Keresés

Részletes keresés

Lmr Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1767
Na a tecskót haggyjuk, mert nekem nincs túl jó véleményem róluk. egerben nincs konkurrenciájuk, és a saját dolgozóikkal basznak ki a legjobban. 2 műszakot lenyomatnak velük, 1et fizetnek ki aztán ha nem tetszik, akkor felmondasz... Nekem egyedül az tetszik, hogy vannak halak (igaz ha sokan vannak akkor nagyon rossz lehet nekik), meg van egy-két jó gazdaságos dolog is, de csupán az eladóteret hasonlítom össze (padlólapok állapota, pólusban budipapírral van körbetekrve az összes hűtő, mert csöpögnek...) hatalmas a különbség.... Meg szerintem sokat számít hogy ki az osztályvezető, mert ha éppen egy olyan osztályon vagy ahol köcsög, akkor szopás... Ja még egy sztori, vettem magamnak szerszámokat, összeállítottam a listát, bekértem 3 ajánlatot, majd elmentem a praktikerbe... A profi szerszámboltban olcsóbban kaptam meg az ipari szerszámokat, mint a praktikerben a kínait!!! Azóta sem veszek lehetőség szerint olyan dolgot nem szakboltban, amit szeretnék évekig, esetleg évtizedekig használni.
Előzmény: MZ/Y (1766)
MZ/Y Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1766
Azér' a Corában is van olyan, hogy az újság és a polc melletti felirat szerint a 4 féle Pepsi-hez jár CD, a valóságban meg csak a simához.
Mikor reklamáltam, néztek, aztán telefonáltak, aztán tanakodtak, aztán mondták, hogy 4 féléhez jár, a light-hoz nem. Mondtam, soroljanak már fel 4 félét a ligh-on kívül. Persze, hogy nem tudtak.
Addig rendben, hogy a Pepsi csak 1 féléhez adott, erről nem ők tehetnek, de az a tábla 3 nap múlva még ugyanott volt...

Egyébként is Tesco a jó. :o)
Lmr Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1765
Hát egen, én is cora vásárló lettem, akárhányszor volt valami kérdésem, sose kellett úgy eljönnöm, hogy nem kaptam, amit akartam, és tényleg azt éreztem, hogy belőlem élnek, nem azt hogy szarik bele....
Előzmény: attila7575 (1763)
MZ/Y Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1764
Debrecenben nem olyan rég nyílt a 2. boltjuk, úgyhogy egyelőre nem afelé haladnak. Bár, ki tudja?
Tényleg, Murányi van még?
Előzmény: attila7575 (1763)
attila7575 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1763

A CORA-val nekem is csak pozitív tapasztalataim vannak. Egyszer reklamáltam levélben, és kiderült, hogy nincs igazam, mert nem járt volna az, amit én hiányoltam, de visszaírtak egy levelet, hogy szeretnék ha elégedett lennék, menjek be és kaptam 3-at... Szóval ennyit a hozzáállásról.

 

Az Elektropára meg visszatérve csak annyit, hogy egy ilyen szemét társaság úgyis viharos sebességgel csődbe megy, röhögve várom és dörzsölöm a tenyerem. Nem vagyok általában rosszindulatú, de ezeket utálom elég rendesen. És ebben az az érdekes, hogy még csak nem is kellett az ügyfelükké válnom! Elég volt csak a cég "bemutatkozása". Elektropont, broáf!

big_mafa Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1762

Ugyan nem klima, de talan van eselyem...

 

A fagyasztonk (nem egy mai darab) az utolso 3 napban szep fokozatosan "felengedett". Az elejen meg hutogepkent funkcionalt, aztan mar egyaltalan nem hut. A kompresszor jar rendesen.

 

Ilyenkor mi van? kiment belole a gaz? (jeg nincs rajta, kitakaritottam, semmi javulas...)

 

Csak azert kerdezem, hogy van.-e ertelme szerelot hivni hozza, vagy nincs?

 

KOszi!

