Köszi, megpróbálom ezt is! Igazából a folytószelepen lévő érzékelő csak a zárt és a nyitott állást érzékeli, lehet hogy szakaszosan fordul elő és a zárt állást nem érzékeli rendesen! Egyébként ma is mentem vele és hidegen stabilan áll az alapjárat, melegen csinálja csak az ingadozást!
Egy topiktársunk ML-jének az egyik kulcsa nem igazán akar jól viselkedni ezért rátettük ugye a start kiolvasásra.
A kulcs azt csinálja, hogy nem nyit nem zár, indítani meg csak úgy, hogy gyujtásra teszed, indítasz, indít kb 1mp-ig majd megáll.
Ha be is röffen a motor azonnal le is áll.
Diaggal lecsekkoltuk azt írta a star, hogy nincs indításjogosultság, ohajtom tanítani? Ha igent nyomok azonnal 30 helyre akar a neten csatlakozni, valamint feldob egy űrlapot amiben lekell írnom a kocsi minden adatát és a szervíz adatát és azonosítóját.
Ez létező személyes tapasztalat, szal valszeg tényleg van ilyen lehetőség.
Az autóvillamossági szerelő számára azt mondja, ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Most vagy kikapcsolta magát az ünnepekre, vagy más már a száma.
Ilyesmi szervizt én is tudok, bár ők mercit nem szivesen, inkább vw csoport..a kulcsokkal hadilábon állnak, nem mindenre van megoldásuk :( főként DPF kiiktatás miatt járunk oda.
de pl egyszer más autohoz tanitott infra kulcsot vagy keyless go kulcsot semmilyen modon nem lehet starral -online se- átprogramozni másik autóhoz. nyers kulcsot igen.
igen. ezt az online programozást hivja a mercedes scn coding-nak. ez a 2007 után gyártott mercedeseknel és smartoknál sok mindennél nem kikerülhető.légzsáktól a 7g tronic műszerfal cseréig kulcs kód mindenhez kell az online scn kodolás.
de elvileg a kinaiaknak erre is van megoldásuk. én még nem láttam de igény az lenne rá.
w140 300TD om606-nak is amúgy 5 perc alatt cserélték az immoját, választható opció, hogy ha kéred nem lesz benne.....
Pedig mikor kelett egy vezérlő ehez a kocsihoz, bármerre fordultunk az volt a válasz, hogy csak egyben, kulcsal, pótkerékkel, anyámkínjával lehet csak, erre előkerült egy szaki aki azt mondta igyunk egy kv-ét addig ő elintézi a motorvezérlőt.
Szal vannak valóban megbújva ilyen szakik, de nem véletlen, hogy nem publikálják magukat.
Bár nem tudom mennyi a hivatalos ára, de gondolom néhány ilyen eset miatt elég keveseknek érné meg megvenni a star-t :( :) (az is érdekes, hogy a márkaszervíz sem tanítgat vele, hanem rendel új kulcsot)
Ha ennyire tudod, miért nem írsz elérhetőséget? Itt a fórumon, ha visszakeresel, biztos lenne 5-6ember akinek kéne. Sőt. Ennyi után már jutalékot is lehet kérni.. :) De valahogy mikor kéne, sosem kerülnek elő az ilyen kulcsos emberek..
én nem ezt mondom. mivel bent van az országban a technika -nem is 1 embernél- és van hozzáértő is,nem ördöngösség és nem kell 60 ezrekért kulcsokat rendelni.
én azt hogy meglehet oldani a kulcs programozást. mint sok mást is.