Keresés

Részletes keresés

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.05.26 0 0 108
Engem úgy tájékoztattak, hogy ha a homlokzaton látható helyre szereled, akkor engedélyköteles. De egyébként ha felhívod vmelyik környékbeli klímaszerelő céget, ők meg tudják mondani, hogy kell-e engedély, és ha igen, akkor a helyi önkormányzat mennyire rugalmas e téren.
Előzmény: Szimat (103)
Szimat Creative Commons License 2003.05.26 0 0 107
Nem tudom a ceg nevet. Ujpesten vannak a Templom utcaban.

Szimat

Előzmény: Les0130 (106)
Les0130 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 106
szimat
Nem a Kalauz Klíma a cég? Mert nekem Ők mondták ezt a 2 márkát és nekem is a Fishert ajánlották jobban, mivel megbízhatóbb, most frissült etc.

blg
Nem írtad, hogy mekkorák a szobák, ugyanis nem mindegy. Sőt az sem, hogy milyen tájolásuak és mekkora ablak felület van rajtuk. Ettől függetlenül 2 egymásba nyíló szoba esetén 1 nagyobb teljesítményűvel is meg lehet szerintem oldani a hűtést. pl.nagyságrendileg 2 15m2-es szobára 3.5kw-s szerintem szükséges.

scratch Creative Commons License 2003.05.23 0 0 105
Amiről nem nagyon volt szó a fórumba a hőfokok. Ki mennyi használja? Én nappal 22C, éjjel 25C -ra állítom.
blg Creative Commons License 2003.05.23 0 0 104
Sziasztok!

én is szeretnék egy klímát a lakásomba, ahol két egymásba nyíló szobát szeretnék hűteni. a kérdésem az, hogy hűthető-e a két szoba egy megfelelő teljesítményű normál split klímával (a két szoba között egy kb 2 m2 felületű ajtónyílás van, az ajtó természetesen mindig nyitva lenne), vagy ehhez két beltéri egységes, dual split klíma kell?

Szimat Creative Commons License 2003.05.23 0 0 103
Sziasztok,

Mi is gondolkodunk, hogy kellene legkondi.
Voltam ma egy helyen , ahol Midea es Fisher klimakat arulnak, szerelnek. A dragabb Fishert ajanlottak, mert szerintuk jobb az ar/ertek arany tekinteteben. Toshiba is van, de azt nem is ajanlottak, mert nagyon draga.
Talaltam egy erdekes honlapot, ahol aztan tenyleg minden van csak hat az arak... http://www.klima-szala.hu/
Lenne egy kerdesem is. A hazunk fala az utcan van, tehat nincs elokert. Fel lehet szerelni oda a kulteri egyseget? Vagy engedely kell?

Udv,
Szimat

rézgálic Creative Commons License 2003.05.23 0 0 102
Szia !
Ezt a tipust sok helyen árulják és az olcsóbb kategóriában van. Igazából az, hogy az R22 gáz probléma az szép dolog a környezetvédelem terén, de tudni kell, hogy hűtéstechnikai jellemzői miatt szinte minden meglévő ipari és egyéb légkondicionáló berendezés ilyennel van feltöltve, szerintem és mások szerint még sokáig maradnak is. A helyettesítői sajnos nem tudják 100%-osan pótolni. A szerkezetek méretezéséről egy szakkönyvben olvastam, hogy normál lakás hűtési igénye 30w/m3, iroda 40w/m3, míg egy üvegezett eladótér kb 200w/m3 hűtőteljesítménnyel számolandó. Egyébként ahogy nézegettem a tipusjelük is utal a hűthető térre, láttam xx70-90-120-180-ast ami kw-ban 2,0 - 2,7 - 3,5 - 5kw körüli hűtőteljesítményű. Gondolom egy déli fekvésű panellakásba ha szereltet az ember az nem baj ha pl. 2-es helyett egy 2,7kw-ost vesz.
Előzmény: Les0130 (101)
Les0130 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 101
rézgálic
Megkérdezhetem, hogy kinél vetted a készüléket és ki szerelte és mennyiért? Engem egyedül az R22-es hűtőközeg tart vissza. Az még nem EU szabvány és ha lehet akkor már R407c-s légkondit vennék...
Azért a tapasztalatokról beszámolsz? Mekkora helyiséget hűt ez a teljesítményű klíma?
Üdv: Les
rézgálic Creative Commons License 2003.05.22 0 0 100
Én egy 3,5Kw-os Midea+ szerkezetet vettem, vasárnap szerelték be. Egyenlőre csak próbaüzemben működik, mivel most inkább fűteni kell mint hűteni, most egyébként tényleg fűt. Elég sokáig tartott a szerelése (több mint 5 óra) de ehhez hozzájárult egy kikerülhetetlen dupla betonáthidaló átfúrása (D=60mm).
Egyébként nem olyan bonyolult dolog a szerelés mint ahogy némely szaki előadja. A lényeg az összeszerelés utáni szakszerű vákumozása a csővezetéknek beleértve a beltérit is. Ezen fog múlni a hosszútávú hibátlan működés. Ezután a kültériből rányitják a rendszerre a hűtőközeget majd ellenőrzés és ha szükséges a gázmennyiség utántöltése. Ezután már működik is.
istenkiraly Creative Commons License 2003.05.22 0 0 99
Midea-t láttam már működni és csendes is volt.