MZ/Y Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1761
Ilyen szabály van, csak nehéz érvényesíteni. Egyébként érdekes módon csak az annyira szapult hiper-szuper marketekben van esély rá. Bár ott se árt, ha valaki visszamegy a pénztártól (már ha nem egyedül van az ember), nehogy "véletlenül" eltűnjön az olcsóbb címke...
Előzmény: valakiasokközül (1760)
valakiasokközül Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1760
Van egy olyan jogszabály, hogy amennyiért ki van rakva az árú értéke, annyiért kötelesek eladni.
példa.: CORA áruházban akciósan volt 1 termék 10 napig (kb 15000Ft)
akció megszünt, rá három napja a kollégám ment vásárólni, és 3-om polcon 20000-ért volt kirakva, a negyediken meg ottmaradt a 15000-es akciós kislap.
Berakta a kosárba. Pénztárnál fizetett, ahol a gép autómatice a vonalkód alapján 20000-ért vette be. A kollégám ekkor szólt, DE HÁT 15000ért van kiírva. Pénztáros mosolyog, majd közli hogy igen annyi volt még pár napja akcióban. Mondta neki hogy ki van rakva hogy 15000. Pénztáros telefonál, hogy utánnanézzen....görkoris kiscsaj odamegy az áruhoz, majd kiszedi a kistáblát, odavisszük a pénztárhoz, lejön a műszakvezető....elnézést kér, elmagyarázza hogy véletlen kinnmaradt a rossz árcimke, DE 15000ért vihetem, mert az ő hibájuk......
Utánnanéztünk és ha a terméken 2 árcimke látszik, akkor is a kisebbik összeget kötelesek kifizettetni......
Lmr Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1758
Na akkor jöjjön az én tanulságom: Bátyámat akartuk meglepni valamivel szülinapjára, apám hív is hogy van tv 20.000-ért hívjam fel őket. Felhívom az üzletet, csaj felveszi, kérdezem hogy az akciós tvből van-e, mondja hogy a bemutató darab van, de azt nem ajánlja. Miért? Hát mert problémák vannak, és az egész szállítmányt visszavitték, mert szarok a tvk, és csak az az 1 maradt ott, hog ylegyen mit nézegetni? Ilyen szarok a samsungok (az újságban csak Samsung tévék voltak, ennél meg az ár hogyhogy nem pont eltakarta a márkajelzést, így simán úgy nézett ki hog yez is samsung), mondja erre, hogy nem samsung, hanem beko, jaaaaaa. akkor köszönöm...
Előzmény: attila7575 (1757)
attila7575 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1757

Teljesen véletlenül van saját (negatív) tapasztalatom a lentebb említett Elektroponttal. Hűtőt akartunk venni, szép nagy szórólap, rajta hogy Zanussi ennyi meg ennyi literes, pont amekkorát kinéztünk, 49.900.- Hát akkor rohantunk is még aznap délután, mire az eladó srác kioktató módon közölte, hogy azok az ár nem a Zanussira vonatkozott, hanem van nekik valami halálgagyi márka, na arra. A kép kb úgy nézett ki, hogy 15 centis kép 3 Zanussi hűtőről, mindegyik alatt a leírás (liter, energiaosztály stb), felette pedig az ár. Valahol az oldalon tényleg volt valami sürümbürü típusú hűtő, de az ár a Zanussi hűtő felett volt. Olyan kapcsolat volt a kettő között, mintha a boltban derülne ki, hogy a kenyér árát a férfi zoknikon kell keresni.

Nos mondanom sem kell, hogy szépen el is pörköltünk a Metro-ba hűtőt venni, ugyanis ott tényleg annyiért lehetett kapni, amennyiért ki volt írva. Az Elektroponttal más esetben is így jártunk, mikor mosógépet akartunk venni, ki volt írva egyre, hogy 79.900.- és kb 24 pontos betűkkel, hogy a régi mosógépet beszámítják. Mikor konkretizálódott a dolog, kiderült, hogy tízezer forint az az összeg, amit maximum adnak egy használt hűtőért, és ez, mint legjobb eset, a 79e-es vételárba már bele van kalkulálva, mert egyébként 89e az ára. Persze kiírva rá 79 volt, vagyis ha hűtő nélkül mész, akkor a kiírt áron nem is veheted meg.

