Részben én, részben segítséggel készül. Ha lesz egy minta darab, akkor jelentkezem és ha kell valakinek, kialkudunk valami árat. Illetve ezt a többiekkel is meg kell beszélnem, akik foglalkoznak a dologgal. Mennyiért lehet venni a hagyományos verziót?
Terveim szerint minden rozsdamentes anyagból készül, a "kampós" része pedig egy tömbből lesz kifaragva. Láttam már öntött és lemezből hajlított ilyen alkatrészt is, de mivel van rá lehetőségem, így egy darabból lesz. A két bekezdésű menet funkcióját értem természetesen, de mivel nem napi műveletről van szó, így szerintem nem lényeges. Főleg, hogy ilyen menetet célszerű NC esztergán készíteni, mert hagyományoson elég lassú művelet, ilyen menetmetszőt pedig nem láttam még. Szóval ezt hanyagolom.
A két bekezdésre azért van szükség, hogy ne 86-ot kelljen tekerni, míg lejön a pótkerék, hanem csak 43-at.
A fej alatt van egy 8 mm magas, 17 átmérőjű nyak, amire a műanyag karika megy. A fejet meg célszerű 6 lap fejűre csinálni, hogy a kerékkulccsal lehessen tekerni.
Kampót meg a csavart is megcsinálod rozsdamentesből? Vagy csináltatod? Lehetne mindjárt kettőt, az egyiket átvenném.
Nem tudja valaki véletlenül, milyen hosszú a pótkeréktartó csavar? Szét (illetve össze) rohadt és rozsdamentesből szeretném elkészíteni, de nem ismerem a méreteit.
Szia Krisztián vagyok a hátsóhidat fel kel ujitani az enyemmel is ez volt mar 2x is én Kakasdra vittem le nagyon ugyesen dolgoznak jo munkat vegeznek, csak ajállani tudom őket
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne 1.6os 16v break2 vel hogy mikor megmelegszik kicsit a műszerfal és indulok el vele a kesztyűtartó felöl nyekergő hangot ad az auto valahonnan a pollenszűrőtől jön a hang. Találkozott már valaki hasonlóval?
Kérdésem a következő milyen típusú fékbetétet vegyek előre, hogy ha olyan "puha" fékbetétet szeretnék mint az eredeti ferodo (a gyári) csak olcsóbb kivitelben. Kemény féktárcsát vettem és puha betét kellene bele, mert kemény betétet sikerült vennem és annyira kemény a fékem hogy ki kellett venni belőle.
Alul is és felül is 2-2 karom tartja az előlapot. Azokat kell óvatosan szétfeszíteni, és jön ki az előlap, a tekerőgombokkal együtt. A klímanyomógombokkal vigyázz, szét tud ugrani, ámbár egyszerű cucc, csak el ne vesszen a rugó, stb.
Sziasztok, fűtéskapcsoló világítás cseréjét hogy kell csinálni? Xsara II. Lebontottam a teljes középkonzolt, a fűtés kapcsolók egy fehér színű műanyag dobozban vannak, nem láttam rajta kívül izzónak a helyét. Tartok tőle, ha ezt a dobozt szétszedem, nem esik szét teljesen, összerakhatatlanul? Mit javasoltok? Köszönöm
BSI hiba miatt sokáig állt az autó (3 hónap), lehetséges, hogy elengedte a klímagázt? Előtte jól működött.
Illetve ha bekapcsolnám a klímát (világít a zöld visszajelző), nem kapcsol be a kompresszor, az lehet a gáz hiányának oka? Vagy attól még kéne hallani a "kattanást"?
Engem is utolért az air bag fault hiba. A visszajelző egy idő után elkezd világítani, ha leállítom a motort és ujra elindítom egy ideig jó. Valami kábel forrasztásos módszerről hallottam, de nem tudom, hogy mit és hol kell. Ha valaki tudja, az írjon. Ha van kép róla azt is elfogadom. :D
Elvileg bármelyik márkakereskedésben van ill. rendelhető. Persze nem üresen csak a táska, hanem minden belevaló cuccal együtt és az újabb rendelhető már csak - tudtommal.
Kell valakinek egy citroenes táska? Az a piros amibe a különböző autós cuccokat lehet pakolni. Aki eljön érte a XII. kerbe az ajándékba megkaphatja. Nem postázok, nem viszem semerre mert annyit nekem nem ér. Ugyanitt még megvannak a gyári xsara acélfelnik amire lehet egyezkedni.
Nekem a generátort és az öninditót összekötő vezetékkel volt probléma egy vill. szerelőhöz vittem, mert feleslegesen levettem a generátort és kiderült hogy jó.
Adódott egy kisebb probléma a 2002es, 1.6 16v Xsarámmal. A töltésem elszállt, ezt ki is írja, és mérhető is a hiánya. Utána olvastam itt a topicban, kicseréltem a gerjesztő kábel szürke ágát. Az első problémám, hogy a piros vezetéknek nyoma veszett a motortérben. Hova megyen az? A másik amiben segítség kéne, hogy a hiba továbbra is fennáll. Merre induljak el? Vegyek másik generátort? Nem igazán van lehetőség kamura alkatrészeket vételezni sajnos:/ előre is köszi.
Lehetne alá tenni távtartót, de az 1 cm pont az a vastagság, ami szerencsétlen. (kicsi) A tehermentesítő peremet szerintem nem lehetne kialakítani és így biztonságtalan rögzíteni a kereket.
A igazán legjobb megoldás a kerék eladása- és megfeleő méretű vásárlása lenne.
Hello egy kis segitség kellene!Xsara ll 15 ös gyári acélfelni helyett vettem 16 os alufelnit aminek az ET szám 28 és sajnos de beleér belül a karosszériába!nem tudom mi lenne a megoldás!1 centiméter körülbelül a bibi!
Van egy 1999-es xsara break kombim. Reggelente hideg motornál nem akar indulni. Illetve indul, de olyan mintha nem járna minden henger, dadog az autó, magas a fordulatszám (1000 körüli) és iszonyat benzin szag van. Ha elindulok úgy megy az autó mintha ugrálna és hallani a motoron is, hogy nem egyenletesen jár. Ilyenkor megszoktam állni. Aksi sarut leveszem pár pillanat visszateszem, és általában utána mint ha mi sem történt volna megy a kocsi rendesen. De nem mindig. Mi lehet a gond? Gyertyák, főtengely jeladó már cserélve lett. Valakinek valami ötlet? Köszönöm.
Sziasztok! Van egy Xsara II. (2002-es, 1,4 benzines) autóm. Szerintem a "feneke" nagyon lent van, alaphelyzetben is. Ha beül hátra 2 ember + 1-2 csomag is bekerül a csomagtartóba, már szinte felniig leül szegény. Tavaly volt lengéscsillapító csere, 2 éve pedig a hátsó hidat kellett cserélni benne. Szeretnék segítséget, esetleg ötletet kérni, hogyan lehetne "megemelni"?!
A bal első fényszóróból hiányzik az izzót odafogó drót. Illetve rugó, nevezzük bárhogyan, biztosan tudjátok mire gondolok. Lehet pótolni valahonnan, vagy milyen megoldással tudnám maradásra bírni az izzót? Esetleg találkozott valaki hasonlóval?
sziasztok. van egy 2000-es II-es xsarám 1,4 benzin. úgynézki h alapjárati motort kell cserélni. de sokan mondják h ne újat vegyek hanem bontottat, mert az újat rá kell tanítani. na ezt hogy kell?vagy csak szerelő tudja?
Abból is van többféle és nem mindegyikkel megy mindegyik. (tehát nem csereberélhetőek szabadon) A gyári számát ki kell nézni, azt beváltani és úgy megpróbálni. Sajna az általános alkatrész forgalmazók katalógusai annyira vacakul referenciáznak, hogy még így is becsúszhat olyan hiba, hogy amit adnak, azzal mégsem megy. :-(
Köszi, de egybe vettem az egészet, akkor miért nem megy? Kompletten hűtőbordával, tranzisztorokkal, mindennel. A mostaniakon valami MJ kezdetű van az eredeti FJ helyett. Ez amit írnak sok helyen hogy ezt kell cserélni, és ez jó helyette. Tehát komplett új az egész.
Sziasztok. Citroen xsara 2 2002-es évjárat. Egyik reggel a fütőmotor teljes fokozaton ment, lekapcsolni nem lehetett. Olvastam a fórumot. Tipikus előtét ellenállás. Vettem egyet és komplett kicseréltem. ez ami a motor mellé van beépítve egy hűtőbordán. Tehát vettem egy új utángyártottat. Ezzel nem indult el a motor. Visszamentem a boltba, adtak egy másikat, amit ott be is raktam, de ezzel sem ment. Adtak egy másik gyártmányú alkatrészt, de ezzel sem ment. Visszarakom a régit, megint max fokozaton megy. A motorhoz megy egy csatlakozón 4 vezeték. Vastag piros és fekete, vékony sárga és narancssárga, plusz egy vékony fekete külön. Piros+fekete 13,5v-ot mutat, egyik vékony 12 vagy 13,5 már elfelejtettem, másik vékony 1,25 volt. Ha a fütéskapcsolót 0-ra állítom az 1,25 volt 0 volt lesz. Ez a két lehetőség van. A kapcsoló fokozatmentes. Mi lehet a baj, hogy az új alkatrésszel nem működik?
Sziasztok! Az mitől van, hogy a kilométeróra és a fedélzeti kijelzőn a megtett távolság nem egyezik. Kb 5-6 km eltérés van főleg ha városon kivűl megyek hosszabb útra?