Egy megbízható szerlőt én is keresek, olyat aki ráér :D

Előzmény: Les0130 (90)
Les0130 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 98
Köszi az infókat
krisztababa Creative Commons License 2003.05.22 0 0 97
TeknoPoint - így ahogy írom, de ez azért nem biztos, hogy releváns info beszerzés-ügyileg, mert ők márkaképviseletként külföldről, nagyobb tételben hozzák be (ezért sem egy vészes árkategória - volt régebben kb. 140 eFt körül), viszont van egy-két extrája, pl. a pollenszűrőn felül beszerelhető dohányfüst szűrő, ami nálunk nem kell, de van olyan lakás, ahol fontos lehet.

Persze tudjuk, hogy azóta mindenhol lehet már ócsó klímát kapni. Tehát az ár igazán már nem tényező, pontosabban már a luxuskategóriából elérhetővé vált.

A szerelés a döntő szerintem, otthon nem lehet összerakni, egyrészt azért, mert a benne lévő gázok kezeléséhez szakvizsga és ún. "zöldkártya" szükséges (azok a szerelők kapják, akik levizsgáztak a normál szakvizsgájukon felül), másrészt a beüzemeléskor a gázszintet is utána kell állítani, amit csak szakember végezhet. (Ezért is volt egy korábbi hozzászólásban, hogy a szakik visszamentek ellenőrizni, s ez helyes is, ezt mindenhol így KELL csinálni, hűtőgépeknél is azért van, hogy bár 10 perc alatt megjavítják, még "szöszmötölnek" két órát.) Ezen felül ugye tudjuk, hogy ezen tényleg nem szabad spórolni, mert akkor oda lehet a drága géped meg a garanciád is. És kiemelendően fontos a karbantartás (egy évben egyszer megnézetni szakemberrel), nemcsak a gép, de az egészséged miatt is.

Les, egyébként a férjem azt szokta mondani, hogy ma már nincs rossz gép, ezek hi-tech technikával készülnek, inkább az a kérdés, mennyire vagy kényes a márkára. Ha házimoziból is csakis a szonit vagy az eldzsit szereted és ahhoz ragaszkodsz, akkor itt is megveheted a "nevet", de nem biztos, hogy érdemes, annyival "nem szól szebben", mint amennyi az árkülönbség...

Krb.

Előzmény: Les0130 (96)
Les0130 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 96
Azért meg lehetne tudni a nevét ennek a masinának, ami Nektek van? Ha már egy klímás szakember magának is ilyet választ, annyira nem lehet rossz. Azt hiszem a Dimarsonnak is Toshiba a kompresszora...
krisztababa Creative Commons License 2003.05.22 0 0 95

A párom noname (Toshiba gyártmány egyébként) géppel dolgozik, de nem hivatalosan olyat ajánl, ami a kedves ügyfél javára válik és (nem hátrány) amit ő meg tud fizetni (ez egy rendes ember :))))

Pl. A mi nappalinkban (40 nm)egy 2,7 -es ilyen gép van, ami az onnan nyíló hálószobánkat is hűti-fűti és a nappaliba torkolló 1,40 m széles, 6 m hosszú folyosót is. Gondolom, ha gagyi lenne, akkor nem építette volna be az új házunkba. :))) Ez pollenszűrővel felszerelt, 6 fokozat erősségű, ha jól gondolom, 4 programos (magában ventillál, erősen ventillál, forgatja a lapátjait meg mindenféle trükköt tud :))) Egyébként én olyat szerettem volna, ami a padláson végigfutva minden helyiségben szellőzőráccsal az egész lakást klimatizálja, de az millió körül van :(

Még egy fontos dolog: a klímákban lévő szűrőt rendszeresen takarítani, ill. cserélni kell (úgy mint a konyhai szagelszívóban).

