Sokat járok városba, és különben sem vagyok híve a széles papucsoknak. Ezért 235/35 20 Dunlop ment rá(85e/db).Hát nem felhőtlen száguldozásra való a magyar kátyúkba, de az előző 17-es kerekekkel is már kikerültem az úthibákat. Úgy hogy, nem volt nagy váltás.Mondjuk tempós vezetésnél jobban kanyarodik és a normál futómű(E61 légr.)most "sport lett".ET 18 pont jó, ugyan 8mm-rel magasabb lett, ezért most az M-es első lökösre vehetek "kötényt".Majd rakok fel képet.
sziasztok! szeretnék érdeklődni hogy nincsen e valakinek egy működőképes bluetooth mulf modulja bmw e61 hez 2005 ös évjárat 25d vagyis 2db csatlakozó meg egy antenna csati megy rá !!? emberi áron! köszi szépen !
Ezeknél a típusoknál lehetséges a rádió antennáját erősíteni valamivel, vagy egyáltalán erősebbre cserélni? Nekem a nagyobb adókon kívül alig fog valamit (vidéken)... Másnak is ilyen gyenge?
Árulnak a racingbazáron egy darab gyári 18-as M felnit gumival 20ért, ha jól emlékszem, én is gondolkodtam rajta, hogy megveszem pótkeréknek, de a Balcsi körül van valamelyik városban, arrafelé meg nem járok és látatlanban (képekről) nem veszek ilyesmit.Ha gondoljátok repüljetek rá.
nemet ebay en arulnak par darab szuksegpotkereket , van koztuk gyari uj is , bennuk a szerszamkeszlet, altalaban 150- 200 euro kozott vannak. postazzak is kb 20-25 fityfirittyert
Keress rá a google -ban, szélvédő klinika veszprém tecsó, ott van száma a neten és lehet vele időpontot egyeztetni. Nekem nagyon szépen megcsinálta, pedig nagyon kétségbeestem, mert eléggé csúnyának tűnt előtte és most szinte nem is látni. Elvittem vizsgázni és megkérdeztem átmenne -e, azt mondták nem, de ha megcsináltatom és nem látszik akkor igen. Amikor visszamentem, hogy kéz, a vizsgáztató kereste, hogy hol van, azt mondta alig látszik. 5 rugót megért :)
én a sajátomat 11 hónapig kerestem,mert fontosabb volt az álltalános állapot mint az ,hogy bőrös legyen!
nekem is így volt, ráadásul az üléseknek elég jó bontós másodpiaca van, és könnyű cserélni.
az én E39-em is szövetes, amiért egyik szemem sír, a másik meg nevet: a bőrbe beleizzad a seggem, viszont a bőr sokkal szebb.
tegyük hozzá, hogy a bmw-nél szerintem úgy tervezik az autót, hogy megtervezik tökéletesre, és van retardált részleg, akik aztán bizonyos részeit elrontják. így születnek pl. az alap ülések :-)
Na holnap akkor ki is próbálom, ma én is kaptam egyet, igaz ez csak 3mm-es, pont arra lesz dolgom.... Bár tartok tőle, hogy reggel fél8-kor még nem lesz ott.
Ma megvolt az olajcsere szerviz a wallis dunaban, mostanában szerintem ne menjetek arra, eleggé áldatlan állapotok vannak a szalon felújítása miatt.
Ha valakit esetleg érdekelne, 26.000Ft-ért csereltek olajat, olajszürőt és légszűrőt.
Ami viszont furcsa, hogy a neten 7,7l-t olvastam a 30d-re, ezek meg csak kb 6,8l töltöttek bele. Ez hogyan lehet?
Szerintem aki kényelmesen akar ülni az vegyen fotelt,ezek szerintem nemcsak az ülés és más macskaságok miatt faszák,hanem ahogy megy!Ezzel nem akarok senkit megsérteni(mondjuk nekem is szövetes az ülés),de szerintem korrekt állapotú és árú bőröst találni szinte lehetetlen,én a sajátomat 11 hónapig kerestem,mert fontosabb volt az álltalános állapot mint az ,hogy bőrös legyen!
No megoldódott a kőfelverődés kérdése, a veszprémi tecsóóó parkolójában a srác szépen megcsinálta, alig látszik a repedésből valami és a vizsgán is simán átment.
Ha volt 15-20 évvel ezelőtt bőrüléses kocsid, akkor biztos észrevetted, hogy a mostani általános bőrülések gyakorlatilag mind gyártott bőr-jellegű keverékből vannak csinálva...
Rossz volt a szóválasztás, inkább ismétlek akkor menő" szó helyett értsd prémium. Persze kinek mi az igénye. Pl. én állófűtés nélkül nem veszek autót. Ez a szép a német kocsikban, össze legózod magadnak, amit szeretnél, horror áron. : )
Kilátok tökéletesen, mert lent van épp a sötét rész felett, totál nem zavar. Meg szeretném csináltatni, de hétfőn szerettem volna vizsgáztatni, mert kéne az autó és éppen nyaralunk, csak nem tudtam, hogy ezt meg lehet -e, mert repedés és nem csak egy 2cm -es kör, hanem egy 5cm -es félkör csík, pontosabban kettő egymás mellett. Találtam szélvédő javítót, megkérdezem meg tudja -e csinálni, ha igen akkor utána viszem vizsgáztani, de ha nem akkor a másik megoldás lett volna a nyerő és ha hazaértünk akkor csere.
Sejtheted, hogy nem kóklerség van a dolog mögött :)
Isten ments, hogy megmagyarázzam, de aztán engem végképp nem érdekel mi a menő, csak azért egyébként sem vennék semmit, mert menő :)
Az enyémben is van combtámasz, nem a leg alapabb ülésem van. A gerinctámasz hiányzik, nem tudom miért nincs benne ha már combtámasz van, a sérvem miatt pont jó lenne, de egyébként meg van ilyen speckó gerinctámaszom.
Amúgy meg rocker vagyok, tehát nekem pont rocker felszereltség kell :)
Ülésfűtés van, az kellett. Elhiszem, hogy a legprofibb ülés milyen kényelmes lehet, de nekem/nekünk nem kellett bőr, ha kellett volna kifejezetten olyan autót vettünk volna. Sőt volt olyan amit azért nem választottunk, mert bőrös volt.
Elsősorban a komfort ülésre (gerinc, combtámaszra) gondoltam, de való igaz prémium érzést ad egy bőrbelső. Bele nem sülsz, ha van ülés szellőztetésed, és télen egy állófűtés, rosszabbik esetben egy ülésfűtés is kb. 10-15 mp. alatt segít azon, hogy ne legyenek kellemetlen érzéseid ülepen keresztül. Szerintem nem nagy figyelmet igényel, hogy ne rocker felszerelésben ülj be, vagy ne legyenek mindenféle vágó szúró dolgok a valagadon. Tisztántartásától sem kell tartani. Normális módon használva és ülve benne, nem keletkeznek idétlen csúnya betörések sem. Tény, hogy elhanyagolt szakadt ápolatlan bőrbelső elég lehangoló tud lenni. A szövet ülés meghagyom a tömegközlekedőknek. Nekem igen is, bőr legyen a picsám alatt, és bőr illat fogadjon, mikor beszállok. De ne magyarázzátok meg, hogy a szövet ülés a menő, mert ha az lenne, akkor azért fizettetne a gyár. Csak ülj bele egy alapülésbe, meg egy millióval többe kerülő mindennel felszereltbe, egy-egy napra. Alap ülés után köpni fogsz .
Nekem mondjuk nem kell a bürke...Télen hideg,nyáron belesül a seggem.Csúszkálós,ha bertörik hányinger ahogy kinéz.És épp aktuális a párom autója bőrös látom tegnap 2-3huzás az üléslapon ma kb tenyérnyi helyen felkarcolva a felső réteg,farmeron valami csat vagy fém,na most pont faxa ahogy kinéz..
nem mindenkinek az elvezetek csucsa a bor ules...sot, olyan is van akinel kifejezetten kizaro tenyezo. az 5 -os szovet ulesnek nem is az anyaga, inkabb a kenyelme a gond szvsz
Haho! Ismét feltenném a kérdést, hátha tud valaki segíteni? Itt ragadtam Füreden, ma lejárt a műszakim, itt akartam vizsgáztatni Veszprémben, de kaptam egy követ idefele és nem tudom átengedik -e emiatt. 5 centis félkör alakú repedés a bal alsó részénél, nem a látómezőben. Esetleg vizsgáztatásban tud -e valaki segíteni? Köszi!
Szia, kedden voltam Almádiban, fateromék nyaralójában és a benti parkolóban láttam a kocsidat :) Egy sötétkék sedan e60-nal álltam a C ép. előtt...épp néztem, hogy lehet a gyerekek miatt kombi kéne :) Kicsi a világ....
Koszonom az eszrevetelt, meg a tamogato szavakat:)
Toroltem a LED et. Az ar kialakitassal kapcsolatban: igen, letezik a magyar mentalitas , (" aztaaan, mennyit engedsz a feleboooo, hee???") mar kaptam is ilyen erdeklodest....de en pont azert tettem fel a forumra is, mert itt azert tobben vannak, akik tudjak, mi az, amit valoban erdemes megfizetni es a hasznalt auto vasarlasnal mindig meglevo kockazatot es a kesobb jelentkezo koltsegeket a leheto legkisebbre csokkenteni.
Nem is kételkedünk benne, hogy jó az autó, csupán az a baj, hogy itt van magyar mentalitás. Megnézik a netet és találnak 2,8-ért, és azt várják el, hogy ilyen ill. jó állapotú kocsit adjanak el 2,8-ért.
Amúgy LED fényszóró-t (csak javaslom) javítsd ki, az csak a facelift-es F10/F11-esekben van. S ott is majd 800 ezres extra.
Nekem is faceliftes-em E60-am volt, s nekem is mondták BMW-sek hogy, ebben már nem szakad bele semmi, módosítva lett. Sajnos nem egészen így van. De mivel eladod nincs jelentősege.
Amúgy tényleg szép az autó a gyenge pontjai: az ülés, a navi, és a hifi ha nem LOGIC7-es.
most olyant csinal a kocsi hogy neforog tobbet 4500 nal,4 be nem megy tobbet 140-nel eddig ment 180-nat is mint atom,es a pillanatnyi fogyasztas mero nem megy feljebb 10liternel.
viszont ez alatt meg megy mint a barom!
huz rendesen,csak olyan mintha egyfolytaba leszabajozna valami vegett.
levettem DPF-et is akkor kicsit jobban ment de 4500 nal akkor is megalt.
sokat nemtudtam keresgelni mert kulfoldon voltam,ebbe a masodpercbe ertem haza.
abba biztam hogy megis elvan dugulva valahol vagy beszukulve,esetleg katalizator dugulva?
turbo gyorsan tolt de magasabb fordulaton gyorsan vissza is veszi a toltest gyakorlatilag nullara ha jol figyeltem.
Ezt is túl erősnek érzem az elvárásaimhoz képest. Nekem az 520D is bőven elég volt, 150-160 Adriáról hazafelé, Balcsi 140 és azért tartalék abban is volt. Itt meg aztán alig kell a lábam a gázra tenni, szinte vigyáznom kell, tartani a lábam, hogy ne menjek gyorsan. :) Feleségem úgy szól rám, hogy ne 80 -al menjek lakott területen, komolyan nem veszem észre.
Csak azért kérdem, mert miután kipróbáltam egy 520D, tudtam miért veszek 530D, s mikor pár év után volt szerencsém vezetni egy 535D, baromira hülyének éreztem magam, hogy megalkudtam.
No végül megvettük a korábban linkelt E61 -et, így esedékes lesz egy olajcsere szűrőkkel és gondolkodom a váltóolaj cseréjén is mert automata.
A fájó dolog az, hogy az első úton kaptunk követ a szélvédőre és egy 5cm -es félkör alakú repedés lett az alsó mezőben. Cserélni nem szeretném, mert amilyen formám van tuti megint kapnék egyet, viszont az érdekesség az, hogy most jár le a műszaki. Mi a Balatonnál nyaralunk és Veszprémbe akartam vinni vizsgáztatni hétfőn, de így nem tudom átengedik -e? Nem a látómezőben van a repedés, de nem tudom mi most a szabály ezzel kapcsolatban? Esetleg nincs valakinek ismerőse aki vizsgáztat itt a közelben? Eléggé faramuci egy helyzet most a kő miatt. :O
Egyébként szuper az autó, nagyon szépen megy, sokkal jobb, mint a régebbi 520D -m volt (ez 525D) és Pest -Füred viszonylatban 7 litert kért, de a pénteki dugóban, tehát még a pályán is állandó fékezgetés, gyorsítgatás volt.