Sziasztok! Citroen xsara 1.6 16v 2001-es évjáratú kocsinkban néha hallható 3 pittyenés. Mint az Aldis reklámban Hajdú Steve ahogy csinálja. Mitől lehet? Van hogy 2 hónapig nem halljuk de tegnap 2x is volt. Olajszint rendben. Nem ír ki semmit a központi számítógép és nem is gyullad föl semmi lámpa. Válaszokat köszönöm!
Néhány napja vettünk egy 2000-es Xsara 1.9 D-t, és sajnos csak azután, hogy a hazaúton lerepült az ékszíj, és az újat is elkezdte a motor ledobálni, akkor vettük észre, hogy a feszítőgörgők is ferdén állnak. Ezért az egész feszítő szerkezetet ki kellene venni, csak az a kérdés, hogy hogyan: milyen kulccsal mit kell lecsavarozni stb., ebben szeretném a segítségeteket kérni.
A zár problémám megoldódott, az első két ajtónál vezetékszakadás volt.
Most az lenne a problémám, hogy a gyári fejegységet lecseréltem egy sony fejegységre. Beszereltem és ez kb. 1-2 cm-rel beljebb van, mint a gyári és a keret se illeszkedik. Csináltam egy pár képet. Valaki járt már hasonlóan? Mit lehet ezzel kezdeni?
A tempomat kar kapcsolóinál milyen ellenállást lehet mérni, amikor jól működik a kar?
Az ON/OFF kapcsoló 0 ohm, ott "rendes" érintkezők zárnak. De a másik 3 gomb vmi szilikonos-gumivezetós, aminél 50-70 ohm ellenállást mérek. Ilyenek vannak a TV távirányítókban is, ott sem ad rövidzárat, hanem 100 ohm körüli értékeket.
Ezek alapján a kart jónak mondanám, a kuplung kapcsolón megvan a 12V, a kapcsoló alapban zárt. A fékpedálon a 4 pólusú kapcsoló egyik ága alapban nyitott, a másik ág zárt, pedál nyomásnál mindkettő ellentétesre vált.
Mi befolyásol még, hogy mégsem működik a tempomat?
Exclusiv felszereltség, elvileg gyári szerelésű a tempomat, nem utólagos. Szerintem.
Esetleg Lexia-val lehet látni vmi hibára utaló dolgot?
Xsara Break 2 kocsimba a gyári CD lejátszó 2 napja nem adja ki a lemezt. Amikor megnyomom a kiadás gombot újra kezdi játszani a lemez tartalmát az első számtól. Van valami tippetek hogy mit lehetne vele kezdeni hogy kiadja a lemezt?
Öregszik a kocsim, újra kellene egy kis információ...
Szóval, adott egy 2004-es Xsara 1.4 HDI kocsi, 115eKm-el. Úgy látom, hogy a hosszbordásszíj eléggé repedezett már. Idén mennék hosszabb útra és nem szeretném, ha gond lenne vele. Cserélni kellene, de megnéztem a Unix alkatrész listát és több kérdés is felmerült bennem:
1. Elég csak a szíjat cserélni, vagy szíj és feszítő, esetleg teljes szett csere muszály? A szíjnak nincs "hangja".
2. Melyik szíj a jó? Kiválaszottam a kocsi tipusát és mégis többféle hosszúságút látok. Van 1345,1341 és 1705 mm hosszú is?! Most melyik a jó ebbe a kocsiba? Esetleg csak akkor derül ki, ha kiveszik?
3. Tudtok-e olyan megbízható helyet, ahol szakszerűen kicserélik? Mennyi idő egy ilyen csere?
Azért venném meg az alkatrészt én és nem a szervíz mert olcsóbban tudok hozzájutni ismerősön keresztül.
Tudod autó pályázás után nem illik azonnal leállítani a motort mert a blokk belseje 7-800 fokos és felforralja a vizet. Járatni kell pár percig hogy meghűljön az ún. mag, a szivattyú meg elhordja a túlmelegedett vizet.
Azt se felejtsd el hogy a ventillátor a hűtőben hűti le a vizet nem a motorban, ezért kell neki még járni.
Turbósnál meg fokozottan igaz mert a turbóban lévő olajat is le kell hűteni.
Nekem xsara 2 1.6sx 16v van 2001-es és nekem is csak gyújtáson megy a ventilátor. Más autókon tudom, hogy leállás után még megy. Lehet a citroen gyárilag így csinálta?
A minap körülbelül 25 fokos hőmérsékletnél, hosszabb autópálya-menetet követően megálltunk egy pihenőhelynél.
A motor leállítását követően elkezdte a hűtővizet nyomni kifelé a kiegyenlítőtartályból.
Meglepett, hogy a hűtőventillátorok nem mentek. A motort beindítva, alapjáraton járatva azonnal megszűnt a víz kinyomása, és a két ventillátor is járt.
Mennyire életszerű, hogy csak gyújtás esetén működnek a ventillátorok?
(Használható kapcsolási rajzom sajnos nincs, ez egy igen rövid ideig gyártott kivitel, -2000 januári Xsara1-, de már a 28-biztosítékos utastéri biztitáblával.)
Nem emlékszem mmára hibakodra nem iírtamfel. De mmegnézzükmegint, bbeszéltem bbarátommal ez ügyben. Viszont tegnap napközben szimpla parkolas utan bealtam a garazsba mas dolog vegett, inditom diag llámpa elalutt, azota hhibátlan, este is kocsiztunk vele, ma délelőttis es semmi,tökéletes ! Nem ertem. De gondolom a hibát ttárolta?? Megnezettetem és mondom! AAmúgy koszonom a segitsegeteket es az ötleteket.
Mondjuk egy megbízható szerelőhöz, aki ki tudja olvasni a hibát, abból következtetni tud, mi a gond és nem találomra cseréli az alkatrészeket. Lehet lambda, de akár gyújtás vagy szenzor hiba is.
Sziasztok! Segitseg ötletet szeretnék kérni!
A vas 2001es 1,6 16v. Tavaj nyáron jelenség: megalt menet közben motordiag lámpavvilágított, Antipollution fault hiba. Újraindított megy de jelez a diaglampa és rosszabb fogyasztást mutatott a komp. Hibatorles barátom kütyüvel másnap és azóta hibátlan volt minden!! A mai napig, most reggel elindulás után ugyan ez a jelenség mint tavaly nyáron! Ertem én,hogy katalizator vagy lambdaszonda vagy iesmi, de tavaly nyár óta megjavult!!!!????? Ha valami elfossa magát az nem gyógyul még magától! Mi legyen szerintetek? Hová,kihez, merre,? Aki kepbevan vele!!!!!
Koszonom!
195/50 16-os gumikat használok 7 széles ET15-ös felnikkel, de szerintem a 205/50 már nem férne el ezekkel a felnikkel, hátul is kevés hely maradt a belső doblemeznél, éppen nem ér bele sehol semmibe...
Lehet korábban nekem is hozzászokott a fülem, de amikor átülök egy más hasonló korú autóba (ugyanúgy diesel-ek), akkor mindig meglepődöm, hogy azok milyen halkak. Utána a citroenben már zavar a sikítás. Váltóolajcsere 60 ezrenként megtörtént, a megfelelő olajjal... De mintha hangosodna, szóval el kell mennem egy szerelővel ránézetni, hátha a féltengely okozza...
Az enyém 110 le-s hdi,és a tünet szinte ugyanez,azzal a különbséggel,hogy az enyém csak harmadikban motorfékezés közben hallatja a hangját 2000rpm alatt.
Halkan ami szinte nem is észre vehető minden sebességi fokozatban van motorfékezésnél.
Én amikor megvettem cseréltem benne olajat -ez egy kicsit segített-,meg tettem bele adalékot (xado váltó adalék) valamenyit ez is hozott a dolgon,de el nem múlt tőle (sajnos).
A váltó nyelestengely csapágy tud ilyen búgó hangot produkálni, ezt hallottam, de azt gondoltam, hogy az állandó hang. Viszont nálam csak motorféknél hallatszik. Sima gyorsításkor semmi hangja. Így is erre a hibára gondolsz?
Az egyel nagyobb collal csak?a gyári mérete 195/55/15 nem hiszem hogy nagy baja birna lenni!Ausztriában elég jok az utak !csak kivánvsi lennék fel lehet e szerelni a 205/50/16 ost mert az joval jobb árakon elérhető már mint a 195/50/16 os!
tudna e valaki segiteni xsarára szeretnék tenni 16 os alufelnit és a felni mérete 7x16 os és arra lennék kiváncsi elférne e a 205 ös gumi vagy vsak a 195 ös megy el! Szeretnék 205/50/16 ost rátenni!köszi
Én is felfigyeltem valamire. A fékem teljesen jó a rásegítés is, de amikor leállítom a motort sziszeg a fékpedálnál és ha picit is rábillentek a pedálra, akkor abbahagyja vagy kisebb hanggal sziszeg és elmegy a vákuum a vákuum dobból.
Cserélni kell a devander-t, vagy elég egy tömítés cseréje is?
2001-es Xsara2 90Le HDI-nél minimális gázadásra (sebességtartás) vagy motorfék esetén magas sípoló / búgó hang hallatszik. Ez akár 60-80 km/h-nál es fokozatban is hallatszik.
Tehát pl megy az autó 70-el 4esben, leveszem a gázról vagy visszábbveszem rajta a lában, és elkezd búgó hang jönni, de magas hangú, mint a régi turbó motoroknál, amolyan sípolás. Ez mitől lehet? okoz problémát? Mit kellene átnézni / javítani hozzá?
@Hf0969 Miért kellett cserélni a váltótartó bakot? Mi volt a hibajelenség? Ez engem érdekelne, mert kuplung (szerkezet és bowden) csere és motortartó bak csere után is billeg a motor és gázadásra picit ráng az autó, mintha valahol kopott bak lenne...