Ha komolyan érdekel a beszerelés, akkor írj magánban mailt, telefonszámmal, s felvesszük a kapcsolatot. (Bár ez nem ennek a topicnak a témája, az autóklímákhoz is ért meg a hűtőgépekhez is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ő egy hűvös ember :))))

Krb.

Előzmény: Les0130 (93)
gagarin- Creative Commons License 2003.05.22 0 0 94
Lassan konkretizálódik a dolog (épül a házikó!) lehet, hogy majd pároddal megbeszélném ezt a kérdést... függetlenül, hogy szeptemberig tele van a naptárja (is)... :)

g.

Előzmény: krisztababa (92)
Les0130 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 93
De esteleg krisztababa felvilágosítást tudna adni arról, hogy milyen márkákkal dolgozik a párja és azokról mi a szakvéleménye???
;-)
krisztababa Creative Commons License 2003.05.22 0 0 92
gagarinnak:
Esetleg Krb. férje foglalkozik konkrétan ezzel :))) A jó feleség pedig figyel! :)))
Egyébként félreértés ne essék, nem reklámozni akarom, hiszen annyira jó szaki, hogy szeptemberig tele van a naptárja (is).. :)))

varangyfreemail:
nem értem a kérdést, de lehet, hogy ennyire mégsem vagyok szakember. Az ablakklíma beltérije belül van, kültérije meg kívül, közte az ablak.
Nem splitre gondolsz? Egyébként meg lehet oldani, hogy a kültérije beltérben (padlástérben) legyen, de úgy tudom kell egy bizonyos távolság a két rész között s ráadásul nem mindegy, mennyi a távolság. Ezért ajánlottam, hogy előbb legyen a szakember aztán meg a vásárlás. (Egyébként egy normális szakember nem fogja veled megvetetni a legdrágább készüléket, hanem az igényeidnek megfelelőt tanácsolja.)

Krb.

Előzmény: gagarin- (89)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 91
Láttatok üzletet, ahol olyat lehet kapni, aminek a hideg csövét pl. gipszkarton mögött lehet vezetni és belülről annyi látszik belőle, hogy a plafonon egy lukon jön a levegő? Mint a plafonba süllyesztett reflektor lámpa.

Még egy szempont: el lehet dugni a kültéri részt? Pl. a szomszéd ne lássa mim van :) Padlásszobába tenném, ahol a függőleges gipszkarton és a ferde tető közötti lezárt térben elég hely van kb. egy ablakklímának, csak kellene aki beoperálja oda mindkét oldalról láthatatlanul, csak a cső vég látszódjon.
Ismertek valakit aki megcsinálná ezt?

Les0130 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 90
Tud valaki valamit ezekről a Nile, Midea+, Genex típusú klímákról?
Azt tudom, hogy a Dimarson az gyakorlatilag Samsung...Állítólag a Midea meg LG...
gagarin- Creative Commons License 2003.05.21 0 0 89
Krb. - akinek van valami köze a klimaszereléshez :)))

Esetleg Krb. konkrétan ezzel foglalkozik? :)

g.

Előzmény: krisztababa (88)
krisztababa Creative Commons License 2003.05.21 0 0 88

Sziasztok,

Olvastam az eddigieket, s lenne egy-két hozzászólásom:

1. Mielőtt klímát vesztek, találjatok SZAKEMBERT, aki megmondja, hogy milyet (teljesítmény) és hogyan lehet üzemeltetni. Ezzel nagyon sok időt és pénzt lehet megtakarítani. Pl. lehet, hogy 3 helyiséget két beltérivel is ki lehet hűteni stb.

2. Garanciát úgy is lehet szerezni, hogy a gépet megveszed és a szerelő a szerelésre ad garanciát (elsősorban noname gépeknél), ha meg van a szakvégzettsége.

3. szerelési árak: attól is függ, mennyire bonyolult (milyen messze van a kültér a beltéritől, milyen magasan), de szerintem is a 30-50 közötti ár a normális. Ja, és hogy tudjátok, néhány készüléket már a szerelési tartozékaival együtt is árulnak, figyeljetek, ne vágjanak meg még ezzel is benneteket.

4. A klímaszerelésnek nem feltétlenül kell kosszal és óriási bontási munkákkal járnia.

Krb. - akinek van valami köze a klimaszereléshez :)))

3.