Adalékképpen még annyi, hogy az eladóik valami visszataszító módon bánnak a vevővel, két perc tanakodás után (miután az ember magához tért a fentiekben vázolt lelki sokktól), közli, hogy akkor csomagolhatja-e, mert nem ér rá velünk foglalkozni.

 

Összefoglalva: az Elektropontnál gusztustalanabb társaságot még nem láttam a hazai elektronikai piacon. Elérték szerencsére, hogy nem vásároltunk náluk semmit, és nem is fogunk, a hirdetőanyaguk be sem jön a lakásba, hanem a postaládából kivéve kerül rögtön az ott rendszeresített dobozba. :)

Nem baj, majd ha tönkremennek lehet hogy lesz egy-két jó vétel kiárusításkor :->

Előzmény: Pat_ (1750)
hawk13 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1756

9-től próbálom hívni a budapesti és csepeli elektropont-ot, kicsöng és nem veszik fel, vagy foglalt.

 

Mondom, akkor felhívom a dunaújvárosit, ők mit mondanak vajon?!

Felveszi egy csaj, nem tud semmit az akcióról, mondom neki, hogy a szórólapon benne van, azt mondja megnézi...:))hihi tényleg- és röhög a telefonba- hááát, ő nem tud semmit, megkérdezi a főnökét....ööö igen, azt mondja a főnök, hogy 2 napja ez így van, de nem tudok önnek segíteni,hogy ki szereli fel, mert mi azzal nem foglalkozunk....erre én, de hát hölgyem....de én hitelügyintéző vagyok sajnos nem tudok segíteni, hívjon vissza később, és akkor ha a fiúk bejöttek a pakolásból, ők hátha tudnak segíteni, sajnálom....

 

Hát bazz, ilyen üzletet én még nem csesztem!!!

valakiasokközül Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1755
Én úgy vagyok vele, ha erkölcstelenül próbál meg hirdetni, vásárlót szerezni, akkor attól még akkor sem veszek, ha tényleg kedvezőbb az ajánlata mint máshol.
Szerintem minden cég tisztában van az árakkal (konkurencia) és a saját árait úgy alakítja ki, hogy piacképes legyen. Persze figyelembe kell venni a szolgáltatás minőségét...
Előzmény: Pat_ (1754)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1754
Az ingyenes beszerelés egyébként 24000 +ÁFA, ami nem tartalmazza a konzolt, ill. csak a gép saját "szerelési csomagjának" felhasználása esetén érvényes. Egyéb esetben az anyagköltség is a vásárlót terheli.
Előzmény: valakiasokközül (1753)
valakiasokközül Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1753

Igen, hallottam már ezt a klímatipust.

Nyaralásom alatt a szomszédba pont egy ilyet szereltek be, igaz akkor még 49000 ért. Hát "szegény" szerelők két napig legeltek rajta, de nem tudták beüzemelni (kb4mcső és egyszerű szerelési tipus). Azt mondták, hogy majd utánajárnak.... másfél hétig semmi hír róluk.....A gazda sík ideg volt, összetörte a beltérit (véletlen:)))"

Na ennyit az ilyen klímákról....ja és az ingyenes szerelésről

 

Ig

MZ/Y Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1752
Nem akarom védeni őket, de néhány cuccnak azért nincs ára, mert attól teszik függővé, más mennyiért adja.
Mi ott vettük a TV-t. A szórólapon nem volt ár, a részletből próbáltam visszaszámolni, mennyi is lehet. Aztán felhívtam őket. Először nem akart árat mondani a fickó, én meg mondtam, potyára nem megyek. :o) Ezután megmondta, de hozzátette, a konkurenciától függ, le is, fel is változhat. Mivel náluk 80e volt, ami mindenhol máshol 90e (vagy több), nyilván ott vettük.
A lentebb belinkelt hirdetés viszont már más kategória, ott szinte semminek nincs ára.
Előzmény: gergo9 (1751)
gergo9 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1751

ez így van.

egy csomó áruhoz árat sem írnak! (Bocsi! Akciós újságban !?)