Nekem hasonló esetben az első futóműnél a tűzfalon lévő (szilent vagy valami bilincs szerűség) cucc volt a hibás. Hiába mondta a szerelő, hogy jó a futómű, mégis kopogott, amíg azt ki nem cserélték.
Sziasztok! XsaraII-es 1.4 benzines kocsinál olyan gondom van hogy valami kopogást hallok elöröl főleg ha egy kicsit hullámos aszfalton megyek át, ill. ha alapjáraton hátramenetben felengedem a kuplungot akkor is koppan elég hangossan. Lengéscsillapitókat megnézettem 70%-on vannak, motortartó bakok most lettek cserélve elég rossz állapotban voltak de ez se hozott eredményt, futóművet átnézték de semmi logást nem találtak. Valakinek esetleg ötlete hogy mi lehet ez.
Akár. De okozhatja pl eltömődött, csereérett üaszűrő is vagy gyújtás probléma. A szivattyú búgás a nyomás szabályzó kitakarításával megszüntethető. Ezzel kezdeném. Utána szűrők, olaj, gyertya csere ha nem mostanában volt.
Nálam most cserélték a váltótartó bakot. Bal oldali féltengely ki,és le kell szerelni az egész házat ami tartja a bakot. Utána ki lehet préselni a tartóbakot. A kuplungról csak annyit,ha cseréled akkor a bowdent is cseréld le,mert ugyan úgy meg kell majd erőszakolnod a váltót,hiába új a szerkezet. Legalább is én így jártam.
...mint már írták Map szenzor , minimum takarítás.... de én még megnézném a holtpontjeladót , mert össze szokott szedni fém reszeléket ... valamint megtakarítanám az összes negatív/test csatlakozást a kasztnin , váltón , stb...
Motortartóbakot kell cserélnem. Van ajánlott vagy kerülendő gyártó? (mindegyiket cserélném)
A hátsó/alsó támasztógörgőt ki lehet cserélni a helyén, vagy ki kell fűzni belőle a kardán tengelyt?
Esetleg valami buktató a csere köben amire figyelni kell?
A másik probléma a kuplung, nagyon magasan fog. Okozhatja bowden hibája, vagy mindenképpen kuplungcserés? Teszteltem behúzott kézifékkel, s mindegyik fokozatban lefullasztotta a motort. Menet közben se utal semmi a megcsúszásra.
A harmadik probléma a váltó, mely az egyes fokozatot nehezen veszi. Erőből kell váltani.
Érdemes a váltorudazatot felújjítani, vagy a váltóban lehet a hiba?
Sajnos nincs franciához értő, becsületes szerelő a környéken (legalábbis én nem találtam), így nekem kell megoldanom amit lehet.
....lehet... de eddig mindig azt mondták márka szervizben , hogy nincs rá garancia hogy esetleg jobb lesz , de akár az ellenkezője is előfordulhat.... de az is lehet , hogy csak egyszerűen nem értettek hozzá....
Van egy 1,4 xsarám és normális dolog az,hogy akkor is számol visszafelé az órám a következő olajcseréig amikor napokig áll az autóm nem rég még 1600km volt hátra az olajcseréig és állt 5 teljes napot és most mikor megint beültem már csak 800km volt hátra az olajcseréig most jelez a szerívkulcs az esedékes olajcserére.Nem a megtett kilométer után számol vissza?Utána számoltam a szervizeimnek és átlagban 8000-10000km-ként volt így az olajcserém most meg 5000km-re jönne ki.
Ma sikerült megoldani az alapjárati problémát. Leszedtem a fojtó-szelepházat, kitisztítottam, most már láthatóvá vált a hézag a szeleptányér és a ház között.
A mikrokapcsolonak mi a feladata? Kinyitottam az osszes ajtot a kocsin es ahogy a taviranyitoval megnyomtam a zaras gombot minden ajtonal lehetett hallani a kattanast, de a csomagtarto ajtajanal nem es az kezzel se nyilik, csak a taviranyitoval. Valaki megtudna nezni, hogy felnyitja a csomagtartot es ha a tavoranyiton megnyomja a zarasgombot kattan-e a csomagtarto zar? Citroen Xsara 2
A gyertya szerintem is jó főleg a mostanit a szervízbe rakták bele. Ha a gyertya vagy a trafó lenne rossz valamelyik gyertya trutyis lenne, látszana melyik nem dolgozik rendesen.
NGK volt benne kétszer is cseréltem 2000-3000 km volt benne szép tiszták szárazok voltak. Most a szervízbe cserélt citroen(BOSH) van benne. Ahogy berakták kb 100km után előjött a probléma. Valahol csinálnak olyan diagnosztikát, hogy menet közben nézik műszerrel úgy szerintem ki lehetne jobban szűrni a hibát?
Trafó volt cserélve(VALEO) semmi változás. Mechanikus hiba(szelep) gondolom azért nem lehet mert időnként időnként jó és 2200 fordulat fölött viszont már nem érezhető a jelenség (csak gyorsításkor van ez). Mintha a gyújtás vagy üza keverék nem volna jó az alacsonyabb fordulathoz.
Első perctől kezdve itt tankolok ( 2014 aug.) és csak egy év múlva kezdődött a hiba,bár romolhatott a minősége. De időnként miért javul meg? Azért egy próbát megér kipróbálom a MOL kutat. Ezen a tipuson lehet szoftvert frissíteni?
...a lambda nem szabályozza a gyújtást , csak a keverék képzést... a gyújtás , jobban mondva az előgyújtás állításában a kopogás szenzornak van szerepe..
...a gyertyához annyit hogy, máskor ne dőlj be a márka szerviznek mert ennyiért 4 készletet is vehettél volna és ugyan olyat mint a "gyári" csak nem Citroen vagy Peugeot van rá írva , hanem Bosch ... :-))
A ventillátor nem kapcsol azonnal, hanem a gáz nyomásának növekedésére kapcsol be. Ilyenkor 10-60 mp mire bekapcsol.
A kompresszor ki-be kapcsolgatása normális ha hideg levegőt fúj ezért automata.
azért kapcsol ki hamarabb mert az automata klíma nem megy le 2-3 fokra hanem 8 fokos levegőt állít elő, hogy ne fázz meg hamar. gyorsan lehűl ebben az időben ezért kapcsol ki, ha vársz vele akkor vissza fog kapcsolni.
Nekem is 1.6 16V-van a omw és shell benzineket nem szereti, csörög, nem úgy megy ahogy kell és a fogyasztás is megnő. Ahogy egyszerű kúton tankolok megszűnik a hiba.
Debrecen. Probléma: Főleg 2000-es fordulat alatt gyorsításkor de néha fölötte is enyhén szaggatva gyorsít mintha egy henger nem menne rendesen. Ilyenkor a pillanatnyi fogyasztás kigyorsításkor 14-16l. Tudom mindenki azt mondja, hogy azt nem kell nézni de ha nem produkálja a hibát akármilyen intenzíven gyorsítok 10l fölé nem megy és mintha zsinóron húznák olyan jól gyorsul. Ha beállok egy fix sebességre szépen megy csak a fogyasztás nőt meg kb. egy literrel. Ja és gyorsításkor egézségtelen hörgő-csörgő hangja van a motornak mintha a gyújtás nem lenne jó és erőtlen, a gázt pumpálni kell. Tankolni mindig egy helyen szoktam OMV MAXX MOTION 95. Cseréltem gyertyát nem lett jobb. Elvittem szervízbe műszeres diagnosztikára nem találtak semmit azt mondták gyertya 27000-ért kicserélték gyári gyertyára 100 km után megint előjött a hiba. Cseréltem trafót ( VALEO) semmi javulás. Volt fojtószelepház takaritás (tiszta volt) . MAP szenzort cseréltem szerintem rosszra mert az alapjárat nehezen esett vissza és már kétszer leállt intenzív gyorsítás után 100-110-nél. Utánna pöcre indult sárga motor jel 3 inditásig világít, hibakód: P 0106, P1632, P1327. Visszaraktam a régi MAP szenzort azóta az alapjárat jó. Hidegen kevésbé érezhető megyek 50 km-t ha megállok és el akarok indulni majdnem lefullad, játszani kell a kuplunggal és 2000 fordulat kell. Most lamda szondán gondolkodom úgy tudom az gyújtást is szabályoz. Még cseréltem hőgombát is mert hidegen nem ment de a csere után megszünt a hiba. Kopogásérzekelőt is tanácsolták cseréltem nem jobb. Ha van ötleted vagy egy jó szerelő megköszönöm előre is!
Megneztem ugy, ahogy irtad es ahogy a vezetooldalit lezarnam kinyit az osszes ajto. Leszedtem egy rajzot a karpit leszedesehez, de amit pirossal bekarikaztam, azt nem tudom hogyan lehet leszedni. Ezt a mikro kapcsolot hol kell keresnem?
Mar minden kecsereltem rajta egyedil a hőgombat nem csereltem ki meg. Azert nem viszem el szerelohoz mert o is csak talalomra csergeti az alkatreszt. Ezeket az alkatreszeket meg en is kitudom cserelni!
A pollenszűrőt minden nehézség nélkül ki-be lehet csúsztatni a helyén, ha megfelelően csinálod.
Hol nem találsz megfelelő szakembert helyileg?
Citrozoli: klíma kapcsán hűtőventillátorra gondolsz? Klíma bekapcsolásakor alapból elindul az első fokozaton. Az meg hogy a klímakompresszor ki-be kapcsol tudtommal természetes, hőfoktól függő.
Csak az a baj, hogy nem találni megfelelő szakit vagy ha tudsz nekem írjál. Az ilyen több esélyes hibát senki se szereti. A szakszervíz meg mocsok drága és ő is csak találgat. Olyan szerelő kéne aki menet közben nézné műszerrel így talán kiadná a hibát.