Ami rajta van 18-as M -es felni, azt lehet hogy eladom majd, mert van még egy sima BMW garnitúrám hozzá és az 17 -es, inkább azt teszem fel, jó lesz az a családi autóra. :)
Ugyan nem terveztem, de eladó lett 2007. júliusi 525 D Lci aut. kombim merthogy szabadságom közben véletlenül találtam egy olyan telket, de olyat de az már egy másik topic lenneJ. Szóval gondoltam, mielőtt a hahu nagyérdemű közönségét magamra szabadítom, a szak és műértőknek mutatnám meg először a gépet.
Az autó német rendszámos- merthogy kint dolgozom - viszont jelenleg Magyarországon megtekinthető, így sem kell érte külföldre menni, mármint ha létrejön az üzlet a közeli jövőben, kb Aug 25 ig.
Főbb tudnivalók: Gyakorlatilag hibátlan az autó, "egyben van" azaz: belseje szép, nem lelakott, nem dohányzó, ...futómű- automata váltó- motor tökéletes, abszolút ellenőrizhető- teljes, végig dokumentált szervizmúlt (BMW Kohl Aachen, itthon by Steef (!), 216 e. km. facelift változat 197 Le. Itt már nincs motor szívócsonk probléma, porszáraz a motortér, 18 as M kerekek vadonatúj 500 km-t futott (!) 245/40 R 18 gumikkal (mondtam már, hogy nem terveztem eladni??) . színe: Platinagrau Metallic A68, Sportos futómű beállítás, Sportkormány, tempomat (fékező funkcióval), Business Navi, bluetooth, USB , telefon előkészítés, Shadow line, panoráma üveg tető, oldalsó árnyékoló rolók a hátó ajtókon (gyári), xenon, klíma (két zónás) , elöl hátul parkoló radar, HIFI hangszóró rendszer, Advantage csomag, fűtött szövet ülések, levehető vonóhorog. A részecske szűrő 20 e. km el ezelőtt Németországban 100% os tisztítást kapott- természetesen ez is számlával igazolt. Cserélve lettek az utóbbi pár hónapban: izzítógyertyák, mindkét termosztát, hátsó fékbetétek és tárcsák, valamint a panoráma tető gumitömítése (merthogy egy új fajta gyári tömítés jött ki amivel sokkal halkabb lett) . Következő esedékes szerviz 15 e. km múlva. Igény esetén, egy szezont futott , 16 gyári téli gumi garnitúrát (BMW alufelnin) tudok adni hozzá. A futásteljesítménynek és a típus sajátosságának megfelelően a motorháztetőn apróbb kavicsfelverődések vannak, ezek eredeti javítófestékkel gyógyítottak. További részletekért, képekért privátban zaklassatok, előre is köszönöm!
irányár: 3.99 m. ft (+ reg adó , amennyiben Magyarországon lesz forgalomba helyezve)
p.s: egyelőre SEHOL máshol nem hirdettem, csak itt, jövő héten megy a hahu ra.
2009-est tudok, csak az nem a 2 milliós ársáv. 22 miska volt új korában első tulajtól M.o.-n vásárolt. 181 e km. (CiC, állófűtés, soft-close, porf. navi, logic7, komfort ülés, stb. sérülésm.) Ha az illető 6 milla alatt gondolkodik akkor tárgytalan.
Ha persze,mert te megveszed mondjuk 1500ert literet,ok meg szivesebben adnak 2500ft ert literjet.
Es akkor a nagy kerdes pedig....Mi volt a flakonba? :D
jobb az ha ra alsz egy aknara,le ereszted az olajat,kicsereled a szurot,es beletoltod azt az olajat ami te magad megvettel,ugy legalabb 99% biztos lehetsz abba hogy az van benne amit megvettel :)
Ha mar szobakerultek a szervizek, mai tapasztalat:
Bp Motors Kft (BP, Szentendrei ut)- nem vihetsz semmit a szervizbe, hiaba gyari original alkatresz, mindent ok adnak. Mondtam nekik, hogy az sem erdekel, ha beleirjak a szervizkonybe, hogy "hozott anyagbol". Nem es kesz.
Véletlenül se piszkálódásképp, de ha Te ilyen ügyes csávó vagy ilyen jó kapcsolatokkal, és még az üres üvegeket is visszavitted, akkor már rég össze kellett volna spórolnod egy vadiúj M550XD-re baszki.
bakker most szállt el amit írtam.....nnna akkor még1x:
Még mindig ez a rohadt limp mód:
Mivel Horváto-ban pihizek, volt lehetőségem idefele meghajtani a kicsikét, itt mondjuk bőven van hely padlón gurulni sok-sok km-t :). Szóval amit tapasztaltam, amikor folyamatosan padlón mentem minimum 1percig, akkor 2x az alábbi hibát írta be: "4185 exhaust gas temperature sensor signal before catalyst", 1x pedig a:"4521 charge pressure control error"-t.
Most néztük át pár napja a turbót, nem fütyül, nem lötyög/lóg, szépen könnyen jár a geometria....
Amikor nézem a turbónyomást, akkor a maximum 1,44bar pillanatnyi (az új MAP szenzor óta), de tartósan inkább csak 1,35 körül ad le a turbó.
Ha csak padlózom néhány másodpercig, akkor nem szokott kiakadni, tartós padlózás kell neki. A hibát is csak a hiba kiolvasásával veszem észre, mivel a hibajelenség a működés közben nehezen érzékelhető: gyakorlatilag kevésbé gyorsul a hiba bedobása után a kocsi, de nem szembetűnően, a pálya azért jó, mert nyomatékpad nélkül csak a légellenállást tudom segítségül hívni a lóerő lemérésére: szóval 240-nel megyek és ha a hiba előjön, akkor 220körülre lassul a kocsi...
A turbógeometria állító elektromos vezérlése? Esetleg a dpf remapped során valami nem lett kiütve a programból?
Ha van valami ötlet a fentiek alapján, azt megköszönöm!
Automatában 80 ezrenként, kézinél 150 ezrenként. De cserélj olajat a difiben és a kormányműben is! A láncszakadás témában sok emberrel szerelőkkel szakszervizesekkel beszéltem, többnyire az a vélemény, hogy az LCI-nél nem kellene, de ajánlott 200 körül cserélni. 150 ezer körül van maga a lánc az összes kütyüvel + munkadíj. Bontósok szerint az összes 6 hengeres dízel tépkedi. Márka szervizben amiket láttam láncszakadásból eredő javításokat, azok 300 e után szakadt 218 lovas 3 literesek voltak. Csak azt nem értem, hogy a gyár, miért ilyen "szart" tesz bele, miért lett cél az, hogy szopjon a tulaj 5 év / 200 e km után.
Hali en miutan megvettem (LCI 530d xdrive) szinte egyszerre megchipeltettem. Nalam ugyan nem a fogyasztas csokkentes volt a fo szempont, de azonos vezetesi stilus mellett mintha picit (0,5-0,6l/100km) csokkent volna a fogyasztasa. Szinte csak autopalyan es lakott teruleten kivul hasznalom, a varosban bicajjal jarok :-) ha tehetem. Azota belement kb 10.000 km, nem fustol, nem rangat, alapjarat nem ingadozik...... csak megy es megy, ha kell akkor megforgatja maga alatt a Foldet :-)
Lenne még egy kérdésem. Mikortól változott az idrive? Gondolok itt a több gombos vezérlőre, illetve a menüben nem találtam a DPF állapot kijelzését, pedig nekem a régebbi E61 -ben kiírta.
Nemrég én is csatlakoztam a márkatársakhoz, és egy pofás 525d (2004.11.) társául szegődtem. Tudom nem nagy dolog, de az autó szerszámkészlete hiányos és pótolni szeretném. Ha nem tévedek, az alábbiak hiányoznak:
csavarhúzó : 71 11 1 179 629; villáskulcsok: 71 11 1 126 148 (12-13-as) és 71 11 1 112 893 (8-10-es) valamint az ék: 71 12 6 756 392.
Az új MAP szenzor "beszerelése" még annyi változást azért hozott, hogy az eddigi 20 psi helyett 21,4 psi lett a max turbónyomás ( kb. 1,35 vs 1,45 bar). Érzésre is jobbnak tűnik... vagy csak placebo....és a valódi nyomás ua. csak a szenzor mutat többet? Ez az info esetleg szűkítheti a hiba okokat? (mobilról írok bocs)
Helló mindenki.Segítségeteket szeretném kérni,Van valakinek abban tapasztalata hogy e60kipufogó csonk repedt. Ez gondolom nem újdonság.Hanem az lenne a kérdésem hogy hegesztette meg már valaki???Ha igen bevált a dolog vagy újra repedt máshol???A másik kérdésem az lenne hogy hallottam hogy az E39 jó rá.Ez igaz ?Vagy kell valami átalakítást csinálni hogy felmenjen.Válaszotokat előre is köszönöm.Bye
2 napja cseréltem gyári MAP szenzort, mert hetente írta ki ezt a kocsi: Fehler: Ladedruckfuehler / Boost Pressure Sensor / Manifold pressure sensor, signal Code: 41AA
és olyankor gyengébb is lett a hiba kitörléséig.
Szóval 2 napja új gyári MAP szenzor, berak...........kocsi szépen megy......., majd megint bedobja ezt a hibát!
Ezekre szeretnék valami ötletelést(2009, E61 520D LCI, manuális váltó):
1. elinduláskor sokszor lefullad, mintha elmenne belőle az erő...kettesben is alacsonyabb fordulaton bedadog...például ha tolatás után indulok egyesben és még picit gurul hátra, mindíg lefullad(klímától függetlenül)
2. menet közben, ha kinyomom a kuplungot, valami pár másodpercig berázza a kasztnit..ez mi lehet?
Nekem ugyan ilyen van csak nem touring. Ez jónak tűnik amit linkeltél. ( főleg ha igaz a kilométer)
A motor nagyon jó 3.0 M57 a jóöreg. Ez már a LCI facelift -es ami a legkiforrottabb E60 és a motor vissza is van fogva jócskán.
( gondolj bele hogy ugyan ez a motor van az 535d-be 275HP-val , ez meg csak 197HP)
A váltó már a GEN2 ZF!! gyorsabban vált és nagyon takarékos. Én imádom ezt a váltót semmi baja és lehet vele jókat autózni. Csak a rendszeres olajcsere mindig meglegyen.
Touring-nál én mindig csak a futómű ( levegős) problémákat hallom...
Chiptuning téren van valakinek tapasztalata? Pro és kontra dolgok érdekelnének... 525D-m van és a fogyasztásból szeretnék faragni egy picit, az erővel így sincs problémám! :)
Sziasztok! Ismét szeretnék BMW -t venni, korábban E61 520D -m volt, három év kitérő után most ismét szeretnék egyet, egy 2007 -es automata 525D -t néztem ki, mint potencionális családi autó. :)
A segítségeteken szeretném kérni, mire érdemes figyelnem a vásárláskor a motor/váltó környékén? Eddig csak manuálisom volt, kicsit félek az automata hibalehetőségeitől, illetve nem tudom van -e ennek a motornak valami ismert nyűgje? Igyekszem visszaolvasni minél többet, de azért előre köszönöm a hasznos infókat!
A másik alternatíva az X3 2.0D lett volna, de ebben kicsit nagyobb a hely a családszámára.
Köszi a választ! Utolsó kérdés a témában, mi a tapasztalatod a 8 fokozatú váltókkal? Ott elég a hasonló szerviz intervallum? Vagy tudsz valami különlegesebb hasfájást amire figyelni kell?
Ha tényleg 80000 km után cserélnénk olajat, (és megfelelő 6 HP-s olaj is kerülne bele..) akkor valószínűleg nem menne tönkre ennyi km után a váltó. Ezt váltójavítással foglalkozó szakemberek egyöntetűen állítják. Én ebben nem vagyok szakember, de hiszek azoknak a kollégáknak, akik viszont kizárólag ezzel foglalkoznak.
Koszi Ati, kozben mar Bogusz segitett es megy a javitas! De legkozelebbre eszben tartalak titeket is! Hirtelen kellett valaki aki meg tudja nezni, es csak oda volt elerhetosegem - azt remeltem megoldodik vele a gond, igazabol nem gondoltam bele ebbe, meg nagyon szorit az ido is... Koszi mindenesetre!
Szerintetek ez mitől nyikorog és mit lehet vele csinálni? A kormánymű nemrég lett cserélve, és amúgy jól kanyarítja az autót, csak nyikorog. (Használt kormányműre természetesen)
Azt en kertem, hogy ha mar nekiallnak csinalni valamit akkor csinaljak meg, mert meg sosem volt 240ezer km alatt... Az oke, hogy ezzel nem oldodott meg, de mi a megoldas? Koszi! :)
Eloszor is koszonom szepen a valaszokat mindenkinek!
