Tudnátok ajánlani nekem egy free (vagy crackelhető...) windózos smtp mail szerver progit, amit elég könnyen be tudnák állítani php-nuke mellé, password elküldéshez, körlevelekhez, stb...
Argosoft emilszerver progiját használtam egy ideig, de elég sűrűn bekattan szegény (vagy én rontom el a setupot).
Debain SID alatt telepítettem a php4 csomagot. Kivettem a kommentet a php-t betöltő modult elől a httpd.conf-ban. A phpinfo() megjeleíti a php-val kapcsolatos információkat. Ezek után írtam egy egyszerő hello.php fájlt amely néhány html bejegyzés mellett egy egyszerű echo parancsot tartlamaz. A böngészőben való megjeleítéskor az alábbi hibaüzenetet kapom:
Warning: Failed opening '/var/www/hello.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in Unknown on line 0
Ha a php.ini-ben kikommentelen az inclusion sort és újraindítom az apache-t a hiba ua marad.
És lenne még egy kérdésem, hogyan lehetne a /var/www melett más könyvtárakat is használni a webszerverrel (pl. /home/www vagy /home/sechu/www)?
Kérdésem a következő lenne windowsos rendszerben könyvtár listázást kellene csinálnom ami nem is lenne baj, de nem lokális meghajtóról, hanem hálózatiról, ám a felmappelem nem hajlandó listázni.
Ha valaki tud valami megoldast pls :)
naigen, ennyit, amit Bandi-T is irt, de mint O is irta, ez szerver kerdese hogy kiadja-e vagy mit ad ki. Ezt kenyelmesen es 3 sorbol megirhatod, nyitsz 1 socket-et, beirod mit kersz, es visszaolvasod.
http://hu.php.net/manual/hu/function.fsockopen.php
a HTTP protokol lehetőséget ad arra, hogy a dokumentumot adó szerver jelölje a dokumentum utolsó módosításának időpontját a HTTP-Last-Modified fejléccel.
Nem minden szerver és nem minden dokumentumhoz adja ezt a fejlécet.
Az egyik módszer tehát, hogy kiküldesz egy szabványos HTTP kérést a kérdéses szervernek a kérdéses URL-re, és a visszakapott fejléceket beolvasod, közülük a HTTP-Last-Modified fejlécet feldolgozod.
Értem. Csak azért kérdeztem, mert ha megnézed ezt a keresőt, akkor látni fogod, hogy simán kiírja a talált linkek helyét és a módosítás dátumát is, noha egészen biztosan nem egy szerveren van a hirkereso.hu és mondjuk az origo.hu.
Mindenesetre köszi!
erre igy nincs lehetoseged. Foleg hogy az index.hu az nem 1 file :) Tavoli szerveren levo file-rol informaciot ugy tudsz megtudni, ha belepsz arra a szerverre es ott lekerdezed. Ezt peldaul ftp-vel konnyen megoldhatod. Persze amely szerverre nem tudsz fellepni ott ne akarjal tudakozodni se.
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el foglalkozni a php-vel és lenne egy kérdésem. Annyit szeretnék csak megtudni egy fájlról (pl. index.hu), hogy mikor volt utoljára módosítva. Ezt gyönyörűen megoldom a stat függvénnyel a saját szerveremen. De mi van akkor, ha az adott file és az én php scriptem különböző szerveren van?
(Idő hiányában nem tudom végigolvasni a fórumot, de ígérem megteszem). Előre is köszi a segítséget.
Magával a PHP-vel a lekérés időpillanatában tudsz időt meghatározni, ezt viszont gond nélkül bele tudod illeszteni a PHP által visszaküldött anyagba. Ha olyan órát akarsz, amelyik a felhasználó képernyőjén folyamatosan megy, akkor indulj JavaScript, Java illetve Flash irányba.
a header elott nem lehet semmilyen olyan print, echo vagy akarmilyen adat kiadas a bongeszo fele, meg csak 1 ures sor sem, mondjuk ugy hogy a masodik sorba kezded el kinyitni a php-t <?. Ha nem tudod elore hogy van-e print, vagy lesz-e, akkor a php-d legelejen mondj egy ob_start(); -ot, az mindaddig amig veget nem er a script-ed vagy meg nem szunteted, megfogja a kiirandokat es nem adja tovabb a bongeszonek, igy kiadhatod a header-t es az exit-et. Esetleg a manual olvasasa meg jo ottlet lehet. http://hu.php.net/header
Amator vagyok es kezdo a PHP-ban. Osszedobtam egy urlapot, nevezzuk urlap.html-nek. Feldolgozna mondjuk a feldolgozo.php. Ott tort ki a gyalazat, amikor ellenoriztem az adatokat, es hiba eseten vissza akartam hivni az urlap.html-t. Valahogy igy:
a tabla.oszlop az nem "tabla.oszlop" hanem "oszlop", tehat magat az oszlop nevet kapod meg. Ha nem igy szeretned akkor csinalhatsz: select tabla.oszlop as "tabla.oszlop" megoldast, bar ertelmet nem latom :) Meghat obj-t eseten se az igazi a $obj->tabla.oszlop megoldas.
Sziasztok! lenne egy ujabb kérdesem:
Mysql-es lekérdezést csinálok php alol, és egyszerre 2 táblát használok:
$query = "SELECT fileadb.filenev, tantargy.konyvtar, fileadb.tantargy, fileadb.jegyzet, fileadb.leiras FROM fileadb,tantargy where fileadb.tantargy=tantargy.tantargynev";
$result = mysql_query ($query)
or die ("Query failed");
utána a sorokat kiszedem:
for ($i = mysql_num_rows ($result) - 1; $i >=0; $i--) {
if (!mysql_data_seek ($result, $i)) {
printf ("Cannot seek to row %d\n", $i);
continue;
}
if(!($row = mysql_fetch_object ($result)))
continue;
és ugy hivatkoznék a mezőre, hogy
$row->fileadb.leiras
de amig egyszerű mezot használok, tehát nincs benn pont addig megy,de a pont miatt megkergül, hogyan lehet, ezt kiküszöbölni?
Hát sajnos ez a jogosultsági kérdésekre nem fog megoldást jelenteni, ugyanúgy a webszerver jogaival fognak létrejönni a fájlok. Ez csak a "mi a legegyszerűbb mód a user-nek feltöltésre" kérdés kapcsán jutott eszembe.
Pontosan mihez kell ez? Mert pl. az FTP mellett létezik a WebDAV protokoll is, amivel pl. a user az intéz?b?l, Office 2000-b?l, Dreamweaver-b?l meg egy rakás programból tudja írni-olvasni a egy mod_dav-val kib?vített Apache könyvtárait, jogosultság és zárolás kezelés mellett.
esetleg ha cronbol futtatnal valamit? Vagy amikor vegzett az ftp-vel elmegy oldalra, rakattint hogy uj file-ok erkeztek, akkor 1 php csinal 1 lock file-t valahova amit a cron figyel ami lefut x percenkent. Ha megcsianlt a dolgat akkor lock-file torol es kesz.:)