Keresés

Részletes keresés

mickeySA Creative Commons License 2007.09.20 0 0 2693

na..buszkelkedtem itt a site-al..erre kaptam egy uzenetet hogy valami gond van kozpontilag..a Forum rovatokat csak olvasni lehet,hozzaszolni nem..majd utana neznek..

A belepesekkel regisztraciokkal valo gondot tovabbitottam az "illetekesnek"..:)

Elmeletileg most a fooldalt lehet latni,a News rovat hireit olvasni..illetve az eddigi forumokon levo dolgokat lehet olvasni..

Mindegy,amig nem oldodik meg addig rakosgatok fel hireket..a forumozas meg addig marad itt:((...lenyeg,hogy beszelgessunk..:)

ja..meg annyit..ha megjavul minden..a hireknel neha olvashattok olyat hogy regisztralt felhasznaloknak..ezeknek a hireknek a kifejtese,kepanyagai elmeletileg a mukodo forumokban olvashatok a regisztraltaknak..nem kell sehova kattintani..az utja az,hogy belepsz,az ilyen tipusu hireknel van egy hivatkozasi utvonal pl Forum-Vadludak vagy Forum Bank-Nigeria...ilyenkor ezeket a pontokat kell kovetni..belepsz a forumba(bal oldal) azon belul mondjuk a Bank rovatba es utana a Nigeria topicba..es igy tovabb..

mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2692

irj valamit valamelyik topicjaba a Forumnak,elmeletileg benn vagy.ugyan miert es kit zavarnal?

Előzmény: Amerigo Gal (2691)
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2691
Üdv Mickey
Nem akartalak megbántani,igazábol tudom hogy sok hires egységnek helyi nyelvjárásban irt dala volt,ha jol tudom az általam oly sokra tartott Selousnak is.Meg más Rhodesiai alakulatoknak.
Illik is az afrikai nóta a honlapodhoz.....illene a Les oies sauvages is.
Közben kiderült hogy tényleg töröltél.Akkor jöhetek?Nem szeretnék zavarni. vagy ilyesmi

Előzmény: mickeySA (2690)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2690

elnyekeregte??

na jo...most meg elnezem mert nem ismerheted a songot....

:))))))

ez egy nagyon tiszteletremelto dal..ha azt mondom olyan mint a La Legion marche vers le front akkor gondolom mas a helyzet..igazabol azt az infot kaptam hogy max 1 MB zenei anyag teheto be hatterzenenek igy ez csak egy resze valaminek:)

gyere masik nickkel,a regit toroltem akkor.

Előzmény: Amerigo Gal (2689)
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2689
Üdv Mickey
Én máris világcsúcsot döntöttem a kurriozum zenével.....
Amilyen hülye vagyok nemcsak a jelszavam felejtettem el,hanem a nickem is,igy ahányszor rápróbáltam,a
daliás fekete uriember elnyekeregte nekem a balladát.Pedig csak egy Nickem van,meg két jelszavam:-D
Ha nem sikerülne és nem vagyok persona non grata,jöhetek másik nickkel?Majd ide beirom hogy legalizáljam
Ps.A vers szerintem is szép,viszont mintha neked irták volna.
Előzmény: mickeySA (2679)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2688
Hát, én is néztem ki a fejemből, de rendesen.:) Pedig láttam már és hallottam egyet-s-mást.
Az etióp ismerőseimhez tévedtem be sörözni, ott ismerkedtem meg vele (M.Zolival együtt már ittunk ott sört, tanusíthatja a jó viszonyomat velük.) Ő ott náluk a dísz és törzsvendég. Úgy látszik sok jót tett értük:)
Amikor beszélgetni kezdtünk és említettem az orosz ejtőernyős ezredet (45.ORP), kapásból rákérdezett:
- Ki volt a parancsnok és ki volt a felderítés tisztje?
Mondtam a két tiszt nevét. Annyi volt a válasza, széles vigyorral, hogy:
- Stimmel.
Kezet vogtunk és vigyorogva sört rendelt.
Azért a tesztelések és beugratós kérdések rendszere úgy látszik a mai napig mindenhol működik.:)))