Bevittem ma a Wallishoz, ahol kiolvastak a hibat es az "E" kuplung csuszasa volt tarolva. Folyadekot csereltek, adaptaltak a valtot es szoltak, hogy ha megint elofordul, akkor meg kell bontani a valtot es generalozni ha jol ertettem.
A hiba ujra elofordult sajnos, es mar a kivalto okot is latom kicsit, legalabbis a tuneteket: akar 2-3 sebessegi fokozat, akar 5-6 fokozat kozott, a felsobbe valt a valto, a fordulatszam leesik 1200-1300 korulre, es amig kis gazadas van csak es kis gyorsulas minden oke. Amikor viszont nagyobb gazadas lenne, mert tobb teljesitmeny kene, akkor visszavalt (lehet kettot is, mert nagyon felporog), majd vissza a felso sebessegi fokozatba es bejon a hibauzenet.
Mit gondoltok? A Wallis szerint 3-600 ezer kozotti tetel a javitas ha erre kerul a sor.
Boguszek elerhetoseget megadna valaki? AtiTDI: ezzel is foglalkoztok, megcsinalas szinten is, vagy "csak" alkatresz szinten?
Nekem is csinált ilyet, a vége generátor felújítás lett. Ilyenkor alacsony a kocsi áramellátása és mindent minimálra kapcsol, többek között a váltót is. Nekem az i drive képernyője is folyamtosan vibrált és elsötétedett. Aztán az akksit is teljesen leszívta. Sztem nézesd meg a generátort!
Ma az autom (525xd, 04/2008, 238ezer km) egy hibauzenettel kedveskedett: emelkedon felfele menet, kb. 70 km/h temponal gazadaskor az automata valto hibaja "Transmission failure" hibauzenetet kaptam. Leallas, majd ujrainditas utan a hibauzenet eltunt, azota 30 km-en at nem jott elo, az auto normalisan viselkedik, bar az intenziv gazadastol tartozkodtam. Az utobbi idoszakban mar neha fel-feltunt, hogy a valto nem pontosan ugy valt, mint regebben, de nem gondoltam konkret problemara. Kulfoldi forumokban utananezve alacsony valtofolyadek-szintet emlegetnek. Van valakinek tapasztalat vagy otlete a dologgal kapcsolatban? Tud valaki esetleg segiteni, leellenorizni a folyadekszintet, esetleg utantolteni? Akar Budapest es kornyeke, akar Veszprem-Budapest utvonaltol nem tul messze eso helyeken jo lenne... Steef-ek csak a motorral foglalkoznak, ugye? Koszi!
Ez meredek......, erre miert erez kesztetest valaki?
En pl mar elore ideg vagyok ha Pestre kell menni, mert legalabb egy plussz ajtoranyitas nyomot a nap vegen tuti talalok az auton.
Vasarnap az enyem is azt hittem lyukacsos lesz. akkora felhoszakadasba keveredtem az autopalyan, volt jeg is boven csak ugy kopogott szegeny kocsin..., de szerencsere az eg vilagon semmi baja nem lett, mert pici volt a jeg. De az agyatlan osztrakok megalltak a 3 savos autopalya osszes savjaban egy feluljaro alatt , meg a belsoben is, de ott egy X5-ös addig nyomakodott mig utat tort maganak meg nekem is, igy lassan de tudtunk haladni.....
Sziasztok! A rendőrségen ma kérdezték. Auto típusa? Bmw 525d. Mi 525 g? :D Erről ennyit... VIGYÁZZATOK Siófokon a Kinizsi Pál utcában az étterem melletti magánparkolóból a zsírdisznó jegyszedő a boszorkány vénasszonnyal előszeretettel dobálja az E60 as Bmw ket aprópénzel. Előítéleteik a magasba szöknek akinek E60 asa van az Budapesti! Én pár kisebb horpadással és karccal megúsztam. Aki arra jár ne sajnálja őket :)) Üdv.
olyan kérdésem lenne, hogy e60 530d 2004 gyári rezgéscsillapító kapható-e? és esetleg egy képet tudnátok róla mutatni?
dpf nélküli az autóm, vagy milyet vegyek hozzá? és milyen módon cserélhető? csak kivágás és behegesztés? vagy van rá egyéb megoldás is? válaszokat előre is köszönöm bocs ha hülye a kérdés de nem találkoztam még ilyen problémával viszont azt szeretném ha az autó a lehető legjobban gyári jellegű maradna. előre is köszi a segítséget.
A véleményem az, hogy a fórum egy jó dolog, de nem helyettesítheti a tényt, hogy a saját autódat legálább egyszer nézzék átt rendesen. Mérjék fel állapotát, és magyarázzák el mire kell figyelni, hogy később a tudatlanságból ne kelljen többszázezreket kiadni. Ezt a legtöbb szerelő nem mondja el, mert nem tudja, vagy nem akarja elmondani. Steeef is olyat tesz amit nem sokan ebben az országban.
Korrekt "távgyógyítást" végez, minden ellenszolgáltatás nélkül. Ezuton is köszönjük neki. De esetedben, szerintem az egyzeri idő és pénz ráfordítás megéné.Biztos hogy többet ki fogsz dobni amatőrökre. Az autószerelés egy egzakt tudomány, ok okozati összefüggésekkel.
Re.: - Ha valami problémám volt, mindig szakemberhez fordultam előszőr. Egy furcsa okból kifolyólag. A "kezükbe van" a lehető legcélravezetőbb megoldás, és nincsenek félreértések.Ráadásul az autó működésének összefüggésében érted meg a hiba okát.
Igen, vettem már légtömegmérőt vagy 2-3napra,mert hiba előjött, az alkatrész meg rajtam maradt....Ez a szomorú,h. az ember azért viszi ilyen helyre mert gondolván őket képzik legjobban,sok autó megfordul stb. ,de valóban vannak problémák....találgatások mennek...nem az ő pénzük,nem is érdekük,h. jössz máskor is vagy sem....legalább te már pedzegeted mi lehet a baj :D
Gondolom ha profihoz kerul,akkor az eszre veszi hogy az elo adat nem okes.
de ahhoz pontosan kell tudni milyen adatoknak kellene ott lennie,mivel semmi hibakod nemvolt nekem sem.
az auto ment (hibatlanul) mindig indult meg -20fokban is.
a BMW nel en rajottem,jobban talalgatnak mint azok az autoszerelok akik akkor latnak eloszor E60 nat:)
sajnos a BMW- vel 3 dolgot lehet csinalni.
1 elviszed egy jonak mondott BMW szervizbe ahol kicserelgetnek mindent talalomra kismillio forintert
2 bujod a netet ,de fokent a kulfoldit,ott sokmindent megtalalsz es sajat magad megoldod a bajt (fillerekbol)
3 elviszed egy olyan szakihoz akik csak erre vannak raalva akkor meguszod ertelmes keretek kozott a hibat, viszont legtobbunk szerencsetlensegere mindig mindegyik ertelmes szerelo az orszag tuloldalan van :)
sojnos nekem a szereld magad verzio jutott,eddig szerencsevel/sikerrel minden bubanata.:)
nekem most nagy eselyel a turbommal lehet valami,mert parszor mar leakasztottam 170 koruli sebesseggel 4 dikbe :D
Akkor várhatom,hogy a Rackban megoldják :S Már pár napja ott van az autó,más problémák miatt is. Azt nem értem,ha menet közben rádugják a gépet,nem hoz semmi olyan adatot ami rendellenes? Lehet találgatni.... A munkafelvevő nem érzett semmit....elég érdekes pedig,mert ha autópályán ki húzódnak előlem és kicsit rálépek a gázra nem történik semmi...nem észrevehetetlen :D
Na ez van most nekem is. Na azért akkor sem mindíg megy. Ráadásul sokszor a gázpedál nagyon kis útján, egész az első harmadában húz csak, ha tovább nyomom lomha. Legközelebb a 3000es fordulattól kezd húzni.
neked mi volt?Különösebb panaszom nincs,csak ez a turbolyuk féleség 1,2,3-ban utána már nem jelentkezik.Normál közlekedésnél nem veszek észre semmit,csak ha vaddisznó vagyok induláskor!Pályán húz szépen akár 200 fölé is,nincs turbo visítás sem!
Sziasztok újra! Nekem is aktuális a turbó. Már korábban is írtam azt hiszem lehet gond lesz vele, de most 1 hét hegymenet kicsit betett neki. Semmi gond volt mindaddig míg jöttem haza Zágrábnál és olyan 125 el mehettem mikor adtam egy gázt hogy előzzek és az autó megállt 4000 es fordulaton 140 nél. Előszőr a szégyentől vörösödtem el aztán az idegtől. Lelassítóttam 80 ra majd 140 ig ismét húzott és ott megállt. Manuálba tettem azzal tovább tudtam váltani de nagyon lassan ment 150 re. Azonnal hívtam a szerelőt mondta álljak félre és hallgassam nincs e csörgő kattogó a hang a turbónál mert akkor azonnal állítsam le és hogy nem e ingadozik az alapjárat. Semmi ilyen nem történt hála Istennek biztos ami biztos ujra indítás majd padlógáz 160-170 ig. Semmi baja nem volt és azota sincs baj most városban úgy megy ahogy eddig még soha már kis gázadásra is. Valószínű így kellene mennie. Szerdán viszem az autot de nagy valószínűséggel Turbó geometria a hiba és nemrég a szerviznél jelezte a diagnosztika ami akkor kétséges volt mára biztosan azzal lesz a gond én úgy tudom nem nagyon vállalják a felújítását biztosan van aki megcsinálja nekem a szerelőm nem ajánlotta mert többet is elküldtek javításra ezzel a hibával és elég hamar újra jelentkezett. Szerintem a pályán megszorulhatott és újraindítás után helyre állt azóta mondom megy és így előtte erőtlen volt olyan 2000-es fordulatig utána indult csak meg minden sebességben. 2007 525d 177 LE Elektromos turbó. Nálam a geometriája a szar remélem valamit segíthettem. Kiváncsi leszek milyen lesz új turbóval. És most felteszek egy hülye kérdést! A régi autoknál tettek rá nagyobb turbót. :D E60 nál nem lehet ezt valahogy manipulálni ha már ugy is csere lesz? Gondolom a 30d be is ez van csak az elektronika más 35d be meg twinturbo?
Nekem is e60 3.0d 2004. és 1500-1800-ig kicsit lomha(főleg 1.,2.,3.-ban),de nekem állandó légtömegmérő hibám van.mivel én is szerelő vagyok már a köteget ellenőriztem,légtömegmérőt cseréltem,de a hiba nem múlt el!holnap megyek Bogusz-hoz diagra majd megírom mi lett.
Megjegyezném, én sem állok neki magam buberálni, bár gépész mivoltomból sokmindent megcsinálok ami mechanikus jellegű. Ezért csatlakozom az elöttem szólókhoz.
Kalocsán sem lehet senkire bízni a verdát. Csak tapasztalatokat gyüjtök, időközönként én osztom meg őket. Erről szól egy fórum testvér. Annak ellenére teljesen korrekt amit írtál, de szerintem te magad is feltettél pár tucat kérdést már itt, mielőtt szakemberhez fordultál.!?
igen,sajnos ezt tapasztalom..azért is kérdeztem,esetleg valakinek pont ezek a jelenségek.. Majd kiderül mire jutottak,ha semmire akkor megyünk tovább.. steef sajnos elég messze van tőlem,de lehet ő marad.
Kormány gömbcsukló csere esetén mire érdemes külön oda figyelni, illetve az utána történő futómű beállításnál? Van valami különlegesség, vagy ugyan az az eljárás, mint bármilyen másik autónál (aktív kormányzás)?
Erre valaki?: -Vidd el Steeef -hez.Ez a lehető legolcsóbb megoldás a hibafeltásásra. Nézezsd meg vele. Én biztos tudni szeretném , hogy "20Ft-os", vagy 200000Ft-os problémám van.Telefonon és kézrátétellel csak a pénzed költöd lehetséges problémaelhárításra, elöbbre nem jutsz. Ráadásul a régebbi dieselek is, mind a tiéd a túlzott üzemanyagfogyasztás, és az ebből adódó tökéletlen égés teszi gajra. (Bár az újakat is, de ott egyértelműbbek a jelek.)
