Keresés

Részletes keresés

scratch Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2496
Mi az, hogy nem túl fényes a jővö? Azért mert a márkás olcsó? Éppen ez a jó! Neked is az a jobb, ha olcsó, mert többen vesznek, Te meg többet szerelhetesz be.
Előzmény: windy12 (2483)
scratch Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2495
Miért probléma Neked, ha a megrendelő dönti el, hogy hova szeretné a klímát? Ő fogja naponta használni, nem Te!
Előzmény: klimakiraly (2475)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2494
Szia Okoska!

Amenyiben "alergiás" vagy a hangra, úgy én Daikin, Panasonic delux, Art Cool, klímák között nézelődnék ( azt hiszem a sorrend is helyes) igaz ezek magasabb kategoriás gépek, de vakon megbízhatsz bennük, nem szükséges müködésközben ellenőrizni.
Igaz, magasabb árfekvésű berendezések ezek!
Elv nincs, én ágy fölé, így kerülve a közvetlen légáramlatokat!

Szia
Előzmény: OkOs (2468)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2493
Szia Windi!

Igen konkrétan erre gondoltam ez átverés! Szerintem is!
Előzmény: windy12 (2487)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2492
Szia Pisti!

Úgy gondoltam, hogy van egy ár és azt az árat visszafelé költségeltem és a szám ami kijött az nagyon kevésnek tűnik, hiszen kereskedelmi haszonról nem beszéltem még és minimum 2 kézen keresztül ment.
És az összeghez viszonyítva mondom ezt, hogy nem lehet "jó", hiszen olyan kevés, elképzelhetettlenül kevés.
Előzmény: _Pisti (2484)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2491
Hali Viricsi!

Megértem, ha nem akarsz nem válaszolsz, mindenesetre én megosztanám néhány gondolatomat a nyílvánosággal.
Amennyiben jól gondolom, úgy a Te munkád nagyrészét az instalácó teszi ki.
Ami annyit jelent, hogy a céged/megrendelőd által eladott/megvásárolt berendezéseket becsületesen beszereled, karbantartod, szervízeled.
Ha nem így van, bocsi.
Mivel tudásod javát szolgáltatva teszed mind ezt, így a szereléssel a felelősséged véget ér, így a gép további "élete" nem kell, hogy érdekeljen, nem foglakoztat az hogy miért ilyen berendezést vásárolt megrendelőd, hogy az a klíma hogy, miért, miként, meddig funkcionál nem számít. És ez így van jól, hiszen Te "csak" szereled.
Tovább görgetve, ( elvonatkoztatva ) így senkit nem érdekel az amit klímakirály említett, hogy egy emelettel lejjebb is hallható a berendezés kültérijének zaja.
Esetleg a szomzédot zavarja aki emiatt haragszik a megrendelőre.
Szerinted ez jó a megrendelőnek?
De, megemlíteném a saját példámat, horvátországban egy szálodában SAMSUNG klímával fűtöttem ( mint vendég) és olyan égtelen recsegést-ropogást produkált, minden ki-be kapcsolás alkalmával, hogy az hihetettlen, természetesen aludni nem tudtam.
Oda soha vissza nem megyek, és ez már pénz kérdés a szállodának.
Jó ez neki?
Amikor valakiben megfogalmazódik egy igény pl. klímaberendezésre, akkor ez azért történik mert, van egy PROBLÉMÁJA, nevezetesen -mondjuk- nem bír a melegben pihenni, vagy nem mükszik a szerver és neki erre a problémára megoldás kell.
A mi esetünkben ez a klíma.
Mindig előbb van a probléma, ami után felmerül az igény!
De, ennek a ügyfelünkek van még más gondja -ezer- pl, alergiás, zaj érzékeny, stb...
Tehát nem klímát akar venni, hanem problémája van.
És itt jön be az, hogy a problémára megoldás kell, (klíma) igen ám de ott van még számos témához kapcsolodó egyéb problémája-
- mint amikor orvoshoz mész, problémád van, fáj, szúr, lüktet, láz, stb. megvizsgál és meghatározza a gyógymódot-
Problémára megoldást!
A multikban történő vásárlás jelentős része ad-hoc jellegű, átesik a klíma kupacon és mikor visszanéz akkor látja jééé klíma akció csak 19990(remélem soha) vegyünk, és vesz, mert olcsó és mindez jó nagy betűkkel ki vagyon írva, hogy vak is lássa.
Ugye így már, nem is annyira rossz hasonlat az orvosos.
amúgy a kenyérrel ördögöd van, most jöttem haza síelésből és a császár zsemle melett ott volt a barna kenyér csak azt ettem! :))
És már ne is haragudj, de miért röhej az, hogy az emberek mindenhol, mindenkor azt kapnának amire Valójában szüksége van. Az élet minden területén.
Remélem érhető amit írtam.