A pollenszűrő a kesztyűtartó alatt. A kárpitott két csavar fogja, a fedelet leveszed és állítva van. Elég szűk a hely alig tudtuk kivenni el is szakadt a régi és az új is nehezen ment a helyére.
Most reggel még bent volt a hiba, azután a 2. indítást követően eltűnt. Csak rövid távokon van használva, ezért elmentem az autópályára kicsit meghajtottam. A Fordon segített, a fogyasztás is barátságosabb lett.
A MAP szenzort "jóságát" ki lehet mérni? Kap majd egy fojtószelepház takarítást is.
Olyan kérdés lenne még, hogy a pollenszűrőt hol találom? Van esetleg valakinek robbantott ábrája?
És ha nem javul meg? Kicseréled a trafót is? Ha még akkor se? Jön komplett fojtószelepház? Aztán ott tartasz, hogy ráköltöttél 70e forintot és ugyan olyan rossz az autó. Miért nem keresel egy hozzáértő szakit? Ajánlgathatunk itt dolgokat, ötleteket, de a távgyógyítás ritkán működik.
Szerintem leállt de a vákumot egy darabig tartja ezért lehetett fék, én is így jártam. MAP szenzort cserélnék az alapjárat ingadozás miatt. Esetleg egy fojtószelep takarítás. Én is hasonlóan jártam csak az a baj 3 havonta csinálja így nehéz kiszürni.
Szerintem is a MAP szenzor csere jó kezdésnek csak arra figyelj, hogy hozzá való legyen. Nekem hoztak a LÁNG-tól valami "noném" szenzort de első perctől nem volt tökéletes. Hidegen hullámzott az alapjárat és melegen ha kinyomtam a kuplungot felpörgött és nehezen esett vissza alapjáratra. Most vissza raktam a régit azóta jó és nem vagyok biztos benne ,hogy a rejtélyes leállásokért nem ez volt a felelős.
Hali! Autószerelő ugyan nem vagyok, de szerintem magyarul: "A gyújtásmechanizmus elsődleges tesztértékei a túlzott feszültségugrásokra és a gyertyákra túl alacsonyak voltak. 1ms-nál nagyobb értéket kell kapni. Ezt a hibakódot általában interferencia okozza"
Elektromos rendszer hiba, feszültségugrások valahol, trafó ami elsőre beugrik. Ha rossz, javítsatok!
Koszi a felajanlast! Mg annyit hogy ha kicserelem a map szondat es kitorlom a hibakodot akkor egybol megkell hogy javuljon vagy menni kell vele par kilometert?:)
sziasztok. olyant szeretnék kérdezni h adott egy II-es xsara. de nincs benne gyárilag fedélzeti komputer. tudok e bele tenni vagy az nem lehetséges? és ha igen akk mit kell kicserélni mennyibe kerűlhet kb?
P1327For S2000P; check ignition primary pattern for excessive peak voltage and spark line too short. Should be greater than 1ms. This fault code is usually caused by interference.
...most hirtelen csak angolul találtam róla valamit ...de én sajnos nem értem .... a Map-pal kezdenék ....
Sajnos utolért minket is a titokzatos Antipollution Fault hiba, sárga Check Engine lámpával kísérve, vagy fordítva? Mindegy is.
Páromé az autó, úgyhogy rendesen megijedt. Elgyengült az autó, az mondta, hogy borzalmas hangja volt, és ami nekem furcsa, hogy elnehezült a kormány. Pedig szíj hajtja. Az is lehet, hogy ijedtében benyomta a kuplungot és leállt a motor, de akkor a fékrásegítés is elment volna...
Szerencsére pont a lakhely szerinti lehajtónál volt az eset, így félre tudott állni. Aztán újraindította a motort és sehol semmi, ami elég furcsa szerintem.
Tudom, hogy ez a legösszetettebb hiba, de mégis mit lenne érdemes megnézni? Persze megyünk egy hibakód kiolvasásra, azután meg kellene oldani a problémát. De nem szeretnék úgy járni, hogy elköltöttem már egy rakat pénzt feleslegesen kicserélt alkatrészekre, azután a hiba még mindig jelen van.
Annyi még info lehet, hogy minden reggel indításkor 10-ből 9-szer leáll. Ha el is indul, akkor is egy darabig ingadozik az alapjárat egy rövid ideig, azután beáll stabilan.
Gyertyákat cseréltük, miután megvettük. A trafósor szerintem már cserélt, mert eléggé új színe van. A gyártási dátum fel van rajta tüntetve? Mintha az év és a hónap lenne ráírva, ha jól emlékszem.
Szóval szeretném, ha stabil lenne a gép, mert, mint már említettem is, a párom jár vele, gyerek(ek) is mennek vele.
Amikor csikorog a hosszbordásszíj, akkor nem hajtja megfelelően(vagy lehet hogy sehogy) a segédberendezéseket(generátor, klímakompresszor, szervószivattyú), tehát bármilyen ezekkel kapcsolatos parajelenség előfordulhat.
Érdemes lenne megvizsgálni, vagy cserélni a szíjat és a feszítő/vezető görgőket. Egyáltalán milyen cuccok vannak benne és mikor voltak cserélve?
Nekem ezen a körön mindig minden gyári volt és soha nem csikorgott. Illetve egyszer, de akkor a sötétben belehajtottam kb. 20-25 centis vízbe. Nem olcsó a gyári feszítőgörgő, de 120e km-re leosztva nem drága.
Hello kis segitségre lenne szükségem vettem egy 16 colos alufelnit a Xsarára ll es és valaki tudna e segiteni milyen gumit lehetne rátenni ami nem is lenne tul alacsony de nagyon ballonos sem!Én a 205/50/16 vagy 195/45/16 esetleg 195/50/16 vagy még a 205/45/16 ezekre gondoltam!hátha valaki járt ebben a cipőben és segitene!köszi
Nekem is hasonlót produkál. Néha ingadozik az alapjárat, meg egyre többször csinálja, hogy pl kereszteződésben lassítok, benyomom a kuplungot és leáll a motor. Meg esős időben szokta csinálni, hogy felcsapódik a víz az ékszíjra és csikorgó hangot ad ki pár másodpercig, még van a hang addig enyhébben fúj a szellőző ventilátor, meg a ugyanolyan gázpedál állással csökken a "húzó" erő. Miután megszűnik a hang, vissza jön az "erő", érezhetően meglendül a kocsi. Meg a klíma nem mindig fúj hideget, van amikor leáll magától a kompresszor, meg a motornál lévő nagy ventilátor is de közben a visszajelző lámpa világít a klíma gombján. Leállítom a kocsit eltelik pár perc aztán újra meggy a klíma (csak néha csinálja). Ezek mitől lehetnek?
sziasztok. adott egy 2000-es évjáratú 1,4 benzines citroen xsara II-es. olyan problémája van h menetközben semmi baj, de ha lassítok vagy megakaok állni és be nyomom a kuplungot akk a fordulat szám teljesen szinte a nullára vissza esik asztán hírtelen 1000-1500 közé majd megint le, és néha annyira le h le is áll az autó. már semmi ötletünk h mi lehet a baja.
6,5 helyett csak 6" széles a gyári felni xsara2-nél. A többi stimmel. 7"-ig biztos mehetsz, de ott már kell az et15, 195-ös gumival. Et 18-nál azonban ne legyen nagyobb az et szám még 6"-nál sem.
Ha a kulcskód kártyára gondolsz, akkor az akkor kell, amikor új távirányítót akarsz taníttatni a kocsidhoz vagy ha a régi úgy felejt, hogy csak gyári műszerrel lehet újratanítani, ill. akkor ha kulcsban kell tanítani az immo chip-et.
Ezt márkakereskedésben kikérheted. Jellemzően pénzért adják ki csak a tulajdonosnak, de állítólag van olyan hely, ahol nem kértek érte lóvét.
A rádió kód egy másik történet, igaz van, hogy azt is ráírják egy kis kártyára.
A mostani távirányítódat próbáltad már te betanítani ? (gyújtásra rátesz, záró gomb nyomva tart min. 10 mp-ig, majd gyújtás levesz. Kicsit vár, majd próba.)
Új vagyok nálatok, de már sokat olvasgattam a fórumot, sajnos úgy néz ki szükség van/lesz rá. Nemrég vettünk egy Xsara II 2003 1.4 SX-et. Mint kiderült nincs meg a kártya a négy jegyű kóddal. A könyve nem sokat segített.
Kérdésem az lenne:
- mire való az a négyjegyű kód pontosan, és mikor lehet rá szükségem.
- hol tudom megszerezni, ha mégis kell. (kereskedés meg tudja mondani?)
- mondták azt is, ha leveszem az akksisarut, akkor a rádió bekapcsolásakor fogja kérni ezt a kódot?
Más: a távirányító nem működik elemcserével sem. Van valami ötletetek?
Köszönöm szépen a fűtőmotorral kapcsolatos (tranzisztor) leírásokat, sokat segített.
Alufelnit keresek az autómra és kíváncsi lennék, hogy eddig kinek milyen tapasztalata van, milyen méretekkel rendelkező 15 colos felnit eddig be hibátlanul nektek ? Találtam 1-2 érdekes darabot a jófogáson, de az ET szám eddig sosem stimmelt.
Amúgy én egy oldalon azt találtam, hogy a következőek a méretei egy 15 colos Xsara alufelninek: 4/108/65 15x6.5 ET18. Ez stimmel ?
Igazad van, ott olajos. Nem hiszem, hogy magam neki merek vágni a javításnak. De legalább már tudom, hogy nem repedt valahol és nem fog felrobbanni alattam.