Csak van ez a termék is...mi csak úgy jelezzük szinten :-))

Előzmény: Degeczi (1745)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1750
Ezt nem (ezt sem) hiszem el.

Véletlen ismerem a Dimarson telepítési szerződését. (Egyébként van róla szó a magyar nyelvűjében is). Ezt figyelembe véve pedig kizártnak tartom.


"nem tudom, de az elektropöttynél inkorrektebben hirdető céget nem ismerek (pl szórólapon hatalmas fölirattal 5e Ft minden porszívó, semmi kiscsillag vagy megjegyzés, az már csak a helyszínen derül ki, h az valójában "-5e" kellene legyen a címkén, mert ennyiért csak beszámítanak egy használtat. Vagy egy mindenütt máshol 50e alatt kapható készüléket "hatalmas, 50% kedvezménnyel" ők most 50e-ért adnak és nem 100-ért - stb...), szóval tényleg az lenne a meglepő, ha most nincs benne vmi átvágás"

Jellemzően "ajánlott fogyasztói" áron adnak mindent. Amit meg nem, abból már csak "volt, de elfogyott". Amúgy ez általánosnak mondható sok helyen.
Szép kis "akció", mondhatom.

Előzmény: k2laci (1748)
k2laci Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1748

Tényleg átverés, felhívtam őket !

Még fel akartak számolni 5000 Ft kiszállási díjat is .... (a beszerelési csomagot az ár tartalmazza).

Előzmény: Törölt nick (1744)
windy12 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1747
Kamu az egész, el ne higgyétek.
Előzmény: k2laci (1742)
holló Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1746

Na erről beszéltem... ha nem kell irreálisan nagy összeget fizetni a félévenkénti karbantartásért, akkor 5 év alatt csak annyit kell fizetni, mint máshol a beszerelésért.

Higgyétek el Olaszországban is ingyen járt a beszerelés a klíma mellé.

Előzmény: k2laci (1742)
Degeczi Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1745
nem tudom, de az elektropöttynél inkorrektebben hirdető céget nem ismerek (pl szórólapon hatalmas fölirattal 5e Ft minden porszívó, semmi kiscsillag vagy megjegyzés, az már csak a helyszínen derül ki, h az valójában "-5e" kellene legyen a címkén, mert ennyiért csak beszámítanak egy használtat. Vagy egy mindenütt máshol 50e alatt kapható készüléket "hatalmas, 50% kedvezménnyel" ők most 50e-ért adnak és nem 100-ért - stb...), szóval tényleg az lenne a meglepő, ha most nincs benne vmi átvágás
Előzmény: k2laci (1742)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1743
hát ezek nagy ....-ban lehetnek.
Előzmény: k2laci (1742)
k2laci Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1742

Ezt láttátok már ?

 

 

Dimarson

 

Az Elektropontosok reklámozzák !

gergo9 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1741

Kösz Windy!

 

Emlékszem a hozzászolásokra és a splitektől nem is félek. Szerencsére az enyémnek makulátlan az illata :-)) vagyis nincs neki.

Viszont a kocsi amit vettem 96-os évjáratú F Astra tehát ott már lehetett trutyi.

Amikor ment a klíma, akkor semmi, sőt finom szagtalan hűvös levegő áramlott.

Gondolom ahogy a "víz körbevette" a hőcserélőt, lefogta a szagokat, viszont amikor kikapcsoltam de tovább ment a (belső) ventillátor és elpárolgott a víz, akkor kb 10-15 sec. múlva előjött ez a jellegzetes "poshadt hűtőszekrényszag"

 

Én úgy tudom ami biológiailag büdös azt bacik,gombák képezik pl.lábszag :-) (nyugodtan javítsatok ki, ha nem így van)

 

Erre léptem akcóba...ami így sikerült.