Előzmény: viricsi (2489)
_Pisti Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2490

Legfeljebb majd kicsereli a kovetkezo tulaj par ev mulva.  :)

Előzmény: Korci_PÉCS (2488)
viricsi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2489
Üdv Fridzsiman !
A magam részéről nem szeretnék tovább rágódni ezen a kérdésen,ami nem azt jelenti hogy beléd folytanám a szót. Erre a tevékenységre valós piaci igény van,ezekre az olcsó gépekre is tömeges igény van,Ráadásul egyenlőre még egyik noname gépről sem tudok ordas rosszat mondani,mert igazából csak két három éve kezdtek rohamosan terjedni,éppen az olcsóságuk miatt.Ha te nem szerelsz ilyet,az szived joga.Eszembe jut a vak néni és a mókus örs esete.Továbbra is az a véleményem,adj tanácsot nekem,hogy én hozhassam meg a nekem legjobb döntést.
Jómagam viszonylag kevés számú ilyen gépet szereltem,mivel nekem főállásom van,ahol alapkövetelmény tökéletesen megbízható rendszerek,gépek üzeme,így ott noname gépek nem fordulnak elő,kizárólag márkás gépeket szerelünk fel és üzemeltetünk.A családi Bt. ben "szabadidős tevékenységként "vagyok néhány cég alvállalkozója,innen az ismeretség a szerényebb kategóriájú gépekkel.
Az orvos baromi rossz hasonlat,mert ott sem szabad akaratodból,hanem a betegség okozta kellemetlen tünetek késztetnek arra,hogy vakon elfogadd az orvos segítségét,pedig azt is tudjuk,hogy ő is sokszor téved,a felírt patikaszer pedig sokszor annak függvénye,hogy az orvos melyik gyógyszergyártól kap támogatást.Hogy én is sarkos példát írjak,szerintem baromira megdöbbennél a közértben,amikor bemész egy kiló fehér kenyérért,de ott elmagyaráznák neked hogy az egészségtelen,egyél barna rozskenyeret és nem adnának neked csak barnát.Ezt a mentalitást próbáld meg továbbvetíteni az élet bármely területére,röhej lenne.Neked Mercedesed van,amit az autókereskedő istenít, vagy Opeled,amit szerettél volna venni?

Üdvözlettel: viricsi
Előzmény: fridzsimann (2480)
windy12 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2487

Bbéci

 

Igen, Rád gondoltam, nagy szerencséd volt azzal a Stiebellel, hisz noname árban vásároltad. Ez lesz a tendencia, biztos, hogy nyáron a multik a márkás gépeket is akciózni fogják, már van is erről egy-két információm.

 

Szerintem ennél sokkal szomorúbb, hogy sok nevesebb cég vásárol kínai noname terméket, aztán saját márkanévvel fellogózza, és kétszeres, két és félszeres áron hozza forgalomba. Itt most fel tudnék sorolni legalább négy-öt ilyen terméket. Sőt, van, amelyik ugyanazt két féle néven hozza forgalomba, az egyik a saját neve, a másik, meg valami fantátia. Ez igazán átverés.  Szerintem.

Előzmény: BBéci (2485)
klimakiraly Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2486
Hello :-)

Nem jóóó, mert nem lehet jó.