Amúgy Cuito Cuanavale kapcsán említette, hogy a helyi feketéken kívül nagyon sok kubai DGTE tisztre és katonára emlékszik, a Keleti-Blokkból volt néhány román és bulgár, illetve találkozott kelet-németekkel.
Én a listából csak Pashat-ot tudtam beazonosítani (Afganisztán), meg Argunt és Tolsztoj-Jürtöt (Csecsenföld).
Megkeresem a többit. Amúgy egy rendkívül érdekes figura. A multkor csak röhögött és mondta, hogy ne erőltessem a dolgot, elég ha tudom, hogy négy kontinensről van szó.
:)))
Ez talán azt jelenti (nagyjából ismerve a szovjetek ,,nem hivatalos" akcióit), hogy a listán kell lennie egy Nicaraguanak és egy Kampucea-nak (Kambodzsának) vagy Laos-nak.

No, mindegy. Egyszer majd veszem a fáradságot és utánnanézek.:)
Előzmény: mickeySA (2685)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2687
...vagy a kenyaiakra...
Előzmény: Amerigo Gal (2678)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2686

szerintem se erdemes tovabb belemenni mert maga az egesz ceg megerne egy onallo 24 oras elemzest honapokon keresztul:)))

De en ugy tudom Maliki mar ki is mondta,hogy az lenne a kivanatos ha az amik keresnenek egy masik ceget..szoval itt erosen arrol szol a story hogy a bw-t kipockoljek..dehat a bw azert az ami mert azok csinaljak akik:)

Előzmény: mabelle (2675)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2685

Ez komoly lista....feltetelezem vegig "azon" az oldalon.:))..a vegen levoket nekem is keresnem kellett..:)

A cuito cuanavale-i utkozetre azt mondjak az egyik legnagyobb nyilt osszecsapas volt.."Azon" az oldalon angolai,kubai,szovjet,keleteuropai vegyes,"ezen" meg SA meg a regi barat,Savimbi brigadjai..elegge a vegen volt a komcsi rendszernek,harom operatio is zajlott 2 ev alatt..most ide nem akarok ehhez mast irni...:))egyebkent az evbol..o valoszinuleg a surujet kapta el..

az alatta levo sor az etiop-eritreai esemenyek,azalatt meg Nigeria.

Előzmény: Zicherman Istvan (2654)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2684

egy pelda..a mi iraki irodanknal egy a hatar menten dolgozo egyseg tagjai kozt ilyen sracok vannak(allando convoy kiseres)..van egy angol srac a 1 Para 1 coy-bol..8 ev szolgalattal es abba benne volt ket kor eszak-ir,egy kor kososvoi(op.Agricola) es a sierrai mentesi bevetes..negy eve van a cegnel..aztan van egy lengyel(aki szerintem az egyik legjobb operator) aki a lengyel Grom alakulatnal volt..a lengyel politika legmagasabb szintjen vedett embereket,aztan van egy szinten lengyel aki 15 ev legioval bir,ormester volt azt hissem..aztan van egy volt legios ormester aki angol srac valahonnan eszakrol alig erteni neha mit beszel:) van meg par angol koztuk volt legios,vannak persze delafrikaiak akiket a tobbseg orultnek tart:)))eleg vegyes de dominalnak a britek tobbnyire eje vagy sas multtal..van egy-ket ausztral meg par europai is..es van aki negy ev alatt egyetlen egy contacttal nem bir,egyszer nem futott bele eodba,ambushba..kurva nagy szerencse  meg van aki mar haromszor robbant fel..es van aki elso utjan ott maradt..en nem vagyok napi szinten kapcsolatba veluk de az egyik legjobb haverom az a angol fiu aki 1para-s volt,szoval elso es fel kezes infok:))

(ja egyebkent csak erdekessegkent..az uj SA mercenary bill miatt a delafrikaiak nagy resze brit utlevelet kapott..elso korben azok akik a brit seregben voltak,vagy vannak..)