Látom többek észlelnek motorgyengeséget, magas fogyasztást, lefulladást. Az én esetemben a szervíz kilvasta a hibát, ami az egyik henger kimaradása volt. Mivel régi autó, nem első tulaj vagyok, és vagy 1 éven át állt szegény, gondoltam biztosra megyek, cseréljünk mindent ami szóba jöhet: trafósor, gyertyák, mindkét lambdaszonda, sőt volt egy kis repedés a leömlőn, be lett hegesztve az is, és új a teljes kipufogó, az olaj, valamint az olaj/levegő/benzin szűrők is. Ééés mégsem megy jól a gép... 7 litert eszik, és furán húz. Nem mondom, hogy gyenge, inkább olyan bizonytalan érzés vezetni. Hálás lennék bármilyen ötletért/tapasztalatért! Valamint alufelni garnitúrát is keresek bőszen, küldjetek képet az emailemre kérlek! Köszi!
Ugye a kocsi jobb kerekeivel állsz fel a dombra, hogy bal felé lejtsen?
A jobb hátsó ülést lapját hajtsd fel és lesz egy "kupak" alatta. Azt vedd és és eljutsz a benzintank tetejéből kilógó szivattyúhoz. Ott nézz körül, hogy gázolajos-e amit látsz. Egy tipp, hogy a szivattyút a tankba beszorító "kupak" alatti tömítés lehet elöregedve, ha csak teli tanknál jelentkezik a dolog. Párszáz forintos tétel, a cseréje viszont annál nagyobb szívás ha nincs célszerszámod. Volt már róla szó a topikban, keress rá ha javításhoz nem akarod elvinni egy szerelőhöz
Kérnék egy kis segítséget. Egy idő óta azt vettem észre az 1.4-es HDI-s Xsarán, hogy ha telitankolom, akkor pár 10km- megtételéig a tank alján csöpög az üzemanyag. Hazafelé mindig egy dombra kell falhajtanom.
Szerintetek ez normális vagy valahol repedt a tank? Ki tud "löttyenni" üzemanyag a tank törése nélkül is vagy ez lehetetlen? Ha törött, akkor lehet azt javítani vagy cserélni kell?
Eddig még egyedül is eljutnék hogy két csatlakozót egymásba dugjak de mint a magnó rajzán latszik a magnóból csak vezetékek jönnek ki emiatt érdekelne hogy melyik vezetek hova kerüljön a táp vezetékek a lényegesek a hangszórókat be tudom kötni.
Van egy 2002-es Xsara 2 1.6 16v autóm. A gond az, hogy nem zárnak le az ajtók se távirányítóval, se kulccsal, se a belső gombokkal. A hátsó ajtókat belülről le tudom zárni, de így az elsők nyitva maradnak. Földvár közelében van olyan szerelő, aki ezt meg tudná csinálni?
Az alábbi problémával kapcsolatosan kellene segítség.
Az első kettő ablakemelő elektromos működtetésű, de nem tudom lehúzni álló helyzetben gyújtás ráadásával, illetve ha már jár a motor, akkor sem. Egészen addig nem lehet lehúzni, míg el nem érem a kb. 30 km/h órát sebességet. Ez elég kellemetlen, ha az autó fel van forrósodva.
Van benne valami utólagos riasztó is, de ezt nem is szoktuk aktiválni, csak a központi zárral nyitunk-zárunk. Lehet, hogy ott az árulás? Hallott már valaki ilyenről?
Úgy zajlik, hogy rádugják az autóra pl. a lexia-t és tudnak elő adatokat nézni. Befecskendezés, lambda, gyújtás stb. Na most mikor a hibajelenséget produkálja az autó, akkor egy jól képzett szaki le tudja olvasni hol van esetlegesen fals értèk a rendszerben és el tud indulni egy irànyba ami a hibalehetőséget illleti. Hova valósi vagy amúgy?
vegyél Bosch univerzálist -t ---nekem vagy 4 éve az van berakva meg a párom ASTRA-jába is azt tettem és működik ... csak a csatlakozót kell átrakni megfelelően ...
Hat a szurot meg meg nezem hat ha koszos de utanna elviszem szerelohoz hogy olvastassa ki a hibat. A hibat akkor is kitudja olvastatni ha nem nem eg a motorkontroll?
És ez (NTK) ugyan olyan jó mint a BOSH? Ami univerzális általában nem tud annyit mint egy konkrét tipushoz való, vagy tévedek? Csak azért kédezem, mert nem szeretnék befürödni vele inkább többet fizetek. De ha tuti nem vagyok a pénztárcám ellensége.
Sziasztok! Lambdaszondát milyet érdemes venni? Csak BOSH vagy hasonló drágát vagy olcsóbb is megfelel? Az EBAY-en láttam franciát 13000 ft-ért, bár gondolom ott is van gyengébb minőségü.
Üzemanyagszűrőt mikor cseréltèl? Amúgy cserélgetheted az alkatrészeket tízezrekért, de sokkal előrébb lennél már egy rendes szerelővel, aki esetleg élő adatokat is ki tud olvasni az autódból.
Na kicsereltem a injektor sort mindennel egyutt, a trafosort is en javult meg:( miert csinalhatja azt hogy nehezen indul be es csak gazadassal jar a motor, tovobba menetkozben teljesen erotlen a kocsi. Mi okozhatja ezt? Valaszokat elore is koszonom.
Sziasztok, volna esetleg aki épp szabadulni kíván az egyébként jó állapotú alufelni garnitúrájától? Nem feltétlenül kell, hogy gyári legyen, csak a méretek stimmeljenek (Xsara 2) és a legjobb ha gumi is van rajta, ha csak egyszezonos is. Köszi!
Tegnap széttszedtem az müszerfalat kivettem a ventillátor vezérlőt ellenőriztem, hogy a potméterek müködnek e és rendben vannak. Egy fehér vezetéken változik a feszültség ami a kapcsoló után tudok mérni viszont a ventillátorra amit rádugok 4 eres kábelre nem jelenik meg egyik kábelen sem. esetleg valami ötlet BSI hiba lenne? BSI nek van köze az utastér ventillátorhoz?
Igen, levettem az alu házról, de figyeltem a kis korongra, tehát megvan és a helyén van. Tranzisztor csere után sem változott a helyzet, ugyan úgy egy fokozatra sem reagál a ventillátor, régebben mikor tranzisztor hibás volt akkor max fokozatra állítva ment csak a venti, most semmi. Ventillátort ellenőriztem megy szépen nincs baja.
Ha nem zavar hogy külalakra nem úgy néz ki mint a gyári, akkor ajánlom a Polmo-t. Felrakás előtt a tartókampók hegesztését érdemes leellenőrizni/megerősíteni.
Közel öt éve van fent és semmi hibája nincs. Viszont a Bosal középdob már egy év után elkezdett zörögni ha nagy hőség volt. Picassora meg raktunk Walker hátsódobot. Jól nézett ki, de össze-vissza hajlítgatni kellett a csövet hogy normálisan álljon.
Amikor cserélted a tranzisztorokat, a nyákot is levetted az alu házról ?
(azért kérdezem, mert van egy átvezető fém korong a ház és a nyák egy érintkezője között, amit könnyű elveszíteni. Ha az nincsen benne, nem működik a "cucc". Kb. 5-6 mm átmérőjű lehet a korong.)
Utastér ventilátor tranzisztor csere után sem reagál a fokozatkapcsoló egyik állására sem, nem megy a vetni. A ventilátor 4 eres csatlakozó kábelén kitudom mérni valahogy, hogy a fokozat állító lehet-e a hibás, tehát ha állítom a kapcsolót kéne változni a feszültségnek valamelyik kábelen? Esetleg valami tipp aki már tapasztalt ilyet ? Köszi előre is.
Nekem olyan problémám volt vagyis még van, hogy gyorsításnál 2000-es fordulat alatt erőtlen és nagyon apró rángatást érzek mintha kihagyna egy henger. Ilyenkor a pillanatnyi fogyasztás is felugrik 15 l. fölé. Melegen amúgy többször csinálja. Viszont mikor nincs ez a jelenség brutálisan folyamatosan gyorsul és a pillanatnyi fogyasztás se megy 10 l. fölé. És a pedált is alig kell nyomni. Ha megy a légkondi még az elindulásra is oda kell figyelni. Most még mellé jött, hogy intenzív gyorsítás után motorféknél érzéketlen lesz a gáz és leáll a motor (már kétszer csinálta). Utána pöcre indul és mintha semmi sem történt volna szépen megy. Gyertyát trafót már cseréltem, a MAP szenzort is de az biztos nem jó hozzá mert azonnal alapjárati problémák voltak vele. Nehezen esett vissza a fordulat még melegen is. Most visszaraktam a régit így jó. Neked is lehet Map szenzor de egy kölcsön cucc jó lenne, mert még van pár dolog ami okozhatja. Nekem is lehet lambda, fojtószelep, elektromos gáz, főtengely jeladó. Lehet a lambdát cserélem ki mert 160000 km-t írnak cserét az enyémbe 189000 van. Bontottat nem akarok mert ha rossz a cucc elvisz rossz irányba a hibakeresésnél,
Hat nagyon szepen koszonom a felajanlast de sajnos nagyon messze vagy:( amugy ma kicsereltem a trafot rs tenyleg nem az volt a problema:( neked mi volt a problema es hogyan oldottad meg?
Lehet érdemes lenne egy kölcsön trafót kipróbálni. Én is feleslegesen cseréltem nem az volt a hiba, feleslegesen adtam ki kedvezménnyel 36000 ft-ot. Én debreceni vagyok megvan a régi trafó szívesen odaadom ha el tudod vinni.