Kérdés mit nevezünk jónak.
Egy DACIA is jó, de XXI században azért más egy OPEL.

És PRC. vagy márka?

A PRC az nem jó mindenhova, pl..
Tetőtér cseréptartó, a PRC még az eggyel alatta lévő szintem is ami már teljes tégla ott hallatszot. Mibolon simán tudtam a fönőknek bemutatni!

Márkás 17kW kültéri, a ventillátor hangja ami ugye nem nagy, teljes fordulaton elnyomja a kompresszor hangját (Igaz ez falon vaskonzolon). Komolyan számomra döbbenet volt egy hónapja.
Az óta sem tértem magamhoz komolyan! Ilyen csak a mesében van, 10éve nem lehet beszélgetni mellete, nem hogy melette 5 méterre se. Ugyanaz a gyártó.

Na már most PRC az is hűt, de egy meg egy hibája van ami a márkáknál már nincs.


K.K.

ps: Hogy meddig fognak elbiciklizni, azt meg kitudja. Kiforott technika, mert licencelik az elöző márkás gyártó sorokat? Hát nem tudom némelyik olyan műanyagból van, hogy felszereléskor elpattan, mi lesz abból 10 év múlva? És ha elpattan ugye egyjó kompresszor akkor már nem segít, kukában végzi szegény.
Előzmény: _Pisti (2484)
BBéci Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2485

A válasz engem is érdekel, annak ellenére, hogy semmiből nem szokásom nonémet venni. Vagy várok egy leárazásra, vagy gyűjtök még egy darabig. Sokat emlegetett példázatom szerint 20 évvel ezelőtt inkább közlekedtem BKV-val, mint Trabanttal, ameddig nem jött össze a pénzem egy normális autóra.

Sikerült a listaár feléért Stiebel Eltron klímaberendezést vennem (talán Windy éppen rám gondolt), de ha ez nem jön össze, inkább spóroltam volna még egy évig Daikinra, vagy valami hasonlóra.

Előzmény: _Pisti (2484)
_Pisti Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2484

"Nem jóóó, mert nem lehet jó."

Miert?  :)

Nekem is noname (Vestel) klimam van, mar ket eve mukodik gond nelkul.

Mondjuk egy kis garzonban, panelban.

Előzmény: fridzsimann (2482)
windy12 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2483

Akkor mit szóltok a már sokat emlegetett 37.900 forintos Dimarsonhoz, ami - a reklám szerint - tartalmazza a telepítés költségét is. Arra is kíváncsi lennék, hogy ki telepít ezeknek? Mert eddig még nem sikerült összefutnom senkivel, pedig szívesen megkérdezném, hogy mennyiért rak fel egy ilyen gépezetet. Tízezerért? Nekem egy alap telepítésre eső költség ennél több, tehát sajnos nem értem. Mi van, ha meghibásodik? Ki megy ki garanciális javításra?

 

A Marketekben való klímavásárlás sajnos még jobban ki fog bővülni, ugyanis a noname-ek mellett megjelennek a márkás termékek is, és természetesen iszonyú nyomott áron. Már tavaly is lehetett kapni Stiebel Eltron duo-t mélyen a listaár alatt. Annyira olcsó volt, hogy kevesebbért adták, mint amennyiért a mi cégünk viszonteladóként megkapja. Samsungot is árultak a Medi@ M@rktban, igen akciós áron. Szóval nem túl fényes a jövő a split piacon. Szerintem. 

Előzmény: fridzsimann (2482)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2482
Szia!

Köszönöm, hogy a szívemből beszélsz, tán a régiség szól belőled :))))
Egyszerűen elkellene mondani itt -nem csak itt- mindenkinek, hogy nem jó az ötven ezres klímaberendezés!
Nem jóóó, mert nem lehet jó.
Nem udvariaskodni, hanem tiszetsséggel elmondani, hogy nem jóóó!
Mert:

Klíma 50.000
áfa -10.000
Termékdíj - 4.000
Vám cca. 11% - 4.400
-és kínából jön, hamburgban rakják ki, európai béreken, kamion hozza, raktár, logosztika, finanszírozás stb. ................. és a legvégén ott a garancia.
Nem tudom valójában mi marad, de szerintem 25.000 nem több.
És itt megkérdezem, vajon mit lehet kapni 25.000 Ft ért?
Előzmény: klimakiraly (2475)
Pat_ Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2481
"Légtechnika munkadíj? Minimum még egyszer a split, de inkább egy kicsit több."