Előzmény: mickeySA (2683)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2683

Bocs,nem engem szolitottal meg de azert valaszolok en is,kicsit jobban pontositsunk..ugy veszem ki a tema arrol szol,hogy lehet contractor valaki fielden..

Renesainsnek is irom...meg akit meg erdekel..

Nem azert vannak a probalkozasaitok ugy kezelve azoktol akik mar esetleg beljebb vannak mert ti vagy a tobbi erdeklodo le van nezve vagy irigyek vagyunk vagy barmi negativ,pejorativ..viszont nagyon sokszor le lett irva..iszonyatos  meritesi lehetoseguk van a nemzetkozi cegeknek es sajnos a magyar munkavallalok elsosorban valoban szemelyes kapcsolatok utjan indulnak el..igy majd valoszinuleg azok akik voltak vannak vagy lesznek kint Iraqban,Afghanban es az ott szerzett kapcsolataikat majd talan mar tudjak erre hasznalni..Ugy hallottam egy magyar alakulat megy majd olyan feladattal afhanba ami esetleg nem egy utolso referencia lesz majd ha valamelyik a maganvonalra kerul..

nos..nem konkret iraki dolog de mivel ez a legnagyobb piac jelenleg gyakorlatilag ralehet erteni..

Ahogy mabelle irta,a multik nagy resze teljesen civil formara(de nyilvan mas tartalmi hatterrel) tart fenn HR irodakat illetve osztalyokat..ahogy mondjuk egy kulfoldi munkara jelentkeznel egy barmilyen szakteruleten ugy ezeknek is elkuldheted a CV-det az o formatjukon..de ahogy irtak egyreszt a mamut cegeknel borzalmas mennyisegbe jelentkeznek masreszt amire itt a tobbseg vagyik ahhoz kevesek sajnos a hazai tapasztalatok..tudok itt a forumrol olyat is aki altisztkent szerelt legiobol,tokeletes francia nyelvvel meg egy francia ceghez sem tud oaferni..pedig effektive veluk dolgozott kozel egy evtizedig..

Szoval kb igy valogat egy profi ceg illetve erre kell keszulni..

Elkuldod a CV-det ugy ahogy azt ok kerik illetve ahogy megfelelnek a szokasos katonai cv felepitesnek..ha ezek alapjan kivalasztanak,meghivnak egy interjura az adott irodajukba..ezt altalaban jelzik elore..pl London,NewYork,LA,vagy barmelyik varos amit megjelolnek..kiutazol a sajat koltsegeden.. elmesz az interjura..a kovetkezok alapjan fognak felmerni illetve kikerdezni..eloszor is meg mielott meghivnanak mar egy altalanos informacioval birnak arrol,hogy a leirtjaid valosak e..tehat pl ha beirsz egy alakulatot es van oda kontakjuk akkor azt megkeresik,megerdeklodik hogy XY valoban ott szolgalt e..(ezert ebbol mar kiderul hogy itt foleg azokra az egysegekre,ezredekre,stb figyelnek amiknek olyan a multja es olyanok a feladatai vagy hire stb..altalaban ha olyan poziciora keresnek amik mar valoban katonai elokepzettseget igenyelnek a HR eloszures utan a recruiter vagy a szemelyzeti analyst mar ugy kapja meg az anyagodat.hogy ezt az informalodast o szemelyesen vegzi.es van olyan multja illetve kapcsolatai hogy akar szakaszparancsnoki szintig visszatud jutni a legtobb nemzetkozi alakulatna ha informalodni akar..(ugye:)))aztan tehat bejutsz ele a beszelgetesre..elvarjak eddigre mar illetve kivancsiak arra hogy milyen professzionalis referenciakkal rendelkezel(lasd az elozo mondatokat)..aztan a munkapreferenciaidat elemzik..ha mondjuk testor vagy es olyan melot keresel akkor nyilvan nem mindegy hogy egy kozep europai uzletembert vedtel vagy egy cegnel voltal akik hol ezt hol azt vedettek veled vagy nemzetkozileg ismert ember mellett voltal..az se mindegy hogy melyik teruleten vagyis hogy a szorakoztatoiparban vagy politikaban..a testorok kozt ugyan itt van atjaras de amirol en irok azok a psc,pmc,stb cegek..felmerik a hozzaertesedet ahhoz amit megjeloltel ismeretanyagnak,figyelik a koncentracio kepessegeidet,felmerik hogy rendelkezel e kulonleges kepessegekkel-ez nem a special force multat jelenti csak hanem emberileg,mentalisan,stb is..aztan van egy biztonsagi ellenorzes,ennek technikaja ismert ugye,aztan..idegennyelv ismeret..ez fontos..aztan kerik es elemzik az utolso ot poziciodat a katonai vagy torvenyvegrehajtasi vagy civil teruleten es azokat hogy ezeken a teruleteken milyen oktatasokon vettel reszt milyen kepessegfejlesztesen vettel reszt..stb..ezek utan ha minden okes ajanlanak egy fizetest es ismertetik a feltetelekt..mondjuk a szerzodesed 3,4,6,8,12 honapra szol..4 het melo egy het szunet,vagy 3 honap melo 1 honap szunet ez melo fuggo..a fizetesedet az adott pozicio altalanos adatai alapjan tortenik,attol hogy esetleg egy positiora jobb vagy  a kepesiteseid(es nem a kepessegeid)alapjan az nem szamit..aki regota benne van annak van esetleg rutinja egy salaryrol szolo targyalasnal mozogni de a penzt altalaban ok szabjak meg..ismertetik hogy mik jarnak a contracttal..orvosi ellatas,fogaszati ellatas,biztositas,mennyi repulojegyet fizetnek,felszereles,stb..

