Újra itt… J A TUNINGOT folytatni fogom és persze teszek fel képeket is majd. :)
Ma jutányos áron hozzájutottam egy régi darabhoz, de még nem készítettem képeket róla és valószínűleg eladó sorba fog kerülni... :(
A TUNINGOT a köv. értelemben folytatom, méghozzá egy teljes kar csere, sell, súly és tű alatt értem, remélem, tudtok majd hasznos ötlettel és segítséget adni hozzá, mert ez számomra csak úgy kipattant, spontanitásból ered, meg hát, így a készülék nekem, nem igazán 100%-os, ezért is akarok egy rendes egész kar cserét... L…stb De ma nagyon elfáradtam és pár napig nem is hiszem, hogy foglalkozok vele, de addig is várom az esetleges segítséget, hogy milyen kart és Sell-t ajánlotok... Valamint mi lenne a jó, hozzá...STB ?:(
Nekem az eddigi elképzelésem és talán a lehetőség látszatja alapján, amit a Net böngészés során rá bukkantam, az talán a Technics vagy a Numark alkatrész lenne, mert ehhez láttam, azaz véltem felfedezni alkatrészt és elsősorban kart, ami valószínűleg csak sima, egyenes kar jöhet számításba, mert nincs elég hely... :( Ja, és még valami, ma vettem egy zárt tűcsapágyat a méretei 8mm/16mm átmérőjű és a vastagsága 5mm. ;) Ezt szánom a kar mozgatására az előzetes méricskéléseim alapján... :) A kart lehet hogy készen veszem meg, de az is lehet, hogy rögtönözök... ;) A kar tengelye, azaz a strobja & a súlyt, azt valószínűleg ki kell esztergálnom hozzá, mert sajnos nincs számára sok hely, hogy elférjen a strob rész, így csak sima szimpla kerek kar tartó lesz sajnos, nem tudom a pontos elnevezését, de majd ti helyesbítettek biztos, amit nem veszek rossz néven, mert ez így van rendjén... ?;)
De türelem, rózsát terem... ;) Szerintem, ha sikerül minden az előzetes terveim alapján, akkor remélem nektek is fog tetszeni... ;) Egyébként, aki azt írta, hogy "Jézusom, mi van itt ?", annak csak annyit üzennék, hogy újra hódit a BAKELIT és a Retro Styl. ;) Nem tudom miért, de nekem nagyon tetszik, az Öregeméknél talált és a padlásról lehozott és megtisztított lemezek és öröm rájuk nézni, ahogy újra fénylenek a barázdákkal, igaz, sok karcolás van némelyiken, de nekem így is sugároz valami varázst, ahogy nézegetem őket, és forgatom a kezemben... ?:) Olyan mistikus a dolog, vagy csak Öreg, nem tudom igazán megmagyarázni, de talán ez is az oka... ?:(
Egyébként a Japánok, már 2005-ben kitalálták a 3 lézersugaras, hiba mentes Bakelit lemezek lézerrel való lejátszását, de azóta nem hallottam, semmi új hírt-e felöl... ?:(
Na, jót szakát, majd jelentkezem, remélem minél előbb... ;)
Üdv. D.J. Matador
Ui. Itt egy kép a nemrég vett lemezek letisztításához, amit Én használok hozzá. Meg vagyok vele elégedve, csupán egy a baj, hogy ezt is drágán vettem viszonylag, és a tisztító folyadék is 4-5 ezer HUF/L közt rendelhető hozzá, több oldalon is megtalálltam már és van 22500-HUF-9900-HUF-közötti árakon, tehát jó alaposan nézzetek körűl, mert sokat be lehet sporólni... :(Én úgy alkalmazom, hogy a benne levő kecskeszőr kefékig felöntöm, hogy ellepje a tisztító folyadék, majd a képen látható módón a lemezt bele helyezem. Majd gumi kesztyűben a lemez felső élénél fogva forgatom körbe 12x, majd 180°-ot fordítok a tartályon és 12x a másik irányba is megforgatom, majd kiteszem a 7 db lemezt a befogadó szárítójába, ami itt a képen nem látható, mert össze lehet csúsztatni a tisztító tartály aljába. Majd, kb.30’-re száradni hagyom, így az eredmény, számomra nagyon meggyőző, az 1L tisztító folyadék utána leszűrhető és visszaönthető, igaz nekem minden visszaöntés alkalmával, mindig mellé csurog egy 20-30ml, de gondolom, hogy ezt direkt így alakították ki, hogy a foladék, minnél elöbb elfogyjon… :( De Én idáig, kb. 60db nagy lemezt tisztítottam le és még minddig féltől feljebb van a folyadék szintje. :)
A héten "örököltem" egy Tesla NZC 431-es lemezjátszót. Sajna valami állat lelopta róla a shellt hangszedőstől. Pickupom még csak volna másik, de ilyen Tesla shellt sajna nem tudtam szerezni. Ha valakinek hányódik ilyen a ládafiókban, szívesen megvenném. Előre is köszi a segítséget!