Simán több.
Előzmény: cool_klíma (2476)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2480
Üdv Viricsi!

Igen ez a véleményem, ugyanis BÜSZKÉN kijelenthetem eleddig egyeztlen egy darab marketben vásárolt berendezést nem szereltem fel senkinek! Még a jóó anyámnak sem!!
Mert vajon melyik megrendelőnek és miért jóó marketben vásárolni klímát??
Az egy baromság. (Megest rosszat szótam?)
Egyszerűen nem jó nekik, de ők ezt nem tudják, mennek a reklám után.
Kiváncsi volnék ráá, Te mennyit szereltéé fel?
És igenis egy megrendelőnek azt kell kapnia amiről Te meg vagy győződve, hogy jó.
Kérdezem én, el mész egy orvoshoz- beteg vagy- Te mondod meg
, hogy milyen gyógyszert írjon fel, kikéri a segítséged a döntés meghozalatában, hogy mit írjon fel. Nem!
Megvizsgál és felírja a korodnak, súlyodnak, nemednek, stb megfelelő gyógyszert.
Te elmész a patikába kiváltani a gyógyszert és neki álsz alkudozni a gyógyszer árán, mondod azt, hogy ez helyet, azt adjon mert annak jobb a tesztje.
Gondolom nem!( Jelentkezzen az aki igen, mert szerintem nincs ilyen ember)

Vagy Te ezt másként gondolod?
Előzmény: viricsi (2474)
klimakiraly Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2479
Hello :-)

Nem válogatunk, mérlegelünk!
És az jött ki, hogy egyelőre kivárunk/profilt váltunk bövítünk.

K.K.
Előzmény: viricsi (2478)
viricsi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2478
Üdv Király!
Sajnálom,hogy Szeged környékiek vagytok,mert szivesen vettem volna néhány "nem megyünk" tipusú címet. Mifelénk úgy látszik hígabb a leves,nem nagyon lehet válogatni.
Előzmény: klimakiraly (2475)
klimakiraly Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2477
Hello :)

Igen jól, igaz a métereket nem adtam, de majdnem beletaláltál.
Összessen 20 méter kell, és nem lessz semmi motoros szelepmozgatás.
Csak egy kiegészítő szűrődoboz az extra 315 méretben.
(Nekem egy bödületessen nagy szám jött ki (5%-al kevesebb a gép áránál, nem mindennapos nálunk, kerüljük ha lehet, most nem lehet), és nem akarok nagyon égni a megrendelő elött hogy valaki feléért .... )

K.K.
Előzmény: cool_klíma (2476)
cool_klíma Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2476

Szia Klímakirály!

 

Ugye ez a viszonyszám árinformáció akar lenni? Remélem, jól értettem, próbálok hát segíteni:

 

7 kW légcsatornás gépre + üzembe helyezésre gondolom van árad

 

Szívó oldali csatlakozó doboz kb 10.000,-

Nyomó oldali csatlakozó doboz kb 10.000,-

 

Ennek a gépnek kb 1200 m3/h körül lehet a légszállítása, ha 250-es csöveket húzol minden anemosztáthoz külön, akkor 3 m/s alatt lesz a légsebességed, ami bőven jó. Azért érdemes mégis a 250-nél maradnod, mert ehhez kapsz olcsó 600x600-as anemosztátot.

 

Szóva szigetelt flex cső NA 250 AIRVENT: 2200,- Ft/m, 10 m-es dobozokban kapható

 

Legolcsóbb elszívó/befúvó 600x600-as reszterhez: Airvent PEF és PET + FLR 250 doboz.