Ezek utan sok ceg ragaszkodik hozza hogy minden kepesitesed ellenere vegezz el egy kurzust amit a ceg sajat maga szervez az adott positio betoltesehez..ezek utan indulsz el a melora..ja..a kepzest te fizeted,ezt tobbszor megelolegezik..

Előzmény: Kavics78 (2642)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2682
Hm, talán. Most valahogy nem ugrik be.
Előzmény: mickeySA (2681)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2681
uj zene vagy valamire formazva(pl az oies sauvagas-ra?)?
Előzmény: Zicherman Istvan (2640)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2680

Azt gondoltam,hogy Neked tetszeni fog..:))

Előzmény: bimba5672 (2637)
mickeySA Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2679

udv

ket-negy napig gep elott tudok lenni es mivel sok ertelmes pihenesi lehetoseg jelenleg nem adott igyekszem bepotolni a "lemaradasomat"..:)

Amugy amiota jo 3 hete nem vagyok atlagosan jobban porog a topic:)ez jo..

Megegyzser szeretnem kerni azokat akit erdekel,hogy a jovoben hasznaljuk inkabb a wildgeese site-ot,ebben a par napban igyekszem oda is anyagokat kuldeni..

A masik meg,hogy nagyon-nagyon sokara sikerult belepnem ide az indexre es egy ideje nem is szivesen szeretnek itt informalisan kommunikalni.A site-ra pedig tudok maganuton ugy kuldeni anyagot hogy az megbizhato emberen keresztul keruljon oda fel.Az sem top vedett,de egy icipicit jobban erzem magam ott..:))

Most par hsz-hez irok itt de kerem aki utana folytatna inkabb jojjon oda..(amugy is..piciket modosult a stilus pl van fenn egy kuriozum zene meg az Aprily Lajos verset is feltetettem hitvallaskent..

szoval olyan kb hetvegeig ha valakinek van kedve jojjon beszelgetni..

A mailekre is igyekszem valaszolni de akik cimet eddig nem ismertem az "itteni "bizonytalan technika miatt torlom illetve spamba van..toluk elnezest,ha olyan privat tartalmu akkor talan jo honap mulva probalja ujra,ha pedig nem tul szemelyes akkor a wildgeese -vadludak forumban johet..ja..javaslom a delafrikai mailt hasznalja aki megiscsak irna..

na akkor par reakcio..

Amerigo Gal Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2678
Nekem bejött,de nem tudom erre gondolt e Mabelle?

