van ilyen motornal szinte minden gyár jelöli a legnehezebb pontját a guminak elvileg ezt kene atellenes vegebe rakni a felni legnehezebb pontjanak, az meg konnyen megvan ugye suly nelkul a centirozon motornal eleg a statikus centír amugy kocsinal javasolt csak a dinamikus, de szerintem ott is csak az egyszeruseg miatt toljak a szgepes cuccokkal
Hulyeseg. Napi szinten jarok a "ket veglettel". Olcso auton mara mar atneznek, a jobbkezet sem kapod meg. Folyamatosan letolnak, bevagnak eled (ami helyet azert hagytal, hogy meg tudj allni). Egyedul savvaltaskor elony, ha valaki felti a verdajat, de amugy mintha ott sem lennel az uton (akar varos, akar orszagut).
Ez igaz. Régen az ütött kopott, agyonzúzott S100-as Skodám a pesti forgalomban olyan volt, mint Mózes és a tenger. Mindenhova beengedtek, tartották a tisztes távolságot, féltek, mint attól, akinek nincs vesztenivalója :-)
Ebben igazad van. Én csak arra utaltam, hogy ha kevés a tapadás (dimbes-dombos vidéken, hóban, sárban, murván) a kipörgésgátló nem sokat segít, oda vagy négykerékhajtás kell, vagy diffizár.
A lámpánál kilövésre persze jó a kipörgésgátló, hogy ne füstöld el 1 nap alatt a gumit. Illetve hátsókerékhajtásnál, hogy ne kilinccsel előre közlekedj.
Mélyülünk elfele itten (szabolcsiasan szólva) a statikus centrírozás rejtelmeiben és eszembe jutott egy dolog, amit hallottam. Ahány gumissal beszéltem, igazából egynek sem volt fogalma arról, hogy valójában milyen helyzetben is kell felszerelni egy motorkerékpár abroncsot a felnire, csak hallottak ezt-azt. Én is csak hallottam, hogy némely gumin megjelölik azt a pontot, aminek a szelepnél kell lennie vagy pont azzal szemben. Hallottam viszont egy meredekebb dolgot, hogy egyes gumiknál a gyártó egy ideális kerékre (forgástengelybe redukált súlyponttal) szereli fel a gumit gyártás után és ezen határozza meg a gumi súlyponteltolódásának irányát, vagyis, hogy hol üt. Így, ha egy ínyenc ember az üres, vagyis gumi nélküli felninek megméri a súlyponteltolódási irányát és úgy szereli fel rá a gumit, hogy ellenetétes irányba mutasson annak súlyponteltolódása, akkor nagyon kis ellensúlyt kell csak a felnire felszerelni, vagy nem is kell.
ketsegkivul, 100 esetbol 1-szer. ha vadallat modra kozlekedsz akkor mondjuk 100-bol 5-szor is akar :-) a tobbiben meg csak plusz suly, viszed magaddal, nagyobb a fogyasztasod, dragabbak az alkatreszeid, stb
A Subaru télleg kib. jó, nekem tavaly Outback-em volt, az állandó összkerék az automatával szuper dolog. Nézegetem az új (mostani) modelleket, de nagyon tartják az árukat sajna..
az ugye nem buta allando osszkerekes, normal esetben faszaul hajt hatul. masreszt meg ahol az elmegy otvennel ott a subarurol mar minden muanyag alkatresz leesett 15 kilometerrel korabban, es epp varja a vontatast :-)))
Ha jól emlékszem elvetemült időszakomból, akkor 1/8 mile-on még előny, 1/4-en már nem.
BTW, elkelt a 750i. 180km-t elment gond nélkül, majd Nyíregyháza előtt elkezdett rángatni. Egy idő után már be sem indult. Most locsol rá a vevő néhány száz ezret. Vajon jó ötlet volt eladni az egyébként elfogultság nélkül patika állapotú(nak tűnő) autót? ;)
Nézd, a bőrön nem fúj át a szél. Viszont 12 fok alatt garantáltan megfagysz benne, aláöltözet ide-oda. Ha ilyen hőmérsékleten nem akarsz már motorozn, akkor vedd meg nyugodtan.
Ott talán nem,hacsak nem vizes és megpróbálsz egy kereszteződésben kilőni az autók közé akik nem nagyon akarnak beengedni.Na akkor jó dolog,hogy nem csak egy kerék kapar reménytelenül,hanem kilő a verda.A hórol meg ne is beszéljünk,vagy vizes fűről...