Valószínűleg a "csigavonalas" programtárcsával lesz gond, volt nekem is hasonló problémám, és nyilván a tárcsa csúszása okozta, de sajnos régen volt, és nem emlékszem pontosan:S.
Az akai lemezjáccóm makacskodik: elindul a lemez, de a kart már nem teszi rá.......az alu tányér alatt van egy fogaskerekes műanyag tárcsa, ha azon kézzel döccentek egy negyed fordulatot, akkor működik, de ha a lemez végén kikapcsol, újra már nem megy be a kar a lemezhez. Leszedtem az alját, de szemre semmi hibát nem látok (nincs sehol rugó kiakadva) Van egy kis csigavonalas programtárcsája azt megkentem picit de az sem segített.
Igen ! :) Bocsi, azaz, csak nem jutott eszembe a neve, aztán úgy is tudtam, hogy lesznek nálam okosabb emberkék, kik kijavítják a botlásaimat... :))) Még egyszer közszike... /:)
Mint ahogy "GABOCZA1" is feltette a képeket, ez így igaz.
Bár munka közben nem akartam feljönni, csak este érek rá jobban, de Én is készítettem képet ma a "GABOCZA" képei tudtam volta nélkül is. Így azt akartam, akarom megosztani mássokkal is, mert vissza gondoltam ma az írásodra és az a szó, hogy "keret" elgondolkodtatott, mert bizony a "PIROS KERET ELŐRE HÚZÁSÁVAL" csak azt értem el, hogy az újaim az erős húzás hatására is csak lecsúsztak róla és azzal a lendülettel a körmömet leszámítva, majdnem kivertem az ablakot... :)
Na de így, hogy leszedtem tegnap egyben a hangszedő fejet a karról, rá látás nyílik a tű és a keret elejének a felső részére, ahol is van egy kicsi patent rész, és oda befeszítve óvatosan egy 3mm-es műszerész lapos fejű csavarhúzó segítségével, óvatosan ki pattintottam szó szerint. A piros tű keret fejét fogva, azt tovább kell billenteni kb.30°-40°-ot, majd ezután sem a tű keret orra felé előre, hanem a tű keret lapjához értve előre kell meghúzni, mert a két sarkában tartja két kis műanyag zsanél szerű pöcök, kis patent szerűség, ami a helyén tartja ezt a piros tű keretet... :)
Azért írom így le részletesen, mert Én ilyen ezermesteres, Hobbys és precízkedő emberke fajta vagyok és remélem másnak is tudok ezzel segíteni önzetlenül, ha esetleg erre az oldalra tévedne... ;) Ezt csak azért írom, hogy mihez tartás végett, mielőtt még eldurvulna a személyeskedés... Amúgy az eddigi segítségeteket is köszönöm és továbbra is remélem, elvárhatom.. :)
Üdv... D.J. Matador /:)
Ui. Egy pár képet Én is készítettem, remélem nem baj, ha megosztom... ?:)
Nos, hátha több esély van a beazonosítására, bár furcsállom azt, hogy a készülék 10.2009. gyártású felirattal van ellátva, ráadásul Én a CONRAD-ból vettem és még drágábban, mert 18500-HUF-ért is meg kaptam volna, hát így jár az, ki nem néz körül alaposan... :( De azt is furcsállom, hogy nincs sehol feltüntetve, hogy mi a hangszedő típus jelölése, amúgy gondolom, hogy a nevet fizettem meg ennél a készüléknél is, mint ahogy az lenni szokott... ?:) Bevallom, ha nem „ROADSTAR” felírat lett volna rajta, hanem az a számomra ismeretlen „SMARTON” ami kinézetre egy, és ugyan az, akkor meg sem vettem volna… :( Ráadásul az „Autó STOP” nem is működött, ezért vásárlás után pár nappal rá szét is szedtem, mert gyanítottam, hogy nem elektronikai gond, amit jól is sejtettem, mert egy csillag csavarral állítható műanyag analóg Senzor volt a gond… J))) Azaz egy kicsi műanyag, amit a lemezjátszó karja hoz működésbe, mikor is a kar oda ér a hanglemez végére és a műanyag kis alkatrész, ami a kar tengelyének a végére van erősítve és egy kis csillag csavarral oldalt lehet kalibrálni, ami óvatos ki-be csavarással finoman lehet állítani, hogy mikor válassza szét a szegmens lemezkéket ( kapcsolatot )… J))) Na ezen egy kicsit kellett befelé csavarnom, hogy azt a műanyag patkó alakú műanyag részt kijjebb tolja, hogy az elérje a lemez lamellát, ami ezáltal szétválasztja az áram folyását, így a motor leáll és nem forog reggelig a lemez… ;)))