Iraq Battle Was Self-Defense, Security Firm Says
Előzmény: Kiriyama (2677)
Kiriyama Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2677
Nem jo a link,vagy már nincs fent.
Előzmény: mabelle (2676)
mabelle Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2676
kicsit mas... (ezt a bw ugyet szerintem hanyagolhatjuk is... minden csoda 3 napig tart)

http://www.cnsnews.com/ViewForeignBureaus.asp?Page=/ForeignBureaus/archive/2
mabelle Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2675
megusszak:)) ( a következo mar mult idoben lesz:)
Előzmény: mabelle (2674)
mabelle Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2674
szerintem megusszak:)) egyre inkabb erre tendalok.... az engedely ugyeben meg nem aggodom.. idaig sem volt hivatalos MOI mukodesi engedelyuk..
Előzmény: mabelle (2673)
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2673
ja meg jut eszembe , kocsit vegiggondolva az esemenyeket.... tuti, hogy kaptak valami army tamogatast , ahogy belecsusztak az ambushba..... csodalkoznek, ha apachok, es katonai qrf -rk nem avatkoztak volna bele...mégis a BW rol van szó.... :))
Előzmény: mabelle (2672)
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2672
haliho Szlejer,...

hat korai lenne talalgatasokba bonyolodni... de en azert alapvetoen a BW re teszek.... 1 milliardnyi dollaros aktiv szerzosesuk van most is... raadasul a legfontosabbak...

az is igaz hogy malikiek nagyon fenik rajuk a foguk.. (es iagazabol nem is ez a mostani.. mert ilyen tobbszor elofordul, eleg hippokritak ilyen szempontbol... a karacsonyi lovoldozes ami boki a csoruk.. hiszen egy fontos iraqi testoret lottek le)..

ja es az amugy nullahoz konvergalo helyi megitelesuk emelkedne...hogyha valamit tudnanak tenni.... ennek ellenere nagyon meglepodnek, ha valamilyen formaban nem usznak meg...:)
Előzmény: Szlejer_ (2671)
Szlejer_ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2671
Mik a tippeid? :-))
Előzmény: mabelle (2670)
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2670
nahat ezt azert megnezem:)))) hogy ennek mi lesz a vege:))
Előzmény: Szlejer_ (2669)
Szlejer_ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2669
És akkor itt a fejlemény:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6998788.stm
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2668
felreertes ne essek a contractorok egy csomo jo dolgot is csinalnak....csak arrol nem ir annyit a sajto:)

http://www.earthtimes.org/articles/show/108671.html
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2667
csak ugy erdekessegkeppen..... volt itt emlegetve ez a BW karacsonyi lovoldozes... ami miatt az iraqi fejesek annyira pampognak.... na az amerikai "kollegak" meg arrol panaszkodnak, ahogy amint ez szoba kerul specops forumokon odaat... egybol torlodik a hozzaszolas....:)) nocsak nocsak...
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2666
na... megvan linkben is ...

http://www.vanityfair.com/politics/features/2007/10/iraq_billions200710

6 oldalas szosszenet... azert itt mar volt neha rola szo.. habar csak reszleteiben:))
Előzmény: mabelle (2665)
mabelle Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2665
uraim, mindjart bekopizok valami nagyon hosszut..... de hat mickey nelkul ugyis haldoklik a topic:))
renesains Creative Commons License 2007.09.09 0 0 2664

Hali,

Azt hogy van bennem tűz nem arra értettem hogy forrófejű vagyok és megyek ha kell-ha nem..    Elszánszántságra gondoltam.

Racionális kondolkodás, hejzetfelismerő képesség, stressztűrés sok idő elteltével alakul ki és csiszolódik, ugy ahogy mondod.

Nem fényezem magam, de az FBI-taktikai házban a stressztűrő szituációs gyakakorlaton nekem lett a legjobb eredményem, ugyhogy ugy gondolom elég jól bírom a dolgot.

Nyilván nem háborús szituácok voltak ott, de nem is egy délutáni teázásról szólt:)

Üdv

Előzmény: recon (2647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!