Sziasztok! Úgy érzem jókor jelentkezek én is :) Nekem 2004 30D vacuumos turbós gépezetem esetek nagy részében 2ezerig kicsit lomhán húz,utána megindul,valamint ha pl. autópályán megyek 1500-1800 fordulaton és picit akarok gyorsítani,akkor mintha nem reagálni a gázadásra....ekkor kicsit nagyobb gázt kell adnom,akkor pedig vagy vissza vált ha lassan eléri a 2ezret akkor el kezd húzni.... ötletek? :o köszi
Ezt tudja az enyém is kb. Megnyugodtam erészről. E61 525D 2004ből . Viszont nagyon fosul megy. Minden utam más. Össze vissza húz a kocsi. Van mikor csak kifejezetten egy bizonyos gázpedál állásnál húz. Tovább nyomom befelé, visszalustul. Amúgy lentről lusta, úgy 3000 körül indul csak meg. Erre valaki? :)
Akkor sem, ha elvileg tudnia kellene annak is az mp3-t? Legalább is ezt mondták nekem a márka szervizben, h talán alvázszám alapján tudnia kellene annak is...?!
Ma jártam szervizben. Ennek az volt az oka, hogy a navi lejátszómnak nagyon tetszett a lemez amit beleraktam, ugyanis nem akarta visszaadni... Még amikor megvettem, akkor próbálgattam a lejátszóit, de a navi részével ráfaragtam!
3-ra kaptam időpontot, munkafelvétel után közölték, hogy 45 perc és kész az autó... Amikor már másfél óra is eltelt gondoltam rájuk szólok, utána pikk-pakk hozták is! :D na de ami a lényeg, azt mondták, hogy ne is rakjak bele másik lemezt, mert nem működik és ugyanúgy nem fogja visszaadni... azt mondták, hogy javítani nem lehet, így vegyek újat, vagy bontottat.
A racing bazáron van egy hirdetés, ahol ezeket javítják... na most akkor lehet javítani vagy nem? Volt már valakinek ilyen problémája?
Illetve volt még egy pár szerviz kódom, amit kiüttettem belőle. Én nem bírtam vele, pedig az egész netet bejártam utána, hogyan is kell. A gyújtás, majd a km nullázó hosszan nyomása nem működik... Valaki tudja a nyitját? (2005-ös 525D)
545i felejtős, 550i sokkal jobb konstrukció. Tervben volt egy E63 v. E64 vásárlása, akkor körbejártam a témát. Arra ügyelj, hogy kézi váltóval jelentősen többet fogyasztanak ezek a nagy motorok, illetve sokkal kevesebb van az utakon belőlük, ergo kevesebb közül tudsz csak választani.
Sziasztok! Szeretnék kérdezni egy hozzáértő szakembertől az n62b44 és n62b48 -ról. Csak a motor típushibáiról érdeklődnék, a magas olajfogyasztásról, gyújtás hibák, generátor, stb. Kézi váltóval lenne, az automata plusz hibalehetőség kizárva. E60, E61, E63 Jön szóba. Ha problémás a V8, akkor a sima szívó 6 hengeres lesz, hosszú távokra. Steef nagy szaki vagy Svájci-nak van tapasztalata? :-). Köszi előre is.
A fogyasztás szorosan összefügg az átlagsebességgel.Én teljesen megvagyok elégedve az autóm fogyasztásával (3.L E61 525D LCI). Autópályán (140km/ó) átlagom 6,5L. 130Km autópálya-140Km Bpest vegyes 8,5L, de tistán belváros az lehet 9-11L ig is.
tudja-e valaki a választ arra, hogy az elektromosan állítható fejtámla.. miért nem megy teljesen vissza úgy, hogy ráfeküdjön az ülésre.. marad egy kis luk ahol a fém látszik..a vezető oldalon nagyobb rés marad az anyósoldalon lejjebb megy de ott sem tűnik el teljesen a rés.. ez normális lehet? szerintem nem. az előző e60ban nem volt elektromos és teljesen le tudtam nyomni... nem gond ez csak egy apró bosszantó részlet..
Főként a porlasztókat ami miatt nekem rossz volt a fogyasztás. Többi nem befolyásoló tényező, talán az Egr tisztítása. Hát igen a 6-7 liter közötti értékről én csak álmodom igy is :))) Nem baj nem kis autók ezek ez van és kész.
Hétvégén Hungaroring oda vissza 600km, autópályán 140 km/h tempó, fogyasztás 6,3l. Szerintem ez sem rossz. (e60 LCI, 525d). De volt már ennél jobb is. :D
Sziasztok! Én is megerősíteném a 25D fogyasztási adatokat így felújítás után. Elég szép eredmények lettek!! 2 napja indultam a kocsival külföldre de először le vidékre. Budapest-M0-Tápiószecső 7.9 liter! Normálisan haladva nem nyomva neki! Autópálya Budapest- Zágráb 8.2 de végig min. 140 km/h átlagban 150-160! És most az elmúlt egy nap Krk szigeten hegyvidékes szerpentinek végig padló gáz emelkedőkön is meg lefelé is nyomva neki szóval kihasználva kikapcsolt DTC- vel 8.5 az átlag! Ez azt hiszem már baráti. De nagyon kevés a 177 LE és már bánom hogy nem a 30 vagy 35D- t választottam pedig csak találomra lett 25D :( Egyedül az autó kinézete és a 6 hengeres hang kárpótol igy is. Azt hiszem chip lesz. Üdv. Mindenkinek!
Navigációt ki, milyet használ? Nekem nincs lemezem, de úgy tervezem, hogy letöltök egy navit és kiírom dvd-re. Jelenleg a navi meghajtóm nem adja vissza a lemezt amit még a kereskedésben akartam vele kipróbálni (lehet, hogy már volt benne amikor beleraktam), úgyhogy szerdára van időpontom a szakszervizben, ahol majd kiveszik és remélhetőleg utána működni fog...
Írott lemezzel navigál valaki? :) Ha igen, akkor mivel és hogyan írta ki?
Segítséget szeretnék kérni. 123000 kilométer van a kocsiban vezetett szervízkönyvel. És egy ideje bal hátul csőrgő kopogó hangot ad néha beindítás után pár percig. valamikor egy hétig nem csinálja, utána párszor igen , utána megint semmi probléma. Az olajcserének annyi előnye volt hogy 3 ezer kilométerig nem jött elő a probléma ,de most megint csinálja. Szerelő szerint hidrotőke lesz és mind a 24-et cserélné. szerintetek mi lehet a baj? Előre is köszi.
szivósor hibát irt a kompjuter,de szét volt esve,a turbó meg olajat engedett át füstölt nagyon,de úgy vettem hogy a javitást lealkudtam,de most nagyon élvezem igaz van egy két apró hiba amitől agyfrászt kapok de melyiknél nincs
Közel 360fokos visszafordítóba 150km/ó-val haladva már driftelnél. Ráadásul a kanyarban nem a légellenállás a legnagyobb ellenséged, hanem a centrifugális erő.
Akkor mégegyszer leírom: 2200kg-os új x5-ös autóval, köríven padló gázzal sport futómű beállítással intenzív emelkedőn felfelé, közben folyamatosan kanyarodva nyomtam volna még neki, de nem a karosszéria billenése akadályozott, vagy a teljesítmény hiánya a tovább gyorsításban, hanem az aszfalt és a gumi között lett részleges a kontakt.Nem volt veszélyes, sőt kb. 20métert haladtunk így.Nyugodtan gáz adagolásával tudtam kontrolálni a sodródást.(Eddig csak Subarunál tapasztaltam hasonlót.) Teljesen jóindulatú volt az autó.
Ammennyiben a fórumozó hitetlenkedők közül bár ki E kasznival autópálya felhajtón, köriven sodródva, emelkedőn ezt megtudja csinálni, szivesen elmegyek bárhová Magyarország területén és felveszem videóra.
Egyenes úton próbálj ki egy S8-ast (2012.évjárattól),na az nem fogy el, csak az út minősége.A folyamatosan korrigáló lengéscsillapítók már nem tudják "kiegyenlíteni" az útfelület egyenetlenségeit, hullámait (Magyar autópálya), és "leeshetsz" az útról.
Pest környékén maszibmw-t ajánlanám vagy Steeef -et BMW ügyben.
Nálam 525D 2005-ös (valós 145e km-rel) 18 coll M-felni, pályán tempomat 150 km/h (kisebb gyorsítás/lassítás) pure M7 siófok-Bp 8,2 l-re jött ki. A computer 10,1-et mutat átlagra (bp/vidék). Mi okozhat fogyasztás többletet? Hibakód nincs, vízhőfok 92-93 fokra melegszik..Vagy 25d-nél ennyi és kész :)
Az a bajom, hogy csak azt figyelem mennyit eszik és úgy közlekedem, hogy minél alacsonyabb legyen... Tudom, akinek ilyen kocsija van, annak már nem ezzel kéne foglalkoznia :D na de azért mégis... Nekem most nagy volt a váltás: 1.4-es benzines, 74Le-s Renault Thaliám volt ez előtt. Az is megette a 6-6,5L/100km na de nem is ment! Most ha akarom akkor megy az autó :) Ha megállna a fogyasztás egy olyan 7-7,5 között egy minden téren vegyes (vezetési stílus, város/országút) mértékkel akkor én annak nagyon örülnék! :)
Lci manuális hátsókerekesnél, városban, vidéken, pályán 2 kilóval, bárhogy. 8,5-9 fölé tornázni nekem sose sikerült. Ez is a bajom, megszoktam ezt, és nem tudtam már olyat venni ezután ami ezt tudta. (Így megy és így fogyaszt.)
Ha normálisan mész ennyi. De ha süket módjára nyomod neki is kijössz 10 liter alatt. A 3 literes dízellel 8 literes átlagot ki lehet hozni, sportos vezetéssel is.
Sziasztok! Nem rég vettem egy 530 D próbáltam még egy euro 3-as motorral szereltet szerezni. Volt gépen, szervizen is túl van nagy hibát nem találtak. Viszont ha D-be teszem induláskor kinyom egy szép nagy füst pamacsot, függetlenül attól milyen gázt adók. Menet közben nem füstöl. Mi lehet az oka ?
Sziasztok! A kb. másfél héttel ezelőtti saját hozzászólásomra reagálva, megoldódtak a problémáim. A gond, ahogy valamelyikőtök is írta a generátor volt. A felújítása vetett véget a hülyeségeknek! :) egyébként hétfőn lesz 3 hete, hogy nálam van az autó (525D). A generátor felújítás mellett, szervizeltettem még néhány dolgot a kocsin: olaj, olajszűrő, üzemanyagszűrő, pollenszűrő, kartergázszűrő, termosztát csere stb
Van még olyan amit még érdemes átnézetni/kicserélni?
A fogyasztással kapcsolatban annyit, ha ésszerű keretek között megy az ember, akkor elég szép számot ki lehet hozni belőle (de ugye úgy nem könnyű :D ) mellékelek egy képet, amin látszik mennyi az annyi. Igaz, nem sokat mentem vele, amikor igazán figyeltem a fogyasztásra (133 km) de az nagyon vegyes volt...szóval a kép :D
Ez ugye a 313 lovas változat. Hozzá közel 2200kg. Ez a súly rengeteg szerintem de dicséretes, hogy ilyen jól viselkedik állításod szerint.
Nekem ugye 280lovas az összkerekes E60 viszont "csak" 1800kg, de ilyet nem érzek hogy sosem fogyna el.... mondjuk 100-150km/h -ig tol rendesen de utána már győz a légellenállas.
Azt viszont aláírom, hogy amit az xDrive művel a kanyarban az félelmetes.
Más téma: régebben már kérdeztem, hogy Bp.-i márkaszervizt tudna-e esetleg vki ajánlani?! Vagy egykutya az összes mindegy hova viszem?
Ha ez a véleményed, mindenképpen ki kell próbálnod. Meg fog változni.
Egyébként a vadászterületen egy Range Rover-rel és egy Grand Cherokeehasítunk + 10évig nyúztam egy mitsubishi-t, úgy hogy hidd el tudom miröl beszélek.A Bakony az nem homokozó.
Viszont történt egy kis malőr :( Bekapcsolom a blokkolót és csak vinnyog és pislákol az egyik front lámpa. Valaki tudja mi lehet? Vagy a motor szerviznél vagy a fóliásnál lehetett a bibi de az mindegy is csak holnap indulnék vele ki és pont rosszkor jött mert már párszor kihúzott a sz*r ból. Segítségképpen elől 5 fej van hátul 3 de a front lámpa villog gondolom elől van a gond mit nézzek meg rajta? Köszönöm!!