De mégegyszer mondom, rendkívül sok és viszonylag tömény habot képez ami kiváló lehet, ha sikerül közvetlen a hőcserélőre juttatni és az áthabosítani, (15 percet kell rajta hagyni) utána bekapcsolni a légkondit és akkor a kondenzvízzel együtt lemosódik. Extraprofit; hogy finom citrom illata van még egy hétig :-)))

Előzmény: windy12 (1739)
Pat_ Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1740
Kivételes esetben berohadhat, láttunk már ilyet. Azt gondolom, hogy telepítési hiányosságok miatt.

Szerencsére ez a Vestellel meg az Aliennel nem fordulhat elő, különben se áll el az alsó fele HÁLA ISTENNEK.
Mindenki vegyen török sz@rt, mer' az jó! ;)
Előzmény: windy12 (1739)
windy12 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1739

Gergo9

 

A hír úg szólt, hogy meghalt két ember A-tipusú tüdőgyusziban, amit a légkondicionálókban előfordulható legionella baktériumok is okozhatnak. Csúsztatás az egész, két feltételes mód is van a mondatban. Már párszor leírtuk néhányan itt a topikban, hogy a splitklímákban nem tenyészik ilyen baktérium, hiszen nincsen nagymennyiségű pangó víz a rendszerben. Csak nagy légmosókban, vizes légtisztítókban fordulhat ez elő (mint Amerikában az ominózus légiós találkozón, amiről kapta a nevét - legionellózis ) A splitekből kifolyik a víz (mert különben eláztatná a falat) ami minimális benn marad, az elpárolog, sokkal gyorsabban, mint hogy berohadhatna. Ettől függetlenül azért érdemes a tisztítást, penész és gombamentesítést elvégezni, ezzel megelőzhető a büdös levegő befújása.

Előzmény: gergo9 (1736)
töky11 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1738

T Balage!

Nagyon szépen köszönöm! Ön egy nagyon rendes ember és mellesleg nagyon jó szivű! Nem lesz a tipusu tüdőgyuszkó! Köszi!!

Előzmény: T.Balage (1730)
Pat_ Creative Commons License 2004.08.30 0 0 1737
:)))))))))
Előzmény: T.Balage (1732)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 1736

Üdv.rmania9!

 

(Bocs, hogy csak most válszolok, de fullosak a napjaim és csak mailokat töltögetek.)

 

Infomaker jól írja az 1723-asban, a pollenszűrő helyét. Ez egy közönséges "papírszűrő", ha megvan ne keress mást, az az! :-))

 

A második flakon azért nem ment be, mert a kivezető kondenzvízcső végén volt egy 90 fokos törés lefele (mint egy primitív vízcsapvég a motorházban a műszerfal oldalon középen alul) aminek a belső átmérője kb. olyan vastag mint egy normál írótoll. Ezen keresztül nem tudtam FELÜLRŐL beerőszakolni a kis csövet. Odáig ért le a kezem (akkor már szorult rendesen:-))

A szerelő telefonban azt mondta, hogy szét kell bombázni a műszerfalat ha közvetlen akarok spriccelni.

 

Viszont úgy láttam, hogy egy aknáról (emelőről) alulról már megoldható lenne, max. lecibálni ezt a véget amit szintén normális erővel nem sikerül. Letörni meg nem akartam.

De mivel az előző fújkálás,habosítás (pollenszűrő alatti) is sokat segített és alíg érezhető a szaga, most egyenlőre békénhagyom.

Bár most olvastam két magyarországi legionellás halálesetről. Lehet, hogy mégis "aknázom" :-))

Tudtok valami pontosabb infót erről?

 

holló Creative Commons License 2004.08.30 0 0 1735
A mediamarktban 20000 Ft-ért árulják a Mono Trendy mobil klímát, legalább 6 db-ot láttam is belőle. Annyit biztosan megér, hisz ha jól emlékszem 80eFt körüli áron ment a nyáron.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!