Hibakodot sajnos nem tudok mondani, de a mai naptol mar azt csinalja hogy hogy picigazzal indul be es nincs egyatalan alapjarata es nem megy egy henger!:( szerited gyujtortafot csereljem ki vagy a lambdaszondat? Gyertyat csereltem mar benne. Valaszod elore is koszonom!
Sziasztok! Egy ki segitsegre lenne szuksegem. Nekem egy citroen xsara II es autom van es most elkezdte azt csinalni hogy ha beinditom akkor vagy ingadozik az alapjarat vagy leis all a kocsi. Tovabba be azt is csinalja hogy ha megyek vele akkor leall az egyik henger.
Gyors valasz elore is kiszonom es ha valaki megcsorgetne a 06208259992 es szamon akkor visszahivnam es jobban eltudnam mondani a problemat.
A másodk az elsőt "figyeli" alapvetően. Fogyasztás növekedést okozhat a lambda, persze. És ha túl dús a keverék, akkor bizony a teljesítmény sem lesz az igazi. Ha (eléggé) szegény a keverék, akkor rossz esetben károsul(hat) a motor is, vérszegényebb lehet tőle (főleg fent), de a fogyi nem nő. Műszeres ember erre? Hát, Lexia az alap ... de jó lenne a csatikat (szenzorokat) egyesével diagolni. Nem tudok neveket, sajna.
Az első lambda szabályoz a vezérlésbe ha jól tudom. Az okozhat több fogyasztást és teljesítmény problémát? A többi dologra a műszeres diagnosztika szervizbe kihozza a hibát?
A lambdát egy ~zöldkártyás helyen megmérik - illetve nem azt, hanem a kipufból távozó gázok összetételét és abból azért ki lehet következtetni, hogy mi a szitu az O2 szenzorral. Rossz első lambda nem feltétlen dob hibát, sőt, ha mechanikailag minden rendben akkor többnyire nem.
Hol lehet ilyen méréseket csináltatni? A szak szervizben a műszeres diagnosztika megoldás? Az utóbbi időben a fogyasztás megnőtt kb 1-1.5l-rel. Olvastam a blogban, hogy a lambda hiba okoz ilyet. A kocsiba 189000 km van, a szondának 160000 km-t írnak cserét. A trafó VALEO kb. 3000 km van benne. Víz gomba cserélve lett mert hidegen elindulás után kettesbe elment az erő de nem állt le, pár másodperc után ment tovább. a csere óta a jelenség megszűnt.
Ezt már megtettem a decemberi leállásnál. Mivel a két eset között eltelt 3 hónap nem tudom használt-e. Amúgy most is megcsináltam. De mint írtam a leállás után azonnal indítottam és azóta nem jött elő a jelenség. Így nehéz kiszúrni a hibát.
Mivel hangoltad a motor alkatrészeit, próbáld meg felvenni a pillangó szelep végpontjait, lehet segít vagy megold.
Add rá a gyújtást és várjál kb. 30-40 másodpercet, ekkor a pillangó szelep automatikusan felveszi a végpontokat amit kattogással és zúgással jelez. Ha végzett pár mp. akkor indíthatod.
Ilyenkor teljesen kinyit megjegyez majd vissza zár megjegyez és beáll az alapjárati nyitásra.
Akkor szerinted merre induljak el? Egy tisztitással kontakt sprayvel kezdjem? Amúgy azóta semmi jele a hibának, és eddig is csak többszöri hirtelen intenzív gázadás után motorféknél csinálja. Azóta probáltam megint meghajtani semmi jele a hibának.
Köszi az infót! A generátorról tudtam a generátor-öninditó közötti vezeték volt rossz már javítva. A MAP szenzort cseréltem ősszel, de szerintem nem jó bele mert utána az alapjárat nehezen esett vissza még melegen is. most vissza cseréltem a régit most hidegen is normális az alapjárat. Trafót nyáron cseréltem VALEO-t kb. 3000 km van benne nem tudom mi baja lehet. A pillangószelep pozíció mit jelent és mi okozhatja? Gondolom ilyenkor van az hogy a gázpedál érzéketlen hiába taposom. De miért áll le a motor alapjáratnak nem kéne lennie?
Néha nem elég multiméterrel megmérni, terhelésen is meg kell nézni az áramkört. A legegyszerűbb pl. egy 21W-os izzó. Azzal ellenőrizd a +12V-ot. Ha teljes fénnyel izzik, akkor a tápellátás jó. Ugyanezt a testtel is tedd meg, csak ott neked kell tápot adni neki.
A müszerfal alatt az F2 es és a motortérben az F18 as biztosítékot néztem meg jók voltak. Ami a fütőmotorhoz megy egy 4 polusú vezeték, a piroson 12V ot mértem, és van két vékonyabb vezeték ha jól emlékszem, az egyiken mértem feszülséget a másikon semmi.
Utastér fűtő ventilátor problémám van. Igen tudom, hogy ez nem meglepő egy Xsara II nél. Egyszer már előfordult ez a jelenség akkor csak maximum fokozatra állítva ment a ventilátor, akkor cseréltem a tranzisztorokat és jó is volt idáig. Most viszont egyik fokozatra állítva sem történik semmi, tranzisztoroknak semmi baja ellenőriztem ventilátor szintén jó, viszont így sem működik. Esetleg valaki találkozott ilyen problémával, és hogy sikerült megoldani? Előre is köszönöm a válaszotok.
Sziasztok! A múltkor írtam, hogy 110-es tempónál leállt a motor (62800). Most kiolvasták a hibatárolót. -P0106 -P1632 -P1327 -menetsebesség hiba információ -hosszirányú gyorsulás érzékelő Ha valaki tudja mit jelentenek kérem írja már meg. Előre is köszönöm!
Meghalt a hátsó lambda szondám... Mivel ez nem vesz részt aktívan a működésben, ezért gondolom egy silányabb minőségű vagy használt is megteszi, de bátran cáfoljatok rám, ha nincs igazam!
Én hasonlóan jártam decemberben. Nekem is elaludt a diag lámpa 3 inditás után, hibát nem tárolt. Múlt hétig tökéletesen működött minden. Most megint 110-es tempónál intenzív gyorsítás után érzéketlen lett a gáz és le is állt a motor. Megálltam pöcre indult a kocsi és azóta rendesen megy. A diag lámpa megint elaludt. Nekem nyáron volt cserélve gyertya (szervízbe gyári) és VALEO trafó ezért gondolom, hogy nem ez lesz a megoldás. Ezeket azért cseréltem mert 2000-es fordulat alatt időnként rángatott mintha egy henger kimaradna. A hiba azóta is megvan annyi még, hogy kb. 1 literrel többet eszik mint régen. Most a csatlakozókat akarom kontakt sprayvel befújni. Ha valaki megtalálja a hibát írjon megköszönöm.
Az lehet, hogy ezért "hullámzik" az autó enyhe gyorsításkor? Olyan, mintha enyhén pumpálnám a pedált és úgy gyorsítanék. Egy másik autónál, amit próbáltam, ott meg olyan volt, mintha késett volna a gázreakció, azután meg meglódult. Nagy volt a turbólyuk.... :o)
"Számíthatok valamire, mondjuk kezdődő trafóhibára, vagy csak valami pillanatnyi elektronikai zűr lehetett?"... akár az is lehet ..
..én átnézném legelőször az összes negatív csatlakozást a kasztnin, váltón , generátor -önindító csatikat, akksi sarukat ... egy átmeneti kontakt hiba is tud ilyeneket okozni....
Tegnap pálya tempónál egyszer csak két kisebb rángatás után (rángatásokkal egy időben felvillant a diag lámpa) elment az erő a motorból. 100 körüli tempót tudtam tartani, gyorsításra nagyon lassan reagált, enyhén rángatva, valamint a fordszám mutató enyhén ugrált. Kiálltam az egyik pihenőbe, alapjáraton éreztem hogy 3 henger megy csak. Leállítottam, újraindítottam, alapjárat oké van minden henger, elindultam, gyorsítottam, minden a régi, gyorsít rendesen.
Számíthatok valamire, mondjuk kezdődő trafóhibára, vagy csak valami pillanatnyi elektronikai zűr lehetett?
...tudomásom szerint ehhez a 1.6 16v motorhoz már csak ilyen "villanygázos" fojtószelepet raktak.. az 1.6 8v -hez volt bowdenes ...vagy tudja a mindenható
Nekem 2000 08 v 10. havi II-esem van, és "villanygázos". Sokkal korábbiak nem nagyon lehettek, mert az ex I-esem 2000 05 havi volt (de az XU, más történet).
A 407 alapból tudta távkódolással mindkét megoldást.
Az a baj, hogy szitálós időben ész nélkül töröl max fordulaton. Sajnos ez meg is látszik az üveg felületén. Több sávban meg van "kopva" az üveg. 16-ért van új, 7-ért berakják. Meglátom még, páromat nem zavarja egyenlőre.
Egy kisebb méretű, de prémium gumival hamarabb megállok, mint egy gyári méretű kínai, vagy olcsóbb gumival. De én is gyári gumiméret párti vagyok. Meg azzal a gumival néz ki jól, mivel perevédős a gumi.
Nekem anno a 406-osom Continental Sportcontact gumik voltak. Na, az meg se nyikkant sehol sem, még azon a gagyi sárga aszfalton sem, ahol sokaknak visított a gumi.
hát én ki nem állhatom az automata ablaktörlöt.
sokkal gyakrabban töröl mint szeretném..
ráadásul van amikor magátol leggyorsabbra kapcsol indokolatlanul..inkább egy sima szakaszos többet érne, mert igy kézzel kapcsolhatom...