Az a baj, hogy igazán nem jó terepre, nem is nagyon láttam ott használni. A nagy bódé kanyarban csak billeg, tömege miatt sportosság is odavan. Közben meg semmivel sincs benne nagyobb hely, pazarló lénye megfizetődik tankoláskor szervizeléskor. Cserébe pisloghatsz a kakas ülőn. A típus imázsát erősen rontja a sok törpe tulaj.
Az f10-es kasznitól mindenki elvárja hogy szántson vessen babérokat arasson.De az X5-nél a "kakasülőn" az egy más pozíció.Más a filing.Az ötösnél eltünik a magasságból adódó panoráma? "Vizenjárás képessége".Terepen sem olyan "tehetetlen" mind az elődje.
Időszakos "kötelező átvizsgáláson voltam az győri A1-be, és módom volt kipróbálni egy új X5 4.0D-t. Mit ne mondjak, brutális.Autópálya vissza fordító körgyűrün felfelé kigyorsításnál olyan erőtartalékai vannak, hogy simán gyorsult volna még, de a gumi "teljesítménye" korlátozott engem.Természetesen Sport állásbanan, tökéletesen adagolható gázpedálfunkcióval.Nó para, teljes nyugotsággal veszélymentesen lehet "határon autózni".Meglepett az autó jóindulatú vezethetősége. Egyszóval megkívántam.
245.000km-nél járok vele, 2006-os gyártás alvázszám alapján. 306D2 a motorkódom.
Ha manuálisba teszem akkor nem vált vissza 1-esig viszont ha D-ben akkor biztos.
Ezt a hibakódot olvastam ki belőle:
4F80 transmission ratio symptom gear monitoring Error counter: 1 Mileage 241760 km condition WK torque converter-clutch open 0-n Type of Shift Type of Shift 1 after 1 0-n actual engine torque 88.00 Nm Gearbox Oil Temperature 31.00 degrees C Output Speed 0.00 rpm Symptom gear control Test conditions not yet fulfilled Error not present now, but already stored Error would not cause a warning lamp to light up Error code: 4F 80 38 01 76 0C 01 2F 47 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ------------------------------------------------------------- 4F86 transmission ratio symptom speed monitoring Error counter: 1 Mileage 241856 km condition WK torque converter-clutch open 0-n Type of Shift Type of Shift 3 after 4 0-n actual engine torque 332.00 Nm Gearbox Oil Temperature 71.00 degrees C Output Speed 1952.00 rpm symptom gear monitoring Test conditions not yet fulfilled Error not present now, but already stored Error would not cause a warning lamp to light up Error code: 4F 86 38 01 76 18 0A 6C 6F 3D 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 =============================================================
Segítséget szeretnék kérni. 123000 kilométer van a kocsiban vezetett szervízkönyvel. És egy ideje bal hátul csőrgő kopogó hangot ad néha beindítás után pár percig. valamikor egy hétig nem csinálja, utána párszor igen , utána megint semmi probléma. Az olajcserének annyi előnye volt hogy 3 ezer kilométerig nem jött elő a probléma ,de most megint csinálja. Szerelő szerint hidrotőke lesz és mind a 24-et cserélné. szerintetek mi lehet a baj? Előre is köszi.
Járt valaki (CCC) prof.navigation használatával Görögországban? Augusztusban megyünk és most nézem, hogy a dvd-ken csak Görögország térkép van, Szerbia, Macedónia nincs. Ennek ellenére ezekben az országokban nyújt valami minimális segítséget? Pl. ismeri a sztrádákat legalább?
Kérlek segítsetek, még mindig nem tudtam megoldani az mp3 olvasási problémámat. Prof navis a kocsi és gondolom unlock-olni kellene, de nem tudom azt sem hogyan, de ami rosszabb, azt sem hogy a környékemen ki tudná esetleg megcsinálni (békés megye). Ha nincs senki, akkor valaki leírhatná, milyen eszköz kell hozzá, mit kell pontosan keresni és átállítani, frissíteni, stb...?!
Továbbá örülnék, ha valaki elárulná, hogyan kell a navi dvd1-t kiírni, hogy olvassa. A többi beolvassa, azonban a dvd1-t elvileg túl kéne írni, mert éppen nem fér rá a dvd-re?!
Ja és van egy mechanikai kérdésem is. Főleg hideg motornál tapasztalom, hogy nagyobb gázadásnál picit sivít valami. Cseréltem szíjakat és görgőket. Valami ötlet?
Igen azt gondoltam hogy határon lehuzom az ablakot! Minden 3. auto lev an sötétítve többjük elől is ismerek oylat akinek évek óta, szerencséje volt? Én úgy gondoltam ami nagyon sötét a rendőrnek is szemet szúr de ami enyhe sötét lehet, hogy nem foglalkozik vele. Persze én a rendőrökkel olyan jóban vagyok hogy már ajtónyitásnál anyázok és ütném agyon őket amiből most is eljárás van ellenem... :) így könnyedén rátehetik a kis szerkezetet az ablakra. Fotót raktok fel kinek milyen van? Holnap reggelig van időm dönteni ha ma megint felbasznak agyilag teli fekete lesz.
előre pedig semmit, mivel színezett gyárilag az üveg... vagyis 100%-os áteresztésűt rakhatsz... nekem is az van elől, annyiból jó, hogy nem lehet betörni az üveget és UV szűrős.
Ha külföldre mész nyaralni kocsival a határon basztatnak, meg a kinti rendőr előszeretettel.
Szeretnék még 1 valamivel kérdést feltenni, ez pedig az üveg fólia lenne! Kinek van és milyen? Holnapra kaptam időpontot és addig gyorsan döntenem kéne, kell hátra a gyerekek miatt ez így nem állapot ki az a madár aki hátra kért rolót oldalra meg nem. Nevetséges. Szóval tisztában vagyok vele hogy előre nem lehet bár én fogok csak nem tetszik az sem ha elől nincs és az se ha hátul full fekete elől meg halványabb. Előre nem fogok feltűnően sötétet de ne legyen átlátszó az ablak. Ha meg egyszínűt akarok mindenhova akkor meg hát ul gyenge lesz az ami elől. Remélem értitek. Ezért érdekelne kinek milyen van fent és mik a tapasztalatok? Rolót is tennék fel de csak univerzálisat csak a párom szerint az piacos:D
Sziasztok! Ennyi volt a fogyasztásom előtte. Bevizsgálás után mondták, hogy mind a 6 porlasztóval van valami gond itt ott. Cserélték volna az alkatrészeket a porlasztóban a tűk kivételével baráti áron 100 ért de a tűk is kopottak voltak és nem garantálták volna hogy meddig lenne így jó, a tűk megint egy 100 as. Akkor talán teljes porlasztó felújításom lett volna kitudja meddig. Ja és az egr is tele volt mocsokkal az is ki lett közben tisztítva, úgyhogy ma már elvileg mehetek az autóért este. Szombaton hosszabb útra megyünk nyaralni és akkor írok majd egy fogyasztást mi jött ki. Már nagyon kíváncsi vagyok!!
Ezt szerintem Steed tudná megmondani... de ez csak ugye egy korrekciós szám, ami bizonyos értékek között jó... na ezek mind azon belül vannak. viszont olyan elképzelhető hogy a szórásképe a csúcsnak nem volt jó, mert elkoszolódott vagy ilyesmi... de akkor meg egy tisztítással javítható nem kell cserélni...
162000 et mutat az óra. 2007.02 havi az autó és 2009 ben jött be Németországból, ekkor 2 évesen vette meg egy Magyar orvos pár és én most vettem meg tőlük nem rég. Na most a lekérés alapján 2008 ban volt valami szerviz az autón kb 50.000 km nél és 2009 ben pedig szívósor csere 90 000 km nél. Csak a Német beletett 2 év alatt durván 100 000 km ert. Hogy a Magyar pár mennyit na az jó kérdés mert nyoma nincs. De az biztos hogy pályán tehették bele mert bárki látta azt mondta mintha tényleg csak ennyi lenne benne az állapota miatt. Se a megszokott kopások még a futóműhöz nem volt nyúlva még nem is kell egy ideig. Szerintem olyan 250.000 lehet benne de ez csak az én véleményem, lehet hogy több. Még a dpf szűrő is elég jó állapotú szerintem ez is a pályát igazolja. Na meg az 5 fejes blokkoló elől, 3 hátul. De gondos voltak vele az előző tulaj bár papír nem volt róla de cseréltek ékszíjtárcsát meg rendesen kopó alkatrészeket ami látszott. Hát most már amit kellett megkapott nálam is. Végül is most már van egy szép állapotú autó ami nem csak kívülről szép hanem motorikusan is rendben van. Ha esetleg majd eladom akkor bátran merem ajánlani és igazolni hogy mi a története. De nem adom el hiszen szeretjük és ezért költünk rá :)))...még... Az olajról. Nincs rálátásom hogy a Wallisnál milyen olajakat raknak még az autókba, biztosan gyári szürke Bmw feliratos olajat is nekem csak ennyit mondott a szerelőm hogy a legjobbat kapja amit az f10 esekbe töltenek és Németből jön és ez az az olaj amit nem bontogatnak. Na egyet kibontott a már ott álló amúgy is olajcserés kocsinál és megmutatta hogy lássam milyen szép neon zöld , amilyennek lennie kell. Jó én ehhez nem értek :DD Megbízom benne 1000000000% ig hiszen olyan hibákat oldott meg amilyet 4 másik szerviz soha. Pl a párom 1 esében volt egy rezgő hang 1500 as fordulatnál és se a Kwik fit be, se az Óbudai Bmw ,Monoron Bmw re szakosodott műhely gumilappal tömte ki a padlószőnyeg és a kuplungcső közötti részt és utána megint előjött. Hát ekkor hoztak össze vele és azonnal megcsinálta. Kérdeztem mi volt? Majd elmondom ha elmúlik. Hát azóta sem rezeg és egy valamilyen cső a motortérben elvolt deformálódva az adta a hangot!! Nem akarok én itt belefolyni az olaj vitákba mert nagyon sok jó olaj van ami jó az E60 ba! Köztük ti is ajánlottatok jókat! Itt a műhelyben erre volt lehetőség jó áron és akkor már miért ne:)
Milyen aut.váltó van rajta? Mikori évj. az autó? ?Km-es. ?m3 diesel motor?
Az LCI fészliftes váltó, csak akkor vált 1600-as ford.-nál, ha elveszed, visszaveszed a "gázt". Kb. 2000-nél vált normál használatnál.Amikor a lámpánál megáll, nem vált vissza 1-es fokozatig, hanem csak 2-esig.Onnan indul.Simán viszi.A váltóolaj szűrővel együtt történő ajánlott csereperiódusa 60000Km.Nem olcsó, de megéri.Felénk olajcsere elött 7000Ft-os adalékkal futtatják a váltót, hogy fellazítsa, feloldja a lerakódásokat.A szoftveres bemérés sincs több 7000Ft-nál.Ajánlom.
bmw-től castrol olaj? furcsa, szerintem a gyári bmw az bmw csomagolsában van, de persze nincs a bmw-nek finomítója így valakitől veszi de a csomagolás akkor is a sajátja.
mennyi km van abban az autóban hogy 6 befecskendezőt cserélni kellett? diag-on nem látszottak annyira szarnak az értékek?!?
Az f1 gumiszervízben sikeresen meghegesztették a felnim és jó áron is dolgoznak! Köszi, hogy ajánlottad. Egyébként holnap lesz kész az autom így 2 es fél hét után. Végeredményként nem csak 2 porlasztó volt rosz hanem mind a 6 ugyhogy a fél motorom új , ma már beindították és a hangja is szebb és a fogyasztásom mostmár helyre fog állni végre. Ja és a gyári bmw olaj amit irtam ma láttam meg hogy valójában nem is Bmw volt, hanem Castrol Edge Proffesional csak azert mondta hogy gyári mert ezeket szerzik most a wallisban a bmw től én értettem félre. Szóval ezt az olajat is tudom ajánlani ha valami érdeklődok mint én nemrég :))) Mindenkinek szép napokat!
szerintem ha 2004-es és dynamic xenon akkor még d2s lesz... de ha leveszed róla a burkolatot látni fogod (ehhez nem kell kiszedni a lámpát) cseréhez viszont én ajánlom hogy szedd ki, semmi extra nincs benne 4db csavar fogja a lámpát, kettő fent a füleknél azt látod is, kettő pedig lent a lámpa tövénél amit nem kell kicsavarni teljesen hanem aszem 3 fordulat csak, mert az alól kicsúszik majd a rögzítő fül
Kiégett az autómban a jobb első xenon. Kanyarkövetős lámpa. Évjárata 2004. Az lenne a kérdésem, hogy ebben vajon d2s vagy d1s izzók vannak? Illetve, hogy hol tudnék ennek utánanézni, hogy melyik fajta van benne? Továbbá, hogy lámpa kivétele nélkül tudom-e cserélni? Én úgy néztem, hogy nem de hátha van valaki aki már több ilyet csinált mint én.
