkrét internet címed, vagy e-mail címed szállásfoglaláshoz? Vagy valamilyen Portugáliás homepage-ről indultál?
Bianco Creative Commons License 1999.07.26 0 0 12
És tényleg menjetek Portóba. Ott pedig: Bali Hai koktélbár, Rua Aguas Ferreas N.o. 9.
Zseniális hely. Eddig még nem bánta meg senki.
Bianco Creative Commons License 1999.07.26 0 0 11
Cabo da Roca a kontinensvég. Jó pénzért oklevelet adnak, hogy ott jártál.
Fátima nagyon szigorú. Egy futballpálya nagyságú tér áll a zarándokok rendelkezésére, ahol térden csúsznak. Lehet venni hozzá térdvédőt, de akkor is...
Bejön a középkor-fíling.

Egy extra élmény: Évora (Alentejo tartomány).
Van ott egy csontkápolna (Capela dos ossos). A falakat és az oszlopokat emberi csontok borítják, a díszek koponyák. A bejáratra ki van írva: "Mi, csontok, akik itt vagyunk, rátok várunk." A szerzetesek azért építették, hogy soha ne feledjék az elmúlást. Hát bejött.
De Alentejo-ba tényleg csak akkor menjetek, ha nem tudjátok kitölteni a 16 napot. Meg ha bírjátok az ötven fokot.

ccsa Creative Commons License 1999.07.26 0 0 10
Mi tavaly voltunk, szinten sajat szervezesben. Szinte mindent el lehet intezni az internetrol! En minden szallast igy foglaltam! Hatalmas a valasztek minden arkategoriaban, na persze mi az olcsobbakat kerestuk. Liszabon egy kicsit dragabb mint a tobbi, de lehet hogy ez csak a vilagkiallitas miatt volt igy, amugy szinte teljesen megfelel minden a bp.-i araknak. 16 napba talan nem fog beleferni, de ha megis ajanlom melegen az Azori szigeteket. Ez 800 merfold Amerika fele, Liszabonbol indul repulo. Szinte nulla turista, gyonyoru erintetlen taj es buvaroknak kulon csemege, hogy meg a kikotokben is annyi hal van, mint amennyi az egesz Adriaban egyuttveve se. Ja es a lenyeg balnak+delfinek!
Amit feltetlenul egyel: feher tonhal (bacalhau) ezerfelekeppen keszitik meg akarmilyen tengeri herkentyu, isteni. Hozza egy kis Sangriat vagy jo kis Portoit. Az edessegek is nagyon finomak+ feltetlenul maracuja dzsuzt es ananaszt. A Brasileira az isteni edessegek egyik tarhaza, erdemes+kultursznobzarandokhely:). A latvanyossagok Lissabonban nagyjabol mind ulnek, ahogy az utikonyvekben vannak. Erdemes csak ugy a sikatorokban lofralni is, vagy villamosozni, bar a villamos eleg borsos. Mi megneztunk egy bikaviadalt is, nagyon erdekes es nem olik meg a bikat. Viszont vigyazat a kezdes elott helybeli asszonyok balek turistakra vadasznak, minden vackot rajuk akasztanak aztan nagyon megkerik az arat es vigyetek parnat, kulonben berelni kell.
Hirtelen ennyi. Jo utat!
Mumu Creative Commons License 1999.07.26 0 0 9
Sokszor voltam Portugaliaban.Csatlakozok teljesen mekklatja elso hozzaszolasahoz.Meg hozzatennem hogy a spanyol paradorok mintajara Portugaliaban is szuperal a POSADA szisztem(allami kis szalloda szerusegek ,neha a legjobb helyeken,kastelyokban,muzeumokban,varakban,olcso penzert,persze kevesebb szolgalattal)erdemes ha hamarabb mar nincs idod Lisboa-ban a repuloteren vagy a nemzeti turistika hivatal erdeklodni es ott helyben helyet is foglaltatni.
mekklátja Creative Commons License 1999.07.26 0 0 8
Autóbérlés: három napra béreltünk, de - miután már három éve volt sajna :-( - nem tudnék pontos árat mondani. Az biztos, hogy nem uzsoraszintű volt, reálisan megfizethető.

Porto, hát igen, igazából fél napot töltöttem csak ott, lehet, hogy más lenne a véleményem, ha hosszabb idő jutott volna rá.

Ha arra jársz - külön azért nem érdemes, mert csak olyan turistaszerű izé, csak érdekes érzés - ott van a kontinens legnyugatibb pontja, ha jól emléxem, Cabo da Rocca a neve. De az is lehet, hogy keverem valami más névvel. A Cabo szerint stimmelhet, az fokot jelent.

Ha előttem lenne a térkép, meg tudnám mondani a nevét, így sajnos nem: ott az ország középső részén - azért mondom mindig így, mert mi onnan kavartunk szanaszét - van egy vármaradvány, magasan felmegy a hegyre, a mórok építették, fantasztikus látvány. Fel kell menni a tetejéig. Most ennyi megint, ha valami még eszembe jut, jövök.

Ja, az elfogadható árfekvésű kocsi Peugeot 106-os volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!