Kérdezném, hogy mi okozhat nyávogó, nyüszítő hangot a toyotánál. Nem folyamatosan hallani, hanem csak időnként, akkor is 2-3 másodpercig. Nem is hangos, de én hallom... A bal oldal felől hallani, a kormány előtt, a motortérből.
Álló helyzetben nem csinálja, ha a kormányt forgatom, akkor sem. Csak menet közben jön elő.
Előszőr én is ékszíjra gyanakodtam. Meghúztuk mind a kettőt, bár nem volt annyira laza. De most is hallani a nyüszítést.
Szeretnék vásárolni egy OBD olvasót 2011-es Verso-hoz, olyat, amivel törölni tudom a hiba kódokat.
Tudnál valamit javasolni? Vagy estleg van-e más módszer is, mint az akku levétel és teljes rendszer áramtalanítás? Utóbbi nagyon macerás, főleg a BT összetanítása a telefonnal.
Egyik ismerősöm vásárolt egy 2013-as Avensist amiben van gyári navigáció de angol nyelvű, meg gondomom a térkép is régi. Van valami lehetőség ezeket magyartani ill. frissteni? Foglalkozik ilyennel valaki?
Igen, ez az, köszönöm! Mivel ő kereskedő, és hibriddel foglalkozik, sőt az is van neki, átlag userhez képest jobban ismerheti a típust.
Attól viszont, hogy kereskedő, még nem lesz olyan tapasztalata, mint aki ezeket saját kezűleg javítja nap mint nap. (Gondolom én)
Attól, hogy elad valamit, ettől sem lesz senki jövőbe látó guru, csak tapasztaltabb.
Természetesen én sem ma látok először autót, csak toyotával eddig pontosan nulla a tapasztalatom, ezért igyekszem begyűjteni minden hasznos(nak tűnő) infómorzsát.
Egy részletes hibakódolvasással, komponens tesztekkel, hibrid rendszer teszttel biztosan nem ártok magamnak, ha végre vásárlásra kerül a sor. Minél többet tudok az autóról vásárlás előtt,
talán annál kevesebb meglepetés ér, ha hazaérek vele.
Igazából megnéztem, melyik adapterhez milyen programok elérhetők az alkalmazásboltban.
Amiket eddig letöltöttem, az a Dr. Prius, Hybrid Assistant, és az adapter gyári programja, az OBDLink. Az OBDLink MX+ az ugye bi-directional, tehát az egyes egységek aktiválását is tudja,
az olcsóbb, OBDlink LX az elvileg nem támogat OEM kódokat, és nem képes vezérelni, csak kiolvasásra.
Ezek a vezeték nélküli kivitelek.
A OBDlink EX szintén tudja az OEM kódokat, viszont ez vezetékes, sima USB csatival, és ehhez (is) a FORScan-t ajánlják, ami ugye inkább ford specifikus, de szintén támogatja a toyota cuccait.
Rengeteg külföldi oldalt átnyálazva a toyotához otthoni átlag földi halandónak az MX+ bőven több, mint elég. Ha csak olvasgatni akarsz, meg akkutesztet csinálni, arra még az LX is bőven jó.
Amit az MX+ adapterhez még javasolnak a gyári appon kívül, az az OBDwiz, Carista OBD2, FORscan. Gondolom a Torque Pro is megy vele, ha megjött a cucc, ki fogom próbálni. (Ma rendeltem meg)
A Torque-ot már úgyis megvettem korábban, egy ezres nem a világ vége.
Nyilván az Autel MaxiPro meg Launch, meg egyebek számomra megfizethetetlenek, meg mit is kezdjek vele. Barátom műhelyében ugye ott a hivatalos Autocom CDP,
de azt mégsem vihetem magammal autóvásárlásra a komplett asztali PC-vel együtt :-D
A legjobb, ha nincs is szükség ezekre az eszközökre, viszont megkönnyíti az ember életét akár egy otthon végzett karbantartás esetén is. (Fagyálló csere, stb.)
Átlag userként azt mondom, ez sem olcsó (adapter + posta + vám ~50k huf), de ha 4-5 misit készülök kiadni egy autóra, akkor azért megtérülő beruházás lehet rövid és hosszútávon is.
A gyári javítási,és diagnosztikai leírásban erre semmiféle leírás,és dokumentum nincsen,így ezt hivatalos márkaszervizben dokumentummal alátámasztani nem lehet.Azt a gyári gépen látni lehet,hogy milyen fordulatszámmal dolgozik a vízpumpa,és mennyi a cél értéke,ezek közti különbségekből szoktak következtetni egyes emberek,hogy csere,vagy még nem,a gyári utasítás azt írja,ha rossz,cseréld ki,de azt nem,hogy nézegesd a különbséget.
Egyes fórumos,facebookos ,,hozzáértők" kitapasztalták,hogy mekkora az a különbség,amikor csereérett,a legutóbb mintha az olvastam volna,hogy 500ford/min fordulat eltérés felett csere.
Jól írtad,a pontos mennyiséget az adja meg,amikor az olaj kifolyik a beöntőnyíláson,akkor megfelelő.Ha bedugod az ujjad kb 5mm-rel lejjebb érzed a szintet,akkor az is megfelelő.Túltölteni szinte nem lehetséges.
Szia. Engem is érdekelnének ezek a szoftverek, ha megoldható.
Már annak is örülnék, ha legalább pár szoftver nevet tudnál mondani, hogy mit keressek. Eddig csak a TiS Techstream-ig jutottam, a gyári szoftveréhez, de azt meg sehol nem lehet megszerezni.
Nem mintha bajom lenne vele, de addig akarok felkészülni amíg nincs. Sajnos a márkaszervizek kutyába se vesznek, ha nem egy köteg 20ezressel próbálom orrbavágni őket. És akkor is csak a szarrágás megy.... :(
Jelen esetben részemről még mindig Auris Hybrid, 2017 vagy 2018. és a vízpumpa esete
A legtöbb helyen azt olvasom, hogy a vezérlő által kívánt és ehhez képest a visszamért, valós fordulatszám aránya elég jól jelzi / előrejelzi a várható élettartamot.
Tudnátok nekem erre konkrétabb értékeket mondani? Szeretnék kicsit felkészültebben autót venni. OBDLink MX+ és a célra használatos szoftverek beszerzése folyamatban.
Elvileg ez bidirectional, támogat OEM kódokat és freeze frame-et is. Kollégám avensisén kicsit kifaggatom majd, mit is tud.