A következő probléma merült fel a kocsimmal kapcsolatban. (2004. 530dA)
A tompított felkapcsolása után baloldali xenont néha hibának dobja fel, ilyen persze nem is ég. Ha nem is dobja fel hibának, a baloldali akkor is sokszor csak 5-10 másodperccel később kapcsol fel. (A színük megegyezik, tehát elvileg nincs kiégőben az izzó)
Amikor hibaként dobja fel, akkor azt szoktam csinálni, hogy leállítom a kocsit, majd újra beindítom. Ilyenkor elég gyakran az van, hogy egyik oldali xenont sem kapcsolja fel, de hibát sem dob. Csak az angel eye ég. Mi okozhatja ezt?
csalodott lennék a Bmw-ben,ha kicsivel több mint 100.000 km utan a futomûnek baja lenne 90%-os autopalya hasznalat mellett...a 10 éves Passatom dupla ennyi km-rel még nem produkalt ilyesmit...
De meglátjuk...holnap ciszem megnézetni a futómüvet...
Lenne pár kérdésem, ha valakinek van ötlete vagy találkozott már hasonló hibával ne tartsa magában az információt :)
1. Csak hatodikban 1500-as fordulatnál egyenletesen haladva rángat.
Ez mitől lehet? Wandler?
2. Reggelente indulás után kb 10 perccel a vizet már melegnek jelzi(fogjuk rá, hogy bemelegedett) de 110-nél még nem vált fel 6-ba, hagyja elpörögni a motort 2000ig.
Ha megállítom a motort és újra elindulok akkor már normálisan 1500-1600 körül elvált mindegyik sebességbe.
3. Ha megállok stoptáblánál várnom kell 1-2 másodpercet amíg visszavált 1be, ha ezt nem várom ki hanem elindulok akkor kb 3 méter után egy érezhető rántással veszi az 1-est majd hagyja elpörögni a motort 2500 környékére mire hajlandó végre felváltani.
Az autó (e60 530d) 2éve kapott új gyári tárcsákat, az idén cseréltem új textár fékbetétre. Kerék centirozva, lengőkar szilentek (kicsi-nagy) cserélve. Futóműállítás a csere után megtörtént.
Hiba:
I:
120km/h környékén fékezve a kormányt enyhén berázza, nagyobb sebességnél is érezhető enyhe fékezés esetén.
Alacsony sebesességnél és intenzívebb fékezésnél nem tapasztalható ez a jelenség. A tárcsákat levettük, óráztuk, de pár századon belül fut.
A tárcsa alá mehetett valami kosz, ezt még szemügyre veszem.. lehet ez okozhatja.
II:
kormányállásommal van egy kis gond még. Az autó dynamic drive-os és activ kormányos. Három különböző helyen voltam futóműállításon már vele.
Alacsony sebességnél a kormány szépen egyenesben áll és nem húzz egyik irányba sem, azonban 100km/h felett a kormányom balra áll kb 5fokot, és ha elengedem a kormányt kissé jobbra húz.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Steeef, van rá ötleted?
Szia! Nekem az F1 gumiszervizben javítottak egy eredeti Style135 felnit. Telibe festették az egészet és olyan lett mint a gyári. Nem lehet kiválasztani a négyből, melyik egy lett javítva! Ha már festették, kértem hozzá 4-5 csík öntapadós centírsúlyt is lefestve - az most elég lesz egy darabig. http://alufelni-javitas.hu
Szerintem barmilyen JOBB -nak latszo aluhegesztos megcsinalja neked ugy hogy csak egy fenyes polirizott csik fog latszani utanna,amit festekjavitoval javitasz.
nekem ket jobboldali felni eltort 12cm darab lerepedt,es kint erdelybe vissza hegesztette egy sufnis kemeny 50Lei-ert ( ezt is remego hangal kerte ) ugy hogy csak ket polirozott csikot lattam utanna. :)
Sziasztok van az egyik első felnimen egy hajszál repedés ami szemmel észrevehető és kb 2 cm. Tudtok valakit aki jól meghegesztené illetve lehet hegeszteni? Gyári M-Doppelspeiche M135. Nem szeretnék vele így nyaralni menni:( sos lenne!
szerintem ha a tárcsa elmelegszik az hulladék... én még nem találkoztam olyanna, hogy a fékezéskor a rázást ne a lógó futómű okozza. Biztos vagyok benne, hogy kis lengőkar vagy a nagyban a szilented kivan.
Menet közben random időpontban, de szinte mindig előjönnek a következő hibakódok: Transmission fault (ez után hosszú pörgetés után vált csak el), servotronic failure (felkeményedő kormány), flat tire monitor
plusz világít a műszerfalon a kézifék jelző pirosan, az ABS és a kipörgésgátló...
Az esetek nagy többségében a tárcsa miatt ráz. (Gyárival is előfordulhat.)
Megoldás csere, esetleg lassaban mész. : ) Vagy M5-t veszel, annak a fékei erre a súlyra vannak tervezve.
Elég rövidebb idő alatt (pl. pályán) ilyen melegben 220-ról többször megfékezed szimpatikus utánfutós román autónepper cigány vagy kisbuszos ukrán tetvedék miatt 80-ra az autót és azonnal aktiváltad az eladdig rejtett módban lévő tenyérmasszirozó funkciót. Pöpec kis extra.
Érdeklôdnék,hogy tud e valaki valami biztosat mondani arra,hogy mi lehet a problema nagy sebességrôl valo fékezéskor fellépô kormány szitalasra...?
Az elsô kerekek ki lettek centiroztatva,szoval siman menet kozben abszolut nem raz...enyhe fekezeskor sem...csak intenziv lassitaskor,es jellemzoen nagy sebességrôl...
Elsô ötlet a fektarcsa volt...
Az auto 530D GT
115.000 km-rel.
Gyari fektarcsaval,betetek mar voltak cserelve.
Egy baratom E39-el hasonlo problemaval kicserelte a tarcsakat draga Brembo-ra,es a problemaja nem szunt meg...
Nekem futomû ellenôrzest javasolt,es a lengescsillapitokat is emlegette hibaforraskent...
A hozzaertôk segitségét kérném,akik rendszeresen szerelnek BMW-t....
Lesz egy eladó szívósorom E60 ba ha valakit érdekel. Azon kívül hogy eresztette az olajat más baj nincs vele és a pillangók is a helyén vannak! 2009 ben lett belerakva az autóban még Németországban és most lett kiszedve. Akit esetleg érdekel valamire írjon nyugodtan biztosan megegyezünk. Nem akarok szart rásózni senkire és azt sem tudom mit lehet még vele kezdeni de maximum akit érdekel ránéz. Üdv.
melyik bp.-i márkaszervizt ajánljátok "időszakos olajcserére"? Nem várnám meg a 30k-t, félúton csináltatnék egyet.
Más: a IX. Ker.-ben az Illatos úton van vmi BMW szaki? Vittem a pályamotoromat gatyába rázatni és a motor szervizzel szemben állt jópár BMW ( X3, 5er, 7er, X6). Nekem úgy tűnt, hogy vmi szerviz, csak elfelejtettem a szakit megkérdezni, hogy mi van a szomszédban.
Mi a véleményetek erről? Esetleg valaki ismeri vagy látta már valahol? Komolyan érdekelne az autó de nem szeretnék mellényúlni. Viszonylag messze vagyunk egymástól és feleslegesen nem autóznék, ezért ha valaki tud valamit kérem ne tartsa magába. Köszönöm
Nincs itt akkora gond, hogy "végleg" el kellene köszönni. Az igaz, hogy az antré a részedről nem sikerült túl jól, de ha változtatsz a stíluson, akkor a jövőben biztos nem csak azt kapod tőlünk, hogy "helyre" tesszük az egódat.
Az eddigi hozzászólásaidból nekem úgy tűnik értelmes ember vagy, csak kicsit hajlamos vagy túlzásba esni és túl nagy hévvel égni. Ha kicsit szerényebben kommentelsz, akkor majd rájössz arra, hogy normálisan is tudunk (tudnak) veled kommunikálni.....
Akkor, hogy pozitívumot is írjak: nagyon tetszik, hogy abba a táborba tarozol, akik tudnak helyesen írni, választékosan fogalmazni és le tudnak írni egy kerek egész mondatot hiba nélkül. Ez kezdésnek nem rossz, senkit nem akarok megbántani, de az elmúlt években olvastam itt jó pár olyan hozzászólást, amiért én szégyelltem magam (pédák nélkül, akinek nem inge az ugye.......).
Valóban gyerekesen viselkedtem, nem kellett volna vitába szállni Veletek. Sajnálom. Nem szeretném rontani a levegőt, sziasztok, mindenkinek biztonságos, problémamentes, és élménydús autózást kívánok!
A hosszú állás miatt az injektorban betapadnak bizonyos alkatrészek amik egyébként nagyon könnyen mozognának,ezért rosszul szabályoz és felborul az injektorok működése, rendszer tisztító adalék nagyon sokszor segíthet de végleges megoldás az injektorok szétszerelése,ultrahangos tisztítása,újrahézagolása,szükség szerint a csúcsok cseréje is indokolt lehet.
Autóvásárlás előtt állok, a kiszemelt pedig az 525D. Lenne is már egy, de van egy olyan dolog, ami miatt vonakodom tőle. A motor, alapjáratnál nem jár egyenletesen...néha-néha kihagy. Gázadáskor elmúlik, majd később újra előjön, de olyan is van, hogy szépen megy gond nélkül. Régóta kereskedésben áll, ezért lehet hogy csak az üzemanyag régi és koszos benne... De lehet porlasztó, vagy akár adagoló is... Vagy csak egyszerűen túl régóta áll ott és lehet, hogy rendszeres használat mellett nem is lenne tapasztalható a dolog!
Van valakinek véleménye, vagy ötlete mi lehet a gond?!
Miért kell vélt vagy valós nevén nevezni az embereket és a vélt vagy valós személyek vélt vagy valós magánéleti dolgairól beszélni? 7-8 éve pörög ez a NYILVÁNOS topik a nélkül, hogy bárki a vélt vagy valós nevén lett volna nevezve és kivesézve, hogy pl. a kutyákat vagy a macskákat szereti-e jobban. Egy hét sem telt el a felbukkanásod óta és már majdnem az összes potenciálisan neked segíteni tudó emberbe beleszálltál páros lábbal. A fantáziádra bízom, hogy ennek a produkciódnak mi lesz a következménye.
AMSOIL 309040000 köszi a jó tanácsot. Természetesen a fórumon csak érdeklődtem az olaj iránt , szeretek több felől hallani dolgokat, ajánlottak is jó dolgokat eddig mindig de sikerült megoldani. Én mire mondtam a szerelőmnek milyen olajat viszek akkor, ő csak annyit mondott nyugodj már meg az olajaid megvannak csak hozd a kocsit! Végül gyári Bmw olaj lett . Ma küldték el a porlasztókat megnézetni, péntekre már lehet készen is van a kocsim és akkor leírom mitől volt korábban magas fogyasztásom illetve mennyi lett:) Ezt főként azoknak írom akik olcsóbb e60 on gondolkodnak! 2 és fél millióért E60 okozhat nem várt meglepetéseket. Nagyon nézessétek át!!! A-tól Z-ig. Én először egy márkafüggetlen szervizbe vittem. Kíváncsi voltam mit mondanak és a szokásos olajfolyáson kivül nem volt nagy hibára utaló jel a lényeg itt az volt hogy a futómű az patika volt ez kiderült. Na aztán mikor megvettem utána hazaért a szerelőm és a kezébe adtam a dolgokat, addig csak használtam kb 1-2 hétig (itt volt magas a fogyasztás). Futómű patika ez gyári M-estől kielégítő volt ezek a magyar utak miatt. Aztán jött a csatt :) Olaj folyás-szívósor probléma. Jó akkor legyen új . Igen ám csak az olaj befolyt az izzító elektronikába, olajos lett. Csere + akkor mind a 6 izzítógyertya is. Porlasztó sikeresen kiszerelve, 2 felújítás lesz vagy csere, attól függ. Rossz a turbó nyomás ez is a héten orvosolva lesz de még nem tudni mi. Remélem csak jeladó és nem egy új turbó :D Mi is volt még...hmm.. ja igen mind két termosztát csere ha már lúd legyen kövér. Ezek még nem a kötelező szerviz egy ilyen vételnél!És akkor nem beszélve a futómű problémákról ami gyakori.Szerencsémre azt megúsztam még egy darabig. Ja és a vétel ár inkább surolta a 4- et mind a 3-at!! És akkor a többit lesem írom mindenki tudja..., de legalább pár nap és van egy olyan megbízható E60 asom amiről tudom mi van benne és abszolút költségmentes lesz egy jó ideig mert vigyázok rá. Én mindezeket csak is jó tanácsként írtam le főleg a nemrégiben hozzászólónak aki belinkelte a 25d-t 2.600.000 ezerért! Nagyon nézesd át!!!! És mérlegelj!! Akkor imádni fogod ezt garantálom!! Én mérlegeltem. X összegért egy újabb passat cc vagy egy annál idősebb E60 felújítással. Hát azért sem bántam meg!! Majd írók még ha kész:) Üdv mindenkinek.