Hogy a Xsara2 mennyiben más ablaktörlő-ügyben, mint a Peugeot 306, azt nem tudom, de ismerek olyan 306-os tulajt, akinél a szélvédőt kicserélték korábban nem esőérzékelősre, és egyáltalán nem volt szakaszos törlése, mikor vette az autót.
Nem szeretett volna ő sem esőérzékelő funkciót (továbbá szélvédőt sem szeretne cserélni emiatt), de szakaszos törlést viszont igen.
A vezetékezése erősen különbözik a kétféle kivitelnek (továbbá időzítőrelé vs két normál relé), így bonyolult lett volna átalakítani a kábelezést hagyományosra. Azt javasoltam neki, hogy csatlakoztasson rá egy esőérzékelő szenzort (az is hiányzott, így vette az autót), és azt rejtse be a tetőkárpit alá, hogy fény ne érje, és próbálja ki úgy. Meglepő, de működik: most hagyományos szakaszos törlése lett...
Egyébként meglep, hogy nem szereted az automata ablaktörlőt: nekem olyan van, és 95%-ban akkor töröl, amikor én is törölnék. Kimondottan szeretem.
T.Márkatársak-segítséget kérek!! A problema a következő:
99-es Xsara....Csomagtérfedél....Központi zár lezár, kinyit...Kulccsal tudom zárni, nyitni....Értsd!!A kulcs bemegy a nyílásba, és forgatható, billenthető jobbra, balra egyaránt!!
DE.......! A gombot bezárt állapotban könnyedén tövig be tudom nyomni, de ugye a zár ilyenkor nem nyit...
Nyitáskor viszont...... A gombot kb. fél útig tudom benyomni, s onnantól kezdve olyan érzés van, mintha valamiféle puhába ütközne.....s már csak egy kicsit tudom benyomni...mintha pl. mondjuk habszivacsba nyomnám......s olyan mélyre nem tudom nyomni hogy kinyissa a zárat!!!!
Tehát nem tudom frelnyitni a csomagtérfedelet... :-(
Remélem sikerült leírnom a hibajelenséget teljesen korrekten....
Mit tegyek? Mi a hiba? Hogyan javítható?? Hogyan tudom felnyitni a fedelet...a csomagtartó felől???
Egy esetleges olyan szintű balesetnél lehet csak gond belőle, ahol azért kivizsgálják rendesen a dolgokat. Pl mondhatják hogy megtudtál volna állni ha a gyári méretű abroncsok vannak az autón...
Szia! Évek óta 185/60-as gumikon gurulok az autóval, azóta 2 műszaki is volt meg néhány igazoltatás is (egyszer kis tükörrel is átnézték a kocsi alját a rend őrei) és senki nem kötött bele soha a gumi méretébe...
Én most vettem az autót a páromnak. 1 éves nyári gumik vannak rajta (185/60 R15). Ez elfogatható váltóméretnek. A kalkulátoroknál is meg van engedve némi átmérő eltérés. Az enyémnél +7mm, ami még zöld sávban van. Ezért nem fogom eldobni a Dunlop SP Sport gumikat. A téli már gyári méret lesz, mert azt most kell vennem majd.
Nézegetem a gumi árakat. Az ismeretlen-Taurus-nexen-starfire-nankang-gumikat nem nézem. A nevesebb márkáknál a /55 jellemzően 4-5 ezer forinttal drágábbak, mint a /60 méret.
Ha /60-at veszek, 1 cm-rel lesz magasabb az autó, a km óra azt fogja mutatni, amennyivel megyek, kicsit lomhább lesz (a 25 éves dízel BX-hez képest?).
Nekem megfelel. Vizsgázni novemberben kell vinni (jövőre), felteszem a téli gumit, az /55-ös.
Azt is el is felejtettem írni, hogy vannak emberek, akik kuplung helyett csak a kinyomócsapágyat cserélik ki. A kuplung gallyon volt (ennyit a sokeszű szerelőről, jó az, csak pörgetni kell, ez ilyen Citroen, azért remeg...), szóval leszereltek mindent és csak a csapágyat cserélték ki. Eszméletlen....
465-ért vettük, 100k volt a szerviz, mire lett belőle valami. Ennek keretében kapott egy új Valeo kuplungot is. Most olyan, mint a vaj. Mintha nem is lenne kuplung benne.... :o)
Van azért még egy-két dolog. Kellene egy alváz- és üregvédelem, a bal hátsó ajtó alsó-belső élén fel van hólyagosodva a festés.
A másik gondom, amit utáltam már a 407-nél is az az automata ablaktörlő funkció. Teljesen össze van karcolva már a szélvédő több sávban is. Gondolkodom, hogy kicserélem a szélvédőt, annyira zavar. Bár a párom jár vele, ő még nem tette szóvá. Van valaki Dunaújváros közelében, aki ki tudná távkódolni fórumtársi áron? Sima szakaszos törlés kellene helyette. Ezt megcsináltam anno a 407-nél is.
Vissza az eredeti gondodhoz. Közelebb jutsz a behatároláshoz, ha amikor csak kattog kattogtatod kb. 10-20 szor, és ha megindul egyszer vagy többször is akkor tuti a behúzótekercs.
Ha szénkefés lenne akkor lehúzna minden feszültséget úgy hogy kerregne a műszercsoport mint amikor tönkremegy az akksi.
nem mindegyik Xsarában van ilyen elektronikus szintjelző. Ha cserélték a műszeregységet egy olyanra, amiben volt, akkor mindig villog. És persze ha van is szenzorod, el is romolhatott.
Az olajszintet megnéztem, a nívópálca szerint a szint minimum és a maximum között van, inkább a maximum vonalhoz közelebb. Így nem mertem ráönteni olajat. Lehet tényleg el van romolva a mérő? Nekem olajcsere után is ugyanígy szokott villogni, azért nem volt feltűnő számomra.
Holnap ránézek, és töltök bele ha alacsony. Egyébként a nívópálcát nehéz sokszor visszadugni, mert a cső legalul, a csatlakozásnál bele van törve. A szerelőm azt mondta nem kell azzal foglalkozni, jó úgy. Csak így elég nehéz visszatenni, miután megnéztem a szintet :)
Köszönöm az ötleteket, szerdán megnézetem. Az olajvisszajelző mindig villog gyújtásráadásnál, utána elalszik. Most, hogy elindítottam, egyből elaludt. A videón tényleg meglepően sokáig villogott.
Sziasztok! A következő probléma jött elő az autómnál (Xsara I. 1999. 1.9D): minimum fél órás autózás után, ha megállok, akkor nem indul el az autó, ha indítózom, akkor csak kattan egyet. Reggel, hidegindításnál ezt sosem csinálta még, csak ha egy bizonyos ideig egyfolytában mentem vele. Ha csak 2-3 km-t megyek vele, és megállok, utána rögtön indul. Egy fél-egy órás autózás után, viszont ha megállok, nem indul el, csak kattan valami. Egy jó 10-20 perces várakozás, és többszöri próbálkozás után végül eddig mindig beindult. Nem tudom, egyáltalán van-e köze ahhoz, hogy mennyit megyek, lehet az is, hogy csak véletlen pont akkor jött elő a hiba.
A 195/60 gond nélkül elfér, én eddig azt használtam, elöl semmi gond. Hátul marad 1-1,5 cm ott sem lesz gond amennyiben jó a hátsó híd. Ha szar a híd akkor bedől annyit a kerék hogy hozzáér a dobhoz, ezért kellett nekem is felújíttatni a hidat.
Ha induláskor leejted a fordulatot alapjárat köré vagy alá automatikusan gázt ad neki ezért az ugrálás ha 1500-on tartod elinduláskor és nem esik 1000 alá akkor szépen elindul.
Alapjárat és kb 1500 között. Hiába tartom egy állásban a gázt, a fordulat leesik majd kicsi gázadásra hirtelen reagál és felpörög (nem őrült módon, csak mondjuk 1000ről 1500ra),kicsi gáz le akkor zuhan, persze hozzá próbál az ember játszani a kuplunggal - csúsztatni picit. Az egészből egy pár másodpercig tartó ugrálás lesz amíg sikerül kicsit felgyorsítani. Teljesen jellemző helyzet, hogy fekvőrendőrre lassításkor és onnan gyorsításkor történik. Jahh és az emberi tényezőt kizárnám, nem friss jogsi, nem első autó... :D
Üdv! Xsarámban "kiakadt" a sebességmérő a műszerfalon. Egyik gyújtás ráadáskor felfutott minden műszer, majd visszaállt, kivéve ezt. Ezután mintha rendesen mérni akarna, de a mutató elakad a kis "pecekben", ami hivatalosan 0 alá nem engedi. Valaki tapasztalt esetleg hasonlót?
Hidegen furán reagál a gázadásra a kocsim. Szaggatottan, ugrálva gyorsít alacsony fordulaton és sokszor hibába játszom a kuplunggal, akkor is ingadozik a fordulatszám. Melegen nem tapasztaltam ilyet. Folytószelepházat takarítottam, bár abban is csak pár tized milliméteres koksz volt alul. Xsara 1.6 benzin.
Olyan kérdésem lenne, hogy van valami típushibája az elektromos ablaknak? Mindkettő xsara II-esünknek is tönkre ment a bal elsője. Hiába nyomogatjuk a gombot, meg se motszan.
Üdv! Egy fojtószelep tisztítással kezdenék. Jellemző tünete a kartergáz visszavezetés miatti elkoszolódásának, hogy gázelvételre nem áll be alapjáratra, hanem lefullad. Nem tud időben szabályozni.
Egy csere egyszerűbb. A rosszat le kell venni. Ha van használt, akkor mehet fel a helyére. Fél nap alatt megvan. Ha a rosszat szétszedi, csapágyért szaladgál, összerakja, két napot foglalja a helyet a műhelyben. De igaz, a bontott is lehet szar.