 

Egységár (doboz + anemosztát): 11.900,- + FA

 

Tehát ha minden anemosztátot elhúzol 5 m-re a géptől, akkor a légtechnika anyagárad nettó 160.000,- Ft körül mozog a gép nélkül.

 

Légtechnika munkadíj? Minimum még egyszer a split, de inkább egy kicsit több.

 

 

Előzmény: klimakiraly (2475)
klimakiraly Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2475
Hello :)

És az én cégemnél alapvatető dolog az, hogy az ügyfél azt kapja, amiről én megvagyok győződve, hogy neki a legjobb megoldás!

Ebben több mint 90% igazság van.
Példa 3*4 méteres helyiség, a három méteres oldalon a bejárat. És jobbra és balra egy-egy ajtó. Én szerettem volna a bal oldali ajtó főlé rakni a klímát, hogy átfújjon a jobboldali ajtón a ritkán használt tárgyalóba is ahova nem vettek klímát. (Ami szerintem egy butaság volt de most ez lényegtelen)

De NEM neki a bejárati ajtóval szembe az ablak főlé kell, tudni kell az asztaluk (mert ketten is voltak ekkora irodában) az ablak elött volt. Még a következő helyiségben nem fúrtam ki a lukat a 65 körmaróval sima mezei téglában (kb 10 perc szok lenni). Már jőn hogy fázik a homloka ...... pedig 5 percig gyözködtem, pedig nyáron az Qa sok idő!
De nem neki oda.....

Amikor mész beüzemelni marketekben vásárolt nonémebbnél nonémebb gépeket,akkor is ez a véleményed?

Szerintem ez rém egyszerü, nem megyünk!
Majd ha nekik is lesz 10 - 15 éves klímás múltjuk Magyarországon.
Addig nem szeretnénk megfizetni a tanúlópénzt. (93 óta volt elégszer)


fridzsiman

Beszabályzás, az egy szép feladat, mondjuk Te láttál már olyan kljmást aki látott olyat aki beszabályzott egy légcsatornás gépet magánszemélynél? Persze technológia az megint más, ott egyből bukó van. SZERINTEM

Mondana valaki egy viszony számot egy 7kW-os légcsatornás split csatorna rendszerre/felszerelésre nem tetőtér sima rasteres álmennyezet 2méter szabad hely a csőveknek!

3 elszívó 3 befúvó reggeleig kellene, és nem priviben. ;-)

K.K.
Előzmény: viricsi (2474)
viricsi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2474
Üdv Fridzsiman !
Mivel semmiképp nem szeretném rontani a topik stílusát,ezért megkérnélek,hogy olvasd el az első hozzászólásodat és próbáld megtalálni benne a szakmaiságot.Ha még korábbra is visszaolvasol a lapokon,láthatod,hogy DrKlíma belépője sem volt felhőtlen,mégis a topik remekül működik.Szerintem ez a fórum a szakmai kérdéseké,nem pedig a moralizálásé.
Egy mondatod mellett azonban nem tudok szó nélkül elmenni.
A 2450-esben ezt írod "És az én cégemnél alapvatető dolog az, hogy az ügyfél azt kapja, amiről én megvagyok győződve, hogy neki a legjobb megoldás!"
Tudod,én nem azt szeretném kapni amit te jónak tartasz.Nekem maximum segíts eldönteni,hogy mire van igazából szükségem. Amikor mész beüzemelni marketekben vásárolt nonémebbnél nonémebb gépeket,akkor is ez a véleményed?
Írod azt is,hogy feltűnően szivélyes ez a topik.Tegyél róla hogy az is maradjon.(vagy legalább ne tegyél ellene)

Üdvözlettel: viricsi
Előzmény: fridzsimann (2454)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2473

Kedves Zeki!

 

Hát szíved joga

Előzmény: Törölt nick (2465)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2472

Te boomerhu!

 

Hát nem érted, hogy nem mocskolódom sem most sem ezt megelőzően, éppen Te teszel ilyet!

Példának okáért:

Hát azért, mert vannak olyan rongy alakok, amilyen te vagy.

 

Szakmai hozzászólásomat megtalálod a válaszaszaimban és már meg ne haragudj, de mettől meddig tar a szakma, Te tudod ezt?