Les0130 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 87
Áhojovi!
és R407c gázos a Nile (környezetkímélőbb). A kérdés csak az, hogy mennyire megbízható, mert a Nile honlapján semmi infót nem találtam klímáról, gyakorlatilag kontaktot sem. Adnak-e beszerelési ajánlatot. Sok helyen a Midea, Midea + plus-t látom akciózva. Megnéztem a home page-üket is. Tényleg nehéz dönteni...
gagarin- Creative Commons License 2003.05.20 0 0 86
Electro World Nile split klíma 2,valahány kW, hűtő-fűtő 2 év gari 74,900 Ft.

g.

gagarin- Creative Commons License 2003.05.19 0 0 85
Mi az amit ma nem kínában gyártanak? :))

Nekünk volt annó egy Funai rádiósmagnónk az autóban - meg kell, hogy mondjam, igencsak jó minőségű volt mind hangját, mind élettartamát tekintve. Konkrétan sok év után az autóval együtt adtuk el. Persze alsókategóriás cuccról volt szó egy ezerkettes Ladában - mindezekhez képest írtam.
Nekem az sokkal inkább márka, mint egy Vestel pl...

g.

Előzmény: rézgálic (84)
rézgálic Creative Commons License 2003.05.17 0 0 84
Ahogy én szétnéztem klímaügyben szinte mindet Kínában gyárt(at)ják, még a nagy japán márkákat is. Egy nagy klímacég műszaki embere majdnem, hogy lebeszélt "márkás" szerkezet vásárlásáról.
Érdekesség, hogy egy helyen volt Funai japán klíma, dicsérték is de ez a márka számomra pl tv-ben igencsak elrettentő.
Előzmény: gagarin- (82)
istenkiraly Creative Commons License 2003.05.16 0 0 83
Igen, biztos vannak itt is ilyen gyártói trükkök, ez olyan mint az Omo = Biopon A tomi asszem persil vagy ariel...

Amit én kéresek, az egy megbízható klíma szerelő, panelba lenne és örülnék, ha kint vinnék a csöveket (kell valaki aki kilógatva szerel) Ha valaki tud ilyen, légyszi tudassa velem!

Előzmény: gagarin- (82)
gagarin- Creative Commons License 2003.05.15 0 0 82
Apropó márka.

Rengeteg, megszámlálhatatlan noname (számomra legalábbis) klíma van a piacon, ami viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy az rossz is. Vannak olyanok, amikre 2, sőt 3 év garanciát adnak - számomra ez már a minőség valamiféle jelét mutatja.

Ti mit gondoltok erről?

A Dimarson pl. tudom, hogy a Samsung márkája.
Ez kb. olyan lehet, mint az autógumik esetében, ahol a drága főmárka mellett 2-3 olcsóbb verziót is gyárt ugyanaz a gyár.

g.

Előzmény: istenkiraly (80)
scratch Creative Commons License 2003.05.15 0 0 81
Ahol én vettem most van duál split akció, 182 800Ft + ÁFA -tól TOYO klímák.

Gyöngyös, Koháry u. 22. 37/313-404

Előzmény: gagarin- (79)
istenkiraly Creative Commons License 2003.05.15 0 0 80
Sziasztok!

A BudapestiPiacba általában sok hírdetést olvashattok. Nekem azonban elég sokan mondták, hogy nem érdemes megvenni az olcsóbb fajtákat. Említettek érvként például alkatrész ellátottságot, meg minőséget, bár lehet hogy tökmind1.
Én a Panasonic mellett döntöttem, de sajnos az a típus most épp nincs amit kinéztem. Igaz 2 napig kersgéltem, mert ebből se találtam elfogadható áron, míg ránemtaláltam az Airmax KFT honlapjára és fel nem hívtam őket.
Sokan emlegetik még az LG-t, de az még talán drágább is.

Ha esetleg Budapestre tudtok ajánlani olyat aki kultúráltan felszereli, gyorsan és reális áron, azt szívesen venném.

http://www.panasonic.hu/letoltesek/katalogusok/legkondicionalok.pdf

Ezen a címen minden infó megvan a Panasonic klímáktól és van már 135 ért is 3.5KW-os. igaz abban nincs benne sok szolgáltatás, de kifizethető áron kapcs egy minőségi terméket.

Ha esetleg valaki tudna egy elérhetőséget az LG klímák adataihoz, azt szívesen átfutnám.

Zaj:
Ha már felszerelték, akkor már szinte mind1 milyen hangos, ugyse cserélteted ki... ezért érdemes előtte tájékozódni.

Előzmény: gagarin- (79)
gagarin- Creative Commons License 2003.05.13 0 0 79
Szerintem hasznos lenne, ha mindenki, aki itt fórumol és lát különböző (akciós) klímákat bárhol - beírná ebbe a topicba ezeket az adatokat...

Gyakorlatilag nyár van, sokan keresnek klímát, biztos jó hasznát vennénk.

Üdv,

g.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!