Elnézést kérek előre is ha megsértenélek, de nem kell ide ilyen nekem ugyis jó hantaboly.Ráadásul ezúton felkérném a többi Emesét is, hogy szerelőként az "ujjoncoknak" ajánljátok inkább Steeef-t , mert nem ismerek nála jobbat(ugyan olyat igen) szerelőt, ráadásul olyat aki hajlandó a sokszor gyerekes kérdéseitekre válaszolni(Maszi-nak már ugy is elfogyott a türelme, átváltott F10 fórumra).Legalább profitáljon valamit a fórumozásból.A kis hazánkba van még 1-2 jó szerelő, nem vitatom, de mindegyik szarik a fórumra és az itt megforduló emberek problémáira.
Kérlek benneteket legalább a fórum szempontjából fontos személyhez legyetek lojálisak tisztességesek.4 évvel ezelött ez a fórum dübörgött, találkozók voltak, jó barátságok születtek, de az egymásrafigyelés és a tisztelet kezd kiveszni a fórumból.
Majdnem, de nem a Maszi, hanem az Andràs. :-) A Maszi a màsik nagytudású profi, aki a társa, és "mellesleg" egy elismert zeneművész. Vagytok pàran akik úgy értitek a Bmw-t, ahogy a márkához illik, de sajnos nagyon kevesen ennyi autòra. Ezért fontos, hogy minél többen tudjanak rólatok, és hozzátok forduljanak. Örülök, hogy beszéltünk, remélem találkozunk egyszer! Jóéjt, és jó munkát!
Nem rá gondoltam,Őt ismerem,becsülöm,barátomnak tartom! Maszi egy korrekt ember csak ajánlani tudom,nem vagyunk egymásnak konkurencia más a fő profilunk!
Végre egy kis izgalom! Előbújt a profi is. :-) Tiszteletem!
Az illető már le..szott, hogy mit írogatok, úgyhogy visszafogom magam ígérem, csak segíteni akartam a srácnak, és a hozzád vivő linket nem vettem észre, bocs! De te is hívtad egyébként, főleg az elején, és mostanában is beszéltek néha. Az M. J. dolgozik neki, akit hívtak a Bu.Mo. -ba beugrani a nyaralásod alatt. Ők nagyra tartanak. :-)
Fel kéne hívd az illetőt, küldj valami emailcímet, ahová elküldöm a számát. A legtöbb szerelő hozzá jár. Elvileg el tud menni felprogramozatlanul is a kocsi, még ha le is enged útközben, csak nem végzi a dolgát, ezért óvatosan és jó úton. Az M0-áshoz közel van.
Rendben, köszönöm! Steeef sem éppen a szomszédban van Nekem :-).
Nem tudom, hogy a légrugó vezérlő nélkül fel tudják-e emelni a hátulját annyira, hogy mehessek vele. A szakszervízben valamit csináltak, mert miután közölték, hogy nem tudják felprogramozni kimentem megnézni és nem ült a hátulja... érdekes!
Szia! Van megoldás, de Törökbálinton, az neked nincs közel, bár relatív. Estére vagy holnapra megkérdezem a dolgot, vasárnap nincs nagyon szívem zavarni az illetőt, de megpróbálok segíteni.
jah gondoltam h nem igazán lehet csak ideiglenesen :) marad a b verzió küldetek ki és berakatom.esetleg tudnátok abban segíteni h alkatrész ügyileg kihez forduljak: bontó vagy bolt mind egy csak jó legyen!! nagyon köszönöm!! üdv
Van egy 2006-os E61-es 530xd-m. Felszerelt paripa, teljes tetőablak, kombi, M optika
Áprilisban elszállt az első kardánom. Amíg a szerelőnél állt, beázott: feltelt a hátulja, mint egy akvárium. Elment a légrugó vezérlő. Rendeltem újat, de a BMW nem tudja felprogramozni, mert kiírta hibának a parkradar vezérlőt meg állítólag már a rádió modul is elment. Ez utóbbi már 260 eFt pluszban. Ennyit nem áldoznék már rá, lehúzósnak tartom kicsit ezt a dolgot. 1 hét múlva mennék nyaralni Tudtok ajánlani valakit, aki reális képet ad a gépről és meg tudja csinálni? Később is hozzá hordanám a szépségemet! Köszönöm a választ előre is! Sziasztok! (Pécsi vagyok, de elviszem bárhova)
láttunk már Tip-Top tapasszal (kör alakú gumifolt) megvulkanizált légrugót, amit gumis csinált házilag, nyilván időlegesen működhet akár... Kérdezz meg egy-két ottani szervízt, hogy mennyi egy rugó,(itthon 40-50kb.) és mennyi a berakás, amihez sajnos programozni is kell kicsit, de nem horror. Ha túl drága, max. küldetsz magadnak alkatrészt itthonról. Ennyit tudsz tenni, úgyis kellhet kintre egy szervíz. :-)
nem akarok okoskodni, mindenki ugy csinálja ahogy a tapasztalatai mutatják.
Én mindig melegítek az első indulásnál (utána minimálisat) nyáron kevebbet 2perc télen nagyon mínuszban akár 3-4percet is. 80százalékben autópályázok. Pályán is óvatossan az első 10km-t max 2000 fordulat. Évi 50e km-t vezetek. Csak másodsorban a motor, első sorban a túrbó miatt melegítek. Volt olyan e91 Bmw 2l dízel amiben 5,5 évesen 280e km volt és minden gyári volt benne, még utána is bő 300e felett is, mert hasonlóan vigyáztak rá mint én. Ja és ugye turbót meg mindenki hűti...A melegítés már nam annyira evidens. De ez a magán véleményem!
e 61 kombim van. kb egy 3-4 napja kiírta a légrugó hibát a kocsi, de semmit nem hallottam, éreztem. egyszer csak tegnap reggel mikor mentem a kocsihoz látom h fekszik a földön. beindítom, kompresszor dolgozik,kocsi emelkedik, és utána hallom h sziszeg.aláfeküdtem a bal oldalánál (onnana hallottam!), és éreztem h a légrugó gumija kilukadt.onnan jön a levegő :( az a legnagyobb baj h kint vagyok svédországban és ittminden 3x os áron van. kérdésem: nem lehet valahogy külsőleg megragasztani? vagy akkor ki kell cseréljem? köszi. üdv
A termosztátra írom, hogy csak azért írtam, hogy minek a hűtővíz, poénból, mert írta valaki elötte, hogy a mai dieseleknek alig van hővesztesége stb. Egyébként az a baj sajnos, hogy sokan, köztük én is, mire beérünk a munkahelyünkre, kb addigra van bemelegedve a kocsi. Szinte fáj leállítani, és alig várom, hogy hosszabb útra mehessek. Az állandó kátyúsasolás és kerülgetés is betesz az élménynek jócskán...
Valami egynapos találkozó ha lenne a hetekben valamikor, az tényleg nem lenne rossz. Olvastam itt az előzményben, hogy volt róla szó.
Én már annak is örülök, hogy a cikket,( ami vágom, hogy télről beszél, de nyáron se árt neki) és az előzményeket elolvasva nem fog talán mindenki indítás után rögtön elindulni, pláne nem télen. Lehet, hogy 3 perc is elég, ami semmi szinte, nem idö, egy fél cigi a kocsi mellett, és természetes, hogy utána 5-7 km-ig még nem nyomni. Én is így használom. :)
Örülünk hogy ilyen lelkes vagy.Sajnos a probléma a "pongyola", nem részletes kijelentő fogalmazás miatt történt, de az élet már csak ilyen. Az ujjoncok magabiztosságát mindenhol letörik. Főleg akkor, ha fogást is találnak rajta.Ezen volt is bőven. Amit leírtál abba van igazság, csak az ídőtartam volt túlzó.Természetesen megkell tőrni az olajat, de ez nyári időszakban a garázskapu becsukása időtartalma alatt megtörténik.De hiába járatod 5percig a motort, ha utánna meg nem engeded hogy legyorsuljon egy ignis. Kb 5-7 km forgalomba történő haladás kell, hogy bemelegedjen a motor. A termosztát meg azért van, hogy a megfelelő vízhőmérsékletnél nyisson zárjon.(Elvileg még keves is, mert esetenként felmehet 95-100 fokra is.)El is fárad. Nálam 80000km-nél, mivel szinte csak városban használom. De a lényeg, hogy élvezd az autódat, mert itt a legtöbben az élményért vettünk ilyet.És kérdezz bátran.
Igen, az N55 motor turbófeltöltős, úgyhogy ez a NOx baromság csak az N53-akat érinti. Pedig mennyit filóztam azon, hogy 35i legyen-e vagy sem... Ha erről a potenciális hibaforrásról akkor tudok, akkor biztosan az utóbbi mellett döntöttem volna. Majd szólj, ha eladod mert külföldi autóbehozatalra meg az azt megelőző böngészésekre mostanában nem lesz időm. :)
Így van, itt a nagy minuszokban való indításokról beszél, az Úr pedig, aki az ellenkezőjéről van meggyőződve azt mondja, hogy mindig melegítgetni kell.
Én nem melegítem, csak annyit várok beindítás után, amíg bekötöm magam, fészkelődöm, majd sebességbe teszem.Nálam sosem áll szinte mínusz fokban, tehát szerintem elég ennyit várnom hidegindítás után.
Köszi szépen fetitaco! Hát persze, hogy nincs ilyen, hogy azonnal indulás a dieselnél, még ez a környezetvédelmi nyomás alatt lévő szakcikk is 1-2 perc állást javasol. Köszönjük!
Erről a NOx csapdáról tudsz vmit amit felvetettem az F10 topikban? Ugyebár Te is érintett vagy a témában. Hétfőn reggel akkor ott vagyok a cuccokért. :)
Hideg indítást követő rögtöni indulásról beszélek, én laikus. Akkor sok a 2000. Csak nem neked, vágom én. Hanem a hengerfalnak pl. De tényleg meghúzom magam a jövöben, ha egy profi se áll mellém azonnal!
Elég sok szaki van itt, hidd el, az a jó, amit ők mondanak.
Amikor én meghallom, hogy valaki melegíti a kocsiját egy esetleges vásárlásnál, akkor már tovább is állok.Nem jó neki, mint ahogy az sem, ha rögtön nyomod, mnt süket a csengőt.A kedvvencem az volt, amikor egy 50-es Úr kifúrta az autója hátsó kipufogó dobját 3 helyen, hogy a nedvességtől ne rohadjon ki.
Szerintem használd úgy a kocsidat, ahogy akarod, de a melegítgetéstől sokkal jobban kopik a motor.
Bocs, hogy okoskodok, így frissen érkezőként, ( bár régi márkatárs vagyok) de kár lenne a sok drága Bmw-ért, melyekkel gyanútlan, műkedvelő, ( vagy olykor "profi") gazdái az itt olvasottak alapján hideg indítást követően azonnal elindulnának, pláne 2000ig nyomnák. A 25d pl eleve 2000 fölött vált el. Ha ezek a mai dieselek alig adnak le hőt, akkor minek a hűtővíz, ha meg egy kocsinak alapjáraton nincs kellő kenése, az baj. Remélem senki nem prolongozik...
Higyjétek el, egy nagyon lényeges pontról van szó a kocsitok életében. Németországban megbüntetnek, ha melegítesz, annyi az autó. Ezért nem ajánlja a gyár. Plusz a szervízben és az alkatrészben érdekeltek nyakig. Én a benzines kocsimat is melegítem, jó is. És a második 530d-m is olyan, mint az álom. Nyilván mázli, de nem feltétlen.
Mindenki hallgasson a szívére, meg a fülére. Hallod a különbséget a hideg és meleg motor közt. Melyik esik jobban? A kocsinak is. Ezek a dieselek hosszú utakra vannak kitalálva, nem sietős városi futkosásra.