Mert ugye ez relatív, pl. dr.klíma hozzászólása is már a szakma.

És az is szakma, hogy mit hogyan ajánlunk egy ügyfélnek, megrendelőnek.

Szertnélek megkérni, hogy figyelmesen olvasd el hozzászólásomat és, ha valamit nem értesz akkor bátran kérdezz!

Hidd el válaszolok.

Előzmény: boomerhu (2461)
fridzsimann Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2471

 

Nagyon sajnálom, ha támadásnak vetted, nem állt szándékomban támadni!

Ezért bocs!

Mindenki ott reklámoz ahol akar és teszi ezt úgy ahogy akarja.

Az én véleményem ezzel szemben más, de ez nem támadás. Ezt szeretném kijelenteni!!!!

 

Előzmény: windy12 (2463)
klimakiraly Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2470
SziaSztok :)

Pereg a topic ....

A mai termés, hűtőakkumlátor súlya. ;-)
Na de egy közönséges split klímában, és 35 - 40 ezer pluszazZáfa.

Télleg ekkora üzlet ez a KLíMA, hogy a füszeres is ezt árul/szerel?

hűtőakkumlátor súlya ;-)

K.K.
scratch Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2469
Nem rossz! :)
Előzmény: cool_klíma (2451)
OkOs Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2468
Sajnos ismerősi körben nincs klíma, úgyhogy nem tudom meghallgatni. Meg igaziból nem is a nappali zaj az érdekes, hanem az éjszakai (olyan helyet meg pláne nehéz találni, ahol ezt meg lehetne hallgatni). Remélem, hogy sssssss lesz :)
Hm, a 10eFt nem hangzik kevésnek (gondolom, ez egy meleg nyári hónap lehet).
A beltériket hova szokták (kell?) tenni? Az ágy/kanapé fölé, vagy oda pont nem jó? Vagy milyen elveket kell követni az elhelyezésüknél?
Előzmény: cool_klíma (2467)
cool_klíma Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2467

Kedves OkOs!

 

Igen, szerintem elégedett leszel a Mideaval. Sajnos a beltéri csere nem fog menni, több probléma is adódik.

 

A hanggal kapcsolatban azt javaslom, próbáld ki: keress meg egy barátod, ismerősöd, akinek van egy hasonló árkategóriájú klímája, 2-2,5 kW körül, és hallgasd meg mondjuk TV-PC zaj mellett, meg tök csöndben, és eldöntheted, hogy zavar vagy nem.

 

Ez egy nagyon szubjektív mérőszám, hogy halk-hangos, és leírni is nehéz. /Mondjuk SSSSSSS meg sssssssss  :) /

 

Fogyasztás: egyszer végigszámolgattam, hogy egy 3.5-ös gép, ha heti 7 napban üzemel, napi kb 10 órát és kb 80% a bekapcsolt állapot aránya (a hőmérséklet szabályozás miatt), akkor az ~6 - 7 eFt/hónap.

 

Ha ehhez hozzáveszem a 2.5-es beltérid, akkor ~ 10 eFt/hónap szerintem a max, az áradíj többlet, ha minden nap otthon vagytok.

 

A karbantartási díjakat meg kell kérdezni attól, akitől ajánlatot kérsz, ahogy látom, itt nem nagyon szokás ajánlatokat tenni, és ez jól is van így.

 

Előzmény: OkOs (2466)
OkOs Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2466
Akkor a Midea egész elfogadható minőségű? Szóval ha nem kell a sok csili-vili fícsör, akkor elégedett leszek vele. Mondjuk egyedül a hangossága miatt aggódom (főleg a hálószobában). És az említett hasonló árú alternatíva? Vagy nem lehet olyat csinálni, hogy nem a saját beltérije kerül felszerelésre, hanem egy másik (nyilván csendesebb) egység?
Egyébként mennyibe kerül a fenntartása egy ekkora (2,5+3,5kW) klímának (karbantartás, áram, ilyesmi) mondjuk egy évre?
Előzmény: cool_klíma (2447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!