Azt nem értem én is hogy miért jobb egy bontott váltót beépíteni mint a meglévőt javítani,nagyobb munka vagy több pénz vagy neki így egyszerűbb,egyébként miből áll egy ilyen váltó javítás
Üdvözlök Mindenkit! Gyermekem munkába és városi közlekedésre vásárolt egy Citroen Xsara 1.6 automata gk-t. Kb. egy fél éve menet közben fogja magát és leáll. Pld. piros lámpánál megálláskor, vagy menet közben sebességcsökkentés miatt gázlevételkor fogja magát és leáll. Ezt havonta egyszer, max. kétszer csinálta, most meg már hetente. Ezután 3x, 4x rá kell indítani mire újból beindul a motor, majd mind aki 'jól kicsesztem veled'- boldogan és jól teszi a dolgát! Két szerelőnél is voltunk, fogalmuk sincs mit kezdjenek vele. Én már valami Citroen tipus/kostrukciós hibára gondolok. Aki már hallott ilyenről sikerült megoldani a gondot, nagyon megköszönném a segítségét! Egyáltalán honnan induljunk el?
Sziasztok,egy kis segítségre lenne szükségem.Az autó egy 1.6-os 16 szelepes citroen xsara 2, 2002 évjárat.A tünet hogy menet közben eggyik pillanatról a másikra nem érzékeli hogy nyomom a gázpedált és nem reagál semmire ilyenkor leállítom és újra indítom és minden oké lesz.Várok minden tanácsot és hozzászólást.Köszönöm.
Ha még nem tetted volna, nézd meg a biztosítékokat. Nekem pont fordítva volt, ajtó nyitásra bekapcsolt (a kapcsoló megfelelő állása esetén), de a kapcsolóval nem lehetett bekapcsolni, és a térképolvasó kis lámpa sem világított. Sosem gondoltam volna korábban, hogy külön biztosíték szolgál a kapcsoló két állásához.
SZia Toji próbáltam már egyesével csak a csomagtér ajtó csak a vezető oldali mindent kipróbáltam ,levettem az akksiról a sarut hátha computer,az sem,ugyanis ez egyik napról a másikra tünt el.
Jó meglátás, valóban az olajcsere kimaradt abban az időszakban.
Végül is mindegy, szombat délelőtt felraktam a Használtautóra, este megnézték, most vasárnap délben pedig már el is vitték. ... számomra még épp vállalható mértékű alku után.
Sziasztok megint egy hiba amivel nem tudok mit kezdeni,ajtónyitásra nem kapcsol fel a belső tér világítás,sem a csomagtér,viszont ha kézzel kapcsolom akkor világit a beltér.Gondolom testhiba csak nem tudom merre induljak el .
Sziasztok. Következő a problémám. A minap rajta felejtettem a világítást a xsarámon, majd indítani próbáltam a már majdnem lemerített akksival. Indításkor a fordulatszám mutatója felment maximumig, majd visszament nullára, és ott kezdett el vibrálni ahogy az indító reléje is sűrűn kerelt. Bikázás után beindult az autó, de a fordulatszám mérő az alapjáratot óra szerint olyan 200 körül mutatja, majd innen kezd el emelkedni. ez mitől lehetett, és hogyan tudom beállítani, hogy normálisan 900 tól mutassa? Vagy minden ilyen esetben ki kell venni az óraegységet és a mutatókkal kell játszani?
Sziasztok! nem tudom találkozott e már valaki ezzel a problémával ami velem történt de azért kiírom hátha :) Tegnap este mentem bevásárolni kocsi leállít. jövök ki gyújtás indítanám és kattan. Ez gondolom h önindító. Ma reggel is próbáltam de csak kattan. Amit viszont nem értek, hogy reggel berakta a kulcsot és előgyújtáson, és gyújtáson is bekapcsol a helyzetjelző lámpa. Ez mitől lehet? Biztosíték tábla mögötti relé lehet valamelyik? Segítségeteket köszönöm előre is :)
Az ablakemelő motor csak kattog a gombnyomásra,.probáltam úgy hogy kivettem az elektronikát és 12v adtam neki direkt akkaor viszont müködött le és fel is .Végül lent hagytam, elektronika vissza csati vissza gombnyomás és az ablak felment,de utána se le se fel, komolyan ez már hajmeresztő.
Ha mindnet kicseréltél akkor jonak kell lennie nem?
ez alapján mit mondjuk.
bármi lehet a baja.
el kell vinni szakemberhez aki kiméregeti a dolgokat.
lehet hogy az ajtoba átvezetö kábelnél van törés.
de ha mindent kicseréltél akkor annak is jonak kell lennie.
Az jó! Akkor megvan a fő csapás írány! Viszont sajnos azt hiszem innentől kezdve tényleg két emberes lesz a folytatás.Ugyanezt amit ma tettél meg kéne ismételni úgy hogy közben valaki nyitott géptetőnél figyel. A legjobb ha lenne egy akna is vagy csápos emelő. Semmi esetre se keseredj el,meg lesz az!!
Na reggel próbálgattam kicsit munkába indulás előtt. első körben kézifék behúzva, gázadás nélkül, csak kuplunggal játszottam. Előre, majd hátramenetbe kapcsolva kuplung óvatos felengedése mellett azt tapasztaltam, hogy csak hátramenetnél hallom a hangot. Ugyanezt megcsináltam fék használata nélkül is, és az eredmény ugyanaz. Csak hátrafelé csinálja. Ez egybevág azzal hogy menet közben, gáz elvétel pillanatában (csak akkor, amikor olyan a sebesség, hogy a motor fékező hatást fejt ki) hallható.
Üdv. Mindenkinek. Új belépő vagyok, és a segitségeteket szeretném kérni. Nemrég vettem egy 1,4 es 2 es xsarat a Bal első ablak emelőm nem mükődik pedig már mindent kicseréltem plussz mostmár a jobb sm mindig. A válaszokat előre is köszönöm
Azt próbáld meg hogy: féken a lábad és sebességben( 1. majd hátramenet) a kocsi és enged rá a kuplungot,de ne fulladjon le kvázi megfeszíted a hajtásláncot.Majd ugyanezt a másik irányba. Közben fülelj! Ha így nem adja a hangot viszont leállításkor igen és akkor is leginkább a főtengely teljes leállása körül akkor sajna lehet még a váltó is.( ámbár ha kinyomott kuplungnál nem csinálja akkor nem váltó).
Nehéz lesz így a leírások alpján de remélem azért elöbb utóbb meglesz a ludas.
Nálam pár éve ugyanez a hiba volt, szóról szóra megegyeztek a tünetek. Ahogy már említették előttem, vélhetően a kábelezéssel van gond. (Az én esetemben például a karosszérialakatos nem kötötte be az egyik kábelt szerelés után.)
Másik típusra váltás miatt eladásra hirdetem saját tulajdonú 2003.07 havi Citroen Xsara 1.6 SX (ferdehátú) autóm. Sötétkék (majdnem fekete) színű. Előszőr itt a fórumon és ismerősök körében hirdetem meg, a használtautóra még nem tettem fel. Motorikusan és szerkezetileg rendben van, fényezése még eredeti, viszont a karosszériáján körben kisebb-nagyobb karcok találhatók. (előző tulajtól és tőlem is.)
Amíg használtam, rendszeresen szervizeltem is. A dokumentumokkal igazolható szerviztörténetét és további adatait (rendszám, irányár, elérhetőség) az alábbi linken találjátok:
Sajnos csak a motor indításakor, és leállításakor hallom álló helyzetben, szóval nem lesz egyszerű. Hirtelen gázadásra semmi! Igazából nem is egy dupla kattanás, hanem egy 3-4 egyre gyengülő kattanás. Mintha valami oda-vissza kocogna egyre gyengülően.
A jobb oldali ajtó is "vezérlő ajtó" tehát ha ott azt érzékeli hogy nyitva akkor a többit is hozzá nyitja. Jártam már pont így ahogy te. Én a jobb ajtó környékén kezdeném a kutakodást( ahogy a kolléga említette az ajtó átvezetőben szoktak elszakadni a kábelek:pl jobb ajtó) Nálam a központizár motorjánál a csati volt a hibás.
Citroen xsara 2 1.6 sx (2001)16v autómon nincs töltés. Alattomos módon merült le, mert a töltés lámpa elalszik. Levettük a generárátort padon bemérték jó 14.5V a töltés. Akkunál mérve semmit se tölt pedig a töltés lámpa elalszik. Tud-e valaki tanácsot adni merre tovább. Bizti, relé, vagy valami amit meg kell nézni? Előre is köszönöm
Nekem is állandóan világít ha elindítottam és mindegy hogy az automata világítás opciót ki vagy bekapcsolom.
A Bsi szerint az állandó világítás opció viszont aktív. Csinált olyat is (ezt mondjuk nem tudom miért) hogy ha bekapcsoltam a lámpát mégis akkor egy kis idő elteltével elkezdett villogni a visszajelzője a tompítottnak majd kíírta hogy be(vagy ki)kapcsolja az automata világítást és volt hogy helyzetjelzőre lekapcsolta.
Jó lenne ha tudnám kapcsolni,de félek tőle hogy ez csak kapcsoló cserével lesz újra jó.
Ha álló helyben tudod vele produkáltatni a kattogást akkor biztos hamar a végére lehet járni csak két ember kell hozzá.
A leírásod alapján én mindenféle képpen arra gondolok hogy a motor elmozdulása kelti a hangot. A kuplung bovdent vezető fém konzol elég közel van a nyúlványhoz a váltó tetején-például. Biztos hogy jobbról jön? Mert az alsó "motortartó" (ami inkább nyomaték támasz) az jobb alul csatlakozik a bölcsőhöz.