De bocs, erről ennyit, nyilván mindenki megdolgozott a kocsiáért, és úgy hajtja, ahogy neki tetszik, úgyhogy hajrá! :-)
Ha párhuzamba állítanánk, akkor azt mondanám, hogy ha beindítás után elindulsz és részterhelésen mész az autóval normálisan akkor van a versenyző bemelegítési fázisban. Ha teljes terheléssel felmész az Alpokba, akkor van a versenyző versenyben.
A golfot sem melegítettem sose, pedig 210 lovas volt szegény 1.9es, és az 5.5 év alatt egyszer sem kellett megbontani a motort.
Egyébként autószerelő vagyok, így meg is tudom magyarázni, hogy miért nem szükséges a melegítés.
Egyrészt sokkal jobb az olajnyomás fordulaton, így ha kis terheléssel mész, nem szakad meg a csapágyaknál az olajfilm. Másrészt a mai modern, közvetlen befecsis dízelek alig termelnek veszteséghőt, így egyáltalán nem melegszik semmi.
A kávét esetleg reggel ha korábban lefőzted azt melegítheted, de az autódnak arra nincs szüksége. Indítás után mielőbb indulni, üzemmeleg állapotig 2000-es fordulat fölé nem rúgni. Ezaz amire szerintem figyelni kell.
Ati meg nem igazán Golf-al jár, de lehet, hogy hamarabb megismered Őt mint tervezed........ Kicsit olvass utána a hozzászólásainak.
Egyebekben üdv a társaságban, remélem sok élvezetes, hibamentes BMW kilométer áll előtted....... ha nem, akkor majd úgy is hívod Atit.:-)
Az anyag az anyag. Olyan mint egy sportoló, ha nem melegít, előbb utóbb lesérül, akármekkora ász. A szerelőm kért meg rá, nem 10, de 3,inkàbb 5 percig, fagyban még egy kicsit, ha jót akarok hosszútávon az autònak. A gyártó több okból nem kér erre, környezetvédelmi, és üzleti. De tényleg csak egy jótanács azoknak, akiknek ez nem túl nagy áldozat.
Jóreggelt kívánok! Üdvözlök minden kedves szurkolót, mától bejelentkeztem az E60 fórumra, mint boldog és elégedett 530d-s. A legjobb kocsi a világon, szeressétek, melegítgessétek legalább 5 percig, (télen lehet több), ne nyomjátok hidegen, az a titkuk. Egyébként az összes dízelnek. Meg a német import, és a jó szerelő, aki tényleg ért hozzá, és nem ver át. Az ilyen sajnos itthon nem gyakori, mondhatnám alig fellelhető. De ha megtaláltad, mint én, akkor újra szép az élet! Üdv mégegyszer, gödröket kikerülni, szép napot mindenkinek!
There is pdf catalogue you can search by google where you can read that they do not use real synthetic PAO/ester base stocks - only mineral. Looks like chep mass market oil rather.. ;-)
ezek a videók butaságok , nem életszerű dolgok , ezek nem utalnak egy termék valódi üzemi jóságára, max. a TBN szám mutatja meg hogy mennyi ideig lehet egy olajt használni ,felesleges hasra ütés szerűen cserélgetni az olajat ,
egyébként meg a hajmosó jobban teljesít mint bármelyik jó olaj akkor miért nem azt használják :)))) a net tele van sületlenségekkel ebben a témában , ha tanács kell akkor fordulj szakemberhez ne egy fórumon kérdezősködj ott mindig csak buta válaszokat fogsz kapni, vagy fordulj a gyártó adatlapjához ha egyáltalán van neki !!
Fasza:) ez jól esik hogy nem csak en gondolom így. Akár valami vízparton meg is lehetne ejteni egy jó meleg délután. Akár velencei tó vagy Siófok :) Vagy persze ami mindenkinek jó:) Összegyülne legalább 20-25 ember itt vagy Facebookon bar en itt nem latnam nem vagyok fennt es akkor mar lenne is ertelme. Hasznos lenne az biztos, személyesen még többet lehet beszélgetni és tapasztalatokat nyerni. A legjobb lenne egy ilyen ott alvós túra este piával :D
Szívesen elmennék egy E60 találkozóra:)) De kurvák nélkül. Nekem nem hiányzik hogy a 20 éves taknyok ott verjék a nyálukat a semmire és mosogassák a kocsikat. Van feleségem nézem azt eleget. Szóval jó lenne egy ilyen szolid zártkörű találkozó csak E60asoknak :)
Ez olyan mint egy futoszal,ha tobb meleget kersz tole hamarabb eleg,ha kevesebbet tovabb birja.
en ertem a teszt lenyeget,igaz nemtudom elmagyarazni ugy hogy ertheto legyen.
minden olajat hamisitanak,de nem minden flakon hamis!
a legtobb esetben amugy is ujra hasznositott olajat veszunk,felfrisitve :)
es en pont ezert cserelem surun az olajat,mert sosem lehet tudni eredeti e vagy sem,es surun ellenorzom az olaj sikossagat,kormosagat stb .. A nivopalcan.
Ha az olaj 100-150 fokos az üzem-meleg motorban akkor miért kell 400 fokon tesztelni , ráadásul egy zárt üvegcsében, ahol nincs keringetve, hűtve, szellőztetve, stb, mint a valós üzem közben a motorban...
Szerintem nem felgyorsították az elhasználódást , hanem egy irreális üzemállapotot próbáltak lekövetni, aminek semmi realitása nincs. Ráadásul semmi bizonyíték nincs arra, hogy az említett olajokat tesztelték, nem hiteles a teszt...
Lehet jobb a Castrol, nem ezen rugózok, csak ez a teszt hülyeség szerintem...
Mellesleg jövő héten jön hozzánk olajcserére egy X6 3,5i ( turbós ) , a legutóbbi olajcserénél valahol Castrolt kapott Bmw olaj helyett és azóta magasabb a motorolaj hőfoka...
ez komoly, hogy ha nagyobb hőt kap akkor az csak annyit jelent, hogy gyorsítod az elhasználódást? ez baromság, kicsit olyan mint az amsoil reklám!
főleg a castrol olajokat hozzák be karton sőt hordószámra hamisítva, átszűrve... nemrég volt róla cikk, hogy komplett szervizek buktak meg a hordós olajjal, ami már egy pár autót kiszolgált.
nem azt jelenti, hogy van egy tűrése az anyagnak amit tűllépnek és ott már nem tud teljesíteni? de ugye ez nem normál használat!
szerintem ez olyan mint a fűtéscső, amire rá van írva hogy max 90 fokos vizet nyomj bele, na nekünk ilyen van a házban kb 12 éve, semmi gond nem volt vele, nem akart elhasználódni, csak mikor 120 fokos vizet kapott akkor meglágyúlt és a nyomás szétnyomta.
A párom 1-esébe is bmw olaj van az ég világon semmi baj nincs vele. De már nem oda hordom az autót ahol abban történt az olaj csere és köszi ezt a Castrol Edge tippet ezúttal ezt használom. Pesten a XIII ban tudtok valami helyet ahol holnap beszerezhetem? Jó itt olvasni a fórumot sok hasznos dolgot írtok. Pl a múltkor felfigyeltem erre a mélyebb kipufogó hangra (kb 30-70 km/h) nem a megszokott volt, azt hittem valaki megy mellettem. Ezek szerint regenerált. Viszont amit most észrevettem nemrég jöttem haza pályáról majd kb 15 perc város normál használat. A garázsban járó motornál mögé álltam kb a kipufogótol 20 cm és szó szerint leégett a lábamról a szőr! nagyon meleg van mögötte, megnéztem a fűtést teljes melegre tettem, na az nincs!! Ez mitől lehet? Nagyon lassan hűl le a motor hűvös mélygarázsban is.
és nézegettem a castrolt, csak érdekességképpen itt egy link
Hiba jelenséget én is tudok törölni ha már meg van csinálva? pl rendszám tábla világitást, vagy az adott olajcserét ha már kész vagy automatikusan érzékeli?!
Mi köze a kupak zárjának az olaj minőségéhez? Pont semmi.
Egyébként ha muszáj én bármilyen márkás olajat beletennék csak az unix-osat nem, vajon mit fog mondani a forgalmazó a saját olajáról ? Jó, a legjobb ... :-) Persze... :-)
Évek óta az ügyfeleim 95%-a Original Bmw olajat használ gond nélkül. Miért kell újra feltalálni a meleg vizet? Ha nem tudsz biztos helyről venni , írj és küldök ami kell, olaj , alkatrész , bármi...
Inkabb erezni fogod ha eppen akkor regeneral ha varosba vagy.
nalam a jelenseg az,mintha kicsit alapjaraton erotlenebb lenne a kocsi ( mivel a befecskendezes utemet elkel rontani a regeneralas ideje alatt)
ilyenkor olyan mintha eppen roszul hasznalnad a kuplunkgot ( kezivaltosnal)
illetve ha regeneralas alatt vagy pont utanna alsz meg akkor pattogast fogsz hallani a kocsi alol,de van hogy nekem fustfeleseg is jott rola annyira izzott a katalizator utan levo (rezonalas csillapito?)
meg a gyarto szerint (ion viz) is csopoghet a katalizator utan :)
Én teherautókban használom ezt a márkát. Jobb mint a sima unix-os olaj, de azért sajátomba maradok a castrol-nál... Ha részletes infót akarsz erről az olajról, akkor az Unix-nál érdeklődj, ők forgalmazzák nagy erővel.
Igen igaz és ez is részecskeszűrő barát :) már tele van a csomagtartóm a gyári új alkatrészekkel de BMW olajat még nem sikerült szerezni biztos forrásból és tartok tőle nem akarok higítottat venni ráadásul most mondta ismerősöm amit Németből rendelnek szervízbe gyári olajat annak is a kupakja egybe jön le a zár védővel. Vajon miért?
Mindegyikben van olyan, amiről te beszélsz, hogy megtartja a kocsit, de nem így hívják.
A HDC az x-es kocsikban van benne opcionálisan, ami segít lejönni minimális sebességgel meredeken, főleg laza talajon.Úgy fékezgeti a kerekeket, hogy neked jó legyen, nem csúszik meg, mindeközben neked csak kormányoznod kell.A DSC egyik jóságos bibircsókja egyébként.
Csak azert kerdeztem,mert azon az oldalon ahol beirjatok mivan a kocsiba es irtatok hogy full fapad,oda az enyemet beirtam es fapadosabb mint amit ti linkeltetek,pedig enyembe van lejtmenet aszisztens fek aszisztens,gumi nyomas ellenorzo,gyari M- es futomu ( amivel szivtam is mikor fekeket vettem es sokkal kisebeket adtak gyari adat szerint)
aztan aszerint 16 os felnikkel jott ki ,de a srac a szalonbol gyarilag 19-es M es felnikkel hozta ki stb....
aztan nemtudom hogy az esoszenzor extra e ezeknel vagy alap,az ulesfutesben alap a derek/ hatamla melegites vagy csak a seg alatti resz az alap?.
aztan a gyari kihangosito BT ill a konyoktamaszba a telefon.
gyarilag nagy zenevel....
meg a fenetudja meg mik vannak itt aminek negyede sincs ott felsorolva.
most vagy valami nem okes,vagy lehet az a masik sem anyira fapados mint latszik.
mit ertek lejtmenet aszisztensnek?
mikor dombnak felfele megalok, leszallok a fekrol,nemgurul vissza az auto.
illetve ha dombnak tolatok akkor szinten nemgurul vissza.
a tempomatos lejtonek fekezeses dolog is megy benne,illetve ha pl 100-rol leveszem a tempomatot 80-ra gyorsan visszahuzza a kocsit oda mintha fekezne lajtosan.
Vehicle information Type Value VIN WBANC31080CP60167 Type code NC31 Type 520D OL (EUR) E series E60 () Series 5 Type LIM Steering LL Doors 4 Engine M47/T2 Displacement 2.00 Power 120 Drive HECK Transmission MECH Colour TITANSILBER METALLIC (354) Upholstery STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT) Prod.date 2006-05-30
Options Code Description (interface) Description (EPC) S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selection of COP-relevant vehicles S302A ALARMANLAGE Alarm system S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Preparation f mobile phone w Bluetooth S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 for DVD S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Dealer List Europe S880A ENGLISCH / BORDLITERATUR On-board literature, English S8SPA COP STEUERUNG Control unit COP
Standard equipment Code Description (interface) Description (EPC) S216A SERVOTRONIC HYDRO STEERING-SERVOTRONIC S2RAA LM RAEDER TRAPEZSTYLING 134 BMW alloy wheel, trapezoid style 134 S4ALA INTERIEURLEISTEN TITAN DUNKEL Interior trim finishers Titanium dark S548A KILOMETERTACHO Kilometre speedo S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Language version German